Ανδρας / 50 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 20
'Aρεσαν+: 0%
Συναισθηματική Ωριμότητα
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πολύ και πιστεύω ότι ισχύει σε όλες τις σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων.
Οι ερωτικές σχέσεις πιστεύω ότι περνούν μέσα από το φίλτρο της συναισθηματικής ωριμότητας που έχει κάθε άνθρωπος.
Τι σημαίνει αυτό;
Η πραγματική ηλικία του ανθρώπου στην "σχεσιακή" ζωή του - δηλαδή το αν είναι 60 ή 20 ετών - δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
Νομίζω ότι άνθρωποι που έχουν ζήσει κάποιες σοβαρές συναισθηματικές καταστάσεις στη ζωή τους και τις έχουν ξεπεράσει είναι πολύ πιο ώριμοι ερωτικά και γνωρίζουν πως να ανταπεξέρχονται σε κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις χωρίς να επιτρέπουν στους εαυτούς τους ή σε άλλους να υποπέσουν σε επιπόλαιες ενέργειες.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιτρέπουν στους εαυτούς τους να ζήσουν και να βιώσουν πραγματικά κάποιες καταστάσεις με αποτέλεσμα να περνούν τα χρόνια και να είναι ακόμα συναισθηματικά ανώριμοι.
Το να κάνεις σχέσεις και να χωρίζεις μόνο και μόνο για να ικανοποιείς
το εγώ σου (αυτοπεποίθηση/ αναγνώριση), ή να καλύπτεις μόνο το γενετήσιο ένστικτό σου, δεν οδηγεί σε καμμία περίπτωση σε συναισθηματική ωριμότητα.
Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για δύο ανθρώπους που πιστεύουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα μιάς σοβαρής σχέσης να έχουν ένα επίπεδο συναισθηματικής ωριμότητας.
Άλλοι μπορούν να το μεταφράσουν αυτό σαν: Ξέρω τι θέλω...
ενώ άλλοι μπορούν να το μεταφράσουν ως: Ξέρω να συμβιβάζομαι μέχρι εκεί που μου έχει δείξει η εμπειρία μου ότι μπορώ να το κάνω.
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που καταλαβαίνεις ότι είναι συναισθηματικά ώριμοι και οι ενέργειες στις σχέσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με ανώριμες καταστάσεις.
Εγωισμοί, επιπόλαιες ενέργειες (να μην αναφερθώ), άσχημα λόγια, υποβιβασμός της προσωπικότητας, ακόμη και βία είναι πράγματα τα οποία πηγάζουν μέσα από την συναισθηματική ανωριμότητα.
Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να τα μαθαίναμε όλα αυτά χωρίς να τα πάθουμε...
"Ο κόσμος αλλάζει όταν δύο όντα κοιτάζονται και αναγνωρίζονται: Ν'αγαπάς θα πεί να γδύνεσαι το όνομα σου."
Γυναίκα / 48 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 73
'Aρεσαν+: 0%
Μακάρι, Διόνυσε, μακάρι...
Αλλά αν δεν πάθεις, πως να τυπωθεί στο μυαλουδάκι για να μάθεις...?
Γνώση στεγνή, αν δεν τη βιώσεις...·είναι σαν όλες τις θεωρίες που μαθαίνουμε για να περάσουμε τις εξετάσεις και τις ξεχνούμε την επόμενη...
Επιπλέον, όμως, για να δέσει το γλυκό, πρέπει να είναι και οι δύο συνειδητά ώριμοι συναισθηματικά...
it takes two to tango...Κι αυτό...μόνο αν σου πατήσει ο άσχετος συγχορευτής το δαχτυλάκι ή σε αφήσει σύξυλο να περίμένεις...το καταλαβαίνεις...
στα social media