Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

φοβος ακυρωσης 2μηνες πριν το γαμο.

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

princesscon

# 1 στις 9/5/2006
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πεύκη
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 4
'Aρεσαν+: 0%

φοβος ακυρωσης 2μηνες πριν το γαμο.

καλημερα
θελω την βοηθεια σας σε ενα πολυ σημαντικο θεμα,ειμαι 6 χρονια με ενα παιδι και σε 2 μηνες παντρευομαι,το θεμα ειναι το εξης:αισθανετε πιγμενος,νομιζει οτι θα χασει την ελευθερια του,τον ρωταω τι αισθανετε δεν ξερει να μου απαντησει,ειναι χαμενος στον κοσμο του.μολις παω κατι να αναφερω για το "γαμο" σαν να τον διαπερναει ηλεκτρισμος,μεσα του δεν θελει να παντρευτει,ψαχνει να βρει απο καπου να πιαστει για να κανει την κινηση του γαμου.του εθεσα τα εξης 2 ερωτηματα,
1)αν μ αγαπα και η απαντηση ηταν ναι ,αν δεν σε αγαπουσα δεν θα ημουν εδω.
2)βαριεσε να εισαι μαζι μου,απαντηση οχι παιρναω καλα.ακομα και η σεξουαλικη μας ζωη παει καλα,δεν εχουμε προβληματα.αντιθετος τα βρισκουμε πολυ καλα.
τι να κανω μαζι του,να ακυρωσω τον γαμο,αυτος ειναι 31 και εγω 28.
προσπαθω με ηρεμο τροπο να τον καταλαβω γιατι αν αρχισω να τσιτωνω θα χασω το παιχνιδι τελειως.
ο φοβος μου ειναι αν πρεπει να τον αφησω ελευθερο παντελως,ειναι ακτι που δεν θελω διοτι τον αγαπω παρα πολυ,αλλα αν ειναι να βρισκετε σε αυτη τηνα ασχημη ψυχολογικη κατασταση δεν θα το αντεξω θα τον αφησω.δεν μπορω να συνεχισω με εναν ανθρωπο που δεν θελει να κανει οικογενεια.
τι να κανω πεστε μου.

anemona_62

# 2 στις 9/5/2006
author
Γυναίκα / 61 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 5.218
Ο φόβος αυτός είναι πολύ συνηθισμένος, νομίζω υπάρχει και ένας όρος γι αυτόν, κάτι σαν το σύνδρομο πανικού πριν τον γάμο. Όλα καλά στη σχέση, και η αγάπη και το σεξ μια χαρά, αλλά γάμος = οριστική δέσμευση στο μυαλό αρκετών, ιδίως αντρών, που φοβούνται την ευθύνη και το βλέπουν σαν σκλαβιά. Οι γυναίκες είμαστε πιο σίγουρες, γιατί οι περισσότερες επιθυμούμε να κάνουμε παιδιά και παιδιά χωρίς τη φωλιά που θα μας εξασφαλίσει ο γάμος -είτε με τελετή, θρησκευτική ή πολιτική είτε όχι- δε νοείται κανονικά, εκτός κι αν κάποια πάρει την απόφαση να αποκτήσει παιδί και να το μεγαλώσει μόνη της χωρίς την παρουσία του πατέρα.

Δεν ξέρω τι είναι σωστό να κάνεις, θα σου πω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου. Θα του έλεγα ότι τον αγαπώ και δε θέλω να κάνει κάτι αν δεν είναι σίγουρος ότι το θέλει. Θα του πρότεινα να ακυρώσουμε το γάμο μας. Στη συνέχεια όμως θα του εξηγούσα ότι εγώ θέλω να δημιουργήσω οικογένεια μαζί του. Εκείνος το θέλει? Και το θέλει μαζί σου? Αν ναι, τότε ας το κάνετε και χωρίς γάμο τυπικό. Αν όχι... ίσως θα πρέπει να χωρίσετε. Με αγάπη και κατανόηση πάντα, αλλά άμα τα θέλω σας είναι διαφορετικά δε θα μπορέσετε να καταλήξετε σε κάτι κοινό.
This world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel. -Horace Walpole

princesscon

# 3 στις 10/5/2006
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση

Παράθεση:
Originally posted by anemona_62
Ο φόβος αυτός είναι πολύ συνηθισμένος, νομίζω υπάρχει και ένας όρος γι αυτόν, κάτι σαν το σύνδρομο πανικού πριν τον γάμο. Όλα καλά στη σχέση, και η αγάπη και το σεξ μια χαρά, αλλά γάμος = οριστική δέσμευση στο μυαλό αρκετών, ιδίως αντρών, που φοβούνται την ευθύνη και το βλέπουν σαν σκλαβιά. Οι γυναίκες είμαστε πιο σίγουρες, γιατί οι περισσότερες επιθυμούμε να κάνουμε παιδιά και παιδιά χωρίς τη φωλιά που θα μας εξασφαλίσει ο γάμος -είτε με τελετή, θρησκευτική ή πολιτική είτε όχι- δε νοείται κανονικά, εκτός κι αν κάποια πάρει την απόφαση να αποκτήσει παιδί και να το μεγαλώσει μόνη της χωρίς την παρουσία του πατέρα.

Δεν ξέρω τι είναι σωστό να κάνεις, θα σου πω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου. Θα του έλεγα ότι τον αγαπώ και δε θέλω να κάνει κάτι αν δεν είναι σίγουρος ότι το θέλει. Θα του πρότεινα να ακυρώσουμε το γάμο μας. Στη συνέχεια όμως θα του εξηγούσα ότι εγώ θέλω να δημιουργήσω οικογένεια μαζί του. Εκείνος το θέλει? Και το θέλει μαζί σου? Αν ναι, τότε ας το κάνετε και χωρίς γάμο τυπικό. Αν όχι... ίσως θα πρέπει να χωρίσετε. Με αγάπη και κατανόηση πάντα, αλλά άμα τα θέλω σας είναι διαφορετικά δε θα μπορέσετε να καταλήξετε σε κάτι κοινό.

ξερεις κατι δεν ειναι ευκολο να ακυρωνεις εναν γαμο δεν ειμαστε μονοι μας,υπαρχουν και γονεις που πρεπει να λογοδοτησεις αλλα ασ πουμε οτι αυτο το φτιαχνεις,γιατι δεν αντριδραει παρα μονο σαν λυση βρισκει την εξοδο με τους συναδελφους του.μου εχει πει οτι θελει να κανει οικογενεια μαζι μου απλος λεει οτι δεν ειναι ετοιμος δεν εχει ζησει με τους φιλους του,η ουσια ειναι οτι δεν θελει να χασει την ελευθερια του.
αυτο ειναι ολο,δεν ξερω τι να κανω.
ειμαστε 6 χρονια μαζι,πως θα αρχισω παλι απο την αρχη,πως θα μαζεψω τα κομματια μου για να αρχισω παλι.

Dardana

# 4 στις 10/5/2006
author
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651

Παράθεση:
Originally posted by princesscon

Παράθεση:
Originally posted by anemona_62

ξερεις κατι δεν ειναι ευκολο να ακυρωνεις εναν γαμο δεν ειμαστε μονοι μας,υπαρχουν και γονεις που πρεπει να λογοδοτησεις αλλα ασ πουμε οτι αυτο το φτιαχνεις,γιατι δεν αντριδραει παρα μονο σαν λυση βρισκει την εξοδο με τους συναδελφους του.μου εχει πει οτι θελει να κανει οικογενεια μαζι μου απλος λεει οτι δεν ειναι ετοιμος δεν εχει ζησει με τους φιλους του,η ουσια ειναι οτι δεν θελει να χασει την ελευθερια του.
αυτο ειναι ολο,δεν ξερω τι να κανω.
ειμαστε 6 χρονια μαζι,πως θα αρχισω παλι απο την αρχη,πως θα μαζεψω τα κομματια μου για να αρχισω παλι.

Σιγουρα το να ακυρωσεις ή αναβαλεις εναν γαμο, δεν ειναι ευκολη υποθεση και σε κατανοω. Ευχομαι ειλικρινα να μη χρειαστει να γινει κατι τετοιο.
Σκεψου ομως ταυτοχρονα, πως αν το προβλημα αυτο που ανεκυψε με τον συντροφο σου ειναι σοβαρο, τοτε δεν αποκλειεται να εχετε προβληματα και μετα τον γαμο, οπου αν και εφοσον επελθει ρηξη μεταξυ σας, θα'χεις παλι να λογοδοτησεις σε τριτους και θα'ναι εξισου δυσκολο, αν οχι περισσοτερο.

Προσπαθησε να του μιλησεις ξανα, και δωστου την επιλογη να προχωρησει ή να σταματησει. Να νιωσει οτι δεν απαιτεις απο εκεινον να κανει κατι για το οποιο δεν αισθανεται σιγουρος. Ισως αυτο του δωσει μια ανασα για να σκεφτει πιο καθαρα.

Παντως και γω λιγο πριν τον γαμο μου, επαθα εναν παρομοιο πανικο. (οχι δυο μηνες πριν, αλλα λιγες μερες πριν). Με επνιγαν ξαφνικα μαυρες σκεψεις, μηπως κανω λαθος, μηπως δεν ειμαστε καλα μετα το γαμο, μηπως αλλαξουμε, μηπως το ενα μηπως το αλλο. Την ημερα του γαμου μου, ενω αλλες κοπελες ειναι μες την τρελλη χαρα, εγω ημουν με νευρα και σαν να με πηγαιναν στην κρεμαλα και μεχρι που σκεφτηκα να παιξω το remake της ταινιας "η νυφη το'σκασε". Ξαφνικα με ειχε πιασει ενας πανικος εν οψει της τοσο "επισημης" πλεον δεσμευσης. Ευτυχως το ξεπερασα κατα τη διαρκεια του μυστηριου...ως εκ θαυματος. Ακομα και σημερα, δεν μπορω να δωσω λογικη εξηγηση για εκεινον τον πανικο.

Ενδεχομενως το ιδιο να εχει παθει και ο καλος σου. Οταν θα ειναι καπως πιο ηρεμος, δωστου να καταλαβει οτι ο γαμος σας δε χρειαζεται να αποτελεσει "φυλακη" για κανεναν απο τους δυο σας, κι οτι θελεις να νιωθει καλα μαζι σου και ελευθερος, και να ειναι μαζι σου επειδη ο ιδιος το επελεξε. (αν το να βγαινει καποιες φορες με φιλους/συναδελφους του τον κανει να νιωθει ελευθερος, δε βρισκω να υπαρχει κατι κακο σε αυτο. Φτανει κι εσυ να μπορεις να το δεκτεις..). Ισως του εχει δημιουργηθει μια λαθος εντυπωση για το τι εστι γαμος. Ναι, ειναι σοβαρη υποθεση ο γαμος, αλλα το ποσο ελευθεροι ή οχι νιωθουμε μεσα σ'αυτον, εξαρταται απο εμας, τον αντρα και τη γυναικα.

Σου ευχομαι τα καλυτερα, να ξεπερασετε αυτον τον σκοπελο, και να πανε ολα κατ' ευχην..
Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...

# 5 στις 10/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Υποσχέσου του ότι την επόμενη μέρα μετά το μυστήριο, θα πάτε να βγάλετε διαζύγιο...

Δε σου κάνω πλάκα.
Το να ακυρώσεις το γάμο τώρα, σίγουρα θα είναι όχι μόνο μεγάλη βαβούρα, αλλά και ψυχοφθόρο και για τους 2 σας.

Ετσι, πιστεύω ότι αν του προτείνεις πρώτα γάμο και μετά διαζύγιο, ίσως συνειδητοποιήσει καλύτερα ότι τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο... και ίσως χαλαρώσει λίγο...

Καλή τύχη

Orchid

# 6 στις 10/5/2006
author
Γυναίκα / 45 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Κηφισιά
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 88

Παράθεση:

Αγαπητή princesscon σε καταλαβαίνω απόλυτα επειδή βρίσκομαι και εγώ σε αυτή την κατάσταση..και να φανταστείς ο δικός μου δεν έχει καν σχέδια για γάμο, είμαστε μαζί σχεδόν 6 χρόνια αλλά λεεί πως δεν είναι έτοιμος..Δυστυχώς οι κοπέλες πάντα τις πιέζει ο χρόνος ειδικά όταν θέλουν να κάνουν παιδιά..Και σκεφτομαι όπως και εσύ, πως θα αρχισω παλι απο την αρχη και πως να ξεχασω 6 χρόνια από την ζωή μου έτσι απλά..Ειναι πολυ δύσκολο αλλα ξέρεις τι? Ειναι καλύτερα να βάλεις τα πράγματα στην θέση τους τώρα πάρα μετά τον γάμο..Εγώ αυτο που σκεφτομαι να κάνω για την δική μου περίπτωση είναι το εξής: θα του πω να μείνουμε για λίγο καιρό χώρια μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μεταξύ μας..Και θα δώ άν πράγματι με αγαπάει θα έρθει πίσω και θα ξεκινήσουμε τα σχέδια μας για το μέλλον χωρίς φοβίες και αν όχι τότε θα πρέπει να ξεκινήσω μόνη μου από την αρχή..Σου εύχομαι και εσένα όλα να πάνε καλά..
"Stand up for what you believe in, even if it means standing alone." - Unknown

# 7 στις 10/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Όλο γυναίκες έχουνε γράψει.
Κι εγώ φοβάμαι το γάμο, καθόσον είναι "η φθίνουσα πορεία όσων θα μπορούσαν να συνεχίσουν ανερχόμενα", ορισμός που έχουμε συζητήσει με τους φίλους μου

# 8 στις 10/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Καλά με τι λέτσους κάνω παρέα

princesscon

# 9 στις 10/5/2006
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση

Παράθεση:
καλημερα
θελω την βοηθεια σας σε ενα πολυ σημαντικο θεμα,ειμαι 6 χρονια με ενα παιδι και σε 2 μηνες παντρευομαι,το θεμα ειναι το εξης:αισθανετε πιγμενος,νομιζει οτι θα χασει την ελευθερια του,τον ρωταω τι αισθανετε δεν ξερει να μου απαντησει,ειναι χαμενος στον κοσμο του.μολις παω κατι να αναφερω για το "γαμο" σαν να τον διαπερναει ηλεκτρισμος,μεσα του δεν θελει να παντρευτει,ψαχνει να βρει απο καπου να πιαστει για να κανει την κινηση του γαμου.του εθεσα τα εξης 2 ερωτηματα,
1)αν μ αγαπα και η απαντηση ηταν ναι ,αν δεν σε αγαπουσα δεν θα ημουν εδω.
2)βαριεσε να εισαι μαζι μου,απαντηση οχι παιρναω καλα.ακομα και η σεξουαλικη μας ζωη παει καλα,δεν εχουμε προβληματα.αντιθετος τα βρισκουμε πολυ καλα.
τι να κανω μαζι του,να ακυρωσω τον γαμο,αυτος ειναι 31 και εγω 28.
προσπαθω με ηρεμο τροπο να τον καταλαβω γιατι αν αρχισω να τσιτωνω θα χασω το παιχνιδι τελειως.
ο φοβος μου ειναι αν πρεπει να τον αφησω ελευθερο παντελως,ειναι ακτι που δεν θελω διοτι τον αγαπω παρα πολυ,αλλα αν ειναι να βρισκετε σε αυτη τηνα ασχημη ψυχολογικη κατασταση δεν θα το αντεξω θα τον αφησω.δεν μπορω να συνεχισω με εναν ανθρωπο που δεν θελει να κανει οικογενεια.
τι να κανω πεστε μου.

και κατι αλλο.
αν κατι δεν το θες δηλαδη να μην παντρευτει δεν το αφηνουμε στο ελεος του θεου κανουμε κατι αντιδραμε παλευουμαι γι αυτο που θελουμε.
πριν γινει ανακοινωση του γαμου ως προσ τους συγγενεις οι γονεις μου τον ρωτησαν πρωτα "να το ανακοινωσουμαι?" και απαντησε "ναι".
επισης η μητερα μου του ζητησε μια παραταση του γαμου απο την ημερομηνια που ειχαμαι επιλεξει και ειπε ενταξει αλλα μονο ενα μηνα οχι παραπανο.του δωσαμε περιθωρια και αφορμες και οι γονεις και εγω,εγω πριν το πασχα του ζητησα να χωρισουμαι με αιτια την συμπεριφορα του οτι αισθανεται και δειχνει απομακρος και να πνιγετε,μου απαντησε οτι δεν θελει να χωρισουμε απλος φοβαται οτι θα εγκλοβιστει στο γαμο,οτι θα πνιγει και το βασικοτερο θα χασει την ελυθερια του και τους φιλους του.το τελευταιο εξαμηνο ειναι πολυ περισσοτερο καιρο με τους συναδελφους του παρα με μενα,δεν μιλαω αλλα εχω και ορια.με ενδιαφερει να ειναι καλα και ειναι το σημαντικοτερο για μενα αλλα θελω κι εγω μια προσοχη.το παραπονο μου ειναι οτι 1)δεν εχω μια ξεκαθαρη εικονα στο τι θελει να κανει και 2)πολλες και συχνες εξοδους με τους συναδελφους,επισης να αναφερω οτι η παρεα των συναδελφων αποτελειται απο 2 κοριτσια γυρω στα 22 με 26 ,το ενα εχει σχεση το αλλο οχι και 2 αγορια σχεδον συνομιληκα με τον δικο μου και δεν τους εχω δει ποτε εδω και 1 χρονο που κανουν παρεα και ιδιαιτερα το τελευταιο 6μηνο.το ζητησα να τους γνωρισω και η απαντηση ηταν οτι αφου αυτοι δεν φερνουν τους δικους τους εγω πως,δεν γινετε.αυτη ειναι παντα η απαντηση του.
για πειτε μου τωρα.

princesscon

# 10 στις 10/5/2006
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση

Παράθεση:
Originally posted by patraboy1
θα ηθελα την γνωμη σου,σε παρακαλω πολυ.διαβασε καλα το θεμα και απαντησε μου στο αν εχω αδικο ή δικιο.

Κι εγώ φοβάμαι το γάμο, καθόσον είναι "η φθίνουσα πορεία όσων θα μπορούσαν να συνεχίσουν ανερχόμενα", ορισμός που έχουμε συζητήσει με τους φίλους μου

theo_a

# 11 στις 10/5/2006
author
Ανδρας / 47 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Αγιος Αθανάσιος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2
μην ακυρώεις τον γάμο. και εγώ ένιωθα πνιγμένος, ότι θα δεσμευτώ κλπ, που νοιώθουμε οι άντρες.. Δηλαδή τόσα χρόνια που ήμασταν μαζί δεν ήμουν δεσμευμένος με την δικιά μου; έκανα τίποτα άλλο; Το ζήτημα είναι αν θέλει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του μαζί σου ή όχι. Γιατί αν δεν σε αγαπούσε θα στο έλεγε μάλλον. Νομίζω ότι πρέπει να τον ταρακουνήσεις λίγο.

μήμπως έχει φρικάρει με όλη την διαδικασία του γάμου (γιατί εγώ αυτό έπαθα) τρέξιμο νυφικά μπουμπουνιέρες κλπ;

# 12 στις 12/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by katze123
Υποσχέσου του ότι την επόμενη μέρα μετά το μυστήριο, θα πάτε να βγάλετε διαζύγιο...

Δε σου κάνω πλάκα.
Το να ακυρώσεις το γάμο τώρα, σίγουρα θα είναι όχι μόνο μεγάλη βαβούρα, αλλά και ψυχοφθόρο και για τους 2 σας.

Ετσι, πιστεύω ότι αν του προτείνεις πρώτα γάμο και μετά διαζύγιο, ίσως συνειδητοποιήσει καλύτερα ότι τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο... και ίσως χαλαρώσει λίγο...

Καλή τύχη

...αν το ξεκινημα μιας ζωης ...εχει σχεση με το "χαλαρώνω λιγο".....ειναι μια αποψη.
Αν όμως θεωρησουμε οτι ενας γαμος ειναι μια κοινη πορεια στα οσα θετικά ή αρνητικά συνανταμε,μια καθημερινή προσοχή -φροντιδα της σχεσης,στον συναισθηματικό ,στον ερωτικό ,στον πνευματικό τομέα τότε.....για ποιο λογο παιδι μου να οδηγηθεις σε ενα γαμο...με μια "υποσχεση "διαζυγιου ,και ποιος σου ειπε οτι ειναι ευκολωτερο ενα διαζυγιο απο την ακύρωση ενος γαμου....

# 13 στις 12/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Dardana
προσωπική άποψη

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥ ΑΥΤΟ:
Ενδεχομενως το ιδιο να εχει παθει και ο καλος σου. Οταν θα ειναι καπως πιο ηρεμος, δωστου να καταλαβει οτι ο γαμος σας δε χρειαζεται να αποτελεσει "φυλακη" για κανεναν απο τους δυο σας, κι οτι θελεις να νιωθει καλα μαζι σου και ελευθερος, και να ειναι μαζι σου επειδη ο ιδιος το επελεξε. (αν το να βγαινει καποιες φορες με φιλους/συναδελφους του τον κανει να νιωθει ελευθερος, δε βρισκω να υπαρχει κατι κακο σε αυτο. Φτανει κι εσυ να μπορεις να το δεκτεις..). Ισως του εχει δημιουργηθει μια λαθος εντυπωση για το τι εστι γαμος. Ναι, ειναι σοβαρη υποθεση ο γαμος, αλλα το ποσο ελευθεροι ή οχι νιωθουμε μεσα σ'αυτον, εξαρταται απο εμας, τον αντρα και τη γυναικα.
καθώς και το ότι τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο
Η αντίδρασή του με το να βγαίνει με τους συναδέλφους του θυμίζει bachelor party, party εργένηδων.Αυτό είναι καλό σημάδι, δείχνει ότι αν χρειαστεί θα είναι έτοιμος να σοβαρευτεί.Ξεκαθάρισε του αυτά που είπε η νταρντάνα, όταν το κρίνεις.
Είναι στο χέρι σας να μην αφήσετε το γάμο να μπαχαλέψει>
>>ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ.

# 14 στις 12/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Υ.Γ. : Ελπίζω να δω αυτό το site όταν δε θα θέλω να παντρευτώ,
για να καταλάβω τη μ#@%^ του ότι ο γάμος είναι κάτι επίσημο
Εϊναι επίσημο μόνο για αυτούς που φτιάχνουν τις μπουμπουνιέρες
Άντε και τους γονείς
Τι μ *%@* Θεέ μου...
Ωχ τι είναι αυτά που λέω ?Λες να.. Είμαι έτοιμος να παντρευτώ από τώρα ???? να πάω να κοιταχτώ σε κανένα ψυχίατρο
να μου γράψει άλλα φάρμακα
αυτά δε πιάνουν

# 15 στις 12/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Από το μέλος galazia_sfaira1 - 12/05/06 08:46
... για ποιο λογο παιδι μου να οδηγηθεις σε ενα γαμο...με μια "υποσχεση "διαζυγιου ,και ποιος σου ειπε οτι ειναι ευκολωτερο ενα διαζυγιο απο την ακύρωση ενος γαμου.... ...

Παράθεση:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Αλλά νομίζω πως μερικές φορές η σκέψη κάποιου πράγματος μας τρομάζει περισσότερο από το πράγμα καθαυτό.

Ετσι, πολλοί άνθρωποι που το βάζουν στα πόδια στη σκέψη διαφορων καταστάσεων, όταν έρθει η ώρα να κολυμπήσουν κολυμπούν, και μάλιστα καλά.

Κατά τα άλλα δε θεωρώ ότι το διαζύγιο είναι ευκολότερο από την ακύρωση του γάμου, αλλά ΑΝ όπως ισχυρίζεται η φίλη μας το θέμα είναι το άγχος για (τυπική κατ' εμέ) διαδικασία και ΟΧΙ για την ουσία αυτής, τότε ίσως αυτό που λέω να έχει υπόσταση....

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά διαφωνώ με γάμους, βαφτίσια και τα συναφή...

nazia

# 16 στις 12/5/2006
author
Γυναίκα / 47 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Αγίος Ιωάννης Ρέντης
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1

δον'τ ωορρυ

καλή μου, η ιστορία σου μου θυμίζει την δική μου . Παντρεύτηκα πριν από 2.1/2 χρόνια. 2-3 μήνες πριν το γάμο όλα ήταν χάλια. Μας είχε πιάσει ένα πράγμα και τους 2 και όλο μαλώναμε. Ήμουν 27 και ήταν 29. Δεν κάναμε μαζί και όλοι μου λέγαν να χωρίσω. Δεν μπορούσα να παραδεχτώ ότι μου είχε στερέψει η αγάπη και όλα αυτά που ονειρευόμουν μαζί του και έτσι έπαιζα την αδιάφορη. Προς τα έξω έβγαινε μία εικόνα του ότι η .... ήταν μές την τρελλή χαρά για το γάμο της και ο ... είχε λουστεί στον ιδρώτα. Αργότερα έμαθα ότι καθόταν ακόμη και στους φίλους του και έλεγε πως δεν μπορεί το γάμο και γενικά πως σκεφτόταν πολλές φορές να λακίσει.
Αποτέλεσμα; Οι ανασφάλειες μου είχαν πάει στο ταβάνι, άρχισα να σκέφτομαι την παλιά μου σχέση, τα όσα δεν έκανα τόσα χρόνια που ήμουν μαζί του, άρχισα να ονειρεύομαι ότι θα "παρανομήσω"πριν το γάμο, να κλαίω μέρα βράδι, να λέω στον εαυτό μου ότι δεν μου αξίζει και γενικά ότι έπρεπε να βρώ άλλον (μετά από 7 χρόνια μιλάμε ) που να είναι γλυκός και να φέρεται με ενθουσιασμό για μένα και για το μέλλον μας. Ξέρεις τί κατάλαβα τελικά; Ότι μας έχουν παραμυθιάσει στις ταινίες για το πως φέρονται και ενεργούν οι άνθρωποι μέσα στις σχέσεις τους, και περιμένουμε όλοι τον πρίγκιπα.
Τελικά έγινε ο γάμος , περάσαμε πολύ καλά στπ γλέντι και την άλλη μέρα ο γαμπρός άρχισε να σφίγγεται και να ξεσφίγγεται να πνίγεται και γενικά να έχει μια διάθεση χάλια. Εκανα πως δεν έβλεπα, όμως δεν μίλησα γιατί προσπαθούσα να κρατηθώ και να μαζέψω το δικό μου ερείπιο. Για ένα μηνα κάθε μέρα έκλαιγα, σκεφτόμενη αν έχω κάνει λάθος κλπ.
Σήμερα μετά από 2 1/2 χρόνια μπορώ να σου πω ότι ο γάμος είναι συμβιβασμός και όσο είμαστε μέσα σε μία σχέση αυτό δεν το βλέπουμε γιατί νιώθουμε ελεύθεροι. Μας ενοχλούν μεν οι τυχόν καταπιέσεις που δεχόμαστε από το ταίρι μας αλλά πάντα υπάρχει η αγάπη που τα σκεπάζει όλα. Με το γάμο αλλάζουν τα πράγματα. Μπορεί να φαίνεται ότι αλλάζουν προς το χειρότερο αλλά δεν είναι έτσι. Αλλάζει η αγάπη και γίνεται πιο βαθιά, περνά από δυσκολίες και είναι πιο μεστή.
Είμαι σίγουρη πως η κρίση προσωπικότητας που πέρασα 2 μήνες πριν το γάμο μου ήταν συγκλονιστικά δυνατή και με έφτασε στα όρια. Αυτό δεν σήμαινε ότι δεν αγαπούσα τον άντρα μου τότε όπως μπορεί να σε αγαπά και ο δικός σου τώρα. Υπάρχουν όμως πολύ διαφορετικοί άνθρωποι και δεν αντιδρούν όλοι το ίδιο. Αν αντιδρούσα τότε θα τα είχα χαλάσει όλα.
Η συμβουλή μου είναι να κάνεις ψυχραιμία.
Εχω ακούσει πολλές φίλες μου σαν εσένα.
Τα πέρασα και εγώ. Μόνο που εγώ δεν είχα να αντιμετωπίσω μόνο τη συμπεριφορά του άντρα μου αλλά και τον εαυτό μου.
Θέλω να σου πώ πως αν εσύ είσαι σίγουρη για εσένα και ότι θέλεις να γίνει αυτός ο γάμος, κάνε πως δεν ακούς δεν βλέπεις, μην ρωτάς και τον αγχώνεις περισσότερο. Μπορεί να περνά μία κρίση αυτοεκτίμησης, να ζυγίζει τα μέσα του για να δει αν κάνει το σωστό το πρέπει , αυτό που θέλει. Αν σου λέει ότι σε διαφορετική περιπτωση δεν θα έμενε, κάνε υπομονή, κάνε λίγο πέρα είναι μια μπόρα που πολύ συχνά άνθρωποι ευαίσθητοι την περνάνε. Αστου λίγο χώρο, δείξτου ότι όλα είναι καλά και μην τον βομβαρδίζεις με σχέδια για το μέλλον. Αυτό ίσως τον αποτελειώσει τώρα. Αστον, αν είναι να λακίσει, (που μεταξύ μας δεν νομίζω) θα φανεί. Θέλει το χώρο του. Ειναι δύσκολο πράγμα να παντρεύεσαι. εχώ είχα τρελλαθεί. Μου ήταν δύσκολο να συνηθίσω παρόλο που ήμουν και 4 χρόνια αρραβωνιασμένη ότι θα μοιράζομαι το κρεβάτι μου με τον άλλο. Θέλω να καταλήξω πως ο γάμος είναι κάτι που φαντάζει σαν ένα τεράστιο βήμα (και είναι ) αλλά αμέσως μετά την εκκλησία συνηδητοποιείς ότι όλα είναι στο χέρι σου να πάνε καλά κλπ.
Παίζει ρόλο αν οι φίλοι του είναι παντρεμένοι, αν αλλάζει περιοχή , αν έβαλε δάνειο. Ξέρω θα μου πείς ότι το ισχύει και για τους δύο. Ναι, αλλά ο καθένας την τρώει την φλασιά διαφορετικά. Καλύτερα να σοκαριστεί τώρα, παρά σε κανένα χρόνο.
Κλείνοντας θέλω να σου ευχηθώ καλή ζωή, και να σου προτείνω να ψάξεις μέσα σου, να βγάλεις τις αμφιβολίες σου στην άκρη και να δεις αντικειμενικά όσο μπορείς (γιατί μόνο εσύ ξέρεις πραγματικά) αν ο άντρας σου έχει απλώς ανασφάλειες ή είναι πιο σοβαρό.
Μην τον ζορίζεις γιατί ζορίζεσαι εσύ. Μπόρα είναι θα περάσει. Αν όλα πάνε καλά έχετε να περάσετε μπόρες μαζί.............

# 17 στις 13/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Εγώ θα πρότεινα το εξής πολύ απλό.

ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ.

Αν μετά από δυο χρόνια (οχι λιγότερο) εξακολουθείτε να ζείτε μαζί ευτυχισμένοι, τότε παντρευτείτε.

o_zorros

# 18 στις 13/5/2006
author
Ανδρας / 53 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Συκάμινο
Απαντήσεις: 45

Παράθεση:

Φοβος ακυρωσης 57 μέρες πριν το γαμο.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Ανακαταδιανομή του πνευματικού πλούτου προς ώφελος και όφελος των ασθενέστερων τάξεων.

LOGICAL

# 19 στις 13/5/2006
author
Γυναίκα / 46 / Παντρεμένη
Ν. Ηρακλείου / Γούβες
Απαντήσεις: 24
το να ακυρώσεις το γάμο πιστεύω ότι είναι βλακεία.
όλοι το νοιώθουν αυτό.
ο γάμος μας φοβίζει όλους τους ανθρώπους. πρέπει να κάνεις υπομονή και να του δώσεις να καταλάβει ότι θα περνάτε όπως τώρα.
εγώ παντρεύτηκα πριν 8 μήνες η ζωή μου δεν έχει αλλάξει καθόλου αλλά και ο άντρας μου λέει πολλές φορές ότι περνάει καλύτερα τώρα ενώ λίγο καιρό πρίν το γάμο ήταν πολύ αγχομένος γιατί του έγεγαν διάφορα όπως τώρα θα δείς τη γλύκα, είναι να μην μπεί η κουλούρα κτλ.
θα δείς ότι όλα θα πάνε καλά. προσπάθησε μόνο να μην τον ζορίζεις.
σίγουρα νοιώθεις και εσύ πιεσμένη με όλα αυτά αλλά όλα θα πάνε καλά.....
σου εύχομαι το καλύτερο

# 20 στις 14/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by patraboy1

Τελικα εσυ και οι φιλοι σου ειστε πολυ πιο φιλοσοφημενοι απο κατι ψευτο-συντηρητικουρες εδω μεσα!

ευγε, παρτα-μπου
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.