Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Eκτρωση! Είναι φόνος ή όχι;

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

blur_28

# 1 στις 23/6/2003
author
Ανδρας / 50 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Αρτέμιδα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 197
'Aρεσαν+: 0%

Eκτρωση! Είναι φόνος ή όχι;

Μ'έχει προβληματίσει κατά καιρούς το φαινόμενο της έκτρωσης! Είναι φόνος ή όχι;

Οι Βουδιστές - Λαμαϊστές πιστεύουν πως δεν είναι, γιατί η ζωή ξεκινάει απ'τη στιγμή που κόβεται ο ομφάλιος λώρος και το νεογέννητο αναπνέει μόνο του! Εκείνη είναι η στιγμή που διαχωρίζεται η ψυχή του βρέφους, απ'την ψυχή της μαμάς του! Είναι επίσης η στιγμή που αποτυπώνονται τα συμπαντικά χαρακτηριστικά με βάση το σχηματισμό που έχουν τα άστρα στον ουρανό!

Όπως έγραψα στο άρθρο της split: "Οι Συμπαντικοί Νόμοι", για μένα η διάρκεια της κύησης είναι μια διαδικασία 'μετάλλαξης' της ψυχής. Όπου η νοήμων ενέργεια αποκτά σταδιακά σωματική διάσταση!

Αυτό δεν αποκλείει την ένωση της ψυχής του εμβρύου με εκείνη της μαμάς! Η ιστορία για παράδειγμα, έχει καταγράψει πως η μητέρα του Ναπολέοντα, κυοφορώντας τον μελλοντικό στρατηλάτη, είχε αποκτήσει διαφορετική διάθεση. Άρχισε απότομα να ασχολείται με πολεμικά θέματα, συζητήσεις γύρω απ'την κατάσταση του στρατού, τεχνικές πολιορκίας και άλλα τέτοια! Μήπως ενδιαφερόταν ο μικρούλης που είχε στην κοιλιά;

Επιστημονικά έχει αποδειχθεί πως το έμβρυο έχει δικά του συναισθήματα και βιώνει επίσης τα συναισθήματα της μαμάς του! Μ'άλλα λόγια....μπορούμε να πούμε πως είναι δύο ενωμένες ψυχές (άλλωστε και ο έρωτας δεν συμβολίζει την ένωση σωμάτων και ψυχών; )

Εγώ λοιπόν.....δεν ξέρω αν η έκτρωση είναι φόνος, αλλά είναι σίγουρα μία άρνηση έμψυχης ζωής. Μπορεί φυσικά......να είναι για το καλό της! Έχουμε όμως το δικαίωμα να το κρίνουμε;

Θα σας διηγηθώ μία αληθινή ιστορία!

Η νονά μου είναι οδοντίατρος και γνωρίζει καθημερινά πολύ κόσμο. Μια μέρα ήρθε μια πελάτισσα, έντρομη και συναισθηματικά φορτισμένη. Είχε πραγματοποιήσει μία έκτρωση. Κανένας δεν το είχε μάθει......ούτε και η μητέρα της! Όμως.....

Η μητέρα της, γριά κυρία, είχε αρχίσει ξαφνικά να βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο της ένα περίεργο όνειρο. Έβλεπε ένα μικρό παιδάκι, να χτυπάει επίμονα την πόρτα του σπιτιού! Κάποια στιγμή το ρώτησε: "Μα παιδάκι μου, γιατί δεν μπαίνεις μέσα;" Η απάντηση ήταν καταλυτική: "Δεν μ'αφήνει η μαμά μου!"

Διηγήθηκε το όνειρό της στην κόρη και εκείνη......έπαθε σοκ! Σας σηκώθηκε η τρίχα;

dancer

# 2 στις 23/6/2003
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 345

Παράθεση:
Originally posted by moo693
Λοιπόν το θέμα έχει ώς εξής:
1. εκείνη πρόσφατα χωρισμένη -με δική της πρωτοβουλία, ο πρώην την θέλει ακόμα σαν τρελλός- απο μακροχρόνιο δεσμό.
2. ο "πατέρας" παντρεμένος έχει κι άλλα παιδιά με τη γυναίκα του.

Paizei megalo rolo h hlikia ths gynaikas! kai to 'poses' efkairies tha exei na ksanameinei egyos sto mellon.
Dhladh tha apofasiza na krathsw ena paidi an evlepa oti vriskomai se mia hlikia kai se mia katastash (apo aposph sxeshs) pou den me 'pairnei' allo...

To 'agnwstou patros' den to paradexomai! O 'pateras' dikaioutai na kserei. Agnwstou patros paidi mporeis na kaneis me mia 'analhpsh' apo thn trapeza spermatos...

Asxeto me to an tha krathsei to paidi h oxi, mou dhmiourghthike mia aporia :
Les ton 'patera' ton latrevei ...
(gia na les pws einai se arxiko stadio h egymosynh kai oti mporei na 'tairiaksei' tis hmeromhnies kai me ton prwin.. shmainei oti h sxesh me ton 'patera' einai poly prosfath) mhpws einai megalos enthousiasmos ?
τελικα ειναι ωραιο να εισαι ο εαυτός μου...

# 3 στις 24/6/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

strellitsia

# 4 στις 24/6/2003
author
Γυναίκα / 45 / Παντρεμένη
Ν. Χανίων / Καβρός Χανίων
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 169
Είναι σε πολύ δύσκολη θέση η φίλη σου Μοο και εύχομαι να κάνει τελικά ότι πιστεύει πως θα ναι καλύτερο γι αυτόν.
Θυμάμαι τον εαυτό μου να συζητάει με φίλες για το θέμα της έκτωσης και στο τέλος κάθε κουβέντας να ρωτάνε όλες αν έχω κάνει έκτρωση.οχι δεν έχω κάνει αλλά πιστεύω πως αν δεν είχα τα προσόντα να μεγαλώσω ένα παιδί θα έκανα.Γιατι τελικά το δύσκολο δεν είναι να κάνεις ένα παιδί αλλά να το μεγαλώσεις.
Δεν ξέρω αν είναι φόνος η έκτρωση, όμως είμαι σίγουρη πως είναι φόνος να έχεις ένα παιδί το οποίο νιώθει μόνο και ανυπεράσπιστο.Ενα παιδί που ψάχνει από κάπου να πιαστεί και βρίσκει αέρα.
Τελικά η έκτρωση επιβάλετε πολλές φορές και δεν κατηγορώ τις γυναίκες που καταφεύγουν σε αυτήν.Κατηγορώ όμως αυτές που κάνουν έκτρωση για δεύτερη και τρίτη φορά.Αυτό για μένα είναι απαράδεκτο.

koyrsaros

# 5 στις 24/6/2003
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Έκτρωση (ή άμβλωση) είναι η πρόωρη και τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης που προκαλείται με διάφορους τρόπους. Είναι αυτονόητο ότι, αποτελεί "ιατρική πράξη'' που, μέχρι πριν λίγο καιρό, ισοδυναμούσε με εγκληματική ενέργεια. Εδώ και μερικά χρόνια, τουλάχιστον σε μερικές χώρες, η πράξη αυτή έχει νομιμοποιηθεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Παρόλα αυτά, εξακολουθεί το θέμα αυτό να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προβλήματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σύνθετο και παρουσιάζει όχι μόνο ιατρικό ενδιαφέρον, αλλά επίσης νομικό, θεολογικό, κοινωνικό και ηθικό. Για όλους εκείνους μάλιστα που ισχυρίζονται πως είναι χριστιανοί, το θέμα έχει τεράστια σημασία. Η ιερότητα της ζωής που δοτήρας της και συντηρητής της είναι ο Θεός, με τον τρόπο αυτά καταστρατηγείται. Έτσι ώστε και στην περίπτωση αυτή, όπως και σε ορισμένες άλλες, το τελικό ερώτημα είναι αν έχει ο άνθρωπος το δικαίωμα, ακόμη περισσότερο ο γιατρός, να υποκαθιστά τον Θεό.

Βέβαια, στις ποικίλες και μακροχρόνιες συζητήσεις που έγιναν πάνω σ' αυτό το πρόβλημα εδώ και δεκαετίες, επιστρατεύθηκαν επιχειρήματα και από τις δυο πλευρές, που φυσικά έχουν και λογική και θεμελίωση, ανάλογα με την "οπτική γωνία" και την ψυχοσύνθεση του κάθε ερευνητή.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η πρακτική αυτή που παλιότερα είχε θεωρηθεί "περιθωριακή", έχει τόσο επεκταθεί στον καιρό μας, ώστε μια μελέτη πριν από μερικά χρόνια αποδείκνυε ότι (τουλάχιστον για την Αμερική) οι "θάνατοι" εμβρύων από εκτρώσεις ήταν 240 φορές περισσότεροι από τους θανάτους στον πόλεμο του Βιετνάμ παρακαλώ.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι το φαινόμενο είναι πανάρχαιο. Και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής αποτέλεσε πάντοτε το τυπικό χαρακτηριστικό κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.

Βέβαια, επιχειρήματα υπάρχουν και από τις δυο πλευρές. Και μια εμπεριστατωμένη αντιμετώπιση είναι αδύνατο να ξεπεράσει την επιχειρηματολογία της αντίθετης πλευράς, χωρίς προσοχή και χωρίς μελέτη. Λένε π.χ. οι οπαδοί των εκτρώσεων ότι, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ηθικά θεμελιωμένη η άποψή τους. Τυπική περίπτωση, μια μητέρα εργαζόμενη που έχει ήδη αρκετά παιδιά, ένας οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρημένος, που κοντεύει ήδη να ανατραπεί, μια οικογενειακή ισορροπία ασταθής (βίαιος ή αλκοολικός πατέρας) που όπου να `ναι καταρρέει - όλα αυτά αποτελούν καταστάσεις που δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει.

Απo την άλλη μεριά όμως, πώς μπορεί κανείς να ανάψει το "πράσινο φως" σε μια ιατρική πράξη, που ίσως σε τελική ανάλυση, δε διαφέρει καθόλου από την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής;

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος είχε γράψει κάποτε ότι <<η δολοφονία αφαιρεί το υπόλοιπο μιας ανθρώπινης ζωής , η έκτρωση όμως αφαιρεί το σύνολο της>> και εγώ θα συμφωνήσω.

Το θέμα υπήρχε και θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι συνέπειες στην γυναίκα ''άνθρωπο και ψυχή'' είναι οδυνηρές και δυστυχώς το ''κόστος'' μεγάλο για την ίδια.

Συγχαρητήρια για το άρθρο .

split

# 6 στις 24/6/2003
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437

H εκτρωση ειναι επιλογη!

Η εκτρωση μαζι με την αντισυλληψη εδωσε στη γυναικα το δικαιωμα να ελεγχει τη ζωη της. Και ακομα το δικαιωμα να εχει σεξουαλικη ζωη.

Αν θεωρησουμε οτι η εκτρωση ειναι στερηση ανθρωπινης ζωης, τι ειναι η αντισυλληψη; Δεν ειναι υποκρισια να αρνουμαστε το δικαιωμα της εκτρωσης, οταν εκτρεφονται ζωα (καποια απο τα οποια με πολυ ψηλη νοημοσυνη, οπως τα γουρουνια) απλα για να οδηγηθουν στη σφαγη και να ικανοποιησουν τους κρεατοφαγους!!!

Πολυ συγκινητικη η σκηνη που περιγραφεις moo: ''Κάποτε είχα παρακολουθήσει στην τηλεόραση ένα ντοκυμανταίρ, τραβηγμένο με μικροκάμερα με τη μέθοδο της λαπαροσκοπησης... έδειχνε την αγωνία ενός εμβρύου κατά τη διάρκεια της έκτρωσης... άνοιγε το στόμα του (ήδη σχηματισμένο) σαν να ήθελε να φωνάξει, και προσπαθούσε να κολυμπήσει μακρυά απο το εργαλείο που απειλούσε και τελικά πήρε τη ζωή του... ''.
Να υποθεσω οτι δεν ειδες ποτε σου ζωα να σφαζονται... Και εκεινα καταλαβαινουν, και ουρλιαζουν, και αντιστεκονται, αλλα δεν μας κανει εντυπωση ουτε το κανουμε θεμα...

Ο σεβασμος προς καθε μορφη ζωης ειναι ενδειξη πολιτισμου φιλε κουρσαρο!

Απο την αλλη πλευρα οι ανατολικες φιλοσοφιες μας οδηγουν στο ιδιο συμπερασμα: οτι η εκτρωση ειναι επιλογη.
Καθε ψυχη πριν ερθει στη γη, πριν γεννηθει δηλαδη, περνα απο καποια σταδια προετοιμασιας. Με την βοηθεια των ''οδηγων-δασκαλων'' αποφασιζει τι χρειαζεται να μαθει, τι εμπειριες πρεπει να αποκτησει σε αυτη τη ζωη, για να εξελιχτει. Με γνωμονα αυτο αποφασιζει απο ποιους γονεις θα γεννηθει. Ομως για να ολοκληρωθει η διαδικασια πρεπει και οι γονεις να συμφωνησουν. Ολες αυτες οι διαπραγματευσεις γινονται σε επιπεδο ψυχων. Αν λοιπον οι ψυχες δεν συγκατατεθουν θα εχουμε διακοπη της εγκυμοσυνης με τον ενα η τον αλλο τροπο...

Λιγο πολυ ολοι ξερουμε οτι σε πολλες περιπτωσεις επιβαλλεται σαν λυση.

Οπως και η περιπτωση της φιλης της moo! Τι επιλογες εχει;
Να το ''φορτωσει'' στον αντρα της; Ανηθικο!
Να το συζητησει με τον αλλο αιτιο; Γιατι; Θα χαλασει το σπιτι του για μια σχεση 1-2 μηνων, που δεν ξερει ακομα αν εχει υποβαθρο, απλα και μονο επειδη προεκυψε μια απρογραμματιστη και ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη;
Να το μεγαλωσει μονη της; Ειναι προετοιμασμενη για κατι τετοιο; Εχει την ωριμοτητα, τη δυναμη ψυχης που απαιτειται για κατι τετοιο;
Η μηπως θα το κανει απλα για να ασκει ελεγχο πανω σε ''εκεινον''; Μηπως εκμεταλλευεται την εγκυμοσυνη για να κρατηθει με νυχια και με δοντια απο μια σχεση που φοβαται οτι ειναι εφημερη; Αυτο δεν ειναι αγαπη!

Συγγνωμη moo αν ειμαι σκληρη με τη φιλη σου, αλλα αν δεν ερθει στα συγκαλα της η ζωη της θα αποδειχτει πολυ πιο σκληρη!
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

koyrsaros

# 7 στις 24/6/2003
author
Σίγουρα δεν μπορώ (ως άντρας) να το δω από τη πλευρά της γυναίκας και για αυτό και επαναλαμβάνω ότι κατά την ταπεινή μου άποψη, οι συνέπειες στην γυναίκα ''άνθρωπο και ψυχή'' είναι οδυνηρές και δυστυχώς το ''κόστος'' μεγάλο για την ίδια και για αυτό δεν θα μπορούσα βέβαια να απαντήσω με την σκληρότητα της Split (ως γυναίκα).

Oπως είπα και παραπάνω, <<η δολοφονία αφαιρεί το υπόλοιπο μιας ανθρώπινης ζωής , η έκτρωση όμως αφαιρεί το σύνολο της>> και επιτρέψτε μου να επιμείνω.

Η Split λέει ότι, έκτρωση μαζί με την αντισύλληψη έδωσε στη γυναίκα το δικαίωμα να ελέγχει τη ζωή της. Και ακόμα το δικαίωμα να έχει σεξουαλική ζωη.Αν θεωρήσουμε ότι η έκτρωση είναι στέρηση ανθρώπινης ζωής, τι είναι η αντισύλληψη ?

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά όμως. Η αντισύλληψη είναι ΠΡΟΛΗΨΗ και όχι στέρηση ζωής και υπάρχουν και άλλοι τρόποι ελέγχου σεξουαλικής ζωής από την έκτρωση αλλά και ΑΚΟΜΑ και άλλοι τρόποι ελέγχου της ''ζωής'' που αναφέρεις από την επιλεγείσα οδό που παραθέτεις εδώ.

Το τι σχέση έχει η έκτρωση με την σφαγή των γουρουνιών , εδώ στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να την καταλάβω και τον τρόπο που προσπαθείς να το συνδέσεις. Δηλαδή εσυ δεν τρώς κρέας ? δεν είσαι κρεατοφάγος ? Γιατί αν μιλήσουμε περί υποκρισίας στο θέμα των σφαγών ανα την ανθρωπότητα τότε δεν μας φτάνει όλο το φόρουμ.
Σαφέστατα η έκτρωση είναι θέμα επιλογής, όπως επιλογή και το τι θα φάμε και κυρίως το τι θα κάνουμε στη ζωή μας και ιδιαίτερα πως θα την ελέγχουμε !!!

split

# 8 στις 24/6/2003
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros

Το τι σχέση έχει η έκτρωση με την σφαγή των γουρουνιών , εδώ στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να την καταλάβω και τον τρόπο που προσπαθείς να το συνδέσεις. Δηλαδή εσυ δεν τρώς κρέας ? δεν είσαι κρεατοφάγος ? Γιατί αν μιλήσουμε περί υποκρισίας στο θέμα των σφαγών ανα την ανθρωπότητα τότε δεν μας φτάνει όλο το φόρουμ.
Σαφέστατα η έκτρωση είναι θέμα επιλογής, όπως επιλογή και το τι θα φάμε και κυρίως το τι θα κάνουμε στη ζωή μας και ιδιαίτερα πως θα την ελέγχουμε !!!

Εκεινο το οποιο ηθελα να καυστηριασω φιλε μου κουρσαρο, είναι η επιλεκτικοτητα μας σε τι θα ειμαστε ευαισθητοι.

Το να μην τρωω κρεας είναι μια επιλογη σεβασμου προς καθετι ζωντανο. Και δεν υπαρχει κανενα τιμημα. Δεν υποφερω επειδη δεν τρωω κρεας.

Το να κρατησω ενα παιδι κατω από αντιξοες συνθηκες εχει μεγαλο τιμημα και οχι μονο για τον εαυτο μου.

Ομως παρ' ολα αυτα δεν εχουμε κανενα ενδοιασμο να τρωμε κρεας αλλα θεωρουμε μεγιστο κακουργημα την εκτρωση...

koyrsaros

# 9 στις 24/6/2003
author
Το θέμα του post δεν είναι η κρεατοφαγία αλλά και ούτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοπέλα. Και δεν νομίζω ότι απαιτείται ΄΄καυτηριασμός΄΄ ενός τέτοιου σοβαρού και ευαίσθητου θέματος και ειδικά της ψυχικής καταρράκωσης που υπόκειται μια γυναίκα μετά από μια έκτρωση. Εχω βιώσει τέτοιες καταστάσεις από φίλες και γνωστές και ο τρόπος που παραθέτω τις απόψεις μου ίσως να προκαλεί εντύπωση. Και επειδή ίσως δεν έγινε κατανοητή η άποψη μου, λέω να την επαναλάβω.

Παράθεση:
Σίγουρα δεν μπορώ (ως άντρας) να το δω από τη πλευρά της γυναίκας και για αυτό και επαναλαμβάνω ότι κατά την ταπεινή μου άποψη, οι συνέπειες στην γυναίκα ''άνθρωπο και ψυχή'' είναι οδυνηρές και δυστυχώς το ''κόστος'' μεγάλο για την ίδια και για αυτό δεν θα μπορούσα βέβαια να απαντήσω με την σκληρότητα της Split (ως γυναίκα).

Oπως είπα και παραπάνω, <<η δολοφονία αφαιρεί το υπόλοιπο μιας ανθρώπινης ζωής , η έκτρωση όμως αφαιρεί το σύνολο της>> και επιτρέψτε μου να επιμείνω.

Η Split λέει ότι, έκτρωση μαζί με την αντισύλληψη έδωσε στη γυναίκα το δικαίωμα να ελέγχει τη ζωή της. Και ακόμα το δικαίωμα να έχει σεξουαλική ζωη.Αν θεωρήσουμε ότι η έκτρωση είναι στέρηση ανθρώπινης ζωής, τι είναι η αντισύλληψη ?

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά όμως. Η αντισύλληψη είναι ΠΡΟΛΗΨΗ και όχι στέρηση ζωής και υπάρχουν και άλλοι τρόποι ελέγχου σεξουαλικής ζωής από την έκτρωση αλλά και ΑΚΟΜΑ και άλλοι τρόποι ελέγχου της ''ζωής'' που αναφέρεις από την επιλεγείσα οδό που παραθέτεις εδώ.

spy26

# 10 στις 24/6/2003
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Αλλη χώρα
Θέματα: 33
Απαντήσεις: 416

Εν συντομια...

.......φονος δεν ειναι να κανεις εκτρωση, ΦΟΝΟΣ ειναι να μην κανεις εκτρωση και να φερεις στον κοσμο μια ψυχουλα, που ειτε δεν θα εχει πατερα, ειτε δεν θα εχεις τα προσοντα να το μεγαλωσεις (οικονομικα,ηθικα,πνευματικα,ψυχικα), ειτε οτιδηποτε αλλο σε οδηγει στο να σκεφτεις την εκτρωση ! Που εφοσον σου μπεικε η ιδεα της εκτρωσης...σημαινει οτι δεν εισαι σιγουρη! Αρα...αστα να πανε!!!

Και μαλιστα σε τετοια περιπτωση, προκειτε οχι για απλο ΦΟΝΟ.....αλλα ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ!
;;;

Joe-73

# 11 στις 24/6/2003
author
Ανδρας / 50 / Παντρεμένος
Καναδάς
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 167
Οσο δύσκολο είναι να πείς κάνε έκτρωση τόσο δύσκολο είναι πάλι να πείς μήν κάνεις έκτρωση.Αν είσαι άντρας ευκολα το λές.Αν πας στην θέση της γυναίκας τότε τα πράγματα αλλάζουν.Πως να πείς σε μία κοπέλα που είναι 16 - 17 χρονών να έχει ενα παιδάκι να μεγαλώση.
Και άντε να μπορεί αφού για Χ λόγους είτε έχει λεφτά είτε έχει καλούς γονείς.Αν όμως δέν έχει ΤΙΠΟΤΑ απ'ολα αυτά;
Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα.Aν δέν τα έχει περάσει κάποιος αυτά δέν μπορεί παρα να το δεί απο την μία μόνο πλευρά.

split

# 12 στις 24/6/2003
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος

Παράθεση:
Το θέμα του post δεν είναι η κρεατοφαγία αλλά και ούτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοπέλα. Και δεν νομίζω ότι απαιτείται ΄΄καυτηριασμός΄΄ ενός τέτοιου σοβαρού και ευαίσθητου θέματος και ειδικά της ψυχικής καταρράκωσης που υπόκειται μια γυναίκα μετά από μια έκτρωση. Εχω βιώσει τέτοιες καταστάσεις από φίλες και γνωστές και ο τρόπος που παραθέτω τις απόψεις μου ίσως να προκαλεί εντύπωση. Και επειδή ίσως δεν έγινε κατανοητή η άποψη μου, λέω να την επαναλάβω.

Καλε μου κουρσαρο, σαφως και το θεμα μας δεν ειναι η κρεατοφαγια, αλλα ο σεβασμος προς τη ζωη.

Οσο για την ψυχικη καταρρακωση της γυναικας, παρ'ολο που σεβομαι τα οποια συναισθηματα της καθε μιας, νοιωθω οτι ειναι αποτελεσμα της αρνητικης υποβολης που ασκει πανω μας η εκκλησια και οι θρησκοληπτες γιαγιαδες, ακριβως με τον ιδιο τροπο που μας ειχαν υποβαλει οτι θα εχουμε αφορητους πονους στη γεννα...

Και επειδη εγω δεν εχω βιωσει τετοιες καταστασεις μονο απο φιλες μου, οταν 19 χρονια πριν εμεινα εγκυος σε μια περιοδο που ο γαμος μου περνουσε σοβαρη κριση, θεωρησα την εκτρωση ως ωριμη αποφαση που βασιζοταν στο σεβασμο ολων μας. Επειδη ημουν σιγουρη για την ορθοτητα της αποφασης μου και δεν ειχα τυψεις δεν ειχα και κανενα ψυχολογικο προβλημα.

koyrsaros

# 13 στις 24/6/2003
author
Θα το φιλοσοφήσω λίγο αυτή τη φορά δίνοντας μια άλλη διάσταση στο post...

Η ζωή συντηρείται με τον θάνατο τον μικρότερων και αδυνάτων,ζώων εντόμων φυτών και υποδεέστερων πραγμάτων.
Επικρατεί ο νόμος του δυνατότερου και ο θάνατος του υποδεεστέρου και τελικά
επικρατεί η φυσική αδικία.
Επικρατεί ο νόμος της επιλογής σε όλα το πλάτη και μήκη της γης !!!

Ο θάνατος ευτυχώς πεθαίνει, όταν μια ζωή από την ανυπαρξία βγαίνει.
Στα λογικά όντα με ευγενικά προσόντα, δημιουργείτε ένα συναίσθημα πικρό,
όταν το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.
Τέτοια αδικία δεν έπρεπε να γίνετε στην νοημοσύνη της ανθρωπότητας,
μα το συναίσθημα αυτό είναι μόνον των ανθρώπων υψηλής ποιότητας.

Τελικά τα πάντα είναι μια κίνηση πραγμάτων, που επαναλαμβάνουν τον κόσμο των θαυμάτων και η ζωή θα ανταλλάσσει σκυτάλη με τον θάνατο, ώσπου ο ήλιος θα στέλνει το φως του το αθάνατο.

jasmine

# 14 στις 24/6/2003
author
Γυναίκα / 45 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 43
Σε αυτη τη ζωή δεν πρέπει να είσαι απόλυτος τελικά. Ποτέ δεν ξέρεις τί σου επιφυλάσσει η τύχη και για ποιο λόγο.Ίσως μια έκτρωση να αποτελέσει αφορμή για να γίνει μια γυναίκα καλύτερη μάνα στα παιδιά που θα αποκτήσει, ίσως επειδή δεν ήταν έτοιμη ψυχολογικά και ηθικά για κάτι τέτοιο. Κι ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει να θέλει και ο άντρας για να ολοκληρωθεί μια εγκυμοσύνη (ειδικά όταν δεν είναι παντρεμένοι). Προσωπικά, πιστεύω ότι πολλές εκτρώσεις γίνονται επειδή οι άντρες αρνούνται να δεχτούν την καινούρια κατάσταση στη ζωή τους.

Τα περί φόνου με αηδιάζουν. Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς μπορεί να νιώθει μια κοπέλα που πρόκειται να κάνει ή μόλις έχει βγει από την οδυνηρή εμπειρία της έκτρωσης? Όσα και να πούμε είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που περνάνε από το μυαλό μιας γυναίκας πριν προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Κατά τη γνώμη μου, η γυναίκα εγκληματεί εις βάρος του ίδιου του εαυτού της και σκοτώνει τα ίδια τα μητρικά της ένστικτα. Για να το κάνει αυτό όμως, σημαίνει ότι εξαναγκάστηκε να πάει ένάντια στη φύση της. Ποια γυναίκα δε θα θελε όταν με το καλό γίνει μάνα, να απολαμβάνει την αγάπη και τη θαλπωρή του άντρα της, των δικών της και του περιβάλλοντός της? Κι αν πάρουμε το παράδειγμα μερικών ζώων τα οποία τεκνοποιούν μόνο σε ειδικές συνθήκες γι'αυτά. έτσι και πολλές γυναίκες αν δεν αισθάνονται ότι έχουν φτιάξει μια ζεστή φωλίτσα δεν μπορούν να αφεθούν στην εμπειρία της μητρότητας...

evans

# 15 στις 25/6/2003
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
Πολυ καλο θεμα !

Ενα θεμα ομως που δεν μπορεις να απαναντησεις απλα μ' ενα ναι η μ' ενα οχι.
Η κυηση τις περισσοτερες φορες δεν ειναι επιθυμητη.
Υπαρχουν περιπτωσεις επιθυμητης κυησης που το εμβρυο ειχε προβλημα.
Για ποιο λογο τοτε γινονται ολες εκεινες οι εξετασεις ;
μηπως για να αποτρεψουμε γεννηση παιδιων με ειδικες αναγκες καταδικασμενα για την οποια ζωη τους .
Και δεν ειναι μονο η ζωη τους καταδικασμενη αλλα και των δυο γονεων.
Τοτε τι εχουμε; φονο;
οδηγος παρεσυρε και σκοτωσε γυναικα που αποδειχτηκε εγκυος.
Εχουμε διπλο φονο ;
γυναικα βιαστηκε και εμεινε εγκυος.
Εδω;
γυναικα εγκυος απεβαλε.
Να ψαξουμε να δουμε αν εγινε εσκεμενα;
υπαρχουν περιπτωσεις δηλαδη που δεχομαστε σαν σωστη λυση την εκτρωση , που τοτε δεν ειναι φονος;
κατα την θρησκεια μας ειναι.
Νομικα οχι.
Κατα τη συνειδηση του καθενος μας και η απαντηση του .

Σιγουρα θα αισθανομουνα κατι (θα ηταν κατι απο εμενα) για την ζωη που δεν θα γνωριζα........

blur_28

# 16 στις 25/6/2003
author
Ανδρας / 50 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Αρτέμιδα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 197

Έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε;

Χαίρομαι ιδιαίτερα για όλες τις απόψεις! Μόνο που.....δεν βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα....

Φαινόμενα όπως η έκτρωση ή η ευθανασία ανέκαθεν προβλημάτιζαν. Γιατί, επιστρέφοντας στο αρχικό ερώτημά μου, δεν ξέρουμε αν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε.

Αυτό για μένα τα λέει όλα! Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορώ να κρίνω τις αποφάσεις που λαμβάνει κάποιος ή κάποια! Δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω!

Ακόμα κι αν η θρησκεία λέει φόνος, ποιος ισχυρίζεται ότι έχει το δικαίωμα με το ζόρι να με κάνει να την πιστέψω;

Οι ανατολικές θρησκείες όπως αναφέρθηκε, νομιμοποιούν ουσιαστικά την έκτρωση! Μήπως εξαναγκάστηκαν απ'τις κοινωνικές συνθήκες, λόγω υπερπληθυσμού; Σ'αυτές τις θρησκείες υπάρχει η έντονη πίστη στην Μοίρα, το Κισμέτ! Αν έτσι το θέλει η Μοίρα.....τι γίνεται; Ούτε οι ίδιοι ξέρουν, γι'αυτό τα κουκουλώνουν με τη....'συμφωνία' των ψυχών! Αν το δεις φιλοσοφικά υπάρχουν μεγάλα κενά, κι η θεωρία αυτή δεν στέκει, αλλά είναι......διαφορετική συζήτηση!

Επειδή λοιπόν μας βάζει σε διλήμματα, καλό είναι να αναζητήσουμε τη μέση λύση που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή! Περιπτώσεις τραβηγμένες απ'τα μαλλιά, π.χ. βιασμός, εγκυμοσύνη σε πρώιμη ή καθυστερημένη ηλικία, αποδεδειγμένες καταστάσεις αναπηρίας του παιδιού, κλπ., θα πρέπει να επιτρέπουν την έκτρωση. Έτσι και ο γιατρός θα ξέρει το νομικό πλαίσιο που τον στηρίζει, και θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. (Ξέρετε πόσες γυναίκες 'σφάζονται' από χασάπιδες γιατρούς; )

Από κει και πέρα.....κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα γιατί οφείλονται στην αναλγησία του κράτους! Ας στηρίξει το κράτος πολιτών τις μέλλουσες μητέρες!
Δεν δικαιολογώ όμως περιπτώσεις......"έκανα έκτρωση γιατί ο γάμος μου βρισκότανε σε κρίση", "γιατί δεν ήμουν έτοιμη ψυχολογικά", "γιατί δεν ήθελα να χαλάσω τη ζωή μου" κλπ. Και η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες! Κυρίως αυτούς.....γιατί εκ άγραφου νόμου, είναι υποχρεωμένοι να συμπαρασταθούν στην αδυνατούσα γυναίκα καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είτε την αγαπούν είτε όχι!

Σε τελική ανάλυση όμως, δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τις επιλογές των ανθρώπων ακόμα κι αν είναι λάθος! Δεν μπορούμε να λέμε τη λέξη "φόνος" έτσι απλά! Έχουμε πολλές φορές αποδείξει με την κακία μας, ότι δεν είμαστε ποιοτικά ανώτεροι απ'τα ζώα! Ποιος λοιπόν....έχει το δικαίωμα να κρίνει;

sovokai

# 17 στις 25/6/2003
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 173
Θα σημφωνήσω απόλυτα με τον spy """""ΦΟΝΟ.....αλλα ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ!"""

Τα λάθη μας τα ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ δεν τα συνεχίζουμε...

Όσο για την φίλη σου MOO...Άστα να πάνε δεν θέλεις να την πιάσω στο στόμα μου...
"""""""""Εκείνη σκέπτεται να κρατήσει το παιδί, (το θέλει γιατί λατρεύει τον "πατέρα", αλλά να μην του το πεί ποτέ ότι το παιδί είναι δικό του)... να γυρίσει στον πρώην και να τον αφήσει να πιστεύει ότι είναι δικό του. (ταιριάζουν οι ημερομηνίες)."""""""""""""""

Τί λέει μωρέ... Ποιά νομίζει ότι είναι και κάνει ότι θέλει.. Μιλάμε τόση ώρα για τη μητέρα και το παιδί που σίγουρα είναι ότι πιο συμαντικό αλλά μη ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα... Όλοι εσείς οι άντρες της παρέας σκεφτείτε λίγο αυτά που λέει η φίλη της Moo... Σκεφτείτε να σας το έκανε αυτό η γυναίκα σας, η πρώην σας κτλ. Εγώ τρελάθηκα όταν άκουσα ότι υπάρχει τέτοια ανωριμότητα ή κακία στον κόσμο... ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ το μισό παιδί ανήκει στον πατέρα και κανένας δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει και να ξεφορτώνει παιδιά στους άλλους...
I Still Havenβt Found What Iβm Looking For... (αν και νόμιζα ότι το είχα βρει...)

lactaki

# 18 στις 20/4/2004
author
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Θέματα: 31
Απαντήσεις: 1.317

Παράθεση:
Originally posted by jasmine
Κατά τη γνώμη μου, η γυναίκα εγκληματεί εις βάρος του ίδιου του εαυτού της και σκοτώνει τα ίδια τα μητρικά της ένστικτα. Για να το κάνει αυτό όμως, σημαίνει ότι εξαναγκάστηκε να πάει ένάντια στη φύση της.

Ακριβώς εδώ βρίσκεται ο φόνος. Η γυναίκα φονεύει τα αισθήματά της, την ψυχή της, τη φύση της, τα ένστικτά κάνοντας έκτρωση.

Λυπάμαι για τους ανθρώπους αυτούς που πέθαναν πριν ζήσουν, πριν πάρουν καν ανθρώπινη μορφή, πριν γνωρίσουν τα χρώματα, τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τους ήχους, τα αισθήματα....όμως οι μητέρες αυτές δεν χρειάζονται δίκες, ετυμηγορίες, ούτε καν συγχώρεση...χρειάζονται συμπαράσταση, έμπρακτη, όποιοι και να είναι οι λόγοι που τις οδήγησαν σε μία έκτρωση...Δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε, δεν ξέρουμε τι την οδήγησε στην απόφαση αυτή, δεν ξέρουμε καν τι γίνεται μέσα της...

Γιατί ότι και να λέμε, όπως και να έχει μία κατάσταση μία γυναίκα γίνεται μάνα από το πρώτο λεπτό της γονιμοποίησης. Μερικοί επιμένουν ότι τη στιγμή που πραγματοποιείται η γονιμοποίηση δεν υπάρχουμε σαν άτομα, είμαστε μονάχα ένα κύτταρο που πολλαπλασιάζεται και δεν αντιπροσωπεύει τη ζωή, τουλάχιστον όχι περισσότερο απο ότι αντιπροσωπεύει ένα δέντρο, που δεν είναι έγκλημα να το κόψουμε ή ένα μυγάκι που δεν είναι έγκλημα να το λιώσουμε.
Λοιπόν, σύμφωνα με την ταπεινή και όχι επιστημονική μου άποψη το δέντρο αλλά ούτε και το μυγάκι πρόκειται να γίνουν ποτέ άνθρωποι.

Όλα τα στοιχεία που αποτελούν τον άνθρωπο, από το σώμα ως την προσωπικότητά του και όλοι οι συντελεστές που δημιουργούν το ανθρώπινο ων , από το αίμα ως το πνεύμα του, βρίσκονται συγκεντρωμένα σ αυτό εδώ το κύτταρο. Και είναι κάτι περισσότερο από ένας προγραμματισμός...μια υπόσχεση.

Αν είχαμε τη δυνατότητα να τα εξετάσουμε με ένα μικροσκόπιο ικανό να βλέπει πέρα από το ορατό θα πέφταμε στα γόνατα και θα πιστεύαμε όλοι στο Θεό.

Ακόμα και αυτό το τόσο δα κυτταράκι είναι μοναδικό. Του κόσμου όλα τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια να ενωθούν με τους πιο απίθανους συνδυασμούς δεν θα μπορέσουνε ποτέ να δημιουργήσουν πάλι αυτό το παιδί, εκείνο που ήταν και αυτό που θα γινόταν.

Επειδή πρόκειται λοιπόν για ένα κύταρρο και μόνο δεν εγκληματούμε σκοτωνοντάς το;
Αν η δολοφονία εξαρτιόταν από την ποσότητα θα έπρεπε σκοτώνοντας έναν άνθρωπο που ζυγίζει εκατό κιλά να είμαστε περισσότερο ένοχοι παρά αν σκοτώναμε κάποιον που ζυγίζει πενήντα.

Ένα παιδί ακόμα και στην μορφή κυττάρου, δεν είναι χαλασμένο δόντι. Δεν μπορεί κανείς να το βγάλει όπως ένα δόντι και να το ρίξει στο καλάθι των αχρήστων μαζί με τα βρώμικα μπαμπάκια και τις γάζες. Ένα παιδί είναι ανθρώπινο πλάσμα και η κάθε ζωή είναι η συνέχεια του κόσμου.

Αλλά κι από την άλλη μία γυναίκα δεν είναι απλά μια μήτρα και δύο ωοθήκες. Η μητρότητα δεν είναι ηθικό καθήκον, ούτε καν βιολογικό γεγονός, είναι μια συνειδητή εκλογή.
....Αλήθεια τι έγινε με την φίλη σου Μαρω;
Η ζωή έχει μεγάλη φαντασία.

# 19 στις 20/4/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Kαι Ν Α Ι και Ο Χ Ι.

Εξαρτάται από ποιό πρίσμα το ψάχνουμε.

lemoni

# 20 στις 20/4/2004
author
Ανδρας / 62 / Παντρεμένος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 4
Σε μιά ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΝΑ, με σύζυγο επιλειπτικό ,τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο με προβλήματα, τί θα την λέγατε να κάνει στο πέμπτο παιδί που κυοφορεί;
Αν η απάντηση είναι ΕΚΤΡΩΣΗ τότε μόλις τώρα στερείρατε την ανθρωπότητα από ένα ΜΠΕΤΟΒΕΝ!!!!( Είναι η πικρή ιστορία της οικογένειας του διάσημου μουσικού)!!!

.....
Η ταινία που αναφέρουν προηγούμενοι, είναι Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΡΑΥΓΗ και πιστεύω πως πολλοί όταν την δούν, θα αναθεωρήσουν απόψεις.

......
Η ζωή είναι Θείο δώρο και δεν μπορούμε να τη στερήσουμε από κανέναν, πόσο μάλλον από Απροστάτευτα Αγέννητα Παιδιά.

Υπάρχουν λύσεις για ζευγάρια που δεν θέλουν να κρατήσουν το παιδί που έρχεται. Υπάρχουν σύλλογοι αγέννητου παιδιού που αναλαμβάνουν με όλη την μυστικότητα που επιβάλλεται ,την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης , την γέννα και την αποκατάσταση της μητέρας και του βρέφους μόλις γεννηθεί.
.....
Για τον Θεό είμαστε λίγοι, γινόμαστε ακόμα λιγότεροι με ατυχήματα και τέτοια διάφορα, ας μπορέσουμε να σώσουμε κανέναν ΕΛΛΗΝΑ από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες τουλάχιστον..
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.