Νοστιμιές

Καλοκαιρινές λιχουδιές....

To καλοκαίρι έφτασε...και ήρθε ο καιρός για αλλάξουμε την διατροφή μας . Ποια ελαφριά φαγητά με βάση το ψάρι , σαλάτες και φρούτα είναι αυτά που θα πρέπει να μας συνοδεύουν τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Ψάξαμε και βρήκαμε καλοκαιρινές συνταγές που θα δώσουν ιδέες σε όλες ( και όλους) που θα ήθελαν να καλωσορίσουν το καλοκαίρι και στην διατροφή τους! Καλή όρεξη λοιπόν….Σπαγγέτι με ΘαλασσινάΥλικά για 4 άτομα•300 γρ. μύδια και αχηβάδες, με το κέλυφος τους•300 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα•300 γρ. σουπιές, καθαρισμένες•300 γρ. γαριδοουρές, με το κέλυφος...συνέχεια

Διαβάστηκε: 7.084 φορές
Σχόλια: 1

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ!

Υλικά1/2 κιλού καλαμάρια1 κιλό μύδια με το όστρακο1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί1 κουταλιά χυμό λεμονιού400 γρ. σπαγγέτι λιγκουίνι ή bavette με άρωμα πέστο ή πιπεριάς1/4 κούπας λάδι1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο1 κουταλάκι τριμμένες καυτερές πιπερίτσεςξύσμα 1 λεμονιού2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανόΑτομα: 5Χρόνος προετοιμασίας: 30'Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα Εκτέλεση Τρίψτε και καθαρίστε καλά τα μύδια. Βάλτε σε κατσαρόλα το κρασί με το χυμό λεμονιού να βράσει, ρίξτε τα μύδια, σκεπάστε και σιγοβράστε τα 5', ν' ανοίξουν. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σ' ένα μπολ και φυλάξτε το...συνέχεια

Από: Μυρτώ
Διαβάστηκε: 3.020 φορές
Σχόλια: 0

ΦΙΛΕΤΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ!

Υλικά: 4 φέτες φιλέτο 500 γρ. φρέσκα ριγκατόνι (ζυμαρικό) 250 γρ. μανούρι ΜΕΒΓΑΛ 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ Λίγο λευκό κρασί Λίγο ηλιέλαιο Αλάτι, πιπέρι Τρόπος παρασκευής Σ ένα τηγάνι πολύ ζεστό, με λίγο ηλιέλαιο, τηγανίζετε τα φιλέτα επί 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφήνετε κατόπιν τα φιλέτα στην άκρη και πετάτε το λάδι από το τηγάνι και χωρίς να το πλύνετε, "σβήνετε" με κρασί ώσπου να εξατμισθεί. Ρίχνετε το μανούρι και την κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ, αφού προηγουμένως τα χτυπήσετε στο μίξερ. Ανακατεύετε τη σάλτσα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Βράζετε επί 5 λεπτά τα ριγκατόνι. Σ' ένα πιάτο...συνέχεια

Από: Μυρτώ
Διαβάστηκε: 2.789 φορές
Σχόλια: 0

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ!

Υλικά2 κιλά λάχανο1 κούπα λάδι1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες1/2 κούπα κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)2 κούπες ντοματάκια πολτοποιημένααλάτι - πιπέρι1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν2-3 κουταλιές ξίδιΑτομα: 6Χρόνος προετοιμασίας: 30'Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30' Εκτέλεση Κόψτε το λάχανο σε κομμάτια, πετάξτε το κοτσάνι και όλα τα σκληρά μέρη. Πλύντε το και βάλτε το σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει. Βράστε το 5' και στραγγίστε το. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σωτάρετέ τα καλά απ' όλες τις πλευρές. Ρίξτε μέσα το...συνέχεια

Από: Μυρτώ
Διαβάστηκε: 7.774 φορές
Σχόλια: 1

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΠΟΥΡΕ!

Υλικά1 κιλό κρέας μοσχάρι σε κομματάκια2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 κιλό ντομάτες1 κουταλάκι ξύδι1 κουταλάκι ζάχαρη2 κιλά πατάτεςλίγο γάλα1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο2 κουταλιές βούτυροαλάτιπιπέρι Εκτέλεση Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε κι αυτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, κόβουμε τις πατάτες και βάζουμε νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει και τις βράζουμε. Μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε...συνέχεια

Από: Μυρτώ
Διαβάστηκε: 4.702 φορές
Σχόλια: 0

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ!

Υλικά: 1 πακέτο Σπαγγέτι λίγο Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας Αλεύρι 2 κούπες ζεστό Γάλα 2 κούπες τριμμένη Γραβιέρα 1 κούπα γεμιστές (σε φέτες) Ελιές λίγο Μαϊντανός 1 κουταλιά σούπας Λάδι Πιπέρι Τρόπος παρασκευής Σε μια κατσαρόλα βάζετε δύο λίτρα νερό και χοντρό αλάτι να βράσουν. Οταν αρχίσει και βράζει το νερό, προσθέτετε τη μια κουταλιά λάδι και τα μακαρόνια. Οσο θα βράζουν ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να ξανθύνει. Ρίχνετε το ζεστό γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να...συνέχεια

Από: Μυρτώ
Διαβάστηκε: 3.544 φορές
Σχόλια: 0

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!

Υλικά: 250 γρ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 300 γρ. κομμένα σε φέτες ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ τριμμένη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ άσπρο ΠΙΠΕΡΙ 250 γρ. πράσινες ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ 2 ΚΥΒΟΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ & ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ" Τρόπος παρασκευής 1.Μαραίνετε σε αντικολλητικό σκεύος αχνίζετε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά 10’-15’ μέχρι να απορροφηθούν όλα τους τα υγρά. Πασπαλίζετε με αρκετό πιπέρι και τα αφήνετε ανακατεύοντας μερικά λεπτά ακόμη στη φωτιά. 2.Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τους Κύβους Μυρωδικών KNORR. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει λίγα λεπτά ακόμα. 3.Στο μεταξύ βράζετε και σουρώνετε τις ταλιατέλες. Όσο...συνέχεια

Από: Μυρτώ
Διαβάστηκε: 3.186 φορές
Σχόλια: 0

ΠΑΕΛΙΑ!

Υλικά1/2 κούπα λάδι1/2 κιλό φιλέτο στήθος από κοτόπουλο2 πράσινες πιπεριές κομμένες ζουλιέν (λωρίδες)1 κούπα αρακά2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο2 μικρά χωριάτικα λουκάνικα σε κομματάκια1 κονσέρβα αγγινάρες12 καραβίδες μεγάλες ωμές1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν1 κιλό μύδια2 κούπες ρύζι για πιλάφι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφού σωταριστούν ρίχνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τις αγγινάρες, τον αρακά και τα λουκάνικα. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για...συνέχεια

Από: Μυρτώ
Διαβάστηκε: 4.329 φορές
Σχόλια: 0

KOTOΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ!

Υλικά4 στήθη από κοτόπουλο ή γαλοπούλα2 μέτρια κολοκύθια κομμένα κατά μήκος σε φέτεςμερικά κλωναράκια δενδρολίβανοαλάτι - πιπέριγια τη μαρινάτα1/4 κούπας λάδι1/4 κούπας χυμό λεμονιού3 σκελίδες σκόρδο τριμμένοαλάτι - πιπέριΑτομα: 4Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώραΧρόνος ψησίματος: 30' Εκτέλεση Χτυπήστε τα στήθη του κοτόπουλου ή της γαλοπούλας να λεπτύνουν και τοποθετήστε τα σε γυάλινο σκεύος. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάτας και περιχύστε μ' αυτή τα στήθη, να βραχούν απ' όλες τις πλευρές. Καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα στο ψυγείο. Στο μεταξύ,...συνέχεια

Από: Μυρτώ
Διαβάστηκε: 2.782 φορές
Σχόλια: 0

ΑΦΕΛΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά: Χοιρινό κρέας κομμένο σε κομμάτια Κόκκινο κρασί ξηρό Κόλιανδρο ξηρό Αλάτι και πιπέρι Τρόπος παρασκευής Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετείται το κρέας στο κρασί. Την επομένη μέρα το τσιγαρίζεται σε καλαμποκέλαιο να ροδοκοκκινίσει. Αφαιρείται το λάδι και αφήνεται λίγο. Προσθέτετε το κρασί, το αλατοπίπερο και τον ξηρό κόλιανδρο τον οποίο κτυπήσατε στο γουδί να σπάσει. Ψήνεται το φαγητό σε χαμηλή φωτιά. Οταν το κρέας ψηθεί δυναμώνετε τη φωτιά να μείνει με λίγο κρασί. Το φαγητό αυτό σερβίρεται με πληγούρι, σαλάτα και γιαούρτι. Aπό gma-nitsa.grσυνέχεια

Από: Μυρτώ
Διαβάστηκε: 5.891 φορές
Σχόλια: 1
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

Κατηγορίες