Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

ΤΣΙΓΑΡΑ-ΚΑΠΝΟΣ-ΝΙΚΟΤΙΝΗ-ΠΙΣΣΑ!

Σελίδα : 1

FALCON

# 1 στις 29/8/2003
author
Ανδρας / 56 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μαρούσι
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 113
'Aρεσαν+: 0%

Τσιγαρα-καπνοσ-νικοτινη-πισσα!

Καπνιζω και πιστευω αρκετοι απο εσας εχετε την ιδια κακια συνηθεια!
Ναι ειναι κακια συνηθεια που ομως ...την απολαμβανουμαι!!!
Προσπαθησα στο παρελθον να το κοψω!Μαλλον ειμαι αδυναμος χαρακτηρας σε αυτη τη περιπτωση, γιατι απλα δεν τα καταφερα!
Προσπαθω ομως ακομα!Δεν το βαζω κατω!
Πιστευω καποιοι εδω μεσα τα καταφεραν και το εκοψαν.
Εχουν να προτεινουν ιδεες;τροπους;

# 2 στις 29/8/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Εγώ δεν καπνίζω (ενεργητικά τουλάχιστον!) αλλά έχω να προτείνω τις εξής λύσεις :

Εξ' όσων γνωρίζω, στα φαρμακεία υπάρχουν τσίχλες, όπως επίσης και αυτοκόλλητες ταινίες με νικοτίνη για εκείνους που προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο.

Μια άλλη προτεινόμενη λύση είναι να αρχίσεις να αραιώνεις σιγά - σιγά τα διαστήματα που μεσολαβούν από το ένα τσιγάρο στο άλλο.

Στην περίπτωση που θέλεις να έχεις άμεσα και ριζικά αποτελέσματα στην προσπάθειά σου υπάρχει και η άλλη λύση: προσλαμβάνεις εμένα και στο κόβω μαχαίρι το κάπνισμα ως μανιώδης αντικαπνίστρια που είμαι!

Βέβαια, το παν είναι να είσαι ψυχολογικά έτοιμος και αποφασισμένος να κόψεις το τσιγάρο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ματαίως θα μπεις στις όποιες διαδικασίες απεξάρτησης...

# 3 στις 30/8/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Falcon μου,

αφού το έκοψα εγώ, μπορείς κι εσύ και όλοι! Έχω τρεις μήνες που το έχω κόψει και δεν έχω καπνίσει ούτε μια τζούρα και είμαι τόσο περήφανη!

Κάπνιζα 3 πακέτα την ημέρα (2 πακέτα κατοστάρια, δηλαδή, που ο γιατρός μου είπε ότι ισοδυναμούν με 3 κανονικά) επί 19 χρόνια. Ήμουν τόσο εξαρτημένη, που μέχρι και μακρινά ταξιδια με αεροπλάνο είχε αναβάλει τελευταία στιγμή, γιατί δεν μπορούσα να μεινω άκαπνη τόσες ώρες!

Είμαι ευτυχής που το έκοψα και η διαφορά πάνω μου είναι τόσο εμφανής! Δεν συνειδητοποιείς ποτέ τη φθορά που επιφέρει το κάπνισμα όσο καπνίζεις.

Αν θέλεις να σου πω πώς, γράψε μου για να σου απαντήσω ιδιαιτέρως (αλλιώς θα θεωρηθεί διαφήμιση και θα μου σβήσουν πάλι το μήνυμά μου)

xx

botsp

# 4 στις 30/8/2003
author
Ανδρας / 49 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Βύρωνας
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 277
Και 'γω το κοψα!

Πηρα αλλη μαρκα!

Και πούρα!

Μάλλον μεχρι να το κόψουμε θα καπνίζουμε!

# 5 στις 3/9/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ένας άλλος τρόπος για να κόψεις το τσιγάρο είναι να περιορίσεις τους πολλούς καφέδες. Απ' ό,τι ξέρω όσοι καπνίζουν πίνουν και αρκετούς καφέδες την ημέρα.

Ωστόσο δεν μας είπες... Μέχρι στιγμής πώς τα πας; Έχεις περιορίσει καθόλου το κάπνισμα ή μπαααααα...;;;

# 6 στις 8/9/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Όταν κόψεις το τσιγάρο...

Σε 20'
Η πίεση του αίματος και οι σφυγμοί πέφτουν στο κανονικό.
Η θερμοκρασία των άκρων πέφτει στο κανονικό.

Σε 8 ώρες
Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει στο κανονικό.
Το οξυγόνο ανεβαίνει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Σε 24 ώρες
Μειώνεται η πιθανότητα καρδιακής προσβολής.

Σε 48 ώρες
Ενδυναμώνει η όσφρηση και η γεύση.

Από 14 ημέρες έως 3 μήνες
Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται. Η άσκηση γίνεται ευκολότερη.
Η λειτουργία των πνευμόνων αυξάνεται κατά 30%.

Από 1 - 9 μήνες
Σταματάει ο βήχας και η κούραση.
Η αναπνοή διακεί περισσότερο.
Αρχίζει η ανάπλαση του ενδοθήλιου των βρόγχων.

Μετά από 5 χρόνια
Οι πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα μειώνονται στο μισό.

Μετά από 10 χρόνια
Οι προκαρκινικές κυψέλες αντικαθίστανται. Οι πιθανότητες καρκίνου του στόματος, λάρυγγα, οισοφάγου, νεφρού και παγκρέατος μειώνονται.

Ελπίζω αυτοί οι λόγοι να είναι αρκετά πειστικοί, ώστε να πάρεις την απόφαση να κόψεις το τσιγάρο μια για πάντα!

Ακούς Θοδωρίκο;

Elopos

# 7 στις 8/9/2003
author
Ανδρας / 72 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 13
Άρχισα να καπνίζω στα 13 μου! 1 πακέτο από τα 14 έως τα 18. 2 πακέτα από τα 18 έως και τα 26. 3 πακέτα απο τα 26 έως και τα 34. 4 πακέτα από τα 34 έως και τα 39 όπου μια ωραία πρωϊα εκεί ψηλά στον Ταϋγετο είπα τέλος και έκτοτε εδώ και 13 χρόνια 4 μήνες και 6 ώρες δεν έχω καπνίσει ούτε τζούρα εκτός από τις φορές, που έχω δει στον ύπνο να καπνίζω!

Δεν υπάρχουν συνταγές!
Απόφαση να το πάρεις και είναι εύκολο!

Η γέφυρα αϊνστάιν - ρόσεν

# 8 στις 9/9/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ένας ωραίος και αποτελεσματικός τρόπος να κόψει κάποιος το τσιγάρο, είναι να συμφωνήσουμε με ένα φίλο μας γιατρό, να του πεί ότι αν δε το κόψει αμέσως θα πεθάνει. Αυτό όμως δε μπορούμε να το κάνουμε στον εαυτό μας, πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος άλλος.
Το τσιγάρο είναι ναρκωτικό. Η νικοτίνη, εθίζει τον εγκέφαλο. Στους καπνιστές σταματούν να παράγονται απο τον οργανισμό κάποιες ουσίες που δίνουν ευχαρίστηση, μετά τη πάροδο σύντομου χρονικού διαστήματος. Η εξάρτηση κατόπιν είναι αναπόφευκτη. Χωρίς το τσιγάρο, ο καπνιστής δεν έχει ηρεμία και ευχάριστα συναισθήματα. Γιατί του λείπουν οι ναρκωτικές ουσίες απο τον εγκέφαλο. Ο οργανισμός παράγει μόνος του κάποιες ποσότητες..αλλά μετά την αντικατάστασή τους απο την νικοτίνη σταματά να το κάνει πια.
Εκτός αυτού είναι και η δύναμη της συνήθειας. Οι κινήσεις απο τη στιγμή που το βγάζεις απο το πακέτο, μέχρι την εισπνοή του καπνού, είναι δέυτερη φύση μας.
Νομίζω όμως, ότι μπορεί κάποιος να το πετάξει οριστικά, μόνο με ένα όχι.
Θα ζοριστεί λίγο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Δεν είναι όπως η ηρωίνη και τα άλλα ναρκωτικά. Σκοτώνει όμως όπως και τα άλλα. Καλή προσπάθεια λοιπόν στους φίλους καπνιστές. Ποτέ δεν είναι αργά, να αποκτήσουμε την υγεία μας.

gallidoula

# 9 στις 9/9/2003
author
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 646
Δυστυχώς είμαι κι εγώ στο club των καπνιστών!Δεν είμαι φανατική,αλλά όταν πίνω καφεδάκι και είμαι με την κολλητή μου(που κι αυτή καπνίζει),κάνω κι εγώ κανά δυο..Είναι πολύ καλή παρέα για μένα όταν είμαι στα κάτω μου κι όταν έχω προβλήματα..
Κάθε τι που ζεις, είτε σε κάνει ευτυχισμένο, είτε δυστυχισμένο, είναι κέρδος... Χαμένος χρόνος, είναι τα διαστήματα που δεν έζησες κάτι...

Giabbass

# 10 στις 9/9/2003
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ιλιον
Θέματα: 41
Απαντήσεις: 617
Θα σας πω το ιστορικό μου και την ηλικία που άρχισα να καπνίζω, η οποία είναι πραγματική (πριν προλάβουν και πουν μερικοί "αδύνατον")

Ο Elopos άρχισε στα 13 του, εγώ άρχισα 11 χρονών το πρώτο μου τσιγάρο.

Ήταν καλοκαίρι και στην πανσιόν της γιαγιάς και του παππού, που υπήρχαν πολλοί τουρίστες, κρύφτηκα στην τουαλέτα κι έκανα το πρώτο μου τσιγάρο.

Πού το βρήκα; Στο ντουλάπι της γιαγιάς, η οποία κάπνιζε "Oscar" τότε.

Νομίζω ότι είδα όλα τ' άστρα τ' ουρανού μέρα μεσημέρι, απ' όσο θυμάμαι.

Από τότε στα 12 πήρα πακέτο και στα 13 κάπνιζα 2 πακέτα!!

Στα 16 το έκοψα και το άρχισα ξανά στα 18 όπου το ξαναέκοψα όταν ήμουν 21.

Ομολογώ ότι ήξερα πάντα γιατί το άρχιζα και γιατί το έκοβα. Ήταν επιλογή μου.

Στην ηλικία των 24 ετών άρχισα πάλι το κάπνισμα, όσπου στην ηλικία των 26 κατάφερα να λύσω το γρίφο και να σπάσω τα δεσμά του καπνίσματος!

Πέρασαν από τότε 5 χρόνια, αν θυμάμαι καλά και δεν μ' ενοχλεί καθόλου, ούτε το αναζητώ.

Επειδή όμως, είπα πολλά, για την ώρα σας αφήνω λέγοντας μόνο ένα:

"Τα πάντα βρίσκονται στο μυαλό μας, εκεί η δύναμη, εκεί και η αδυναμία".

Όταν το συνειδητοποίησα αυτό τότε το' κοψα!
ωινε δαρκ σεα

# 11 στις 10/9/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by FALCON
Ναι ειναι κακια συνηθεια που ομως ...την απολαμβανουμαι!!!

ΑΓΑΠΗΤΕ FALCON ΑΝ ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ?????
ΑΝ ΦΥΣΗΞΗΣ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?????
ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΕΡΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΠΝΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ???

ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ....!!!!!!.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΙΣ ΒΙΩΣΕΙΣ.......ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΛΙΓΟ .............
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΝΙΖΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΥΡΙΣΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.........ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΟΨΕ ΓΙΑΤΡΟΣ.......
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΞΙΖΕΙ.......!!!!!!!!!

# 12 στις 11/9/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Υπαρχει και ενας ακομη κινδυνος...!!!

Παράθεση:
Originally posted by FALCON

Πιστευω καποιοι εδω μεσα τα καταφεραν και το εκοψαν.
Εχουν να προτεινουν ιδεες;τροπους;

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ Κ.Κ. ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ VIDEO....!!!!!
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.