Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 300.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών στην Ελλάδα.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ..............

Σελίδα : 1

martinadek

# 1 στις 29/10/2007
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Ξάνθης / Ξάνθη
Θέματα: 247
Απαντήσεις: 5.864
'Aρεσαν+: 0%

Ευκολες και γρηγορες συνταγες...

Δεν ξέρω αν ...επιτρεπεται αυτό, αλλα προσπαθησα να ανοιξω ένα club
στο οποιο να μπορουν ολοι/ες να βρουν κατι γρήγορο και εύκολο
αλλα ,συγχρόνως και ωραίο για το τραπεζι τους, αλλά δεν τα κατάφερα.
Και απευθύνεται ειδικά σε.... ασχετους με τον χώρο της κουζίνας ή........νεοεισελθόντες στον χώρο όπως εγώ

ΜΑΡΤΙΝΑ
Γεννηθήκαμε επειδή το θέλησαν κάποιοι,γνωριστήκαμε επειδή το θέλησε η μοίρα κι αγαπιόμαστε επειδή το θέλουμε εμείς.

martinadek

# 2 στις 29/10/2007
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Ξάνθης / Ξάνθη
Θέματα: 247
Απαντήσεις: 5.864
'Aρεσαν+: 0%

Γαριδοσαλατα

ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό γαρίδες
* μερικά μαρουλόφυλλα; για το σερβίρισμα
* ----Για τη σάλτσα
* 250 ml μαγιονέζα; ή
* salad sauce
* 2 κουταλιές κέτσαπ
* 2 σταγόνες ταμπάσκο
* 1 κουταλιά σάλτσα worcestershire
* αλάτι
* πιπέρι, άσπρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τις γαρίδες 4'-5' ή τις γάμπαρες 7'-8' και τις στραγγίζετε καλά.
Τις αφήνετε να κρυώσουν για λίγο και αφαιρείτε τα όστρακά τους. Αφαιρείτε
κατόπιν το μαύρο λεπτό εντεράκι από τη ράχη τους και τις αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Σε μπολ ρίχνετε τη μαγιονέζα ή τη salad
sauce και προσθέτετε το κονιάκ, την κέτσαπ, το ταμπάσκο, τη γούστερ σος, το
αλάτι και το άσπρο πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα με πιρούνι, μέχρις
οτου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
Στρώνετε σε γυάλινη σαλατιέρα μερικά μαρουλόφυλλα ή φύλλα σαλάτας
φριζέ και από πάνω βάζετε τις γαρίδες. Περιχύνετε με τη σάλτσα, που
φτιάξατε, και, αν θέλετε, ανακατεύετε. Στη συνέχεια γαρνίρετε με φέτες
λεμονιού, ντομάτας, ροδέλες από αγγούρι ή ραπανάκια και σερβίρετε ως
ορεκτικό ή ελαφρύ κύριο πιάτο.
ΜΑΡΤΙΝΑ
Γεννηθήκαμε επειδή το θέλησαν κάποιοι,γνωριστήκαμε επειδή το θέλησε η μοίρα κι αγαπιόμαστε επειδή το θέλουμε εμείς.

martinadek

# 3 στις 29/10/2007
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Ξάνθης / Ξάνθη
Θέματα: 247
Απαντήσεις: 5.864
'Aρεσαν+: 0%

Κρεπες με κοτοπουλο και μανιταρια

Υλικά για την βάση της κρέπας (για 8 κρέπες)
• 125 γρ. αλεύρι
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 2 αυγά
• 1 κουταλιά σογιέλαιο
• 0,15 του λίτρου γάλα
Υλικά για την γέμιση
• 500 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου
• 100 γρ. κασέρι
• 1 ντομάτα τριμμένη
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Ζωμό κρέατος
• Μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
• Αλάτι
• Κόκκινο πιπέρι

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, λίγο γάλα και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με τα χέρια ή με το μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα και 0,15 του λίτρου νερό.
Οταν το μίγμα μας γίνει λείο το αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μίγμα μας (1/2 φλιτζανάκι περίπου) ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού.
Μόλις η κρέπα ροδίσει (1-2 λεπτά περίπου) την αναποδογυρίσουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και το τηγανίζουμε.
Αφαιρούμε το λάδι και ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σοταρισθούν.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και την ντομάτα και αφήνομε την σάλτσα μας να βράσει μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το κασέρι κομμένο σε μικρούς κύβους και μόλις αρχίσει να λιώνει βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και μοιράζουμε την γέμισή στις κρέπες.
Τυλίγουμε τις κρέπες σε ρολό και τοποθετούμε από πάνω μια λεπτή φέτα κασέρι και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Βάζουμε τις κρέπες σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 2 λεπτά σε δυνατό φούρνο (ίσα να λιώσει το κασέρι).
Σερβίρουμε αμέσως.
ΜΑΡΤΙΝΑ
Γεννηθήκαμε επειδή το θέλησαν κάποιοι,γνωριστήκαμε επειδή το θέλησε η μοίρα κι αγαπιόμαστε επειδή το θέλουμε εμείς.

pythagoras

# 4 στις 29/10/2007
author
Ανδρας / 66 / Σε σχέση
Ν. Ευβοίας / Ωρεοί
Θέματα: 124
Απαντήσεις: 12.786
'Aρεσαν+: 0%

καλές είναι οι συνταγές ...

μην έχεις και .... τη μαγείρησα;
α2=β2+γ2 ΦιλοκαλούΒεν δε Βετ ευτελείας και φιλοσοφούΒεν άνευ Βαλακίας

tsakali68

# 5 στις 29/10/2007
author
Ανδρας bi / 46 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1.276
'Aρεσαν+: 0%
Χρυσοχερα η Μαρτινα...........

# 6 στις 29/10/2007
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by pythagoras
μην έχεις και .... τη μαγείρησα;




Σωστός

zaira

# 7 στις 29/10/2007
author
Γυναίκα / 54 / Ελεύθερη
Ελλάδα
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 303
'Aρεσαν+: 0%
Άντε βρε… για να γλυκαθείτε !!!!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Υλικά: -5 ποτήρια νερό

-1 ποτήρι του κρασιού λάδι

-1 κιλό αλεύρι

-1 με 2 λεμόνια (χυμός)

-2 κουταλιές της σούπας κοφτές μαγιά

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά νερό, λάδι, αλεύρι, χυμό λεμονιού και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά αφήνουμε περίπου 1 ώρα το χυλό μέχρι να γίνει.

Αφού βάλούμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήσουμε να ζεσταθεί καλά ρίχνουμε με μια κουτάλα μείγμα στο τηγάνι στο μέγεθος που θέλουμε. Αφού τηγανιστούν από τις δύο πλευρές τις βάζουμε σε πιατέλα την οποία έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Σιρόπι:-1 1/2 ζάχαρη

-6 ποτήρια νερό

-1 φλιτζάνι μέλι

Βράζουμε το σιρόπι αφού βάλουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι ενώ λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά στύβουμε μισό λεμόνι.

Τέλος όταν ετοιμαστεί και το σιρόπι βουτάμε τις τηγανίτες μέσα μέχρι να μαλακώσουν. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα και τις καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.



Το μέλος zaira έχει επισυνάψει το αρχείο: diablesse-ange-et-demon[1].gif (2.89KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 26284 φορές
Ταγαπωκύματα είναι η μεγαλύτερη γνωστή δύναμη στο σύμπαν! Σάς τα εκπέμπω πρός όλες τις κατευθύνσεις μέσα σε γαλάζια νέφη!!!

martinadek

# 8 στις 29/10/2007
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Ξάνθης / Ξάνθη
Θέματα: 247
Απαντήσεις: 5.864
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by pythagoras
μην έχεις και .... τη μαγείρησα;


ΧΙΧΙΧΙΧΙ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ,Η....ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ (Η ΑΤΖΑΜΟΥ) ,
ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΒΡΕ !!!!!!!!!
ΚΡΙΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Αλλάααααααααα.............ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ
ΜΑΡΤΙΝΑ

Το μέλος martinadek έχει επισυνάψει το αρχείο: levy-32s.jpgΜΑΓΕΙΡΕΣ.jpg (8.43KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 26464 φορές
Γεννηθήκαμε επειδή το θέλησαν κάποιοι,γνωριστήκαμε επειδή το θέλησε η μοίρα κι αγαπιόμαστε επειδή το θέλουμε εμείς.

martinadek

# 9 στις 29/10/2007
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Ξάνθης / Ξάνθη
Θέματα: 247
Απαντήσεις: 5.864
'Aρεσαν+: 0%

Κεφτέδες φρικασέ

Υλικά
• 1 κιλό κιμάς
• 3 φέτες ψωμί
• 1 κρεμμύδι ξερό
• ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
• Άνηθος
• Μαϊντανός
• 1 μαρούλι
• 2 αυγά
• 2 λεμόνια
• 2 κουταλιές βούτυρο
• Ελαιόλαδο ή λάδι για τηγάνισμα
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

• Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές λεμόνι και ζυμώνουμε καλά.
• Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε.
• Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαρούλι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
• Προσθέτουμε τους κεφτέδες και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά ακόμη.
• Περιχύνουμε με αυγολέμονο.
ΜΑΡΤΙΝΑ


Το μέλος martinadek έχει επισυνάψει το αρχείο: 762_01.jpg ΚΕΦΤΕΔΕς ΦΡΙΚΑΣΕ.jpg (18.41KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 27009 φορές
Γεννηθήκαμε επειδή το θέλησαν κάποιοι,γνωριστήκαμε επειδή το θέλησε η μοίρα κι αγαπιόμαστε επειδή το θέλουμε εμείς.

mboumbi

# 10 στις 30/10/2007
author
Γυναίκα / 37 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 66
Απαντήσεις: 9.122
'Aρεσαν+: 0%
Το πιστεύεις ότι αυτό έψαχνα στο δίκτυο; Μπράβο Μαρτίνα!!! Εγώ θέλω γρήγορες συνταγές γοατί δεν έχω πολύ χρόνο και παίρνω πάντα μαζί φαγητό στη δουλειά! Μερικές φορές το φτιάχνω και το πρωί πριν να φύγω!
Η ζωή είναι υπέροχη!

ZHNAKI

# 11 στις 30/10/2007
author
Γυναίκα / 41 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Δυτική) / Ανω Λιόσια
Θέματα: 47
Απαντήσεις: 7.265
'Aρεσαν+: 0%

tortellini a la cream

Ευκολη και ΠΟΛΥ νοστιμη με κρέμα γάλακτος

Για 2-3 ατομα

1 πακέτο τορτελινι με τυρί (primo gusto melissa 250gr)
1 μεγαλη κουτ. βουτυρο
5 φετες γαλοπουλα κομμένες λωρίδες ή κύβους
1 μικρη κρεμα γάλακτος -250ml-oxι light (κατα προτιμηση φαγε)
3 φετες τυρι τσένταρ
(προαιρετικά και κάποιο άλλο κίτρινο τυρί μαζί με το τσένταρ)
πιπερι, μοσχοκάρυδο

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα τορτελινι, τα κρατάμε στην άκρη σουρωμένα,
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τη γαλοπούλα με το βούτυρο και το πιπερι,
ρίχνουμε την κρεμα γάλακτος , το μοσχοκάρυδο
και δυναμώνουμε να πάρει βράση
τότε ρίχνουμε τις φέτες τυρί να λιώσουν και ανακατευουμε καλά.

Μόλις αρχίζει να πηζει η κρεμα, (θέλει 4-5 λεπτά βράσιμο με το τυρι)
ριχνω τα τορτελινι και κουναω την κατσαρολα,
ή ανακατευω προσεκτικα να μην διαλυθουν τα τορτελινι.

Ετοιμο!

(μπορείτε να τα κάνετε και με άλλα ζυμαρικά, άλλα βάλτε διπλάσια ποσότητα
σε κρέμα,τυρί και γαλοπούλα, ανάλογα με την ποσότητα ζυμαρικών)

# 12 στις 30/10/2007
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Εγώ που είμαι μαγείρισσα και δεν έχω σε ποιόν να μαγειρεύω?

Δεν μου αρέσει καθόλου να τρώω μόνη μου! Οπότε προτιμώ να μην μαγειρεύω.

# 13 στις 30/10/2007
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Πατάτες φούρνου με την φλούδα τους.

Υλικά:

Πατάτες
2 κουταλιές λάδι
Πιπέρι
Αλάτι
Πάπρικα
Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο τους 200 βαθμούς και κόψτε τις πατάτες σε φέτες.Βουτήξτε τις σε ένα μπωλ όπου έχετε βάλει όλα τα υλικά.Βάλτε τις σε ένα ταψί και μετά στον φούρνο για 20-30 λεπτά περίπου.


Το μέλος έχει επισυνάψει το αρχείο: 3.jpg (21.7KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 26499 φορές

martinadek

# 14 στις 30/10/2007
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Ξάνθης / Ξάνθη
Θέματα: 247
Απαντήσεις: 5.864
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by pythagoras
μην έχεις και .... τη μαγείρησα;


Cutie_pie


Εγώ που είμαι μαγείρισσα και δεν έχω σε ποιόν να μαγειρεύω?

Δεν μου αρέσει καθόλου να τρώω μόνη μου! Οπότε προτιμώ να μην μαγειρεύω
mboumbi

Το πιστεύεις ότι αυτό έψαχνα στο δίκτυο; Μπράβο Μαρτίνα!!! Εγώ θέλω γρήγορες συνταγές γοατί δεν έχω πολύ χρόνο και παίρνω πάντα μαζί φαγητό στη δουλειά! Μερικές φορές το φτιάχνω και το πρωί πριν να φύγω!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΩ.....ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ....ΟΛΟΥΣ
ΜΑΡΤΙΝΑ
Γεννηθήκαμε επειδή το θέλησαν κάποιοι,γνωριστήκαμε επειδή το θέλησε η μοίρα κι αγαπιόμαστε επειδή το θέλουμε εμείς.

litsaki_s

# 15 στις 30/10/2007
author
Γυναίκα / 34 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 200
Απαντήσεις: 29.041
'Aρεσαν+: 0%
Το Φαγητό της Τεμπέλας


Υλικά

* 6 αυγά
* 2 κούπες φέτα τριμμένη
* 1 λίτρο γάλα
* 2 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι
* 2 κούπες νερό
* 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
* 1/2 κούπα βούτυρο
* λίγο αλάτι
* πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε σε ένα πυρέξ το βούτυρο λιωμένο.
Ρίχνουμε ωμό το μακαρονάκι επάνω στο βούτυρο.
Από πάνω ρίχνουμε το γάλα και τις κούπες με το νερό να πάνε παντού.
Πασπαλίζουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε επάνω από τα τυριά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
_________________


litsaki_s

# 16 στις 30/10/2007
author
Γυναίκα / 34 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 200
Απαντήσεις: 29.041
'Aρεσαν+: 0%
Φωλίτσες με Γέμιση Τυριών

Υλικά

* 2 φύλλα σφολιάτας
* 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο
* 200 ml κρέμα γάλακτος
* 2 αβγά
* 100 γρ. ψιλοκομμένο λουκάνικο
Οδηγίες παρασκευής
24 κομμάτια

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα φύλλα της σφολιάτας σε 24 ίσα, τετράγωνα κομμάτια (12 κομμάτια το κάθε φύλλο).

2. Βουτυρώνετε 2 φόρμες για μάφινς και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά των κοιλοτήτων με τα κομμάτια σφολιάτας που κόψατε. Με ένα πιρούνι, κάνετε τρύπες στη ζύμη.

3. Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, και προσθέτετε το τριμμένο τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε και το ψιλοκομμένο λουκάνικο.

4. Με ένα κουτάλι, παίρνετε μίγμα από τη γέμιση και γεμίζετε τις φωλίτσες της σφολιάτας μέχρι τη μέση.

5. Ψήνετε τις φωλίτσες στον προθερμασμένο φούρνο για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
_________________


litsaki_s

# 17 στις 30/10/2007
author
Γυναίκα / 34 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 200
Απαντήσεις: 29.041
'Aρεσαν+: 0%
Μακαρονοσαλάτα χωριάτικη
Xρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

1 φλιτζάνι μακαρονάκι φιογκάκι
1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια κονσέρβας
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι φασολάκια κατεψυγμένα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Bράζετε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά μέσα σε 2 λίτρα νερό. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, κόβετε το καρότο και το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους. Mόλις περάσουν 4 λεπτά, από τη στιγμή που άρχισαν να βράζουν τα μακαρόνια, προσθέτετε στην κατσαρόλα το καρότο και το κρεμμύδι. Mετά από 2-3 λεπτά προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα φασόλια. Aφήνετε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για άλλα 3 λεπτά. Σουρώνετε το φαγητό και το βάζετε σε πιατέλα. Tο ραντίζετε με το ελαιόλαδο και το σερβίρετε.

litsaki_s

# 18 στις 30/10/2007
author
Γυναίκα / 34 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 200
Απαντήσεις: 29.041
'Aρεσαν+: 0%
Φλαν
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
6 αυγά
1 λίτρο γάλα
1 ½ κουτ. γλυκού βανίλια

Καραμελώστε 3/4 φλιτζάνια ζάχαρης σε ένα ταψί. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε έξι αυγά μέχρι να γίνουν κίτρινα σαν το λεμόνι. Προσθέστε 3/4 φλιτζάνια ζάχαρης, 1 λίτρο γάλα (πλήρες), και 1 ½ κουτ. γλυκού βανίλια. Ανακατέψτε καλά. Χύστε το μίγμα στο ταψί (πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη). Ψήστε στους 325 βαθμούς για 1 ώρα (ή και περισσότερο) μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που εισάγετε στο φλαν. Αυτό είναι το πραγματικό φλαν, λείο και ελαφρύ.

litsaki_s

# 19 στις 30/10/2007
author
Γυναίκα / 34 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 200
Απαντήσεις: 29.041
'Aρεσαν+: 0%
Εύκολη τάρτα με γιαούρτι
20 μπισκότα της αρεσκείας σας, π.χ πτι μπερ
2 ροδάκινα
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
3 κρόκοι αυγών και 1 ολόκληρο αυγό
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
λίγη κανέλλα
Σε ένα μπολ βάλτε τα μπισκότα θρυμματισμένα, τα γιαούρτια, τα κροκάδια, το ολόκληρο αυγό, την άχνη και την κανέλλα, και ανακατέψτε τα να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη, απαλή σαν κρέμα.

Βουτυρώστε μια φόρμα και ρίχνετε μέσα την κρέμα που ετοιμάσατε. Κόψτε τα ροδάκινα σε μικρές φέτες και στρώστε τα πάνω στη ζύμη. Λιώστε το βούτυρο με την ζάχαρη και περιχύστε τα ροδάκινα.

Ψήστε σε προθερμασμένο, μάλλον δυνατό φούρνο για 3/4 της ώρας περίπου και απολαύστε την!

Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε