Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Τι ειναι ο Γαμος??Συντροφηκοτητα??Αναγκη?? Ή μεσο διαιωνησης του ανθρωπινου ειδους??

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123

giannis28

# 1 στις 15/9/2006
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αργολίδας / Ναύπλιο
Θέματα: 14
Απαντήσεις: 258
'Aρεσαν+: 0%

Τι ειναι ο Γαμος??Συντροφηκοτητα??Αναγκη?? Ή μεσο διαιωνησης του ανθρωπινου ειδους??

Στατιστικα στοιχεια δειχνουν οτι ολο και περισσοτεροι γαμοι αποτυγχανουν στις μερες μας.Επειτα απο ερευνες και μελετες που εγιναν κατα καιρους, αποδειχτεικε οτι ο ανθρωπος ειναι πολυγαμικο ον.Ποσοι ομως εχουμε αποδεχτει αυτο το γεγονος??Ποσοι απο εμας αποφασισαν να παντρευτουν ξεροντας οτι ειμαστε πολυγαμικα οντα?? Περνοντας μια τετοια αποφαση σημαινει οτι παμε εναντια στην φυση μας?? Μηπως ο γαμος ειναι αναγκαιοτητα?? Μηπως ο γαμος ειναι μεσο διαιωνησης του ανθρωπινου ειδους?? Μηπως τα δεσμα του γαμου μας κανουν να συμβιβαζομαστε και να υποχωρουμε για πραγματα που αν ειμασταν ελευθεροι θα καναμε σιγουρα??
Ποσο ευκολο ειναι να εισαι μια ζωη με εναν αλλο ανθρωπο?? Για ποσο καιρο μπορει ο αλλος να ανεχετε τα ελλατωματα μας και οχι μονο...??? ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΑ?? Και σας ρωτω: "Ποσο συνειδητοποιημενος μπορει να ειναι καποιος περνοντας την αποφαση να παντρευτει?? Μηπως το "ΠΡΕΠΕΙ" να παντρευτουμε ειναι ΜΥΘΟΣ?? <<Τον πρωτο λογο τον εχουν οι χωρισμενοι>>

pigassos71

# 2 στις 15/9/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες
Θέματα: 41
Απαντήσεις: 14.060
Όχου ρε Γιάννη, μόνος σου το λες!

«ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό»

το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο γάμο, απλά σε κάνει περισσότερο m(a)λακα ίσως!

Α.Μ.Βα.Ν.ς Ατομο με βαριά νοητική στέρηση Παρακαλώ να είστε συγκαταβατικοί μαζί μου.

# 3 στις 15/9/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by giannis28
<<Τον πρωτο λογο τον εχουν οι χωρισμενοι>>

Κάτσε ρε Αστραχάν, που πήρες φόρα να απαντήσεις....

Το λέει καθαρά ο άνθρωπος: Προηγούνται οι χωρισμένοι

pigassos71

# 4 στις 15/9/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες
Σωστά! Συνεντεύξεις για την εμπειρία του ταξιδιού παίρνουμε από τους επιζήσαντες του ναυαγίου!
Αρέσει στο μέλος marie_la_journaliste
Α.Μ.Βα.Ν.ς Ατομο με βαριά νοητική στέρηση Παρακαλώ να είστε συγκαταβατικοί μαζί μου.

# 5 στις 15/9/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Στατιστικα στοιχεια δειχνουν οτι ολο και περισσοτεροι γαμοι αποτυγχανουν στις μερες μας.Επειτα απο ερευνες και μελετες που εγιναν κατα καιρους, αποδειχτεικε οτι ο ανθρωπος ειναι πολυγαμικο ον.

...και πολυγ@μημενο,επισης!!!

Ποσοι ομως εχουμε αποδεχτει αυτο το γεγονος??

...ποιο απο τα δυο???
Ποσοι απο εμας αποφασισαν να παντρευτουν ξεροντας οτι ειμαστε πολυγαμικα οντα??

...κανεις!!! Αυτοι που παντρευονται,δεν το ...ξερουν!!!

Περνοντας μια τετοια αποφαση σημαινει οτι παμε εναντια στην φυση μας??

...εδω,παραφυσιν,γινονται τοσα πραγματα...στον γαμο θα κολλησουμε???

Μηπως ο γαμος ειναι αναγκαιοτητα??

...πριν 26 χρονια,ναι!!!

Μηπως ο γαμος ειναι μεσο διαιωνησης του ανθρωπινου ειδους??

...μπα!!! Τωρα κανουν παιδια,χωρις να παντρευτουν!!!
Μηπως τα δεσμα του γαμου μας κανουν να συμβιβαζομαστε και να υποχωρουμε για πραγματα που αν ειμασταν ελευθεροι θα καναμε σιγουρα??

...γι'αυτο δεν σκεφτεται κανεις,τον γαμο,σημερα...του περιοριζει την ελευθερια!!!
Ποσο ευκολο ειναι να εισαι μια ζωη με εναν αλλο ανθρωπο??

...σου ειπε κανεις οτι,ειναι ευκολο???

Για ποσο καιρο μπορει ο αλλος να ανεχετε τα ελλατωματα μας και οχι μονο...???

...αν αγαπαει,τ'ανεχεται,μεχρι να ''σκασει''...αν οχι,την ''κανει'' με ευχαριστηση!!!
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΑ??

...να'ξερες,ποσα εχει ακομα...!!!!

Και σας ρωτω: "Ποσο συνειδητοποιημενος μπορει να ειναι καποιος παιρνοντας την αποφαση να παντρευτει?? Μηπως το "ΠΡΕΠΕΙ" να παντρευτουμε ειναι ΜΥΘΟΣ?? <<Τον πρωτο λογο τον εχουν οι χωρισμενοι>>

...τωρα θα πρεπει,ν'απαντησω????

Ενας χωρισμενος,αλλα δεν εχει καμμια σχεση,με αυτα που απαντησε.!!!!

vallon

# 6 στις 15/9/2006
author
Ανδρας / 58 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 318
τώρα να πω παρτέρι με λουλούδια και κοπριά θα δυσαρεστήσω κάποιους???
Βαρέθηκα τις γκόμενες κοντεύω να τα χάσω γι' αυτό και τ' απεφάσισα για να φορέσω ράσο.

dylanthomas

# 7 στις 15/9/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ισως βρείς απαντήσεις στο ερώτημά σου, στο πόνημα του Εngels, "Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του Κράτους" Εδώ να δείς, "αριστερό" παρελθόν....

anemona_62

# 8 στις 15/9/2006
author
Γυναίκα / 61 / Ελεύθερη
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 5.218

Παράθεση:
Στατιστικα στοιχεια δειχνουν οτι ολο και περισσοτεροι γαμοι αποτυγχανουν στις μερες μας.
Δε νομίζω ότι τώρα είναι πεισσότεροι οι αποτυχημένοι γάμοι, απλά φαίνεται έτσι επειδή είναι τα διαζύγια περισσότερα.

Παλαιότερα ήταν αδιανόητο πράγμα η επίσημη λύση του γάμου, αργότερα θεωρείτο κοινωνικό στίγμα και μόλις τα τελευταία χρόνια τείνει να θεωρείυαι φυσιολογικό.

Έπειτα, ας σκεφθούμε ότι παραδοσιακά ο γάμος κανονιζόταν από τους γονείς για λόγους οικονομικού συμφέροντος και κοινωνικής αποκατάστασης και δεν έπεφτε κανένας λόγος στο νεαρό ζευγάρι. Ήταν βέβαια πιο σταθερό το πλαίσιο, αφού δεν εμπλεκόταν ο έρωτας, που για θεμέλιο ... παραείναι επισφαλές

Επειτα απο ερευνες και μελετες που εγιναν κατα καιρους, αποδειχτεικε οτι ο ανθρωπος ειναι πολυγαμικο ον.Ποσοι ομως εχουμε αποδεχτει αυτο το γεγονος??Ποσοι απο εμας αποφασισαν να παντρευτουν ξεροντας οτι ειμαστε πολυγαμικα οντα??
Εγώ το ήξερα και γι αυτό αποφάσισα συνειδητά να μην κάνω ...κουτσουκέλες. Μια απόφαση είναι,

Παίρνοντας μια τετοια αποφαση σημαινει οτι παμε εναντια στην φυση μας??
Δε νομίζω. Ο γάμος παρά τους κλυδωνισμούς του παραμένει από τους δημοφιλέστερους θεσμούς.

Μηπως ο γαμος ειναι αναγκαιοτητα?? Μηπως ο γαμος ειναι μεσο διαιωνησης του ανθρωπινου ειδους??
Ασφαλώς και είναι. Οι περισσότεροι όταν παντρεύονται αυτό έχουν κατά νου, να αποκτήσουν παιδιά. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι για την καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού κανονικά χρειάζονται και οι δύο γονείς.

Μηπως τα δεσμα του γαμου μας κανουν να συμβιβαζομαστε και να υποχωρουμε για πραγματα που αν ειμασταν ελευθεροι θα καναμε σιγουρα??
Κάποτε η Φρανσουάζ Ζιρού είχε πει το περίφημο παράδοξο ότι "ο γάμος γίνεται για να μοιραστούν τα βάρη της ζωής οι σύζυγοι που κανονικά δε θα είχαν αν δεν είχαν παντρευτεί.". Αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι είναι πολύ κουραστικό να σέρνεις μια ζωή τα βάρη σου μόνος σου. Το μοίρασμα τα κάνει όλα πιο όμορφα, ακόμα κι αν στη συνέχεια πέφτουν κι άλλα, ευχάριαστα όμως βάρη (μιλάω γι αυτά που απορρέουν από την απόκτηση παιδιών).

Από την άλλη δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ...μεγαλουργούσαμε αν δεν παντρευόμασταν. Αυτά είναι φτηνές κι εύκολες δικαιολογίες : "Ξέρεις τι θα έκανα εγώ αν δεν σε είχα παντρευτεί?" Τι θα έκανες αλήθεια????? Σιγά πια!

Ποσο ευκολο ειναι να εισαι μια ζωη με εναν αλλο ανθρωπο?? Για ποσο καιρο μπορει ο αλλος να ανεχεται τα ελλατωματα μας και οχι μονο...???
Δεν είναι. Χρειάζονται μικροσυμβιβασμοί, τους οποίους ευχαρίστως κάνεις άμα αγαπάς τον άλλον και γενικά σου αρέσει η παρέα του αλλά φαίνονται σαν καταναγκαστικά έργα άμα τα παραπάνω δεν ισχύουν.

ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ??
Επειδή πρόκειται για μια σοβαρή απόφαση ζωής. Αλλιώς λες να μας απασχολούσε τόσο πολύ?

Και σας ρωτω: "Ποσο συνειδητοποιημενος μπορει να ειναι καποιος παίρνοντας την αποφαση να παντρευτει??
Όσο γίνεται περισσότερο. Αλλά και πάλι, τίποτα δεν προεξοφλείται.

Μηπως το "ΠΡΕΠΕΙ" να παντρευτουμε ειναι ΜΥΘΟΣ??
Γιατί να "πρέπει"? Το σωστό είναι "επιλέγω επειδή το θέλω και το θεωρώ σωστό"

Χωρισμένη (διαζευγμένη καλύτερα) είμαι

This world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel. -Horace Walpole

giannis28

# 9 στις 16/9/2006
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αργολίδας / Ναύπλιο

Παράθεση:
Originally posted by anemona_62

Παράθεση:
Στατιστικα στοιχεια δειχνουν οτι ολο και περισσοτεροι γαμοι αποτυγχανουν στις μερες μας.
Δε νομίζω ότι τώρα είναι πεισσότεροι οι αποτυχημένοι γάμοι, απλά φαίνεται έτσι επειδή είναι τα διαζύγια περισσότερα.

Παλαιότερα ήταν αδιανόητο πράγμα η επίσημη λύση του γάμου, αργότερα θεωρείτο κοινωνικό στίγμα και μόλις τα τελευταία χρόνια τείνει να θεωρείυαι φυσιολογικό.

Έπειτα, ας σκεφθούμε ότι παραδοσιακά ο γάμος κανονιζόταν από τους γονείς για λόγους οικονομικού συμφέροντος και κοινωνικής αποκατάστασης και δεν έπεφτε κανένας λόγος στο νεαρό ζευγάρι. Ήταν βέβαια πιο σταθερό το πλαίσιο, αφού δεν εμπλεκόταν ο έρωτας, που για θεμέλιο ... παραείναι επισφαλές

Επειτα απο ερευνες και μελετες που εγιναν κατα καιρους, αποδειχτεικε οτι ο ανθρωπος ειναι πολυγαμικο ον.Ποσοι ομως εχουμε αποδεχτει αυτο το γεγονος??Ποσοι απο εμας αποφασισαν να παντρευτουν ξεροντας οτι ειμαστε πολυγαμικα οντα??
Εγώ το ήξερα και γι αυτό αποφάσισα συνειδητά να μην κάνω ...κουτσουκέλες. Μια απόφαση είναι,

Παίρνοντας μια τετοια αποφαση σημαινει οτι παμε εναντια στην φυση μας??
Δε νομίζω. Ο γάμος παρά τους κλυδωνισμούς του παραμένει από τους δημοφιλέστερους θεσμούς.

Μηπως ο γαμος ειναι αναγκαιοτητα?? Μηπως ο γαμος ειναι μεσο διαιωνησης του ανθρωπινου ειδους??
Ασφαλώς και είναι. Οι περισσότεροι όταν παντρεύονται αυτό έχουν κατά νου, να αποκτήσουν παιδιά. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι για την καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού κανονικά χρειάζονται και οι δύο γονείς.

Κάποτε η Φρανσουάζ Ζιρού είχε πει το περίφημο παράδοξο ότι "ο γάμος γίνεται για να μοιραστούν τα βάρη της ζωής οι σύζυγοι που κανονικά δε θα είχαν αν δεν είχαν παντρευτεί.". Αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι είναι πολύ κουραστικό να σέρνεις μια ζωή τα βάρη σου μόνος σου. Το μοίρασμα τα κάνει όλα πιο όμορφα, ακόμα κι αν στη συνέχεια πέφτουν κι άλλα, ευχάριαστα όμως βάρη (μιλάω γι αυτά που απορρέουν από την απόκτηση παιδιών).

Από την άλλη δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ...μεγαλουργούσαμε αν δεν παντρευόμασταν. Αυτά είναι φτηνές κι εύκολες δικαιολογίες : "Ξέρεις τι θα έκανα εγώ αν δεν σε είχα παντρευτεί?" Τι θα έκανες αλήθεια????? Σιγά πια!

Ποσο ευκολο ειναι να εισαι μια ζωη με εναν αλλο ανθρωπο?? Για ποσο καιρο μπορει ο αλλος να ανεχεται τα ελλατωματα μας και οχι μονο...???
Δεν είναι. Χρειάζονται μικροσυμβιβασμοί, τους οποίους ευχαρίστως κάνεις άμα αγαπάς τον άλλον και γενικά σου αρέσει η παρέα του αλλά φαίνονται σαν καταναγκαστικά έργα άμα τα παραπάνω δεν ισχύουν.

ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ??
Επειδή πρόκειται για μια σοβαρή απόφαση ζωής. Αλλιώς λες να μας απασχολούσε τόσο πολύ?

Και σας ρωτω: "Ποσο συνειδητοποιημενος μπορει να ειναι καποιος παίρνοντας την αποφαση να παντρευτει??
Όσο γίνεται περισσότερο. Αλλά και πάλι, τίποτα δεν προεξοφλείται.

Μηπως το "ΠΡΕΠΕΙ" να παντρευτουμε ειναι ΜΥΘΟΣ??
Γιατί να "πρέπει"? Το σωστό είναι "επιλέγω επειδή το θέλω και το θεωρώ σωστό"

Χωρισμένη (διαζευγμένη καλύτερα) είμαι

Εφοσον υπαρχει αγαπη και μικροσυμβιβασμοι, γιατι καταλυγουμε στον χωρισμο?? Γιατι στην αρχη λεμε οτι αυτος κανει για εμας,παντρευομαστε και στην πορεια χωριζουμε?? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ!! ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.

# 10 στις 16/9/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Για μενα ο γαμος ειναι ολοκληρωση.
Ειναι η ενωση με το αλλο σου μισο.

Αλλα στην σημερινη εποχη, εχουμε 'λαθος' κριτηρια.
Δεν βλεπουμε την βαση.
Αλλα Να ειναι ωραιος, μορφωμενος και πλουσιος!

Ran_Tan_Plan

# 11 στις 16/9/2006
author
Ανδρας / 64 / Παντρεμένος
Ν. Χίου / Χίος
Απαντήσεις: 9.705
Ο γαμος ειναι ενα πολυ ωραιο πραγμα οπου δυο ανθρωποι αντιμετωπιζουν απο κοινου τα προβληματα και τις δυσκολιες...... που ομως δεν θα υπηρχαν αν δεν ηταν παντρεμενοι!
"Πρεπει να'σαι λερα για να κυβερνας γαλερα"

anemona_62

# 12 στις 16/9/2006
author
Γυναίκα / 61 / Ελεύθερη
ΡανΤανΠλαν, ήρθες δεύτερος!
This world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel. -Horace Walpole

anemona_62

# 13 στις 16/9/2006
author
Γυναίκα / 61 / Ελεύθερη

Παράθεση:

Εφοσον υπαρχει αγαπη και μικροσυμβιβασμοι, γιατι καταλυγουμε στον χωρισμο?? Γιατι στην αρχη λεμε οτι αυτος κανει για εμας,παντρευομαστε και στην πορεια χωριζουμε?? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ!! ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.

Πεταλούδα μπορεί να μην είναι, αν και μερικοί το παίζουν έτσι πηγαίνοντας από λουλούδι σε λουλούδι (!), άλλά υπόκειται κι αυτός σε μεταμορφώσεις. Όχι δεν αλλάζει ο βασικός πυρήνας του χαρακτήρα του, αυτός παραμένει ο ίδιος από τη γέννηση ως το τέλος.

Αλλάζουν όμως τα γούστα, άρα και οι συμπεριφορές του, αλλάζει η οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα, άρα και οι αποφάσεις.

Μπορεί να αιστανθεί ότι ξεγελάστηκε, ότι έκανε λάθος επιλογή, ή ότι απλά η επιλογή του δεν τον καλύπτει πια. Στην αρχή ήταν ερωτευμένος με το ταίρι του και ως εκ τούτου τυφλωμένος και.. δεν "έβλεπε " καλά.

Πολλά μπορεί να είναι οι αιτίες που οδηγούν στο χωρισμό. Επιγραμματικά το έχει πει πολλές φορές η Dardana νομίζω, θα πρέπει ο έρωτας -που δεν κρατά πολύ- να μετατραπεί στην πορεία σε αγάπη, αλλιώς το παιχνίδι έχει χαθεί. Οι δυο σύζυγοι δεν έπικοινωνούν μεταξύ τους και αντί να συγκλίνουν αρχίζουν να αποκλίνουν ο ένας από τον άλλον.

pigassos71

# 14 στις 16/9/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Σερρών / Σέρρες

Παράθεση:
Originally posted by Ismini_R
Αλλα Να ειναι ωραιος, μορφωμενος και πλουσιος!
[/color]

Να γιατί δεν έχουμε πέραση σήμερα!

giannis28

# 15 στις 16/9/2006
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αργολίδας / Ναύπλιο

Παράθεση:
Originally posted by anemona_62
Πολλά μπορεί να είναι οι αιτίες που οδηγούν στο χωρισμό. Επιγραμματικά το έχει πει πολλές φορές η Dardana νομίζω, θα πρέπει ο έρωτας -που δεν κρατά πολύ- να μετατραπεί στην πορεία σε αγάπη, αλλιώς το παιχνίδι έχει χαθεί. Οι δυο σύζυγοι δεν έπικοινωνούν μεταξύ τους και αντί να συγκλίνουν αρχίζουν να αποκλίνουν ο ένας από τον άλλον.

Ακομα και οταν ο ερωτας παραχωρισει την θεση του στην αγαπη, οι ανθρωποι καποια στιγμη χωριζουν. Δεν θελω να γινομαι απολυτος, υπαρχουν και γαμοι που πετυχαν, ωστοσο πιστευω πως ο γαμος περιοριζει κατα καποιο τροπο τους ανθρωπους και υποσυνειδητα τους φυλακιζει.Αναζητει λοιπον την ελευθερια του με καθε τροπο,ακομα και αν αυτος ειναι λαθος για τα δεδομενα του γαμου...

calista

# 16 στις 16/9/2006
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γαλάτσι
Απαντήσεις: 1.528
Γάμος είναι το μεσοδιάστημα ανάμεσα
στην ελευθερία και το ...διαζύγιο!

Λίγοι άνθρωποι φτάνουν στην απέναντι όχθη. Οι υπόλοιποι τρέχουν πάνω - κάτω σ' αυτή την πλευρά της στεριάς.

# 17 στις 16/9/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ο βασικος λογος που ενας γαμος θα φτασει να δαλυθει είναι η ανωριμοτητα του ενός η και των δυο μελων του και η κακως ενοουμενη ελευθερια.

Η ανωριμοτητα μπορει να εχει ειτε την μορφη καποιων κακων συνηθειων , καποιες εξεις που είναι ασυμβατες με την κοινη ζωη δυο ανθρωπων όπως ο αλκολισμος, η χαρτοπαιξια, η χρηση βιας λεκτικης και μη κλπ και εδώ κατά την ταπεινη μου αποψη δεν υπαρχει τιποτα άλλο απ την απομακρυνση απ την ζωη μας ενος τετοιου ατομου , ειτε μπορει ακομα να εχει την μορφη εγωιστικης θεωρησης των πραγματων και απατησεων που παλι είναι ασυμβατες με την κοινη ζωη των δυο, και εδώ ερχεται και η κακως εννοουμενη ελυθερια από πολλους,ειτε την μορφη της μη γνωσης του εαυτου μας, των θελω και των αναγκων μας, αλλα και των δυνατοτητων μας και την μη αποδοχη του αλλου σαν μια ξεχωριστη μοναδικη προσωπικοτητα που εχει θελω και αναγκες και την αδυναμια εξευρεσης μιας ισορροποιας αναμεσα στις αναγκες τα θελω και τις δυνατοτητες των μελων μια συντροφικης σχεσης η ενός γαμου επι το τυπικοτερον.

Ο γαμος για μενα πια(χωρισμενη ουσα πολλα χρονια και εχοντας περασει μεσα από σχεσεις και σχεσουλες) η αν θελεις η συντροφικοτητα για να μην το βαλουμε μονο στα στενα τυπικα πλαισια είναι μια συνεχης ασκηση του εαυτου μας να γινομαστε καλυτεροι να γνωριζουμε τις δυνατοτητες που σιγουρα εχουμε μεσα απ το αλισβερισι μας με μια άλλη προσωπικοτητα αυτην του συντροφου μας, δεν είναι λοιπον ουτε «πρεπει» ουτε «μεσο διαιωνισης του ειδους μας», θα επρεπε να είναι συνειδητο θελω και μπορω που απαιτει συνεχη δουλεια και κοπο….
Μια ακομη εξη όμως του ανθρωπου είναι η επιλογη του ευκολου, του ακοπου που το βαφτιζουμε «ελευθερια» για αλλοθι προς τον ιδιο μας τον εαυτο.

calista

# 18 στις 16/9/2006
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γαλάτσι
Απαντήσεις: 1.528

Παράθεση:
Originally posted by gorgo-
........................
Μια ακομη εξη όμως του ανθρωπου είναι η επιλογη του ευκολου, του ακοπου που το βαφτιζουμε «ελευθερια» για αλλοθι προς τον ιδιο μας τον εαυτο.

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Λάθος λέξη χρησιμοποίησα,
δεν έβρισκα εκείνη τη στιγμή κάποια
που να "ορίζει" το προ του γάμου διάστημα.

Θα μπορούσα απλά να έχω γράψει "προ γάμου"...

Λάθος...

Λίγοι άνθρωποι φτάνουν στην απέναντι όχθη. Οι υπόλοιποι τρέχουν πάνω - κάτω σ' αυτή την πλευρά της στεριάς.

# 19 στις 16/9/2006
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Μην απολογεισαι calista

ετσι το ενιωσες εκεινη την στιγμη ετσι το εγραψες...καποτε ετσι θα απαντουσα κι γω ισως...η εχω απαντησει ετσι....

αλλωστε η απαντηση μου ηταν προς τον θεματοθετη και η αναφορα μου στην ελευθερια" δεν εγινε με βαση την δικη σου απαντηση αλλα γενικοτερα.

giannis28

# 20 στις 17/9/2006
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αργολίδας / Ναύπλιο

Παράθεση:
Originally posted by gorgo-
Ο γαμος για μενα πια(χωρισμενη ουσα πολλα χρονια και εχοντας περασει μεσα από σχεσεις και σχεσουλες) η αν θελεις η συντροφικοτητα για να μην το βαλουμε μονο στα στενα τυπικα πλαισια είναι μια συνεχης ασκηση του εαυτου μας να γινομαστε καλυτεροι να γνωριζουμε τις δυνατοτητες που σιγουρα εχουμε μεσα απ το αλισβερισι μας με μια άλλη προσωπικοτητα αυτην του συντροφου μας, δεν είναι λοιπον ουτε «πρεπει» ουτε «μεσο διαιωνισης του ειδους μας», θα επρεπε να είναι συνειδητο θελω και μπορω που απαιτει συνεχη δουλεια και κοπο….

Νομιζω πως εχεις περιορισει κατα καποιο τροπο την εννοια του γαμου....Και καταληγω.Επειδη κανεις ακομα δεν εχει δωσει ολοκληρομενη απαντηση στα ερωτηματα του γαμου και εσυ κανεις λογο για συνεχη δουλεια και κοπο, θα πω το εξης: "Οι εποχη του ρομαντισμου και της αφοσιωσης δεν υπαρχει πια" Αυτο που υπαρχει σημερα και λεγετε γαμος ειναι το "πακετο". Κοινως, ανταλλαγη υλων,πραγματων και περιουσιακων στοιχειων.Ο γαμος λοιπον,κατα μια εννοια εχει γινει εμποριο.
Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.