Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Διαφορετικές επιθυμίες...

Σελίδα : 1

periergi

# 1 στις 29/5/2006
author
Γυναίκα / 49 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 20
Απαντήσεις: 223
'Aρεσαν+: 0%

Διαφορετικές επιθυμίες...

Κάνοντας μία περιήγηση σε προηγούμενα posts που αναφέρονταν στο αν πρέπει τελικά κάποιος να παντρευτεί ή όχι και τα κριτήρια που χρειάζονται, σταμάτησα σε μία απάντηση που έλεγε ότι το καλύτερο είναι το ζευγάρι να παντρεύεται όταν και οι δύο είναι απόλυτα σίγουροι ότι το θέλουν...

Επηρεασμένη ταυτόχρονα από μία συζήτηση που είχα πρόσφατα με γνωστή μου η οποία ευθαρσώς δήλωσε ότι δεν μπορεί να περιμένει 3 χρόνια τον καλό της πότε θα είναι έτοιμος να παντρευτεί (ο οποίος της έχει δηλώσει στους 9 μήνες που είναι μαζί ότι θέλει να την παντρευτεί αλλά δεν είναι ακομα ψυχολογικά και οικονομικά έτοιμος... Αυτή είναι 31, αυτός 32) αναρωτιέμαι...

Τελικά τι γίνεται στις περιπτώσεις όπου στο ζευγάρι ο ένας είναι έτοιμος να παντρευτεί αλλά ο άλλος χρειάζεται ακόμα χρόνο;

Κάνεις υπομονή ή επειδή θεωρείς ότι μεγάλωσες, σε πήραν τα χρόνια και δεν μπορείς να περιμένεις, την κάνεις για... άλλη παραλία;

Η αγάπη τι ρόλο παίζει σ΄αυτή την περίπτωση; Είναι καταλυτικός παράγοντας όταν οι επιθυμίες διαφέρουν... χρονικά;

Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας για το θέμα λόγω του ότι τον τελευταίο καιρό, το θέμα αυτό "παίζει" πάρα πολύ γύρω μου και οι απόψεις που ακούω μοιάζουν πολύ με τις απόψεις που ανέφερα παραπάνω, πράγμα που με προβληματίζει...

AntonisP

# 2 στις 29/5/2006
author
Ανδρας / 46 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Φιλαδέλφεια
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 53
Πες ότι είμαι απαισιόδοξος, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ λίγες οι φορές που βρίσκουμε κάποιον που μας καλύπτει αρκετά ως άνθρωπος ώστε να θέλουμε να τον παντρευτούμε. Από αυτή την άποψη θα έλεγα ότι αξίζει να περιμένεις για την στιγμή που αυτός/αυτή θα είναι έτοιμος/η για το μεγάλο βήμα.
This sugarcane This lemonade This hurricane, Im not afraid. Cmon cmon no one can see me cry This lightning storm This tidal wave This avalanche, Im not afraid. Cmon cmon no one can see me cry

Dardana

# 3 στις 29/5/2006
author
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651

Παράθεση:
Originally posted by periergi
Κάνοντας μία περιήγηση σε προηγούμενα posts που αναφέρονταν στο αν πρέπει τελικά κάποιος να παντρευτεί ή όχι και τα κριτήρια που χρειάζονται, σταμάτησα σε μία απάντηση που έλεγε ότι το καλύτερο είναι το ζευγάρι να παντρεύεται όταν και οι δύο είναι απόλυτα σίγουροι ότι το θέλουν...

Επηρεασμένη ταυτόχρονα από μία συζήτηση που είχα πρόσφατα με γνωστή μου η οποία ευθαρσώς δήλωσε ότι δεν μπορεί να περιμένει 3 χρόνια τον καλό της πότε θα είναι έτοιμος να παντρευτεί (ο οποίος της έχει δηλώσει στους 9 μήνες που είναι μαζί ότι θέλει να την παντρευτεί αλλά δεν είναι ακομα ψυχολογικά και οικονομικά έτοιμος... Αυτή είναι 31, αυτός 32) αναρωτιέμαι...

Τελικά τι γίνεται στις περιπτώσεις όπου στο ζευγάρι ο ένας είναι έτοιμος να παντρευτεί αλλά ο άλλος χρειάζεται ακόμα χρόνο;

Κάνεις υπομονή ή επειδή θεωρείς ότι μεγάλωσες, σε πήραν τα χρόνια και δεν μπορείς να περιμένεις, την κάνεις για... άλλη παραλία;

Η αγάπη τι ρόλο παίζει σ΄αυτή την περίπτωση; Είναι καταλυτικός παράγοντας όταν οι επιθυμίες διαφέρουν... χρονικά;

Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας για το θέμα λόγω του ότι τον τελευταίο καιρό, το θέμα αυτό "παίζει" πάρα πολύ γύρω μου και οι απόψεις που ακούω μοιάζουν πολύ με τις απόψεις που ανέφερα παραπάνω, πράγμα που με προβληματίζει...

Στην περιπτωση που αναφερεις, η επιθυμια ειναι ιδια (θελουν κι οι δυο τον γαμο), αλλα ο ενας δεν ειναι ακομα ετοιμος.
Το με ποιον γνωμονα αποφασιζει κανείς αν θα περιμενει ή θα παει παρακατω, θεωρω πως εχει να κανει με το τι εχει την πιο βαρυνουσα σημασια: η σχεση στο τωρα, ή η προοπτικη του γαμου;

Ειναι χρησιμο παντως να ξερουμε, πως στις σχεσεις ("επισημες" ή "ανεπισημες") δεν χωρανε εγγυησεις. Ενα ρισκο "παιζει" παντα, ειτε τις αντιμετωπιζεις σαν μετοχες με προοπτικη, ειτε σαν μετοχες που παιζουν "στα σιγουρα".
Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...

# 4 στις 29/5/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by periergi

Οί καταστάσεις και οι προβληματισμοί που υπάρχουν στις ελέυθερες σχέσεις, είναι τελείως διαφορετικοί από τα του γάμου.
Υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις κατά τις οποίες πολλά ζευγάρια παντρεύτηκαν,για να πάψουν να ζουν την καταπίεση των γονιών τους.
Άλλα γιατί απλά θεώρησαν οτι θα βρούν την ελευθερία τους και θα είναι ανέμελα.
Άλλα,γιατί,έτσι τους έμαθαν οι γονείς τους (πρέπει να παντρευτείς,γιατί έτσι το απαιτεί η ζωή και να δούμε εγγονια,πριν κλείσουμε τα μάτια)
Άλλα για λόγους επιβίωσης
κλπ.κλπ

Είναι λίγα τα ζευγάρια που τοποθετήθηκαν επί της ουσίας του γάμου και όσα το έκαναν,τον διατηρούν ακόμα...
Στην σημερινή εποχή,που τα πράγματα με τα διαζύγια,έχουν πιάσει ταβάνι, χρήζει ιδιαίτερη συζήτηση το θέμα του γάμου,βασισμένο σε γερές βάσεις, αλληλοκατανόηση και αλληλοβοήθεια... Πρέπει,λοιπόν,οι επιθυμίες του ζεύγους να ταυτίζονται και να προχωρούν μαζί.
Ηαγάπη είναι βασικότατος παράγοντας,αλλά δεν φτάνει από μόνη της... πρέπει να υπάρχουν και οι προ'υ'ποθέσεις για την διατήρηση της...

Sashimi

# 5 στις 21/7/2006
author
Γυναίκα / 44 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Ανοιξη
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 6
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στιγμή που θα νιώσεις έτοιμος να παντρευτείς. Προσωπικά μιλώντας, η απόφαση ωρίμασε με τα χρόνια που πέρασα με τον άντρα μου σε σχέση, χωρίς να το έχω συζητήσει διεξοδικά, έτσι ώστε να θεωρηθεί από εμάς σαν φυσικό επακόλουθο. Άσε που το κάναμε και για να το πάρουν απόφαση οι γονείς εκατέρωθεν ότι μεγαλώσαμε και πλέον κάνουμε κουμάντο στο σπίτι μας. [ελληνικά στερεότυπα]
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, εκτός αν σε πληρώνουν με την ώρα.

liebe2

# 6 στις 31/7/2006
author
Γυναίκα / 36 / Ελεύθερη
Ελλάδα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 80
Αναλογως ποσο χρονο χρειαζεται αυτος που δεν ειναι ετοιμος..αν χρειαζεται 9 μηνες .. οκ,αν 1 χρονο .. οκ,,,,,αν ομως σου πει οτι χρειζεται μια τριετια/πενταετια τα πραγματα δυσκολευουν(εφοσον βεβαια ο αλλος συντροφος ειναι οντως ετοιμος)
Καθενας την σημερον ημερα εχει τις προτεραιοτητες του,χωρις να συμβαδιζει παντα με τον πλησιον του (στην προκειμενη περιπτωση τον συντροφο του)......
και λεει τωρα λοιπον ο ενας/μια '''σιγα μην καθισω τωρα εγω να ΧΑΛΙΕΜΑΙ για τον αλλο/αλλη.Αφου εγω ειμαι ετοιμος 'τελειωσε'...θα παντρευτω!!'''

......και αυτος/αυτη με το δικιο του....τι να πεις???αυτα εχει η ζωη και οι ανθρωποι...!!!

πολλα φιλακια!
liebe2
ασε με να κανω λαθος μην παριστανεις το θεο δεν μ'αρεσουν οι σωτηρες δεν γουσταρω να σωθω!
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

lastpost