Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

ο παγκόσμιος πλούτος

Σελίδα : 1

MINOAN_prince

# 1 στις 9/12/2006
author
Ανδρας / 52 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 26
Απαντήσεις: 135
'Aρεσαν+: 0%

ο παγκόσμιος πλούτος

Στα χέρια λίγων ο παγκόσμιος πλούτος

το 2 % του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 50 % του παγκόσμιου πλούτου

το 48 % του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 49 % του παγκόσμιου πλούτου

το 50 % του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 1 % του παγκόσμιου πλούτου

Το 2% των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο κατέχει περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με την έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάπτυξης και Οικονομικής Έρευνας του OHE (WIDER).

Τα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην “Ημερησία”, με τίτλο «Η παγκόσμια κατανομή πλούτου στα νοικοκυριά», αποκαλύπτουν ότι το φτωχότερο ήμισυ του πληθυσμού της γης μετά βίας κατέχει το 1% του παγκόσμιου πλούτου.

Ως πλούτο οι ερευνητές ορίζουν την αξία της υλικής και άυλης περιουσίας, μείον τα χρέη ενός νοικοκυριού - με άλλα λόγια, τη συνολική αξία των κεφαλαιουχικών στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους. Ο συνολικός πλούτος των νοικοκυριών έφτανε το 2000 (έτος στο οποίο αναφέρονται τα περισσότερα στοιχεία της έρευνας) τα 125 τρισ. δολάρια, δηλαδή περίπου τρεις φορές την αξία του παγκόσμιου AEΠ.

Μια περιουσία της τάξης των 2.200 δολαρίων ανά ενήλικο τοποθετούσε ένα νοικοκυριό μέσα στο 50% των πλουσιότερων νοικοκυριών από πλευράς κατανομής πλούτου. Ο πλούτος είναι συγκεντρωμένος στη βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τις χώρες υψηλού εισοδήματος της Ασίας και του Ειρηνικού, περιοχές που συνολικά κατέχουν το 90% του παγκόσμιου πλούτου.

Στη μέση οι Έλληνες που κατέχουν τη 12η θέση στις 24 θέσεις
Αν και αποτελούν μόλις το 0,18% του παγκόσμιου πληθυσμού και παράγουν το 0,37% του παγκόσμιου AEΠ, τα ελληνικά νοικοκυριά διαθέτουν το 0,5% του παγκόσμιου πλούτου.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε μονάδες αγοραστικών δυνατοτήτων (λαμβάνοντας, δηλαδή, υπόψη το επίπεδο των τιμών), ο κατά κεφαλήν πλούτος στην Ελλάδα φτάνει τις 72.825 μονάδες, ενώ σε όρους συναλλαγματικών ισοτιμιών ανέρχεται σε 50.240 μονάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χαμηλότερο πλούτο διαθέτουν οι πολίτες αρκετών άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε., όπως η Αυστρία (66.639 μονάδες), η Δανία (66.191 μονάδες) και η Πορτογαλία (53.357 μονάδες). Οι Έλληνες εμφανίζονται σχεδόν εξίσου πλούσιοι με τους Νορβηγούς (72.254 μονάδες) και με διπλάσιο πλούτο από τους Φιλανδούς (38.754 μονάδες).
Αντίστοιχης αξίας είναι τα κατά κεφαλήν περιουσιακά στοιχεία στην Ισλανδία (73.401 μονάδες) και τη Σουηδία (80.091 μονάδες), ενώ πλουσιότεροι, με μεγάλη διαφορά, εμφανίζονται οι πολίτες του Λουξεμβούργου (182.567 μονάδες), ακολουθούμενοι από τους Ελβετούς (144.186 μονάδες), τους Αμερικανούς (143.727 μονάδες) και τους Βρετανούς (128.959 μονάδες).

Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα κατατάσσεται, σε όρους πλούτου, 12η μεταξύ των 24 χωρών υψηλού εισοδήματος. Σε όρους AEΠ, αντίθετα, είναι προτελευταία.
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε