Παράθεση:
Originally posted by anemona_62
Ο φόβος αυτός είναι πολύ συνηθισμένος, νομίζω υπάρχει και ένας όρος γι αυτόν, κάτι σαν το σύνδρομο πανικού πριν τον γάμο. Όλα καλά στη σχέση, και η αγάπη και το σεξ μια χαρά, αλλά γάμος = οριστική δέσμευση στο μυαλό αρκετών, ιδίως αντρών, που φοβούνται την ευθύνη και το βλέπουν σαν σκλαβιά. Οι γυναίκες είμαστε πιο σίγουρες, γιατί οι περισσότερες επιθυμούμε να κάνουμε παιδιά και παιδιά χωρίς τη φωλιά που θα μας εξασφαλίσει ο γάμος -είτε με τελετή, θρησκευτική ή πολιτική είτε όχι- δε νοείται κανονικά, εκτός κι αν κάποια πάρει την απόφαση να αποκτήσει παιδί και να το μεγαλώσει μόνη της χωρίς την παρουσία του πατέρα.
Δεν ξέρω τι είναι σωστό να κάνεις, θα σου πω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου. Θα του έλεγα ότι τον αγαπώ και δε θέλω να κάνει κάτι αν δεν είναι σίγουρος ότι το θέλει. Θα του πρότεινα να ακυρώσουμε το γάμο μας. Στη συνέχεια όμως θα του εξηγούσα ότι εγώ θέλω να δημιουργήσω οικογένεια μαζί του. Εκείνος το θέλει? Και το θέλει μαζί σου? Αν ναι, τότε ας το κάνετε και χωρίς γάμο τυπικό. Αν όχι... ίσως θα πρέπει να χωρίσετε. Με αγάπη και κατανόηση πάντα, αλλά άμα τα θέλω σας είναι διαφορετικά δε θα μπορέσετε να καταλήξετε σε κάτι κοινό.
Παράθεση:
Originally posted by princesscon
Παράθεση:
Originally posted by anemona_62
ξερεις κατι δεν ειναι ευκολο να ακυρωνεις εναν γαμο δεν ειμαστε μονοι μας,υπαρχουν και γονεις που πρεπει να λογοδοτησεις αλλα ασ πουμε οτι αυτο το φτιαχνεις,γιατι δεν αντριδραει παρα μονο σαν λυση βρισκει την εξοδο με τους συναδελφους του.μου εχει πει οτι θελει να κανει οικογενεια μαζι μου απλος λεει οτι δεν ειναι ετοιμος δεν εχει ζησει με τους φιλους του,η ουσια ειναι οτι δεν θελει να χασει την ελευθερια του.
αυτο ειναι ολο,δεν ξερω τι να κανω.
ειμαστε 6 χρονια μαζι,πως θα αρχισω παλι απο την αρχη,πως θα μαζεψω τα κομματια μου για να αρχισω παλι.
Παράθεση:
ειμαστε 6 χρονια μαζι,πως θα αρχισω παλι απο την αρχη,πως θα μαζεψω τα κομματια μου για να αρχισω παλι.
Παράθεση:
καλημερα
θελω την βοηθεια σας σε ενα πολυ σημαντικο θεμα,ειμαι 6 χρονια με ενα παιδι και σε 2 μηνες παντρευομαι,το θεμα ειναι το εξης:αισθανετε πιγμενος,νομιζει οτι θα χασει την ελευθερια του,τον ρωταω τι αισθανετε δεν ξερει να μου απαντησει,ειναι χαμενος στον κοσμο του.μολις παω κατι να αναφερω για το "γαμο" σαν να τον διαπερναει ηλεκτρισμος,μεσα του δεν θελει να παντρευτει,ψαχνει να βρει απο καπου να πιαστει για να κανει την κινηση του γαμου.του εθεσα τα εξης 2 ερωτηματα,
1)αν μ αγαπα και η απαντηση ηταν ναι ,αν δεν σε αγαπουσα δεν θα ημουν εδω.
2)βαριεσε να εισαι μαζι μου,απαντηση οχι παιρναω καλα.ακομα και η σεξουαλικη μας ζωη παει καλα,δεν εχουμε προβληματα.αντιθετος τα βρισκουμε πολυ καλα.
τι να κανω μαζι του,να ακυρωσω τον γαμο,αυτος ειναι 31 και εγω 28.
προσπαθω με ηρεμο τροπο να τον καταλαβω γιατι αν αρχισω να τσιτωνω θα χασω το παιχνιδι τελειως.
ο φοβος μου ειναι αν πρεπει να τον αφησω ελευθερο παντελως,ειναι ακτι που δεν θελω διοτι τον αγαπω παρα πολυ,αλλα αν ειναι να βρισκετε σε αυτη τηνα ασχημη ψυχολογικη κατασταση δεν θα το αντεξω θα τον αφησω.δεν μπορω να συνεχισω με εναν ανθρωπο που δεν θελει να κανει οικογενεια.
τι να κανω πεστε μου.
Παράθεση:
Originally posted by patraboy1
θα ηθελα την γνωμη σου,σε παρακαλω πολυ.διαβασε καλα το θεμα και απαντησε μου στο αν εχω αδικο ή δικιο.
Όλο γυναίκες έχουνε γράψει.
Κι εγώ φοβάμαι το γάμο, καθόσον είναι "η φθίνουσα πορεία όσων θα μπορούσαν να συνεχίσουν ανερχόμενα", ορισμός που έχουμε συζητήσει με τους φίλους μου
Παράθεση:
Originally posted by katze123
Υποσχέσου του ότι την επόμενη μέρα μετά το μυστήριο, θα πάτε να βγάλετε διαζύγιο...
Δε σου κάνω πλάκα.
Το να ακυρώσεις το γάμο τώρα, σίγουρα θα είναι όχι μόνο μεγάλη βαβούρα, αλλά και ψυχοφθόρο και για τους 2 σας.
Ετσι, πιστεύω ότι αν του προτείνεις πρώτα γάμο και μετά διαζύγιο, ίσως συνειδητοποιήσει καλύτερα ότι τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο... και ίσως χαλαρώσει λίγο...
Καλή τύχη
Παράθεση:
Originally posted by Dardana
προσωπική άποψη
ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥ ΑΥΤΟ:
Ενδεχομενως το ιδιο να εχει παθει και ο καλος σου. Οταν θα ειναι καπως πιο ηρεμος, δωστου να καταλαβει οτι ο γαμος σας δε χρειαζεται να αποτελεσει "φυλακη" για κανεναν απο τους δυο σας, κι οτι θελεις να νιωθει καλα μαζι σου και ελευθερος, και να ειναι μαζι σου επειδη ο ιδιος το επελεξε. (αν το να βγαινει καποιες φορες με φιλους/συναδελφους του τον κανει να νιωθει ελευθερος, δε βρισκω να υπαρχει κατι κακο σε αυτο. Φτανει κι εσυ να μπορεις να το δεκτεις..). Ισως του εχει δημιουργηθει μια λαθος εντυπωση για το τι εστι γαμος. Ναι, ειναι σοβαρη υποθεση ο γαμος, αλλα το ποσο ελευθεροι ή οχι νιωθουμε μεσα σ'αυτον, εξαρταται απο εμας, τον αντρα και τη γυναικα.
καθώς και το ότι τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο
Η αντίδρασή του με το να βγαίνει με τους συναδέλφους του θυμίζει bachelor party, party εργένηδων.Αυτό είναι καλό σημάδι, δείχνει ότι αν χρειαστεί θα είναι έτοιμος να σοβαρευτεί.Ξεκαθάρισε του αυτά που είπε η νταρντάνα, όταν το κρίνεις.
Είναι στο χέρι σας να μην αφήσετε το γάμο να μπαχαλέψει>
>>ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ.
Παράθεση:
Από το μέλος galazia_sfaira1 - 12/05/06 08:46
... για ποιο λογο παιδι μου να οδηγηθεις σε ενα γαμο...με μια "υποσχεση "διαζυγιου ,και ποιος σου ειπε οτι ειναι ευκολωτερο ενα διαζυγιο απο την ακύρωση ενος γαμου.... ...Παράθεση:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Αλλά νομίζω πως μερικές φορές η σκέψη κάποιου πράγματος μας τρομάζει περισσότερο από το πράγμα καθαυτό.
Ετσι, πολλοί άνθρωποι που το βάζουν στα πόδια στη σκέψη διαφορων καταστάσεων, όταν έρθει η ώρα να κολυμπήσουν κολυμπούν, και μάλιστα καλά.
Κατά τα άλλα δε θεωρώ ότι το διαζύγιο είναι ευκολότερο από την ακύρωση του γάμου, αλλά ΑΝ όπως ισχυρίζεται η φίλη μας το θέμα είναι το άγχος για (τυπική κατ' εμέ) διαδικασία και ΟΧΙ για την ουσία αυτής, τότε ίσως αυτό που λέω να έχει υπόσταση....
Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά διαφωνώ με γάμους, βαφτίσια και τα συναφή...
Παράθεση:
Παράθεση:
Originally posted by patraboy1
Όλο γυναίκες έχουνε γράψει.
Κι εγώ φοβάμαι το γάμο, καθόσον είναι "η φθίνουσα πορεία όσων θα μπορούσαν να συνεχίσουν ανερχόμενα", ορισμός που έχουμε συζητήσει με τους φίλους μου
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media