Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Ποιά ειναι η άποψη σας για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας!

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

just a girl

# 1 στις 26/8/2003
author
Γυναίκα / 51 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 44
Απαντήσεις: 154
'Aρεσαν+: 0%

Ποιά ειναι η άποψη σας για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας!

Τι πραγματικα νομιζετε οτι θα γινει το ερχομενο καλοκαιρι με τους ολυμπιακους αγωνες?
Θα εχουμε τελικα επιτυχια σαν διοργανωτρια χωρα η θα πεσει το γελιο της αρκουδας και ο μεγαλος διασειρμος ιδιως μετα το υψηλο επιπεδο διοργανωσης της αυστραλιας?
Θα ειστε Αθηνα οι περισσοτεροι ή θα προτιμησετε να απολαυσετε τους ολυμπιακους απο την τηλεοραση?
Εχετε δηλωσει εθελοντες πολλοι απο εσας?
Προσωπικα πιστευω οτι τον Αυγουστο του 2004 στο ολυμπιακο σταδιο θα γινεται η τελετη εναρξης και σε αλλο διπλανο θα ειναι εργατες απεξω με εργαλεια στο χερι!
Μπορει να κερδισουμε τις εντυπωσεις σαν προβολη διοτι σαν ελληνες διαθετουμε αστειρευτη φαντασια, σαν διοργανωση ομως??
Διατηρω και καποιες επιφυλαξεις οσον αφορα στη πωληση των εισιτηριων......απο τη μια κανανε extra διαφημηστικη καμπανια γιατι δεν πολυπηγαινε καλα το ολο ζητημα κυριως λογω του κοστους τους και απο την αλλη ξεπεραστηκε καθε προσδοκια? ασε τα συμπερασματα που βγαινουν.......και εγω που νομιζα οτι οι ελληνες τα αφηνουν ολα για τελευταια στιγμη, ευτυχως αυτη την φορα προνοησαμε και κλεισαμε νωρις τα εισιτηρια!!!!!Εχω την εντυπωση οτι σε πολλα αγωνισματα και ιδιως σε προκριματικους αγωνες, τυχερα θα σταθουν τα φανταρακια και οι κατασκηνωσεις...... οι γαλλοι το γεμισαν το σταδιο!!!
Εθελοντισμος, αλλο μεγαλο θεμα!!!!
Εσεις τι νομιζεται?
Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτοι οι αγωνες θα μεινουν στην Ιστορια, το πως με φοβιζει λιγο αλλα ενεκεν αισιοδοξης φυσης ευελπιστω θετικα & εντυπωσιακα!

koyrsaros

# 2 στις 27/8/2003
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Δεν σου κρύβω ότι είμαι λιγο επιφυλακτικός με την επιτυχία της διοργάνωσης και για το πόσο θα είναι η Ελλάδα έτοιμη τότε, η οποία φημίζεται αρκετά ώς χώρα με πολίτες της τελευταίας στιγμής. Ευχομαι όμως να πάνε όλα καλά.

just a girl

# 3 στις 27/8/2003
author
Γυναίκα / 51 / Ελεύθερη
Παντως σκεφτειτε εαν εμας τρεμει το φιλοκαρδι μας, λεμε τωρα, σκεψου του Ρογκ! Εμπειρια ζωης ειναι αυτη που θα αποκομισει απο τους ελληνες!!
Μακαρι να τα παμε καλα......
Επισης αυτο που θα ηθελα να πω ειναι οτι θεωρω τους σχολιαστες της κρατικης τηλεορασης στο αθλητικο τμημα απαιχτους.....αντε και καλες συγκινησεις!!!

Joe-73

# 4 στις 27/8/2003
author
Ανδρας / 50 / Παντρεμένος
Καναδάς
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 167
Οταν μας έρχεται η ΔΕΗ και πρέπει να την πληρώσουμε στης 10 του μηνός όλοι πάμε στης 11, αλλά την πληρώνουμε.
Το ίδιο και για της φορολογικες δηλώσεις τον ΟΤΕ την ΕΥΔΑΠ τα γραμμάτια κλπ.
Ειμαστε αυτό που λέει και ο Κουρσάρος της "τελευταίας στιγμής" αλλά πάντα τα καταφέρνουμε.
Το ίδιο πιστεύω οτι θα κάνουμε και το 2004.
Βάλε στόχο το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στβ αστέρια.

just a girl

# 5 στις 27/8/2003
author
Γυναίκα / 51 / Ελεύθερη

Παράθεση:
Originally posted by Joe-73
Οταν μας έρχεται η ΔΕΗ και πρέπει να την πληρώσουμε στης 10 του μηνός όλοι πάμε στης 11, αλλά την πληρώνουμε.
Το ίδιο και για της φορολογικες δηλώσεις τον ΟΤΕ την ΕΥΔΑΠ τα γραμμάτια κλπ.
Ειμαστε αυτό που λέει και ο Κουρσάρος της "τελευταίας στιγμής" αλλά πάντα τα καταφέρνουμε.

Το ίδιο πιστεύω οτι θα κάνουμε και το 2004.

:
Καταλαβα.....ακομα και εαν δεν τα καταφερουμε με τους ολυμπιακους ακολουθουν οι παραολυμπιακοι, θα εχουμε και πειρα μεχρι τοτε

αυτο εννοουσες με το οτι ολοι παμε στις 11 να πληρωσουμε αλλα τελικα το πληρωνουμε

DeepPurpleSoul

# 6 στις 16/1/2004
author
Ανδρας / 50 / Ελεύθερος
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 519

Τρεχουν για να προλαβουν...τον χρονο...!!!

Παράθεση:
Originally posted by moo693
Αυτά λοιπόν λέγαμε ένα χρόνο ΠΡΙΝ τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Τώρα που βρισκόμαστε 8 μήνες πρίν, τι λέμε;

Προχώρησε τίποτα;;;

Ας βγει καποιος με αυτοκινητο.....και ας κανει μια βολτα στους δρομους ....της Αττικης απο την μια ακρη ως την αλλη.....!
Επειδη εγω το εκανα ......καντετο και εσεις και πειτε μου τα συμπερασματα σας....!

Ευχομαι να μην γινουμε τελικα .....παγκοσμιος......ρομπες....!!!

Και το κυριοτερο.....ας βαλει ο Θεος το χερι του......να μην θρηνισουμε θυματα....!!!

morelli

# 7 στις 27/1/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685

Παράθεση:
Originally posted by DeepPurpleSoul

Παράθεση:
Originally posted by moo693
Αυτά λοιπόν λέγαμε ένα χρόνο ΠΡΙΝ τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Τώρα που βρισκόμαστε 8 μήνες πρίν, τι λέμε;

Προχώρησε τίποτα;;;

Ας βγει καποιος με αυτοκινητο.....και ας κανει μια βολτα στους δρομους ....της Αττικης απο την μια ακρη ως την αλλη.....!
Επειδη εγω το εκανα ......καντετο και εσεις και πειτε μου τα συμπερασματα σας....!

Ευχομαι να μην γινουμε τελικα .....παγκοσμιος......ρομπες....!!!

Και το κυριοτερο.....ας βαλει ο Θεος το χερι του......να μην θρηνισουμε θυματα....!!!

Οποιος προλαβε (απο τους κατεχοντες ) την ..............μιζα επηρε.

Οι υπολοιποι Ελληνες ........τρεχαλα για να μην ρεζιλευτουμε......
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

gt_gr

# 8 στις 7/5/2004
author
Γυναίκα / 41 / Ελεύθερη
Ν. Ξάνθης / Ξάνθη
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 1.275

Αθηνα 2004 - ολυμπιακοι αγωνεσ

To CNN έχει ενεργοποιήσει μια "δημοσκόπηση" http://www.cnn.com/2004/SPORT/05/04/athens.roof/index.html στην οποία καλούμεθα να αναφέρουμε τα μεγαλύτερα κατά τη γνώμη μας προβλήματα των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας
Ο επισκέπτης έχει τις εξής επιλογές :
Security

Hot weather

Incomplete buildings

Traffic chaos

Doping
Λόγω της γνωστής αντικειμενικότητας του καναλιού δεν υπάρχει ουδέτερη επιλογή, πχ. "None of the above" ή εν πάση περιπτώσει μιά απάντηση του στυλ : Don't know / not sure...κ.λπ...
Προτείνω άπαντες να μπούμε και να ψηφίσουμε "Hot weather" σε πείσμα των φιλαράκων μας...

Ελπιζω ολοι να συμφωνείτε...

ΥΓ Ελπιζω στην συμμετοχη ολων σας!

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αγαπη δεν ειναι να βρεις καποιον για να ζησεις μαζι του...αγαπη ειναι να βρεις καποιον που δεν μπορεις να ζησεις μακρια του.

Stormbringer

# 9 στις 7/5/2004
author
Ανδρας / 44 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Σαρωνίδα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 4
Δυστηχως το μεγαλητερο προβλημα για τους αγωνες μας,ειναι οτι εμεις δεν πιστευουμε σε αυτους...
Ειχα την ευκαιρια λογο της δουλειας μου, να δω διοργανωσεις παγκοσμιων προτα8ληματων και να μιλησω με αθλητες και προπονητες που ειχαν συμμετοχες στις Ολυμπιαδες απο την Βαρκελωνη μεχρι και του Συντνει.
Με μαγαλη χαρα ακουσα ολους αυτους το 2002,πριν ακομα ολοκληρωθουν τα εργα (Εγκαταστασεις Αγιου Κοσμα) να λενε οτι ειναι οι καλυτερες που εχουν δει ως τωρα.
Αυτα απο αθλητες και προπονητες χωρις κανενα οφελος ,σε φιλικες συζητησεις.
Δεν ξερω τοσο καλα τι γινεται σε αλλα σημεια αλλα 8υμαμαι στην Βαρκελωνη π.χ τους 2 πυργους,κοσμημα της διοργανωσης,που τελικα ποτε δεν χρησιμοποιη8ικαν για να μεινουν α8λητες γιατι ο ενας απο τους 2 εγειρε!!!
Μπορει να ειμαστε της τελευταιας στιγμης αλλα αμα θελουμε μπορουμε.Αυτο το ξερει ολος ο πλανητης να ειστε σιγουροι.

Have faith.
Be a simple kind of man

observer1

# 10 στις 8/5/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 74
Απαντήσεις: 3.742
Συμφωνώ.
Η πρόοδος όλων των έργων συνολικά είναι σε καλύτερο σημείο από αυτό που ήταν 100 μέρες πριν στην Ατλάντα το "96.
Εστιάζουμε σε 2-3 έργα που έχουν μείνει πίσω (τα οποία όμως έστω και στο τσακ θα είναι έτοιμα) και ξεχνάμε οτι όλα τα υπόλοιπα είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων.
Εμένα δεν με ανησυχούν τα έργα, θεωρώ οτι έστω και αρπα κόλα θα γίνουν. Αυτά που με ανησυχούν είναι:
1. Η κυκλοφορία. Δεν έχω πειστεί (μιας και ζω σ'αυτή την πόλη) οτι είναι ποτέ δυνατό να αντιμετωπιστεί σε επαρκή βαθμό. Μέτρα βεβαία θα ληφθούν και μάλιστα πολύ αυστηρά, αλλά φτάνουν; Ιδομεν.
2. Η συμπεριφορά των επαγγελματιών. Συνήθως οι εντυπώσεις των ξένων (και ιδαίτερα των ανθρώπων των ΜΜΕ) έχουν να κάνουν και με τη φιλοξενία του κόσμου γενικότερα. Ο κόσμος θα συνεργαστεί ή θα τα πάρει με τα ασφυκτικά μέτρα; Ο επαγγελματίας θα ενεργήσει με συνείδηση ή θα δει τους επισκέπτες σαν χαζοτουρίστες όπως οι Ταξιτζίδες του Αεροδρομίου (που χρεώνουν στους ξένους τριπλές τις κούρσες) και οι περιπτεράδες (που πουλάνε το νερό 10 φορές πάνω);
3. Ασφάλεια. Εδώ τι να πω; Η προετοιμασία σε θέματα ασφαλείας είναι όντως καλή και ακριβή (η ακριβότερη όλων των εποχών).
Είμαστε όμως περίεργος λαός. θα είμαστε ήσυχοι τότε ή θα ξυπνήσει μέσα μας ο Τσε Γκεβάρα; Ενας σαλταρισμένος φτάνει για να καταστρέψει όλη την προσπάθεια. Μια ψευτοβόμβα σαν αυτές του Τμήματος της Καλλιθέας είναι αρκετή για να γίνουμε θέμα για 10 χρόνια.Και σαλταρισμένους στην Αθήνα έχουμε ουκ ολίγους.
Πάλι καλά που υπάρχουν αυτές οι εκπομπές μαγειρικής και παίρνουμε καμιά ιδέα για κανένα νέο τατουάζ.

# 11 στις 9/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Δεν μας εφτανε το μαυρο μας το χαλι....μας προεκυψαν και οι Ολυμπιακοι Αγωνες!!
Όλα ταχε η Μαριωρη ο φερετζες της ελλειπε!!
Κι αντε τωρα εσυ ταλαιπωρε Ελληνα να σου γινει ο κ**ος χωνι να πληρωνεις τις....φιεστες για τα επομενα 50 χρονια!!
Και γιατι όλα αυτά?
Δοξα και τιμη στο «μεγαλο φαγοποτι»!!!Επρεπε βλεπεις να εξαργυρωθουν καποια «γραμματια»!!!
Κι αυτά που ακουω περι «Ολυμπιακου πνευματος» και «να ξαναγυρισουν οι αγωνες στη χωρα που γεννηθηκαν» μπουρδες για εγχωρια καταναλωση!!Και μην αρχισετε μερικοι ρομαντικοι να μου μιλατε για Ολυμπιακα ιδεωδη κλπ!!Δεν θα ειμαστε εμεις αυτοι που θα αποεμπορευματοποιησουμε τους Ολυμπιακους Αγωνες!!Δεν εχουμε την δυναμη αλλωστε!!Γιατι? Γιατι απλα χρωσταμε!!!
Όταν στην εποχη μας οι πολιτικοι εχουν σπονσορες και η πολιτικη γενικα «νταβατζηδες» μην σας παραξενευει το φαινομενο!!
Κανεις δεν «χωνει» τα ωραια του λεφτακια απλα για μια ιδεα!
Τα χωνει για να του αποδωσουν το πολλαπλασιο!!
Τα μεγαλα οικονομικα συμφεροντα της χωρας εκαναν την καλυτερη επενδυση!!!
Κι αντε εσυ τωρα δυστυχε Χατζιαβατη να βγαλεις το φιδι από την τρυπα!!
Σε μια χωρα που ζει με «δανεικα» και το 80% των Ελληνικων νοικοκυριων είναι υπερχρεωμενα να δουμε πως θα τα βγαλουμε περα να πληρωσουμε τις φιεστες τους!!!
Δεν μιλαω για το αν θα πετυχουν ή όχι!!Αλλα και δεν με νοιαζει τελικα!!
Αν γινουμε ρομπες ο μονος που δεν θα ευθυνεται για αυτό θα είναι ο Ελληνικος λαος !!!
Αλλα πιστευω ότι δεν θα γινουμε.Εχει αποφασιστει από τα κεντρα εξουσιας ότι οι Αγωνες θα πετυχουν κι ετσι θα γινει!Και χε***καν αν επι εναμισυ μηνα η ζωη στην Αθηνα θα γινει αφορητη!!
Αυτά που ζητε σημερα?Παιδικες χαρες μπροστα στο τι θα επακοληθησει την εποχη των Αγωνων!!
Θα ζησετε καταστασεις που θα σας «σαλεψει»!!!
Προαγγελος κακων μαντατων? Ισως!!
Αλλα παντα πρεπει να βλεπουμ εκαι πισω από τη βιτρινα!
Να μιλησουμε και για την υπολοιπη Ελλαδα που θα μαραζωσει?
Να πουμε ότι η στρατιωτικη δυναμη στις παραμεθοριες περιοχες θα μειωθει τουλαχιστον κατά 50%?
Και οστρατος είναι ενας πολύ σημαντικος οικονομικος παραγοντας για τη ζωη αυτων των περιοχων!
Να πουμε ότι ο εσωτερικος τουρισμος θα μειωθει κι αυτος κατά ένα μεγαλο ποσοστο αφου αναστελλονται οι αδειες στον δημοσιο τομεα και σε πολλες περιπτωσεις και σε άλλες κατηγοριες εργαζομενων?
Αλλα δεν είναι αυτά τα χειροτερα!
ΜΕΤΑ την Ολυμπιαδα να δειτε τι θα γινει!!!
Δεν είναι στο θεμα μας όμως να τα αναλυσουμε τωρα!!
Θα τα πουμε τοτε!
Κλα ξεμπερδεματα!!

Zelda

# 12 στις 9/5/2004
author
Γυναίκα / 36 / Ελεύθερη
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 174
Για να είμαι ειλικρινής, όταν έμαθα ότι θα διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, είπα μέσα μου: "Κλάψε με μάνα, κλάψε με μια νύχτα με φεγγάρι..." Τώρα, όμως, κι ειδικά ύστερ' από όσα μας σέρνουν οι Αγγλογαλλοαμερικανοί, θέλω να πετύχουμε, το θέλω ΔΙΑΚΑΩΣ! Δεν έχω, όμως, εμπιστοσύνη στους διοργανωτές, δεν ξέρω τί δουλειά έχει γίνει. Κάθε φορά που βλέπω το κέντρο της Αθήνας, τρομάζω! Πότε θα είναι όλ' αυτά έτοιμα;;; Τα πεζοδρόμια είναι λες κι έχει περάσει τανκ από πάνω τους! Η Ομόνοια, καλύτερα να μη το συζητήσω... Κι εκείνο το συντριβανάκι, στη γωνία, την τελευταία φορά ήταν γεμάτο άδεια κουτιά από μπύρες και αποτσίγαρα... Αμαρτία είναι ρε γμτ... Αλλά, αν ήταν μόνο αυτό, θα πήγαινα να τα μάζευα εγώ η ίδια με τα χέρια μου... Είναι πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν... Έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου... Δεν ξέρω πού. Πάντως έχω κάποιες ελπίδες ότι όλα θα πάνε καλά. Για την ασφάλεια, δεν έχω καμμία αμφιβολία.Δε θα υπάρξει πρόβλημα.Εθελόντρια, όχι, δεν είμαι. Από την αρχή δεν είχα δηλώσει. Δε με τραβάει καθόλου ο αθλητισμός και σκυλοβαριέμαι να βλέπω αθλήματα.

dyros

# 13 στις 10/5/2004
author
Ανδρας / 48 / Ελεύθερος
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 30
Συγνώμη που ΄θα εκφράσω μία άλλη απόψη αλλά.............!

Για ποιούς Ολυμπιακούς αγώνες ομιλούμε...; Αθηναικούς αγώνες μάλλον...!
Αγώνες μεταξύ κατασκευαστικών εταιριών μαλλόν...! Όλα για την κονόμα...!
Που είναι το Ολυμπιακό πνεύμα...;
Που είναι οι Αθλητές...;
Ποιοί είναι αθλητές σήμερα...!
Να πάω να χειροκροτήσω αυτόν που θα πάρει τα καλλίτερα αναβολικά...; Αυτός είναι χημεικό πειραματόζωο και όχι αθλητής...! Εδώ βγάζουν το αίμα τους δύο μήνες πρίν τους αγώνες για να το οξυγονώσουν... και το επάνατοποθετούν δύο ημέρες πρίν απ' τους αγώνες!Και αυτό είναι το λιγότερο από αυτά που πράτουν...!
Ποιός Ανεφέρθει στην Ιστορία τους...! Ποιός ανέφερε την Σπάρτη, που τους πρώτοδημιούργησε...; Αντα αυτού... όταν ο Δήμος Σπάρτης εζήτησε να να συμπεριληφθεί το "Σπάρταθλον" ( Αγώνας μεγάλης αποστάσεως. Από Αθήνα - Σπάρτη 250χιλ,) Δεν το συμπεριέλαβαν...!
Καθε διοργανώτρια χώρα, έχει το δικαίωμα να συμπεριβάβει ένα άθλημα της αρεσκείας της...! Και οι " Κύριοι" συμπεριέλαβαν το μπέισμπολ...! Στο Σπάρταθλο τρέχουν κάθε Χρόνο, απ' όλον τον κόσμο αθλητές ( Στα όρια της αντοχής τους) Και το έπαθλό τους είναι μόνο ένα κλαδ΄Ελιάς και νερο απ' τον ποταμό Ευρώτα...! Άντε και ένα μετάλλιο που τους δίδει ο Δήμος! Και οι Πραγματικοί αθλητές... (όσοι καταφέρουν να φθάσουν) Κλαίνε από συγκίνηση...!
Ο κόσμος έχει καταλάβει τους σκοπούς των αγώνων και γι' αυτό δεν πολυ συμμετέχει!
Αν κοιτάξουμε την πορεία των Ολυμπιακών αγώνων στην Ιστορία μας, αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία εβρίσκετο η Ελλάς, εκείνην την στιγμή...! Όταν υπήχαι παρακμή... σταματούσαν...για πολλά χρόνια...!
Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και τώρα...! Μαλλόν θα έιναι οι τελευταίοι..., εκτός και άν.........................
Τουλάχιστον αυτό που πάνε να φτιάξουν να είναι καλό, για να μή ξεφτιλισθούμε...!
Κάποια στιγμή οι αγώνες πρέπει να επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα........!

Ευχαριστω για τον χρόνο σας......Δυρος

george82

# 14 στις 10/5/2004
author
Ανδρας / 41 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 56
Ένα surfing σε εταιρικά sites του διαδικτύου δείχνει ότι τα περισσότερα ολυμπιακά έργα τα ανέλαβαν κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει μια κοινή εταιρία.
Στη διοίκηση και τους μετόχους της εταιρίας αυτής υπάρχει ένα επώνυμο το οποίο υπάρχει και στους μετόχους ενός μεγάλου ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού και ως εκδότης εφημερίδας και ως μέτοχος σε εταιρία με γραμμές που έχουν χρέωση...ευρώ/δευτερόλεπτο. Σύμπτωση;

Τα στοιχεία αυτά είναι προσπελάσιμα μέσω του web, άρα δημόσια..δέκα σύνδεσμοι είναι αρκετοί για να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι όλοι εργάζονται για το κέρδος ελάχιστων ιδιωτών και τα περί εθελοντισμού και ολυμπιακού πνεύματος είναι στάχτη στα μάτια των απλών πολιτών.

# 15 στις 10/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Οι προεκλογικες επιταγες επρεπε να ...εξαργυρωθουν!!!!Και ο πιο επικερδης δρομος περναει μεσα απο τα Ολυμπιακα εργα!!Περαστικα μας..............

# 16 στις 11/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
ολος ο αθλητικος κοσμος μενει ξαγρυπνος περιμενοντας τους αγωνες και εμεις γκρινιαζουμε, αμφισβητουμε και γενικα τρωγομαστε μεταξυ μας..

αθανατε ρωμιε...

τελικα δεν θα επρεπε να αναρωτιομαστε αν ηταν σωστο να τους αναλαβουμε(φυσικα και καλα καναμε) αλλα αν τελικα μας αξιζε...
εαν επρεπε η διεθνης κοινοτητα να μας τιμησει αναθετοντας μας την διοργανωση του μεγαλυτερου αθλητικου γεγονοτος του πλανητη..

θυμηθητε οτι καποτε σταματουσαν τα παντα τις μερες των αγωνων...
ακομη κι ο πολεμος..

και μεις σημερα μουρμουραμε γιατι θα χασουμε λιγακι την βολεψη μας...

λες και η αθηνα ηταν ποτε παραδεισος ανεσης..

# 17 στις 11/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Mια δημοσκόπηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ...

Τα αποτελέσματα πράγματι δεν είναι και τόσο απαισιόδοξα .

Δείτε τα !!!

http://www.dimoskopisi.com/main.php?id=2

PROBLEM

# 18 στις 4/8/2004
author
Ανδρας / 54 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Κουφάλια
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 1.851
Αν και οι αγώνες δεν ξεκίνησαν ακόμη, σαν γνήσιος Έλληνας (καθυστερημένα), σήμερα πήγα και αγόρασα τα πρώτα εισιτήρια για τους ολυμπιακούς αγώνες.

Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο όμως αισθάνομαι υπερήφανος που θα παραβρίσκομαι στην γιορτή έναρξης ποδοσφαίρου στην Θεσσαλονίκη.
Αισθάνομαι αυτή την στιγμή υπερήφανος που κάποιοι Έλληνες ίδρωσαν για να πάρουμε τους ολυμπιακούς αγώνες.
Αισθάνομαι υπερήφανος που οι ολυμπιακοί αγώνες διοργανώνονται στην χώρα μου και εγώ ζω για να τους δω.

Όπως και να διοργανώνονται πλέον, ότι χρήματα θα στερηθώ στο μέλλον για να αποσβεστεί η διαδικασία της τέλεσης τους, οτιδήποτε στραβό και να γίνεται για αυτούς τους αγώνες, στο φινάλε πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

Αξίζει οι ολυμπιακοί αγώνες να γίνονται ΠΑΝΤΑ στην Ελλάδα.
Είναι πολιτιστική κληρονομιά μας και είμαι περήφανος για αυτήν.

Απόστολος.

Υ/Γ. 1. Αύριο βλέπω να βγαίνουν μαχαίρια από τους δικαιούχους της εργατικής εστίας για τα διαμερίσματα του ολυμπιακού χωριού, και ας διαμαρτύρονται μια ζωή γιατί τους πήραμε.!!!!

2. Αύριο βλέπω να διαμαρτυρόμαστε για τα διόδια των εθνικών δρόμων, για ακριβά εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και ούτω καθεξής...., αλλά χωρίς τους ολυμπιακούς αγώνες θα κάναμε άλλα πενήντα χρόνια για να ζήσουμε αυτές τις ευκολίες.

Φωνάζω εγώ από τώρα συγχαρητήρια για όλους αυτούς που εργάστηκαν και πέτυχαν η χώρα μας να αποκτήσει και να φέρει εις πέρας την διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων.

Εν οιδα οτι ουδεν οιδα

# 19 στις 4/8/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Συμφωνώ

μαζί σου , Problem !!!

Tα έργα τελείωσαν ,εστω και την τελευταία στιγμή . . η Αθήνα ομόρφυνε και άνεμος αισιοδοξίας φύσηξε μέσα μας . . .

Ας μη μεμψιμοιρούμαι ΤΩΡΑ...

Ας χαρούμε αυτή την γιορτή και για προβληματισμούς , γκρίνιες και αντιρήσεις
έχουμε χρόνο μπροστά μας . . . . από Σεπτέμβριο !!!!!

Οι εικόνες της Ελλάδας θα φτάσουν στα πέρατα της γης . . . ,οπως και η αθάνατη ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων ,που εδώ γεννήθησαν !!!

# 20 στις 4/8/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

χμμμ

Ο Γεωργιος Σουρης Ελλληνας σατιρικος ποιητης απο το το 1883 έως το 1918) εγραφε καθε βδομαδα την τετρασελιδη εφημεριδα του "Ο Ρωμηός" η οποια ηταν ολοκληρη εμμετρη

Στις σελδες του Ρωμηου σχολιαζεται ευθυμα ολη η ιστορια αυτων των 35 χρονων.

Ειναι εντυπωσιακο το ποσο λιγο εχουν αλλαξει καποιες καταστασεις και χαρακτηριστικα των ελληνων .

Να λοιπον, πως περιεγραψε ο Σουρης στο Ρωμηο τους πρωτους Ολυμπιακους Αγωνες του 1896.
Η αναθεση

Στο φυλλο 486 του Ρωμηου (12 Νοεμβριου 1894), ο Φασουλης και ο Περικλτος, φιγουρες από το κουκλοθεατρο και μονιμοι ηρωες του Ρωμηου, σχολιαζουν το μεγα θεμα της επικαιροτητας, την αποφαση για τελεση των Ολυμπιακωνν Αγωνων το 1896 στην Ελλαδα.

-- Θάρρος, καημένε Περικλή, κι η μέρα ξημερώνει
που θα ξυπνήσουν την ηχώ των λόφων των ερήμων
παιάνες νέων αθλητών και παλαιστών αλκίμων,
από παντού της ράτσας μας θα φθάσουν θιασώται,
προσπάθησε δε, Περικλή, να ζήσης έως τότε
κι όλων των ζώων τους ορούς να πίνεις μονορούφι,
αλλιώς καθένας θα σε πει μισέλληνα μαγκούφη,
που βρήκες την περίσταση για να τα κακαρώσεις
πριν των ιοστεφάνων μας τις φέστες καμαρώσεις.
-- Θα κάνω κούρα, Φασουλή, μη στάξει και μη βρέξει
για να προφθάσω ζωντανός το ενενηνταέξη
-- Ηλθε κι ο φίλος Κουβερτέν, ο Γάλλος ο Βαρόνος,
και στου Συλλόγου "Παρνασσού" εφώναξε το βήμα
πως την Ελλάδ' αθάνατος την περιμένει χρόνος
κι οι δόξες θάβγουν οι παλιές μέσ' από κάθε μνήμα.
Κι εγώ που λες εστάθηκα στον ρήτορα καρσί
κι αυτός μιλούσε, μάτια μου, τα Γαλλικά φαρσί,
κι εγώ που το κατάφερα να μην τον καταλάβω
εφώναξα με τους λοιπούς "Βαρόνε, μπράβο μπράβο",
και λόγ' ηκούσθησαν θερμοί στομάχων κεχηνότων
κι όλοι τον χειροκρότησαν οι Μαραθωνομάχοι,
για νάναι δε, βρε Περικλή, φιλέλλην εκ των πρώτων
Ελληνικά χρεώγραφα πιστεύω πως δεν θάχη.
Και μη νομίζης Περικλή, πως μπόλικον Αργύρη
προθύμως θα ξοδέψωμε γι' αυτό το πανηγύρι.
Για τους αγώνες μηδεμιά δεν θα γενή θυσία,
με χρήματα την δόξα των δεν θα την κηλιδώσωμε,
και τούτους θα τους βγάλωμε εις την δημοπρασία
κι όποιος τους πάρει πιο φτηνά σ' εκείνον θα τους δώσωμε.
Η μεν Ελλάς το Στάδιον προσφέρει των προγόνων
κι ας δώσουν άλλοι τον παρά προς πέρας των αγώνων.
και ο Σουρης φανταζεται τους αγωνες:

πάλιν ο Λόρδος προχωρεί εκ μέσου των ομίλων
κι όπως ο περιβόητος Κροτωνιάτης Μίλων
φορτώνεται τους δανειστάς αντί βωδιών στον ώμο
κι αμέσως παίρνει δρόμο
και τρεις φορές το Στάδιον με τούτους φέρνει γύρα
κι όλοι φωνάζουν "ελελεύ, αθάνατε Σωτήρα"
Αλλ' όμως και μουφλούζηδες κοιτάζω λεγεώνας
που παίζουν Καραϊσκο,
να βγαίνουν πρώτοι νικηταί εις όλους τους αγώνας
προπάντων δε στον Δίσκο.
Αλλ' όμως και κολυμβητών παράποτε σπανίων
κατέρχεται φουσάτο,
ο δε Τρικούπης κολυμπά εις πέλαγος δανείων
χωρίς να βρίσκει πάτο.
Οικονομικα προβλήματα

Οσο κι αν η διοργανωση εκεινων των πρωτων Ολυμπιακων Αγωνων ηταν σπαρτιατικη σε συγκριση με τον σημερινο γιγαντισμο, το οικονομικο κοστος ηταν υπερβολικο για την ελληνικη οικονομια. Μια λυση (που δεν υπαρχει σμερα!) αποτελουσαν οι ευεργετες.
Ο διαδοχος Κωνσταντινος απευθυνει επιστολη στον Αβερωφ, ο οποιος προσφερεται να καλυψει τα εξοδα για την επιμαρμρωση του Παναθηναϊκου Σταδου, και ο Φασουλης του Σουρη σατιριζει στο φυλλο 507 του Ρωμηου (8 Απριλιου 1895).

Προς τον Αβέρωφ επιστολή
του κακομοίρη του Φασουλή

Αμάν, Αβέρωφ, σώσε μας και βοηθός γενού
να κουτουλήσ' η δόξα μας με τ'άστρα τ' ουρανού
κι όταν κοτζάμ Διάδοχος σου γράφη κοπλιμέντα
κι όλος Υμέτερος προς σε δια παντός πως μένει,
άνοιξε το κεμέρι σου χωρίς πολλή κουβέντα
κι ας είναι κάθε λέξις του ακριβοπληρωμένη.
Του κράτους την υπόληψιν θέλεις δεν θέλεις, σώσε,
αν δε και γράμμα δεύτερον σου στείλουν ως το πρώτον,
ας πάει το παλιάμπελο κι ό,τι κι αν έχεις δώσε
προς χάριν των Αγώνων μας και της μητρός των φώτων.
Κι αν των Αγώνων η πομπή και σε χρεωκοπήσει
αλλ' όμως μυριόστομος, Αβέρωφ, θα σαλπίσει
κι εις Δύσιν κι εις Ανατολήν η φήμη τ' όνομά σου
και θα καυχάσαι διαρκώς για το κατόρθωμά σου.
Κι αν καταντήσεις να μας λες με τον ντορβά στον ώμο
"δώστε στον ευεργέτη σας δυο ψίχουλα ψωμιού"
αλλ' όμως θα σε δείχνωμε μ' ευλάβεια στον δρόμο
κι έτσι το στόμα θα μιλεί του καθενός Ρωμηού:
"Βλέπεις αυτόν τον φουκαρά, που με ντορβά γυρίζει
και κρυφομουρμουρίζει
για την κακή κατάντια του και τον πικρό καημό του?
Κροίσος ελέγετο ποτέ κι είχ' ευεργέτου πόζα,
αλλ' όμως ο Διάδοχος τον πήρε στον λαιμό του
με γράμματα Βασιλικά πολύ κοπλιμεντόζα,
κι απεμαρμάρωσε λαμπρώς τα Στάδια προγόνων
και θύμ' απέμειν' ένδοξον αρχαϊκών αγώνων."
Αμάν, Αβέρωφ, σώσε μας και βοηθός γενού
να σκούξωμ' έξω νου
Η ψωροκώσταινα πατρίς και πάλιν κοκορεύεται,
άσβεστος κρύπτεται πυρά στης δόξης το καμίνι,
και Στάδια μαρμάρινα κι αγώνας ονειρεύεται
αν κι εκ της πείνας μάρμαρο προώρισται να μείνει.
Στο μεταξυ, η κυβερνηση Τρικουπη εχει πεσει και την εξουσια εχει αναλαβει ο Θεοδ. Δελιγιαννης.
Η κατασταση της οικονομιας προχωρει προς το χειροτερο, και ο Σουρης αναφερεται εν παροδω συχνα στους Ολυμπιακους Αγωνες, οπως στο φ. 524 (21 Οκτωβριου 1895), οπου εμφανιζει τον βασιλια της Πορτογαλιας να λεει τα ακολουθα στον βασιλεα Γεωργιο:

Φαντάζομαι το κράτος σου Παράδεισον επίγειον
και δίχως ισοζύγιον
σφοδρός δε πόθος, αδελφέ, με διαφλέγει τώρα
να φύγω απ' εδώ
και την φυλήν να δω,
που δεν χαλά το κέφι της των δανεικών η ψώρα,
κι Αγώνας Ολυμπιακούς
στο μέλλον ετοιμάζει,
αλλά κι εκείνους δανεικούς
κι ο κόσμος την τρομάζει.
Οι αγωνες

Φτανει επιτελους η μερα της εναρξης των Αγωνων, η 25η Μαρτιου 1896.
Σχολιαζει ο Σουρης στο φυλλο 547 του Ρωμηου (30 Μαρτίου 1896) και σατιριζει
τον τροπο με τον οποιο αντιμετωπισε τους αγωνες ο μεσος Ελληνας:

Αγώνες, που ξετίναξε καθένας τα χαλιά του
και ξένους επερίμενε την τύχη του να κάνει,
Αγώνες, που παραίτησε καθένας τη δουλειά του
και με πηλάλες δυνατές στον Μαραθώνα φθάνει.
Αγώνες, που κατήντησε η των προγόνων δόξα
για τους συγχρόνους λόξα,
Αγώνες, που μας ζούρλανε το τόσο μας ονόρε
και κόσμος πάει κι έρχεται στης Αθηνάς το φιόρε,
Αγώνες, που δεν βρίσκεται κανείς να σωφρονίσει
της ράτσας της Ρωμαίικης τ' ακράτητα παιδιά,
Αγώνες, οπού νόμισαν και στο Βαθρακονήσι
πως θα νοικιάσουν κάμαρες δυο λίρες την βραδυά.
Αγώνες, οπού πίστεψαν πολλοί μες στην Αθήνα
ότι μονάχα τό'ν'αυγό θα πάει μια στερλίνα,
Αγώνες, που πτερώνεται το φρόνημα του γένους
κι οι γάτες κάνουν άλματα ψηλά στα κεραμίδια,
Αγώνες, οπού φύλαξαν καμπόσοι για τους ξένους
τα ψάρια των, τα χάβαρα, τις πίνες και τα μύδια.
Αγώνες, πούδειξε μικρό τον κάθε κουνενέ
η γη μας η μεγάλη
κι ο Πύργος διεσπάθισε τον Γάλλον Περρονέ
μεθ' όσης τέχνης άλλοι
διασπαθίζουν φανερά
των φουκαράδων τον παρά.
Αγώνες, που κουνήθηκε και τούτο το ρημάδι,
που πρώτος ο Καρασεβντάς εβγήκε στο σημάδι,
κι εις όλους άναψε σεβντά το γέρας του κοτίνου
κι ας βάλη το χεράκι της η Παναγιά της Τήνου.
Αγώνες, που με σώματα παρέστημεν ακμαία
κι εθάμβωσε μισέλληνας η πάγκαλος αλκή μας,
μα πάντ' Αμερικάνικη σηκώνετο σημαία
μ' ελπίδα πως θα σηκωθεί στο μέλλον κι η δική μας.
Αγώνες, οπού λύσσαξαν τα ξένα τα σκυλιά
και τον μπελά μας βρήκαμε με τους Αμερικάνους,
μα βάλαμε της φίλης μας Ευρώπης τα γυαλιά
και τους δευτέρους πήραμε περιφανείς στεφάνους.
ελπιζω να επανελθω με περισσοτερα....

ΥΓ Ευχαριστω την φιλη μου την Λιλη που μου επετρεψε να χωθω στα σπανια αρχεια της και να βρω και να σας παραθεσω τα παραπανω.

Αρσινοη
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.