Παράθεση:
Originally posted by SIKAT
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα ισορροπημένο σε ένα σημείο γάμο χωρίς όμως αυτό το κάτι που τον βαστάει ζωντανό ερωτικά και συνεπώς δε βαστά ζωντανούς και τους δύο που τον αποτελούν.
Ο ένας από τους δύο έχοντας διαφορετικά βιώματα νοιώθει την ανάγκη για να δώσει ώθηση αλλά δε βρίσκει ανταπόκριση από το άλλο μισό λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων από αυτό το άλλο μισό (ανασφάλειες, μικρή αποδοχή ρίσκου,…
Η παρουσία ενός τρίτου ατόμου στη σχέση δημιουργεί την ευκαιρία για την κάλυψη της συναισθηματικής ανάγκης του ενός που το χρειάζεται του δίνει την ενέργεια για να δημιουργήσει ένα άλλο κλίμα στη ζωή του και συνεπώς και στη ζωή του γάμου του.
Το ερώτημα είναι πόσο κατακριτέος είναι και κατά πόσο θεωρείται προδοσία αυτό αν υποθέσουμε ότι είχε εξαντληθεί στη προσπάθειά του να αλλάξει πρώτα το γάμο του…
Τώρα όσον αφορά τη συνέχεια της ιστορίας δε μπορώ να την ξέρω ακόμα όπως δε μπορώ να ξέρω και πιο θα ήταν το πιο happy τέλος, μιάς και καμία σχέση δε δημιουργείται μόνο για να δώσει αλλά αυτομάτως παίρνει και δημιουργεί καταστάσεις ανεξίτηλα γραμμένες στις καρδιές αυτών που τη ζουν..
[/quote Το θέμα που έθεσες φίλε μου ,είναι άλλο απο αυτό που ζητάς να μάθεις. Μπερδευεις ορισμένα πραγματα. Αν ο γάμος σου για οποιονδήποτε λόγο δεν παέι καλά , εχεις δύο επιλογές μόνο , ή δουλευεις πραγματικά πάνω στο προβλημα με τον συντροφό σου για να βρεις την λύση που θα ειναι οφελος για εσας και τα παιδιά σας, ή αφού δούλεψατε το πρόβλημα και δεν είχε αποτέλεσμα , χωρίζετε, μένεις μόνος και αντιμετωπίζεις όλα τα προβλήματα που έρχονται με τον χωρισμό σοβαρά και υπευθυνα . Τώρα ,αν μετά σου τύχει κατι που θα σου ειναι ενδιαφερον τότε πράττεις ανάλογα. Ετσι όμως όπως έθεσες το θέμα, εγώ πιστεύω, ότι ψάχνεις να βρεις φθηνές δικαιολογίες για να πείσεις δήθεν τον εαυτό σου ότι κάτι παραλληλο που σου έτυχε ενδεχομένως θα ειναι δεκανίκι για να στηρίξεις τάχα την οικογενειά σου και να μην την διαλύσεις. Λάθος οικτρό με άσχημες συνέπειες. Παίζεις με τα λόγια και κοροιδεύεις τον εαυτό σου. Αν όμως έκανες την ερώτηση διαφορετικά και έλεγες στα ίσια ότι γνώρισα κάποια και αισθανομαι μεγάλη ανάγκη να πάω μαζί της θα σου έλεγα με το καλό αρκεί να ξέρεις τι κανεις.]
Παράθεση:
Originally posted by angelica
Παράθεση:
Αν πράγματι συμβαίνουν τα πράγματα όπως τα περιγράφεις, γιατί μένουν κι οι δύο σ΄έναν γάμο που απ΄ότι φαίνεται δεν τους λέει πια τίποτα;
Γιατί σε ένα γάμο υπάρχουν κι άλλα στοιχεία εξίσου σημαντικά, μην πω σημαντικότερα, από το ζωντανό ερωτικό ενδιαφέρον, στοιχεία που συνηγορούν στο να κρατηθεί αυτή η σχέση.
Σκεφτείτε ένα ζευγάρι παντρεμένο 20 χρόνια, στην ηλικία των 50 και οι δύο φερ'ειπείν....ένα ζευγάρι με τόσα χρόνια κοινής πορείας, με παιδιά, που έχει κατορθώσει να φτιάξει ένα καλό οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο. Μπορεί η μεταξύ τους συντροφική σχέση να είναι πολύ καλή, αλλά η ερωτική διάθεση να μην είναι όπως παλιά. Νομίζω πως όλοι δεχόμαστε ως αληθινό ένα τέτοιο σενάριο, που είναι πολύ κοινό....συνήθως η γυναίκα είναι αυτή που λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεών της και της κλιμακτηρίου πλέον (όταν μιλάμε για αυτήν την ηλικία), αλλά και για πολλούς λόγους ακόμα, δείχνει αυτήν την απροθυμία προς τη σεξουαλική επαφή ή την ανανέωση της ερωτικής ζωής....και πολλές φορές δείχνει και απροθυμία στη λύση αυτού του προβλήματος. Γιατί είναι πρόβλημα αυτό τη στιγμή που ο σύζυγός της έχει ανάγκη για ερωτική ζωή.
Τι πρέπει λοιπόν να γίνει με ένα τέτοιο ζευγάρι τη στιγμή που δεν τα βρίσκουν πια μεταξύ τους σε αυτό το θέμα, ενώ στα άλλα συνεχίζουν να συμβαδίζουν? Να χωρίσουν και να πουν στα παιδιά τους ότι "παιδιά χωρίζουμε γιατί δεν ο ένας δεν ικανοποιεί πια τον άλλον στο κρεβάτι"? Αυτή είναι μάλλον μια πολύ θεωρητική άποψη. Στην πράξη δε γίνεται έτσι και ορθώς, κατά τη γνώμη μου. Σίγουρα το ερωτικό ταίριαγμα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το γάμο, ζωτικής σημασίας θα έλεγα για να κρατηθεί, αλλά όσο περνούν τα χρόνια μπαίνουν κι άλλα στοιχεία που ο καθένας μας τα βάζει όσο ψηλά κρίνει αυτός στη λίστα των προτεραιοτήτων του.
Σε μια τέτοια περίπτωση το ιδεώδες θεωρητικά, θα ήταν η μεριά που διεκδικεί τη σεξουαλική ζωή να σεβαστεί την άλλη μεριά και το γάμο του και να μπορέσει να προσαρμοστεί χωρίς να μπλέξει σε άλλες σχέσεις. Αυτό όμως σπάνια γίνεται. Εγώ προσωπικά δε θα κατηγορούσα έναν άνθρωπο που θα διάλεγε να κάνει μια εξωσυζυγική σχέση από το να διαλύσει έναν τέτοιο γάμο.
Παράθεση:
Originally posted by Giabbass
"Πάντα κατακριτέα η παράλληλη σχέση ;"
Ναι, πάντα!!!!!!!!!!!!!
.- (τελεία και παύλα)
Υ.Γ. Κάνε στους άλλους αυτό που θα σου άρεσε να σου κάνουν! (και το αντίστροφο)
στα social media