Παράθεση:
Originally posted by enoxos
Μην παραμυθιαζομαστε πια.
Το μόνο που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε (πιστοί στο πνεύμα της ιστορίας μας) είναι να ΜΗΝ ξεχάσουμε. Εμείς ο απλός λαός.
Να συνεχίσουμε να αποτελούμε το αγκάθι στα πλευρά τους, που με τα απλά μας τσιμπήματα θα πονάμε, έστω και λίγο, την δημιουργία ελεγχόμενης συνείδησης των λαών που επιδιώκουν.
Άλλωστε αυτός ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει, ο ρόλος της Ελλάδας στον κόσμο.
Μόνο να συνεχίσουμε να πιστεύουμε και να θυσιαζόμαστε, εάν χρειαστεί, για τα ιδανικά μας κι ας μην πατήσουν ποτέ το βρώμικο πόδι τους στα μνημόσυνα μας. Καλό μας κάνουν.
Τουλάχιστον δεν λερώνουν με την παρουσία τους την θυσία τους.
Παράθεση:
Originally posted by o_aiolos_kai_oi_askoi_tu
Αυτό φίλε METROLOGOS δέν είναι πρωτοφανές. Δέν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά πού ακουγονται τέτοις προκλητικές δηλώσεις από τήν πλευρά τής Τουρκίας.
Οί δικοί μας νά τά βλέπουν αυτά πού μέ τόν ένα η τόν άλλο τρόπο προσπαθούν νά τούς βάλουν στήν Ευρωπαική Ένωση.
Αλλά βέβαια, αυτοί δέν έχουν ακούσει ποτέ γιά Μουσουλμανικά Μωαμεθανικά Τόξα.
Άν καί δέν μιλάω πολλές φορές γιά Εθνικά Θέματα θά σάς πώ μόνο τό εξής καί τό κλείνω :
Αυτοί μάς αξίζουν γιατί ίδιοι είμαστε
Παράθεση:
Originally posted by observer1
135000 νεκροί είναι όντως κάτι που δεν θα απασχολούσε και πολύ τους Στρατηγούς της Αγκυρας. Φτάνουν όμως τόσοι;
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Κων/πολης είπε επίσης κι έναν άλλο αριθμό.
Αυτόν των 35000 νεκρών της Ανατολίας.
Αν για να κάμψεις τους λιγοστούς Κούρδους αντάρτες έχεις 35000 νεκρούς στρατιώτες, τότε φανταστείτε το νούμερο όταν έχεις απέναντί σου ολόκληρο συντεταγμένο στρατό.
Τίθεται και το θέμα του αν όντως είναι ικανοί να το κάνουν. Εγώ πιστεύω πως όχι. Το πολύ πολύ να προλάβουν να βουτήξουν καμιά βραχονησίδα και τίποτα περισσότερο.
Η ουσία πάντως είναι οτι αυτά τα "κολλητιλίκια" με τους Τούρκους δεν πάνε να μας βγούν σε καλό. Οι Τούρκοι δεν αλλάζουν. Αν αυτός(ο πρύτανης) που υποτίθεται είναι συνετός, ήπιος και φορέας πολιτισμού κάνει τέτοιες δηλώσεις τότε φανταστείτε τους σκοπούς των γερακιών.
Οσο για το βραβείο Ελληνοτουρκικής φιλίας Ιπεκτσί που του είχε απονεμηθει δεν μου λέει τίποτα. Αυτοί που τα δίνουν αυτά τα βραβεία δεν είναι κι ότι καλύτερο(ένθεν κι ένθεν).
ΥΓ:Φαντάζομαι πως αν πράγματι μπορούσαν να το κάνουν θα το είχαν ήδη κάνει.
Παράθεση:
Originally posted by METROLOGOS
Σημερα στην τηλεοραση ειδα τον πρυτανη του πανεπιστημιου της Κωνσταντινουπολης να δηλωνει κραυγαζοντας σε ομιλια του για την κυπρο <<η Κυπρος ειναι δικη μας πατριδα. πρεπει να το καταλαβουν αυτο ολοι. διαφορετικα υπαρχεουν και αλες λυσεις. με 135000 νεκρους μαρτυρες μουσουλμανους καταλαμβανουμε την Κυπρο και την Ελλαδα και λυνουμε οριστικα το προβλημα.>>
Μετα απο ολα αυτα ρωτω : ποτε θα ξυπνησουν απο τον ληθαργο τους οι αρμοδιοι να λαβουν καποια μετρα ???? (και δεν εννοω την επιδοτουμενη εκμαθηση τουρκικης γλωσσας ουτε τον ερανη υπερ ανεγερσης δημοτικων μουσουλμανικων τεμενων μεσου του Γ πακετου χρηματοδοτησης)
εγω ειμαι πολυ γερος για να μαθω τουρκικα και η μεση μου δεν μου επιτρεπει μετανοιες και πολυτισμικες προσευχες.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????????
Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
θεωρώ ότι κάτι ''παίζεται'' έν όψει της λύσης του Κυπριακού.
Παράθεση:
Σημερα στην τηλεοραση ειδα τον πρυτανη του πανεπιστημιου της Κωνσταντινουπολης να δηλωνει κραυγαζοντας σε ομιλια του για την κυπρο <<η Κυπρος ειναι δικη μας πατριδα. πρεπει να το καταλαβουν αυτο ολοι. διαφορετικα υπαρχεουν και αλες λυσεις. με 135000 νεκρους μαρτυρες μουσουλμανους καταλαμβανουμε την Κυπρο και την Ελλαδα και λυνουμε οριστικα το προβλημα.>>
Μετα απο ολα αυτα ρωτω : ποτε θα ξυπνησουν απο τον ληθαργο τους οι αρμοδιοι να λαβουν καποια μετρα ???? (και δεν εννοω την επιδοτουμενη εκμαθηση τουρκικης γλωσσας ουτε τον ερανη υπερ ανεγερσης δημοτικων μουσουλμανικων τεμενων μεσου του Γ πακετου χρηματοδοτησης)
εγω ειμαι πολυ γερος για να μαθω τουρκικα και η μεση μου δεν μου επιτρεπει μετανοιες και πολυτισμικες προσευχες.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????????
Παράθεση:
Originally posted by aragon
Οι τούρκοι ποτέ δεν θα αλλάξουν και πάντα θα είναι οι ίδιοι
Εμένα όμως άλλο με φοβίζει.
όταν οι πολιτικοί μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό
όταν κάποιοι κολ…καλλιτέχνες (με την τούρκικη σημαία τραγουδούν στην πίστα).
Όταν ακούνε μερικοί/ες (sertap) και ανεβαίνουν στο bar
Όταν ξεχνάμε τα 400 χρόνια σκλαβιάς
Όταν ξεχνάμε τους γενίτσαρους
Όταν ξεχνάμε την Αγια Σοφιά
Όταν ξεχνάμε την Κύπρο
Όταν ξεχνάμε τι σημαίνει Έλληνας …
Φοβάμαι εμάς και όχι τους τούρκους .
Λαός που ξεχνά το παρελθόν δεν μπορεί να εκτιμήσει το παρόν και το μέλλον του είναι αβέβαιο .
Μολών Λαβέ
Και να σας πω την άποψη μου;
Το θεωρώ αμαρτία και ασέβεια ως προς την ιστορία μας και την θρησκεία μας το σύμβολο του χριστιανισμού η Αγία Σοφιά να είναι στα χέρια απίστων όπως και η Κύπρος και να καθόμαστε για διαπραγματεύσεις.
Που είναι το υπουργείο εξωτερικών;
Που είναι η δημόσιες σχέσεις μας;
Που είναι η ορθόδοξη αλληλεγγύη ;
Ορίστε τα αποτελέσματα
διέλυσαν ολόκληρη αυτοκρατορία την Ρωσία
διέλυσαν την πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία
και θέλουν να ρημάξουν και την χώρα μας , και θα το καταφέρουν .
εκατομμύρια ξένοι αλλόθρησκοι ζούνε ανάμεσα μας και αλίμονό μας όταν αρχίσουν οι γάμοι δικών μας και των ξένων να δούμε για ποια Ελλάδα θα μιλάμε !
υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
Εδώ και τώρα κάθαρση στο εσωτερικό και επανάσταση για την Κύπρο μας και την Αγία Σοφιά.
Είτε με όπλα θα σηκώσουμε την Ελληνική σημαία
Είτε με άρνηση στην είσοδο της τουρκίας στην ΕΟΚ.
Όχι άλλες διαπραγματεύσεις
Για όνομα του θεού.
Παράθεση:
Originally posted by aegean_sea
Παράθεση:
Originally posted by aragon
Οι τούρκοι ποτέ δεν θα αλλάξουν και πάντα θα είναι οι ίδιοι
Εμένα όμως άλλο με φοβίζει.
όταν οι πολιτικοί μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό
όταν κάποιοι κολ…καλλιτέχνες (με την τούρκικη σημαία τραγουδούν στην πίστα).
Όταν ακούνε μερικοί/ες (sertap) και ανεβαίνουν στο bar
Όταν ξεχνάμε τα 400 χρόνια σκλαβιάς
Όταν ξεχνάμε τους γενίτσαρους
Όταν ξεχνάμε την Αγια Σοφιά
Όταν ξεχνάμε την Κύπρο
Όταν ξεχνάμε τι σημαίνει Έλληνας …
Φοβάμαι εμάς και όχι τους τούρκους .
Λαός που ξεχνά το παρελθόν δεν μπορεί να εκτιμήσει το παρόν και το μέλλον του είναι αβέβαιο .
Μολών Λαβέ
Και να σας πω την άποψη μου;
Το θεωρώ αμαρτία και ασέβεια ως προς την ιστορία μας και την θρησκεία μας το σύμβολο του χριστιανισμού η Αγία Σοφιά να είναι στα χέρια απίστων όπως και η Κύπρος και να καθόμαστε για διαπραγματεύσεις.
Που είναι το υπουργείο εξωτερικών;
Που είναι η δημόσιες σχέσεις μας;
Που είναι η ορθόδοξη αλληλεγγύη ;
Ορίστε τα αποτελέσματα
διέλυσαν ολόκληρη αυτοκρατορία την Ρωσία
διέλυσαν την πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία
και θέλουν να ρημάξουν και την χώρα μας , και θα το καταφέρουν .
εκατομμύρια ξένοι αλλόθρησκοι ζούνε ανάμεσα μας και αλίμονό μας όταν αρχίσουν οι γάμοι δικών μας και των ξένων να δούμε για ποια Ελλάδα θα μιλάμε !
υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
Εδώ και τώρα κάθαρση στο εσωτερικό και επανάσταση για την Κύπρο μας και την Αγία Σοφιά.
Είτε με όπλα θα σηκώσουμε την Ελληνική σημαία
Είτε με άρνηση στην είσοδο της τουρκίας στην ΕΟΚ.
Όχι άλλες διαπραγματεύσεις
Για όνομα του θεού.
Μεχρις ενος σημειου συμφωνω μαζι σου αλλα εκει προς το τελος ...μου τα χαλασες λιγακι!!!
Αυτα τα περι ....καθαρσης τι τα ηθελες?
Ανατριχιαζω γιατι το μυαλο μου φευγει κατα Χιτλερ μερια!!!!!
Και τα αλλα περι Αγιας Σοφιας αν το προεκτεινουμε λιγακι ...παει για Κοκκινη Μηλια Μαρμαρωμενο ...Βασιλια ....καπου χωνει και την μουσουδα του ο "Κοκος" που παει να γινει της μοδας τελευταια...
Οχι !!ειμαι αντιθετος σε καθε ειδους Εθνικιστικες κορωνες οπως και δεν μου αρεσε και το ποιηματακι που φωναξαν τα "πιλαφια" στην παρελαση περνωντας μπροστα απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας!!
Πιστευω στο δογμα οτι "η Ελλαδα δεν διεκδικει τιποτα αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!
Παράθεση:
σημερα ο σοφολιγιοτατος πρυτανυς επανηλθε παιζοντας το <<ηρεμη δυναμη >>
δυστυχως δικος μας πρυτανυς δεν του θυμισε τιποτε σχετικσ αλλα απλα εκανε νεροβραστες δηλωσεις . ( μην μας περασουν και για πολεμηκαπηλους , φασιστες)
αχ μωρε Ελλαδα......
Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
Τα καθημερινά αυτά επεισόδια λοιπόν, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι η Τουρκία ούτε κατά διάνοια δεν έχει αλλάξει την επιθετική συμπεριφορά και στάση της έναντι της χώρας μας. Σε μία τακτική μακρών και πολλών παραχωρήσεων από ελληνικής πλευράς, η Τουρκία ούτε ένα δείγμα καλής θέλησης δεν έχει δώσει.
Αυτό οφείλει να προβληματίσει όχι μόνο εκείνους που χαράσσουν την εξωτερική πολιτική ώστε να την αναθεωρήσουν εκ βαθέων δίνοντας ανάλογες απαντήσεις μόνο στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι τούρκοι αλλά και ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.!!
Η τουρκική στάση και η συνεχής της πρόκληση είναι ένα καλό μάθημα σε όσους πίστευαν ότι με ευγένεια και επίδειξη καλών τρόπων θα καταφέρναμε να άλλαζε η Τουρκία.
Μην ξεχνάτε ότι είμαστε Έλληνες και οφείλουμε σε κάποιους να εξακολουθούμε να είμαστε.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media