Να πεις την αποψη σου.Ειδικα εσυ δεσποινα μπορεις να δωσεις την δικη σου απαντηση στο "τι ειναι ο γαμος"..Παράθεση:
Originally posted by despina9
η φράση " οι χωρισμένοι έχουν τον πρώτο λόγο"
μου θυμίζει μια λαικη αοιδό που τραγουδαγε με πάθος :
"...οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτε!"....
τωρα εγω που μετα το χωρισμό, "πήρα" τα πανω μου, τι να πω...
Παράθεση:
Originally posted by avraxas
Ως εκ τούτου, η μονογαμία είναι μια ένδειξη πολιτισμού ενώ η πολυγαμία δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απο μια επιστροφή στις ζωικές μας απαρχές - είναι, με άλλα λόγια, μια οπισθοδρόμηση...
Παράθεση:
Originally posted by avraxas
Ο γάμος είναι ένας θεσμός που αποσκοπεί στον έλεγχο της γενετήσιας επιθυμίας και παρέχει κάποια εχέγγυα για τη γνησιότητα της πατρότητας (δηλαδή οτι το παιδί που κυοφορείται ανήκει στο συγκεκριμένο αρσενικό και όχι σε κάποιο άλλο).
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Ο γάμος (και η μονογαμία που, τυπικά τουλάχιστον, τον συνοδεύει) είναι ένα αποτελεσματικότατο μέσο για τον έλεγχο του πληθυσμού και τη διατήρησή του σε επιτρεπτά όρια (αυτό που στους υπόλοιπους ζωικούς πληθυσμούς λέγεται ''βέλτιστος αριθμός''). Η εξήγηση είναι απλή: Όταν ο άνθρωπος αποκόπηκε απο τα υπόλοιπα ζώα και άρχισε να κυριαρχεί πάνω τους και πάνω στην ίδια τη φύση, εμφανίστηκε ο κίνδυνος της υπερβολικής πληθυσμιακής του αύξησης. Κι αυτό επειδή, πλέον, δεν είχε...θηρευτές.
Έτσι λοιπόν, εδραιώθηκε η αντίληψη της μονογαμίας και της θεσμικής της κατοχύρωσης, του γάμου.
Ο γάμος είναι ένα προιόν της εξέλιξης και ως τέτοιο είναι ένα απο τα χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν απο τα υπόλοιπα ζώα και μας κάνουν ''ανθρώπινους''.
Ως εκ τούτου, η μονογαμία είναι μια ένδειξη πολιτισμού ενώ η πολυγαμία δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απο μια επιστροφή στις ζωικές μας απαρχές - είναι, με άλλα λόγια, μια οπισθοδρόμηση...
Παράθεση:
Originally posted by giannis28
Να πεις την αποψη σου.Ειδικα εσυ δεσποινα μπορεις να δωσεις την δικη σου απαντηση στο "τι ειναι ο γαμος"..Παράθεση:
Originally posted by despina9
η φράση " οι χωρισμένοι έχουν τον πρώτο λόγο"
μου θυμίζει μια λαικη αοιδό που τραγουδαγε με πάθος :
"...οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτε!"....
τωρα εγω που μετα το χωρισμό, "πήρα" τα πανω μου, τι να πω...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media