τα πάντα για σένα
Παράθεση:
Originally posted by the_moonlight_girl
ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
το τέλειο κι ονειρικό, ο πόθος ο αληθινός κι ο διακαής που καίει στα βάθη της ψυχής.
Κι αν δεν γίνεται; Τα πάντα ο Θεός μπορεί να τα δώσει, αλλά ποιός άνδρας είναι θεός ; Εγώ πάντως όσο κι αν το θέλω δεν είμαι!Για θεϊκό παιδί το συζητάμε
Από την στιγμή που όλα δεν μπορεί ένας άνδρας να τα προσφέρει στην αγαπημένη του - όχι πως δεν θέλει αλλά δεν μπορεί, είναι θέμα ανθρωπίνων προδιαγραφών -τί γίνεται; Παύει να υφίσταται πλήρης ικανοποίηση κι ευχαρίστηση από την σχέση; Έίναι εξ' ορισμού πλέον μερική και περιορισμένη με μια ενδόμυχη, απογοήτευση και αίσθηση κενού που απωθείται στο όνομα της πραγματικότητας έτσι όπως φαίνεται να είναι αυτή, πικρή αλλά αναπόφευκτή;
Προσωπικά, με μικρή πείρα από την ζωή αλλά με μια μυστική ελπίδα για το καλύτερο θα έλεγα πως η χαρά μας δεν έιναι στα πάντα κι ούτε πως δεν υπάρχει απόλυτη ευτυχία. Ούτε ανηφόρα, ούτε κατηφόρα, ευθεία ο δρόμος της ζωής!!!

Ποιά είναι αυτή η ευθεία; Αυτό που ζητάει η φεγγαρόφωτη κοπέλα αλλά με μια μικρή αλλαγή στο ουσιαστικό ως προς τον αριθμό!

Αντί για τον γενίκο το κλειδί του μυστηρίου είναι στον ενικό.

Το πάν. Αυτό είναι που υπερέχει κι υπερκαλύπτει κάθε άλλο αγαθό στον κόσμο αυτό, εν τη απουσία ή εν τη παρουσία αυτού του αγαθού. Χωρίς αυτό δεν γίνεται κι όλο τον κόσμο να έχεις στα πόδια σου, και με αυτό γίνεται να μην έχεις τίποτα και να αισθάνεσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Το παν είναι το ένα κάτι τις κι όχι τα όλα- τα πάντα, το κάτι τις που σου δίνει όμως τα πάντα

Τί είναι το παν; Τί είναι το μόνο κι απόλυτα αναγκαίο ένα στην ζωή μας ;

Για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό στην πράξη, σαν αρχή και σκοπός όμως είναι κοινό σε όλους...
Νομίζω πως είναι αυτό που λένε αιώνες τώρα...
Αγάπη
Ώστε αυτό ήταν όλο

, ίσως σκεφτούν κάποιοι. Δεν τους αδικώ γιατί αυτή η λέξη, η πλέον κοινή που την συναντάς στα χείλη κάθε ανθρώπου που βλέπει το φως του κόσμου αυτού είναι και η πλέον παρεξηγημένη ίσως μαζί με δύο άλλες λέξεις που τις συνοδεύει επίσης η μεγαλύτερη αμφιβολία, σύγχιση κι άγνοια. τις εξής : θεός κι αλήθεια.
Τί είναι αγάπη αληθινά - δηλαδή χωρίς λάθος (κοινή ρίζα λέξεων) αυτό είναι άλλο θέμα τώρα...Ίσως η αναζήτηση αυτής είναι και το νόημα της ζωής. Ίσως πάλι λέω πολλά και πρέπει να μιλήσει κάποιος άλλος για τα σημαντικά που ξέρει και δυό πράγματα.

Άντε γειά λοιπόν
στα social media