Ανδρας / 64 / Παντρεμένος
Ν. Δράμας / Δράμα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 38
'Aρεσαν+: 0%
Σε κάποιο άλλο ερώτημα περι "ξαναζεσταμένου φαγητού" έχω απαντήσει ήδη.
Με την πρώτη μου αγάπη λοιόν είμαστε εδώ και αρκετά χρόνια φιλαράκια και μάλιστα κολλητά.
Μιλάμε πολλές φορές στο τηλέφωνο και όταν τύχει να συναντηθούμε πάντα φιλιόμαστε στα χείλη όχι όμως ερωτικά.
Πολλές φορές μιλάμε για τα όσα είχαμε ζήσει με αγάπη και νοσταλγία θα έλεγα.
Ανταλλάσουμε απόψεις για πολλά θέματα αλλά κυρίως προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματά μας και να μοιραζόμαστε τις χαρές μας.
Πρόσφατα μάλιστα βρέθηκα στον γάμο της κόρης της και καταλάβαινα την χαρά που είχε.
Μπορούμε να παραμείνουμε λοιπόν φίλοι
αν πραγματικά το θέλουμε.
Ποτέ μη λές "ποτέ"
Γυναίκα / 41 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μαρούσι
Απαντήσεις: 1
η ζωή συνεχίζεται!!!
μόλις χώρισα από μια σχέση 3 περίπου χρόνων!εκείνος βέβαια θέλει να μείνουμε φίλοι!και εγώ επειδή ήμουν ακόμα κολλημένη μαζί του,παρόλο που εγώ του είπα να χωρίσουμε,την πάτησα και είπα το οκ!ε δεν πέρασε ούτε εβδομάδα και μου την έπεσε πάλι!αλλά οχι για να είμαστε πάλι μαζί! απλά γιατι λέει πως με αγαπάει ακομα αλλα δεν μπορουμε να ειμαστε μαζι!αλλα δεν μπορει να συγκρατηθει γιατι ειμαι η γυναικα της ζωης του!δηλαδη θελει να εχει την ελευθερια του και εμενα!!
μην κοροιδευουμε τους εαυτους μας!δεν ειναι δυνατον να υπαρξει φιλια!αν τα φτιαξω με καποιον αλλον τωρα νομιζεται οτι θα του αρεσει?αλλωστε στην φιλια ολα ειναι αγνα. απο την στιγμη που εχουν γινει οσα εχουν γινει, πως θα μπορει ο ενας να βλεπει τον αλλο φιλικα? θα παμε για καφε πχ και θα σκεφτομαστε ποσο ωραια ειμασταν ερωτικα κτλ? μην τρελαθουμε τωρα!!!!
η καλυτερη λυση ειναι να μην ασχοληθεις καθολου!!!γιατι θα γινει ενας φαυλος κυκλος και δεν θα μπορει κανεις να προχωρησει η ακομα χειροτερα να κολλησει ο ενας και ο αλλος να προχωραει!!!!
η αρχη ειναι δυσκολη αλλα σιγουρα δεν θα βγουμε χαμενοι!!!
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Πιερίας / Κατερίνη
Απαντήσεις: 15
oso kai na thelis kai na prospatheis den iparxei kamia tetia periptosi diladi na paramineis filos ...ston teleutaio mou xorismo ipokrinomaste pos den trexei tipota kai ti kaneis kai teties mpourdes alla stin ousia einai mia kontra gia to pios tha tin pei ston allo kalitera...
kai prosopika den 3ero kanenan gnosto mou pou na emine filos me tin kopelia tou meta apo xorismo..
Γυναίκα / 41 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Κερατσίνι
Απαντήσεις: 2
Παιδία, κακά τα ψέματα. Το να παραμείνεις φίλος με τον πρώην σου, είναι κάτι το οποίο το θεωρώ αδιανόητο και αδύνατο. Δηλάδη τί, θα συνεχίσουν να συζητάνε τα πάντα όπως κάνανε πρίν? Ή μήπως θα βγαίνουν ζευγάρια όπως κάνουν οι κολλητοί? Προσωπικά, δεν έχω μείνει φίλη με κανέναν πρώην μου. Μια φορά το έκανα, και εκείνος προσπάθησε να με κερδίσει πίσω. Με αυτό τον τρόπο όμως έχασε και την φιλία μου!
Τα πράγματα στην θεωρία είναι πολύ εύκολα. Όταν όμως αρχίζει η πράξη, τοτέ αρχίζουν και τα δύσκολα..........
Ανδρας / 48 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Παλαιό Φαλήρο
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 8
οσο και να προσπαθησεις,πιστευω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο!!!στο κατω-κατω,ανθρωπος εισαι και λιγο εγωισμο θα τον εχεις μεσα σου!!!!μπορεις για παραδειγμα,να πας για καφε μαζι του, για να σου γνωρισει την καινουργια του σχεση,και εσυ να το δεχτεις???οσο φιλη θα κανεις αυτην,τοσο θα εχεις φιλο και αυτον
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Ν. Μαγνησίας / Βόλος
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣ/ΦΙΛΗ ΜΕ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΥ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΦΙΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ;
ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ/Η ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ/ΕΙΣΑΙ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΘΑ ΠΕΙ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.
ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙΣ, ΝΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΑΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ, ΝΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ/ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ/ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΗ/ΑΛΛΟ
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 646
Σε καμιά περίπτωση δεν χρειάζεται και δεν είναι σωστό να υπάρχει "φιλική" επαφή με τον/την πρώην.Ενα απλό "γεια" στο δρόμο,πάει κι έρχεται..αλλά οι περαιτέρω επαφές είναι ανούσιες,ανώφελες και προπάντων επικίνδυνες!!Γιατί??Γιατί,που λέτε,οι φιλικές-δήθεν-επαφές της σχέσης μου με την πρώην του,ξέρετε που οδήγησαν?Στο κρεβάτι!!!Ναι,δυστυχώς..

Κατά τ'άλλα υπήρχε "φιλία","επικοινωνία"..εντελώς αθώα.Ε,όχι φίλοι μου.Αυτά είναι κουραφέξαλα!
Γι'αυτό μακρυά από τους/τις πρώην όχι μόνο τους/τις δικές σας αλλά και της σχέσης σας!!
Κάθε τι που ζεις, είτε σε κάνει ευτυχισμένο, είτε δυστυχισμένο, είναι κέρδος...
Χαμένος χρόνος, είναι τα διαστήματα που δεν έζησες κάτι...
# 48
στις 28/8/2003
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Για όνομα...!
Πέφτω πραγματικά από τα σύννεφα βλέποντας τη συντριπτική πλειοψηφία να μην επιθυμεί να διατηρεί επαφές με τους/τις πρώην!
Δεν βλέπω κανέναν μα κανέναν λόγο απολύτως να ΜΗΝ είμαι φίλη με όλους τους πρώην μου και ο μόνος λόγος που με κάποιους έχω χαθεί είναι γιατί ζουν σε άλλη πόλη (ή και χώρα!). Αλλά ακόμα και με αυτούς κρατάμε επαφή, έστω κι αν αυτό είναι πολύ αραιά.
Κάθε φορά μάλιστα που εισερχόμουν σε μια νέα σταθερή σχέση (το αυτό ισχύει και για το γάμο μου), όχι μόνο δεν έκρυβα την ύπαρξή τους από τον εκάστοτε σύντροφό μου, αλλά τις περισσότερες φορές τύχαινε να γνωριστούν κιόλας, φτάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι του σημείου να ανταλλάσσουν πειράγματα (τύπου "Καλά, εσύ γλίτωσες νωρίς" ή "Πώς την αντέχεις;")
Ακόμα και για τις - ελαχιστότατες - περιπτώσεις, στις οποίες δεν χωρίσαμε πολιτισμένα (εεεεε.... δηλαδή χωρίσαμε με κλωτσομπουνίδια), μετά από ένα εύλογο διάστημα καταφέραμε να μιλήσουμε ξανά και να διατηρήσουμε μια φιλική σχέση.
Έχω φίλες που ομολογούν ότι η σχέση με τους πρώην τους ΜΕΤΑ το διαζύγιό τους, έχει την ποιότητα, την τρυφερότητα, το νοιάξιμο και τη ζεστασιά που δεν υπήρξε ποτέ όσο ήταν παντρεμένοι - αν και αμφότερες οι πλευρές αισθάνονται ανακουφισμένες που χώρισαν και βεβαίως χωρίς να υπάρχει πλέον απολύτως τίποτε το ερωτικό ανάμεσά τους.
Είναι ανακουφιστικό να ξέρεις ότι υπάρχουν διάφοροι άνθρωποι out there που θα μπορούσαν να βρεθούν δίπλα σου αν τους χρειαζόσουν. Και εγώ λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να διαγράψω κάποιον άνθρωπο με τον οποίο μοιράστηκα σημαντικά πράγματα, μόνο και μόνο γιατί βρήκα κάποιον καινούριο!
Ζήτω οι πρώην!
(Και ζήτω και οι επόμενοι!)
Γυναίκα / 40 / Ελεύθερη
Απαντήσεις: 6
Ναι αλλά τι συμβαίνει όταν χωρίζεις για κάποιο χαζό λόγο ,αλλά καταβάθως πιστεύεις ότι δεν τελειώσατε;Ότι όλα μπορει να ξαναγίνουν όπως πριν;

Ή όταν είναι μέλος της παρέας σου και δε μπορείς να τον αποφύγεις;
Γυναίκα / 40 / Ελεύθερη
Απαντήσεις: 6
Όπως επίσης πως μπορείς να είσαι τόσο σκληρός με κάποιον που περάσατε τόσα πολλά μαζί;πάντα θα ενδιαφέρεσε γι αυτόν...Δε μπορεις να διαγράψεις τα πάντα τόσο εύκολα.
Ανδρας / 47 / Σε σχέση
Απαντήσεις: 102
Oti kai na sumbainei kata to xwrismo pisteuw oti den the eprepe kaneis na diagrapsei amesws kapoion apo ti zwi tou.tis. Ennow na ton/tin sunanta tuxaia kai na min antalasoun oute mia kalumera. O kathenas/H kathemia apo emas pisteuw oti einai se thesi na ksexwrizei kai aksiologei tous anthrwpous kai efoswn kapoia atoma einai swsta, einai apodedeigmenw oti mas agapoun, den paei na pei oti epeidi kati den kolise metaksi mas kai xwrisame prepei na min tou ksanamilisoume pote.
Polles fores oi prwin desmoi mas mporoun na ginoun oi kaluteroi filoi/files mas.
Ανδρας / 44 / Ελεύθερος
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Pistevo pos oi anthropines sxeseis mporoun na yparksoun se ola ta epipeda.To na kratiseis epikoinonia me kapoia proin einai i diatirirsi mias anthropinis sxeseis me alli morfi.den einai kako kai arketes fores analoga me tin periptosi o sigkekrimenos anthropos mporei na sou prosferei pola se simvouleftiko epipedo.Sto kato kato kante mia prospathia kai pou kserete?mporei kai na leitourgisei.Pantos stis meres mas einai simantiko na diatiroume kai diafilasoume tis anthropines sxeseis.
Na eiste kala kai eyxaristo gia ton xrono sas. Roubertou
Ανδρας / 47 / Σε σχέση
Απαντήσεις: 102
Παράθεση:
Originally posted by Roubertou
Pistevo pos oi anthropines sxeseis mporoun na yparksoun se ola ta epipeda.To na kratiseis epikoinonia me kapoia proin einai i diatirirsi mias anthropinis sxeseis me alli morfi.den einai kako kai arketes fores analoga me tin periptosi o sigkekrimenos anthropos mporei na sou prosferei pola se simvouleftiko epipedo.Sto kato kato kante mia prospathia kai pou kserete?mporei kai na leitourgisei.Pantos stis meres mas einai simantiko na diatiroume kai diafilasoume tis anthropines sxeseis.
Na eiste kala kai eyxaristo gia ton xrono sas. Roubertou
Polu swsta. Sumfwnw apoluta me tin apopsi sou Roubertou. Oi anthrwpines sxeseis einai polu sumantikes kai pernane krisi stis meres mas.
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Φιλαδέλφεια
Απαντήσεις: 63
Σε κοπέλες με τις οποίες δεν ήμουνα φίλος πριν τη σχέση μας δεν έχω κρατήσει ποτέ,παρόλο που θα με ενδιέφερε τι κάνουν στη ζωή τους(αν είναι καλά...)!όσο για τις κοπέλες που ήταν φίλες μου και είχαμε σχέση μετά από αυτήν προσπαθήσαμε με τις περισσότερες να κρατήσουμε μια φιλική σχέση,αλλά η ζήλια και το κουτσομπολιό δεν μας άφησε...
Συμπέρασμα,δεν μπορείς να παραμείνεις φίλος με τις πρώην
Αυτός είμαι!
Γυναίκα gay / 39 / Ελεύθερη
Βέλγιο
Απαντήσεις: 40
Εξίσου πάντα επίκαιρο θέμα Ναι,πιστεύω ότι δύο πρώην μπορούν να παραμείνουν φίλοι μόνο όταν η απόφαση χωρισμού είναι συνεναιτικη.Αν όμως ο ένας από τους δύο δε θέλει το χωρισμό,η διατήρηση φιλίας θα έχει ως αποτέλεσμα να πετά συνεχώς είτε σπόντες είτε προτάσεις επανασύνδεσης.Συνηθως όταν μας απορρίπτουν ζητάμε τα ρέστα μας από ανάγκη,από αγάπη ακόμα και από εγωισμό.Για αυτό θέλει προσοχή μια τέτοια σχέση μην παρεξηγηθεί από κάποιον από τους δύο .
Miltos199
# 57
στις 30/7/2019
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Μια και ξεθαψες αυτό το ωραίο και επίκαιρο θέμα για πολλούς να πω την άποψη μου. Μπορείς να κρατήσεις φιλία με τον/ την πρώην αρκεί να έχεις χωρίσει συναινετικά όπως είπες και βασικά αρκεί να σε αφήσει ο/η νυν
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.224
Αν ο /η νυν δε συμφωνεί;
Κρατάς παρόλα αυτά (ενίοτε και κρυφή) επαφή με την /τον πρώην;
Ή κόβεις με - βαριά καρδιά βεβαίως βεβαίως,-μαχαίρι με τον / την πρώην;
Εδω σε θέλω κάβουρα... 
Παράθεση:
Σχόλιο # 57 από Miltos199
Μια και ξεθαψες αυτό το ωραίο και επίκαιρο θέμα για πολλούς να πω την άποψη μου. Μπορείς να κρατήσεις φιλία με τον/ την πρώην αρκεί να έχεις χωρίσει συναινετικά όπως είπες και βασικά αρκεί να σε αφήσει ο/η νυν
Αρέσει στο μέλος andy12
Μου αρέσει +
Γυναίκα / 32 / Ελεύθερη
Ελλάδα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 12
Φιλία δεν μπορεί να υπάρξει απλώς κάποιες φορές και αναλόγως τις καταστάσεις μπορείς να έχεις κάποιες τυπικές σχέσεις..Π.χ. αν δεις τον άλλον έξω να πεις ένα γεια τι κάνεις...Αφού έχει περάσει καιρός και αν δεν ήταν άσχημος ο χωρισμος βέβαια..
MadameShuShu40
# 60
στις 31/7/2019
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Την δουλεύετε καλά την αρχαιολογική σκαπάνη βλέπω!!!
στα social media