Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Διαζύγιο και Παιδιά.

Σελίδα : 1

koyrsaros

# 1 στις 17/6/2003
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%

Διαζύγιο και Παιδιά.

Το διαζύγιο είναι μια ψυχικά τραυματική εμπειρία για αυτούς που χωρίζουν αλλά είναι ακόμη περισσότερο οδυνηρό για το ψυχικό κόσμο των παιδιών.

Τα παιδιά και ιδιαίτερα οι έφηβοι, από γονείς που χωρίζουν ή που χώρισαν, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα της ψυχικής τους υγείας.

Πολλά από τα παιδιά χωρισμένων γονιών, θα αντεπεξέλθουν και θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν σε αυτά, όμως πολλές έρευνες μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι ένας αριθμός από τα παιδιά αυτά, θα έχουν ψυχικά προβλήματα με μειωμένη σχολική απόδοση, περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν το σχολείο, αυξημένο κίνδυνο να γίνουν χρήστες ναρκωτικών και αλκοόλ.

Η έγκαιρη παρέμβαση κατά τη διαδικασία που οι γονείς χωρίζουν και προχωρούν προς το διαζύγιο, μπορεί να έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για τους έφηβους.

Στην εποχή μας τα διαζύγια αυξάνονται δραματικά. Ο αριθμός των παιδιών που θα βρεθούν στη δύσκολη και οδυνηρή κατάσταση με διαζευγμένους γονείς είναι πολύ μεγάλος και είναι πολύ σημαντικό οι γονείς, να συμβάλουν στο καλύτερο για το παιδί τους, παραμερίζοντας τις διαφορές τους.

evans

# 2 στις 17/6/2003
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
'Aρεσαν+: 0%
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΝΟΣ ΓΑΜΟΥ !!!!
ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!
Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ , ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...
ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ , ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΓΟ , ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ , Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ , ΛΟΓΩ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΟΜΟΥ , ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ , ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ .
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΔΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΨΥΧΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΩ.........

split

# 3 στις 17/6/2003
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%

Πως να βοηθησουμε το παιδι μας.

Το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι δεν φταιει για τα προβλήματα των γονιών του. Είναι φυσιολογικό να έχει έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις απέναντι στο διαζύγιο, που συχνά συνοδεύονται από την αίσθηση ότι το τραβούν από δύο μεριές και ότι πρέπει να υποστηρίξει είτε τον έναν είτε τον άλλο γονιό και να σώσει αυτόν που υποφέρει περισσότερο και είναι συναισθηματικά πιο αδύναμος. Τέλος, έχει το βασικό δικαίωμα να συνεχίσει τη ζωή του και να κυνηγήσει τις ελπίδες, τα όνειρα και τις ανάγκες του.
Ακόμα και αν οι γονείς δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν αυτή τη περίοδο πόσο σημαντικό είναι, το παιδί, έχει το δικαίωμα...

-Να επιζητεί μια ικανοποιητική σχέση με τον κάθε γονιό.
-Να μη βρεθεί στα πυρά μεταξύ των γονιών του.
-Έχει το δικαίωμα στα δικά του συναισθήματα, είτε πρόκειται για θυμό, αγανάκτηση, απογοήτευση, πόνο, αγάπη κ.λπ.
-Έχει το δικαίωμα να εκφράσει και να δουλέψει τα συναισθήματα αυτά και να συνεργαστεί με άλλα μέλη της οικογένειάς για να το βοηθήσουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω διαζυγίου.
-Έχει το δικαίωμα να ζητήσει να παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για να του προσφερθεί συγγενική και οικογενειακή βοήθεια στα προβλήματά του, κυρίως τα σχολικά.

Για να ωριμάσει συναισθηματικά μέσα από την εμπειρία του διαζυγίου οι ειδικοί συστήνουν...
-Να μη διανύει αυτή την περίοδο μόνο του.
-Παρ΄ όλο που μπορεί να νιώθει ντροπή για ότι συμβαίνει στην οικογένειά του ή δεν θέλει να το λυπηθούν οι άλλοι, το να προσπαθεί να δείξει την ανεξαρτησία του με το να μη μιλά σε κανέναν για τα συναισθήματα του δεν βοηθά καθόλου.
-Ρεαλιστικά, η απομόνωση μπορεί να αυξήσει το άγχος και τη στεναχώρια του και να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Η υποστήριξη από άλλους και η αποδοχή από τους γύρω του είναι πολύ σημαντικές.
-Να φροντίσει τον εαυτό του συναισθηματικά και σωματικά
-Η προσαρμογή στο διαζύγιο των γονιών του χρειάζεται πολλή ενέργεια. Αν δεν προσέξει τον εαυτό του, υπάρχει κίνδυνος να το καταβάλει το στρες. Πρέπει να βρει χρόνο για να ακούσει μουσική ήρεμα, να σκεφτεί, να κουβεντιάσει με φίλους, να ξεδώσει, να αθληθεί και να περάσει καλά.
-Εκτός από το θυμό και τον πόνο που φέρνει ένα διαζύγιο, μπορεί να αισθανθεί κατάθλιψη, μελαγχολία, στεναχώρια. Ενδέχεται να έχει προβλήματα συγκέντρωσης και προσοχής και να ξεχνά εύκολα. Ίσως να έχει έντονες ανησυχίες για το μέλλον και αίσθηση ευθύνης για κάποιο μέλος της οικογένειάς του. Θα βοηθήσει αν μοιραστεί τα συναισθήματά του με άλλους που είχαν παρόμοιες εμπειρίες και είναι έμπιστά του άτομα.
-Είναι σημαντικό το παιδί να μην υποχρεωθεί να πάρει το μέρος του ενός γονιού, ώστε να διατηρήσει την ψυχική του ισορροπία. Αυτό μπορεί να του ζητηθεί είτε με ξεκάθαρο τρόπο, όταν ο ένας γονιός κριτικάρει και κατηγορεί τον άλλον, ή με πλάγιο τρόπο, όταν ο γονιός έχει συναισθηματικές ανάγκες, είναι ευάλωτος και κάνει το παιδί να νοιώθει ότι αυτος ειναι ο γονιός.
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

# 4 στις 21/6/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Έχω δει κι έχω ζήσει με παιδιά σε οικογένειες χωρίς διαζύγιο που είχαν του κόσμου τα ψυχολογικά κι όχι μόνο, προβλήματα...

Έχω δει κι έχω ζήσει με παιδιά από διαλυμένες οικογένειες με ένα ή περισσότερα διαζύγια που άνθιζαν σαν λουλούδια από την αγάπη, την ηρεμία και την συντροφικότητα που τα γέμιζαν οι γονείς τους...οι χωρισμένοι....

Πιστεύω ότι από την ψυχολογία των γονιών, εξαρτάται και το τι θα πάρουν τα παιδιά μας.

Χωρισσμένοι ή όχι, πρέπει να είμαστε εμείς καλά, ήρεμοι, για να μπορούμε ό,τι προσπαθούμε να το μεταδίδουμε στα παιδιά μας να μην χρειάζεται να είναι κουραστικό και με τη μορφή του "δασκαλεμένου" αλλά να βγαίνει από την καρδιά μας...

# 5 στις 29/6/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Κι αν ο/η σύζυγος το μόνο που θέλει είναι να εξεφτιλίσει τον άλλο τότε τι γίνεται;

drage

# 6 στις 30/10/2008
author
Ανδρας / 66 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 28
'Aρεσαν+: 0%
apo tote pou katargithike h mixeia dialithike kai oikogeneia ola tora eine hper tis gynekas oi nomoi kai ola exoun na kanoun me to xrima to pan sth zoh
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

lastpost