Παράθεση:
Originally posted by giannis28
Παράθεση:
Originally posted by sernickolas
Πρεπει να φυγουν ολοι οι τεμπεληδες απο το δημοσιο, και για να γινει αυτο πρεπει να αρθει η μονιμοτητα.
Ναι γιατί όχι στην άρση της μονιμότητας, αλλά........
Εισαι χρησιμος εισαι εργατικος δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Ποιός θα κρίνει την εργατικότητα του επί συμβάσει υπαλλήλου? υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας για να μη γίνεται κατάχρηση από πλευρά των διοικούντων?
Δεν μπορει η μιση Ελλαδα να πληρωνει την αλλη μιση χωρις να παραγετε εργο.
Και ο εργαζόμενος του Ιδιωτικού τομέα πληρώνεται από τους "άλλους" μισούς ή δεν είναι έτσι?
Στο μεν δημόσιο τομέα ο εργοδότης λέγεται διοίκηση στον δε ιδιωτικό αφεντικό, και οι δύο εισπράτουν από τους μεν και δε μισούς, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.Η διαφορά είναι ότι στο δημόσιο υπάρχει η ανταποδωτικότητα και δεν παράγει πλούτο, ενώ ο ιδιωτικός τομέας (το αφεντικό) πλουτίζει σε βάρος τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών.
Η όποια διεκδίκηση είναι σεβαστεί όταν δεν γίνεται σε βάρος άλλων και στην προκειμένη περίπτωση οι εκπαιδευτικοί έχουν "ξεφύγει", όπως και άλλοι κλάδοι στο παρελθόν.Θεωρητικά θα είναι πλήγμα για τον συνδικαλισμό να "βγουν" από την απεργία οι εκπαιδευτικοί χωρίς να κερδίσουν αρκετά, όπως έχει συμβεί και σε άλλές απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρόσφατο παρελθών.Η "απεξάρτηση" σπουδών με επαγγελματική αποκατάσταση θα πρέπει να γίνει πρώτα σε εμάς τους πολίτες συνείδηση.Σπουδάζω γιατί το θέλω και δημιουργώ τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη εργασία και όχι γιατί πρέπει ντε και καλά με το πτυχίο στο χέρι να "μπω" στο δημόσιο. Κάποτε οι γονείς λέγαν στα παιδιά τους :" πήγαινε σχολείο να μη σε κλέβουν στο ζύγι".
Άδικη η απεργία αλλά άδικη και η επίθεση στον κλάδο των εκπαιδευτικών.
Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε στον ΔΙΑΛΟΓΟ μέχρι τελικής πτώσεως και όχι με το παραμικρό απεργιακή κινητοποίηση, έτσι βρε αδελφέ να αποκτήση και η απεργία την θέση που τις ΑΞΙΖΕΙ.
"Το ιδιο το δημοσιο σε κανει τεμπελη σερ, η ιδια η υπηρεσια σε ξεκουραζει!!"
Ασε λοιπον τα μεγαλα λογια του τυπου "αυτοι ειναι τεμπεληδες" γιατι και εσυ αν ησουν στο δημοσιο τεμπελης θα ησουν.Και μην ξεχνας πως ζεις στην ελλαδα.Στην χωρα της διαφθορας και της ανεντιμωτητας.Ο ελληνας εχει εμφυτο το γονιδιο της καλοπερασης και του συμβηβασμου!!
Όχι φυσικά δεν σε κάνει τεμπέλη το δημόσιο, ούτε και σε διαεφθίρει ήσουν πριν απλά δεν έτυχε να εκδηλωθεί.
Άλλο η καλοπέραση και άλλο η τεμπελιά και η διαφορά και δυστυχώς αυτό το "ζω στην Ελλάδα" είναι μιας μορφής καρκίνου που δεν βρέθηκε ακόμη το φάρμακο, όπως και το ωχ βρε αδελφέ έτσι είναι ο κόσμος,
Κάποια πραγματα πρέπει να τα αλλάξουμε στον εαυτό μας και να τα μεταδώσουμε στα παιδιά μας αν θέλουμε αυτή η χώρα να προχωρήσει..............
Παράθεση:
Originally posted by evixatz
ακομη και ετσι να ειναι(δεν μπορω να αντιπροβαλλω επιχειρηματα γιατι και εγω δεν γουσταρω τα ..μηδια) δεν μπορεις να αρνηθεις οτι οι περισσοτεροι δημοσιοι υπαλληλοι ειστε σε πλεονεκτικη θεση.
Παράθεση:
Originally posted by sernickolas
Ποσα λεφτα χαλασαν οι γονεις σου και οι δικοι μου για να μην ειμαστε τουβλα;
Μηπως οι παλιοι Δασκαλοι ηταν λιγο διαφορετικοι;
Σ`αρεσει οταν βγαινουν οι αγροτες και κλεινουν την εθνικη;
Τα δικαιωματα καθε κλαδου φτανουν μεχρι εκει που αρχιζουν των υπολοιπων.
Εγω που εχω δυο παιδια να μην παω στη δουλεια λοιπον και να κραταω τα παιδια στο σπιτι.
Να παρω οικιακη βοηθο (με φτανουν τα λεφτα μου
Μολις αρχισουν τα σχολεια, τα παιδια και θα εχουν παραπανω υλη και εσεις οι δασκαλοι θα θελετε να πατε παρακατω για να προλαβεται, χωρις πολλες παραδωσεις.
Με τα νεα βιβλια που εχουνε φετος τα παιδια θα χρειαζονται φροντηστηριο απο την τεταρτη δημοτικου.
Παράθεση:
Originally posted by enfant_gate
Παράθεση:
Originally posted by sernickolas
Ποσα λεφτα χαλασαν οι γονεις σου και οι δικοι μου για να μην ειμαστε τουβλα;
Μηπως οι παλιοι Δασκαλοι ηταν λιγο διαφορετικοι;
Σ`αρεσει οταν βγαινουν οι αγροτες και κλεινουν την εθνικη;
Τα δικαιωματα καθε κλαδου φτανουν μεχρι εκει που αρχιζουν των υπολοιπων.
Εγω που εχω δυο παιδια να μην παω στη δουλεια λοιπον και να κραταω τα παιδια στο σπιτι.
Να παρω οικιακη βοηθο (με φτανουν τα λεφτα μου
Μολις αρχισουν τα σχολεια, τα παιδια και θα εχουν παραπανω υλη και εσεις οι δασκαλοι θα θελετε να πατε παρακατω για να προλαβεται, χωρις πολλες παραδωσεις.
Με τα νεα βιβλια που εχουνε φετος τα παιδια θα χρειαζονται φροντηστηριο απο την τεταρτη δημοτικου.
Με συγχωρείς, sernickolas, που κάνω παράθεση σχολίου σου σε άλλο μέλος, όμως εκεί ακριβώς έγκειται το πρόβλημα.
Ο "θεσμός" του φροντιστηρίου ξέρετε από πού ξεκίνησε; Από τη διάθεση ορισμένων να γίνουν βασιλικότεροι του βασιλέως. Στα φροντιστήρια, τι μαθαίνουν τα παιδιά; Αποκομίζουν τα εφόδια για να περάσουν στις εξετάσεις... μόνο! Το σχολείο παρέχει συνολική εκπαίδευση και γνώση, κατά μέσο όρο. Δε σου μαθαίνει πώς να περάσεις στις εξετάσεις. Σου δίνει τα εφόδια, και αν είσαι έξυπνος τα χρησιμοποιείς, ώστε να έχεις τη "δεξαμενή γνώσεων" που απαιτείται για να προχωρήσεις παρακάτω.
Θίγεις το θέμα της ύλης που καλούνται να διδάξουν οι δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αντίστοιχα ν'αφομοιώσουν τα παιδιά του δημοτικού. Είναι κι αυτό ένα από τα σημαντικά θέματα που έχει τεθεί προς συζήτηση. Οι κινήσεις για την αντικατάσταση της διδακτέας ύλης ήταν "σκοτεινές" και αντίθετες σε ορισμένες περιπτώσεις προς τις συστάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Είναι κι αυτό μέρος του αγώνα των δασκάλων... για να μην φτάσουμε να κάνουν τα παιδιά φροντιστήριο από την δ' δημοτικού, όπως λες κι εσύ! Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αυτόματα τα παιδιά μας γίνονται τούβλα. Από εμάς εξαρτάται, πώς θ'αντιμετωπίσουν το σχολείο -συνολικά- και τον δάσκαλο -ειδικά.
Ενδεχομένως η διδακτέα ύλη να μην καλυφθεί φέτος, αν συνεχιστεί η απεργία. Ενδεχομένως, του χρόνου, να υπάρχουν μαθητές με πολλά κενά αφού δεν απεργεί το σύνολο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπάρχουν δάσκαλοι που δεν έχουν απεργήσει ούτε μια μέρα, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν δάσκαλοι που δεν έχουν σπάσει την απεργία τους ούτε μια μέρα. Τότε θα κληθούμε όλοι όσοι έχουμε παιδιά στο δημοτικό να τα βοηθήσουμε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα βρεθεί δάσκαλος που θ'αφήσει πίσω μαθητή με αυτά τα δεδομένα.
Κάτι τελευταίο, όσον αφορά στα δικαιώματά μας ως πολίτες. Δικαίωμα στην απεργία έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι, θεωρητικά. Στην πράξη, ελάχιστοι έχουν τα κότσια να την κάνουν πράξη και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ας μην τους κατατρέχουμε...
![]()
Παράθεση:
Originally posted by enfant_gate
Παράθεση:
Originally posted by evixatz
ακομη και ετσι να ειναι(δεν μπορω να αντιπροβαλλω επιχειρηματα γιατι και εγω δεν γουσταρω τα ..μηδια) δεν μπορεις να αρνηθεις οτι οι περισσοτεροι δημοσιοι υπαλληλοι ειστε σε πλεονεκτικη θεση.
Δεν είμαι υπάλληλος του δημοσίου, πόσο μάλλον δασκάλα.
Μητέρα είμαι, παιδιού που φοιτά στο δημοτικό, όμως έχω τη συναίσθηση και τη γνώση όσων γίνονται στο χώρο της εκπαίδευσης. Φροντίζω κι ενημερώνομαι για όσα θέματα ενδέχεται να επηρεάσουν το μέλλον του παιδιού μου.
Το εχω σκεφτει κι εγω φιλε μου πολλες φορες-δικηο εχεις, αλλα μην ξεχνας και κατι ταλαιπωρους αναπληρωτες, Οι οποιοι υπηρξαν καθηγητες...αλλα προσωρινοι...δεν διοριστηκαν.Παράθεση:
Originally posted by sernickolas
στα social media