Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Πεθερόπληκτη

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

oceans

# 1 στις 3/5/2006
author
Γυναίκα / 46 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Παλαιά Φώκαια
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%

Πεθερόπληκτη

Πάντα πίστευα πως τα προβλήματα νύφης και πεθεράς είναι κάτι σαν "μύθος", κάτι σαν λαϊκή δοξασία. Τώρα ήρθε και εμένα η ώρα μου να τα λουστώ!!! Η δική μου η πεθερά, αν δεν την γνωρίζει κάποιος καλά, νομίζει πως είναι ο πιο καλόβολος άνθρωπος που υπάρχει. Τα φαινόμενα όμως απατούν. Και εξαπατήθηκα κι εγώ στην αρχή με τις μαλαγανιές της.
Το motto της είναι: "Α, εγώ δεν ανακατεύομαι στην ζωή των παιδιών μου. Αυτά θα αποφασίσουν για ότι θέλουν". Αυτή είναι μια κουβέντα που την έχω ακούσει άπειρες φορές να την λέει και στα ίδια της τα παιδιά (2 αγόρια), και σε εμένα και σε όποιον μπορεί να βρεθεί σε μια συζήτηση αποφάσεων. Έχει κάνει σε όλους πλύση εγκεφάλου ότι δεν ανακατεύεται. Μακάρι όμως να ήταν έτσι τα πράγματα...
Είναι μια πολύ δραστήρια γυναίκα, που έχει μεγαλώσει μόνη της 2 άντρακλες γιατί ο πατέρας των παιδιών πέθανε όταν ο άντρας μου ήταν 13 και ο μικρός 9. Έχει μάθει για όλα να παίρνει αποφάσεις εκείνη. Άλλωστε μόνο έτσι θα μπορούσε να στηρίξει την οικογένειά της, αφού δεν είχε καμία συμπαράσταση ούτε από τους δικούς της, αλλά ούτε και από τα πεθερικά της.
Έχει όμως έναν τρόπο... πως να τον πω... Πάντα καταφέρνει να μας τουμπάρει και κυρίως τους γιους της με το μπούρου-μπούρου, και να γίνεται το δικό της. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει το όλο παιχνιδάκι πίσω από την πλάτη μου. Ενώ όταν ήμουν μπροστά συμφωνούσε σε ότι έλεγα, μετά πάντα έβρισκε έδαφος και τούμπαρε τον άντρα μου ακόμα και πριν παντρευτούμε.
Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 5 χρόνια. Τον Ιανουάριο κάναμε πολιτικό γάμο για να μπορέσουμε να πάρουμε δάνειο και να αγοράσουμε ένα δικό μας σπίτι, να φτιάξουμε και εμείς την οικογένειά μας κάνοντας και τον θρησκευτικό μας γάμο.
Προς το παρόν, δεν μένουμε μαζί. Μένουμε στα πατρικά μας (εν προκειμένω - στα μητρικά μας γιατί και ο δικός μου ο πατέρας πέθανε όταν ήμουν 12 ετών).
Είμαστε στην διαδικασία του δανείου. Μέχρι όμως να φτάσουμε ώς εδώ έχουμε απορρίψει άλλα δύο σπίτια για τα οποία είχαμε κάνει τις διαδικασίες του δανείου και μας άρεσαν, αλλά πάντα τελευταία στιγμή η πεθερά μου επηρέαζε τον άντρα μου και έκανε πίσω.
Δυστυχώς δεν μπορώ να την αντιμετωπίσω αυτή την γυναίκα. Δεν έχω χειροπιαστές αποδείξεις για την ανακατωσούρα που δημιουργεί. Ποτέ δεν με έχει προσβάλει στα ίσια και πάντα αναφέρει το κλασικό πια "Α, εγώ δεν ανακατεύομαι στην ζωή των παιδιών μου. Αυτά θα αποφασίσουν για ότι θέλουν". Αν η γυναίκα ήταν ντόμπρα μαζί μου, θα μπορούσα να την αντιμετωπίσω. Όμως όλα τα κάνει υποχθόνια για να μην μπορώ να έχω αποδείξεις για τίποτα.
Ένα παράδειγμα: Έχει πεθάνει η μάνα της μάνας μου και έχουμε το μνημόσυνο. Ξέρει την ημερομηνία και ξέρει επίσης πως εγώ και η μητέρα μου δεν έχουμε άλλους ανθρώπους να μας βοηθήσουν και να μας στηρίξουν. Τρεις μέρες πριν το μνημόσυνο με πιάνει στο σπίτι κάπως απόμερα και μου λέει: «Θέλω να σου πω κάτι, αλλά θέλω να μείνει μεταξύ μας γιατί ο γιος μου, μου είπε να μην στο αναφέρω καθόλου…» Τσιμπάω εγώ και θέλοντας να μάθω τι ήταν αυτό που ο άντρας μου δεν ήθελε να ξέρω, της απαντώ: «Πείτε μου και μείνετε ήσυχη». Συνεχίσει τότε εκείνη και μου λέει: «Ένας σύλλογος διοργανώνει μια εκδρομή στα Καλάβρυτα σε πολύ καλή τιμή για το Παρασκευοσαββατοκύριακο και θέλω πολύ να πάω με την φιλενάδα μου, και το κανονίζουμε πολύ καιρό… και μπούρου-μπούρου… Το είπα στο γιο μου και εκείνος λέει πως πρέπει να είμαι στο μνημόσυνο της γιαγιάς σου, αλλά σκεφτόμουν πως αφού ήρθα στην κηδεία και αφού δεν την ήξερα προσωπικά , θα μπορέσω να πάω στην εκδρομή που την έχω τόσο ανάγκη, και αν δεν σε πειράζει, να πεις του γιου μου πως δεν έχεις πρόβλημα που θα λείπω» Τι να κάνω και εγώ , μην έχοντας άλλη επιλογή της λέω πως «σε μια δύσκολη στιγμή όπως αυτή θα ήθελα να ήσασταν δίπλα μου, αλλά έτσι όπως μου το λέτε… Καλά να περάσετε στην εκδρομή. Και όσο για αυτούς που θα ρωτήσουν που είστε, θα του πω πως είχατε μια δουλειά εκτός Αθηνών.»

Δεν με πείραξε που δεν ήρθε στο μνημόσυνο της γιαγιά μου, έτσι και αλλιώς τον άντρα μου που είχα ανάγκη, τον είχα στο πλευρό μου. Με πείραξε το όλο συνωμοτικό της ύφος για να με φέρει με τα νερά της και τελικά να φύγει για την εκδρομούλα της και με την δική μου συγκατάθεση, ώστε ο άντρας μου να μην μπορεί να της προσάψει το παραμικρό.

Αυτά. Τα είπα λίγο και ξεθύμανα. Το μόνο συμπέρασμα είναι πως «Καλύτερα να γνωρίζεις τον “εχθρό” σου κατάφατσα, παρά να τον υποψιάζεσαι, χωρίς να μπορείς να το αποδείξεις», ή «καλύτερα ο ατρόμητος εχθρός, παρά ο ύπουλος».

Ευχαριστώ για την υπομονή σας
Πεθερόπληκτη

asimenia

# 2 στις 5/5/2006
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 19
Σε καταλαβαίνω απόλυτα γλυκειά μου!Διαβάζοντας το αρθρο σου θυμήθηκα καταστάσεις που προσπαθώ να ξεχάσω!Είχα την "τύχη" να έχω μια πεθερά ακριβώς σαν τη δική σου!Μόνο που στη δική μου περίπτωση κατάφερε να μας χωρίσει!Ευτυχώς ήμασταν μόνο αρραβωνιασμένοι,δεν είχαμε παντρευτεί!Βέβαια, ο κύριος φταίχτης για μένα είναι ο πρώην μου που την άφησε να το κάνει!Είχε φαγωθεί,που λες,να πάρουμε σπίτι!Εγώ και η οικογένειά μου του λέγαμε να μην αγχώνεται γιατί ετσι κ αλλιώς έχουμε το σπίτι που μου έχουν γράψει οι γονείς μου, αυτός τίποτα!Ήθελε να πάρει δάνειο για να αγοράσει ένα οικόπεδο απέναντι απ το πατρικό μου!Μάλιστα, έπεισε και τον αδερφό μου να το πάρουν μισό μισό γιατί δεν μπορούσε να παρει όλο το δάνειο μόνος του.Τον ρ ώτούσα εν τω μεταξύ, αν οι γονείς του γνωρίζουν γι αυτή την κίνηση και αν συμφωνούν και μου λεγε ναι κ εννοείται!Φτάνει λοιπόν η μέρα που θα εκαναν την αιτηση στην τράπεζα κ ενω είχαμε μιλήσει στο τηλ. και μου πε όλα καλά, πάει στην τράπεζα και μπροστά στους υπαλλήλους λέει στον πατέρα μου και τον αδερφό μου ότι δεν μπορεί να το πάρει γιατί δεν τον αφήνει η μητέρα του!!Καταλαβαίνεις την ξεφτίλα που ένιωσε ο πατέρας μου που ηξερε τους υπαλληλους εκεί και τους είχε ενημερώσει ότι περιμένει τον γαμπρό του!Ηθελα να χωρίσω την ίδια στιγμή αυτόν τον άνθρωπο αλλά του δωσα αλλή μια ευκαιρία αφού παραδέχτηκε το λάθος του!Πέντε μήνες αργότερα ερχεται και μου ζητάει να χωρίσουμε γιατί η μάνα του δεν ηθελε αυτή τη σχέση!Περιττό να σου πω πως αυτή κάθε φορά που με έβλεπε πέταγε απ τη χαρά της και με στόλιζε με κομπλιμέντα!Τώρα μαθαίνω ότι από την αρχή προσπαθούσε να τον πείσει ότι είναι μικρός για γάμο κλπ. Μία μέρα πριν έρθει να μου πει οτι χωρίζουμε του έκανε σκηνή οτι πεθαίνει!Πραγματικά δοξάζω το Θεό που γλίτωσα από μια τοσο αρρωστημένη οικογένεια!! Αν είσαι σίγουρη ότι ο άντρας σου έχει προσωπικότητα και βάζει εσάς και το μέλλον σας πάνω απ'όλα,μη φοβάσε τίποτα!Ισα ισα, αντιμετώπισέ το με χιούμορ!Μόνο έτσι δε θα χαλιέσαι!Απλά να χεις τα μάτια σου ανοιχτά γιατί αν η πεθερά σου είναι ύπουλη δεν ξερεις πότε και πώς θα "χτυπήσει"! Δεν καταλαβαίνω το λόγο που δε θέλει να πάρετε το δάνειο! Εχε τα ματια σου ορθάνοιχτα και τον άντρα σου κοντά σου!!! Καλο κουράγιο και καλή τύχη!

Orchid

# 3 στις 5/5/2006
author
Γυναίκα / 45 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Κηφισιά
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 88
Ax re koritsia, giati uparxoun tetoies petheres ston kosmo? Eilikrina mera nikta efxomai pote o Theos na mi me kanei mitera an tha gino tetoia pethera..Kai giati? Epeidi exo AKRIVOS to idio provlima me sas tis dio. Ocean i oikogeniaki katastasi tou antra sou einai idia me tou aravoniastikou mou, i dikia mou pethera itan olo glukes stin arxi mexri pou mas akouse na milame gia gamo ekei allaksan ta fota tis..Kai arxise na leei ston gio tis poso akatalili eimai gia ekeino kai tetoia..Sunexeia me ta mikra mikra pragmata ta ekane megala gia na mas kanei provlimata, mexri pou stamatise edo kai ta teleftaia 2 xronia kai den mou milaei. Kai opote tis leei o gios tis na ta vroume metaksi mas ekeini tou milaei gia arxes kai tetoia kai vazei tis arxes tis pano apo tin eftuxia tou giou tis..O gios tis meta apo dio xronia elpizei akomi pos tha allaksei kai tha logikeftei..kai oso pernaei o kairos i sxesi tous ginetai olo kai pio kali ennow i diki mou me afton xeiroterevei..Skeftomai eilikrina na xorisoume afou den paei allo, o idios den mporei na ksekolaei, leei pos me agapaei alla den mporei na gurisei tin plati tou stin mitera tou kai pos kapoia mera tha logikeftei..kai ekeini sunexizei to paixnidi tis kai mas kathisteraei ola mas ta sxedia.. Exei sxedon 5,5 xronia pou eimaste mazi..kai o xronos kulaei kai den perimenei kanena..kai ola ta oneira pou eixa san koritsi pigan etsi..Twra psaxno gia dunami gia na paro kapoies telikes apofaseis gia na sunexiso tin zoi mou..

Den ksero gia tin periptosi sou pou eisai kai pantremeni, prospathise na eisai kala me ton antra sou kai na min asxolisai idiaitera mazi tis..As kanei oti thelei i idia me tin zoi tis kai oso makria einai apo esas toso to kalutero..Na eisai cool kai dunamiki...Kouragio...
"Stand up for what you believe in, even if it means standing alone." - Unknown

pigassos71

# 4 στις 5/5/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες
Θέματα: 41
Απαντήσεις: 14.060
Α.Μ.Βα.Ν.ς Ατομο με βαριά νοητική στέρηση Παρακαλώ να είστε συγκαταβατικοί μαζί μου.

blossom

# 5 στις 5/5/2006
author
Γυναίκα / 50 / Παντρεμένη
Ν. Κορινθίας / Ξυλόκαστρο
Θέματα: 13
Απαντήσεις: 766

Παράθεση:
Originally posted by pigassos71

Το θέμα δεν είναι για γέλια αλλά για κλάμματα.
Υ.Γ.: Μια πεθερόπληκτη

pigassos71

# 6 στις 5/5/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες

Παράθεση:
Originally posted by blossom

Παράθεση:

Όχι που δεν θα ήσουν πεθεροπληκτη. Είναι στο αίμα σας τελικά.
Με το που παντρεύεστε ενεργοποιείτε το γονίδιο της πεθεροπληκτης.

Α.Μ.Βα.Ν.ς Ατομο με βαριά νοητική στέρηση Παρακαλώ να είστε συγκαταβατικοί μαζί μου.

Dardana

# 7 στις 5/5/2006
author
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

Κι εσυ του λογου σου ρε Τζορτζ, δεν εισαι και καμια "παρθενα". Οπου δεις να λεει μια τον πονο της για την πεθερα της, πεταγεσαι σαν το "αππιητούριν των χαλλουμιων"! (κυπριακη εκφρασης με μεγα νοημα)
Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...

blossom

# 8 στις 5/5/2006
author
Γυναίκα / 50 / Παντρεμένη
Ν. Κορινθίας / Ξυλόκαστρο
Θέματα: 13
Απαντήσεις: 766

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

Δεν τον παντρεύτηκα. Δεν άντεξα την εχθρικότητα της μάνας του. Ούτε και ο γιός της την άντεχε ούτε και η κόρη της με την οποία τσακωνόταν κάθε μέρα. Μια χαρά κοπέλα καλά της τα 'χωνε αλλά ο γιός της ήταν πολύ πράος και δυστυχώς δεν μπορούσε να της επιβληθεί.

Dardana

# 9 στις 5/5/2006
author
Ουζμπεκιστάν

Παράθεση:

Στο μεταξυ blossom χαιρομαι πολυ που σε ξαναβλεπω. Ευχομαι να σε βλεπουμε πιο συχνα.

Οσον αφορα το θεμα της πεθερας, προσωπικα δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα με τη δικια μου. (κτυπαω ξυλο μην αυτο-ματιαστω!)

Αντιμετωπιζει ομως η νυφη μου με τη δικη της πεθερα. Και ξεροντας τη μανα μου καλα, πιστευω οτι η νυφη μου, εχει το μεγαλυτερο εστω μεριδιο του δικιου με το μερος της. Δεν ξερω τι παθαινουν οι μανες με τους γιους τους, (ισως το μαθω αν και οταν γινω και γω μανα) αλλα πιστευω (απο αυτα που εχω δει κατα καιρους γυρω μου) πως στην πλειοψηφια τους οι πεθερες βλεπουν τις νυφες τους ανταγωνιστικα. Και ιδιαιτερα στην Ελλαδα και τα "περιχωρα" (της Κυπρου συμπεριλαμβανομενης) οπου υπαρχει μια συγκεκριμενη οικογενειακη "κουλτουρα".

pigassos71

# 10 στις 5/5/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες

Παράθεση:
Originally posted by Dardana

Παράθεση:

Παράθεση:

Κι εσυ του λογου σου ρε Τζορτζ, δεν εισαι και καμια "παρθενα". Οπου δεις να λεει μια τον πονο της για την πεθερα της, πεταγεσαι σαν το "αππιητούριν των χαλλουμιων"! (κυπριακη εκφρασης με μεγα νοημα)

Και ως τσουτσέκι να έλεγες νταρντάνα μου δίκιο θα είχες αλλά έχω βαρεθεί να το βλέπω αυτό το θέμα.

Dardana

# 11 στις 5/5/2006
author
Ουζμπεκιστάν

Παράθεση:
[

Και ως τσουτσέκι να έλεγες νταρντάνα μου δίκιο θα είχες αλλά έχω βαρεθεί να το βλέπω αυτό το θέμα.

Τοτε κανε πως δεν το βλεπεις.

pigassos71

# 12 στις 5/5/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

Δεν τον παντρεύτηκα. Δεν άντεξα την εχθρικότητα της μάνας του. Ούτε και ο γιός της την άντεχε ούτε και η κόρη της με την οποία τσακωνόταν κάθε μέρα. Μια χαρά κοπέλα καλά της τα 'χωνε αλλά ο γιός της ήταν πολύ πράος και δυστυχώς δεν μπορούσε να της επιβληθεί.

Τυχερή είσαι! Στο τσακ τη γλίτωσες, οπότε τώρα να προσέχεις να μην υποτροπιάσει την επόμενη φορά.
:>

pigassos71

# 13 στις 5/5/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες

Παράθεση:
Originally posted by Dardana

Παράθεση:
[

Τοτε κανε πως δεν το βλεπεις.

Θα προσπαθήσω αλλά δε σου υπόσχομαι τίποτε.

# 14 στις 5/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Αγαπητη(ες) πεθεροπληκτη(ες)

υπηρξα νυφη που περασε του χριστου τα παθια...διαβαζω κατα καιρους τα...προβληματα σας και γελαω γιατι μου φαινονται αστεια μπροστα στα οσα βιωσα, αυτο βεβαια χωρις προθεση να μειωσω το οποιο προβλημα που αντιμετωπιζει η καθεμια σας.

Σημερα ειμαι και ...πεθερα.
Κατ αρχην ειναι δεδομενο οτι ολες μπαινουμε στην σχεση νυφης-πεθερας, πεθερας-νυφης με προκαταλειψη.
Πισω απο καθε συμπεριφορα η μια της αλλης ψαχνουμε να βρουμε τον λακο που εχει η φαβα.

Μην μου πειτε οχι δεν σας πιστευω.....
Σε ολες μας τις σχεσεις ειμαστε εμεις υπευθυνοι για τα ορια που θα βαλουμε.
Και ειναι απαραιτητα αυτα τα ορια......το λεει αυτο καποια που δεν ηξερε να βαζει ορια, για να καταλαβεις τι εννοω πηγαινε στο θεμα «Αναζητώντας διαφορετικά δομικά υλικά» της Επιλεκτικης και διαβασε το ποστ της Αρσινοης ( που ειμαι εγω).

Βαζω ορια ομως δεν σημαινει οτι κλεινω τα ματια και τα αυτια μου στα παντα και τους παντες.

Ειναι γεγονος οτι πολλοι γονεις θεωρουν τα παιδια τους μια ζωη «παιδια» που δεν εχουν την ικανοτητα να διαχειριστουν τις ζωες τους, απ την αλλη ομως κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει την πειρα που εχουν αποκτησει οι γονεις μεσα απ την ζωη που εκ των πραγματων δεν εχουν οι νεοτεροι.
Εκει καλο ειναι να στεκομαστε να ακουμε να αφουγκραζομαστε αυτη την εμπειρια ακομα και αν οι γονεις δεν ξερουν τον σωστο τροπο να την μεταδωσουν.

Θελεις ενα παραδειγμα?
Υπηρξα σε ολοκληρη τη ζωη μου εργαζομενη γυναικα που μεγαλωσε μονη τα παιδια της και κρατησε μονη την οικογενεια, εκτος απ την αναγκη για να ζησω υπηρχε και η αναγκη να προσφερω να δημιουργησω, να ειμαι ενεργο και παραγωγικο μελος της κοινωνιας, υπηρχε και η φιλοδοξια.... ετσι αφιερωσα πολλες, απειρες ωρες στην δουλεια μου.....12ωρα και 14ωρα δουλειας....σημερα στα 46 δεν τσιμπαω πια το τυρακι της φακας.....

Την νυφη μου δεν την θελω νοικοκυρουλα με τσεμπερι και ποδια να πλαθει κεφτεδακια και να γυαλιζει πατωματα ...χαιρομαι να βλεπω μαι γυναικα δυναμικη ανεξαρτητη και με ενδιαφεροντα.

Απ την αλλη ομως δεν θελω να χασει απ την ζωη της τσιμπωντας το τυρακι της φακας και οταν φτασει στα 46 να εχει δουλεψει ατελειωτα( χωρις να πλουτισει βεβαια ) και να εισπαραξει το παρασημο της ανοιχτης παλαμης.
Πεταξα απ την χαρα μου που το κοριτσι μας χτυπησε θεσαρα.....μα ανησυχω που βλεπω οτι εχει πιασει με τα δοντακα της το τυρακι και την φακα μαζι...και την βλεπω να δουλευει γιατι ετσι κανουν τα..... .... μεχρι τις εντεκα το βραδυ.....να την στιβουν και να χανει απ την δικη της ζωη....το λεω και ξερω οτι οσο καλη σχεση και αν εχουμε απ το μυαλουδακι της περναει οτι την ονειρευομαι με ποδια και τσεμπερι να υπηρετει τον κανακαρη μου...δεν ειναι ομως ετσι.......αντε να πεισω ομως εγω η πεθερα..... για τον τροπο που σκεφτομαι και οτι δεν ειμαι η κακια παρεμβατικη πεθερα που το παιζει καλη και γλυκια ...θα μου πεις τι σκας...εκει που εισαι θα ερθει...ναι αλλα αμαρτια δεν ειναι?

Εχω εναν γιο ικανο και πανεξυπνο που δεν ειναι μαμοθρευτο....αλλα που ιδεα δεν εχει στα 27 του οτι ενας τοιχος για να χτιστει θελει τουβλα τσιμεντο κλπ.....αν παει να αγορασει σπιτι θα του πουλησουν αχυροσπιτο πασπαλισμενο με χρυσοσκονη και θα πει και ευχαριστω το ιδιο και η νυφη μου ..... γιατι που να ξερουν τα παιδια....οταν την ζωη τους ολοι την εφαγαν πανω απο ενα βιβλιο και υπηρχα εγω πχ καλως η κακως να αλλαζω βρυσες ,μπριζες, να βαφω, να πλανιζω πορτες , κλπ κλπ κλπ και.... αφου «λασποκυλιεμαι» μια ζωη με τις οικοδομες κουτσα- κουτσα να φτιαξω και να συντηρησω μπορει να πιασει το ματακι μου πισω απο το ντιζαινατο διαμερισμα τις κακοτεχνιες.... ειναι δυνατον να μην πω κατι.....γιατι μια ζωη θα δουλευουν σαν τα ζωα να το ξεχρεωσουν να παρουν και πατατα?

Σχετικα με το αλλο θεμα που σε εκανε και στραβωσες..... το οτι δεν παρεστη στο μνημοσυνο της γιαγιας σου εχω να πω.....οτι....θελουμε και την πιτα γερη και τον σκυλο χορτατο.....θελουμε και να μην παρεμβαινει η πεθερα αλλα να ειναι και απικο στις δικες μας αναγκες και απαιτησεις ....εχω αρπαχτει παλιοτερα εδω με καποιους οταν υποστηρηξα οτι παρα το γεγονος πως ειμαι νεα γυναικα εργαζομενη με την ζωη μου τα ενδιαφεροντα μου θα βρω τον τροπο να προσφερω καθε δυνατη βοηθεια στα παιδια μου και τις οικογενειες που θα δημιουργησουν να κρατησω τα παιδια τους κλπ αν και οταν μου ζητηθει και οχι με το ετσι θελω βεβαια .... αλλα να σου πω κατι...ουτε εγω θα χαλαλιζα το ταξιδι μου η την εκδρομη μου για να παρευρεθω στο μνημοσυνο της γιαγιας.....γιατι καποτε θα παω εκει που πηγε η γιαγια και μεχρι τοτε δικαουμαι και εγω πια να ζησω οσα περισσοτερα με ευχαριστουν....

Αυτα απο μια πεθερα....

xanumBurek

# 15 στις 5/5/2006
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 1.449

γοργω μου

Παράθεση:
Originally posted by gorgo
γιατι που να ξερουν τα παιδια....οταν την ζωη τους ολοι την εφαγαν πανω απο ενα βιβλιο και υπηρχα εγω πχ καλως η κακως να αλλαζω βρυσες ,μπριζες, να βαφω, να πλανιζω πορτες , κλπ κλπ κλπ και.... αφου «λασποκυλιεμαι» μια ζωη με τις οικοδομες κουτσα- κουτσα να φτιαξω και να συντηρησω μπορει να πιασει το ματακι μου πισω απο το ντιζαινατο διαμερισμα τις κακοτεχνιες.... ειναι δυνατον να μην πω κατι.....γιατι μια ζωη θα δουλευουν σαν τα ζωα να το ξεχρεωσουν να παρουν και πατατα?

ενα απο τα λιγα πραγματα που δεν μεταβιβαζονται και δεν μεταλαμπαδευονται στους αλλους και στα παιδια μας πανω απ ολα ειναι οι δικες μας εμπειριες, τα καλα η τα κακα μας βιωματα και η πειρα που αποχτησαμε μεσα απο τα λαθη μας.

Ξερεις γιατι? Γιατι ειναι διαφορετικοι απο εμας ανθρωποι, που τα δικα μας βιωματα δεν σημαινει σωνει και καλα πως θα τα περασουν κι εκεινοι. Εκεινοι θα περασουν τα δικα τους...και τα παιδια των παιδιων μας τα δικα τους..

Η γνωμη μου ειναι να τους *επιτρεψεις* να κανουν τα δικα τους λαθη και τα δικα τους βηματα και φυσικα να πληρωσουν και το αναλογο κοστος. Η παρουσια σου κι η σταθεροτητα που αποπνεεις τοσα χρονια διπλα τους ειναι αρκετη νομιζω
δε γυστηβυς ετ ψολοριβυς νον δυσπυτανδυμ.

# 16 στις 5/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
χανουμακι μου συμφωνω- και το ξερεις καλα- σε γενικες γραμμες....σε καποια θεματα απολυτως πρακτικα οπως η αγορα ενος σπιτιου η ενος αυτοκινητου( καλα απο αυτοκινητο ειμαι ασχετη) λαμβανουμε παντα υπ οψιν την "εμπειρια" καποιου , αν σου πω εγω ας πουμε που ειμαι φιλη σου οτι το ταδε υλικο που ετοιμαζεσαι να βαλεις στο σπιτι σου η εχει το διαμερισμα που πας να αγορασεις και να σκασεις τον κοπο μιας ζωης δεν ειναι το καλυτερο γιατι την πατησα και εγω δεν θα σταθεις να το ψαξεις καλυτερα?

Ε....γιατι τωρα αν το πει η πεθερα ρε παιδια βλεπουμε μονο παρεμβαση και διαθεση για ελεγχο?
Απλα και μονο γιατι εχουμε την προκαταληψη?

pigassos71

# 17 στις 5/5/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες

Παράθεση:
Originally posted by gorgo
Ε....γιατι τωρα αν το πει η πεθερα ρε παιδια βλεπουμε μονο παρεμβαση και διαθεση για ελεγχο?
Απλα και μονο γιατι εχουμε την προκαταληψη?

Να αγιάσει το στόμα σου!

# 18 στις 5/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Από το μέλος gorgo - 05/05/06 11:59
... χανουμακι μου συμφωνω- και το ξερεις καλα- σε γενικες γραμμες....σε καποια θεματα απολυτως πρακτικα οπως η αγορα ενος σπιτιου η ενος αυτοκινητου( καλα απο αυτοκινητο ειμαι ασχετη) λαμβανουμε παντα υπ οψιν την "εμπειρια" καποιου , αν σου πω εγω ας πουμε που ειμαι φιλη σου οτι το ταδε υλικο που ετοιμαζεσαι να βαλεις στο σπιτι σου η εχει το διαμερισμα που πας να αγορασεις και να σκασεις τον κοπο μιας ζωης δεν ειναι το καλυτερο γιατι την πατησα και εγω δεν θα σταθεις να το ψαξεις καλυτερα?

Απλα και μονο γιατι εχουμε την προκαταληψη? ...

.
Διάβασα και ξαναδιάβασα το κειμενάκι σου και δυσκολεύομαι να καταλάβω τι τελικά θέλεις να πεις ... μάλλον θες να πεις ότι οι νέοι πρέπει να δείχνουν πιο 'ανοιχτό πνεύμα' σε γονείς / πεθερικά σε ότι αφορά την τάση των τελευταίων για συμβουλές με βάση την πείρα τους στη ζωή

Αφου συμφωνήσω πλήρως με την χανούμ θα σου πω το εξης στο θέμα σπίτι στο οποίο όπως λες έχεις και ιδιαίτερη εμπειρία .. Σκέψου ότι εσύ με την πείρα που έχεις από τις κακοτεχνίες και τις λαμογιές βλέπεις παντού προβλήματα στην κατασκευή μιας νέας κατοικίας (που σκοπεύει να αγοράσει ο γιος σου με τη νύφη σου) και δημιουργείς αδιέξοδα και τριβή με τον κατασκευαστή σε σημείο να κινδυνεύει το deal ... σκέψου ότι ο γιος σου μπορεί να μην τις βλεπει αυτές τις κακοτεχνίες η να μην τον ενοχλουν κιόλας αλλά 'δηλητηριάζεται' με τη στάση σου και 'χαλιέται'.

Μουκανε εντύπωση σε μια παρόμοια περίπτωση πως ένας αλλος ιδιοκτήτης εβγαζε όλη την οικοδομή σκάρτη και τον κατασκευαστή μπαγάσα ενω εγω πραγματικα δεν τα έβλεπα αυτά ... εγω ειχα πολυ καλή σχέση με τον κατασκευαστή (και μου διορθωνε καποια μικροπροβλήματα χωρίς δεύτερη κουβέντα) ενώ του άλλου δεν του έκανε τη παραμικρή δουλιά !

# 19 στις 5/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by George_B
Διάβασα και ξαναδιάβασα το κειμενάκι σου και δυσκολεύομαι να καταλάβω τι τελικά θέλεις να πεις ... μάλλον θες να πεις ότι οι νέοι πρέπει να δείχνουν πιο 'ανοιχτό πνεύμα' σε γονείς / πεθερικά σε ότι αφορά την τάση των τελευταίων για συμβουλές με βάση την πείρα τους στη ζωή

Nαι αυτο θελω να πω αποβαλοντας την προκαταληψη και την στειρα αντιδραση.

Να σου δωσω ενα παραδειγμα.....εκανα ερευνα αγορας για να κανω συνδεση ADSL και κατεληξα στον ΟΤΕ.....
Ελυσιαξε ο γιος μου.....δεν ηθελε τον ΟΤΕ με τιποτα.....
Γιατι?
Γιατι το κοριτσι μας( η νυφη) ειχε επιλεξει σπιτι της μια αλλη εταιρια και ηταν καλυτερη ειπε...... τετοια θα βαζαμε και εμεις απεφανθει ο νεος......
Τι να πω η πεθερα?
Να γινω κακια αντιδραστικη παρεμβατικη πεθερα που τα ξερει ολα?
ΟΧΙ....
......ε....πηγε τα εσκασε αγορασε το πακετο της εν λογω εταιριας και πανω απο δυο μηνες το καμαρωνουμε τωρα το πακετο, το ξεσκονιζουμε, το ποτιζουμε μπας και βγαλει κλωνους και μπουμπουκια.......γιατι δεν τους εχουν δωσει "πορτες" απ τον ΟΤΕ.....
στον απο πανω οροφο μεσα σε λιγοτερο απο 15 μερες η αδελφη μου εκανε συνδεση μεσω ΟΤΕ......

και ηταν κατι που αφορουσε το δικο μου σπιτι, το δικο μου τηλεφωνο...φαντασου να ελεγα κουβεντα για το δικο τους σπιτι και τηλεφωνο...μπορει να μου λεγανε οτι εχω και ποσοστα απ τον ΟΤΕ.....

# 20 στις 5/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
.. η προκατάληψη με τις πεθερές υπήρχε και θα υπάρχει πάντα, και όχι μόνο με τις πεθερές, αλλά και με τις αδερφές, τους αδεφούς κτλ. δηλ. με όλους τους ανθρώπους που αποτελούν το κοντινό περιβάλλον του/ης αγαπημένου/ης μας και με τους οποίους είναι δεμένος/η... στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι φίλοι επίσης..

το θέμα είναι αλλού...

...όταν κάποιος κάνει μια σχέση θέλει να αισθάνεται ότι τον τελευταίο λόγο και τις αποφάσεις τις παίρνει αυτός και η σχέση του με το οποιοδήποτε ρίσκο - μιλάμε πάντα για "φυσιολογικά" πράγματα - ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα στο λάθος και συνήθως από αυτό μαθαίνουν... οπότε οι τάσεις (υπερ)προστασίας από την πλευρά των πολύ κοντινών ανθρώπων πρέπει να ελέγχονται και - εκτός των περιπτώσεων μεγάλου κινδύνου - ίσως να καταπνίγονται.

...σε κανέναν/καμία δεν αρέσει να αισθάνεται ότι κάποιος τρίτος έχει μεγαλύτερη επιρροή στο ταίρι του από ότι ο/η ίδιος/α... και όταν αισθανθεί αρκετά "ασφαλής" θα γίνει πιο δεκτικός και σε παρατηρήσεις και συμβουλές - μην σου πω ότι θα της επιδιώξει κιόλας!

... έχει τύχει να διακόψω σχέση γιατί θεώρησα ότι ο άντρας εκείνος έδινε μεγαλύτερη βαρύτητα σε γνώμες τρίτων από ότι στη δική μου και δεν το μετάνοιωσα καθόλου... δεν είμαι ο τύπος που του αρέσει να κουνάει μαριονέτες μια ζωή για να φέρει τα πράγματα στα μέτρα του... μερικά πράγματα είναι δεδομένα - για μένα - από τη στιγμή που έχεις σχέση με κάποιον... ένα από αυτά είναι και η προτεραιότητα που δίνεις στον άλλον κι αυτό είναι κάτι που δεν το διαπραγματεύομαι...

... ελπίζω να βοήθησα
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.