# 21
στις 17/9/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Παράθεση:
Originally posted by giannis28
Νομιζω πως εχεις περιορισει κατα καποιο τροπο την εννοια του γαμου....Και καταληγω.
Επειδη κανεις ακομα δεν εχει δωσει ολοκληρομενη απαντηση στα ερωτηματα του γαμου και εσυ κανεις λογο για συνεχη δουλεια και κοπο, θα πω το εξης:
"Οι εποχη του ρομαντισμου και της αφοσιωσης δεν υπαρχει πια"
Αυτο που υπαρχει σημερα και λεγετε γαμος ειναι το "πακετο".
Κοινως, ανταλλαγη υλων,πραγματων και περιουσιακων στοιχειων.Ο γαμος λοιπον,κατα μια εννοια εχει γινει εμποριο.

ενω εσυ τωρα εδωσες ολοκληρομενη απαντηση....?
Εμ δεν μας ειπες καλο μου οτι θελεις να σου δωσουμε σαν απαντηση αυτο που εσυ βλεπεις και θεωρεις, να μας το γραψεις, να το κοπιαρουμε και εμεις οι πτωχοι στο πνευμα να μην κουραζομαστε κι ολας και χανουμε θερμιδες....πετσι και κοκκαλο εχω μεινει εγω πια....
Ετσι για την ιστορια παντως μιας και το αναφερεις το μοναδικο που σιγουρα δεν ειχα προθεση να μοιραστω στο γαμο μου και δεν θα μοιραζομουν ποτε ηταν τα περουσιακα μου στοιχεια αλλα ουτε καταδεχτηκα και ουτε θα καταδεχομουν να μοιραστει και ο αλλος τα δικα του με μενα!
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γαλάτσι
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 1.528
'Aρεσαν+: 0%
Παράθεση:
Αυτο που υπαρχει σημερα και λεγετε γαμος ειναι το "πακετο". Κοινως, ανταλλαγη υλων,πραγματων και περιουσιακων στοιχειων.Ο γαμος λοιπον,κατα μια εννοια εχει γινει εμποριο.

Απαπαπαπααα!!!!
Ελπίζω να ανήκεις σε κάποια φυλή τσιγγάνων οι οποίοι δτο διατηρούν
ως έθιμο....
Διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν εσύ εκπροσωπείς τις απόψεις της γενιάς σου,
καήκαμε!!!!!

Λίγοι άνθρωποι φτάνουν στην απέναντι όχθη.
Οι υπόλοιποι τρέχουν πάνω - κάτω σ' αυτή την πλευρά της στεριάς.
Ανδρας / 58 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Απαντήσεις: 318
επανέρχομαι λέγοντας οτι τέτοια θέματα τα κρίνει κανείς ανάλογα με τις εμπειρίες του.
Δεν θα περίμενα κάποιος που έχει χωρίσει πρόσφατα να βλέπει τον γάμο κάπως αλλιώς εκτός απο εταιρία.
Το ίδιο και για γυναίκες
αν κάποια χώρισε με άσχημο τρόπο το πιο πιθανό είναι να το βλέπει σαν μια δουλεία..
είναι πως το έχει βιώσει κανένας
Βαρέθηκα τις γκόμενες
κοντεύω να τα χάσω
γι' αυτό και τ' απεφάσισα
για να φορέσω ράσο.
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αργολίδας / Ναύπλιο
Θέματα: 14
Απαντήσεις: 258
Παράθεση:
Originally posted by gorgo-
Παράθεση:
Νομιζω πως εχεις περιορισει κατα καποιο τροπο την εννοια του γαμου....Και καταληγω.
Επειδη κανεις ακομα δεν εχει δωσει ολοκληρομενη απαντηση στα ερωτηματα του γαμου και εσυ κανεις λογο για συνεχη δουλεια και κοπο, θα πω το εξης:
"Οι εποχη του ρομαντισμου και της αφοσιωσης δεν υπαρχει πια"
Αυτο που υπαρχει σημερα και λεγετε γαμος ειναι το "πακετο".
Κοινως, ανταλλαγη υλων,πραγματων και περιουσιακων στοιχειων.Ο γαμος λοιπον,κατα μια εννοια εχει γινει εμποριο.

ενω εσυ τωρα εδωσες ολοκληρομενη απαντηση....?
Εμ δεν μας ειπες καλο μου οτι θελεις να σου δωσουμε σαν απαντηση αυτο που εσυ βλεπεις και θεωρεις, να μας το γραψεις, να το κοπιαρουμε και εμεις οι πτωχοι στο πνευμα να μην κουραζομαστε κι ολας και χανουμε θερμιδες....πετσι και κοκκαλο εχω μεινει εγω πια....
Ετσι για την ιστορια παντως μιας και το αναφερεις το μοναδικο που σιγουρα δεν ειχα προθεση να μοιραστω στο γαμο μου και δεν θα μοιραζομουν ποτε ηταν τα περουσιακα μου στοιχεια αλλα ουτε καταδεχτηκα και ουτε θα καταδεχομουν να μοιραστει και ο αλλος τα δικα του με μενα! Παραβλεποντας την ειρωνια την οποια διακρινω στο υφος σου, θα πω πως δεν εδωσα καποια απαντηση, απλα εξεφρασα την αποψη μου...Δεν μου αρεσει να χλευαζω τις αποψεις των αλλων ακομα και αν ειμαι αντιθετος με αυτες.Εθεσα ενα θεμα σχετικα επικαιρο για να δω και τις αποψεις των υπολοιπων.

Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αργολίδας / Ναύπλιο
Παράθεση:
Originally posted by calista
Παράθεση:
Αυτο που υπαρχει σημερα και λεγετε γαμος ειναι το "πακετο". Κοινως, ανταλλαγη υλων,πραγματων και περιουσιακων στοιχειων.Ο γαμος λοιπον,κατα μια εννοια εχει γινει εμποριο.

Απαπαπαπααα!!!!
Ελπίζω να ανήκεις σε κάποια φυλή τσιγγάνων οι οποίοι δτο διατηρούν
ως έθιμο....
Διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν εσύ εκπροσωπείς τις απόψεις της γενιάς σου,
καήκαμε!!!!!

Δεν εκπροσωπω κανεναν, παρα μονο τον εαυτο μου!!! Τωρα σχετικα για την φυλη στην οποια ανηκω δεν εχει γινει ακομα γνωστο το ονομα της.Ευελπιστω μετα τις εκλογες ο δημαρχος να κανει κατι γι αυτο!!! Καλη συνεχεια πρωτευουσιανα!!!!
# 26
στις 17/9/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
α γεια σου...... το ιδιο καναμε και εμεις και μας ειπες οτι δεν δωσαμε ολοκληρομενη απαντηση ...μειναμε στην ιδια ταξη μαλλον ε ?
Το οτι οι σχεσεις των ανθρωπων μεσα στις οποιες συμπεριλαμβανεται κι ο γαμος ειναι ενα "πακετο" οικονομικου αλισβερισιου ειναι δικη σου αποψη αν ετσι σε βολευει να το βλεπεις και να λειτουργεις....μετα θα ξαναμπει καποιος να θεσει το ερωτημα γιατι αυξανονται τα διαζυγια και αν περναει κριση ο θεσμος του γαμου.....συγνωμη το...πακετο ηθελα να πω.....σε δουλεια να βρισκομαστε δηλαδη......
# 27
στις 17/9/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Παράθεση:
Originally posted by vallon
επανέρχομαι λέγοντας οτι τέτοια θέματα τα κρίνει κανείς ανάλογα με τις εμπειρίες του.
Δεν θα περίμενα κάποιος που έχει χωρίσει πρόσφατα να βλέπει τον γάμο κάπως αλλιώς εκτός απο εταιρία.
Το ίδιο και για γυναίκες
αν κάποια χώρισε με άσχημο τρόπο το πιο πιθανό είναι να το βλέπει σαν μια δουλεία..
Η...μαγκια ειναι αγαπητε μου να ξεφυγεις οσο γινεται απ τα βιωματα σου και τις ασχημες εμπειριες και να δεις τα πραγματα οσο γινεται με περισσοτερο καθαρο ματι.
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αργολίδας / Ναύπλιο
Παράθεση:
Το ίδιο και για γυναίκες
"ΒΑΛ" δεν εχω καμια εμπειρια σχετικα με το θεμα.Δεν υπηρξα ποτε παντρεμενος και ευχομαι οταν καποια στιγμη καταφερω να ωριμασω, να δοκιμασω αυτην την μοναδικη εμπειρια!!
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αργολίδας / Ναύπλιο
Παράθεση:
Παράθεση:
Το ίδιο και για γυναίκες
Η...μαγκια ειναι αγαπητε μου να ξεφυγεις οσο γινεται απ τα βιωματα σου και τις ασχημες εμπειριες και να δεις τα πραγματα οσο γινεται με περισσοτερο καθαρο ματι.
Ακομα στην μαγκια εισαι εσυ???? Χμμ...αυτο λεγετε παρατεταμενη εφηβεια!!!
# 30
στις 17/9/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
ε...τι να κανουμε χρυσο μου ειμαι κομματακι καθυστερημενη......
κατα που πεφτει ο καιαδας να παω να πεσω?
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αργολίδας / Ναύπλιο
Παράθεση:
α γεια σου...... το ιδιο καναμε και εμεις και μας ειπες οτι δεν δωσαμε ολοκληρομενη απαντηση ...μειναμε στην ιδια ταξη μαλλον ε ?
Το οτι οι σχεσεις των ανθρωπων μεσα στις οποιες συμπεριλαμβανεται κι ο γαμος ειναι ενα "πακετο" οικονομικου αλισβερισιου ειναι δικη σου αποψη αν ετσι σε βολευει να το βλεπεις και να λειτουργεις....μετα θα ξαναμπει καποιος να θεσει το ερωτημα γιατι αυξανονται τα διαζυγια και αν περναει κριση ο θεσμος του γαμου.....συγνωμη το...πακετο ηθελα να πω.....σε δουλεια να βρισκομαστε δηλαδη......
Δεν συμπεριλαμβανεται απαραιτητα....επισης δεν λειτουργω ετσι....απλα δεν θελω να εθελωτυφλο, εφοσων το βλεπω να συμβαινει γυρο μου...για το "πακετο" εννοω...

# 32
στις 17/9/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
πολλα βλεπουμε να συμβαινουν γυρω μας ...και αυτο...το πακετο οπως λες.
Το θεμα ειναι τι επιλεγει ο καθενας μας ξεχωριστα να αποδεχεται και να αναπαραγει εστω και παθητικα απ οσα βλεπει να συμβαινουν διπλα του...ετσι λεει εμενα η ...παρατεταμενη εφηβεια μου......
Ανδρας / 58 / Ελεύθερος
Παράθεση:
Παράθεση:
Το ίδιο και για γυναίκες
σε κάποιο άλλο άρθρο διάβασα κάτι απο την Μυρτώ που μου έκανε εντύπωση ..
σχετικά με το οτι ο καθένας έχει τα απωθημένα του καταπιεσμένα μέσα του και βάση αυτού συμπεριφέρεται..
Με βρίσκει αρκετά σύμφωνο σε αυτο που έγραψε και δυστηχώς πιστεύω οτι είναι έτσι.
Την υπέρβαση τώρα αν μπορεί κάποιος να την επιτύχει, ειναι το ζητούμενο. Και είναι ακριβώς το ζητούμενο γιατι μόνο έτσι , αν υπερβεί τον εαυτό του κάποιος μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.
Στα λόγια καλά τα λέμε, στην πράξη πάντως
για μένα λέω πάντα..
δεν είμαι και τόσο αποτελεσματικός..
Βαρέθηκα τις γκόμενες
κοντεύω να τα χάσω
για να φορέσω ράσο.
Ανδρας / 58 / Ελεύθερος
Παράθεση:
Παράθεση:
Το ίδιο και για γυναίκες
"ΒΑΛ" δεν εχω καμια εμπειρια σχετικα με το θεμα.Δεν υπηρξα ποτε παντρεμενος και ευχομαι οταν καποια στιγμη καταφερω να ωριμασω, να δοκιμασω αυτην την μοναδικη εμπειρια!!
Το οτι έχεις διαφορετικές αντιλήψεις κατ εμέ δεν σε κατηγοριοποιεί..
το οτι σου αρέσει να βλέπεις τα πράγματα έτσι... δεν ξέρω αν είναι ανωρημότητα.
Πίστεψε στον εαυτό σου και προχώρα..σίγουρα έχεις πολύ δρόμο να κάνεις ακόμα..το ευχάριστο είναι οτι το ψάχνεις και σε ενδιαφέρει (δεν ζεις στο χαρούμενο κόσμο της φάντα

), κάποια στιγμή θα καταλήξεις στο συμπέρασμα που σου κάνει.
και πούσε ε.. αυτά στα φέρνει "κοσνέρβα" η ζωή δεν τα κουλιαντρίζεις όπως θέλεις πάντα..
Βαρέθηκα τις γκόμενες
κοντεύω να τα χάσω
για να φορέσω ράσο.
# 35
στις 18/9/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ...
κοινωνικο συμβολαιο,τυπικη διαδικασια,μικροαστικο καταλοιπο..
ΑΥΤΑ
# 36
στις 18/9/2006
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Τι ειναι ο Γαμος??Συντροφηκοτητα??Αναγκη?? Ή μεσο διαιωνησης του ανθρωπινου ειδους??
Ίσως είναι λίγο ή περισσότερο απ' όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα, αλλά όταν έρθει μιά <<στιγμή>> ίσως να μην είναι και τίποτα από όλα αυτά.
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
Ανδρας / 39 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 98
Γάμος είναι μία συμφωνία που βασίζεται στην αγάπη και μόνο(αλλιώς είναι "κάτι σαν γάμος") που για να διατηρηθεί,πρέπει να συμμετέχουν απαραιτήτως δύο έξυπνοι άνθρωποι,πρώτον για να καταλάβουν αν πρέπει να προχωρήσουν και δεύτερον πως πρέπει να προχωρήσουν.Πιστεύω απαντώ και στην ερώτηση του γιατί υπάρχουν πολλά διαζύγια.
After a thousand battles,one only sees death.
Γυναίκα / 51 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 169
η φράση " οι χωρισμένοι έχουν τον πρώτο λόγο"
μου θυμίζει μια λαικη αοιδό που τραγουδαγε με πάθος :
"...οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτε!"....
τωρα εγω που μετα το χωρισμό, "πήρα" τα πανω μου, τι να πω...
"Οι αδύναμοι μιλούν για τον εαυτό τους, οι δυνατοί μιλούν με τον εαυτό τους κι όσοι αγαπούν σιωπούν.."
στα social media