Παράθεση:
Originally posted by andromedios
ξερετε κατι, πολλες φορες ενα προβλημα σε εμας φαινεται βουνό, το διογκώνουμε στο μυαλό μας και νομίζουμε ότι όλοι βλεπουν μόνο αυτό.
Εγώ πχ εχω μια ουλή στο ποδι από μια παλια εγχείρηση, η οποία παρόλες τις επισκέψεις σε χειρουργούς και πλαστικούς αφησε ενα εμφανές σημάδι.
Ε λοιπόν ειχα φτασει στο σημείο να μη θέλω να βγω στην παραλία, ειχα την εντυπωση ότι ολοι με κοιταζαν, οτι ψιθυριζαν πίσω απο την πλάτη μου, ότι με κορόιδευαν κτλ.
Στη συνέχεια αρχισα να το συζητάω με τους γνωστούς μου-ισως να προσπαθουσα να κάνω την ανετη- και παρατηρησα ότι στ αληθεια οι αλλοι δεν το προσεχαν.
Μάλιστα ο πρωην σύντροφός μου περασε πολυς καιρός μεχρι να την παρατηρησει και να με ρωτήσει απο τι το επαθα.
Αυτό που θέλω να πω στον φίλο μας ειναι να προσπαθησει να δει το προβλημα του στην σωστή του διασταση.
Βέβαια δέχομαι ότι οι ανθρωποι, και ειδικα οι νεωτεροι μπορει να ειναι πολυ σκληροί και απο ενα κακοβουλο σχολιο να πληγώσουν εναν ανθρωπο με κατι "διαφορετικό" στην εμφανιση του.
Και βέβαια αν μπορει να αντιμετωπισει το προβλημα καθεαυτό. Γενικα να πω οτι το δερμα μας ειναι ο καθρεφτης της υγειας μας και και πολλες φορες η εμφανιση του επηρεαζεται απο την ανοσια του οργανισμου, την διατροφή αλλα και σε καποιες περιπτωσεις την ψυχολογια. Καθε προβλημα καλό θα έιναι να διερευνηθει σωστα και οχι με "επιδερμικη" προσεγγιση.
Δεν προσεξα απο που ειναι ο θεματοθέτης. Αν ειναι στην Αθηνα, υπαρχουν παρα πολλοι καλοι γιατροι στο Νοσοκομειο Ανδρεας Συγγρος η στη Θεσσαλονικη στο νοσκομειο δερματικων παθησεων.
Εαν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το προβλημα του θα μπορουσα να του προτεινω και αλλες εναλλακτικες. Μια πολυ καλη μου φίλη επασχε απο ψωρίαση (νοσημα που ακομη δεν εχει διευκρινιστει η αιτολογια του και η κλινικη εικόνα μπορει να ειναι τραγικη) και ενω εψαχνε λυση για χρονια με τη κλασσικη ιατρικη, θεραπευτηκε με την ομοιοπαθητική.
Πιστευω οτι αν βελτιωθει το προβλημα κατα 30%, η διαθεση του θα αλλαξει 100%.
Αν θελειο θεματοθετης να επικοινωνησει μαζι μου να του δωσω μερικες χρησιμες διευθυνσεις.
στα social media