Ανδρας / 54 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες
Θέματα: 41
Απαντήσεις: 14.060
'Aρεσαν+: 0%
Παράθεση:
Originally posted by APETITIKH
Παράθεση:
Originally posted by pigassos71
Κι εγώ παγωτό εννοούσα,,,
Αλλά πως το έλεγε ο τοτος στο ανέκδοτο με το παγωτό;;;;
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι,,,,,

Για πες το...
ν.
Θα στο στείλω σε πμ
Α.Μ.Βα.Ν.ς
Ατομο με βαριά νοητική στέρηση
Παρακαλώ να είστε συγκαταβατικοί μαζί μου.
Γυναίκα / 62 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαϊδάρι
Θέματα: 108
Απαντήσεις: 9.062
Παράθεση:
Originally posted by pigassos71
[
Θα στο στείλω σε πμ
ΟΚ.
ν.
Γυναίκα / 63 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 5.218
Οι Αμερικάνοι -οπότε να υποθέσω οι Δυτικοευρωπαίοι- έχουν κάποια έθιμα και προκαταλήψεις και κάποιες παραδοσιακές συνήθειες όσον αφορά το γάμο που τα κρατούν.
Υποτίθεται ότι την τελευταία ημέρα πριν το γάμο (για την τελετή του οποίου κάνουν και πρόβες) απαγορεύεται η νύφη και ο γαμπρός να ιδωθούν, γι αυτό και την περνάνε με τους φίλους τους ξεχωριστά, ώστε να επίθυμήσει ο ένας τον άλλον περισσότερο. Οι φίλοι παραδοσιακά τους πειράζουν με αστεία και τους κάνουν και φάρσες για να μπουν στον πειρασμό και να αποδείξουν πόσο άτρωτοι είναι σε αυτούς και πόσο επιθυμούν το ταίρι τους και μόνο.
Αλλά και στην ελληνική ύπαιθρο μέχρι πρότινος δεν υπήρχε αυτό? Οι φίλες να περιβάλλουν και να συντροφεύουν τη νύφη και οι φίλοι - τα μπρατίμια- το γαμπρό? Και να τον ξυρίζουν στο τέλος?
Σήμερα έχουμε το ελεύθερο να επιλέξουμε. Αν το επιθυμούν οι μελλόνυμφοι, γιατί να μην περάσουν μια βραδιά με αμιγώς ομόφυλους φίλους στο μέρος της αρεσκείας τους? Έτσι κι αλλιώς λόγω του δεσμού, παραμελημένους τους έχουν κάπως -τους φίλους. Αν όχι, ας το κάνουν μαζί. Κάτι σαν ανεπίσημο πάρτυ πριν το κανονικό γλέντι με τους συγγενείς που ακολουθεί την τελετή συνήθως.
Όπως και να'χει, καλά στέφανα!
This world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel.
-Horace Walpole
# 24
στην 1/10/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Παράθεση:
Originally posted by George_B
Παράθεση:
Originally posted by MelBlack
ενα ειναι σιγουρο σε μενα...
ουτε μπαρτσελορ ουτε βλακειες...
μαζι οι δυο μας θα ειμαστε καπου...
και θα χαζολογαμε... πινοντας με καλη παρεα!!!
ασε που πολυ φοβομαστε οτι ακομα και την
μερα του γαμου καπου θα εχουμε ξεχαστει
και θα πινουμε ουζα σε καμια ταβερνα!!!!
ειμαστε και χαζα εμεις!!!
χαχαχα ... βρε για κοίτα κάτι αλλαγές ... εσύ δεν ήσουνα που πριν κάποιο καιρό (οχι και πολύ πάντως, λιγότερο από χρόνο) ορκιζόσουνα ότι αποκλείεται να παντρευτείς και ότι είσαι σθεναρά κατά του γάμου ??? Για κάτσε να ξεθάψω κάτι ποστ σου ...
εξακολου8ω να ειμαι κατα του γαμου... αυτο ειναι ομως το σεναριο που ξερουμε οτι θα γινει αν καταλη3ουμε σε γαμο με τον δικο μου....οποτε αφου θα εχουμε 3εχαστει και θα ειμαστε λιωμενοι και οι δυο ο γαμος θα ακυρωθει και θα παρουμε παραταση.....

Ανδρας / 64 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 100
Απαντήσεις: 12.017
"γιατί να μην περάσουν μια βραδιά με αμιγώς ομόφυλους φίλους"
Σωστό το έθιμο. Μπορεί να αλλάξουν και ...προτιμήσεις (βρε τι χάναμε τόσα χρόνια!) και να ακυρωθεί τελικά ο γάμος!!!
Σοβαρά τώρα: Ειπώθηκε κάτι για 'τελευταία μέρα ελευθερίας'. Απορώ που το είδαμε αυτό.
Εγώ αντιθέτως, θεωρώ 'σκλαβιά' το να μην είμαι με τη σύντροφό μου την κάθε στιγμή...
Προφανώς είμαι αντίθετος με όλες αυτές τις αμερικλανιές!
Και αν είναι με τεχνητό τρόπο να υπάρξει επιθυμία (να μην ειδωθούν τις 2 μέρες πριν), τότε τι νόημα έχει ο γάμος τελικά;
Έει, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί! Ε, τότε καλά πάω.
Γυναίκα / 47 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Κηφισιά
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 236
Ετοιμάζω barchelor της φίλης μου για την επόμενη βδομάδα.. Είναι κάτι διαφορετικό ρε παιδιά για πλάκα, ένα έθιμο που εμένα προσωπικά μου αρέσει
στα social media