Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Ενδιαφερουσα δημοσκοπηση περι γαμου και διαζυγιου..

Σελίδα : 1

Dardana

# 1 στις 15/5/2006
author
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651
'Aρεσαν+: 0%

Ενδιαφερουσα δημοσκοπηση περι γαμου και διαζυγιου..

Οι Κύπριοι παντρεύονται πιο εύκολα
Χωρίζουν όμως και πιο εύκολα. 2,2 διαζύγια ανά 1.000 κατοίκους
Οι συνήθειες των Κυπρίων, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΓΑΜΟΙ
Κατέχουμε το ρεκόρ στην Ευρώπη

Οδηγούνται εύκολα στο γάμο οι Κύπριοι, αλλά το διαλύουν και εύκολα.
Οι Κύπριοι παντρεύονται ευκολότερα από όλους τους άλλους Ευρωπαίους, χωρίζουν σχετικά εύκολα, κάνουν περισσότερα παιδιά από το μέσο όρο της Κοινότητας, ενώ στην Κύπρο καταγράφονται οι λιγότερες εξώγαμες γεννήσεις.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου παντρεύονται δύσκολα, το 2004 καταγράφηκαν στην Κύπρο 7,2 γάμοι ανά χίλιους κατοίκους. Πρόκειται για τον ψηλότερο αριθμό στην ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό. Στην Ελλάδα οι γάμοι μόλις και μετά βίας φτάνουν τους 4,2 ανά χίλιους κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος της Κοινότητας ήταν 4,8.

Οι Κύπριοι μπορεί να έχουν το ρεκόρ γάμων, αλλά χωρίζουν και πιο εύκολα, αφού αναλογούν 2,2 διαζύγια ανά χίλιους κατοίκους, έναντι μέσου όρους της Κοινότητας 2,1 διαζύγια. Στην Ελλάδα χωρίζουν δυσκολότερα, δεδομένου ότι τα διαζύγια δεν ξεπερνούν τα 1,1 ανά χίλιους κατοίκους.

Το 2004 αναλογούσαν στην Κύπρο 11,2 γεννήσεις ανά χίλιους κατοίκους, με μέσο όρο στην Κοινότητα 10,5 γεννήσεις και στην Ελλάδα 9,4 γεννήσεις ανά χίλιους κατοίκους.

Όμως, το εντυπωσιακότερο στοιχείο στην υπόλοιπη Ευρώπη, που δεν ισχύει για την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι ότι το 31,6% των γεννήσεων αφορά εξώγαμα παιδιά, με «πρωταθλητές» τους Σουηδούς, όπου το ποσοστό των εξώγαμων παιδιών φτάνει στο 55,4% των γεννήσεων. Στην Κύπρο καταγράφηκε το μικρότερο ποσοστό εξώγαμων παιδιών, με 3,3% επί του συνόλου των γεννήσεων. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,9%.
Το 2005 στην Ελλάδα το 55% των ζευγαριών είτε δεν είχε αποκτήσει παιδιά, είτε δεν είχε πλέον τη φροντίδα του (ενήλικες εργαζόμενοι), το 16% είχε ένα παιδί, το 19% δύο παιδιά και 10% τρία ή περισσότερα παιδιά. Η Κύπρος ήταν η χώρα με τις πιο πολύτεκνες οικογένειες (3 παιδιά και άνω) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4% και στην Ελλάδα ακόμη μικρότερο (3%).

Αναφορικά με την κατανομή του οικογενειακού προϋπολογισμού, στην Κύπρο το 12,2% (στην Ελλάδα 15,4%) δαπανάται για το σπίτι (ενοίκιο, κοινόχρηστα), το 12,2% (στην Ελλάδα 8,5%) στις μεταφορές (καύσιμα, εισιτήρια κλπ), στη διατροφή το 16,4% (στην Ελλάδα 15%), στην ψυχαγωγία και στα πολιτιστικά το 8,2% (στην Ελλάδα 6%) και στην ένδυση το 6,4% (στην Ελλάδα το 10,1%, που ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ).

Οι δαπάνες για το σπίτι στην Κύπρο ήταν οι χαμηλότερες μεταξύ των κρατών μελών, μετά τη Μάλτα, προφανώς διότι οι πλείστοι Κύπριοι είναι ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία διαμένουν.
(Από εφημερίδα "Σημερινή" - 15/05/06)
Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...

Dardana

# 2 στις 15/5/2006
author
Ουζμπεκιστάν
Στατιστικη ηθελα να πω, οχι δημοσκοπηση..

# 3 στις 15/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Αυτό για τους πολλούς γάμους στην Κύπρο το είχα ακούσει και από κάτι Κύπριους φίλους μου που μου λέγανε ότι ανά δύο βδομάδες περίπου πάνε και σε ένα γάμο!

Επίσης όντως κάνουν πολλά παιδιά, ένα φιλικό μου ζευγάρι από τη Λευκωσία όταν τους γνώρισα εγώ είχαν ένα κοριτσάκι και μου είπαν κάποια στιγμή που συζητούσαμε ότι δε θέλουν πολλά παιδιά και γι' αυτό θα σταματήσουν στα τέσσερα!

Όσο για τις Σουηδέζες και τα εξώγαμα, απ' ό,τι ξέρω παίρνουν τρελό επίδομα για κάθε παιδί -γενικώς δηλαδή στη Σουηδία παίρνεις επίδομα και για να φτύσεις- οπότε γιατί όχι..;

Dardana

# 4 στις 15/5/2006
author
Ουζμπεκιστάν

Παράθεση:
Originally posted by Gioconda
Αυτό για τους πολλούς γάμους στην Κύπρο το είχα ακούσει και από κάτι Κύπριους φίλους μου που μου λέγανε ότι ανά δύο βδομάδες περίπου πάνε και σε ένα γάμο!

Επίσης όντως κάνουν πολλά παιδιά, ένα φιλικό μου ζευγάρι από τη Λευκωσία όταν τους γνώρισα εγώ είχαν ένα κοριτσάκι και μου είπαν κάποια στιγμή που συζητούσαμε ότι δε θέλουν πολλά παιδιά και γι' αυτό θα σταματήσουν στα τέσσερα!

Όσο για τις Σουηδέζες και τα εξώγαμα, απ' ό,τι ξέρω παίρνουν τρελό επίδομα για κάθε παιδί -γενικώς δηλαδή στη Σουηδία παίρνεις επίδομα και για να φτύσεις- οπότε γιατί όχι..;

Αυτο το τελευταιο το ξερω πολυ καλα, γενικα στις Σκανδιναβικες χωρες υπαρχει μεγαλη κοινωνικη προνοια. (Εχω μια φιλη απο Νορβηγια που μου τα λεει). Οι ανυπαντρες μητερες (που ειναι παρα πολλες) αλλα και οι γονεις με παιδια τα οποια αντιμετωπιζουν διαφορα προβληματα υγειας, εχουν τεραστια βοηθεια, οικονομικη αλλα και πρακτικη. Μπορει να πληρωνουν πολλους φορους, αλλα αν μη τι αλλο αυτοι πιανουν τοπο..

Οσο για την Κυπρο, μεχρι πριν απο καμια 10ετια, πολλοι νεοι παντρευονταν απο νωρις. (δηλαδη σε ηλικιες απο 18-20) Κι ως γνωστον, τα πιο νεα παιδια εχουν λιγοτερους ενδοιασμους οσον αφορα την αποκτηση παιδιων. Δεν καθονται να το σκεφτουν, απλα το κανουν. Γνωριζω ενα ζευγαρι, η κοπελα ειναι στην ηλικια μου και παντρευτηκε στα 18. Εχουν 7 παιδια, και μαλιστα σκεφτονται να πανε για 8ο!! (η δε γιαγια μου ειχε 10, αλλα εκεινες ηταν αλλες εποχες. Τα παιδια ηταν περιπου "αυτοσυντηρητα". )

Τα τελευταια χρονια ομως τεινουν να αλλαξουν λιγο τα πραγματα...επειδη περισσοτερα παιδια σπουδαζουν, τον γαμο αρχιζουν να τον σκεφτονται μετα τα 25-26 ή και πολυ αργοτερα. Ειναι παντως ενδεικτικο το οτι απο την ταξη μου στο Λυκειο, οπου ημασταν 19 κοπελες, οι 16 παντρευτηκαν με το που πηραν το απολυτηριο... (και πιστεψτε με, δεν θα ηθελα να ημουν στη θεση τους, ουτε τοτε ουτε τωρα)

Οσον αφορα τους πολλους γαμους Τζοκοντα, δεν ειναι μονο που παντρευονται πολλοι, ειναι που καθε ενας που παντρευεται, καλει δυο χωρια τουλαχιστον! Οποτε δεν το γλυτωνεις, τα προσκλητηρια πεφτουν βροχη, να φανταστειτε οτι συνηθως αυτα τα διανεμει ταχυδρομος.
Εξ ου κι ενας "κλασσικος" κυπριακος γαμος εχει τουλαχιστον 1500 καλεσμενους.. (εμεις αποτελεσαμε εξαιρεση, ειχαμε "μονο" -ξεφτιλα για τα κυπριακα δεδομενα- 350 καλεσμενους.

# 5 στις 15/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Dardana
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου παντρεύονται δύσκολα, το 2004 καταγράφηκαν στην Κύπρο 7,2 γάμοι ανά χίλιους κατοίκους. Πρόκειται για τον ψηλότερο αριθμό στην ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό. Στην Ελλάδα οι γάμοι μόλις και μετά βίας φτάνουν τους 4,2 ανά χίλιους κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος της Κοινότητας ήταν 4,8.

Οι Κύπριοι μπορεί να έχουν το ρεκόρ γάμων, αλλά χωρίζουν και πιο εύκολα, αφού αναλογούν 2,2 διαζύγια ανά χίλιους κατοίκους, έναντι μέσου όρους της Κοινότητας 2,1 διαζύγια. Στην Ελλάδα χωρίζουν δυσκολότερα, δεδομένου ότι τα διαζύγια δεν ξεπερνούν τα 1,1 ανά χίλιους κατοίκους.

Μια διαφορετική ανάγνωση των στοιχείων:

Στην Κύπρο έχουμε 7.2 γάμους/1000 κατοίκους και 2.2 διαζύγια/1000 κατοίκους. Δηλαδή το 30% των γάμων οδηγούνται σε διαζύγιο.

Στην Ελλάδα έχουμε 4.2/1000 κατοίκους και 1.1 διαζύγια/1000 κατοίκους.
Δηλαδή το 26% των γάμων οδηγούνται σε διαζύγιο.

Τα ποσοστά διαζυγίων δεν διαφέρουν σημαντικά. Εκείνο που δείχνει η έρευνα είναι οτι οι Κύπριοι έχουν πιο πολλά λεφτα για πέταμα!

Οσο για το μέσο όρο της Ευρώπης εκεί το ποσοστό διαζυγίων δείχνει να φτανει το 44%. Αυτοί δεν είναι λεφτάδες, είναι απλώς βλάκες!

Οι Σουηδοί δείχνουν να είναι οι πιο έξυπνοι απ' όλους. Κάνουν παιδιά χωρίς να μπλέκουν με τους δημαρχους, τους παπάδες, τις κουμπαριές και τα σόγια!

Φιλάκια

Ταν

Dardana

# 6 στις 15/5/2006
author
Ουζμπεκιστάν

Παράθεση:
Originally posted by tantramanΦιλάκια

Ταν

Μπραβο Ταν, ξερεις να αναλυεις δεδομενα.

Μια φιλη μου δικηγορος μου ελεγε πως επαψε πλεον να ασχολειται με οτιδηποτε αλλο, και αναλαμβανει αποκλειστικα διαζυγια. Περιττο να αναφερω οτι κανει χρυσες δουλειες...

Το επισης αξιοσημειωτο που μου ανεφερε, ειναι οτι 9 στις 10 φορες, η γυναικα ειναι αυτη που ζηταει το διαζυγιο..

# 7 στις 16/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Dardana
Το επισης αξιοσημειωτο που μου ανεφερε, ειναι οτι 9 στις 10 φορες, η γυναικα ειναι αυτη που ζηταει το διαζυγιο..

Δεν με εκπλήσει. Η ψυχολόγος μου μου είχε πεί κάποτε οτι οι περισσότεροι πελάτες της το πρώτο πράγμα που αποφάσιζαν να αλλάξουν στη ζωή τους ήταν να πάρουν διαζύγιο. Και οι 9 στους 10 πελάτες της ήταν γυναίκες!

# 8 στις 16/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by tantraman
Οι Σουηδοί δείχνουν να είναι οι πιο έξυπνοι απ' όλους. Κάνουν παιδιά χωρίς να μπλέκουν με τους δημαρχους, τους παπάδες, τις κουμπαριές και τα σόγια!

Φιλάκια

Ταν

Ζωγραφισες παλι!!!!

primavera

# 9 στις 17/5/2006
author
Ανδρας / 60 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Εύοσμος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 6
.................Μεγάλη περιέργεια. Τι φταίει, ποιός και γιατί. Τελικά, πρέπει να έχεις πολλά αποθημένα. Ολη σου η επιχειρηματολογία και τα ενδιαφέροντά σου εξαντλούνται στις "σχέσεις" και στα "γ.....σια" αλλά ο τύπος τύπος! Παραδέξου πατρόνα μου την ΚΑΤΙΝΙΑ σου και τη ΒΛΑΚΕΙΑ σου και μετα βγάλε στη φόρα τις "απόψεις σου"!
Με αρκετή δώση αειδίας και...............ξενερώματος!!!!!
ΚΩΣΤΑΣ

Dardana

# 10 στις 18/5/2006
author
Ουζμπεκιστάν
Πολλα διλημματα μου'χουν πεσει μαζεμενα σημερα...

Να σου πω πού ακριβως εχω τοποθετημενη την αποψη σου, ή να μην πω;;

# 11 στις 29/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Παράθεση:

Εκεί λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα υπογεννητικότητας!
Θα πάω Σουηδία για 6 μήνες (εκτός απροόπτου). Κάτι μου λέει ότι δεν θα θέλω να φύγω μετά!!!
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.