Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Εθνική Υπερηφάνεια

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

koyrsaros

# 1 στις 24/6/2003
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%

Εθνική Υπερηφάνεια

Είναι γνωστό πως ο τόπος γέννησης του κάθε ανθρώπου είναι επιλογή της φύσεως και η νοοτροπία των ανθρώπων κάθε λαού διαμορφώνεται από τον τόπο που ζει.

Γεγονός είναι όμως ότι δεν είναι εύκολο για τους ανθρώπους να παραδεχτούν πως υπάρχει καλύτερο μέρος από το δικό τους. Αυτό πέραν των άλλων οφείλεται και στο γεγονός ότι κάθε κράτος προσπαθεί να κάνει το λαό του να αισθάνεται υπερήφανος για τον τόπο του, την καταγωγή του και τα επιτεύγματα των προγόνων του.

Για παράδειγμα, οι Γερμανοί κυκλοφόρησαν ένα αυτοκόλλητο στο οποίο αναγράφεται: « Είμαι περήφανος που είμαι Γερμανός ». Ο Πρόεδρος όμως της Γερμανικής Δημοκρατίας (1984-1994) Ριχάρδος Φον Βαϊτσέκερ στο λόγο του στην Ακαδημία Αθηνών την 9 Οκτ 1992 (κατά την επίδοση του τίτλου του επιτίμου μέλους της), αναφέρει: «Ο πολιτισμός στη Γερμανία εισήλθε από το Βυζάντιο χάρη στην Ε λ λ η ν ί δ α πριγκίπισσα Θεοφανώ, μητέρα του Αυτοκράτορος Όθωνος του Γ΄, στα τέλη του δεκάτου αιώνα ».

Μετά τους Γερμανούς οι Τούρκοι κυκλοφόρησαν ένα αντίστοιχο αυτοκόλλητο. Και διερωτάται κανείς: Τα τουρκάκια διδάσκονται να είναι υπερήφανα για την καταγωγή τους. Εξήγησε όμως κανείς σε αυτά το γιατί; Τους εξήγησαν ότι οι μόνες τέχνες που εξέλιξαν ως φυλή είναι οι γενοκτονίες, τα ολοκαυτώματα και οι εθνικές εκκαθαρίσεις όπως τις εφάρμοσαν στους Ορθόδοξους Συρίους, στους Αρμενίους και σήμερα στους Κούρδους; Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά τη μοναδική τέχνη που εξέλιξε αυτή η φυλή, τη θηριωδία. Τη γνωρίζουμε από τον Πόντο, τη γνωρίζουμε από τη Σμύρνη, τη γνωρίζουμε από την Ίμβρο και την Τένεδο, τη γνωρίζουμε από την Κύπρο και από τα 400 χρόνια σκλαβιάς. Τη βλέπουμε σήμερα στο Κουρδιστάν, τη βλέπουμε στους «Γκρίζους Λύκους».

Εμείς όμως είμαστε υπερήφανοι όχι μόνο γιατί είμαστε η μοναδική φυλή που στη διαδρομή της ιστορίας κάναμε κοσμοκρατορίες, αλλά και γιατί στην πλέον γνωστή από αυτές, σε εκείνη του Μ. Αλεξάνδρου, κανένας λαός δεν επαναστάτησε για 300 χρόνια (άσχετα αν υπήρξαν ισχυρότατοι πόλεμοι μεταξύ των επιγόνων). Και δε ξεσηκώθηκε γιατί δεν κάναμε στυγνή κατοχή. Γιατί είμαστε, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο ιερέα του 6ου π.Χ αιώνα, <<το ωραιότερο και το πλέον καλύτερο ανθρώπινο γένος>>. Γιατί αποδείξαμε ότι ξέρουμε να κάνουμε εκστρατείες και με εκατοντάδες επιστήμονες ιστορικούς, βοτανολόγους, γεωλόγους, γιατρούς, μεταλλειολόγους, γλωσσολόγους, γεωλόγους, αστρονόμους, μετεωρολόγους και τόσους άλλους.

Για αυτό μας θαύμαζε ο Γκαίτε, λέγοντας:

«Μετά την συγγραφή του Βέρθερ και του Φάουστ επήγα να παρακαθίσω στην τράπεζα των Ελλήνων. Εάν τους είχα γνωρίσει, όπως σήμερα τους γνωρίζω, με τα αριστουργήματα που υπάρχουν σε αυτούς από χιλιετιών δεν θα έγραφα ούτε ένα στίχο. Θα μεταχειριζόμουνα αλλιώς τη δραστηριότητά μου»

Παρ' όλα τα στραβά και ανάποδα που έχουμε (και που εγώ ο ίδιος καυτηριάζω αρκετές φορές για τη σύγχρονη Ελλάδα), πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε ο μοναδικός λαός που παρουσιάζει μία συνεπή και συνεχή παρουσία στη εξέλιξη των γραμμάτων και των επιστημών. Από την ανθρωπότητα πέρασαν μεγάλοι λαοί που σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά που δεν μας άφησαν τίποτε γραπτό που να αποτελεί απόδειξη της συμβολής τους στον πολιτισμό. Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Χαλδαίοι πέρασαν και εξαφανίστηκαν, χωρίς να αφήσουν σχεδόν ούτε ίχνος της παρουσίας τους. Γραπτό μνημείο κανένα.

Ο μεγαλύτερος Άραβας ιστορικός Ιμπν Χαλντούν επιβεβαιώνει: «Που είναι η γραμματεία των Ασσυρίων, των Βαβυλωνίων, των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων; Όλη η ανθρωπότητα έχει κληρονομήσει την γραμματεία των Ελλήνων μόνον».

Εμείς είμαστε υπερήφανοι γιατί από τότε που ως Ελληνισμός δώσαμε στην ανθρωπότητα τους Ηράκλειτο, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Πυθαγόρα, Αρχιμήδη, Λεωνίδα, Μιλτιάδη, Ζήνωνα, Ιπποκράτη, Παρμενίδη, Μ. Αλέξανδρο, ...συνεχίσαμε να δίνουμε προσωπικότητες με έργο, όπως Πλούταρχος, Δίων (Προυσσαεύς), Ήρων (Αλεξανδρεύς), Υπατία η Αλεξανδρινή και ακόμη τον Βασίλειο τον Β΄, τον Γεώργιο Πλήθωνα τον Γεμιστό, τον Κοσμά τον Αιτωλό και μέσω της Ακαδημίας Πλάτωνος δώσαμε μόρφωση και παιδεία στους πατέρες Μ. Βασίλειο, Ι. Χρυσόστομο, στον φιλόσοφο αυτοκράτορα Ιουλιανό.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί γνωρίζουμε πλέον ότι με τον Σωκράτη διδάξαμε τον ένα Θεό και τον προ Χριστού Χριστιανισμό. Το «κάλλιον αδικείσθε ή αδικείν», που είπε, δεν είναι η πεμπτουσία της Θρησκείας που ακολούθησε μετά από πέντε αιώνες;

Είμαστε υπερήφανοι γιατί όλοι γνωρίζουν ότι με τη θυσία του Βυζαντίου σταματήσαμε τον Μεσαίωνα και δημιουργήσαμε την Αναγέννηση στην Ευρώπη, γιατί από τον Λεύκιππο και τον Δημόκριτο μέχρι την εποχή μας δώσαμε επιστήμονες όπως τον K. Καραθεοδωρή, δάσκαλο των πυρηνικών επιστημόνων Χάιζενμπεργκ (1901-1976) και Αϊνστάιν.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί σώσαμε τον κόσμο κατ' επανάληψη από την βαρβαρότητα με τον Μαραθώνα, τη Σαλαμίνα, το Βορειοηπειρωτικό Έπος του 1940.Είμαστε υπερήφανοι γιατί ακόμη και σήμερα κάθε ανακάλυψη έχει Ελληνική σφραγίδα είτε γιατί έγινε από κάποιον Έλληνα, είτε γιατί έγινε από ερευνητική ομάδα στην οποία μετείχε κάποιος Έλλην, είτε γιατί ο ερευνητής στηρίχθηκε σε μελέτες Ελλήνων.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί σήμερα μόνο στις ΗΠΑ έχουμε πάνω από 2800 Έλληνες πανεπιστημιακούς διδασκάλους και σε όλο τον κόσμο 5500, που σε απόλυτο αριθμό (και όχι κατά αναλογία πληθυσμού) δεν έχει καμία φυλή στον κόσμο.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί σήμερα πολλές προσωπικότητες της Ευρώπης, θεωρώντας τιμή τους να λέγονται Έλληνες, αλλάζουν τα ονόματά τους ή αλληλογραφούν με Ελληνικά, όπως π.χ ο σύγχρονος Βάσκος Γερουσιαστής Χουάν Αρζά επέλεξε να φέρει και το Ελληνικό όνομα Αριστείδης Πολυάναξ ή ο Juan Jose Puhana Arza έγινε Λεωνίδας Πεισιστρατίδης και ο γλωσσολόγος Φρειδερίκος Σαγκρέδο αυτοαποκαλείτε Αρίστων Άμων.

Πέραν αυτών «Δύο Ισπανοί ευρωβουλευτές, οι κ.κ. Χεριγκοϊτία και Ιμάθ έκαναν πρόταση για αναγνώριση της αρχαίας Ελληνικής ως Ευρωπαϊκής διεθνούς γλώσσας και ουδείς εδώ στην Αθήνα έσπευσε να το εκμεταλλευθεί !!!!. Οι δύο Ισπανοί κατέθεσαν μάλιστα και σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα των ευρωπαϊκών γλωσσών, τις οποίες απεκάλεσαν «διαλέκτους της Ελληνικής». Το εκπληκτικό που απεκάλυψαν οι δύο Ισπανοί είναι ότι η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη την οποία οι υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας μπορούν να δεχθούν νοηματικά»

Στον ατελείωτο κατάλογο των λόγων που έχουμε για να αισθανόμαστε ευτυχείς, τυχεροί και υπερήφανοι για την καταγωγή μας πρέπει να προσθέσουμε και έναν ακόμη ατελείωτο κατάλογο της παγκόσμιας διανόησης που μας θεωρούν ακόμη και σήμερα ως το λίκνο του ανθρωπισμού και του πολιτισμού προσωπικότητες της παγκόσμιας διανόησης, επιστήμης και πολιτικής που δεν έχαναν (και δε χάνουν) την ευκαιρία σε κάθε στιγμή της ζωής τους να προβάλουν το θαυμασμό τους για τον αρχαίο και σύγχρονο Ελληνισμό, όπως:

Φ. Νίτσε
«Μας επιβάλλεται να ομολογήσουμε ότι οι Έλληνες κρατάνε τα ηνία του πολιτισμού μας και κάθε πολιτισμού » «Οι άλλοι λαοί έχουν Αγίους, οι Έλληνες έχουν Σοφούς

Ι. Γκαίτε
«Ότι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάς για την ανθρωπότητα »

Π. Σέλλεϋ
«Εάν η Ελλάς δε μετέδιδε τα φώτα της στην Ευρώπη, θα είμαστε ακόμη άγριοι και ειδωλολάτρες»

Είναι όμως δυνατόν όλοι οι άνθρωποι να αισθάνονται έτσι ή υπάρχουν κάποιοι παράγοντες κάποια στοιχεία για τα οποία μπορεί και πρέπει λογικά να αισθάνεται κάποιος υπερήφανος για τον εαυτό του, την καταγωγή του, την πατρίδα του ? Μήπως τελικά είμαστε περήφανοι μόνο για τους προγόνους μας, για αυτούς που κατά καιρούς μας δόξασαν ?

ste76

# 2 στις 24/6/2003
author
Ανδρας / 47 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Περιστέρι
Θέματα: 9
Απαντήσεις: 175
'Aρεσαν+: 0%
το κακο με μας τους Ελληνες ειναι οτι μονο στα λογια μειναμε φιλε κουρσαρε. Ειμαστε λεμε υπερηφανοι για την καταγωγη μας, αλλα στις πραξεις (δηλαδη πραγματικα να καταλαβουμε τι σημαινει η κληρονομια μας και να την χρησιμοποιησουμε για το δικο μας καλο) χωλενουμε

Γιναμε οι φαφλαταδες του κοσμου...ολοι ξερουν τι σημαινει ελληνας και τι δωσανε οι ελληνες στον κοσμο...πιστεψε με γιαυτο ειμαι 8 χρονια στο εξωτερικο και τα βλεπω...οπως βλεπω ομως τον κοσμο να εχει βαρεθει να μας ακουει να λεμε πως δωσαμε τα φωτα του πολιτισμου και εμεις να ειμαστε βαθια νυχτωμενοι. Καταληξαμε να εχουμε τουριστρες οι οποιοι ενδιαφερονται μονο για τα φτηνα μας ποτα και για τιποτα αλλο...

Εμεις δεν φταιμε γιαυτο; εμεις δεν ξεχασαμε τι θα πει αν8ρωπος...αυτος που κοιταζει παντα να ανεβει να εξελιχθει. Ποσοι απο εμας εχουν πραγματικα συνειδητοποιησει τι θα πει Ελληνας;
Καινουργια αγαπη μ'απλωνει το χερι μου χαμογελα...

ste76

# 3 στις 24/6/2003
author
Ανδρας / 47 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Περιστέρι
Θέματα: 9
Απαντήσεις: 175
'Aρεσαν+: 0%
σωστα moo...ηθελα ομως να καταληξω στο εξης...πρεπει να συνειδητοποιησουμε επιτελους πως ο κοσμος ΔΕΝ συνομοτει εναντιον μας...πως ΔΕΝ γινεται κατι επειδη μας ζηλευουν...πως ΔΕΝ προσπαθουν να μας μειωσουν σαν λαο.

Ελεος δηλαδη, βλεπω κατι ελληναρες και θελω να τους σπασω τα μουτρα για την μλκ που τους δερνει

ουφ!
Καινουργια αγαπη μ'απλωνει το χερι μου χαμογελα...

FALCON

# 4 στις 25/6/2003
author
Ανδρας / 56 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μαρούσι
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 113
'Aρεσαν+: 0%
Είμαι υπερήφανος που είμαι Ιταλος θα μας πεί ένας Ιταλός!
Είμαι υπερήφανος που είμαι Γάλλος θα μας πεί ένας Γάλλος!
Είμαι υπερήφανος που είμαι.....θα μας πούνε όλοι!
Ε λοιπόν εγώ είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ με όλα τα προταιρήματα αλλά και ελλατώματα μας σαν ράτσα!
Αυτός που δεν είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας η δεν ξέρει τι του γίνετε, η δεν γνωρίζει την Ιστορία του, η τα έχει ισοπεδώσει όλα!

Παντού υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ!!!

split

# 5 στις 25/6/2003
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by moo693
Μάθαμε να είμαστε ραγιάδες... να ευχαριστούμε τους "μεγάλους"... και να θαυμάζουμε όσους μας υποχρεώνουν να τους προσκυνήσουμε... τα κατάλοιπά των 400 χρόνων δεν θα φύγουν εύκολα απο το DNA μας...Ενα θεμα που το βλεπω να ξεπηδα συνεχεια... το αυτομαστιγωμα του Ελληνα!

Ειναι μεσα στο αιμα μας τελικα; Μερος της κουλτουρας μας;

Τι εχει να ζηλεψει ο ανοιχτοκαρδος Ελληνας, απο το βρωμιαρη Γαλλο, τον ψυχρο Εγγλεζο, τον φασαριοζο Αμερικανο, τον μικροαπατεωνα Ιταλο... και παει λεγοντας;;;;
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

blur_28

# 6 στις 25/6/2003
author
Ανδρας / 50 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Αρτέμιδα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 197
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by split

Ενα θεμα που το βλεπω να ξεπηδα συνεχεια... το αυτομαστιγωμα του Ελληνα!

Ειναι μεσα στο αιμα μας τελικα; Μερος της κουλτουρας μας;

Τι εχει να ζηλεψει ο ανοιχτοκαρδος Ελληνας, απο το βρωμιαρη Γαλλο, τον ψυχρο Εγγλεζο, τον φασαριοζο Αμερικανο, τον μικροαπατεωνα Ιταλο... και παει λεγοντας;;;;Απ'αυτούς που ανάφερες τίποτα!

Απ'τον Άγγλο, Γάλλο, Γερμανό, Σκανδιναβό, κλπ., Ευρωπαίο, θέλει ερώτημα;

Τους μισθούς και τις συντάξεις!
Τις τιμές των προϊόντων. Να πιεις ένα καφέ στο Παρίσι κοστίζει πιο φθηνά από τον Έβρο!
Το ασφαλιστικό σύστημα!
Την ασφάλεια και το κράτος δικαίου!
Τις συγκοινωνίες!
Τα έργα υποδομής!
Τα πάρκα, τις πλατείες, τις αθλητικές εγκαταστάσεις!

Αλλά αυτά....λίγο - πολύ, ονειρευόμαστε ότι θα τα αποκτήσουμε, μια μέρα! Εκείνο που δεν έχουμε......τη λύση κατά της διαφθοράς, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας, του ρουσφετιού, του 'μέσου', την αισιοδοξία ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν!

Κι αυτό το τελευταίο είναι που έχει αξία! Στην Αγγλία για παράδειγμα, αντιμετώπισαν πρόβλημα στο σύστημα υγείας. 150 ολοκαίνουργια νοσοκομεία χτίζονται σε όλη τη χώρα και εξαγγέλθηκαν κι άλλα! Και επειδή δεν έχουν κατάλληλο προσωπικό να τα δουλέψουν, 'εισάγουν' γιατρούς απ'την Ευρωπαϊκή Ένωση! Εμείς εδώ, γκρεμίζουμε και αφήνουμε σε αχρηστία αυτά που χτίσαμε.....γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Και αφήνουμε τον Έλληνα πολίτη να πληρώσει τη διαφορά.... με το 'φακελάκι'!

Ας μη ξεφύγουμε όμως απ'το θέμα! Μιλάμε λοιπόν για "εθνική υπερηφάνεια" λόγω των αρχαίων Ελλήνων και κάποιων συνεχιστών, εμπνευσμένων νεοελλήνων! Πως μεταφράζεται αυτή η.... τεχνο-φιλοσοφο-γραμματικο-γνωσία, στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα; Πως αποδεικνύουμε εμείς οι Έλληνες τη θεωρία μας στην πράξη;

Τίποτα απολύτως! Μήπως γιατί 'τρέχει' Τούρκικο ή Σλαβικό αίμα στις φλέβες μας; Αστείο μόνο να το λέμε! Η ελληνικότητα είναι επιλογή! Όταν λοιπόν την επιλέξουμε......ελάτε να μου το πείτε, να γίνω κι εγώ περήφανος!

split

# 7 στις 25/6/2003
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by blur_28
Εκείνο που δεν έχουμε......τη λύση κατά της διαφθοράς, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας, του ρουσφετιού, του 'μέσου', την αισιοδοξία ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν!Η ελλαδα ειναι η χωρα της δημοκρατιας και της ελευθεριας του λογου. Γιαυτο και ολα βγαινουν στη φορα. Ολα σχολιαζονται. Ολα κριτικαρονται.

Τι σε κανει να πιστευεις οτι οσα περιγραψες πιο πανω δεν συμβαινουν παντου;

Γιατι οι χωρες με τις τοσες κοινωνικες παροχες εχουν τοσους αστεγους που κοιμουνται στους δρομους; Γιατι τα υπεροχα μετρο τους ειναι καταφυγιο για τριτης κατηγοριας πολιτες; Γιατι οι δρομοι του Παρισιου ειναι γεματοι σκυλοσκατα;;;;

Για το συστημα υγειας της Αγγλιας που εχει καταρρευσει ας μην μιλησουμε καλυτερα!!! Ας μην ξεχναμε μονο οτι τα εσοδα της Αγγλιας απο ιατρικες υπηρεσιες σε ξενους ειναι τεραστια... γιαυτο τρεχουν να τα μπαλωσουν!!!

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
Είμαστε υπερήφανοι γιατί σήμερα μόνο στις ΗΠΑ έχουμε πάνω από 2800 Έλληνες πανεπιστημιακούς διδασκάλους και σε όλο τον κόσμο 5500, που σε απόλυτο αριθμό (και όχι κατά αναλογία πληθυσμού) δεν έχει καμία φυλή στον κόσμο.


Αυτο απο μονο του αποδεικνυει πολλα. Και υπαρχουν πολυ περισσοτερα... για οσους επιλεξουν να τα δουν...
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

titirini

# 8 στις 23/10/2003
author
Γυναίκα / 44 / Σε σχέση
Γερμανία
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 18
'Aρεσαν+: 0%
ΡΕΝΑΝ
Αν εξαιρεσουμε τις δυναμεις της φυσεως, ουδεν κινειται εις το συμπαν το οποιον δεν ειναι Ελληνικον.
ΕΡΙΟ
Οι επιστημονες μας θα ειναι αγραμματοι, διοτι καταργησαμε την Ελληνικη γλωσσα απο τα γυμνασια μας.
ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΤΑΙΝ
Οτι κατασκευαζουμε, στηριζεται εις βασεις που εθεσαν οι Ελληνες.
ΚΑΡΑΤΟΝ
Οι Ελληνες ησαν σχεδον δυο βαθμους ανωτεροι εις ευφυιαν απο εμας, υπερεχοντες οσον ημεις των Αφρικανων.
ΛΕΝΙΝ
Μονο εκεινοι που ξερουν Ελληνικα, μπορουν να σκεπτονται και να συζητουν σωστα.

# 9 στις 23/10/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Η ουσία φίλοι μου, είναι να κρατήσουμε ακέραιο και αιώνιο τον Ελληνισμό..κι όχι το αίμα μας.διότι όλοι οι λαοί κόκκινο αίμα έχουν. Καλώ όσους θέλουν να είναι Έλληνες, ακόμη κι αυτούς που γεννήθηκαν μέσα σε Τουρκικό έδαφος, να γίνουν μια γροθιά και να προστατέψουν τον Ελληνισμό. Και μακάρι ο Ελληνισμός..με όλες τις αξίες του, να φτάσει σε όλο το κόσμο, παντού, και να γίνουν Έλληνες όλοι οι λαοί. Αυτοί που ψάχνουν για αίμα Ελληνικό, να ψάξουν καλύτερα στη καρδιά τους, γιατί η Ελλάδα..δεν βρίσκεται στο αίμα...αλλά στη καρδιά και στη ψυχή ενός ανθρώπου.

# 10 στις 18/11/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Ανατρέχοντας σε παλαιότερα θέματα βρήκα αυτό το πολύ όμορφο αρθρο του koyrsaros και θέλησα να το ξαναφέρω στην επικαιρότητα προσθέτοντας κάτι που έχω διαβάσει .

Χωρίς ναμαι προγονολάτρης είμαι πολύ εντυπωσιασμένη και περήφανη για την αρετή και σοφία των προγόνων μας , στον τομέα της τέχνης ,της επιστήμης ,της φιλοσοφίας .Παντού !! διότι τίποτα δεν υπάρχει που να μην είχαν εφεύρει ,σκεφτεί και αποτυπώσει οι αρχαίοι έλληνες.

Ο Σίλλερ για τον Έλληνα.

--------------------------------------------------------------------------------

''Καταραμένε Έλληνα,

Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου, όπου και να στρέψω τη ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.

Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά μου, πρώτος κι αξεπέραστος.

Επιστήμη αναζητώ, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.

Για δημοκρατία διψώ, ισονομία και ισοπαλία, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.

Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση.

Γιατί να σ' αγγίξω;

Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;

Γιατί δεν μ' αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;

morelli

# 11 στις 19/11/2003
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Η Ρωμιοσύνη εναντίον της Ελλάδος

Παράθεση:
Originally posted by moo693
Για μένα, αυτό απο μόνο του αποδεικνύει ότι "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της"... κάποιους δεν τους συμφέρει να βρίσκονται ΕΔΩ και να προσφέρουν σ'αυτόν τον τόπο, όλα αυτά τα μυαλά... οι καλοί και έξυπνοι πρέπει να μένουν μακρυά, γιατί "ξυπνάνε" και τους άλλους!!!!Κι αν δεν τους "φάει η Ελλάδα, υπάρχουν άλλοι που τους τρώνε:

<<Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι'αυτο πρέπει να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας σημασίας για μας, για την πολιτκή των Η.Π.Α.>>

Χένρι Κισινγκερ
Σεπτέμβριος 1994

Απόσπασμα ομιλίας του κατά τη βράβευσή του απο Αμερικανούς επιχειρηματίες στην Ουάσιγκτον!
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

koyrsaros

# 12 στις 19/11/2003
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%
Η πιο πάνω περιβόητη δήλωση του ''νεκροθάφτη'' της ενιαίας Κύπρου το 1974, υπήρξε αναμφίβολα η συνωμοτική θεωρία της δεκαετίας. Ο λόγος λοιπόν για την «δήλωση Κίσινγκερ», που παρά την οφθαλμοφανή πλαστότητά της- περιφέρθηκε (και εν μέρει εξακολουθεί να περιφέρεται) ως μέγα ντοκουμέντο από ΜΜΕ σε ΜΜΕ, «δεικνύοντας» ανά τον κόσμο ότι, ώς Ελληνες, αποτελούμε έναν από τους βασικούς στόχους των «σκοτεινών κέντρων» της παγκόσμιας πολιτικής και ότι βασικό όχημα αυτής της επίθεσης συνιστά η προσπάθεια των παραπάνω σκοτεινών κύκλων να αποκοπεί ο «Ελληνισμός» από τις «ρίζες» της γλωσσικής, θρησκευτικής, κ.λπ. παράδοσής του.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

koyrsaros

# 13 στις 3/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by morelli

<<Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι'αυτο πρέπει να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας σημασίας για μας, για την πολιτκή των Η.Π.Α.>>Και όπως είπε πρόσφατα σε κάποιο μπαλκόνι ένας πολιτικός( δε θυμάμαι ακριβώς τα λόγια του), υποχρέωση μας δεν είναι να συντηρούμε την αθάνατη αυτή κληρονομιά μας, αλλά να της δώσουμε την και πάλι την αίγλη που είχε κάποτε και γιατί όχι να την συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος των προγόνων μας.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

METROLOGOS

# 14 στις 3/3/2004
author
Ανδρας / 64 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 151
'Aρεσαν+: 0%
Και σας ρωτω : ειναι κανεις προθυμος να πεθανει για την τιμη της ελληνικης γλωσσας? (εαν εχει απομεινει κατι απο αυτην ας μπουταρουμε ολοι στα κομπιουτερς μασ τα σχετικα σοφτγουερς!!!!)
Μετρολογοσ

morelli

# 15 στις 4/3/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%
Εμαθα σημερα οτι εντος των προσεχων ημερων ερχονται στην Ελλαδα οι αμερικανοι πεζοναυτες πο εχουν την ευθυνη φυλαξης της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ και ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ , για τους ολυμπιακους αγωνες .
Δεν καταλαβα πολλα ,αλλα νομιζω οτι δεν μας εχουν εμπιστοσυνη.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ !!!

Εθνικα υπερηφανος αισθανομαι που θα με φυλανε οι αμερικανοι για να πινω καθαρο νερακι.
Η μηπως πρεπει να αισθανομαι ΜΑ**κας;;;;;;;
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

koyrsaros

# 16 στις 4/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by METROLOGOS
Και σας ρωτω : ειναι κανεις προθυμος να πεθανει για την τιμη της ελληνικης γλωσσας? (εαν εχει απομεινει κατι απο αυτην ας μπουταρουμε ολοι στα κομπιουτερς μασ τα σχετικα σοφτγουερς!!!!)Μετάφραση στα Ελληνικά :

<<Kαι σας ρωτώ : είναι κανείς πρόθυμος να πεθάνει για την τιμή της Ελληνικής γλώσσας ; (εάν έχει απομείνει κάτι απο αυτήν ας εγκαταστήσουμε στους υπολογιστές μας τα σχετικά προγράμματα).>>

Κατά συνέπεια για να σκεφθούμε να πεθάνουμε για αυτήν, πρέπει πρώτα να μάθουμε να την γράφουμε και μετά να την μιλάμε όλοι μας. Και όπως έχω ξαναγράψει σε σχετικό άρθρο του φόρουμ περί Ελληνικής γλώσσας, παραμένει η γλώσσα με την οποία μίλησαν για πρώτη φορά η ποίηση και το θέατρο, η φιλοσοφία και η επιστήμη, τα μαθηματικά και η ιατρική, το δίκαιο και η ηθική, η πολιτική και η ίδια η ιστορία. Είναι η γλώσσα ενός μικρού χώρου που νίκησε τον χρόνο με τη διάρκεια της ευπλασίας της, με την κυριολεκτική της εμβέλεια και με τη μαγική ικανότητα ενός συνεχούς αναπροσανατολισμού. Είναι η γλώσσα της συγγραφής των Ευαγγελίων και ενός μεγάλου μέρους από τις αναζητήσεις του μεσαιωνικού στοχασμού, μια γλώσσα που βυθίζεται με την ίδια ευχέρεια στα βαθιά νερά του παρελθόντος και στα επικίνδυνα συχνά ρεύματα των εκάστοτε νέων καιρών.

Και να σας πως και κάτι άλλο. Βαρέθηκα κάποιους εριστικούς που εναντιώνονται σε μόνιμη βάση είς βάρος του Ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας και όχι μόνο. Τα έχω και εγώ πολλές φορές με αυτήν, αλλά δεν παύει να ειμαι υπερήφανος που είμαι Ελληνας.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

# 17 στις 4/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Δεν αντεχω...

Θα ξεσπασω!
Διαβασα φιλε Μορελι την δηλωση του "εξωχοτατου χασαπη", και ξερεις τι σκεφτηκα;
Οτι δυστυχως, στην ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ τησ Κυπρου, αλλα και της ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (για να παω πιο πισω) συμμετειχαν και ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ, που ολο "υπερηφανεια" δηλωναν τις ριζες τους!
Αχ αυτη η ιστορια!
Ποσο αποτομα μας γκρεμιζει!
Ειμαι περηφανος που ειμαι Ελληνας, θα ημουν ομως ακομα πιο περηφανος αν μπορουσα να εμποδισω ολα αυτα που εγιναν ερημην μου, και με κατεστρεψαν!

# 18 στις 26/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Ενιωσα μεγάλη εθνική υπερηφάνεια σήμερα παρακολουθώντας την αφή της Ολυμπιακής φλόγας . . .στο λιτό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας...
Δεν παν να λένε για εμπορευματοποίηση και κομπίνες των Ολυμπιακών Αγώνων ..
Η συγκίνηση την στιγμή που άναψε η φλόγα ,ο συμβολισμός της και η περηφάνεια του να είσαι Ελληνας ,κάνουν όλα τα άλλα να ωχριούν μπροστά τους . .

observer1

# 19 στις 26/3/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 74
Απαντήσεις: 3.742
'Aρεσαν+: 0%
Συμφωνώ στο οτι έχουμε δικαίωμα να είμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά που έχει κάνει το έθνος μας στο πέρασμα του χρόνου.
Επίσης συμφωνώ στο οτι πρέπει να "ξεκολλήσουμε" από το ένδοξο παρελθόν και να φροντίσουμε να φτιάξουμε ένα εξίσου ένδοξο μέλλον.
Με 5500 πανεπιστημιακούς καθηγητες ανα την υφήλιο αυτό δεν θα ήταν δύσκολο εάν γνωρίζαμε και πως να τους αξιοποιήσουμε. Το λέω αυτό διότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχω δει να αξιοποιούνται. Αντιθέτως.
Σας φέρνω για παράδειγμα το περίφημο σκέπαστρο του ΟΑΚΑ, έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα. Δεν ξέρω αν τελικά θα γίνει και πως. Αν γίνει όμως σίγουρα θα είναι σημείο αναφοράς και ένα από τα μελλοντικά γνωρίσματα της ευρύτερης Αττικής. Το θέμα είναι γιατί το έργο αυτό δόθηκε -με απευθείας ανάθεση- στον Καλατράβα και όχι σε κάποιον από τους εκατοντάδες αξιόλογους Ελληνικής καταγωγής ανταγωνιστές του;
Κόμπλεξ κατωτερότητας, ξενολατρεία, ραγιαδισμός;
Αλλο παράδειγμα η ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και προσωπικές συμπάθειες, η εταιρία αυτή εδώ και 25 χρόνια ουσιαστικά υπήρξε ο σκαπανέας της υψηλής τεχνολογίας για την Ελλάδα. Προσέλαβε και κράτησε στην Ελλάδα εκατοντάδες αριστούχους επιστήμονες. Δημιούργησε χώρο και κλάδο και για άλλες επιχειρήσεις του είδους , έχει εξάγει τεχνολογία σε άλλες χώρες και έχει δημιουργήσει χρήμα και κέρδος από την σκέψη. Σε αρκετούς δημόσιους διαγωνισμούς κέρδισε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων κρατώντας εντός συνόρων χρήμα-εθνικό πλούτο και δίνοντας αντικείμενο εργασίας και έρευνας σε όλους αυτούς τους επιστήμονες. Το κυριότερο δε, δημιούργησε ανεκτίμητη και υπερπολύτιμη εθνικά τεχνογνωσία.
Σήμερα όποιον Ελληνα και να ρωτήσεις θα σου πει πως ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης. Στην πυρά. Το έχει το όνομα Σωκράτης φαίνεται. Το περίεργο είναι οτι αυτοί που τον κατηγορούν είναι ανταγωνιστές, οι οποίοι όμως δεν εμπορεύονται προιόντα Ελληνικής παραγωγής αλλά ξένους οίκους.
Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε και για τέχνη. Κάθε τι ξενόφερτο μας αρέσει κάθε τι Ελληνικό μας "χαλάει". Το χειρότερο είναι οτι αγοράζουμε πολιτισμό και από την Τουρκία. Κάποιος πρέπει να πει στους νεοΕλληνες οτι τα τραγούδια που αποκαλούν σύγχρονα Ελληνικά είναι καραΤούρκικα, τα δε "Ελληνάδικα" στην πραγματικότητα δεν είναι παρα "Τουρκάδικα". Ασε που γίνεται της μόδας και ο αργιλές. Σε λίγο όπως πάμε θα αρχίσουμε να εισάγουμε και καμήλες έτσι για να είμαστε ορίτζιναλ τριτοκοσμικοί.

Με όλα τα παραπάνω θέλω να καταδείξω οτι οι Ελληνας είναι ένας αυτοκαταστροφικός τύπος, με χίλιες δύο ανσφάλειες που ποτέ δεν εκτίμησε αυτό που είναι και αυτά που έχει.
Υποτιμάει τον ίδιο του τον εαυτό και για αυτό προβάλλει πάντα μόνο το ένδοξο παρελθόν.
Δέχεται ως εισαγώμενο πολιτισμό ότι πιο αρρωστημένο ανακαλύπτει ανθρώπινος νους και απορρίπτει αυτά που πραγματικά αξίζουν.
Εχει μυηθεί στην κακομοιριά και γι'αυτό μισεί σε σημείο μανίας καταδίωξης όποιων συνέλληνα προοδεύει. Ισως αυτός είναι και ο λόγος που αυτοί οι 5500 δεν είναι στην Ελλάδα αλλά κάπου αλλού.
Πάλι καλά που υπάρχουν αυτές οι εκπομπές μαγειρικής και παίρνουμε καμιά ιδέα για κανένα νέο τατουάζ.

morelli

# 20 στις 26/3/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by alismoniti
Ενιωσα μεγάλη εθνική υπερηφάνεια σήμερα παρακολουθώντας την αφή της Ολυμπιακής φλόγας . . .στο λιτό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας...
Δεν παν να λένε για εμπορευματοποίηση και κομπίνες των Ολυμπιακών Αγώνων ..
Η συγκίνηση την στιγμή που άναψε η φλόγα ,ο συμβολισμός της και η περηφάνεια του να είσαι Ελληνας ,κάνουν όλα τα άλλα να ωχριούν μπροστά τους . .


Θα συμφωνησω απολυτα και θα προσθεσω οτι βλεποντας στην τηλεοραση την τελετη σκεφθηκα και ειπα , ποιοι ειναι αυτοι οι λαοι που σημερα ομιλουν για πολιτισμο , οταν στην Αρχαια Ελλαδα , την πρωτη διδαξασα τον πολιτισμο εγενοντο αυτες οι τελετες;
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.