realmother
# 1
στην 1/4/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Κοινές ή χωριστές παρέες?
Το θέμα αυτό με προβληματίζει πολύ! όχι ως προς το τι θα κάνω εγώ, αλλά ως προς το τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. γι'αυτό θά΄θελα τη βοήθειά σας, δηλαδή την απάντησή σας. το ζήτημα είναι το εξής:
Είστε αγαπημένο ζευγάρι, το alter ego ο ένας για τον άλλο. Αν συμβαίνει αυτό, τότε: α) θέλετε να είστε μαζί όσο το δυνατόν περισσότερο (σχέση ή γάμος το ίδιο κάνει), ή β) βγαίνετε χωριστά?
# 2
στις 2/4/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
εγω θελω και τα δυο. Να εχω τις φιλες μου αλλα να εχουμε και κοινη παρεα. Οταν εισαι σε σχεση και ειναι ολα κοινα, αν χωρισεις τι θα σου μεινει? Βεβαια, οσο περναει ο καιρος, τα κοινα ειναι ολο και πιο πολλα, και αν πια μιλαμε για παντρεμενους 20 χρονια, κοινη παρεα μαλλον.
Εγω τεινω παντως σε πιο πολλα κοινα και λιγοτερα χωρια, ο πρωην μου το αντιθετο. Για αυτο και χωρισαμε!
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651
'Aρεσαν+: 0%
Παράθεση:
Originally posted by realmother
Το θέμα αυτό με προβληματίζει πολύ! όχι ως προς το τι θα κάνω εγώ, αλλά ως προς το τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. γι'αυτό θά΄θελα τη βοήθειά σας, δηλαδή την απάντησή σας. το ζήτημα είναι το εξής:
Είστε αγαπημένο ζευγάρι, το alter ego ο ένας για τον άλλο. Αν συμβαίνει αυτό, τότε: α) θέλετε να είστε μαζί όσο το δυνατόν περισσότερο (σχέση ή γάμος το ίδιο κάνει), ή β) βγαίνετε χωριστά?
Δε χρειαστηκε να το σκεφτω ποτέ, και ευτυχως λεω.
Κανουμε πραγματα ή βγαινουμε τοσο μαζι, οσο και χώρια. Σε γενικες γραμμες και εγω "δενω" με τους φιλους του κι εκεινος με τους δικους μου, απλα επειδη οσον αφορα την ψυχαγωγια/δημιουργικο χρονο/εκδρομες/εξορμησεις δεν εχουμε σε ολα τα ιδια γουστα, βγαινουμε ή κανουμε πραγματα μαζι ή οχι, αναλογα με αυτο. Αν για παραδειγμα θελω να παω σε μπουατ, ξερω οτι ο καλος μου δεν προκειται να με ακολουθησει, οποτε πηγαινω με καποια αλλη παρεα που αρεσκεται στο ειδος, και αντιστοιχως πραττει ο αγαπημενος μου. Ετσι δεν στερουμε ο ενας στον αλλο αυτα που θελει να κανει, οποτε ειμαστε κι οι δυο ευτυχεις.
Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...
# 4
στις 3/4/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Το λογικό είναι να βγαίνεις μαζί ... ταιριάζετε (αρα σας αρέσουν κοινά πράγματα) αρα γιατί να μη πάτε μαζί αφορμής δοθείσης ?
Στο μόνο που θα το καταλάβαινα είναι εκδήλωση με αφορμή απο την προηγούμενη ελεύθερη ζωη πχ. συγκέντρωση παλιών συμμαθητών η συμφοιτητών η πατριωτών κλπ... εκεί ο άλλος αισθάνεται πολυ απ΄έξω και καλύτερα να μην πάει.
# 5
στις 3/4/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
και μαζί και χώρια...και με τους φίλους μου/και με τους φίλους του...
σε μια σχέση 7 χρόνων, βγαίναμε ΜΟΝΟ με τους φίλους του...ποτε με τους δικούς μου..και τελικά κατάφερε να μην βγαίνω ουτε εγώ με τους δικούς μου.

Αλλη μια αιτία προστέθηκε στις πολλες άλλες.
Αλλα τελικά, ο καθένας βρίσκει οτι του ταιριαζει. Με την μέλλουσα γυναίκα του εχουν μείνει οι δυο τους..ουτε με τους δικούς του..ουτε με τους δικους της.
Ειναι καλό να διατηρούμε τις σχέσεις που είχαμε πριν γνωρίσουμε τον συντροφο μας. Εκεινοι υπηρχαν...και θα υπαρχουν κατα πασα πιθανοτητα. Το να τους απορριπτουμε και να προσκολλουμαστε στον συντροφο μας ειναι λαθος
# 7
στις 3/4/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
ημουν μονο 17 οταν τον γνωρισα...και ολα μαλλον δειχναν ιδανικα...
μετα τα ειδα....δεν του αρεσε καμια φιλη μου....
τωρα ομως δεν της αρεσει κανενας φιλος του...........
οχι δεν χαιρομαι γι αυτο...
χαιρομαι που οι φιλες μου ειναι ακομα εδω! ενω εκεινος οχι! ουφ
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ηνωμένο Βασίλειο UK
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 13
Πριν βρεις το alter ego σου πρίζεις όλη μέρα τις φίλες σου για την μοναξιά σου και ξαφνικά βρίσκεις τον mr perfect και ξεχνάς τις κολλητές που σε άκουγαν τόσο καιρό. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για μένα . Οπότε προσέχω για να έχω. Υπάρχουν ώρες στην βδομάδα που αφιερώνω αποκλειστικά για τις φίλες μου και προτρέπω τον καλό μου να κάνει και εκείνος το ίδιο με τους φίλους του. Και υπάρχουν φυσικά στιγμές που βγαίνουμε μαζί με τους φίλους μας. Το δύσκολο είναι αν ο σύντροφος δεν αποδέχεται την παρέα σου ή εσύ την δική του. Τότε βγαίνεται χώρια γιατί δεν μπορείς να ξεχάσεις έτσι απλά αυτούς που σε δέχονται και σε στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Προσέχουμε για να έχουμε.
Ζω την καθε στιγμη σαν να 'ναι η τελευταια μου
# 9
στις 10/4/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
TΩρα το εμαθα...
πρεπει να παθεις για να μαθεις....
αν δεν θελει τις παρεες μου δεν πειραζει,εγω μπορω να τις βλεπω..και το αντιστροφο!!!
οποτε ειναι ολοι ευχαριστημενοι!!!
Εγω το εμαθα στα 23 μου...οταν χωρισα....και το διατηρω στα 28 μου. Εχω "φιλες" που και στα 30 τους δεν το εμαθαν ακομα....
Καλη τυχη κοριτσια μου!!
realmother
# 10
στις 14/4/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Φίλοι μου,
Σας ευχαριστώ όλους που απαντήσατε και όλους αυτούς που μπορεί να συμμετέχουν στη συνέχεια σ'αυτή τη συζήτηση.
Εγώ έχω την τύχη - ή την ατυχία, δεν ξέρω - να είναι ο άντρας μου και ο πιο κολλητός μου φίλος. Οχι από παλιά, από τότε που είμαστε μαζί ως ζευγάρι. Ετσι. θεωρώ ότι δεν έχω άλλη/ο κολλητή/ο για να βγω μαζί του (1). Επίσης, δεν γουστάρω καθόλου να βγαίνω χωρίς αυτόν γιατί δεν περνάω καλά (2). Επομένως, θεωρώ ότι ένα ζευγάρι, δεν είναι απαραίτητο να βγαίνει χωριστά, αν δεν το επιθυμεί. Εχω λάθος?
Σημειώνω ότι δεν έχω απαιτήσει από το έτερον ήμισυ να κάνει το ίδιο - το κάνει γιατί είναι και δική του επιλογή.
Ευχαριστώ και πάλι
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 496
Παράθεση:
Originally posted by realmother
Εγώ έχω την τύχη - ή την ατυχία, δεν ξέρω - να είναι ο άντρας μου και ο πιο κολλητός μου φίλος. Οχι από παλιά, από τότε που είμαστε μαζί ως ζευγάρι. Ετσι. θεωρώ ότι δεν έχω άλλη/ο κολλητή/ο για να βγω μαζί του (1). Επίσης, δεν γουστάρω καθόλου να βγαίνω χωρίς αυτόν γιατί δεν περνάω καλά (2). Επομένως, θεωρώ ότι ένα ζευγάρι, δεν είναι απαραίτητο να βγαίνει χωριστά, αν δεν το επιθυμεί. Εχω λάθος?
Το
λάθος και το
σωστό αποκτούν περιεχόμενο ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.
Αυτό που "μιλάει" στην καρδιά μας, που ακουμπά στα ζητούμενα της ψυχής μας, είναι -δίχως άλλο- το σωστό.
Αυτό είναι που μας εκφράζει.
Άρα, πολύ "σωστά" πράττεις.
Οι δεοντολογίες και οι γενικεύσεις υπάρχουν για λόγους κοινωνικής συνοχής και ομοιογένειας.
Το πρέπον και το μη, μας καταδυναστεύουν σε κάθε μας καθημερινή δραστηριότητα.
Με τον άνθρωπό μας, ας κάνουμε ό,τι προστάζει η ψυχή μας και μόνο.
"...δεν είμαι πάντα Ωκεανός που συνεχώς βογγά αλλά και θάλασσα αυγουστιάτικη που σπαρταρά στον ήλιο."
Ανδρέας Εμπειρίκος
Γυναίκα / 45 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 4
ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΛΛΑ..........ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΒΓΩ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΡΕΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ,ΠΟΤΑΚΙ , ΚΑΜΙΑ ΡΕΤΣΙΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ SHOPPING THERAPY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΣΟΥ ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ...........
ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΔΗΛ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ !!!!!!!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΦΙΛΙΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ Η ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.......................
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΖΩΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ..........
στα social media