Παράθεση:
Originally posted by neo-yio
Εσείς πιστεύετε ότι μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει έναν άντρα ή ένας άντρας να αλλάξει μια γυναίκα?
Δηλ. Όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί (παντρεμένο ή μη) μπορεί ένας από τους δύο να αλλάξει τον σύντροφο του με τα δικά του πιστεύω και θέλω? Μπορεί να του/της αλλάξει κάποιες συνήθειες του, την εμφάνιση του, την συμπεριφoρά του, τις συνήθειες που έχει, γενικά κάποια πράγματα που δεν αρέσουν στο σύντροφο να τον/την επηρεάσει και να τον/την κάνει όπως τον/την θέλει? (Φυσικά δεν το κάνουν από κακία.)
Γνώμη δική μου είναι ότι μπορούν. Έχω προσέξει φίλους μου και από το οικογενειακό περιβάλλον όπου ζω, ότι όσοι έχουν παντρευτεί, ή έχουν δεσμό, ο/η σύντροφος τους, τους έχει αλλάξει κατά πολύ. Είτε ως προς την εμφάνιση τους, είτε ως προς την συμπεριφορά τους, είτε ως προς τις συνήθειες τους που έκαναν παλιά, είτε οι παρέες που είχαν, είτε ως προς τον τρόπο που μιλούσαν και μιλούν, τους τόπους και τον τρόπο που κάποτε διασκέδαζαν και άλλα πολλά που μπορεί να σκεφτεί και να δει κάποιος. Και να φανταστείτε οι ίδιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν ότι ο/η σύντροφός τους, τους έχει αλλάξει.
Τελικά όταν κάποιος έχει σύντροφο, είναι αναγκαστικό να αλλάξεις συνήθειες και χαρακτήρα για να είστε και οι δύο αγαπημένοι και ευχαριστημένοι με την σχέση σας και γενικά με την υπόλοιπη ζωή σας?
Παράθεση:
Originally posted by neo-yio
Εσείς πιστεύετε ότι μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει έναν άντρα ή ένας άντρας να αλλάξει μια γυναίκα?
Δηλ. Όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί (παντρεμένο ή μη) μπορεί ένας από τους δύο να αλλάξει τον σύντροφο του με τα δικά του πιστεύω και θέλω? Μπορεί να του/της αλλάξει κάποιες συνήθειες του, την εμφάνιση του, την συμπεριφoρά του, τις συνήθειες που έχει, γενικά κάποια πράγματα που δεν αρέσουν στο σύντροφο να τον/την επηρεάσει και να τον/την κάνει όπως τον/την θέλει? (Φυσικά δεν το κάνουν από κακία.)
Γνώμη δική μου είναι ότι μπορούν. Έχω προσέξει φίλους μου και από το οικογενειακό περιβάλλον όπου ζω, ότι όσοι έχουν παντρευτεί, ή έχουν δεσμό, ο/η σύντροφος τους, τους έχει αλλάξει κατά πολύ. Είτε ως προς την εμφάνιση τους, είτε ως προς την συμπεριφορά τους, είτε ως προς τις συνήθειες τους που έκαναν παλιά, είτε οι παρέες που είχαν, είτε ως προς τον τρόπο που μιλούσαν και μιλούν, τους τόπους και τον τρόπο που κάποτε διασκέδαζαν και άλλα πολλά που μπορεί να σκεφτεί και να δει κάποιος. Και να φανταστείτε οι ίδιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν ότι ο/η σύντροφός τους, τους έχει αλλάξει.
Τελικά όταν κάποιος έχει σύντροφο, είναι αναγκαστικό να αλλάξεις συνήθειες και χαρακτήρα για να είστε και οι δύο αγαπημένοι και ευχαριστημένοι με την σχέση σας και γενικά με την υπόλοιπη ζωή σας?
Παράθεση:
Originally posted by nemrod
Κανείς δεν μπόρεσε να αλλάξει το χαρακτήρα του άλλου.
Είναι απόλυτα ουτοπιστικό και κατά συνέπεια κάθε προσπάθεια, αποδεικνύεται επίπονη και το χειρότερο, μάταιη!
Τώρα, μια εναρμόνιση στα 'θέλω' και στα 'πιστεύω', του συντρόφου μπορεί να γίνει, αλλά αυτό δεν είναι αλλαγή του χαρακτήρα.
Εδώ δεν καταφέρνουμε να διορθώσουμε το χαρακτήρα των παιδιών που υποτίθεται πως τον διαμορφώνουν μέσα στον ίδιο χώρο, έχοντας τα ίδια βιώματα και την ίδια μεταχείρηση.
Για μένα, ο άνθρωπος γεννιέται και όποιος προσπάθησε να αποδείξει το αντίθετο - ότι 'γίνεται'- πλανήθηκε, ταλαιπώρησε και ταλαιπωρήθηκε......
![]()
Παράθεση:
Originally posted by sun-rain
Δεν είναι ότι αλλάζει ο χαραχτήρας τους, αυτός σε γενικές γραμμές μένει πάντα ο ίδιος, αλλά όταν ένα ζευγάρι ζει αρκετό καιρό μαζί, παίρνουν πολλά στοιχεία ο ένας από τον άλλον, υιοθετούν σε πολλά σημεία κοινή συμπεριφορά, επιρρεάζονται στον τρόπο σκέψης και όλα αυτά χωρίς να πιέζονται ή να το καταλαβαίνουν.
Για να είσαι με κάποιον δηλώνει πρώτα απ' όλα ότι τον εκτιμάς και τον θαυμάζεις, οπότε είναι φυσικό να σε πείθει να βλέπεις και να αντιμετωπίζεις μερικά πράγματα με τον τρόπο που τα βλέπει αυτός , έστω κι αν είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που είχες μέχρι τώρα.
στα social media