Παράθεση:
Originally posted by neo-yio
"Αξιζε να αρραβωνιαστώ τον σύντροφό μου ή επερεπε να περιμενω να γνωρίσω κι αλλους ίσως να εβρησκα το "μοντελο της διπλανης πόρτα" (όπως είπες κι εσύ). Μετά ομως θυμωνω με τον ευατό και "χαστουκίζομαι" μονη μου γιατι να περνάνε απο τον μυαλο τετοια πραγματα!! Δεν ειναι μονο η εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου. Ειναι η ψυχούλα που έχει μεσα του και η καρδιά.
Telika apo olous tous arrabwniasmenous prepei na pernoun kata kairous analoges skepseis. Ki egw exw skeftei kata kairous paromoia pragmata. Antedrasa omws to idio dioti pragmatika latreuw tin kopela mou. Exw parei tis apofaseis mou kai eimai sugouros gi autes. Ean loipon o kathenas exei skeftei sobara kai exei parei kapoies suneidites apofaseis, eimai sugouros oti par' ola ta deileimata pou endexomenos na exei merikes fores, briskei to "dromo" tou kai ti einai auto pou pragmatika prepei na kanei.
Αλλα κι εγω ακομη απορώ γιατι ο ανθρωπος μα μην ειναι ευχαριστήμένος ποτέ με ότι εχει οσα έχει και ότι κανει? Γιατι παντα θελουμε κατι παραπάνω απο ότι μπορούμε να έχουμε?????
Oso gia ti deuteri, pragmatka to thema auto xreizei megaluteris analusis. Einai pragmatika aksioperiergo.
Παράθεση:
Originally posted by ZK311
Μετά από χρόνια αναζητήσεων, εσωτερικών και εξωτερικών, μπορώ να πω με σιγουριά ένα πράγμα, το οποίο ισχύει για μένα, αλλά πιστεύω και για άλλους πολλούς.
Το πότε σταματάει η αναζήτηση δεν έχει να κάνει τόσο με τον εκάστοτε σύντροφό μας (θεωρούμε, βέβαια, ότι αυτός ο συγκεκριμένος σύντροφος μας καλύπτει στο βαθμό που έχουμε ανάγκη...). Το αν θα συνεχίσουμε να έχουμε ανησυχίες έχει να κάνει με τον εαυτό μας και μόνο. Εχει να κάνει με το αν αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που είμαστε, με το αν έχουμε ξεκαθαρίσει πλήρως και εντελώς ειλικρινά μέσα μας τι ζητάμε από τη ζωή μας, ποια είναι τα πραγματικά σημαντικά πράγματα για εμάς...
Υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν για πάντα ευτυχισμένοι με το σχολικό τους έρωτα. Υπάρχουν και άλλοι που δεν κατάφεραν ποτέ να γνωρίσουν τις χαρές μιας πραγματικά στενής και ουσιαστικής σχέσης. Ποιος είναι πιο ευτυχισμένος? Αυτός που υπήρξε ειλικρινής με τον εαυτό του. Και που, όποιο δρόμο κι αν ακολούθησε ήταν ο δικός του δρόμος. Ο δρόμος που πήρε με πλήρη επίγνωση του εαυτού του, τον αναγκών του, των ικανοτήτων του...
Γι' αυτό το πρώτο και βασικότερο, νομίζω ότι είναι να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και ν'αγαπήσεις αυτό που είσαι. Και τότε όλα τα άλλα θα έρθουν πολύ πιο ομαλά.
Παράθεση:
Originally posted by isobitis
Παιδιά ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Είναι αλήθεια ότι οι απαντήσεις σας μπορώ να πω ότι από μια μεριά με ανακουφίσανε, γιατί κατανοείτε σε μεγάλο βαθμό τον προβληματισμό μου. Δεν περίμενα να με νιώσουν τόσο καλά ορισμένοι.
Κάθε απάντηση πιστεύω, κρύβει και ένα κομμάτι της αλήθειας. Το ερώτημα «Και θα βρεις μια άλλη καλή κοπέλα, θα μείνεις μαζί της άλλα 4 χρόνια...και μετά τι;» το οποίο ουσιαστικά έθεσαν πολλά μέλη με το δικό τους τρόπο και απάντησαν κιόλας ιδιαίτερα εύστοχα και με καθαρή λογική σκέψη οφείλω να ομολογήσω, το έχω κάνει και εγώ στον εαυτό μου. Γνωρίζοντάς με, θα έλεγα ορθολογιστικά ότι πάλι θα ξαναβαριόμουν. Όμως θέλω να ελπίζω σε μια διαφορετική εξέλιξη.
Ίσως τελικά αυτό που με κάνει και αντιδρώ έτσι σε αυτή τη φάση να είναι η χρονική στιγμή. Και εξηγώ. Το κορίτσι αυτό άνετα θα το παντρευόμουνα γιατί σα μάνα και σα γυναίκα πιστεύω ότι πληροί τις προδιαγραφές και με το παραπάνω. ΟΜΩΣ για 5-6 χρόνια minimum δεν υπάρχει περίπτωση να παντρευτώ. Και υποβάλλομαι στο εξής δίλημμα. Να μείνω μαζί της άλλα 4-5 χρόνια (που τελικά είναι και δεσμευτικά γιατί δε μπορείς να γυρίσεις μετά από 9 χρόνια και να της πεις σου-ξου μου-ξου) ή να την κάνω από τώρα με ελαφρά πηδηματάκια; Σημειωτέον εδώ ότι το κορίτσι δεν μου λέει τίποτα περί γάμου και τέτοια. Μόνος μου αυτοβασανίζομαι.
Μετά είναι και το άλλο. Πιστεύω ότι με αγαπάει κανονικά και με το νόμο (τι βρήκε να αγαπήσει και εγώ αναρωτιέμαι. Είσαστε μαζόχες τελικά) και αναρωτιέμαι θα βρω καμία να με αγαπήσει τόσο πολύ όσο αυτή;
Και έτσι όπως σας τα λέω η απάντηση φαντάζει προφανής. Όμως η ελευθερία σε έναν άντρα είναι πολύ μεγάλο πράγμα και σε συνδυασμό με τα μοντέλα της διπλανής πόρτας και με κάποιες γκρίνιες και με μια καλπάζουσα φαντασία……………………
Να φυλακιστούμε από τώρα; Γιατί τελικά αφού δε μπορούμε να κάνουμε και καμιά παρανομία τι μας διαχωρίζει από τους παντρεμένους; Το ότι δε συζούμε.
Καλό ξημέρωμα σε όλους. Ας ελπίσουμε στο κάτω κάτω αυτά να είναι τα προβλήματά μας.
στα social media