Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

AΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

# 21 στις 25/10/2007
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Από το μέλος nikolaos_ - 24/10/07 06:36
... "της οποίου" να το διορθώνει σε "του οποίου"
...Και γιατι να μην το κάνει "της οποίας" ?
Νομίζω το να φτιάξεις ενα αξιόπιστο εργαλείο που θα διορθωνει λάθη συνταξης και γραμματικής απαιτεί άπειρη λογική; κώδικα.
ίσως γίνεται... αλλά δεν μπορεί να είναι τέλειο.

# 22 στις 25/10/2007
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by high-speed

Παράθεση:
Από το μέλος nikolaos_ - 24/10/07 06:36
... "της οποίου" να το διορθώνει σε "του οποίου"
...Και γιατι να μην το κάνει "της οποίας" ?
Νομίζω το να φτιάξεις ενα αξιόπιστο εργαλείο που θα διορθωνει λάθη συνταξης και γραμματικής απαιτεί άπειρη λογική; κώδικα.
ίσως γίνεται... αλλά δεν μπορεί να είναι τέλειο.Ε, εννοείται θα βγάζει από τα συμφραζόμενα το σωστό. Και γιατί να θέλει άπειρη λογική δηλαδή; Άλλωστε μπορεί να κάνει μια επισήμανση κι όχι αυτόματη διόρθωση, όπως στο word που το ρυθμίζεις ανάλογα στην αυτόματη διόρθωση ή στην απλή υπογράμμιση του λάθους. Κι αν τελοσπάντων δε βγάζει άκρη, να κάνει ερωτήσεις διευκρίνησης όταν θα ξεκινά γραμματικό-συντακτικό έλεγχο.

StavrosP2001

# 23 στις 25/10/2007
author
Ανδρας / 53 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Προφήτης
Θέματα: 12
Απαντήσεις: 1.972
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by nikolaos_

 • Και μια ταπεινή απορία. Αφού είναι τόσο τέλεια αυτή η Ελληνική γλώσσα για τους υπολογιστές:

  Πώς και κανείς Έλληνας ή Ελληνόφιλος προγραμματιστής δεν έχει φτιάξει ένα διορθωτή λαθών της γραμματικής και του συντακτικού για το Word και έχει περιοριστεί σε ένα διορθωτή ορθογραφίας; Γιατί κανένας δεν στρώθηκε να φτιάξει έναν Ελληνικό επεξεργαστή κειμένου με διορθωτή που θα διορθώνει τα γραμματικά λάθη π.χ.


 • Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά.
  Δεν εννοώ με τα γραφόμενα μου πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα είναι η τέλεια γλώσσα προγραμματισμού για έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Ένας Η/Υ είναι μία μηχανή η οποία δεν καταλαβαίνει καμία φυσική γλώσσα , τουλάχιστον έως σήμερα , και πάντα με βάση τις δικές μου γνώσεις.
  Είμαστε πολύ μακριά ακόμη από ένα τέτοιο σημείο , αν και εφόσον αυτό κάποτε υπάρξει.
  Όχι η γλώσσα είναι ένα εργαλείο το οποίο βοηθά τον ανθρώπινο Νου να παράγει , γιατί αυτός μπορεί να επεξεργαστεί μια φυσική γλώσσα. Και από όσο είναι γνωστό μέχρι σήμερα όλοι οι Η/Υ επεξεργάζονται προγράμματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί από ανθρώπους.
  Όσο λοιπόν ποιο ολοκληρωμένο και τέλειο είναι το εργαλείο που βοηθά την ανάπτυξη λογικού έργου από τον ανθρώπινο Νου , τόσο , πιστεύω , ολοκληρωμένο και τέλειο θα είναι και το αποτέλεσμα του παραγόμενου έργου.
  Θέλω να πω ακόμη ότι η γλώσσα και η τελειοποίηση αυτής προϋποθέτει , αλλά και δημιουργεί γνώση. Δεν θέλω να συγκρίνω τη γνώση των ανθρώπων που αποκαλούμε ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ με την γνώση που έχει σήμερα η ανθρωπότητα , εξελιγμένη κατά κάποιες χιλιάδες χρόνια. Όχι θα ήταν τουλάχιστο γραφικό.
  Είναι όμως αναμφισβήτητα μεγάλη κληρονομιά για την ανθρωπότητα το έργο και η ΓΝΩΣΗ που μας άφησαν αυτοί οι άνθρωποι. Δημιούργησαν μια πολύ δυνατή βάση για το οικοδόμημα της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας της ανθρωπότητας. Σε εμάς λοιπόν μένει να παραλάβουμε το εργαλείο αυτό και να το χρησιμοποιήσουμε , αλλά και να το εξελίξουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε άξια να συνεχίσουμε το έργο που λέγεται εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

  Όσο αφορά τώρα τον διορθωτή λαθών της γραμματικής και του συντακτικού θα πρέπει να πω ότι δεν ξέρω τον λόγο που δεν έχει ασχοληθεί κάποιος με τη δημιουργία ενός τέτοιου έργου. Θα μπορούσα να εικάσω απλά ότι το κόστος θα ήταν υπερβολικά μεγάλο σε σχέση με την χρήση. ( αναλογιζόμενος ότι , οι χρήστες ενός τέτοιου έργου θα ήταν , τουλάχιστον , λιγότεροι από τον συνολικό ¨ενεργό και μετέχοντα στην τεχνολογία αυτή¨ πληθυσμό της Ελλάδας , νούμερο πολύ μικρό για να καλύψει το κόστος ενός τέτοιου έργου.)
  Για τον ίδιο λόγο , φαντάζομαι , ότι πολλά προγράμματα ¨ευρείας χρήσης¨ δεν διατίθενται στην Ελληνική γλώσσα.

  Ταπεινά

  Σταύρος.

  # 24 στις 25/10/2007
  author
  Ανενεργό μέλος
  Θέματα:
  Απαντήσεις:
  'Aρεσαν+: %

  Παράθεση:
  Originally posted by nikolaos_

 • Και μια ταπεινή απορία. Αφού είναι τόσο τέλεια αυτή η Ελληνική γλώσσα για τους υπολογιστές:

  Πώς και κανείς Έλληνας ή Ελληνόφιλος προγραμματιστής δεν έχει φτιάξει ένα διορθωτή λαθών της γραμματικής και του συντακτικού για το Word και έχει περιοριστεί σε ένα διορθωτή ορθογραφίας; Γιατί κανένας δεν στρώθηκε να φτιάξει έναν Ελληνικό επεξεργαστή κειμένου με διορθωτή που θα διορθώνει τα γραμματικά λάθη


 • Γιατί το τέλειο, δεν αντιγράφεται ούτε υποκαθίσταται.

  pathfinder2

  # 25 στις 26/10/2007
  author
  Ανδρας / 67 / Ελεύθερος
  Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
  Θέματα: 7
  Απαντήσεις: 119
  'Aρεσαν+: 0%
  Συμμετέχω στη συζήτηση λίγο πρόχειρα , γιατί από εδώ που βρίσκομαι δε μπορώ να συμβουλευτώ πηγές.
  Είναι δεδομένο ότι οι Αρχαίοι Έλληνες θεμελίωσαν τη φιλοσοφία και συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη των επιστημών και των τεχνών.Η σημερινή Ευρώπη και σε επίσημα κείμενά της (προσχέδιο Ευρωπαϊκού Συντάγματος )θεωρεί την Ελλάδα ως κοιτίδα του πολιτισμού της.
  Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το συμπέρασμα; του θεματοθέτη υπάρχει απόσταση.
  Άν δεχτούμε αυτό το συμπέρασμα ως ορθό , σημαίνει ότι πριν πολλά χρόνια υπήρχε στην Ελλάδα αναπτυγμένη τεχνολογία που ξάφνου χάθηκε (έντονα φυσικά φαινόμενα; εποχή παγετώνων μαζί με τους ανθρώπους που την παρήγαγαν και την κατείχαν.
  Θεωρώ ότι κάποια τέτοια συμπεράσματα θα έπρεπε να προκύπτουν μέσα από συστηματική επιστημονική έρευνα, κι αν κάτι τέτοιο είχε έστω πιθανολογηθεί, θα το ξέραμε.
  Έχει τύχει να μάθω κι εγώ για περίεργους (Ντένικεν,Λιακόπουλος κτλ), που μέσα από πρόχειρες σκέψεις διατυπώνουν τέτοιες θεωρίες.Όμως σίγουρα ,σχετική επιστημονική ανακοίνωση δεν έχει γίνει.Μέχρι να γίνει,προτείνω να κοιτάξουμε τι μπορούν(ή δε μπορούν) να κάνουν οι νεοέλληνες στο σύγχρονο κόσμο.
  Υ.Γ. Η τελειότητα των αρχαίων Ελληνικών αγαλμάτων είναι προϊόν εξελικτικής διαδικασίας και μόνο.Μια επίσκεψη στο μουσείο μας το τεκμηριώνει απόλυτα αυτό.

  pathfinder2

  # 26 στις 26/10/2007
  author
  Ανδρας / 67 / Ελεύθερος
  Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
  Θέματα: 7
  Απαντήσεις: 119
  'Aρεσαν+: 0%
  (συνέχεια από το προηγούμενο) π.χ. μπορούμε να δούμε την ατέλεια των πρώτων αγαλμάτων του Πραξιτέλη (και του εργαστηρίου του) και τη συστηματική βελτίωση μέσα στην πάροδο του χρόνου.
  Ο μαίανδρος είναι ένα σχήμα που και συχνά παρουσιάζεται στη φύση , αλλά και εύκολα μπορεί να σχηματιστεί ,ακόμη και από κάποιο τεχνικά αδέξιο άτομο.
  Σίγουρα θα αποτελούσε μια από τις πρώτες επιλογές οποιουδήποτε διακοσμεί.Γιατί λοιπόν να μην παρήχθη παράλληλα στην Ελλάδα και την Αμερική,χωρίς επικοινωνία των 2 πολιτισμών;

  adult

  # 27 στις 26/10/2007
  author
  Ανδρας / 56 / Παντρεμένος
  Ηνωμένο Βασίλειο UK
  Θέματα: 4
  Απαντήσεις: 157
  'Aρεσαν+: 0%

  Παράθεση:
  Originally posted by pathfinder2

  Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το συμπέρασμα; του θεματοθέτη υπάρχει απόσταση.
  Άν δεχτούμε αυτό το συμπέρασμα ως ορθό .......,  Aγαπητέ φίλε ποιό είναι το συμπέρασμά μου?
  Εχω γράψει πουθενά την λέξη, συνεπώς, εν κατακλείδει ή και όλες αυτές που εκφράζουν συμπέρασμα.

  Ξαναδιάβασε καλά το θέμα και θα δείς πως το μοναδικό που διατυπώνω είναι ερωτήματα που με απασχολούν. Ερωτήματα τέτοια που δεν έχω εξήγηση να δώσω και συνεπώς (αυτό είναι συμπέρασμα) δεν μπορώ να καταλήξω κάπου.

  pathfinder2

  # 28 στις 29/10/2007
  author
  Ανδρας / 67 / Ελεύθερος
  Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
  Θέματα: 7
  Απαντήσεις: 119
  'Aρεσαν+: 0%
  Προς adult
  Στην παρέμβασή μου δίπλα στη λέξη συμπέρασμα έχω ήδη βάλει ερωτηματικό.

  # 29 στις 29/10/2007
  author
  Ανενεργό μέλος
  Θέματα:
  Απαντήσεις:
  'Aρεσαν+: %
  Αγαπητέ συνφορουμιστή κ. Adult,

  όταν κάνεις λανθασμένες ερωτήσεις παίρνεις λάθος απαντήσεις, λένε στα μαθηματικά.

  Παράδειγμα οι προβληματισμοί σου:

  η μυκιναική πύλη συναντιέται σε ολόκληρο τον κόσμο και σε όλους τους αρχαίους πολιτισμους ΙΝΚΑΣ, ΑΖΔΕΚΟΙ κλπ.

  Απάντηση: λογικό είναι. Όταν εντοπίζεις το ίδιο πρόβλημα στατικής και έχεις στη διάθεσή σου τα ίδια υλικά, θα βρεις τις ίδιες λύσεις. Το ίδιο πρόβλημα ( να φτιάξουν μια πύλη και από πάνω της να στηρίξουν έναν πολύ βαρύ τοίχο ) αντιμετώπισαν πολλοί πολιτισμοί. Όσοι είχαν στη διάθεσή τους τα ίδια υλικά ( εδώ, μόνο πέτρα ) κατέφυγαν σε ίδια ή παρόμοια λύση. Τριγωνικό τύμπανο πάνω από την πύλη, για να διασπαστούν οι δυνάμεις που επενεργούν κάθετα πάνω στη πύλη. Τις λύσεις τις υπαγορεύουν η φυσική και η γεωμετρία. Και οι νόμοι τους είναι ίδιοι σ΄ όλες τις εποχές και σε όλες τις περιοχές.
  ( τα ίδια θα σου απαντήσουν, αλλά σίγουρα με καλύτερο τρόπο, όποιο μηχανικό ή οικοδόμο ρωτήσεις )

  Πως είναι δυνατόν το σχεδιο του Μεανδρου να εμφανίζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης εδώ και χιλιάδες χρόνια?

  Απάντηση: απλό. Είναι το πιο « διακοσμητικό » σχέδιο που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια δύσκολη επιφάνια. Κάνε ένα πείραμα να πειστείς: προσπάθησε να κάνεις ένα επαναλαμβανόμενο σχέδιο χρησιμοποιώντας μόνο τις παύλες, τις τελείες, και τις αγκύλες του πληκτρολογίου σου. Το πιο περίπλοκο και το πιο « όμορφο » που μπορείς να πετύχεις είναι ο Μαίανδρος ( και οι συνεχείς αγκυλωτοί σταυροί ). Ο πρωτόγονος αγγειοπλάστης λόγω υλικού και λόγω επιφανείας σ’ αυτές τις εύκολες λύσεις κατέφυγε. Και έτσι σ΄ όλο τον κόσμο σ αυτό το στάδιο τεχνολογίας της κεραμικής συναντάμε μαιάνδρους και αγκυλωτούς σταυρούς.

  Την μαθηματική θεωρεία που ισχύει και σήμερα (άχετα αν η Ευκλειδειος Γεωμετρία έχει καταργηθεί… )

  Εδώ έχεις λάθος πληροφόρηση. Τα μαθηματικά ( και κυρίως η Γεωμετρία ) αναπτύχθηκαν πιο πριν από τους έλληνες στην Μεσοποταμία και την Αίγυπτο. ( όχι γιατί ήταν πιο «έξυπνο»ι από άλλους λαούς αλλά από πρακτική ανάγκη. Οι χώρες αυτές έχουν μεγάλα ποτάμια που πλημμυρίζουν. Μετά τις πλημμύρες πρέπει να ξανά οριστούν τα σύνορα των χωραφιών. Η Γεωδαισία απαιτεί γνώσεις γεωμετρίας, η γεωμετρία γεννά τα μαθηματικά… ) Όλοι οι έλληνες μαθηματικοί, από τον Πυθαγόρα ως τον Αρχιμήδη από εκεί έμαθαν τα μαθηματικά τους και τη Γεωμετρία τους. Βέβαια αυτοί, οι έλληνες, τα κατέγραψαν και τα προχώρησαν αλλά σαν μαθητές και συνεχιστές. Και δεν ήταν μόνο αυτοί οι λαοί που είχαν εκπληκτικές επιδώσεις στα μαθηματικά και τη γεωμετρία. Ξεχνάμε συχνά ότι οι έλληνες μαθηματικοί δεν χρησιμοποιούσαν το μηδέν ( αυτό οι Ινδοί το « ανακάλυψαν » ) και μέτραγαν μόνο μέχρι το 10.000 ( ενώ οι προκολομβιανοί πολιτισμοί έπαιζαν με τα εκατομμύρια…. )
  ( όσο για αν το αν έχει καταργηθεί η Ευκλείδεια γεωμετρία… για δοκίμασε να φτιάξεις ένα σπίτι, ένα δρόμο, μια πόλη, ένα φράγμα, ένα αεροδρόμιο ή ένα πύργο στην άμμο χωρίς την ευκλείδεια γεωμετρία και θα σου πω… απλά όταν μελετάς το σύμπαν χρειάζεσαι άλλα εργαλεία - και άλλες γεωμετρίες )

  τον μηχανισμό των Αντικυθηρων που εδώ και αρκετά χρόνια μελετάται απο ομάδα επιστημών (Ελλήνων και άλλων)

  ο μηχανισμός των Αντικυθήρων δεν είναι τίποτε το εκπληκτικό. Μάλλον αναμενόμενο επίτευγμα είναι. Αν αναλογιστεί κανείς τα θαύματα των ελλήνων μηχανικών ( Ήρωνας ) εκείνης της εποχής στην Αλεξάνδρεια. Αυτό που θαυμάζουν οι σύγχρονοι επιστήμονες είναι η πρόοδος που είχε για εκείνη την εποχή η μεταλλουργία που επέτρεψε μια τόσο ντελικάτη κατασκευή. Αλλά και αυτή δεν εξέπληξε τους αρχαιολόγους που είχαν μελετήσει την κατασκευή των μεταλλικών αγαλμάτων και την εξαιρετική ποιότητα των χειρουργικών εργαλείων της εποχής. Τίποτε παράξενο και απροσδόκητο λοιπόν και εδώ.

  Πάντα η ιδιοφυΐα των παλαιότερων πολιτισμών μας εκπλήσσει, γιατί έχουμε συνηθίσει να τους θεωρούμε πρωτόγονους.
  Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί σε παραμύθια περί συναντήσεων απομακρυσμένων πολιτισμών
  Ή
  Σε υπερ-πολιτισμούς που προϋπήρξαν και καταστράφηκαν.
  Oi λάθος ερωτήσεις, είπαμε, οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα
  Και καμιά φορά και σε εθνικιστικά παραληρήματα σαν αυτά του κ Φοίνικα
  Αλλά γι αυτά μια άλλη φορά.

  Leonardo_Avatar

  # 30 στις 4/11/2007
  author
  Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
  Ν. Θεσσαλονίκης / Αγιος Αθανάσιος
  Θέματα: 4
  Απαντήσεις: 319
  'Aρεσαν+: 0%
  Ολοι οι σπουδαιοι αρχαιοι πολιτισμοι ειχαν ενα κοινο χαρακτηριστικό
  τεραστια κοιτασματα επιφανιακου χρυσου
  Αρχαιοι αιγυπτιοι πελλα
  αρχαιοι Έλληνες μακεδονια
  αρχαιοι ρωμαιοι μακεδονια
  Τελείως συμπτωματικα ο ρωμαϊκός πολιτισμός έδυσε όταν τα αρχαία κοιτάσματα χρυσού της μακεδονιας εξαντλήθηκαν ...

  Για μένα το συμπέρασμα είναι εύκολο .
  {Μίσος Μοναξιά Λύπη-Χαρά Αφοσίωση-Αδιαφορία } Αλεξίσφαιρη Προσωπικότητα και Χαρακτήρας Στόχοι στη ζωή. Ωμή ειλικρίνεια εκεί που χρειάζεται .Ηγεσία καθοδήγηση και ανάληψη ευθυνών. Ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Κοινωνικό κύρος. Μαχητής στην ζωή. Τι δεν έχουν τα καλά παιδιά και κοιμούνται μοναχά

  arhss22

  # 31 στις 23/11/2007
  author
  Ανδρας / 36 / Ελεύθερος
  Ν. Τρικάλων / Ταξιάρχες
  Θέματα: 1
  Απαντήσεις: 4
  'Aρεσαν+: 0%
  ναι να την ζουμε την ζωη αλλα μην περνουμε και πιστευουμε ότι μας πασάρουνε....
  Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
  Σελίδες 12
  Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  lastpost