Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Τουρκικές Προκλήσεις !!

Επιλέξτε σελίδα: (1-4)
Σελίδες 1234

DeepPurpleSoul

# 41 στις 4/2/2004
author
Ανδρας / 50 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 519
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by enoxos

Μην παραμυθιαζομαστε πια.
Το μόνο που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε (πιστοί στο πνεύμα της ιστορίας μας) είναι να ΜΗΝ ξεχάσουμε. Εμείς ο απλός λαός.

Να συνεχίσουμε να αποτελούμε το αγκάθι στα πλευρά τους, που με τα απλά μας τσιμπήματα θα πονάμε, έστω και λίγο, την δημιουργία ελεγχόμενης συνείδησης των λαών που επιδιώκουν.

Άλλωστε αυτός ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει, ο ρόλος της Ελλάδας στον κόσμο.

Μόνο να συνεχίσουμε να πιστεύουμε και να θυσιαζόμαστε, εάν χρειαστεί, για τα ιδανικά μας κι ας μην πατήσουν ποτέ το βρώμικο πόδι τους στα μνημόσυνα μας. Καλό μας κάνουν.

Τουλάχιστον δεν λερώνουν με την παρουσία τους την θυσία τους.

...Περασαν κιολας 3 μερες ...!!!
...Που σαν τοτε...31/1/1996...!!!
...Επεσαν...ως σαν ηρωες...!!!
...Εκτελωντας οχι απλα το καθηκον τους...αλλα τον ορκο που εδωσαν , οταν εβαλαν το Εθνοσημο , στο μετωπο....!!!

...Κανενα τηλεοπτικο καναλι , κανενα εντυπο ενημερωτικο μεσο ...δεν εκανε την παραμικρη αναφορα στο συμβαν ...του τοτε...!!!

...Εμεις ξερουμε...οτι δεν θελουν να θυμομαστε...!!!
...Αυτοι ομως δεν ξερουν...οτι οσο και να θελουν...οσο και να προσπαθουν...εμεις θα θυμομαστε...!!!

...Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...!!!

dyros

# 42 στις 23/2/2004
author
Ανδρας / 48 / Ελεύθερος
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 30

Λυκοφιλίες!

Άν δείξεις στον Τούρκο τα μπροστηνά σου, θα σου δείξει τα πισινά του! Άν του δείξεις τα πισινά σου, θα σου δείξει τα μπροστινά του! (Θεόδωρος Κωλοκοτρώνης)

Κάποια στιγμή πίστευα ότι οι πόλεμοι θα σταματούσαν, αν όλοι οι λαοί γίνονταν πιο ισχυροί. Κατάλαβα όμως ότι έκανα λάθος, επειδή υποτίμησα το ανθρώπινο ένστικτο για σύγκρουση, που για να εκριζωθεί θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμη αιώνας...
Δέν μπορούμε να σταματίσουμε τον πόλεμο διαγράφοντάς τον. Δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε αφοπλίζοντας τους δυνατούς. Ο πόλεμος μπορεί να σταματήσει, όχι κάνοντας τους δυνατούς αδύνατους, αλλά κάνοντας κάθε έθνος, δυνατό ή αδύνατο, ικανό να αμυνθεί... (Νίκολα Τέσλα 1935)

Είναι ντροπή για το Ελληνικό έθνος να μη υπάρχουν οι ανδριάντες των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια και να υπάρχει άγαλμα σκύλου στην οδό Φωκίωνος Νέγρη (Αθήνα)! Eγώ νιώθω υπερήφανος για τον τόπο μου που έχει δύο ανδριάντες προς τιμή του συντοπίτη μου, Βλαχάκου! Τι άλλο να πώ;( dyros)

# 43 στις 23/2/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Η ΣΚΗΝΗ...
Πανω απο το νησι που κατοικω.
Τουρκικο μαχητικο 1 η 2 συνηθως πανω απο το νησι με κατευθυνση απο Α προς Δ/ΝΔ .
Μετα 2 λεπτα να επιστρεφουν με 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ μαχητικα κολλημμενα στην ουρα τους και να χανονται στα βαθη της Τουρκιας!!!
Υπαρχει ομορφοτερη σκηνη στους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ουρανους???????????
Παιδια οσο εχετε την Ελλαδα στην ψυχη σας και τα οπλα μας στα χερια σας(προς θεου μην τα αφησετε στους πολιτικους!!!) κοιμομαστε ησυχοι!!!!

METROLOGOS

# 44 στις 28/3/2004
author
Ανδρας / 64 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 151
Σημερα στην τηλεοραση ειδα τον πρυτανη του πανεπιστημιου της Κωνσταντινουπολης να δηλωνει κραυγαζοντας σε ομιλια του για την κυπρο <<η Κυπρος ειναι δικη μας πατριδα. πρεπει να το καταλαβουν αυτο ολοι. διαφορετικα υπαρχεουν και αλες λυσεις. με 135000 νεκρους μαρτυρες μουσουλμανους καταλαμβανουμε την Κυπρο και την Ελλαδα και λυνουμε οριστικα το προβλημα.>>

Μετα απο ολα αυτα ρωτω : ποτε θα ξυπνησουν απο τον ληθαργο τους οι αρμοδιοι να λαβουν καποια μετρα ???? (και δεν εννοω την επιδοτουμενη εκμαθηση τουρκικης γλωσσας ουτε τον ερανη υπερ ανεγερσης δημοτικων μουσουλμανικων τεμενων μεσου του Γ πακετου χρηματοδοτησης)

εγω ειμαι πολυ γερος για να μαθω τουρκικα και η μεση μου δεν μου επιτρεπει μετανοιες και πολυτισμικες προσευχες.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????????
Μετρολογοσ

koyrsaros

# 45 στις 28/3/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831

Παράθεση:
Originally posted by o_aiolos_kai_oi_askoi_tu

Αυτό φίλε METROLOGOS δέν είναι πρωτοφανές. Δέν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά πού ακουγονται τέτοις προκλητικές δηλώσεις από τήν πλευρά τής Τουρκίας.
Οί δικοί μας νά τά βλέπουν αυτά πού μέ τόν ένα η τόν άλλο τρόπο προσπαθούν νά τούς βάλουν στήν Ευρωπαική Ένωση.
Αλλά βέβαια, αυτοί δέν έχουν ακούσει ποτέ γιά Μουσουλμανικά Μωαμεθανικά Τόξα.

Άν καί δέν μιλάω πολλές φορές γιά Εθνικά Θέματα θά σάς πώ μόνο τό εξής καί τό κλείνω :

Αυτοί μάς αξίζουν γιατί ίδιοι είμαστε

Παράθεση:
Originally posted by observer1

135000 νεκροί είναι όντως κάτι που δεν θα απασχολούσε και πολύ τους Στρατηγούς της Αγκυρας. Φτάνουν όμως τόσοι;
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Κων/πολης είπε επίσης κι έναν άλλο αριθμό.
Αυτόν των 35000 νεκρών της Ανατολίας.
Αν για να κάμψεις τους λιγοστούς Κούρδους αντάρτες έχεις 35000 νεκρούς στρατιώτες, τότε φανταστείτε το νούμερο όταν έχεις απέναντί σου ολόκληρο συντεταγμένο στρατό.
Τίθεται και το θέμα του αν όντως είναι ικανοί να το κάνουν. Εγώ πιστεύω πως όχι. Το πολύ πολύ να προλάβουν να βουτήξουν καμιά βραχονησίδα και τίποτα περισσότερο.
Η ουσία πάντως είναι οτι αυτά τα "κολλητιλίκια" με τους Τούρκους δεν πάνε να μας βγούν σε καλό. Οι Τούρκοι δεν αλλάζουν. Αν αυτός(ο πρύτανης) που υποτίθεται είναι συνετός, ήπιος και φορέας πολιτισμού κάνει τέτοιες δηλώσεις τότε φανταστείτε τους σκοπούς των γερακιών.
Οσο για το βραβείο Ελληνοτουρκικής φιλίας Ιπεκτσί που του είχε απονεμηθει δεν μου λέει τίποτα. Αυτοί που τα δίνουν αυτά τα βραβεία δεν είναι κι ότι καλύτερο(ένθεν κι ένθεν).
ΥΓ:Φαντάζομαι πως αν πράγματι μπορούσαν να το κάνουν θα το είχαν ήδη κάνει.

Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

koyrsaros

# 46 στις 28/3/2004
author
Πρίν λίγο πάντως ο καραγκιόζης Τούρκος Πρύτανης ισχυρίσθηκε ότι η αναφορά του περί αυτών που είπε ο φίλος Μετρολόγος, έγινε ''πάνω στην αγωνία της ομιλίας του'', οι δε απογευματινές του δηλώσεις ήταν αντιφατικές.

Αραγε αν κάποιος δικός μας πρύτανης έκανε τέτοιου είδους δηλώσεις τι θα συνέβαινε?? Μάλλον θα τον ξηλώνανε με το σκεπτικό της υποβάθμισης των ''καλών λεγομένων'' Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μέχρι τώρα όμως η Τουρκία αλλά και ούτε καμμία άλλη χώρα δεν έχει πάρει θέση για τις απαράδεκτες δηλώσεις του μεμέτη πρύτανη και θεωρώ ότι κάτι ''παίζεται'' έν όψει της λύσης του Κυπριακού. Και για αυτόν τον λόγο θα ξαναπώ κάτι που έχω πεί πολλές φορές :

Η τουρκική στάση και η συνεχής της πρόκληση είναι ένα καλό μάθημα σε όσους πίστευαν ότι με ευγένεια και επίδειξη καλών τρόπων θα καταφέρναμε να άλλαζε η Τουρκία.
Μην ξεχνάτε ότι είμαστε Έλληνες και οφείλουμε σε κάποιους να εξακολουθούμε να είμαστε.

morelli

# 47 στις 28/3/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685

Παράθεση:
Originally posted by METROLOGOS
Σημερα στην τηλεοραση ειδα τον πρυτανη του πανεπιστημιου της Κωνσταντινουπολης να δηλωνει κραυγαζοντας σε ομιλια του για την κυπρο <<η Κυπρος ειναι δικη μας πατριδα. πρεπει να το καταλαβουν αυτο ολοι. διαφορετικα υπαρχεουν και αλες λυσεις. με 135000 νεκρους μαρτυρες μουσουλμανους καταλαμβανουμε την Κυπρο και την Ελλαδα και λυνουμε οριστικα το προβλημα.>>

Μετα απο ολα αυτα ρωτω : ποτε θα ξυπνησουν απο τον ληθαργο τους οι αρμοδιοι να λαβουν καποια μετρα ???? (και δεν εννοω την επιδοτουμενη εκμαθηση τουρκικης γλωσσας ουτε τον ερανη υπερ ανεγερσης δημοτικων μουσουλμανικων τεμενων μεσου του Γ πακετου χρηματοδοτησης)

εγω ειμαι πολυ γερος για να μαθω τουρκικα και η μεση μου δεν μου επιτρεπει μετανοιες και πολυτισμικες προσευχες.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????????

Ετσι του ειπανε να πει , αυτο εκανε υπακουοντας στους (μονιμα) κυβερνωντες στρατηγους.
Η απορια μου ομως ειναι μια:

κοτζαμαν πρυτανης του πανεπιστημιου δεν εχει ακουσει το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ .
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

Zelda

# 48 στις 28/3/2004
author
Γυναίκα / 36 / Ελεύθερη
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 174

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
θεωρώ ότι κάτι ''παίζεται'' έν όψει της λύσης του Κυπριακού.

Αυτό είναι το σοβαρό για ' μένα και το επικίνδυνο.

METROLOGOS

# 49 στις 29/3/2004
author
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
σημερα ο σοφολιγιοτατος πρυτανυς επανηλθε παιζοντας το <<ηρεμη δυναμη >>
δυστυχως δικος μας πρυτανυς δεν του θυμισε τιποτε σχετικσ αλλα απλα εκανε νεροβραστες δηλωσεις . ( μην μας περασουν και για πολεμηκαπηλους , φασιστες)
αχ μωρε Ελλαδα......
Μετρολογοσ

aragon

# 50 στις 29/3/2004
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Σερρών / Σέρρες
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 87
Οι τούρκοι ποτέ δεν θα αλλάξουν και πάντα θα είναι οι ίδιοι
Εμένα όμως άλλο με φοβίζει.
όταν οι πολιτικοί μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό
όταν κάποιοι κολ…καλλιτέχνες (με την τούρκικη σημαία τραγουδούν στην πίστα).
Όταν ακούνε μερικοί/ες (sertap) και ανεβαίνουν στο bar
Όταν ξεχνάμε τα 400 χρόνια σκλαβιάς
Όταν ξεχνάμε τους γενίτσαρους
Όταν ξεχνάμε την Αγια Σοφιά
Όταν ξεχνάμε την Κύπρο
Όταν ξεχνάμε τι σημαίνει Έλληνας …

Φοβάμαι εμάς και όχι τους τούρκους .
Λαός που ξεχνά το παρελθόν δεν μπορεί να εκτιμήσει το παρόν και το μέλλον του είναι αβέβαιο .

Μολών Λαβέ

Και να σας πω την άποψη μου;
Το θεωρώ αμαρτία και ασέβεια ως προς την ιστορία μας και την θρησκεία μας το σύμβολο του χριστιανισμού η Αγία Σοφιά να είναι στα χέρια απίστων όπως και η Κύπρος και να καθόμαστε για διαπραγματεύσεις.
Που είναι το υπουργείο εξωτερικών;
Που είναι η δημόσιες σχέσεις μας;
Που είναι η ορθόδοξη αλληλεγγύη ;
Ορίστε τα αποτελέσματα
διέλυσαν ολόκληρη αυτοκρατορία την Ρωσία
διέλυσαν την πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία
και θέλουν να ρημάξουν και την χώρα μας , και θα το καταφέρουν .
εκατομμύρια ξένοι αλλόθρησκοι ζούνε ανάμεσα μας και αλίμονό μας όταν αρχίσουν οι γάμοι δικών μας και των ξένων να δούμε για ποια Ελλάδα θα μιλάμε !

υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
Εδώ και τώρα κάθαρση στο εσωτερικό και επανάσταση για την Κύπρο μας και την Αγία Σοφιά.
Είτε με όπλα θα σηκώσουμε την Ελληνική σημαία
Είτε με άρνηση στην είσοδο της τουρκίας στην ΕΟΚ.

Όχι άλλες διαπραγματεύσεις
Για όνομα του θεού.

the_sign_of_the_cross

# 51 στις 29/3/2004
author
Ανδρας / 44 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Δυτική) / Ελευσίνα
Θέματα: 33
Απαντήσεις: 786
Διάβασα για σημαίες, για σύμβολα, για λάβαρα...

Τι είναι η Ελλάδα? Μας έκανε ποτέ να την αγαπήσουμε? Μήπως είναι η μόνη αγάπη η οποία περιέχει την ανιδιοτέλεια? Έκαψα σημαίες (δεν ντρέπομαι να το πω, άλλωστε όλοι κάναμε λάθη), τις περιφρόνησα. Μα όταν υπηρέτησα στο Ναυτικό (είμαι ένας από αυτούς που αποκαλούν "μοδίστρες") κατάλαβα την αξία αυτού του συμβόλου. Σεβάστηκα αυτούς που έχυσαν το αίμα τους, αυτούς που άφησαν οικογένειες και πήγαν στα βουνά για να πεθάνουν ώστε εμείς να είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να τις καίμε.

Καιρό ήθελα να το κάνω, θα το κάνω από εδώ...

Ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα από την πατρίδα. Κι ας μην τους αντάμειψε ποτέ. Κι ας μην τους ένιωσε ποτέ. Κι ας τους πρόδωσε....

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ
Τίποτα δεν συγκρίνεται με την φωτιά που έχεις μέσα σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να γυρίσεις και να την κοιτάξεις, αλλιώς θα βλέπεις πάντα την σκιά της!

morelli

# 52 στις 30/3/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685

Παράθεση:

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????????

Πιστευω οτι η ολη αυτη ιστορια με τον Τουρκο πρυτανη ηταν σκοπιμη ,και μαλιστα σε ημερες ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ,που γινεται η συζητηση του Κυπριακου .

Αυτο ομως που με παραξενεψε περισσοτερο απο ολες τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ που ειπε αυτος , ηταν ο αριθμος των <μαρτυρων> ,οπως τους αποκαλεσε ,αλλα τυγχανει ο αριθμος 135.000 να ειναι ο αριθμος του τακτικου Ελληνικου στρατου.

Τοσο μεγαλες συμπτωσεις;
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

gas2002

# 53 στις 30/3/2004
author
Ανδρας / 49 / Ελεύθερος
Ν. Πέλλας / Γιαννιτσά
Θέματα: 13
Απαντήσεις: 70

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η τουρκία έχει αποδείξει πως στην εξωτερική πολιτική είναι μανούλα. Τώρα οι δηλώσεις ενός πρύτανη, μετά αν χρειαστεί κάτι άλλο. Ένα ήξερα, ένα ξέρω και ένα θα συνεχίσω να ξέρω, όσο δίνεις τόσο ο τούρκος θα παίρνει. Και δεν είναι πως οι εκάστοτε πολιτικοί μας δεν το γνωρίζουν. Γνωρίζουν τα πάντα. Ξέρουν που μας πηγαίνουν αλλά πρέπει να μας το φέρουν με τρόπο. Λίγο που οι μειονότητες ξαφνικά απέκτησαν περισσότερα δικαιώματα από τους πολλούς, λίγο οι λαθραίοι, ανθέλληνες μετανάστες που έχουν με την ανοχή των πολιτικών μας, κατακλύσει τη χώρα, λίγο οι ταυτότητες και τα τζαμιά που ξεφυτρώνουν στο όνομα της καλής θέλησης και τουρκοφυλίας έως τουρκολαγνείας, τείνουν να μετατρέψουν αυτόν τον τόπο σε μπασταρδοκατασκευή χωρίς συνείδηση και περηφάνια.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν και είναι από τους λαούς που σκέφτονται και ξέρουν να κρίνουν το καλό από το κακό. Ξέρουν να αντιστέκονται απέναντι στο άδικο και ξέρουν να πολεμούν για ιδανικά και ιδέες. Αυτό δεν μπόρεσαν και δεν θα το χωνέψουν ποτέ.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, κάτι καλό σε όλα αυτά. Το ο, τι λυσσάνε σαν σκυλιά εναντίον αυτού του τόπου, οι κάθε καταγωγής βάρβαροι σημαίνει πως φοβούνται. Τρέμουν στο άκουσμα και μόνο του ονόματός ΕΛΛΑΣ. Ξέρουν πως αυτό το κομμάτι γης θα είναι στους αιώνες των αιώνων, ο, τι έχει απομείνει να θυμίζει πως σε αυτό τον κόσμο μόνο μία φορά υπήρξε πολιτισμός, μόνο μία φορά μεγαλούργησε το πνεύμα και ο, τι αυτό το κομμάτι γης είναι που θα δίνει για πάντα νόημα εξηγώντας καλύτερα από οτιδήποτε άλλο σε αυτόν τον πλανήτη, τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Μας φοβούνται λοιπόν…μας τρέμουν και αν χρειαστεί να ξέρουν πως θα φροντίσουμε για άλλη μια φορά, όπως τόσες και τόσες φορές κάναμε, να επαληθεύσουμε τις φοβίες τους.
All my angels falling

# 54 στις 30/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by aragon
Όταν ξεχνάμε την Κύπρο

Λαός που ξεχνά το παρελθόν δεν μπορεί να εκτιμήσει το παρόν και το μέλλον του είναι αβέβαιο .

Μολών Λαβέ

Το θεωρώ αμαρτία και ασέβεια ως προς την ιστορία μας και την θρησκεία μας το σύμβολο του χριστιανισμού η Αγία Σοφιά να είναι στα χέρια απίστων όπως και η Κύπρος και να καθόμαστε για διαπραγματεύσεις.
Ορίστε τα αποτελέσματα
εκατομμύρια ξένοι αλλόθρησκοι ζούνε ανάμεσα μας και αλίμονό μας όταν αρχίσουν οι γάμοι δικών μας και των ξένων να δούμε για ποια Ελλάδα θα μιλάμε !

υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
Εδώ και τώρα κάθαρση στο εσωτερικό και επανάσταση για την Κύπρο μας και την Αγία Σοφιά.

Για όνομα του θεού.

Μεχρις ενος σημειου συμφωνω μαζι σου αλλα εκει προς το τελος ...μου τα χαλασες λιγακι!!!
Αυτα τα περι ....καθαρσης τι τα ηθελες?
Ανατριχιαζω γιατι το μυαλο μου φευγει κατα Χιτλερ μερια!!!!!
Και τα αλλα περι Αγιας Σοφιας αν το προεκτεινουμε λιγακι ...παει για Κοκκινη Μηλια Μαρμαρωμενο ...Βασιλια ....καπου χωνει και την μουσουδα του ο "Κοκος" που παει να γινει της μοδας τελευταια...
Οχι !!ειμαι αντιθετος σε καθε ειδους Εθνικιστικες κορωνες οπως και δεν μου αρεσε και το ποιηματακι που φωναξαν τα "πιλαφια" στην παρελαση περνωντας μπροστα απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας!!
Πιστευω στο δογμα οτι "η Ελλαδα δεν διεκδικει τιποτα αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!

gas2002

# 55 στις 31/3/2004
author
Ανδρας / 49 / Ελεύθερος
Ν. Πέλλας / Γιαννιτσά
Θέματα: 13
Απαντήσεις: 70

Παράθεση:
Originally posted by aegean_sea

Παράθεση:
Originally posted by aragon
Όταν ξεχνάμε την Κύπρο

Μολών Λαβέ

Ορίστε τα αποτελέσματα

υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Για όνομα του θεού.

Μεχρις ενος σημειου συμφωνω μαζι σου αλλα εκει προς το τελος ...μου τα χαλασες λιγακι!!!
Αυτα τα περι ....καθαρσης τι τα ηθελες?
Ανατριχιαζω γιατι το μυαλο μου φευγει κατα Χιτλερ μερια!!!!!
Και τα αλλα περι Αγιας Σοφιας αν το προεκτεινουμε λιγακι ...παει για Κοκκινη Μηλια Μαρμαρωμενο ...Βασιλια ....καπου χωνει και την μουσουδα του ο "Κοκος" που παει να γινει της μοδας τελευταια...
Οχι !!ειμαι αντιθετος σε καθε ειδους Εθνικιστικες κορωνες οπως και δεν μου αρεσε και το ποιηματακι που φωναξαν τα "πιλαφια" στην παρελαση περνωντας μπροστα απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας!!
Πιστευω στο δογμα οτι "η Ελλαδα δεν διεκδικει τιποτα αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!

Ας μην ξεχνάμε όμως πως η διεκδίκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να μην...."παραχωρήσουμε τίποτα και σε κανένα". Διότι επιτρέψατέ μου προσωπικά, να είμαι οπαδός του άλλου "δόγματος" που λέει πως η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.
All my angels falling

observer1

# 56 στις 31/3/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 74
Απαντήσεις: 3.742
Δυστυχώς, οι ανησυχούντες για την Κύπρο πέσατε "διάνα".
Φαντάζομαι τα μάθατε τα νέα.
Το νέο και "πιο δεσμευτικό" σχέδιο Ανάν περιέχει παραγράφους εντελλώς απαράδεκτες. Σε σημείο που να μπορεί να αποκαλέσει κανείς το νέο αυτό σχέδιο έμμεση αποδοχή και νομιμοποίηση της εισβολής των τούρκων από τον ΟΗΕ.
Ολα αυτά δεν έγιναν επειδή ο Ανάν ξαφνικά ξεμωράθηκε. Εγιναν γιατί έγινε αποδέκτης εντονότατων πιέσεων από τους Τούρκους και τους κοινούς μας "φίλους". Την ώρα που δικοί μας για μια ακόμα φορά πίστευαν τα όμορφα λόγια των "εταίρων" κι ενώ ο Τάσος Παπαδόπουλος (ο μόνος που έβλεπε τι γινόταν) κραύγαζε μπας και τον ακούσουν.
Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε οτι είμαστε τελείως μα τελείως μόνοι. Κανείς Ευρωπαίος, κανείς Αμερικανός κ.λπ. δεν θα μας υποστηρίξει. Αυτοί βλέπουν 70 εκατομ. Τούρκους υποψήφιους πελάτες απέναντι σε 11 εκατομ. (μαζί με τους Κύπριους) Ελληνες "σπασίκλες και αντιδραστικούς".
Αν τελικά περάσει αυτό το βρώμικο σχέδιο και τεθεί μέσω δημοψηφίσματος στην κρίση των Ελληνοκυπρίων θα καταψηφιστεί σίγουρα. Σε εμάς τους Ελλαδίτες απομένει να είμαστε μαζί τους όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις κι έτοιμοι για όλα.
Κι αλοίμονο στο πολιτικό κόμμα που θα πει ναι σε τέτοια αδικία.
Πάλι καλά που υπάρχουν αυτές οι εκπομπές μαγειρικής και παίρνουμε καμιά ιδέα για κανένα νέο τατουάζ.

# 57 στις 31/3/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
σημερα ο σοφολιγιοτατος πρυτανυς επανηλθε παιζοντας το <<ηρεμη δυναμη >>
δυστυχως δικος μας πρυτανυς δεν του θυμισε τιποτε σχετικσ αλλα απλα εκανε νεροβραστες δηλωσεις . ( μην μας περασουν και για πολεμηκαπηλους , φασιστες)
αχ μωρε Ελλαδα......

Ξερετε οτι ο Τουρκος πρυτανις ειναι κατοχος του βραβειου "Ιπεκτσι" ?
Αυτο και μονο αποδυκνυει οτι το βραβειο ειναι ενα σκετο μασκαραλικι!!!!
Ειχα γραψει και παλαιοτερα για το βραβειο αυτο και για οσους Ελληνες καμαρωνουν που τους εχει απονεμηθει!!!
Τοτε τους ειχα χαρακτηρισει "ριψασπιδες".
Σημερα ομως μαλλον για μεγαλα κοροιδα τους "κοβω"!!!!!
"Κωτσοι" πιαστηκατε "Ιπεκτσιδες"!!!!!!!!!!!!

METROLOGOS

# 58 στις 31/3/2004
author
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
δικαιο εχεις οταν εχεις τα οπλα και την θεληση να το επιβαλεις .
τελεια και παυλα.
τα αλλα ειναι για αθωες κορασιδες (αν υπαρχουν τετοιες)
Μετρολογοσ

koyrsaros

# 59 στις 26/10/2004
author
Στην τακτική των παραβιάσεων εμμένει η Άγκυρα, καθώς τις 3 τελευταίες μέρες σημειώθηκαν νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη, όταν σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών, εκ των οποίων αποτελούνταν και από οπλισμένα αεροσκάφη, μπήκαν στο FIR Αθηνών και έκαναν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Μία από τις παραβιάσεις έγινε 2 μίλια από τη βραχονησίδα Σαμιοπούλα κοντά στη Σάμο ενώ υπήρξαν και εμπλοκές κατά την αναχαίτιση από Ελληνικά μαχητικά. Την ίδια ώρα τουρκική ακταιωρός προσέγγισε και πάλι, τις βραχονησίδες Ιμια.

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros

Τα καθημερινά αυτά επεισόδια λοιπόν, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι η Τουρκία ούτε κατά διάνοια δεν έχει αλλάξει την επιθετική συμπεριφορά και στάση της έναντι της χώρας μας. Σε μία τακτική μακρών και πολλών παραχωρήσεων από ελληνικής πλευράς, η Τουρκία ούτε ένα δείγμα καλής θέλησης δεν έχει δώσει.

Αυτό οφείλει να προβληματίσει όχι μόνο εκείνους που χαράσσουν την εξωτερική πολιτική ώστε να την αναθεωρήσουν εκ βαθέων δίνοντας ανάλογες απαντήσεις μόνο στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι τούρκοι αλλά και ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.!!

Η τουρκική στάση και η συνεχής της πρόκληση είναι ένα καλό μάθημα σε όσους πίστευαν ότι με ευγένεια και επίδειξη καλών τρόπων θα καταφέρναμε να άλλαζε η Τουρκία.
Μην ξεχνάτε ότι είμαστε Έλληνες και οφείλουμε σε κάποιους να εξακολουθούμε να είμαστε.

Τα έχω πεί και θα τα ξαναπώ αυτά που ήδη βλέπεται πιο πάνω. Κανένα ζειμπεκικο του Γιωργάκη με τον Γκιούλ ή καμμια κουμπαριά του Κωστάκη με τον Ερντογάν δεν θα φτιάξουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Απανταχού Ελληνες....να είστε σε εγρήγορση. Ο μεμέτης δεν έχει αντριλίκι και η μπαμπεσιά του κυλάει στις φλέβες του.

Οι Βάρβαροι είναι εντός των τειχών, έχουν αλώσει την ιστορική μας μνήμη, ελέγχουν την ενημέρωση και την γνώση μας, έχουν καταλάβει όλα τα δημόσια αξιώματα. "Φρουροί στη μάντρα της πολιτείας οι λύλοι, οι λύκοι". Ολοι πλέον πρέπει να προσκυνήσουμε τους νέους "Θεούς": την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Νέα Τάξη, τον πλανητάρχη, την αόρατη αρχή της Παγκοσμιοποίησης. "Κεφάλι που δεν προσκυνάει, πέφτει", έλεγαν οι Τούρκοι. Οι Ελληνες όμως δεν προσκύνησαν. Για την ακρίβεια δεν προσκύνησε ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς και κάποιοι άλλοι. Οπως πριν από αυτούς δεν παρέδωσε την Πόλη ο τελευταίος Αυτοκράτωρ, όπως και μετά από αυτούς, δεν παραδόθηκε στην σπηλιά του Μαχαιρά ο Γρηγόρης Αυξεντίου.

Γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης στην "Ασκητική" του: "Οταν φοβάσαι ο φόβος διακλαδώνεται σε αναρίθμητες γενεές και εξευτελίζεις αναρίθμητες ψυχές μπροστά και πίσω σου. Οταν υψώνεσαι σε μία γενναία πράξη, η ράτσα σου αλάκερη υψώνεται και αντρειεύει". Αν δεις με αυτά τα μάτια την Ελληνική ιστορία, αν μπορείς ν' αντικρύσεις κατάματα την Ελληνική ψυχή, τότε δεν έχεις πολλές επιλογές στην ζωή σου. Σου απομένει μόνο μία: να περπατήσεις στα ίδια περάσματα, να διανύσεις τους ίδιους δρόμους, να αιμορραγήσεις στις ίδιες πληγές. Αυτός ο αγών πέρα από συλλογικός, είναι και προσωπική υπόθεση καθενός από εμάς.

koyrsaros

# 60 στις 13/11/2004
author
ΓΙΑΤΙ Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της σήμερα κατά της Ελλάδας; Μήπως γιατί κάποιοι «θερμόαιμοι στρατιωτικοί» θέλουν να προκαλέσουν την Ελλάδα, για να ματαιώσουν την ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να χάσει ο ισλαμιστής κ. Ερντογάν το μεγαλύτερο στοίχημα της πρωθυπουργίας του και να τον ανατρέψουν στη συνέχεια ευκολότερα;

Μήπως, αντίθετα, θεωρώντας την ελληνική ψήφο «δεδομένη» υπέρ της τουρκικής ένταξης, κλιμακώνουν τις παραβιάσεις τους στο Αιγαίο προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα τους, δηλαδή τις «γκρίζες ζώνες» και τον περιορισμό του ελληνικού κυριαρχικού χώρου στα έξι μίλια σε αέρα και θάλασσα; Πράγματι, όσο η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις, δημιουργεί «κεκτημένα» εις βάρος μας. Κι όταν εγκρίνεται η ένταξή της στην Ευρώπη με την ελληνική ψήφο, παρά την κλιμάκωση των προκλήσεων, νομιμοποιούνται αυτά τα «κεκτημένα» εντός της Ευρώπης. Τι από τα δύο συμβαίνει;

Η απάντηση είναι ότι, μάλλον, συμβαίνουν και τα δύο. Σίγουρα έχουμε απόπειρα νομιμοποίησης των τουρκικών τετελεσμένων στο Αιγαίο. Και είναι πιθανό να προετοιμάζεται κάποια μελλοντική περαιτέρω κλιμάκωση, που θα προκαλέσει εμπλοκή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και αποδυνάμωση της θέσης Ερντογάν, για να εκκαθαριστούν, στη συνέχεια, οι εσωτερικοί λογαριασμοί εξουσίας στην Τουρκία. Όσον αφορά στον ίδιο τον κ. Ερντογάν, δεν τον «χαλάει» να νομιμοποιηθούν τα τουρκικά τετελεσμένα στο Αιγαίο, αλλά ασφαλώς τον πειράζει να του προκαλούν οι στρατιωτικοί ανεξέλεγκτα επεισόδια με την Ελλάδα. Και έτσι, μας ζητάει να μην αντιδράμε στις προκλήσεις της τουρκικής αεροπορίας. Αν τις καταπιούμε αδιαμαρτύρητα, κερδίζει ο ίδιος και χάνουμε εμείς. Αν δεν τις καταπιούμε, διακινδυνεύει ο ίδιος και διακινδυνεύουμε περισσότερο εμείς. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν κερδίζουμε;

Αυτή είναι η συνέπεια της πολιτικής «ελληνοτουρκικής φιλίας άνευ ανταλλαγμάτων», που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση και που συνεχίζει η σημερινή. Το πρόβλημα δεν είναι, ασφαλώς, η ελληνοτουρκική φιλία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπήρξε «φιλία», υπήρξαν μόνο κλιμακούμενες προκλήσεις.

Το πρόβλημα είναι, επίσης, ότι δώσαμε την ανεπιφύλακτη στήριξή μας στην τουρκική υποψηφιότητα «άνευ ανταλλαγμάτων», πράγμα που εκμηδένισε την εξωτερική μας πολιτική. Διότι αν καταργήσεις από τη διπλωματία το quid pro quo, το «δούναι και λαβείν», τη λογική των διαπραγματεύσεων, τότε δεν μένει τίποτε. Απολύτως τίποτε.

Η «ελληνοτουρκική φιλία άνευ ανταλλαγμάτων» δεν ήταν απλώς λάθος πολιτική. Ήταν κατάργηση κάθε πολιτικής! Ήταν μια επιστροφή στις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις της «αψόγου στάσεως», της εποχής Δεληγιώργη και Κουμουνδούρου. Ένας «ευσεβής πόθος», που απελευθερώνει ήδη τους χειρότερους εφιάλτες μας.

Δεν ήταν σφάλμα που ενθαρρύναμε την τουρκική ένταξη στην Ευρώπη. Αυτό ήταν σωστό. Το σφάλμα ήταν που δεν προσπαθήσαμε να αποκομίσουμε τα ελάχιστα θεμιτά ανταλλάγματα: την παραίτηση της Τουρκίας από την έμπρακτη αμφισβήτηση των ελληνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Η παραίτησή μας αυτή δεν έφερε την Ελλάδα πιο κοντά στην Τουρκία, ούτε έφερε την Τουρκία πιο κοντά στην Ευρώπη λειτούργησε ως ενθάρρυνση των Τούρκων στρατοκρατών και πυροδότησε περισσότερη ένταση και συνεχή κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Δεν ήταν πολιτική ειρήνης. Ήταν κατευναστική ενθάρρυνση επιτιθεμένου.

....απο δημοσίευμα εφημερίδας....
Επιλέξτε σελίδα: (1-4)
Σελίδες 1234
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.