Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Εκνευρίζομαι με τα πεθερικά μου!!

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

chara-chara

# 1 στις 28/2/2006
author
Γυναίκα / 56 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 22
'Aρεσαν+: 0%

Εκνευρίζομαι με τα πεθερικά μου!!

Εγώ ουσιαστικά δεν έχω πρόβλημα στο γάμο μου, αλλά δεν θέλω καθόλου να έχω σχέσεις με τα πεθερικά μου και την αδέρφή του συζύγου μου.

Τα πεθερικά μου ότι είχαν και δεν είχαν τα έδωσαν όλα στη κόρη τους (5 σπίτια, οικόπεδα, τώρα πληρώνουν τις σπουδές των παιδιών τους) συν όλες τις διευκολύνσεις που τους παρέχουν (καθάρισμα σπιτιού, σιγύρισμα, μαγείρεμα, τρεχάματα παιδιών σε ιδιαίτερα κλπ). Αυτοί δηλαδή σχολνάνε από τη δουλειά και όλα στο σπίτι είναι μια χαρά τακτοποιημένα και με το φαϊ στο πιάτο. Και ο γαμπρός πάντα παραπονιέται ότι δεν το φτάνουν τα χρήματα και δώστου και ξοδεύει σε ταξίδια στο εξωτερικο 2-3 φορές το χρόνο, αγοράζοντας ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα κλπ. Σημειώστε ότι και οι δύο έχουν πάρα πολύ καλές δουλειές με πολύ καλές αμοιβές. Δηλαδή, αν καταλάβατε δεν έχουν ανάγκη απο καμιά βοήθεια.

Στον άντρα μου πάλι δεν έχουν δώσει τίποτα, αλλά δεν το παραδέχεται καν. Εκείνο που με εκνευρίζει είναι πως όταν αρρωστήσουν πάντα ο άντρας μου τρέχει για τα πάντα, γιατρούς, χαρτιά κλπ. Και κανείς δεν νοιάστηκε ποτέ να πει πως εμείς τα βγάζουμε πέρα. Είναι πολλές φορές, στο τέλος του μήνα που πραγματικά μετράμε κέρματα για να περάσουμε μέχρι να πληρωθούμε, για να αγοράσουμε τα απαραίτητα. Δεν λέω, δώξα το Θεό δουλεύουμε και οι δυό και είμαστε καλά. Αλλά είμαστε πάντα στη τρεχάλα, δουλειά, σπίτι, να μαγειρέψουμε, να τρέξουμε το παιδί στο σχολείο, να καθαρίσουμε το σπίτι, καμιά βοήθει δεν έχουμε από κανένα. Εμείς δηλαδή δεν θέλαμε ένα καινούριο αυτοκίνητο, αλλά δεν είχαμε χρήματα και πήραμε ένα μεταχειρησμένο, τα καλοκαίρια βολευόμαστε κάπου κοντά, δεν θα θέλαμε να πάμε και εμείς ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό, έξω δεν βγαίνουμε, δεν θα το θέλαμε άραγε?

Εσείς το θεωρείται αυτό δίκαιο? Και είμαστε νέοι άνθρωποι. Δυό μέτρα και δυό σταθμά? Αλήθεια είμαι παράλογή που δεν θέλω να έχω καμιά σχέση μαζί τους? Αφού αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το πως περνάμε γιατί να θέλω εγώ να έχω σχέσεις μαζί τους? Ο σύζυγός μου τους επισκέπτεται 2-3 φορές την βδομάδα, τους τηλεφωνά καθημερινά κλπ.

Όμως έρχομαι και λέω, αυτός δεν είναι παιδί τους? Ποιός τους τρέχει όλη μέρα όταν χρειάζονται κάτι? Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι άδικο? Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τσακωνόμαστε αρκετό καιρό τώρα, αλλά τελευταία άρχησε να μου τη δίνει στα νεύρα αυτή η στάση τους και μόνο να μου μιλά γι αυτούς σηκώνομαι και φεύγω.

Δεν τους θέλω, δεν τους θέλω!! Τι να κάνω? Ας μείνουν στο σπίτι τους και ας μην μας ενοχλούν άλλο!

# 2 στις 28/2/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Οι γονείς πάντα στηρίζουν περισσότερο το αδύναμο μέλος της οικογένειας.
Στην προκειμένη περίπτωση το κορίτσι θεωρείται πιο αδύναμο απ το αγόρι.
Αυτές είναι παλιές αντιλήψεις που δεν αλλάζουν εύκολα.

Αρκεί να σου πω ότι η μητέρα μου πάντα μου υπενθυμίζει ότι στη μοιρασιά της γονεϊκής περιουσίας, εγώ ήμουν η ωφελημένη, γιατί το μαγαζί που μου έδωσαν είναι 2 τετραγωνικά μέτρα πιο μεγάλο από το μαγαζί που πηρε η αδερφή μου (ναι μόνο 2 δεν είναι σχήμα λόγου), η οποία σαν πιο συνεσταλμένη έπρεπε να πάρει τα περισσότερα. Εμένα δεν με φοβότανε ότι θα τα καταφέρω στη ζωή επειδή ήμουν εκ γενετής αντράκι.
Όταν μετά γεννήθηκε ο εγγονός , όλη η φροντίδα έπεσε στο νέο αδύναμο μέλος της οικογένειας.

Απ όσο θυμάμαι, οι συγγενείς του πρωην μου ποτέ δεν με είδαν με θετικό μάτι . Μόνο μια θεία του μου χάρισε σα δώρο γάμου ένα σταυρουδάκι. Κανείς άλλος δεν μου έδωσε ούτε ένα πράσινο φύλλο.Ούτε καν η αδερφή του. Συν τοις άλλοις μου την είπαν κιόλας πως (μένοντας έγκυος) τους χάλασα και την κληρονομική διαδοχή επειδή πλέον τα ανήψια του πρώην δεν θα κληρονομούσαν τον θείο τους και τους κακοφάνηκε σφόδρα.

Θα σου έλεγα να μην ασχολείσαι καθόλου με τα οικονομικά της οικογένειας του άντρα σου. Κακό θα κάνεις κι όχι καλό. Τον φέρνεις και τον ίδιο σε δύσκολη θέση με το να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους δικούς του. Το παν είναι να έχετε την ησυχία σας κι ας έχετε λιγότερα.
Αμέτρητα ζευγάρια σήμερα τσακώνονται εξ αιτίας της οικονομικής τους κατάστασης και πολλά φτάνουν στο διαζύγιο από τη συνεχή γκρίνια που συνοδεύσει αυτό το οξύτατο πρόβλημα.
Μην ασχολείσαι καλύτερα και κράτα τυπικές σχέσεις αν δεν τους γουστάρεις σαν άτομα.

psyche

# 3 στην 1/3/2006
author
Γυναίκα / 50 / Ελεύθερη
Ν. Δράμας / Δοξάτο
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 62
'Aρεσαν+: 0%
Κάτι μου λείπει από την αφήγησή σου καλή μου.
Πως είναι δυνατόν τόσο καλοβολεμένοι γονείς με σπίτια, οικόπεδα και όλα τα καλά του κόσμου να ξεχωρίζουν τόσο πολύ τα δυό παιδιά τους. Είναι τόσο ακραίο όλο το σενάριο που sorry κάτι δεν μου στέκει. Μήπως οι σχέσεις σου με τα πεθερικά σου δεν ήταν ποτέ καλές με συγκρούσεις και προβλήματα και είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση;
Μήπως δηλαδή έβαλες και εσύ λίγο το χεράκι σου;

Όσον αφορά την στάση του άντρα σου πως είναι δυνατό να μην αντιλαμβάνεται εκείνος όλη αυτήν την αδικία εις βάρος του; Από ότι περιγράφεις οι μεταξύ τους σχέσεις είναι μιά χαρά. Πάλι δεν μου κολλάει το πράγμα. Κάτι λείπει, έτσι δεν είναι;
Αύριο ξημερώνει μια καλύτερη μέρα!

ariannina

# 4 στην 1/3/2006
author
Γυναίκα gay / 53 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 34
'Aρεσαν+: 0%
Αγαπητή μου lady, κι έτσι να είναι τα πράγματα εσένα τι λόγος σου πέφτει? Να ήταν η δική σου η οικογένεια το καταλαβαίνω να ζητάς αλλά τώρα το μόνο πιστεύω πως κάνεις είναι να φέρνεις τον άντρα σου σε δύσκολη θέση. Αυτά είναι πολύ λεπτά ζητήματα που δεν μπορείς να ξέρεις πως τα έχουν κανονισμένα μεταξύ τους. Γνωμη μου είναι να μην ασχολείσαι καθόλου μ'αυτό το θέμα.
Κάντε καραγκιοζιλίκια αλλά κάντε τα με αξιοπρέπεια...!!!

# 5 στις 4/3/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Αγαπητή μου νομίζω ότι τό πρόβλημα ή τά προβλήματα τά δημιουργής εσύ,καί
εσύ τά έχης.Δικά τους είναι τά σπίτια,οίκόπεδα,χρήματα.Μαζί τά αποκτήσατε?
Συμβάλατε?Οπως θέλουν μπορούν να τα διαχειρίζονται.Εσύ γιατί 'ασχολείσε?Εσύ αγάπη καί μόνο αγάπη πρέπει να τούς ζητάς καί να τούς δίνης.Να αγαπάς το παιδί τους,να του το δείχνης καί νά φροντίσης να τακτοποιήσης τά οικονομικά σας μόνοι σας έτσι αξίζει.Και τότε ολοι θα ειστε ευτυχισμένοι.

somebody961

# 6 στις 25/3/2006
author
Ανδρας / 62 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 100
Απαντήσεις: 12.017
'Aρεσαν+: 0%
Too bad to be true...
Έει, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί! Ε, τότε καλά πάω.

kavalarisa

# 7 στις 26/3/2006
author
Γυναίκα / 56 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%
Συμφωνώ με τους περισσότερους ότι είναι καλύτερα να προσπαθήσεις να μην ασχολείσαι πια μ' αυτό το θέμα. Μπορείς άνετα να διαχωρίσεις τη δική σου στάση σε σχέση με του συζύγου σου. Ο γιος τους έχει αυτό το συγκεκριμένο χαρακτήρα κι όσο και να μαλώνεις μαζί του, μόνο κακό στην μεταξύ σας σχέση μπορεί να κάνεις.

Η δική μας περίπτωση μοιάζει λίγο με τη δική σου. Λέει η παροιμία ότι: αν το μωρό δεν κλάψει, δεν τρώει. Ε οι άλλοι όλο κλαίνε κλαίνε, όλο παίρνουν και και παίρνουν και όλο σκορπάνε. Εμείς μια ζωή είμασταν από τη φύση μας περήφανοι, δεν διεκδικούσαμε, δεν ζητούσαμε. Ακόμη κι όταν μας πρόσφεραν κάποιες φορές, γυρνούσαμε με ντροπή το κεφάλι από την άλλη. Σκεφτόταν ο άντρας μου με την αφέλειά του κι αυτή ήταν και η απάντησή του προς εμένα: Γονείς είναι. Αν θέλουν να δώσουν ας δώσουν... Τι με ρωτάνε??? Το θεωρώ άτοπο.

Σήμερα να σκεφτείς γιόρταζε ο πεθερός μου και ήμασταν όλοι γύρω γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Οι άλλοι μόνο για λεφτά μιλούσαν. Κι αυτό συμβαίνει κάθε φορά...

Το μόνο που ήθελα τελικά τόσα χρόνια και το κατάφερα ήταν να βεβαιωθώ ότι ο άντρας μου ξέρει ότι πιάνεται ...κότσος. Αυτό το έχω διαπιστώσει, αλλά δε σημαίνει ότι σταμάτησε κιόλας να γίνεται. Ηθελα τουλάχιστον να ξέρω... Είναι χαζός ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει? Με το χρόνο που πέρασε είδα ότι κι αυτός αγανακτεί, αλλά είναι δικοί του γονείς, δική του αδελφή. Εγώ τι είχα? Εγώ τι έχασα?

Δικός του είναι ο αγώνας αυτός λοιπόν... Από εκεί και πέρα η μόνη δική μου επιλογή είναι το αν θα συνεχίσω να κάθομαι μαζί του ή όχι. Τελικά επιλέγω να κάθομαι μαζί του, άρα δεν υπάρχει λόγος να γκρινιάζω και να χαλιέμαι....
οχι σκουπιδια οχι καποτες σε θαλλασες και ακτεσ

Mes_mes

# 8 στις 29/3/2006
author
Γυναίκα / 49 / Διαζευγμένη
Ελλάδα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 512
'Aρεσαν+: 0%
Εγώ πάλι εκνευρίζομαι επειδή τα πεθερικά μου είναι "ανύπαρκτα" γενικώς.

Στον γάμο ήρθαν σαν τους καλεσμένους και δεν έφεραν ούτε δώρο (μάλλον πίστευαν ότι καθάρισαν με το μενταγιόν του "λόγου"), παρόλο που την εποχή που παντρευτήκαμε ο άντρας μου βρισκόταν σε ασταθή επαγγελματική κατάσταση. Όταν είπε στην πεθερά μου ότι σκέφτεται να παντρευτούμε του απάντησε "εμένα με ρώτησες; με τί λεφτά θα παντρευτείς;". Σημείωση: δεν τίθεται θέμα να μην με ήθελε για νύφη, επανειλημμένα καμαρώνει για την τύχη του γιου της.

Η κυρία δεν "έστρωσε" καν το κρεββάτι όπως συνηθίζεται στις τυπικότερες των περιπτώσεων (και αν αυτό φαίνεται λεπτομέρεια, νομίζω είναι χαρακτηριστικό για το ότι δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα). Αποτέλεσμα οι γονείς μου να επιβαρυνθούν με όλα τα έξοδα του γάμου (ακόμα και το νυφικό μου), εκτός που μας έκαναν δώρο πλήρως εξοπλισμένο σπίτι (σημειωτέον ότι πρόκειται για ανθρώπους που τα φέρνουν βόλτα με δυο συντάξεις και όχι τίποτα εύπορους).

Στο μεγάλωμα του παιδιού η πεθερά μου εξαρχής μου ξεκαθάρισε "όταν πάει δύο να μου το φέρνεις καμιά φορά να σε βοηθάω". Μέχρι να πάει δύο ασφαλώς έφαγε την πίκρα η μητέρα μου και τώρα που πάτησε τα δύο, καμιά φορά τον παίρνουν σπίτι τους, χωρίς όμως να μπορώ να υπολογίσω σε βοήθεια κανονική και να προγραμματίσω δεδομένου ότι τον κρατάνε μεμονωμένες μέρες όποτε τους βολεύει (και αυτό το μαθαίνω μια μέρα πριν).

Και, όπως στην περίπτωση της kavalarisa, μιλάνε ΣΥΝΕΧΕΙΑ για λεφτά. Συνέχεια όμως, δεν υπάρχει άλλο θέμα συζήτησης.
Στην πραγματικότητα βέβαια, όπως λέει και ο σύζυγός μου, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τίποτα, ή να παράσχει κάποια βοήθεια και αν κάνει κάτι (όπως στην περίπτωση των γονιών μου) αυτό είναι καλοσύνη του (τουλάχιστον αυτό το αναγνωρίζει).

Μάλλον τους έχω χρεωμένη "κακή συμπεριφορά" ως προς τους γονείς μου στην πραγματικότητα. Τουλάχιστον δεν ανακατεύονται στην οικογενειακή μας ζωή όπως ακούω ότι γίνεται με άλλες οικογένειες. Από απλή αδιαφορία συμβαίνει αυτό αλλά όπως και να είναι με βολεύει - μακριά και αγαπημένοι.

Chara Chara η πίκρα για την διάκριση υπέρ του άλλου παιδιού τους είναι κατανοητή. Αλλά πραγματικά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει κανέναν. Στον μεγάλωσαν τον άντρα σου, μετά οι οικογένειες χώρισαν. Θα μπορούσαν να τα τρώνε για πάρτη τους.

Αν δεν σου ανακατεύονται στα πόδια, άστους να πάνε στο καλό. Τουλάχιστον να έχει κατανόηση ο δικός σου και να σου επιβάλει την παρουσία τους το λιγότερο δυνατό για να μην συγχίζεσαι. Αμαρτία να χαλιέστε σαν ζευγάρι για την "αναισθησία", όπως σου φαίνεται, των γονιών του. Κρίμα. Αδιαφόρησε και ανέξου όσο μπορείς.

chara-chara

# 9 στις 29/3/2006
author
Γυναίκα / 56 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 22
'Aρεσαν+: 0%
Αγαπητές μου kavalarisa και Μes mes, σας ευχαριστώ πολύ για την κατανοήση και για τις συμβουλές σας.
Δυστυχώς ορισμένοι όπως βλέπετε πιστεύουν ότι υπερβάλω, όμως αν δεν το ζήσεις δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει και απ' ότι βλέπω και εσείς περνάτε τα ίδια.
Βρίσκω τη στάση σας πολύ αξιοπρεπή και συμφωνώ μαζί σας. Ακριβώς την ίδια στάση κρατώ και εγώ, δηλαδή λέω εμείς στο σπιτάκι μας, περνάμε καλά και αγαπημένα, ότι θέλουν ας κάνουν. Και αλήθεια σας λέω παράπονο δεν έχω. όμως είναι κάποιες στιγμές που το έχω παράπονο και λέω καλά αυτός ο άνθρωπος (ο άντρας μου) δεν είναι παιδί τους? Δεν το συμπονούν το ίδιο? Ξέρουν ότι δουλεύουμε όλη μέρα για να τα βγάλουμε πέρα, δεν τους νοιάζει? Πως μπορούν στη κόρη τους να της έχουν όλα τα καλά στα πόδια της και αυτή να μην νοιάζεται καν γι αυτούς. Να μην τους θέλουν κάν!!!! Είναι άδικο, αλλά δεν πειράζει.
Σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά και αυτό που λέω είναι να 'μαστε καλά με την οικογένειά μας, νάχουμε την υγειά μας και δεν πειράζει γι αυτούς.

# 10 στις 7/4/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Και εγω τον πεθέρο μου και τη νέα "συζήγο" του (η ΄μήτερα του άντρα μου έχει πεθάνει)δεν θέλω να τους βλέπω καθόλου.Παραμόνες του γάμου μου ήθελα να τον χωρίσω εξαιτίας τους αλλά μιλήσα με μια θεία του αντρα μου και μου είπε ότι όταν παντρευτώ να μην ασχόλουμε καθόλου μαζί τους και να κοιτάω την οικόγενεια μου και μονο.Και έτσι κάνω μακρύα και μονιάσμενοι.Τουλάχιστον στη περίπτωση σου είναι κερδισμενη η αδερφή του αντρα σου και όχι μια ξένη,φάντασου εμάς της έχει γράψει επικάρπια στο σπίτι που θα χτίζαμε και 9 μήνες που ήμουν έγκυος δεν με πήραν ένα τηλέφωνο.Αλλά έκανε χθες συγκεκρίμενα παράπονα ότι η καημένη είναι άρρωστει και δεν τη βόηθαωΚατα εμ'ενα στάματα και έσυ να ασχόλησε η ζωή είναι πολλή μίκρη για να ασχολόυμαστε με αυτους που δεν σ'υμπαθουμε τζάμπα σπατάλη της ενέργιας μας.Εμείς να είμαστε καλά.:>

# 11 στις 13/4/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Από το μέλος chara-chara - 28/02/06 02:12
... Τα πεθερικά μου ότι είχαν και δεν είχαν τα έδωσαν όλα στη κόρη τους ...

Παράθεση:
Ας προσέχατε, κακό της κεφαλής σας. Όχι δεν φταίει μόνο ο σύζυγος αλλά και εσύ, που δεν πήρατε τίποτα. Στο (βάρβαρο) χωριό μου λένε πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Mes_mes

# 12 στις 13/4/2006
author
Γυναίκα / 49 / Διαζευγμένη
Ελλάδα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 512
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by wolfath

Παράθεση:
Από το μέλος chara-chara - 28/02/06 02:12
... Τα πεθερικά μου ότι είχαν και δεν είχαν τα έδωσαν όλα στη κόρη τους ...

Παράθεση:
Ας προσέχατε, κακό της κεφαλής σας. Όχι δεν φταίει μόνο ο σύζυγος αλλά και εσύ, που δεν πήρατε τίποτα. Στο (βάρβαρο) χωριό μου λένε πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.Πχ σαν να λέμε να πιάσει τον πατέρα του από το λαιμό ο άλλος και να του πει "άκου γέρο ή που θα μου γράψεις τα μισά ή που θα σε βρουνε τεμαχισμένο στο χαντάκι"?

# 13 στις 14/4/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Από το μέλος Mes_mes - 13/04/06 10:31
... Πχ σαν να λέμε να πιάσει τον πατέρα του από το λαιμό ο άλλος και να του πει "άκου γέρο ή που θα μου γράψεις τα μισά ή που θα σε βρουνε τεμαχισμένο στο χαντάκι"? ...

Παράθεση:
Όχι, όχι αυτό.

Μου φαίνεται καλύτερα κάπως έτσι:

" Γέρο, άκου: Αφού δεν τραβήχτηκες την ώρα που έπρεπε και μας έκανες δυο, θα πιάσεις και θα μοιράσεις στη μέση το καρπούζι. Εγγόνια θα έχεις και από τους δυό και σαν γεροντότερος θα ξέρεις πως διακρίσεις σε καλά και κακά εγγόνια δεν υπάρχει. Λοιπόν ή τα μετράς καλά και σωστά και δίκαια ή να το ξέρεις θα τραβάω την άλλην (ή άλλον, ανάλογα) μια ζωή στα δικαστήρια και θα σε βγάλω σεργούνι από δω ως τον Άλλο Κόσμο."

Mes_mes

# 14 στις 14/4/2006
author
Γυναίκα / 49 / Διαζευγμένη
Ελλάδα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 512
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by wolfath

Παράθεση:
Από το μέλος Mes_mes - 13/04/06 10:31
... Πχ σαν να λέμε να πιάσει τον πατέρα του από το λαιμό ο άλλος και να του πει "άκου γέρο ή που θα μου γράψεις τα μισά ή που θα σε βρουνε τεμαχισμένο στο χαντάκι"? ...

Παράθεση:
Όχι, όχι αυτό.

Μου φαίνεται καλύτερα κάπως έτσι:

" Γέρο, άκου: Αφού δεν τραβήχτηκες την ώρα που έπρεπε και μας έκανες δυο, θα πιάσεις και θα μοιράσεις στη μέση το καρπούζι. Εγγόνια θα έχεις και από τους δυό και σαν γεροντότερος θα ξέρεις πως διακρίσεις σε καλά και κακά εγγόνια δεν υπάρχει. Λοιπόν ή τα μετράς καλά και σωστά και δίκαια ή να το ξέρεις θα τραβάω την άλλην (ή άλλον, ανάλογα) μια ζωή στα δικαστήρια και θα σε βγάλω σεργούνι από δω ως τον Άλλο Κόσμο."Ε, κατάλαβα, διαφέρει η ένταση της απειλής και η πρακτική σημασία της... Άμα στο λεγε εσένα ο γιος σου πχ θα σου καθότανε καλά;

# 15 στις 14/4/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Από το μέλος Mes_mes - 14/04/06 11:41
... Ε, κατάλαβα, διαφέρει η ένταση της απειλής και η πρακτική σημασία της... Άμα στο λεγε εσένα ο γιος σου πχ θα σου καθότανε καλά; ...

Παράθεση:
Ελπίζω να είμαι αρκετά δίκαιος στα πολλά ή λίγα που θα τους αφήσω. Εάν δεν είμαι θα είναι υποχρέωσή τους να μου κάνουν τα παράπονά τους.

Mes_mes

# 16 στις 15/4/2006
author
Γυναίκα / 49 / Διαζευγμένη
Ελλάδα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 512
'Aρεσαν+: 0%
Η δικαιοσύνη των γονιών είναι ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα.

Ποτέ δεν μπορούσα να χωνέψω την παραβολή του ασώτου και θεωρούσα μεγάλη αδικία αυτό που έγινε για τον "καλό" γιο. Όμως μεγαλώνοντας καταλαβαίνω ότι η λογική των γονιών για το ποιος χρειάζεται βοήθεια και συμπαράσταση είναι διαφορετική.

Ελπίζω μόνο για τα δικά μου παιδιά να μην βρεθώ σε διλήμματα να υποστηρίξω τον πιο "αδύνατο" - ελπίζω να μην υπάρξει πιο αδύνατος. Απτά.

sissil

# 17 στις 17/4/2006
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Ν. Έβρου / Αλεξανδρούπολη
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2
'Aρεσαν+: 0%
Μην στεναχωριέσαι καλή μου. Κι εγώ κάτι παρόμοιο αντιμετώπισα με την πεθερά μου πριν λίγο διάστημα αλλά για τον λόγο ότι εκείνη έχωνε την μύτη της παντού. Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ασχολούμαι με το σπιτάκι μου με τον άντρα μου και με το παιδάκι μου μόνο. Ούτως ή άλλως προτιμώ να ζορίζομαι εγώ, αλλά να ξέρω ότι ότι έχω φτιάξει το έχω κάνει με τον ιδρώτα μου και μόνο, παρά κάποιος να γυρίσει μια μέρα και να μου πεί ¨Σε μένα το χρωστάς...¨

# 18 στις 17/4/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Μην στεναχωριέσαι καλή μου. Κι εγώ κάτι παρόμοιο αντιμετώπισα με την πεθερά μου πριν λίγο διάστημα αλλά για τον λόγο ότι εκείνη έχωνε την μύτη της παντού. Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ασχολούμαι με το σπιτάκι μου με τον άντρα μου και με το παιδάκι μου μόνο. Ούτως ή άλλως προτιμώ να ζορίζομαι εγώ, αλλά να ξέρω ότι ότι έχω φτιάξει το έχω κάνει με τον ιδρώτα μου και μόνο, παρά κάποιος να γυρίσει μια μέρα και να μου πεί ¨Σε μένα το χρωστάς...¨

chara-chara

# 19 στις 2/5/2006
author
Γυναίκα / 56 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 22
'Aρεσαν+: 0%
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας, γιατί τελικά βλέπω ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην ίδια κατάσταση με εμένα.
Οι αντιδράσεις μας είναι ακριβώς οι ίδιες, δηλαδή νάμαστε καλά και υγιείς να δουλεύουμε να τα βγάζουμε πέρα, και Δόξα τω Θεό, παράπονο δεν έχω.
Όμως βρε παιδιά εγώ για ένα πράγμα απορώ, γιατί στον ένα τα δίνει όλα και στον άλλο τίποτα!! Δηλαδή που υπάρχει λογική?? Και να πεις να είχα εγώ περιουσία από τους δικούς μου γονείς, δεν έχω τίποτα. Ούτε καρφίτσα.
Στενοχωριέμαι για τον άντρα μου όμως γιατί αυτός έζησε εκεί, είναι τα παιδικά του χρόνια, είναι κομμάτι της ζωής του. Και αυτός στενοχωριέται και δεν λέει τίποτα. Δεν είναι λογικό, αφού τους έχουν δώσει οικόπεδα, τους αγόρασε αυτοκίνητα (και όχι ότι και ότι), σπουδάζει τα 2 παιδιά τους στο εξωτερικό, τους έδωσε 2 σπίτια (σπιταρόνες) στην πόλη, ήταν ανάγκη να τους δώσει και τα 2 εξοχικά (και μιλάμε για μεγάλα σπίτια)? Δεν μπορούσε να δώσει και σε αυτόν 1?? Σκεφτήτε το λίγο, απλά μπαίνω μόνο στη θέση του άντρα μου. Εγώ ειλικρινά σας μιλάω δεν θέλω τίποτα, γιατί έτσι και αλλιώς ούτε τους πάω ούτε θέλω ούτε να τους βλέπω και για εμένα είναι η καλύτερη λύση.
Είναι όμως τόσο υπερβολικά κτυπητό αυτό που συμβαίνει που ορίστε τα γράφω και υτπάρχουν άτομα, με το δίκιο τους δηλαδή, που δεν πιστεύουν ότι αυτά συμβαίνουν στην εποχή μας.
Συμβαίνουν αγαπητοί μου, πιστέψτε το, γιατί να σας κοροϊδέψω, δεν έχω να κερδίσω απολύτως τίποτα!!

chara-chara

# 20 στις 2/5/2006
author
Γυναίκα / 56 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 22
'Aρεσαν+: 0%
Να με συγχωρήτε ξέχασα το σπίτι που διαμένουν!! Παράληψή μου μεγάλη!! Και αυτό δώρο από τους γονείς τους!!
Αυτά προς το παρόν
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.