Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

ΒΡΑ- ή οι άντρες δεν υπάρχουν πια...

Σελίδα : 1

mathilda

# 1 στις 22/11/2009
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

ΒΡΑ- ή οι άντρες δεν υπάρχουν πια...

Έχετε ακούσει που λέγεται ότι δεν υπάρχουν πια άντρες, και κάτι πρέπει να ρίχνουν στο νερό και γίνονται όλοι τοιούτοι…
Αλλά μάλλον δεν φταίει το νερό. Υπάρχουν πλέον επιστημονικές αποδείξεις ότι τέτοιες ουσίες υπάρχουν παντού στο περιβάλλον μας. Θα προσπαθήσω να μη σας κουράσω με πολλά επιστημονικά και ορολογίες.
Να σας πω λοιπόν για την δισφαινόλη Α (bisphenol Α- BPA) η οποία είναι μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο σε πολλά πλαστικά υλικά. Ετησίως παράγονται 2-3 εκατ. τόνοι παγκοσμίως και χρησιμοποιείται ως μονομερές για την παραγωγή πλαστικών (PVC, πολυεστέρες, πολυαιθερικες κετόνες, εποξειδικές ρητίνες και πολυκαρβονικά πλαστικά), για να καταλάβετε σε τι κλίμακα χρησιμοποιείται. Σημειώστε εδώ ότι από αυτά τα υλικά κατασκευάζονται βρεφικά είδη, μπιμπερό, παιδικά παιχνίδια, αλλά και ρητίνες που χρισμοποιούνται ως οδοντιατρικά υλικά, γιατι θα μας χρειαστεί πιο κάτω... Επίσης, βρίσκεται σε πλαστικά υλικά συσκευασίας τροφίμων, κυρίως στο επίχρισμα (λάκα) που μπαίνει στις κονσέρβες, ώστε να μην διαβρώνεται το μέταλλο της κονσέρβας από τα οξέα, την υψηλή θερμοκρασία και το αλάτι που μπορεί να έχει το τρόφιμο .
Από το 1930 υπήρχαν οι υποψίες ότι η BPA πιθανόν να βλάπτει την ανθρώπινη υγεία. Πάρα πολλές μελέτες που έγιναν σε πειραματόζωα την τελευταία πενταετία κατέδειξαν ότι η επίδραση της ΒΡΑ είναι ολέθρια στις ορμόνες των πειραματοζώων, και σίγουρα επιδρά αρνητικά και πολλές άλλες λειτουργίες του οργανισμού.
Σε διάφορα πειράματα, παρατηρήθηκε στα πειραματόζωα άυξηση του σωματικού βάρους, παχυσαρκία, νευρολογικές διαταραχές, διαταραχές στην συγκέντρωση των ορμονών του θυρεοειδούς, αυξηση των περιστατικών καρκίνου του μαστού, περιστατικών νευροβλαστώματος και διάφορα άλλα που τα διαβάζουμε και σε άλλες μελέτες.
Αλλά το αξιοσημείωτο, που διαπιστώθηκε σε μια μελέτη που έγινε σε αρσενικούς πίθηκους, ήταν ότι παρατηρήθηκε αλλαγή στην σεξουαλική συμπεριφορά τους!
Οι Akiko Nakagami και συνεργάτες από διάφορα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, απέδειξαν ότι η έκθεση στην BPA στην περίοδο πριν από την γέννηση αλλά και στην ηλικία του θηλασμού(ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις που επιτυγχάνονται εύκολα στο περιβάλλον) , είχε ως αποτέλεσμα την εκθήλυνση των αρσενικών νεαρών πιθήκων και την εκδήλωση μη αναμενόμενης σεξουαλικής συμπεριφοράς κατά την ενηλικίωσή τους.... Πιθηκοι ντιγκιντάγκες δηλαδή!
Διαβάζοντας προχθές μεγαλόφωνα το συγκεκριμένο άρθρο από το newsletter ενός σαιτ σχετικό με την ασφάλεια των υλικών συσκευασίας των τροφίμων, ένας συνάδελφος μου, εφήυρε έναν νέο όρο για την ΒΡΑ. «Η π@υστο-ορμόνη!» μου λέει!
Δεν είναι μύθος όλο αυτό που λένε ότι οι άνδρες σιγά σιγά εκφυλίζονται, και όλο και περισσότεροι γίνονται γκέι.
Αν το σκεφτούμε, δηλαδή΄όσοι έπιναν γάλα από πλαστικό μπουκάλι πριν από μερικά χρόνια που δεν είχαν αποσυρθεί αυτά που περιέχουν ΒΡΑ, όσοι τρώνε κονσερβούλες, ή ακόμη χειρότερα, έχουν σφραγίσματα, έχουν κίνδυνο από την π@υστο-ορμόνη;
Και σκέφτομαι έναν γνωστό από έναν άλλο διαδικτυακό τόπο, που ήταν και καλά πολύ μάτσο άντρας, αλλά κατεβρόχθιζε τις κονσέρβες ροδάκινο… (remember Geroulis ; πες του τα μαντάτα! )

# 2 στις 22/11/2009
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Τελικά, υπάρχει κάτι που να μπορούμε να καταναλώνουμε και να χρησιμοποιούμε άφοβα; Ή θα μας πούνε (κατόπιν εορτής, όπως και τώρα) για τους κινδύνους από τα πλαστικά μέρη του laptop;

mathilda

# 3 στις 22/11/2009
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Τι να σε πω... παντως το 2008 αποσυρθηκαν ολα τα μπιμπερο και οι πιπιλες που είχαν ΒPA και πλέον, από όσο ξέρω, από φέτος, πριν από κάθε μεγάλη παραγγελία, όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ ζητούν αναλύσεις για το ΒΡΑ από όλα τα εργοστάσια παραγωγής κονσερβοποιημένων τροφίμων.

agiosgr

# 4 στις 22/11/2009
author
Ανδρας / 66 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 1.546
'Aρεσαν+: 0%
είδατε λοιπόν τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει ένα σίγμα που μετακινείται απο μπροστά πίσω αν είναι πίσω γίνεται π@υστορμονη αν είναι μπροστά γίνεται π@υτσορμόνη

όλο το θέμα είναι που θα το βάλουμε το σίγμα πίσω ή μπροστά

κι ας λέει ο Mapa-gami
Άγιος να σας φιλάει

anman

# 5 στις 22/11/2009
author
Ανδρας / 45 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Μαλακάσα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 7
Τελικά όλο αυτό είναι ένα άλλοθι,κυρίως από ανέραστες γυναίκες .
Προωθείτε σαν άποψη,από όλα τα τύπου κουτσομπολίστικα και άσχετα
με σχέσεις (Κοσμοπόλιταν κ.α),περιοδικά.
Απόψεις που γίνονται δεκτές με ευήκοον ους,από νέα κορίτσια χαμηλού συναισθηματικού επιπέδου, και ευεπήφορα στη χρήση βοηθητικών οργάνων.
Τίποτα δεν αποδεικνύετε επιστημονικά αλλά και στην πράξη.
Απλώς η χειραφέτηση της γυναίκας,της δημιουργησε ένα τεράστιο ΕΓΩ.
Υψώθηκε περισσότερο η μύτη της ,μέχρι του σημείου που δεν προεκτείνετε
πλέον νοητά στα γεννητικά όργανα του άνδρα,και θεωρεί απαραίτητη μέσα στο συρτάρι του μποντουάρ της την, ύπαρξη ενός δονητή,ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του προαναφερθέντος ΕΓΩ.

KOLORS

# 6 στις 23/11/2009
author
Ανδρας / 58 / Παντρεμένος
Τατζικιστάν
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 2.737

Παράθεση:
Originally posted by anman
Τελικά όλο αυτό είναι ένα άλλοθι,κυρίως από ανέραστες γυναίκες .
Προωθείτε σαν άποψη,από όλα τα τύπου κουτσομπολίστικα και άσχετα
με σχέσεις (Κοσμοπόλιταν κ.α),περιοδικά.
Απόψεις που γίνονται δεκτές με ευήκοον ους,από νέα κορίτσια χαμηλού συναισθηματικού επιπέδου, και ευεπήφορα στη χρήση βοηθητικών οργάνων.
Απλώς η χειραφέτηση της γυναίκας,της δημιουργησε ένα τεράστιο ΕΓΩ.
Υψώθηκε περισσότερο η μύτη της ,μέχρι του σημείου που δεν προεκτείνετε
πλέον νοητά στα γεννητικά όργανα του άνδρα,και θεωρεί απαραίτητη μέσα στο συρτάρι του μποντουάρ της την, ύπαρξη ενός δονητή,ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του προαναφερθέντος ΕΓΩ.

εγω αν υποψιαστω οτι κυκλοφορουν πιοτα στο σαιτ
και δεν μου δινετε και μενα...
θα τα κανω ολα μπαχαλο!

mathilda

# 7 στις 23/11/2009
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Σόρρυ ρε παιδγιά, ξέχασα να βάλω τις βιβλιογραφικές αναφορές, να μη λέτε ότι τα λέω στον αέρα. Λάθος μου, αλλά νόμισα ότι έγραψα στο sxeseis και όχι στο "the lancet".
Ολα αυτα που εγραψα, είχαν ως αφορμη το συγκεκριμένο άρθρο που μου ήρθε με τη μορφή newletter, και η δημοσιευμένη εργασία με τίτλο "Alterations in male infant behaviors towards its mother by prenatal exposure to bisphenol A in cynomolgus monkeys (Macaca fascicularis) during early suckling period
P
Akiko Nakagamia, et al. , στο επιστημονικό περιοδικό Psychoneuroendocrinology
Volume 34, Issue 8, September 2009, Pages 1189-1197.
Tι αποδεικνύεται επιστημονικά και τι όχι, ρωτήστε τον κύριο Νακαγκαμια, που εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Καβασάκι.

Παρεπιπτόντως, οι αναφορές σε δονητές, δείχνουν ότι κάποιος άλλος μάλλον ρίχνει κλεφτές ματιές στο κοσμοπόλιταν της αδερφής του!

VLEMMA

# 8 στις 23/11/2009
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by mathilda

Δεν είναι μύθος
όλο αυτό που λένε
ότι οι άνδρες σιγά σιγά εκφυλίζονται,
και όλο και περισσότεροι γίνονται γκέι.

sorry..

αλλα τι μετρησεις εχουμε για τον ..ανδρισμο..των ανδρων
αλλων εποχων;;

(αν λαβουμε και σαν δεδομενο, ο,τι αν δηλωνοσουν ...λιγοτερο ανδρας..
σ' επαιρναν με τις λεμονοκουπες το λιγοτερο)

# 9 στις 23/11/2009
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Tι αποδεικνύεται επιστημονικά και τι όχι, ρωτήστε τον κύριο Νακα-γκαμια, που εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Καβασάκι.

Οκ, τώρα που μάθαμε και το επίθετο του κυρίου έχουμε ολοκληρωμένη αντίληψη του ΜΠΑ

wise_boy

# 10 στις 23/11/2009
author
Ανδρας / 37 / Ελεύθερος
Ν. Αχαϊας / Πάτρα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 131
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΝΑ ΠΙΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΙΝΟΞ ΜΠΟΥΚΑΛΙ....

kallia1990

# 11 στις 23/11/2009
author
Γυναίκα / 33 / Ελεύθερη
Ελλάδα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 40
aaaa etsi ekshgeitaiiiii....giayto edw sthn agglia exoume gemisei!!!afou re paidia paw sto supermarket kai den uparxei diadromos pou na mhn exei konserva....!!!! panta aporia to xw pws tous aresei ayto to pragma....gia na katalabete paw tis proalles na parw ntomatoxymo...se xartinh syskeyasia omws alla epeidh den evriska eixa xathei ekei mesa vrhka se konserva....st spiti molis to anoiksa gia na ftiaksw thn saltsa ti na dw??? anti gia ntomatoxymo....etoima makaronia me kokkinh saltsa(o theos na to pei saltsa)..kateytheian petama!!!!....e vevaia pane kai trwne m...es pws na mhn tous gyrisei!(psiloasxeto alla m rthe flasia ahahaha)
ζησε την καθε στηγμη!

Μυρτώ

# 12 στις 23/11/2009
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
Ευτυχώς δηλαδή που χρησιμοποιώ γυάλινα μπιμπερό....

Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

BottomLine

# 13 στις 23/11/2009
author
Ανδρας / 57 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 24
Ευτυχώς που δεν υπήρχαν πλαστικά μπιμπερό όταν ήμουν μωρό...

anman

# 14 στις 23/11/2009
author
Ανδρας / 45 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Μαλακάσα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 7

Παράθεση:

Παράθεση:

Σόρρυ ρε παιδγιά, ξέχασα να βάλω τις βιβλιογραφικές αναφορές, να μη λέτε ότι τα λέω στον αέρα. Λάθος μου, αλλά νόμισα ότι έγραψα στο sxeseis και όχι στο "the lancet".
Ολα αυτα που εγραψα, είχαν ως αφορμη το συγκεκριμένο άρθρο που μου ήρθε με τη μορφή newletter, και η δημοσιευμένη εργασία με τίτλο "Alterations in male infant behaviors towards its mother by prenatal exposure to bisphenol A in cynomolgus monkeys (Macaca fascicularis) during early suckling period
P
Akiko Nakagamia, et al. , στο επιστημονικό περιοδικό Psychoneuroendocrinology
Volume 34, Issue 8, September 2009, Pages 1189-1197.
Tι αποδεικνύεται επιστημονικά και τι όχι, ρωτήστε τον κύριο Νακαγκαμια, που εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Καβασάκι.

Παρεπιπτόντως, οι αναφορές σε δονητές, δείχνουν ότι κάποιος άλλος μάλλον ρίχνει κλεφτές ματιές στο κοσμοπόλιταν της αδερφής του!

Και στο μποντουάρ παρακαλώ!!!!!!!!!!!

marshias

# 15 στις 24/11/2009
author
Ανδρας / 50 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Δυτική) / Ασπρόπυργος
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 2.868

Παράθεση:
Από το μέλος mathilda - 22/11/09 01:05
... Έχετε ακούσει που λέγεται ότι δεν υπάρχουν πια άντρες ...

Καλα μαντατα!

Ο ανταγωνισμος πεφτει....

τριτη πεμπτη, μακαρονια...

KLELIA22

# 16 στις 24/11/2009
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by marshias

Παράθεση:
Από το μέλος mathilda - 22/11/09 01:05
... Έχετε ακούσει που λέγεται ότι δεν υπάρχουν πια άντρες ...

Καλα μαντατα!

Ο ανταγωνισμος πεφτει....

...τουναντιον θα ελεγα........

μαυρα τα μαντατα......
αυτοι που μενουν......
θα ειναι ανδρες.....μεν....
μεγαλης ηλικιας δε.......
και ως γνωστον "το γηρας...ου γαρ ερχεται μονον........"
μηδεν εις το πηλικον......

marshias

# 17 στις 25/11/2009
author
Ανδρας / 50 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Δυτική) / Ασπρόπυργος
Απαντήσεις: 2.868

Παράθεση:
Από το μέλος KLELIA22 - 24/11/09 08:22
... αυτοι που μενουν......
θα ειναι ανδρες.....μεν....
μεγαλης ηλικιας δε.......

...

Εχει και παλικαρια στην ηλικια σας να κανετε νταραβερι....
παραπονιαρες......
τριτη πεμπτη, μακαρονια...

neakopela

# 18 στις 16/12/2009
author
Γυναίκα / 40 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ζωγράφου
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 80
μπα.βλακείες είναι αυτά.τον άντρα αν θες τον κάνεις να τρελένεται.απλώς τώρα που υπάρχουν πιο χύμα όλα,ευκολα βρίσκουν μ..ι.αλλά αν βρεις τον καλό σου θα δεις!!!!!!άλλωστε και εμείς μπορεί να καταναλώνουμε ουσίες που επηρεάζουν γονιμότητα.

skaskaskasousou

# 19 στις 16/12/2009
author
Γυναίκα / 42 / Ελεύθερη
Ν. Μαγνησίας / Βόλος
Απαντήσεις: 3.091
We stroumfish her....
Με βουντού και κλαδευτήρι, είδα πια κι εγώ χαΐρι..
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.