Παράθεση:
Originally posted by Dardana
ΟΚ, εχω καιρο να παω σε ιαπωνεζικο εστιατοριο, αλλά την τελευταια φορά που πηγαμε, δεν πληρωσαμε περισσοτερο απο 35 ευρω το ατομο.
Παράθεση:
Originally posted by whitestripe1984
Ευχαριστω πολυ για τα tips.Οσο για το οικονομικο θα σας ενημερωσω αυριο αν δεν εχω κανει κανενα χαρακιρι![]()
Παράθεση:
Originally posted by perfetta
Παράθεση:
Originally posted by modexristos
Εχω ιδρωσει και παραλληλα κρυωνω
Λετε να εχω ανεβασει πυρετο
Δεν γεννηθηκε ακομη η κοπελα που θα την κερασω
Ακομη περνα η μπογια μου
Αυτα σε κανεναν γεροξουρα![]()
Φτου ρε γαμωτο..
παλι σε ταληροφονιά επεσα!!!
![]()
Παράθεση:
... της υποσχεθηκα οτι θα την παω για sushi....
Παράθεση:
Originally posted by zoumeri
Πουλάει και το Σούπερ Μάρκετ σούσι με 12 ευρώ τη μερίδα.
Αγοράζεις δυο μερίδες, ένα μπουκάλι κρασί και δυο κεριά και καθάρισες.
Ρομαντικό δείπνο στο σπίτι.
Εγώ το αγοράζω συχνά αντί για ψητό κοτόπουλο, όταν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω . Σαν εναλλακτική λύση αντί για κοτόπουλο.![]()
Παράθεση:
Originally posted by somebody961
Αν δεν έχει ακούσει τίποτα για τους σοβαρούς κινδύνους για τοξόπλασμα, να την πας..
Παράθεση:
Originally posted by nikolaos_2
Παράθεση:
Originally posted by zoumeri
Πουλάει και το Σούπερ Μάρκετ σούσι με 12 ευρώ τη μερίδα.
Αγοράζεις δυο μερίδες, ένα μπουκάλι κρασί και δυο κεριά και καθάρισες.
Ρομαντικό δείπνο στο σπίτι.
Εγώ το αγοράζω συχνά αντί για ψητό κοτόπουλο, όταν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω . Σαν εναλλακτική λύση αντί για κοτόπουλο.![]()
Ποιο σουπερμάρκετ καλέ; μη μου πεις ότι έρχονται και φρέσκα από Ιαπωνία;
Παράθεση:
Originally posted by mathilda
Ωχ παναγιά μου... τρώτε σούσι από το σούπερ μάρκετ;;;;;;;
Παράθεση:
Παράθεση:
Originally posted by somebody961
Αν δεν έχει ακούσει τίποτα για τους σοβαρούς κινδύνους για τοξόπλασμα, να την πας..
Οχι καλε, δεν υπαρχει τοξοπλασμα στα ψαρια!
Μονο στα θηλαστικα.
Αντιθετα, μπορει να περιεχει άλλα παράσιτα που υπάρχουν στα ψάρια.
Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα ο κάθε άσχετος έχει αυτοχρηστεί ειδικός σεφ στο σουσι, ενώ δεν έχει την ειδική εκπαίδευση που περνούν οι εξειδικευμένοι ιαπωνες σεφ ώστε να αναγνωρίζουν τα παράσιτα.
Επίσης, στην Ιαπωνία το σουσι παρασκευάζεται από ψάρι το οποίο πρώτα καταψύχεται και στη συνέχεια αποψύχεται, μια διαδικασία που καταστρέφει τα παράσιτα και μειώνει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
Το σούσι στην ορίτζιναλ μορφή του παρασκευάζεται με ρύζι το οποίο περιέχει ξύδι και watanabe sause, πράγμα που ρίχνει το pH και μειώνει τον πληθυσμό τωβ βακτηρίων.
Και το τελευταίο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι το εξής.
Δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε το επίπεδο υγιεινής των Ιαπώνων, από όλες τις απόψεις. Ούτε το προσωπικό στα ελληνικά εστιατόρια τηρούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής, ούτε οι κουζίνες των εστιατορίων απολυμαίνονται, ούτε καν η μεταφορά των ψαριών και των έτοιμων γευμάτων γίνεται υπό ψύξη με απολυμασμένα ειδικά οχήματα.
Είναι πολύ σοβαρός και υπαρκτός ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από sushi στην Ελλάδα. Listeria, E.Coli, Koλοβακτηρίδια, Vibrio και διάφορα άλλα μικρόβια, καθώς και ιοί μπορεί να υπάρχουν στο σούσι, είτε γιατί το ψάρι ψαρεύτηκε σε βρώμικα νερά, είτε γιατί δεν ψύχθηκε αμέσως, είτε γιατί το προσωπικό που το έφτιαξε είχε βρώμικα χέρια και χρησιμοποίησε βρώμικα μαχαίρια.
Στην Αμερική, ο FDA (ο οργανισμός φαρμάκων και τροφίμων) έχει υποχρεώσει τις εταιρείες που παράγουν σούσι και το πουλάνε στη λιανική, να αναγράφουν ότι δεν επιτρέπεται η κατανάλωσή του από παιδιά κάτω των 12, ηλικιωμένους και έγκυες γυναίκες.
Παράθεση:
Δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε το επίπεδο υγιεινής των Ιαπώνων, από όλες τις απόψεις.
Παράθεση:
Με αυτα που διαβασα θα την παω για παιδακια στην λαδοκολλα...την μιση μερα την περναω στο νοσοκομειο(δουλεια) ε μην την κανω 24ωρη.![]()
![]()
Παράθεση:
Originally posted by nikolaos_2
Παράθεση:
Δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε το επίπεδο υγιεινής των Ιαπώνων, από όλες τις απόψεις.
Δεν είναι οι Γερμανοί πιο αυστηροί;
Παράθεση:
Originally posted by Μυρτώ
Nαι βρε συ Νικόλαε... σαφώς και υπάρχουν....
Αλλά δεν είναι λίγο "Β" (και C και D μεταξύ μας) να μουρμουράς στον άλλο για να σε πάει για σούσι!
Αμα θες σούσι κυρά μου , τράβα βρες και φάε μόνη σου... θα την πληρώσει ο άλλος τη νύφη!
Καλά , εμένα μην με λαμβάνετε και πολύ υπόψη , ζούσα και ζώ στη χώρα του ποτέ όπου οι γυναίκες είναι ανεξαρτητες και αξιοπρεπείς...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media