Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ=ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΖΩΔΙΑ=ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΙ=ΑΦΕΛΗ ΘΥΜΑΤΑ

Σελίδα : 1

Ede_La_Magie_De_Votanique

# 1 στις 10/9/2003
author
Ανδρας / 76 / Ελεύθερος
Τατζικιστάν
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 34
'Aρεσαν+: 0%

Αστρολογοι=τσαρλατανοι ζωδια=εμπορικα κατασκευασματα πιστοι=αφελη θυματα

---Δε ξέρω ακριβώς ποιος αφελής αναλυψε τα ζώδια, αλλά υποθέτω ότι θα ήταν κάποιος ίσως και προ χριστού, (μπορεί να κάνω λάθος) αλλά ας δεχθούμε μέχρι και 1700 (σίγουρα όχι τότε!) δεν έχει σημασία για αυτό που θέλω να πω.
---Ο πρώτος αστρολόγος λοιπόν, ζούσε σε μια εποχή όπου ο μέσος άνθρωπος ήταν τουλάχιστον αφελής για το τι υπήρχε γύρω του. Δισειδαιμονίες, λατρεία αντικειμένων, προφητείες και πολλά άλλα πράγματα τα οποία είχαν ένα κοινό στοιχείο. Εξηγούσαν το ανεξήγητο, για τους αδαείς τότε ανθρώπους. Κάποιοι <<διορατικοί>> κατασκεύαζαν σενάρια, ίσως επειδή ένιωθαν χαρισματικοί, ίσως λόγω πολλών συμπτώσεων. Σενάρια τα οποία ταίριαζαν άψογα στα προβλήματα τους, σε ανεξήγητα φαινόμενα κ.λ.π. Σύνδεαν καταστάσεις άσχετων πραγμάτων με την περίοδο της ζωής τους. Αρκετοί πίστευαν σε αυτά, ίσως λόγω φόβου, ίσως λόγω επαλήθευσης καταστάσεων από συμπτώσεις. Δεν θα μιλήσω για όλα τα <<ανεξήγητα>>. Θα μιλήσω συγκεκριμένα για τα ζώδια.
---Ο άνθρωπος του μεσαίωνα λοιπόν, ο οποίος αν συγκριθεί με τον σημερινό άνθρωπο στις γνώσεις και στην αντίληψη του περιβάλλοντος του, θεωρείται τουλάχιστον τραγικά αφελής, πίστευε στα ζώδια. Πίστευε ότι αυτή η εβδομάδα θα του πάει καλά επειδή ο Πλούτωνας κοιτάει το κόλο του Ερμή ή κάτι τέτοιο. Πίστευε σε κάποιες μαγικές δυνάμεις, σε κάποια συσχέτιση των πλανητών με τον κόσμο γύρω του.
---Τα χρόνια πέρασαν, ο άνθρωπος εξελίχθηκε, μορφώθηκε, έμαθε τι συμβαίνει γύρω του. Αλλά, ακόμα και σήμερα, στην εποχή της αποκρυπτογράφησης του DNA, της κλωνοποίησης και του φρέσκου γάλατος 10 ημερών, κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αν ο Άρης <<πιεί>> τη κλανιά τής Αφροδίτης, θα έχουν πρόβλημα με τα αισθηματικά τους. Σε ένα κόσμο όπου οι συνιστώσες για τα γεγονότα είναι αναρίθμητες, μετράνε και υπολογίζουν την επιρροή που έχουν κάμποσες τεράστιες αιωρούμενες στο διάστημα μαζες, στα οικονομικά τους! (Αυτά για όσους προσπαθούν <<επιστημονικά>> λόγω βαρύτητας ή κάτι τέτοιο να αποδείξουν την ύπαρξη της Αστρολογίας!)Υπάρχουν και άλλοι βέβαια που δεν το ψάχνουν το θέμα, κάτι σε στυλ πιστευε και μη ερευνα που πιστεύουν ότι τους λένε οι σύγχρονοι προφήτες! Και αυτη η αίρεση παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, λόγω της εμπορικής επιτυχίας της! Στην άπληστη κοινωνία που ζούμε η οικονομική εκμεταλλευση δεν έχει κριτήρια γελιότητας. Αν κάτι πουλάει, προωθείται! Αφού υπάρχουν τόσοι που βλέπουν τη Λίτσα Πατέρα γιατί να την διώξει ο ΑΝΤ1;
---Όλες οι <<προβλέψεις>> είναι σενάρια με μεγάλες πιθανότητες επαλήθευσης. Θα μπορούσα να δεχθώ την Αστρολογία ως ΕΜΠΟΡΙΚΟΚΟΙΝΩΝΟΙΚΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ επιστήμη! Δυστυχώς πολλά είναι και τα θύματα αυτής της απάτης.

ΤΟΤΕ, ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ:
ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΗ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ:
ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ 090 ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΩΝ.

Περιμένω κάποιον σχολιασμό και κάποιον να με κάνει να πιστέψω σε αυτή την απάτη. Δε θα αρνηθώ επιχειρήματα τα οποία υφίστανται, είναι πραγματικά, υπάρχουν σε αυτο το πλανήτη (και όχι μόνο:lol

Υ.Γ. Είμαι ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ολα ειναι ενα ψεμα μια ανασα μια πνοη σα λουλουδι καποιο χερι θα μας κοψει μια αυγη

mmanos

# 2 στις 10/9/2003
author
Ανδρας / 49 / Διαζευγμένος
Ν. Χανίων / Χανιά
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 25
'Aρεσαν+: 0%

νομίζω ότι το μέλος moo693...

...σ' έπιασε φιλαράκο και ότι άλλο είναι περιττό.

για εγκυκλοπαιδικούς όμως λόγους θα αναφέρω:

η αστρολογία ξεκίνησε ώς επιστήμη.δεν υπήρχε ο όρος αστρονομία.

στην πορεία κάποια σημαντικά αστρικά φαινόμενα (όπως supernova) , διελεύσεις κομητών, πτώσεις μετεώρων και άλλα , συνδέθηκαν με κοσμικά επίγεια γεγονότα όπως πολέμους , λοιμούς , γεννήσεις βασιλέων.
με πιο γνωστό σε μας το άστρο της Βηθλεέμ. Το οποίο όντως παρατηρήθηκε και ήταν ένα supernova.(υπάρχει στην βιβλιογραφία)

σήμερα έχουμε ανακαλύψει πολλούς περισσότερους αστερισμούς , επομένως οι ''ζωδιακοί κύκλοι'' δεν είναι μόνο οι γνωστοί 12.

αλλά αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους σύγχρονους αστρολόγους-τσαρλατάνους και φυσικά τους ταλαίπωρους που σκάνε το χρήμα.

επειδή μίλησες για βαρυτικές δυνάμεις , θα σου αναφέρω μερικά παραδείγματα.

όχι μόνο οι πλανήτες αλλά το σύμπαν στο σύνολό του μας επιρρεάζει.

η ηλιακή ακτινοβολία και η θερμοκρασία του ήλιου.
ειδικότερα οι ηλιακές εκρήξεις οι οποίες λόγω των τρομακτικής ισχύος ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που παράγουν ''τυφλώνουν'' τα ραδιοεπικοινωνιακά συστήματα με αντίκτυπο στην φυσιολογική ροή της πληροφορίας μεταξύ των ανθρώπων , στα συστήματα ραντάρ , στις πτήσεις αεροσκαφών.

ανάλογα με την θέση τους , οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος , λόγω των βαρυτικών δυνάμεων που ασκούνται μεταξύ τους παραμορφώνουν και το γεωμετρικό σχημά της γής.
επομένως στην περιοχή που βρίσκεσαι αλλάζει η ποσότητα της βαρύτητας οπότε θα είσαι πιο βαρύς ή πιο ελαφρύς συνεχώς.
ειδικά στην περίπτωση που έχουμε συζηγίες πλανητών τα φαινόμενα είναι πολύ ισχυρά και επιδρούν σημαντικά στον ανθρώπινο οργανισμό.
Μήν ξεχνάς ότι είμαστε ηλεκτροχημικά συστήματα άρα μας επιρρεάζουν οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρομαγνητικά πεδία και αφού έχουμε υλική μορφή==>διαθέτουμε μάζα=αδράνεια άρα έχουμε άμεση σχέση με την βαρύτητα.

θα κλείσω με το να σε ρίξω σε βαθιά και δύσκολα μονοπάτια.
όποιος ενδιαφέρεται θα το ψάξει από μόνος του.
Ο εγκέφαλός μας είναι ένας πολύ ισχυρός δέκτης αλλά και πομπός.
είναι το πιό πολύπλοκο και εξελιγμένο σύστημα στο σύμπαν και είναι αυτός που μας δημιουργεί την αίσθηση του χώρου , του χρόνου και της βαρύτητας και μας κάνει ικανούς να εξελιχθούμε σ' ένα υλικό σύμπαν.
Αν σε ενδιαφέρει λοιπόν η αλήθεια , μελέτησε και ψάξε μέσα απο την επιστήμη αλλά μην ξεκόψεις από την φιλοσοφία και την καθαρή πίστη σε Εκείνον γιατί αλλιώς θα γίνεις νεκρός σ' ένα άυλο σύμπαν....
Αρέσει στο μέλος girl_aloud

# 3 στις 11/9/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by Ede_La_Magie_De_Votanique
---Ο άνθρωπος του μεσαίωνα λοιπόν πίστευε στα ζώδια. Πίστευε ότι αυτή η εβδομάδα θα του πάει καλά επειδή ο Πλούτωνας κοιτάει το κόλο του Ερμή ή κάτι τέτοιο.Ο άνθρωπος του Μεσαίωνα ναι μεν πίστευε αφελώς στα ζώδια, αλλά όχι και στον Πλούτωνα. Ο πλανήτης αυτός ανακαλυφθηκε μόλις το 1930 από τον Clyde Tombaugh. Ονομάστηκε προσωρινά Πλανήτης Χ, και κατόπιν, μετά από διάφορες προτάσεις, πήρε το όνομα Πλούτων. Και φυσικά μας "επηρρεάζει" σαν χθόνιος θεός - τώρα, αν αντί για Πλούτωνα τον ονόμαζαν π.χ. Τραμπάκουλα, θα μας επηρρέαζε διαφορετικά;
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.