Φίλε Κώστα, δικαιολογημένα σε πειράζει ..ο τρόπος...του Εξελληνισμού.Όπως σε πειράζει και ο τρόπος της Αμερικανικής προπαγάνδας.
Το ίδιο και μένα. Όμως, οι άνθρωποι είναι πολεμοχαρείς, μόνο μέσα απο τη φωτιά κατανοούν μια καινούργια αλήθεια. Αυτόν τον τρόπο διάλεξε ο Μέγας Αλέξανδρος για να μιλήσει, κι αν θες για να εκδικηθεί τις αμέτρητες επιθέσεις των Περσών που προηγήθηκαν. Ο βασιλιάς Δαρρείος, του πρόσφερε τη κόρη του για γυναίκα του, και αμέτρητα τάλαντα για να τον εξαγοράσει. Ο Αλέξης όμως ήταν Έλληνας, δεν ήταν Αμερικανός να καλμάρει το μένος του με το μάυρο χρυσό.
Ήταν Έλληνας και συνέχισε να πολεμά, για τα ιδανικά της πατρίδας του. Είχε την ευκαιρία να γίνει Αμερικανός και δε το έκανε. Θα μου πεις...με τα σπαθιά;
Τι νομίζεις καλέ μου φίλε θα κάνεις κι εσύ κι εγώ, αν αύριο δούμε ένα Τουρκικό Αεροσκάφος πάνω απο το Παρθενώνα;
Μήπως η επίθεση του Αλέξανδρου, δεν ήταν παρά μόνο μια επιθετική άμυνα;
Αυτό δε κάνει άραγε και η σημερινή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας;
Διεκδικεί και δεν υπεραμύνεται. Εμείς όμως, δυστυχώς φίλε μου αμυνόμαστε.
Τώρα για το Μ.Κων/νο, αλλάζει το πράγμα. Ο θρησκευτικός φανατισμός, κι αν θέλεις η δικαιολογία της θρησκείας, κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Έίμαι κατά του θρησκευτικού φανατισμού, κατά του ρατσισμού. Αλλά θέτω ένα ερώτημα στον εαυτό μου. Αν ζούσα την εποχή εκείνη, και με περιτρυγύριζαν μουσουλμάνοι και αντίχριστοι, αν απειλούσαν τη χώρα μου, αν έβλεπα ότι έσφαζαν για να επεκτείνουν το ισλάμ, τί στο καλό θα έκανα; Θα περίμενα μήπως πότε, θα φτάσει και η σειρά του λαού μου;
Η κίνηση του Μ.Κων/νου, ήταν μια απλή στρατηγική, που λέει, ο θάνατός σου η ζωή μου. Κι αν δεν ήταν όλοι εκείνοι που δεν φοβήθηκαν να πιάσουν το σπαθί, η Ελλαδίτσα δε θα υπήρχε. Αισθάνομαι ευγνώμων σε όλους αυτούς που θυσίασαν τα πάντα για μένα. Και παρότι στο ξαναλέω, είμαι αντίθετος με το πόλεμο, αν συνέτρεχε λόγος, θα πήδαγα στη Τουρκία με το σπαθί. Δε μου φταίνε οι απλοί άνθρωποι..της Τουρκίας, αλλά απο τη στιγμή που μπορεί να είναι απειλή για τα παιδιά μου..κάποια στιγμή..θα τους έκοβα το κεφάλι ευχαρίστως. Προτιμώ να ζήσω εγώ...Αυτό θέλησαν και οι πρόγονοί μου κι είμαι υπερήφανος γι αυτούς.
Υ.Σ.
Τα βιβλία, κάνουν ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που λες.
Δε λένε αλήθειες υπέρ της Ελλάδας και έχουν γραμμή...να μη φανατίσουν τους νεοέλληνες. Είναι κι αυτά στα πλαίσια της Ανθελληνικής προπαγάνδας.....
στα social media