Αθήνα
Ανήκω στους γκρινιάρηδες αυτής της πόλης.
Ισως γιατί θέλω 1 ώρα το λιγότερο να φθάσω στο γραφείο μου και ακόμα περισσότερη να γυρίσω.
Ισως γιατί δεν μου λέει κανένας καλημέρα το πρωί-νύχτα που σηκώνομαι για να φύγω.
Ισως γιατί ξεκινάει η μέρα μου μέσα στην κίνηση και τον χαμό, με ανθρώπους αγχωμένους, βιαστικούς, δύστροπους, κακότροπους, κακούς.
Ισως γιατί σε λίγο ο ήλιος για μένα θα ανατέλλει στον Κηφισσό, και θα δύει στο γραφείο.
Ισως γιατί την μοναδική θέση πάρκινγκ στη γειτονιά μου όταν γυρίζω την έχει κρατημένη με ταμπελίτσα κόκα-κόλα η ψιλικατζού μας για την νύφη της.
Λέω και ξαναλέω ότι όνειρό μου είναι να φύγω.
Θα ήθελα ένα Κυκλαδίτικο σπιτάκι σε κάποιο Αιγαιοπελαγίτικο νησάκι να χάνεται η ματιά στο απέραντο γαλάζιο, και να σε τυλίγει η γαλήνη του τοπίου και των ανθρώπων.
Όμως...
Η Αθήνα παραμένει ξελογιάστρα. Μια πολύχρωμη φαντεζί κυρία.
Από το απέραντο γαλάζιο της Καστέλλας, και τη Βάρκιζα, στην Πεντέλη και τη Πάρνηθα.
Από το in club της, στα ρομαντικά ταβερνάκια του Ψυρρή και της Πλάκας.
Από την ανωνυμία, στα στέκια μας.
Βρίσκεις ότι ποθήσει η ψυχή σου. Από λαϊκά στέκια μέχρι κέντρα διαλογισμου κλπ
Και οι άνθρωποί της δεν είναι μόνο "κακοί". Είναι πιο απλοί από τους άλλους πιστεύω. Κατά περίπτωση και πιο αληθινοί (με ότι συνεπάγεται αυτό). Ισως επειδή δεν ξέρουμε ούτε το γείτονά μας για να φοβηθούμε ότι θα μας κουτσομπολέψει ή να κουτσομπολέψουμε. Μάθαμε να μην μας νοιάζει τι θα πει ο διπλανός. (αυτό είναι και καλό και κακό βέβαια, και άπτεται άλλου thread...)
Στην επαρχία εξαιτίας αυτού πολλοί είναι δήθεν.
Όσο γι'αυτό που λες ότι δεν εξωτερικεύονται οι άνθρωποι στην πόλη.
Συμβαίνει όταν πανικόβλητοι τρέχουμε να προλάβουμε τα μετρό και τα τρόλλευ. Δεν νομίζω όμως ότι διαφέρουμε σε τίποτα όταν χαλαρώνουν οι ρυθμοί, και δεν θα ξεχάσω ποτέ τα βράδια στην Πλάκα όπου όλο το μαγαζί γινόμασταν μια παρέα και δεν ήξερες ποιος κέρναγε ποιον, ποιος φλερταρε ποιόν. Οταν αγκαλιά με αγνώστους κάτω από την Ακρόπολη τραγουδούσαμε στα στενάκια ξημερώματα.
Τελικά δεν θα άλλαζα αυτή την πόλη. Την θεωρώ μαγική. Άσε που έχει ότι αγάπησα, και κυρίως τους φίλους μου.
-Ληδάκι
στα social media