Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

πεθερές

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

yupiii

# 1 στις 24/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

πεθερές

Γιατί είναι παρεξηγημένες οι πεθερές;;
Απ'όσες ξέρω δεν δημιουρεί καμία πρόβλημα!
Και ένας γκόμενος χωρίς να ξέρει τη μάνα μου έλεγε πως δεν θα τα πάει καλά μαζί της!

Μυρτώ

# 2 στις 24/5/2006
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by yupiii

Είσαι πολύ τυχερή... και μακάρι να μην γνωρίσεις ποτέ καμία που να δημιουργεί πρόβλημα.... αν και πιστεύω πως είναι αδύνατο!

Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

# 3 στις 25/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Εχω χωρισει εδω και 25 χροναι με τον πρωτο άνδρα μου.Η πεθερά μου μου στάθηκε καλυτερα κι απο μάνα μου και συνεχίζει να ειναι διπλα μου ακόμη καισήμερα με όποιον τρόπο ,καικυρίως φτειάχνοντας κεφτεδάκια και ντολμαδάκια μιας κι εγω εργάζομαι.Οσον αφορα δε τον μικρό μου γιο,απο αλλον μπαμπα την θεωρει γιαγια και την αγαπαει και την μονολογει συνεχεια.Στην γλυκα αυτου του ανθρωπου οφείλω πολλά και το λιγώτερο που μπορω να κανω εινα να καταθετω ότι υπαρχουν πεθερες όπως η δικιά μου που ειναι θησαυρος!Σε αγαπω Βιλελμινάκι μου και δεναντεχω στην σκεψη ότι θα μου φυγεις καποια στιγμη.

Dardana

# 4 στις 25/5/2006
author
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651

Παράθεση:
>> Ισως επειδη μαζι με τις νυφες, καλουνται να "μοιραστουν" τον ιδιο αντρα;; Δεν ξερω ειλικρινα....εικασιες κανω!

>> Και που να το ξερεις;; "Αυτα που ξερει ο νοικοκυρης, δεν τα ξερει ο κοσμος ολος."
Και ένας γκόμενος χωρίς να ξέρει τη μάνα μου έλεγε πως δεν θα τα πάει καλά μαζί της!

>>> Μαλλον σου ελεγε εμμεσως πλην σαφως, να μην ελπιζεις σε γαμο.

Υ.Γ. Λατρευω την πεθερα μου.

Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...

pigassos71

# 5 στις 25/5/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες
Θέματα: 41
Απαντήσεις: 14.060
[img]http://img.photobucket.com/albums/v517/Nevermore2000/popcorn.gif[/img]
Α.Μ.Βα.Ν.ς Ατομο με βαριά νοητική στέρηση Παρακαλώ να είστε συγκαταβατικοί μαζί μου.

Dardana

# 6 στις 25/5/2006
author
Ουζμπεκιστάν

Παράθεση:
Originally posted by pigassos71

(το'πιασες το κολάϊ )

pigassos71

# 7 στις 25/5/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες

Παράθεση:
Originally posted by Dardana

Παράθεση:

(το'πιασες το κολάϊ )

Όχι παίζουμε!!!

Πρόσεξες ότι δεν σχολίασα;

Α.Μ.Βα.Ν.ς Ατομο με βαριά νοητική στέρηση Παρακαλώ να είστε συγκαταβατικοί μαζί μου.

Dinamitis

# 8 στις 25/5/2006
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Κορυδαλλός
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 283
Περίεργα πράγματα διαβάζω... μήπως διαβάζουν οι πεθερές σας το το forum;

Dardana

# 9 στις 25/5/2006
author
Ουζμπεκιστάν

Παράθεση:

Όχι παίζουμε!!!

Λες να μην το προσεξα; Αφου πλεον οταν ακουω τη λεξη "πεθερα" σκεφτομαι εσενα.

pigassos71

# 10 στις 25/5/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες

Παράθεση:

Παράθεση:

Όχι παίζουμε!!!

Λες να μην το προσεξα; Αφου πλεον οταν ακουω τη λεξη "πεθερα" σκεφτομαι εσενα.

yupiii

# 11 στις 25/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Παράθεση:
>> Ισως επειδη μαζι με τις νυφες, καλουνται να "μοιραστουν" τον ιδιο αντρα;; Δεν ξερω ειλικρινα....εικασιες κανω!

>> Και που να το ξερεις;; "Αυτα που ξερει ο νοικοκυρης, δεν τα ξερει ο κοσμος ολος."

στα 17 για γάμο???

Dardana

# 12 στις 25/5/2006
author
Ουζμπεκιστάν

Παράθεση:

Παράθεση:

Παράθεση:

στα 17 για γάμο???

Δεν ειχες αναφερει ηλικια καλη μου, αλλα ακομα κι ετσι, αυτο που για καποιους ειναι αδιανοητο, για καποιους αλλους μπορει να ειναι αυτονοητο.
Και με παρομοιο σκεπτικο, ενδεχομενως ο καλος σου να ενηργησε προληπτικα.
Υ.Γ. Σχετικο-ασχετο: 9 στις 10 φορες χιουμοριζω, και δυστυχως ξεχναω πως αυτο δεν ειναι σε ολους ή παντα ξεκαθαρο.

# 13 στις 25/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Είθισται από τα παλαιότερα χρόνια,η γυναίκα να είναι ο άρχοντας του σπιτιού (ο άνδρας ήταν ο κουβαλητής) και να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο...
Εκ προοιμίου,λοιπόν, η γυναίκα/μάνα ήταν αυτή που θα μοιραζόταν τα πάντα με την κόρη/γιό. Ετσι είχε αποκτήσει δικαιώματα να παρεμβαίνει στις προσωπικές στιγμές του κάθε παιδιού και να αποκτήσει συνήθειες,που εξακολουθούσε να εφαρμόζει,όταν η κόρη/γιός,έφταναν σε ηλικία να δημιουργήσουν δική τους οικογένεια...
Είναι πολλά τα παραδείγματα με πεθερές,οι οποίες έβαλαν ...τροχοπέδη μέσα σε γάμους και διαλύθηκαν,γιατί το παιδί δεν κατάφερε να την απεμπλέξει από την προσωπική του ζωή...και κακά τα ψέμματα,ειδικά το κορίτσι...έχει αυτή την τάση,σε σχέση με τον άνδρα
Έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος,μέσα από την πραγματικότητα... Με την πάροδο των χρόνων και τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και των αντιλήψεων, έχει μείνει ο χαρακτηρισμός της κακιάς πεθεράς, από προκατάληψη και μόνον...
Υπάρχουν και σήμερα περιπτώσεις, όπου εμπλέκονται πεθερές,στην διάλυση σχέσης/γάμου,αλλά όχι όπως παλαιότερα....
Σε γενικές γραμμές όλα εξαρτώνται από το ζευγάρι. Πως θα γίνει αρεστό στην κάθε πεθερά και πως θα καταφέρει να την κρατήσει μακριά από κάθε τι που αφορά την σχέση/γάμο...
Όμως κατά πόσον είναι αυτό εφικτό,στην σημερινή κοινωνία,που εξαναγκάζει το ζευγάρι να εργάζεται για να καλύψει τις ανάγκες του,με αποτέλεσμα να υπάρχει η ...ανάγκη της πεθεράς; Γι'αυτό πρέπει η σχέση του ζευγους/πεθεράς, να κινείται ευέλικτα για να μην υπάρχουν προστριβές και προβλήματα...
Και γεννάται το ερώτημα: Πόσοι μπορούν να το καταφέρουν;

# 14 στις 30/6/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Από το μέλος yupiii - 24/05/06 10:31
... Γιατί είναι παρεξηγημένες οι πεθερές;;
Και ένας γκόμενος χωρίς να ξέρει τη μάνα μου έλεγε πως δεν θα τα πάει καλά μαζί της! ...

Παράθεση:

Χμ. Τώρα τί να σου πώ ?
Τέλος πάντων θα σου ευχηθώ ο Θεός να σε φυλάει απο κακιά πεθερά.
Δεν είναι παρεξηγημένες, αλλά μακάρι ποτέ σου να μην έρθει η μέρα για να τις εξηγήσεις.
Άποψη για την δικιά μου ;;;
Άπαπαπαπαπα. Μα τί έκανα και μου 'λαχε ???
Της έδωσα κόκκινη κάρτα και περιμένω την δεύτερη.
Όταν την γνωρίσω, ελπίζω στο καλύτερο !
Αλλά και πάλι μπορεί να πώ.....

# 15 στις 8/7/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Από το μέλος yupiii - 24/05/06 10:31
... Γιατί είναι παρεξηγημένες οι πεθερές;; ...

Παράθεση:
Οι πεθερές δεν είναι παρεξηγημένες.
Απλώς αν η πεθερά ήταν καλό πράμα δεν θα την λέγαμε έτσι, θα λέγαμε "η μάνα του/της συντρόφου μου"

# 16 στις 8/7/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Πηγασσοςςς

πετα κανα σακουλακι ποπ-κορν και κατα δω......
να εφαρμοσω το..." οταν τρωνε δεν μιλανε" γιατι αμα μιλησω παλι κακια θα γινω και......ειμαι και πεθερα!

bouklitsa

# 17 στις 8/7/2006
author
Γυναίκα / 44 / Παντρεμένη
Ν. Αχαϊας / Αιγείρα
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 1.507
Βρε Gorgo μου, δεν είπαμε ότι όλες οι πεθερές είναι κακές.
Εννοείται πως υπάρχουν και καλές πεθερές, που έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το παιδί τους έχει ανοίξει άλλο σπίτι και έχει κάνει δική του οικογένεια...Ξέρουν μέχρι που πρέπει να μιλάνε και να ανακατεύονται και που να κάνουν πίσω και να αφήνουν το ζευγάρι στην ησυχία του...
Δεν είναι όμως όλες έτσι!!!Υπάρχει και το άλλο άκρο, πρέπει να το παραδεχτείς αυτό. Αλλιώς, όλοι οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με την πεθερά τους είναι τρελλοί και οι πεθερές αγίες και παρεξηγημένες?

# 18 στις 8/7/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by bouklitsa
Βρε Gorgo μου, δεν είπαμε ότι όλες οι πεθερές είναι κακές.
Εννοείται πως υπάρχουν και καλές πεθερές, που έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το παιδί τους έχει ανοίξει άλλο σπίτι και έχει κάνει δική του οικογένεια...Ξέρουν μέχρι που πρέπει να μιλάνε και να ανακατεύονται και που να κάνουν πίσω και να αφήνουν το ζευγάρι στην ησυχία του...
Δεν είναι όμως όλες έτσι!!!Υπάρχει και το άλλο άκρο, πρέπει να το παραδεχτείς αυτό. Αλλιώς, όλοι οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με την πεθερά τους είναι τρελλοί και οι πεθερές αγίες και παρεξηγημένες?

Μπουκλιτσα η..μπουκιτσα κατα τον Ελικα
αν κατσω να γραψω εγω βιβλιο με το τι περασα απ την πεθερα μου.....θα τα κονομισω για 7 γενεες!

Μονο η φαντασια και μαλιστα η αρρωστη φαντασια ενος συγγραφεα θα μπορουσε να αποδοσει αυτο που για μενα ηταν πραγματικοτητα για χρονια.

Παρ ολα αυτα ομως ΑΡΝΟΥΜΑΙ να αναπαραγω αυτο ακριβως που ειναι η ριζα του κακου και σαν γυναικα και σαν μανα και σαν...... πεθερα πια.

Αυτα τα λιγα γιατι πιθανον θεωρησες οτι απ την θεση της πεθερας ενοχληθηκα.

Ειμαστε συνυπευθυνες και νυφες και πεθερες γιατι η καθε μια απ την θεση της αναπαραγει αυτην την γελοιοτητα για μενα.
Οταν η καθεμια αππ την θεση της ξεκινα με προκαταληψη και αναπαραγωντας ολα τα στρεβλα που μας μπουκωσαν ....παντα θα υπαρχουν κακες πεθερες και κακες νυφες......

bouklitsa

# 19 στις 8/7/2006
author
Γυναίκα / 44 / Παντρεμένη
Ν. Αχαϊας / Αιγείρα
Θέματα: 8
Απαντήσεις: 1.507
Και τι κάνεις στην περίπτωση που ούτε προκατάλειψη έχεις και που προσπαθείς να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερη στα μάτια της γυναίκας που έφερε τον άνθρωπο που αγαπάς στον κόσμο?
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, από την πλευρά της νύφης βέβαια, γιατί πεθερά δεν είμαι ακόμα. Την πεθερά μου έχω προσπαθήσει πολλές φορές να την πλησιάσω, να την κάνω να καταλάβει ότι εγώ δεν ήρθα για να διεκδικήσω κάτι δικό της...Απλά έχω μια θέση μέσα στην καρδιά του γιού της, κάτι που μοιραία θα γινόταν...Βρίσκω όμως συνεχώς έναν τοίχο μπροστά μου και ξέρεις ποια είναι η πλάκα? Σε μια πρόσφατη κουβέντα μας, μου είπε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από μένα και ότι κάτω από άλλες συνθήκες θα με αγαπούσε κιόλας, αλλά δεν πρόκειται να με δεχθεί λέει ποτέ επέιδή δεν κατάγομαι από την ίδια περιοχή με εκείνη....
Οτι και να κάνω λοιπόν, δεν πρόκειται να καταφέρω τίποτα για να εξομαλύνω τις σχέσεις μας. Το έχει πάρει κατάκαρδα επειδή ο γιός της την παράκουσε και δεν δέχτηκε την νύφη που του προόριζε και όλο αυτό ξεσπάει επάνω μου.
Τι κάνω λοιπόν εγώ σε αυτήν την περίπτωση?
Πως μπορώ να διώξω από την ζωή μας αυτήν την "γελοιότητα" όπως πολύ σωστά χαρακτήρισες αυτές τις καταστάσεις?

# 20 στις 8/7/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
ακου καλη μου ...
μερικες φορες χωρις ιχνος ειρωνειας γελαω με τα "προβληματα" σας με τις πεθερες σας γιατι..... μπορεις να φανταστεις τι ειναι ενας ανθρωπος, μια μανα να εχει στησει μια ολοκληρη "μηχανη" και να καταστρεψει με αυτη την "μηχανη" τις ζωες μιας σειρας ανθρωπων?

Ας εβρισκα μπροστα μου ενα τοιχο γιατι ειμαι απο αλλο τοπο..γιατι στρωνω το κρεβατι ετσι και οχι αλλιως, γιατι βαζω ενα κρεμυδι στους κεφτεδες και οχι τεσσερα.....
αλλα ας μην εβρισκα μπροστα μου μια καθοδηγηση ενος 24 χρονου τοτε παιδιου( του αντρα μου) να με επιλεξει γιατι ημουν μικρη αβγαλτη και με προικα για να με εχουν του χεριου τους και να καρπωθουν την προικα, καθοδηγηση να με απορριπτει, να με προσβαλει, να με μειωνει ( στα 18 19 20 μου....και παει λεγοντας) να μου λεει οτι ειμαι χαζη, οτι δεν ειμαι γυναικα, οτι δεν ειμαι αξια για τιποτα, ουτε μανα, ουτε νοικοκυρα, ουτε γυναικα, ουτε τιποτα, ας μην εβρισκα μια πεθερα μπροστα μου που πατησε ποδι να μην ξοδεψει ο γιος της τοτε 2.500 δρχ να κανω εκτρωση και ακυρωσε με τσαμπουκα το ραντεβου με τον γιατρο και μου πεταξε στα μουτρα μια ...θερμοφορα και κατι κωλοχαπια να ριξω το παιδι..... ας μην εβρισκα μπροστα μου μια μανα-πεθερα που ενω επαιρνε τον γιο απ τον χερι και τον τραβολογαγε στα τραπεζια του Τζογου και το σπιτι του πειναγε με εβγαζε τρελη και απο πανω...οτι ολα ηταν της φαντασιας μου, ας μην εβρισκα μπροστα μου το οτι οπου πηγαινα για δουλεια σε μια πολη επαρχιακη αρα κλειστη πηγαινε απο πισω και μου χαλαγε την δουλεια και πειναγα εγω και τα παιδια μου αλλα ετσι εξασφαλιζε οτι θα μεινω και δεν θα φυγω, ας μην εβρισκα μπροστα μου το οτι ειχα ενα ενα και μοναδικο ρουχο και ερχοταν και ανοιγε με θρασσος την ντουλαπα και μου το επαιρνε να το φορεσει εκεινη γιατι ειχε να βγει με τις φιλες για καφε.....ας μην εβρισκα μπροστα μου το οτι καποτε φιλικο ζευγαρι οταν πρωτοκυκλοφορησαν τα βιντεο μας καλεσε να δουμε...τσοντα και ηρθε μαζι...... και παρακολουθουσε την τσοντα με τους γιους και τις νυφες και τους φιλους των παιδιων της..... σου αρκουν...? να πω και αλλα?

Τι εκανα?....
εκλαψα...
πνιγηκα στα γιατι....
βουτηξα στην καταθλιψη.... εγινα εχθρικη......και οταν επιασα πατο απο ολα τουτα και πολλα αλλα του εγγαμου βιου μου μετα αναζητησα τα ορια που επρεπε να βαλω.... με λογια καθαρα μαζι της αλλα οχι εχθρικα, αφου πρωτα προσπαθησα να βρω και να δω τι κουβαλαγε αυτη η γυναικα......και την οδηγει σε ολα αυτα.....οταν το εκανα αυτο επαψαν και τα προβληματα μου απο κεινη τουλαχιστον....σημερα αν και 15 χρονια χωρισμενη απ τον γιο της...στο δικο μου σπιτι ερχεται, εγω την παω στον γιατρο, εγω την παω στο θεατρο και για καφε.....με μενα μοιραζεται οτι κουβαλει μεσα της.....καθε χαρα και λυπη...μεχρι και ρουχα μου αγοραζει και ...προικα μου μαζευει σεντονια και καρεδακια για τον επομενο πιθανο γαμο μου....και δεν ειναι οι ενοχες της....γιατι τα ιδια και χειροτερα εκανε και στην αλλη νυφη...αλλα εκεινη ουτε απ το απεναντι πεζοδρομιο δεν της λεει καλημερα......και ειναι εχθρες ορκισμενες......
Πολλοι απ τους ανθρωπους που εζησαν απο μεσα τοτε απειρου καλλους καταστασεις δεν μπορουν να καταλαβουν οχι το πως της μιλαω αλλα το πως δεν την εχω σκοτωσει.......

οταν επαψα να την βλεπω εχθρικα, και την εβλεπα αρχικα πριν ακομα φανερωθει η "μηχανη" της και πριν βγουν τα προβληματα που με βρηκαν στην επιφανεια ημουν εχθρικη οσο καλοβολη και ευγενικη και αψογη και αν ημουν γιατι μεσα μου ηταν καταγεγραμμενο εκεινο το..."πεθερα" που ακουγα απο κοριτσακι.....
οταν επαψα να προσπαθω να κανω το καλυτερο για να κερδισω την ευνοια της και εγινα ο εαυτος μου...ολα αλλαξαν..παλι το καλυτερο εκανα αλλα για μενα για το σπιτικο μου οχι για την αποδοχη της....
αχ μπουκλιτσα...ειναι πολλα κοπελα μου και δεν χωρανε σε μια απαντηση στο φορουμ..... ειναι πως να στο πω μια δουλεια επιπονη με τον ιδιο τον εαυτο μας....και δεν υπαρχει συνταγη ακριβης..ειναι το απο πιο μπαλκονι θα επιλεξεις να βλεπεις τα πραγματα και να τα διαχειριζεσαι...
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.