Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Άτομα με υψηλό IQ.

Σελίδα : 1

George74

# 1 στις 22/7/2003
author
Ανδρας / 49 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 130
'Aρεσαν+: 0%

Άτομα με υψηλό IQ.

Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έλεγε, χωρίς να τόν ξέρεται και πολύ για να το διαπιστώσετε μόνοι σας, πώς ειναι άτομο με υψηλό IQ;

Γενικά με την ιδέα πως υπάρχουν τέτοια άτομα, πώς τα πάτε; Το πιστέυετε;

Αν έχετε γνωρίσει κανένα, ποιά η άποψή σας;

Θα κάνατε παρέα με κάποιον/α; Γιατί;

# 2 στις 22/7/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Φίλε George74,
πολύ καλή κίνηση να ανοίξεις άλλο thread!

Πρώτα θα απαντήσω στο θέμα του Δείκτη Ευφυίας και ύστερα στα ερωτήματα του thread που άνοιξες.

Υπάρχουν πολλά τεστ που μετρούν το ΔΕ (τα περισσότερα υπό αμφισβήτηση). Σκοπός τους δεν είναι να χωρίσουν τους ανθρώπους σε "έξυπνους" και "χαζούς", αλλά να βγάλουν συμπεράσματα σε ποιους τομείς υπερτερεί ή υστερεί το άτομο, ώστε να ρίξει το βάρος της προσπάθειάς του.

Δηλαδή ένα 5 χρονο παιδάκι που έχει ΔΕ χαμηλότερο του μέσου όρου είναι καταδικασμένο??

Οι ερωτήσεις που μπαίνουν στα τεστ ΔΕ μετράνε τους εξής παράγοντες: λογική σκέψη, λεξιλογικός πλούτος, επίδοση στην αριθμητική, οπτική αντίληψη.

Πιθανόν κάποιο άτομο που συνηθίζει να λύνει σταυρόλεξα για παράδειγμα να έχει καλύτερη βαθμολογία στις γλωσσικές ασκήσεις επειδή έχει εξοικειώσει το μυαλό του με την επεξεργασία γλωσσικών ασκήσεων.

Κάποιο άλλο άτομο που ασχολείται με τις αριθμητικές σπαζοκεφαλιές θα έχει μεγαλύτερη βαθμολογία στις αριθμητικές ασκήσεις, το άτομο που ασχολείται με παζλ στην οπτική αντίληψη κ.ο.κ.

Έχω κάνει προσωπικά διαφόρων ειδών τεστ ΔΕ. Σε άλλα έβγαινα ιδιοφυία και σε άλλα...οριακή περίπτωση!!::lol

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι παίζει ρόλο η διάθεσή σου εκείνη τη στιγμή, η μεθοδικότητα, η υπομονή που διαθέτεις και η ...εμπειρία σου με τα τεστ!

Κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε και τις καταστάσεις στη ζωή μας και χαρακτηριζόμαστε έξυπνοι ή χαζοί από τους άλλους(ανάλογα κιόλας με το τί περιμένουν οι "άλλοι" από εμάς να πράξουμε ή να αποφασίσουμε!...)

Η άποψη ότι η ευφυία είναι δεδομένη μέσω γεννετικού κώδικα με βρίσκει εντελώς αντίθετη. Άσε που είναι και απαισιόδοξη. Από τη στιγμή της γέννησής μας (καθόλου απίθανο και της σύλληψης...) τα βιώματα και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε μας επηρεάζουν σε ζητήματα γνώσεων, ανάπτυξης συγκεκριμένων διανοητικών ικανοτήτων, πρακτικές μεθόδους επίλυσης προβλημάτων.

Τώρα, αν κάποιος με το "καλημέρα σας" μου συστηνόταν ως άτομο με υψηλό IQ θα τον χαρακτήριζα "ψώνιο" και γενικά ανασφαλές άτομο, επειδή δεν περιμένει να το ανακαλύψουν οι άλλοι το...IQ του.

Το αν θα έκανα παρέα μαζί του εξαρτάται από άλλα χαρακτηριστικά του.

Ουφ! Διαλειμμα!!!

evans

# 3 στις 22/7/2003
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
'Aρεσαν+: 0%
ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ IQ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ , ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΝΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ Μ' ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΡΑΣΙ.

ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΕΝΑΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΒΓΑΖΕ OFF ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ .
ΕΚΑΤΣΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ) .
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ 6Χ8=?.........

Μυρτώ

# 4 στις 23/7/2003
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
'Aρεσαν+: 0%

Θα συμφωνήσω με την souvlitsa...

και θα ήθελα να προσθέσω ότι τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει και το EQ (IQ = Intelligence Quota , ΕQ= Emotional Quota).
To IQ αφορά αποκλειστικά τα επίπεδα νοημοσύνης ενώ το EQ αποτελεί την συναισθηματική μας νοημοσύνη - δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με το περιβάλλον. Σε αρκετές περιπτώσεις άτομα με υψηλό IQ έχουν μειωμένο ΕQ. Οταν ΕQ και ΙQ είναι υψηλά τότε έχουμε αυτό που χαρακτηρίζουμε ως χαρισματικό άτομο του οποίου η νοημοσύνη είναι εμφανής αλλά δεν έχει προβλήματα προσαρμοστικότητας με το περιβάλλον.
Υψηλό EQ με μέσο IQ δημιουργεί άτομα κοινωνικά και αποδεκτά από το περιβάλλον.

Eτσι λοιπόν το IQ από μόνο του δεν φτάνει για να μπορεί κάποιος να επιτύχει ή να είναι κοινωνικά αποδεκτός και συμβατός.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν η συναισθηματική νοημοσύνη ανακαλύφθηκε από τους Μάγιερ και Σάλοβι ,τέθηκε το ερώτημα κατά πόσο η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να είναι πιο σημαντική από την νοημοσύνη σε σχέση με την επιτυχία του ατόμου.Οι μελέτες έτειναν στο να δώσουν στην συναισθηματική νοημοσύνη το μεγαλύτερο βάρος.

Η συναισθηματική νοημοσύνη αποτελεί επίσης την δυνατότητα του ατόμου να κατανοήσει τον εαυτό του και τα συναισθήματα του , πράγμα που η απλή νοημοσύνη δεν το προυποθέτει.

Αρα , όταν μιλάμε για έξυπνους ανθρώπους , πλέον εννούμε τους ανθρώπους που έχουν ένα συνδιασμό υψηλής νοημοσύνης και υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης.

Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Μυρτώ

# 5 στις 23/7/2003
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
'Aρεσαν+: 0%

Σε σχέση με το ερώτημα του George74...

θα έλεγα , όπως το είπα ξανά και παρεξηγήθηκα , ότι εκτιμώ ιδιαίτερα τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη αλλά εκτιμώ ακόμα περισσότερα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Τέτοια άτομα , κατά την ταπεινή μου γνώμη υπάρχουν αρκετά sxeseis.gr κρίνωντας από τον τρόπο που εκφράζονται στα φόρουμ.
Οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη φίλε μου Γιώργο , νομίζω ότι ξεχωρίζουν με τις πρώτες επαφές που θα έχεις μαζί τους και δεν νομίζω να είναι κακό να τους το αναγνωρίζουμε ή και τα ίδια να το παραδέχονται ειδικά εάν ο δείκτης νοημοσύνης τους δεν είναι αποτέλεσμα της φαντασίας τους αλλά αποδεδειγμένος .

Από τέτοια άτομα που έχω γνωρίσει (4 στο σύνολο) είχα την τιμή να μάθω πράγματα και να κάνω συζητήσεις οι οποίες μου έχουν μείνει αξέχαστες.

Οσο για την ιδέα...ότι υπάρχουν τέτοια άτομα , είμαι απόλυτα συμφιλιωμένη. Οπως υπάρχουν πιο όμορφοι άνθρωποι , όπως υπάρχουν πιο ευχάριστοι άνθρωποι , όπως υπάρχουν πιο ψηλοί άνθρωποι....υπάρχουν και πιο έξυπνοι.
Αυτά γιατί τα αποδεχόμαστε ενώ αυτό όχι;


Μήπως ο δικός μας εγωισμός εκλαμβάνεται ως δικός τους σνομπισμός;
Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

George74

# 6 στις 23/7/2003
author
Ανδρας / 49 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 130
'Aρεσαν+: 0%

One at a time... or not?

Άς τα πάρω απο τήν αρχή.

Souvlitsa:
Πρώτα νομίζω πώς με τήν εξάσκηση μπορείς να βελτιωθέις σε τέτοια τεστ, αλλα όχι να αυξήσεις το IQ σου.

Προσωπικά, απο το δημοτικό που έκανα το 1ο τεστ, μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα τών τέστ έχουν μικρές αποκλίσεις. Χώρίς να τα θεωρώ τεκμήριο πως είμαι κατι ή όχι. Πραγματικά νομίζω πώς δέν είναι αντικειμενικά. Φυσικά μιας και έχω ξεφυγει απο το τριπάκι εδω και χρόνια, δέν έχω κανει τέστ EQ. Στείλτε αν έχετε, για να περασει η ώρα στη δουλειά! :>
Evans:
Ένα PC δέν παιρνει αποφάσεις φίλε μου, εκτελει κώδικα και μόνο.
Οι αποφάσεις έχουν παρθεί απο τον προγραμματιστή έκ των προτέρων. (Αν έχει προνοήσει σωστά!)

Για το 6χ8 να σου πώ... Καθαρή τεμπελιά!. Κι εγώ στο σχολείο έκανα τα ίδια.

Μυρτώ:

Να σου πώ την αλήθεια καλή μου, τα έχω πάρει λίγο... Πρίν 1-2 χρόνια είχα πάει σε μια συνάντηση της ΜΕΝΣΑ. (Η πρώτη και τελευταια!) Πρέπει να ήταν λάθος κίνηση έξ αρχής... γιατι δέν θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου να έχω δει τόσους ανθρώπους μαζεμένους που τους χαρακτηρίζει μια έπαρση και αλαζονεία. (ΟΚ, ίσως άλλη μια φορά σε συγκέντρωση στελεχών τάγματος, που ήταν όλοι οι μόνιμοι.)

Φυσικά και δέν είναι "σνομπισμός" αυτό.
Μπορεί μερικοί να μήν καταλαβαίνουν τις ατάκες σου, και τη διαδικασία απο την οποία βγήκαν οι σκέψεις που εκφράζεις, αλλα σίγουρα θαυμάζουν το αποτέλεσμα. (Ακόμα κι αν χρειαστεί να τους το εξηγήσεις, αυτό δέν είναι κακο, απο το να τους αφήνεις στην άγνοια.)

Μυρτώ

# 7 στις 23/7/2003
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
'Aρεσαν+: 0%

γεοργε74

Γιώργη ,
τα πράγματα τα βλέπουμε πάντα με τον τρόπο που θέλουμε να τα δούμε
Μην μου θυμώνεις αλλά άκουσε μισό λεπτάκι χωρίς τον θυμό που σου προκάλεσα με το πόστ μου στο άλλο thread :
Αν τέτοιους ανθρώπους τους αντιμετωπίζεις με την γνωστή καιγια μένα κατακριτέα Ελληνική νοοτροπία του ΄Ποιός νομίζει ότι είναι ; Σιγά το μυαλό που μου το παίζει και έξυπνος ΄τότε δεν έχεις να πάρεις τίποτα απολύτως από αυτούς , αντίθέτως σε χαλάνε και σε θυμώνουνε. Αν τους αντιμετωπίζεις ως άτομα που έχουν κάτι παραπάνω και που μπορούν να σου δώσουν κάτι , τότε δεν τους βλέπεις σνόπ και με έπαρση , αλλά σαν πηγές προσωπικής εξέλιξης.

Για μένα η προσωπική εξέλιξη και η προσωπική βελτίωση είναι : να παίρνω από το περιβάλλον πράγματα από αυτούς που έχουν να μου προσφέρουν...και όχι από αυτούς που ήδη στα δικά μου μάτια έχουν καταταγεί σε ένα χαμηλό επίπεδο. Και για να μην θυμώσεις πάλι , δεν εννοώ χαμηλό επίπεδο IQ εννοώ χαμηλό επίπεδο...τελεία!

(και μην μου το αμφισβητήσεις και αυτό...κοίτα γύρω σου και δεν άτομα να βρίσκονται στο στάδιο Νεάτερνταλ και άτομα που έχουν προχωρήσει...πολλές ζωές μπροστά... )
Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

George74

# 8 στις 23/7/2003
author
Ανδρας / 49 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 130
'Aρεσαν+: 0%

ΟΚ, ας κάνω ένα διαχωρισμό...

Άλλο τα άτομα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου, και είναι έξυπνα, αυτά τα έχω επιλέξει για τα καλα τους χαρακτιριστικά.

Έχοντας όμως μια καλή εμπειρία με τους "δικούς" μου έξυπνους ανθρώπους πήγα να βρώ μερικούς ακόμα...

Συγνώμη για αυτα που θα πω, δέν έχω πρόβλημα με τη ΜΕΝΣΑ σαν ιδέα αλλα με τους αντιπροσώπους στην Ελλάδα, γιατι έχω δει και τι κάνουν στις συγγεντρώσεις τους και στήν Αγγλία που έμενα για μερικά χρόνια.

Πρώτα μπήκα στο internet site και μέσα σε όλα είδα και τις προσωπικές τους σελίδες. (Καθαρά επαγγελματική προβολή - απογοήτευση).
Λοιπόν, πάω σε εκδήλωση. Αντε να γνωρίσουμε και ένα άτομο εκει, βρίσκω τον Πρόεδρο: Προεδρος=Π, Εγώ=Γ
Π: Γεια, ειμαι ο Ταδε... Με τι ασχολεισαί;
Γ: Ειμαι ο Γιώργος είμαι μηχανικός. Εσυ;
Π: Εγω παιζω Ταβλι.
Γ: Κι εγώ, αλλα με τι ασχολεισαι;
Π: Παιζω ταβλι απο το internet με στοιχήματα, και βγάζω έτσι τα προς το ζειν.
Γ: Καλα σοβαρολογείς;
Π: Φυσικά, αφου είμαι εξυπνος και νικάω, γιατι να μην το χρησιμοποιήσω να βγάζω λεφτά άνετα; Αλλωστε δουλειά είναι κι αυτο.
Κοιτάχτηκα με την κοπέλα μου, και καταλαβε τι σκεφτόμασταν, και τελος άλλαξε τραπέζι.

Έχω κι άλλα παρόμοια με άλλα μέλη αν θέλεις, αλλα λέω να μην τα ψάλλω σε πολλούς...

Ξέρώ φυσικά πώς αυτοί οι μαζεμένοι άνθρωποι έχουν κάποιους προσωπικούς λόγους εγγραφής στη ΜΕΝΣΑ, άλλους απο τους επίσημους, που είναι να προάγουν τήν ιδέα και να συγγεντρώσουν όλα τα πιθανά μέλη τής χώρας τους. Οπώτε εξ ορισμου μιλάμε για επιδεικτικά ατομα, με την έπαρση που έλεγα.
Άν δέν είχαν τέτοιο χαρακτήρα, θα κράταγαν τη γνώση του IQ τους για τον εαυτό τους.

Μυρτώ

# 9 στις 23/7/2003
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
'Aρεσαν+: 0%

γεοργε74

Ερχεσαι στα λόγια μου :
IQ στον Θεό , EQ στον πάτο!!!
Αυτό μόλις περιέγραψες.....

Αυτά τα άτομα ήταν απλά έξυπνα αλλά όχι χαρισματικά!

Το χαρισματικό άτομο , σαφώς και δεν θα χρησιμοποιούσε το IQ του για να βγάλει κέρδη παίζοντας τάβλι!
Θα το χρησιμοποιούσε κατ αρχήν για να προσφέρει στον εαυτό του...και στο κοινωνικό σύνολο.

Μ αρέσει που συμφωνούμε διαφωνόντας!
Τώρα που καταλαβαίνεις το σκεπτικό...είσαι ακόμα θυμωμένος ;

(μικρή παρένθεση = σε αυτό τον τύπο που περιέγραφες δεν θα έδινα ποτέ το δικαίωμα να μου ρίξει χυλόπιττα...χιχιχιχιχιχι)
Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

George74

# 10 στις 23/7/2003
author
Ανδρας / 49 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 130
'Aρεσαν+: 0%

Θυμωμένος;;; Ποιός;;;

Καλή μου, εγώ κάνω παρατηρήσεις σε αυτά που διαβάζω, δέν εχω προσωπικά.
Δέν θυμώνω αλλα διαφωνώ!
Και δέν άλλαξε τίποτα απο τη διαφωνία μου.
Όσο θυμάμαι πως επιλέγεις κόσμο σύμφωνα με το ΙQ (Που εσύ κρίνεις), που είναι δικαίωμα σου, με την αιτιολογία οτι ο άλλος δέν θα σε καταλάβει. Ο λόγος (Τρόπος σκέψης) με πειράζει, όχι η επιλογή η ίδια. Άλλωστε τέτοιο στύλ ανθρώπου που βάζει εαυτόν πανο απο τους άλλους εγώ θα το απέρριπτα με τήν πρώτη.
Δικαίωμα όλων είναι η επιλογή.

Ας κλείσει αύτο εδώ. Δέν ειναι θέμα προσωπικής βελτίωσης, αλλα συλλογής απόψεων του κοινού.

Ας δόυμε τι έχουν να πουν οι άλλοι φιλοι μας για το θέμα...

spy26

# 11 στις 23/7/2003
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Αλλη χώρα
Θέματα: 33
Απαντήσεις: 416
'Aρεσαν+: 0%
Μα βρε παιδια...ετσι δεν γινετε παντοτε ;

Παντα οσους διαλεγουμε να εχουμε διπλα μας...συμφωνα με το IQ τους δεν το κανουμε ; Ενταξει...ενταξει...δεν εννοω να φτασουμε στο σημειο να ρωταμε τον δεικτη νοημοσυνης του αλλου και κατοποιν, να αποφασιζουμε αν θα τον συμπεριλαβουμε στην λιστα των φιλων μας! Αλλα υποσυνειδητα...αυτο γινεται παντοτε !

Δηλαδη...ειτε διαφωνει,ειτε συμφωνει καποιος μαζι μας μικρη η σημασια, εκεινο που εχει σημαντικο ρολο ειναι αν υπαρχει επικοινωνια, αν μας κραταει σε εγρηγορση, αν μας αφυπνιζει, αν βρισκουμε ενδιαφερον την σκεψη του...ωστε να ασχοληθουμε μαζι του !!!

Και τα παραπανω μπορουν ναν συμβουν μοναχα οταν ο συνομιλητης μας....συμβαδιζει το iq του με το δικο μας ή ακομα καλυτερα αν ειναι και κατι τις ανωτερο !!! Αλλιως τι εχει να μας πει η σκεψη καποιου που απεχει αιωνες απο εμας ! Καποια στιγμη θα τελειωσουν τα παραμυθακια και τα βιογραφικα....και θα επικρατησει η δυναμη της σκεψης και της κρισης !!! Εκει δηλαδη που ειναι ολο το ζουμι....και εκει αν υπαρχει χασμα...υπαρχει και αποριψη !!!

Αυτο θαρρω πως εννοουσε η Μυρτω μιλωντας για ασχετους που δεν μπορουν να καταλαβουν...τι εχουν μπροστα τους !!!
Και μην το περνετε ως υπεροπτικο γιατι δεν ειναι ! Οπως η Μυρτω θεωρει τον Χ βλακα και κατωτερο της....ετσι παντα θα υπαρχει και καποιος Ψ που θα θεωρησει την Μυρτω κατωτερη του !!!
Παντα υπαρχει καποιος υποδιαιστερος μας και παντα υπαρχει καποιος ανωτερος μας! Οσο εξυπνοι ή οσο βλακες και να ειμαστε !!!

Η ουσια παντως ειναι πως το IQ του καθενος μας παιζει σημαντικο ρολο στις σχεσεις μας με την κοινωνια γενικοτερα, και αποτελλει παντοτε το πρωτο κριτηριο της επιλογης ανθρωπων!
Σκεφτητε το καλυτερα...εχει καποιος απο εσας καποιον φιλο που τον θεωρει ηλιθιο ; Που ντρεπεται για αυτον ; Δεν νομιζω ! Ξερετε γιατι ; Διοτι...υποσυνηδητα τον επιλαξατε συμφωνα με τον ΔΕ του !!! Επειδη βρισκοταν σε κοντινο σημειο με εσας ! Εξου και η παροιμια που λεει....''δειξε μου τον φιλο σου, να σου πω ποιος εισαι '''

Και για να παρω και λιγο πιο προσωπικη θεση αναμεσα στην Μυρτω και τον Γιωργο...θα ηθελα να πω ως τριτο ματι, πως στην ουσια διαβαζοντας αυτα που λετε, συμφωνειτε μεταξυ σας ! Απλα...ο φιλος Γιωργος (που γραφει και τα καλυτερα ανεκδοτα σημειωτεον) δεν μπορει να δεχτει αυτην την υπεροψια που ακουγετε απο τα λογια της Μυρτως ! Που για μενα...αν το παρατηρησουμε λιγο πιο αποστασιοποιημενα απο τον ορο ''υπεροψια''..θα καταλαβουμε πως δεν ειναι κατι τετοιο! Αντιθετως μαλιστα...ειναι καλο και επικοδομητικο να θεωρουμε τον εαυτο μας ενα σκαλοπατι παραπανω απο οτι ειναι...γιατι ετσι θα το πιστεψουμε, και αν το πιστεψουμε αληθινα, τοτε θα εχουμε κατακτησει το σκαλοπατι με την αξια μας ! Γιατι θα εχουμε γινει καλυτεροι!!! Αν με πιανετε....γιατι σας τα ψιλομπερδεψα στο τελος !!!

Φιλικα προς Γιωργο+Μυρτω

;;;

George74

# 12 στις 23/7/2003
author
Ανδρας / 49 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 130
'Aρεσαν+: 0%

Εξαιρετική προσπάθεια αποσυμφώρησης...

...αλλά όπως και να ακούγεται, σε εμένα δέν υπάρχει ένταση. Ίσως βέβαια να μην εκφράζομαι σωστά....Χαμηλό EQ ισως;
Συνεχίζοντας...
Όμως προσωπικά έχω φίλους με "χαμηλό" ΔΕ και θα τους έχω για καιρο ακόμα.

Γιατί;

Ασχέτως ΔΕ είναι καλοι ανθρωποι.
Έχουμε κοινά στοιχεία, ασχολείες κλπ.
Εχουν τη διάθεση να συζητήσουν. Είναι διατεθημένοι να ακούσουν "άλλες ιδέες".
Ενδιαφετεται ο ένας για τον άλλο.

Τί άλλο θέλεις απο έναν ανθρωπο;
Άν ήμασταν όλοι ιδιοι, τι νόημα θα είχε;

Άσε που πιστεύω πως έιναι ευχάριστο να επιχειρηματολογείς για τις σκέψεις σου, έτσι μπορείς να ανακαλύψεις κενά και ατέλειες.
Άσχετο αν το κάνεις για να καταλάβει ο άλλος, ε και;
Γιατι, ανάμεσα σε "έξυπνους" ανθρώπους δέν σας έχει τυχει αυτό;

Ακόμα, δέν ντρέπομαι για τους φίλους μου γιατι μπορει να υστερεί σε ΔΕ καποιος, αλλά υπερτερεί σε πράγματα που ίσως εγώ δέν έχω φανταστεί οτι υπάρχουν.

Πολύ φοβάμαι πώς δέν με "βρίσκετε" πουθενά.
Είμαι η αλογόμυγα μου σας ενοχλεί.
Αλλα αυτό ειναι το νόημα του παιχνιδιού.

Τέλεια αυτη η φατσούλα, αρκεί να μην θιχτεί κανεις, χαχαχα!

spy26

# 13 στις 23/7/2003
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Αλλη χώρα
Θέματα: 33
Απαντήσεις: 416
'Aρεσαν+: 0%
Οχι...φιλε Γιωργο, δεν ηταν προσπαθεια αποσυμφωρησης, ηταν απλα η γνωμη μου!
Και δεν πιστευω πως βρισκεσαι ουτε σε ενταση, ουτε σε θυμο!

Σε πιανω ακριβως...τι θες να πεις, και ξερω πως και εσυ με επιασες ακριβως...οταν εγραψα πως δεν ειναι κακο να ειμαστε και λιγο ''υπεροπτες'' καμια φορα !

Εξαλλου...μην νομιζεις πως δεν σε εχω παρακολουθησει ! Για το ΕQ σου δεν γνωριζω...αφου πρωτη φορα σε αυτο το αρθρο εμαθα για αυτο, αλλα για το IQ σου το εχω αντιληφθει οτι ξεπερναει κατα πολυ τον μεσο ορο !

Για αυτο λοιπον σου λεω...μην κοροιδευεις τον εαυτο σου με το να νομιζεις πως θα βγαλεις μια ζωη με υποδιαιστερους σου νοητικα ανθρωπους ! Οσα κοινα ενδιαφεροντα και να υπαρχουν...θα ειναι παντα αυτα που θα σας ενωνουν μοναχα! Και οσο και να βελτιωσεις τον εαυτο σου...θα τον τελειοποιησεις μεχρι ενα συγκεκριμενο σημειο...! Μεχρι εκει που θα φτανουν οι δικες τους ικανοτητες.Οι δικες σου ομως ;

Αντε να μαστε καλα....και στειλε και κανενα ανεκδοτο...γιατι το παρασοβαρεψαμε καλοκαιριατικα με τοση ζεστη...

;;;

George74

# 14 στις 24/7/2003
author
Ανδρας / 49 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 130
'Aρεσαν+: 0%

Καλά βρε παιδιά,

δέν είπα πώς όλοι οι φίλοι μου έιναι μετά απο εγκεφαλικό!
Λέω πώς έχω όλων των ειδών τους φίλους, άρα δέν είναι κριτήριο το IQ.
Απλά δέν θα απέριπτα έναν άνθρωπο για αυτό το λόγο.

George74

# 15 στις 24/7/2003
author
Ανδρας / 49 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 130
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by spy26

Εξαλλου...μην νομιζεις πως δεν σε εχω παρακολουθησει ! Για το ΕQ σου δεν γνωριζω...αφου πρωτη φορα σε αυτο το αρθρο εμαθα για αυτο, αλλα για το IQ σου το εχω αντιληφθει οτι ξεπερναει κατα πολυ τον μεσο ορο !


Τώρα που το διαβάζω, κατι μου φέρνει απο Big Brother: μην νομιζεις πως δεν σε εχω παρακολουθησει

Θα βγάλω fake id

Άντε καλημέρα σε όλους!
(Φυσικά αυτο θα έπρεπε να μπεί στο humor thread αλλα δε βαριέσαι)!

koyrsaros

# 16 στις 19/10/2003
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%

Πολύ ...έξυπνοι για να πεθάνουν

Οι άνθρωποι με υψηλότερο δείκτη ευφυίας φαίνεται ότι ζουν περισσότερο, σύμφωνα με μεγάλη αναδρομική μελέτη που έγινε στη Σκωτία και προσπάθησε να διαπιστώσει την πιθανή σχέση του δείκτη ΙQ και της διάρκειας ζωής ενός ατόμου. Μέχρι σήμερα όλες οι έρευνες σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την μακροζωία εστίαζαν κυρίως στην κοινωνικο-οικονομική κατάσταση των ατόμων και όχι στις πνευματικές τους ικανότητες. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, οι άνθρωποι με υψηλότερο βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο ζουν περισσότερο.

Ο συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Lawrence Whalley, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, δηλώνει ότι "οι άνθρωποι με υψηλότερο IQ έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να φθάσουν την ηλικία των 76 ετών. Οι αιτίες δεν είναι σαφώς διευκρινισμένες, αλλά φαίνεται ότι παράγοντες όπως το καλύτερο βιοτικό επίπεδο και η πιο ευέλικτη κοινωνική συμπεριφορά, συντελούν σε αυτό το αποτέλεσμα".
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

# 17 στις 19/10/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Όλα τα ζωντανά πλάσματα αυτού του κόσμου, έχουν το δικό τους σκαρί και τη δική τους μοναδική νοημοσύνη.
κανείς, δεν είναι ίδιος με κανέναν.
Έτσι και οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι...δε μοιάζουν και χωρίζονται σε κατηγορίες, τις οποίες δημιουργήσαμε μόνοι μας για να ξεχωρίζουμε τη πνευματική στάθμη του καθενός....
Το ερώτημα είναι πότε κάποιος είναι περισσότερο ευτυχισμένος, όταν είναι λιγότερο έξυπνος έως ηλίθιος, ή όταν είναι περισσότερο έξυπνος έως διάνοια;
Παρατηρώ ανθρώπους που υστερούν..πνευματικά και διαπιστώνω ότι είναι ευτυχισμένοι. ΄Μετά κοιτώ τους ατσίδες...και τους βλέπω πάντα στεναχωρημένους...Βλέπω τους αναίσθητους και μονοκόματους πετυχημένους..και τους φιλότιμους κατατρεγμένους ακόμη κι απ' τη συνειδησή τους.
Τελικά η νοημοσύνη μετριέται; Ή μήπως δε μπορούμε να μετρήσουμε στην ουσία τίποτα;
Ποιός είναι έξυπνος; αυτός που τα ''γράφει'' όλα ή αυτός που ανησυχεί για όλα;
Βλέπω παιδιά που είχαν άριστα στα σχολειά τους, σήμερα να έχουν πάρει τα πλάγια που λέμε....τρελαμένοι εντελώς, σα να χάζεψαν από το διάβασμα.
Μιλάς με κάποιον που το ξέρεις 20 χρόνια και ανοίγεις για πρώτη φορά μια κουβέντα βαθύτερη και ουσιαστικότερη, και τότε καταλαβαίνεις ότι εσύ είσαι στα φμ και αυτός στα μεσαία...,κι όμως τόσα χρόνια νόμιζες ότι ήταν ικανός να καταλάβει κάτι πιο βαθύ.
Τελικά λες, ποιός είναι πιο έξυπνος, αυτός που δε τρέχει το μυαλό του στο ''βαθύ'' ενώ δείχνει ότι τάχα τα '' πιάνει '' όλα, ή εσύ που αφηρημένος..από το ''βαθύ'' που το καταννοείς απόλυτα δείχνεις σα μαλάκας με χαμηλό αικιού;
Χαζοί και έξυπνοι...την ίδια μοίρα έχουμε μάγκες....Κι ο Αινστάιν που έφτιαξε..μια εξίσωση...πέθανε κι αυτός! Εδώ θα πεθάνουμε όλοι, σε αυτή τη γή. Το μόνο που ίσως θα μείνει..είναι η καλοσύνη και η κακία του καθενός μας, ως κληρονομιά στους επόμενους. Το πόσο έξυπνος ή χαζός ήσουν....δε έχει και τόση σημασία.
Γιατί ξέρω χαζούς που βοηθούν τη κοινωνία και τους συνανθρώπους και πανέξυπνους που κλέβουν και σκοτώνουν...
Ευτυχώς ανήκω στους χαζούς......

quite

# 18 στις 19/10/2003
author
Ανδρας / 58 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Πυλαία
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 719
'Aρεσαν+: 0%
Θα ελεγα οτι βλεπει λαθος.
το IQ εξαρταται απο τη λειτουργια του εγκεφαλου και την εξασκηση.
ειναι βοηθεια στα καθημερινα προβληματα και στην εργασια .
ο Ανθρωπως ομως ειναι κατι αλλο.
οχι ο βιολογικος εγκεφαλος,ουτε ο χαρακτηρας που δημιουργειται,μετα απο τη γεννηση.
το καθετι εχει τη θεση του ,σε λαθος θεση,δημιουργουνται προβληματα,οπως η προβληματικη κοινωνια μας.
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.