Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Τις πταίει ;

Επιλέξτε σελίδα: (1-4)
Σελίδες 1234

kalipatira

# 41 στις 26/4/2004
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 12
'Aρεσαν+: 0%
χαχαχαχαχαχχαχαχααχαχαχααχαχαχαχαααααχααχααχαααχαχαχα να σαι καλά με έκανες και γέλασα .....χααχαχαχαχααχααχααχααχαχααχαχαχααχααααχααχαχαχαα...υπαρχουν πάντα οι κανόνες ομως.....μην γενικοποιείς ετσι τις καταστάσεις.....
καλιπατιρα

# 42 στις 21/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
και εγω φοβαμαι οτι δεν θα μπορεσουμε να σταματησουμε αυτο που παει να γινει.Θα υπαξουν πολλα ατομα που θα ερθουν σε αντιθεση με τα νεα προτυπα της κοινωνιας,και αλλα που θα τα ακολουθησουν πιστα.Ο πολεμος αυτος μεσα στην κοινωνια, φοβαμαι οτι θα καταστει μοιραιος γιατι εκεινοι που εχουν την εξουσια,και θα υποστηριζοντε απο τους αλλοτριωμενους-εκφυλους θα δωσουν πραγματικη μαχη με τα πιστευω της αντιπαλης παραταξης.Ολα αυτα βεβαια,μπορει να γινουν μαζι με αλλα γεγονοτα που το ενα προβλημα,να βοηθα το αλλο και συνεχως να διογκωνονται.μεχρι βεβαια την τελικη στιγμη,που θα κριθουν ολα,ολα ειναι πιθανα....αλλα και τοτε αν δεν κατεβει κανενας θεος πανω στη γη που να συμπαρασταθει στις αξιες του ανθρωπινου γενους,μας βλεπω να μεγαλωνουν σε κυψελες τυπου ματριχ οι μελλοντικες γενιες,μεσω κλωνοποιησης,τυποποιησης.Η εμφανη υπαρξη μειωσεις του ανδρικου πλυθησμου,και η "τεχνητη" ανικανοτητα μεσω εκφυλισμου που θα του δημιουργησουν στο μελλον,ειναι οι μελλοντικοι εφιαλτες τις οργουελιανου εφιαλτικου μυθιστοριματος που μονο σεναριο επιστημονικης πραγματικοτητας ειναι με τα σημερινα δεδομενα.
Γι'αυτο πιστευω και λεω οτι θα υπαρξουν καποια στιγμη και ανωτερες δυναμεις που θα κληθουν να αντιμετωπισουν τα οσα διαδραματιστηκαν στην γη με σκοπο να επιβαλλουν και αυτοι την παγκοσμια ταξη!(οταν η τελευταια δυναμη του ανθρωπου θα "πεσει" στην μελλοντικη παγιδα εξαφανισμου του ειδους μας.)

# 43 στις 21/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ας μην κοιταμε μονο την χωρα μας,γιατι η χωρα μας αντιγραφει την δυτικη κοινωνια κατα μεγαλο ποσοστο.Αρα ας κοιταξουμε,τι γινεται εκει στον δυτικο ξεπεσμενο "πολυτισμο".Εκει να δειτε τι κελεπουρι γινεται,οχι πως η ελλαδα υστερει!Αλλα εννοωντας οτι ειναι λιγο πιο πισω και ακολουθει ακαθεκτη τα ξενοφερτα προτυπα.
Αυτα οσον αφορα τις σκεψεις μου στο προηγουμενο μηνυμα.

StavrosP2001

# 44 στις 22/5/2004
author
Ανδρας / 55 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Προφήτης
Θέματα: 12
Απαντήσεις: 1.972

Τις πταιει

Γεια σας . Είμαι καινούργιος εδώ και πραγματικά ενθουσιασμένος από το επίπεδο της κοινότητας . Ελπίζω να είμαι ευπρόσδεκτος . Ελπίζω να κερδίσω την συμπάθεια και εμπιστοσύνη σας . …… θα δείξει .
Όσο για την κουβέντα που παρακολουθώ πρέπει να συμφωνήσω με τους περισσότερους από εσάς δίχως άλλη κουβέντα και επιτρέψτε μου να κρατήσω τις επιφυλάξεις μου για κάποια από αυτά που ελέχθησαν. Σίγουρα τα φαινόμενα δείχνουν αυτή την διολίσθηση των αξιών των ανθρώπων στην χώρα μας και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης . Σκεφτήκαμε όμως ποτέ ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος ευθύνης βαραίνει και όλους εμάς γιατί πάψαμε να εκτιμούμε την αξία της παιδείας ? Πιστεύετε ότι η δύναμη των μέσων θα μπορούσε ποτέ να ξεπεράσει την δύναμη της σωστής παιδείας , της παιδείας έτσι όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ξέραμε και μεταδώσαμε σε όλο τον κόσμο ?
Σίγουρα κάθε εποχή στην ανθρώπινη ιστορία , έτσι όπως μας είναι γνωστή , έφερε μαζί της τις επαναστάσεις και τις τάσεις της . Όχι πάντα αποδεκτές από τον σημερινό άνθρωπο , αλλά αποδεκτές από τους ανθρώπους της εκάστοτε εποχής . Ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί τόσο μεγάλη αλλαγή στους ρόλους ανάμεσα στα φύλλα , που με περίσσια Σοφία έφτιαξε η φύση . Πρέπει να ακούσουμε όλοι εμείς τον κώδωνα και να καταβάλουμε προσωπική προσπάθεια για να ανατρέψουμε , όχι την γενική αλλαγή στις τάσεις που αποδεδειγμένα φέρνουν πρόοδο στην ανθρώπινη φυλή , αλλά το αρρωστημένο κομμάτι αυτό που εναντιώνεται απέναντι στην φύση .Γνώμη μου και πιστεύω μου είναι ότι το δυνατότερο όπλο στα χέρια μας είναι η παιδεία . Μόνο με αυτήν μπορούμε να πλάσουμε τους συνανθρώπους μας έτσι όπως πιστεύουμε ότι είναι σωστό . Και πιστέψτε με το ένστικτο του Έλληνα είναι αλάνθαστο .
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και ελπίζω να έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι σ΄αυτό που χτίζετε όλοι εσείς .

# 45 στις 22/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Άσπρο - μαύρο δεν είναι όλα βέβαια.

Είναι όμως λυπηρό, να βλέπεις τόσο τη γυναίκα να έχει χάσει το ρόλο της εγκλωβισμένη σ' αυτά που τις τελευταίες δεκαετίες απέκτησε (status, χρήμα, body line, κλπ) όσο (ίσως και περισσότερο) τον "άντρα" που του έφυγε το χαλί κάτω απ' τα πόδια και ψάχνει από κάπου να κρατηθεί.

Δυστυχώς αυτό το "κάπου" όλο και περισσότερο καταλήγει στο ότι ο "διαχωρισμός" των δύο φύλων δεν είναι και τόσο απόλυτος. Οπότε αρχίζει να νομίζει ότι πολλά μπορεί να επιτρέπονται, χωρίς να αλοιώνεται ο χαρακτήρας του (είναι όμως έτσι
Αποτέλεσμα;
Ορδές ανδρών που ένας γνωστός μου αποκαλεί εύστοχα φυλή των "αγορίτσι".*

*Αγορίτσι. Σύνθετη λέξη από το ΑΓΟΡΙ και το ΚΟΡΙΤΣΙ (Μαλί τύπου Τσαλίκη - πριν πάει στρατό -, παντελόνι να κρέμεται, αποτρίχωση όπου λάχει, πούδρα στο πρόσωπο και κάτι "αέρινο" να πλανάται...)

anoikokirefth

# 46 στις 22/5/2004
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Απαντήσεις: 34
Δεν θα μιλήσω γιά την εποχή το νεάντερλαντ γιατί πολύ αμφιβάλλω γιά την πληροφόρηση που έχουμε γιά τις σχέσεις τότε μεταξύ γυναικών και αντρών και γιά το ...ρόπαλο! ...Ποιό αληθοφανές μου φαίνεται το λεχθέν στην παλαιά διαθήκη περί των ανδρών οτι, δεν τους άρεσαν οι ηθικές γυναίκες της φυλής τους και πήγαιναν να παντρευτούν γυναίκες προκλητικές και όμορφες από μέρη που ήταν ειδωλολατρικά και με έκφυλες σεξουαλικές συνήθειες, εξ ου και η προέλευσης των λεγομένων γιγαντανθρώπων της μυθολογίας ή ιστορίας... Υστερα φταίνε οι γυναίκες!! Παρόμοιο πρόβλημα ήρθε να ρυθμίση και η προς κορινθιους επιστολή με το : κάθε άνδρας να έχει μία γυναίκα, το σώμα του άνδρα ανήκει στη γυναίκα και της γυναίκας στον άντρα, να μην αποστερείτε ο ένας τον άλλο, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο...κλπ κλπ.
τόσο πολύ φόβησαν οι σημερινές γυναίκες τους άντρες??

# 47 στις 24/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Διαβασα ολες τις απαντησεις στο θεμα του αγαπητου Morelli.

Το πρωτο που θελω να πω απευθυνομενη στις γυναικες της παρεας ( τις περισσοτερες) ειναι οτι εκπλησομαι αλλα και λυπαμαι.

Κοριτσια συμφωνειτε ολες με αυτο το κειμενο που μετεφερε ο αγαπητος Μοrelli.

Αυτες λοιπον ειμαστε οι γυναικες?

Εγω δεν το δεχομαι και διαφωνω.

Για κοιταχτητε κοριτσια στον καθρεφτη, μεσα και εξω, αυτες ειστε?

Αναγνωριζετε τους εαυτους σας σε αυτο το κειμενο?
Αναγνωριζετε την αδελφη σας, την φιλη σας, την συναδελφο, την ξαδελφη σας την οποια αγνωστη γυναικα που περπαταει διπλα σας?

Η μηπως ισχυει το " δεν ειμαι ετσι εγω αλλα ειναι ολες οι αλλες"?

Ειμαστε λοιπον ολες αυτο που παρακατω περιγραφει το κειμενο?
"Η ελληνιδαρα μας όμως έχει αρχίσει να φρικάρει με την όλη φάση διότι "ναι μεν μας βλέπουν αλλά δεν μας την πέφτουν" και το χειροκίνητο πάει να γίνει θεσμός... και δώσε να παίζουν με τα μάτια ,να τραβάνε το μίνι μέχρι να γίνει σουτιέν, χωστού στρινγκ, δώσου see through, να τατουάζ, πάρε παπαγαλέ ανταύγειες στο μαλλί, αποτέλεσμα... γιοκ!
Αφού πλέον δεν έφτανε το ξεσέλωμα στις μπάρες για να επιβεβαιωθούν, αρχίσανε να πετάνε και γυμνές Φώτο τους στο internet, με e-mail από κάτω για να στέλνουν βαθμολογία τα "λιγουρια", και να τους φεύγουν οι ανησυχίες του στυλ "μήπως δεν είμαι όμορφη"

Αν ναι τοτε εκεινες οι εκατονταδες χιλιαδες νεες γυναικες της ελληνικης κοινωνιας που σπουδαζουν,που ειναι επιστημονες, που δουλευουν στην παραγωγη των εργοστασιων, στα χωραφια -οσα εστω εχουν απομεινει- της ελληνικης γης, που κρατανε η συμμετεχουν σε μικρομεσαιες οικογενιακες επιχειρησεις και ταυτοχρονα κρατανε σπιτικα, μεγαλωνουν παιδια,γηροκομανε γονεις και πεθερικα....ολες αυτες ειναι πλασματα καποιας φαντασιας ανυπαρκτα?
Γυναικες που ξυπνανε πριν ακομα ο ηλιος χαραξει, να τακτοποιησουν σπιτικο, να ετοιμασουν παιδια για το σχολειο, να παστωθουν σαν σαρδελες μεσα στα υποτυπωδη μεσα μαζικης μεταφορας για να φτασουν στη δουλεια τους, να δουλεψουν οχι μονο οκταωρο αλλα και υπερωριες, να γυρισουν παλι παστωμενες σαν προβατα και γελαδια στα λεωφορια και τρολευ στο σπιτι να μαζεψουν παιδια απ τα σχολεια, να τα τρεξουν σε ξενες γλωσσες, αθληματα κλπ να σταθουν διπλα τους στο διαβασμα , να παιξουν μαζι τους, να κουβεντιασουν και να μοιραστουν αγωνιες και προβληματισμους,να μαγειρεψουν να πλυνουν να σιδερωσουν,να συμμαζεψουν το σπιτικο, να τρεξουν και να συμπαρασταθουν σε ανημπορους γονεις,γυναικες που κανουν το σκατο τους παξιμαδι καταθετοντας τα χρηματα απ τη δουλεια τους στο ταμειο της οικογενειας για τις σπουδες των παιδιων η για την αποκτηση στεγης, που ειναι διπλα στον συντροφο τους να μοιραστουν καθε στιγμη μαζι του ευκολη η δυσκολη που δινουν τελικα το καλυτερο κομματι της ψυχης τους.

Αυτες τις γυναικες φιλοι και φιλες δεν τις ειδατε ποτε δεν τις συναντησατε ποτε δεν επεσε στην αντιληψη σας ποτε η υπαρξη τους?

Μονο Βισση-βαρδο-γαρμπιτσες και ξεκ****α αρπακτικα λικνιζομενα πανω σε μπαρες εχουν βρεθει στο διαβα σας?

Αν ναι τοτε μηπως κυριοι θελετε να βλεπετε μονο αυτο που σιγουρα υπαρχει και αυτο, μονο και μονο για να το χρησημοποιητε ως δικαιολογια για την δικη σας ανεπαρκεια να ανταποκριθητε σε μια σχεση ουσιας και σε οσα απορεουν σαν υποχρεωσεις διπλα σε μια απο τις "αλλες" γυναικες? Οποτε και θα .....λουστητε τις συνεπειες.

Οσο για τις φιλες που ειναι συμφωνες και πολυ τους αρεσε το κειμενακι μεχρι που ξεκαρδιστικαν...κυριες μου να ειμαστε ευχαριστημενες και να μην παραπονιομαστε που οι ανδρες μας βλεπουν για μια ξεπετα και μονο,δεν μας εκτιμουν, μας κερατωνουν, μας υποτιμουν....αφου εμεις δεν εκτιμουμε τον εαυτο μας και δεν τον σεβομαστε δεχομενες την υποβαθμισμενη εικονα του ξεκ****ου πανω στην μπαρα....ε.... καλα να μας κανουν!
Εγω παντως αρνουμαι να υποβιβασω και το φυλο μου αλλα και το ανδρικο φυλο δεχομενη τετοια κρυαναλατα κειμενακια ηλιθιων

(δεν εχει να κανει με εσενα Μοrelli αλλα με τον εμπνευστη του κειμενου)
Αρσινοη

RRRLGB

# 48 στις 25/5/2004
author
Ανδρας / 47 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Δραπετσώνα
Απαντήσεις: 203
Κοιτάξτε να δείτε τώρα, δεν σκεφτονται όλες οι γυνναίκες έτσι. Μη τις βάζουμε όλες στο ίδιο καζάνι!!! Δυστυχώς στη πραγματικότητα όμως ο τρόπος συμπεριφοράς πολλών γυνναικών έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.

Μια γυνναίκα πρέπει, να καλοπερνάει για να παιρνάς και εσύ καλά!!

Μην ξεχνάμε όλοι και τη γυνναικία φιλαρέσκεια!!

morelli

# 49 στις 25/5/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
Aγαπητη μου arsinoi σιγουρα ουτε εμενα μου αρεσει απλα το μετεφερα εδω για να δουμε τι γινεται , το κακο ομως ειναι πως λεει αληθειες .

Βεβαια ΔΕΝ ειναι ολες οι γυναικες ετσι αλλα μιλαει και για τις δυο πλευρες αν το προσεξεις , εκτος δηλαδη απο τα ξε....λα κλπ μιλαει και για τις μητερες τις συζυγους και ολες αυτες τις σωστες και σοβαρες γυναικες που υπαρχουν γυρω μας , δυστυχως ομως ΔΕΝ φαινονται γιατι εντυπωσιαζουν τα.....υπολοιπα.

Οσο για την παγκοσμια αποτυχια του φεμινιστικου κινηματος ,δεν νομιζω οτι αιτια ειναι οι ανδρες ,το παραδεχθηκε η πρωτη διδαξασα (βλεπε Οριανα Φαλατσι).
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

# 50 στις 25/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Αγαπητε φιλε Μορελλι,εχεις απολυτο δικιο συμφωνα με αυτα που διηγηθηκες και οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα καθως και ενα ποσοστο γυναικων κατακρινει αυτα που διαδραματιζονται σημερα.Ενα εχω να πω....αν οι πλειοψηφια των γυναικων δεν αλλαξει "ροτα" απο αυτη που εχει ακολουθησει μεχρι στιγμης-σημερα,θα βρεθει σε πολυ πιο χαλια κατασταση απο το γενικο μεσο ορο των αντρων που βρισκονται συνεχως αντιμετωποι καθημερινα με δυσκολιες που ουτε η πλειοψηφια των γυναικων θα μπορουσε να αντεπεξελθει.Αν θελουν μερικοι σαπιοι ηγετισκοι της γης να αλλαξουν τα δεδομενα του αντρα και της γυναικας,και αρκετοι "ανδρες-γυναικες" ακολουθησουν τα νεα δεδομενα,τοτε να ειναι σιγουροι ολοι τους οτι θα αποτυχουν οικτρα,και θα ειναι μεγαλυτερη η αποτυχια τους και απο αυτη που κυνηγα τον καθε ανδρα(μεχρι σημερα) στους ζωντανους και φανταστικους εφιαλτες του.
Γιαυτο ,δινω ενα μηνυμα σε ολους τους Ελληνες ανδρες που συνεχιζουν να παλευουν για το ποιοι ειναι και πως θελουν να παραμεινουν αυτοι ως εχουν μακρια απο τα εκφυλιστικα-σαπια προτυπα της σημερινης παγκοσμιας καταστασης.<Ας ειμαστε λοιπον εμεις οι "τελευταιοι των Μοικανων ανδρων",και ας αφησουμε τον-την-το οποιοδιποτε πλασμα να μας κανει κριτικη επανω μας.!>Και αν καταφερουν να βγουνε νικητες οι πισωγλεντιδες-τραβεστι-λεσβιες-ερμαφροδιτα-γυναικες κυριαρχες και επιβαλλουν γυναικοκρατια στο μελλον μεσω μιας "ΠΥΡΙΟΣ" νικης.....εμεις δεν εχουμε να χασουμε τιποτα,αφου ολα παμε να τα χασουμε και ακομα το πολυτιμο,την αξιοπρεπεια μας.Ας ηγηθουνε λοιπον "αυτοι" σε περιπτωση δικιας μας αποτυχιας ενος τετοιου "πολεμου".
Η δικια τους αποτυχια ομως θα επελθει μετα την δικια μας.....και γι'αυτο ειμαι σιγουρος αν ποτε φτασουν τα "πραματα μεχρι εκει" οπως τα φανταζομαι και οτι εντυπωσεις εχω παρει εως σημερα.Σας χαιρετω!!

# 51 στις 25/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Τι λες αγορι μου...τι παραληρημα ειναι αυτο?

Παράθεση:
Originally posted by Apollwn13
Αγαπητε φιλε Μορελλι,εχεις απολυτο δικιο συμφωνα με αυτα που διηγηθηκες και οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα καθως και ενα ποσοστο γυναικων κατακρινει αυτα που διαδραματιζονται σημερα.Ενα εχω να πω....αν οι πλειοψηφια των γυναικων δεν αλλαξει "ροτα" απο αυτη που εχει ακολουθησει μεχρι στιγμης-σημερα,θα βρεθει σε πολυ πιο χαλια κατασταση απο το γενικο μεσο ορο των αντρων που βρισκονται συνεχως αντιμετωποι καθημερινα με δυσκολιες που ουτε η πλειοψηφια των γυναικων θα μπορουσε να αντεπεξελθει.Αν θελουν μερικοι σαπιοι ηγετισκοι της γης να αλλαξουν τα δεδομενα του αντρα και της γυναικας,και αρκετοι "ανδρες-γυναικες" ακολουθησουν τα νεα δεδομενα,τοτε να ειναι σιγουροι ολοι τους οτι θα αποτυχουν οικτρα,και θα ειναι μεγαλυτερη η αποτυχια τους και απο αυτη που κυνηγα τον καθε ανδρα(μεχρι σημερα) στους ζωντανους και φανταστικους εφιαλτες του.
Γιαυτο ,δινω ενα μηνυμα σε ολους τους Ελληνες ανδρες που συνεχιζουν να παλευουν για το ποιοι ειναι και πως θελουν να παραμεινουν αυτοι ως εχουν μακρια απο τα εκφυλιστικα-σαπια προτυπα της σημερινης παγκοσμιας καταστασης.<Ας ειμαστε λοιπον εμεις οι "τελευταιοι των Μοικανων ανδρων",και ας αφησουμε τον-την-το οποιοδιποτε πλασμα να μας κανει κριτικη επανω μας.!>Και αν καταφερουν να βγουνε νικητες οι πισωγλεντιδες-τραβεστι-λεσβιες-ερμαφροδιτα-γυναικες κυριαρχες και επιβαλλουν γυναικοκρατια στο μελλον μεσω μιας "ΠΥΡΙΟΣ" νικης.....εμεις δεν εχουμε να χασουμε τιποτα,αφου ολα παμε να τα χασουμε και ακομα το πολυτιμο,την αξιοπρεπεια μας.Ας ηγηθουνε λοιπον "αυτοι" σε περιπτωση δικιας μας αποτυχιας ενος τετοιου "πολεμου".
Η δικια τους αποτυχια ομως θα επελθει μετα την δικια μας.....και γι'αυτο ειμαι σιγουρος αν ποτε φτασουν τα "πραματα μεχρι εκει" οπως τα φανταζομαι και οτι εντυπωσεις εχω παρει εως σημερα.Σας χαιρετω!!

Τι κοινωνικος ρατσισμος, τι "ταμπελες" που ετσι ελαφρα τη καρδια μοιραζεις περα-δωθε...τι ιαχες πολεμου......

Ελεος!!!!!!

Ειναι δυνατον νεα παιδια.....εσεις βρε που κρατατε τον κοσμο στα χερια σας να ειστε τοσο ρατσιστικα πορωμενοι, τοσο βαθια φανατισμενοι σε εναν πολεμο ηλιθιο και να αλλαλαζετε περι γυναικοκρατιας και ανδροκρατιας εν ετη 2004?

Δεν μπορω ΑΡΝΟΥΜΑΙ να το πιστεψω!

Αντι να αλλαλαζεις αγορι μου και να παριστανεις τον τελευταιο των Μοικανων πηγαινε σε μια βιβλιοθηκη παρε να διαβασεις ενα βιβλιο με την ιστορια του ανθρωπινου γενους, ανοιξε τα ματια της ψυχης σου να δεις πως τουτος ο "πολεμος" στον οποιο εσυ καλεις τους τελευταιους εναπομειναντες ανδρες ειναι ακριβως αυτο στο οποιο θελουν να σε σπρωξουν αυτοι οι "σαπιοι ηγετισκοι", σε αυτον το ανουσιο ηλιθιο πανηλιθιο πολεμο θελουν να αναλωθεις και να φανατιστεις για να εξυπηρετησεις τους δικους σκοπους, εκει θελουν να σε σπρωξουν σαν το ζωο στο παχνι....μικρομυαλο, μικροψυχο,φανατισμενο να κολλας ταμπελες, και μονο ταμπελες να βλεπεις και οχι Ανθρωπους!

Φιλε Μορελι δεν ξερω τι ειπε και τι ελεγε η Φαλατσι, θελεις πιστεψε το, θελεις οχι δεν εχω διαβασει τιποτα δικο της ποτε.
Δεν με αφορα τι λενε οι πασης φυσης χρησμενοι " ηγετες" απο την σιγουρια και τη βολη της θεσης τους τους εχω φτυσμενους....με ενδιαφερει οτι "λενε" οι απλοι καθημερινοι ανθρωποι -ανθρωποι μωρε ανδρες κ γυναικες- που ζουν και ανπνεουν διπλα μου, η προσωπικη ιστορια του καθενος, η προσωπικη πορεια και μοναδικοτητα του καθενος, ο αγωνας που δινει ο καθενας.

Αυτους παρατηρω αυτους μελετω και απ αυτους βγαζω συμπερασματα και διαμορφωνω αποψη.
Και ξερω στα 45 μου οτι σε ολες τις εποχες υπηρχαν Ανθρωποι με αξιες, αξιοπρεπεια, συνεπεια, επιπεδο, εντιμοτητα και σε ολες τις εποχες υπηρχαν τα ξεκ****α καθε φυλου ανεξαρτητα απ το αν τωρα φορανε μια παλαμη μπλουζα η καποτε πεταγαν μονο αστραγαλο.
Σε ολο το βαθος της ιστοριας του ανθρωπου υπαρχουν εκεινοι που προσπαθουν να χειραγωγησουν την μαζα και να την στρεψουν οπου εξυπηρετει τα συμφεροντα τους τιποτα δεν ειναι καινουργιο και διαφορετικο και εμεις αντι να διδαχθουμε απο την ιστορια του ανθρωπου χαφτουμε σαν χανοι οτι μας σερβιρουν και σερνομαστε σε ανουσιους ηλιθιους πολεμους.

Ανδρες λοιπον εναντιον γυναικων και το αναποδο, πρασινοι ενατιον κιτρινων κοκκινοι ενατιον μπλε και παει λεγοντας.
Καθε φορα ντυνομαστε το ενδυμα του ιεροεξεταστη και ριχνουμε στην πυρα τις κακες μαγισσες αλλοτε τις ονομαζουμε "πισογλεντιδες" αλλοτε "γυναικες" αλλοτε δεν ξερω και εγω τι και ποτε δεν μαθαμε να σεβομαστε τις προσωπικες επιλογες του συναθρωπου μας στις οποιες δεν μας πεφτει λογος.
Κριτες και επικριτες των παντων αναλαμβανουμε με χαρακτηρισμους να καθαρισουμε τον κοσμο απ την κοπρο χωρις ποτε να ριχνουμε ματια στα δικα μας πεπραγμενα στο δικο μας λιγο και μικρο χωρις ποτε να επικεντρωθουμε στη δικη μας βελτιωση

Τρομαρα μας......αξιοι της μοιρας μας ειμαστε.

Λυπαμαι... και ντρεπομαι για μας τους μεγαλους που φτιαξαμε παιδια που αλλαλαζουν και παραληρουν.....
Φιλικα και χωρις καμια εμπαθεια προς κανεναν

Αρσινοη

# 52 στις 25/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Δεν ειναι καθολου κοινωνικος ρατσισμος,εσυ το βλεπεις ετσι....Η "ελευθερια" ενος "ατομου" σταματαει καποια στιγμη οταν αρχιζει η "ελευθερια" "καποιου αλλου".Ηταν απαιτηση ως προς συμορφωση,σε ολα αυτα που λες κοινωνικος ρατσισμος.
Οι ιαχες πολεμου δεν εχουν ακουστει ακομα,και ουτε ειμαι εγω που θα δωσει το συνθημα τησ ιαχης.
Εγω Ελεος!!!!!!
Εμεις τα νεα παιδια ειμαστε αυτοι που θα κανουν τις αλλαγες στο μελλον και οχι εσεις.
Δεν ειναι ρατσισμος ουτε πορωση αυτο που θεωρω,εξαλλου δεν ειμαι απο τους τυπους που γυρνανε στα γηπεδα.Εσυ μπορει να το βλεπεις ετσι και να το θεωρεις εφαμιλλο με οποιαδιποτε αλλη πορωση η φανατισμο.
Δεν θεωρω πως εχω ξεκινησει εγω τον πολεμο,αλλα φαινεται οτι τον υποστηριζω.
Αλλοστε και ποιος δεν τον υποστηριζει???Μηπως εσυ??
Αν και δεν θα θελα να συμμετεχω σ'εναν τετοιο "πολεμο",γιατι ουτε καν τον φανταζομοθνα πριν μερικα χρονια,απλα αναγκαζομαι να τον διατηρησω και να ορθοπατησω οπως μερικοι θα λεγανε.Και ομως πιστεψε το γιατι αν αρνησε να το πιστεψεις τοτε εθελοτυφλεις εσυ και οχι εγω με το "μισος" που εδειξα.....Εξηγω και παλι οτι αυτα που εγραψα,δεν ηταν μισος και ας βγαζει "επιθετικοτητα".Προτιμω να πιστευω πως ηταν πραγματικα-ρεαλιστικα λογια.Μακαρι να εχω ολο το αδικο επανω μου στην πραγματικη διασταση των γεγονοτων.
Αντι να αλλαξω τι? απο το να ισχυριζομαι απο τους εναπομειναντες μοικανους?
Μην ανησυχεις για το αν εγω εχω ανοιξει ποτε κανενα βιβλιο ιστορικο για την πορεια του ανθρωπινου γενους....γενικες εντυπωσεις εχω δημιουργησει στο μυαλλο μου για το τι γινεται στην ιστορια του ανθρωπινου γενους,για να ερχομαι εδω και να συνεχιζω να μιλαω,σημαινει πως κατι ξερω και θελω να το πω.
Τα εχω ανοιξει ηδη τα ματια μου απο τοτε που γενηθηκα...
Μα καλα????!!Για ποιον με περασες???Για κανεναν Μουτζαχεντιν η κανεναν Φενταγιην??
Αν με θεωρεις μικροψυχο και μικρομυαλλο,φανατισμενο να κολαω ταμπελες,τοτε δεν εχω κανενα λογο να συνεχιζω να συνομιλω μαζι χωρις πολλα πολλα προς καμια τυχουσα μελλοντικη ανουσια παρεξηγηση,και ας νομισει ο καθενας τι ειναι το καλυτερο.
Μα πως γραφεις για απαντηση οτι δεν σε αφορα ο τροπος ελεγχου οποιασδηποτε υποταγης των μαζων απο τους "ηγετες"
που ειναι φτυσμενοι απο εσενα(και καλα κανεις),αυτοι τελοσπαντων που διαμορφωνουν οπως αυτοι θελουν την κοινωνια και απο την αλλη λυπασαι εσας τους μεγαλυτερους που φταιτε για τα παιδια που εναλλαξουν και παραληρουν??
Στην αρχη επεκρινες την δικη μου κριτικη,και μετα επεκρινες τους συνομηλικους σου...
Σε τι φταιτε εσεις οι παλιοτεροι,και πως μας λετε να αντιμετωπισουμε αυτο το φαινομενο??
Αξιοι της μοιρας μας ειμαστε πρωτα και "μετα της κοινωνιας μας"....θα θελα να προσθεσω .
Τα λογια μου τα προηγουμενα και αυτα που λεω τωρα,πιστευω πως δεν συγκρινονται στο ηθος της "νεας εποχης" που εσυ μαλλον αδιαφορεις-εθελοτυφλεις και δεν θελεις μαλλον να ακουσεις.Το να ακολουθουμε ομως αυτον τον δρομο,μπορει να μας οδηγησει και στην πραγματικη αφελεια.Καλυτερα θα ηταν να ελεγες,καλο ειναι να τα ξεροθμε αυτα που συμβαινουν και να τα βαζουμε στην ακρη-να τα απομονωνουμε απο μεσα μας για τυχον παρενεργειες και αρνητικες επιπτωσεις.
Παντος,και η κατα μετωπον συγκρουση αν και ειναι μηραια αποτυχημενη τις πρωτες φορες,συγουρα εξελισσεται σε ενδιαφερον επιπλοκη και λυση στην βαθια στην ριζα του προβληματος.
Και οι ελλιγμοι επιτρεπονται σαν ειδος αδιαφοριας η ξεγελασμου του "αντιπαλου".

# 53 στις 25/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου

ουτε με κανεναν αλλο αυτο ειναι μια βαση που πρεπει να γινει κατανοητη.

Δεν αδιαφορω, αντιθετα θα ελεγα, απλα δεν αποδεχομαι οσα καποιοι βολεμενοι θελουν να με μπουκωσουν απο οποια θεση βολεματος και αν βρισκονται.

Αυτο που εχω σαν " απαιτηση" αν θελεις και αν μπορω να χρησημοποιησω αυτη την εκφραση απ τους νεους ανθρωπους , οπως εσυ, οπως τα παιδια μου, ειναι να ξεχωρισουν οτι αλλο ειναι πολεμος και αλληλοσπαραγμος και αλλο αγωνιζομαι και βαζω το δικο μου λιθαρακι για να αλλαξουν καποια πραγματα.
Οσο "πολεμαμε" οι γυναικες τους ανδρες και οι ανδρες τις γυναικες με αυτους τους τροπους και τις πρακτικες τιποτα δεν αλλαζει και δεν γινεται καλυτερο.
Αν " εβαλα τις φωνες" η αν χρησιομοποιησα σκληρες εκφρασεις δεν ηταν ουτε για να σε μειωσω ουτε για να σε αποκεφαλισω, οπως ακριβως βαζω τις φωνες στους γιους μου για να τους ταρακουνισω το ιδιο εκανα και με σενα.
Με εναν/μια πενηνταρη/ρα δεν θα ασχολιωμουν και πολυ γιατι θα ηταν χαμενος χρονος, με εναν νεο ανθρωπο ομως θεωρω οτι ειναι υποχρεωση μου να ασχοληθω

Αρσινοη (παντα και σαφεστατα φιλικα)

Rospie

# 54 στις 25/5/2004
author
Ανδρας / 45 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ζωγράφου
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 50
Ως άντρας βιώνοντας την παραπάνω κατάσταση το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κανονίσω να παω διακοπες στην Ταιλάνδη. Εκεί για 7-8 μερες θα τα ξεχάσω όλα.

# 55 στις 25/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ωραια λοιπον, γιατι ουτε και εγω εχω απολυτη αντιπαθεια και μισος στο διαφορετικο φυλλο-δεν εγραψα γιαυτον τον λογο και ουτε ηθελα να εννοηθει μια τετοια εντυπωση στον-στην οποιοδηποτε αναγνωστη-στρια.
Και εγω ειμαι κατα ενος τετοιου πολεμου που επιχειρεται στις μερες μας ορατα και αορατα ως συνηθως,καθως εννοοθσα πως θα πρεπει να αναλαβει το καθε ατομο ξεχωριστα τις ευθυνες του και να απαλλαχθει απο τους διαφορους εφιαλτες του ,με τα παθηματα και τα μαθηματα της προσωπικης του ζωης.
Για αυτο που ειπες συμφωνω μαζι σου <Οσο "πολεμαμε" οι γυναικες τους ανδρες και οι ανδρες τις γυναικες με αυτους τους τροπους και τις πρακτικες τιποτα δεν αλλαζει και δεν γινεται καλυτερο. >
Εγω μεχρι στιγμης δεν εχω βρεθει πραγματικα αντιμετωπος αμεσα με καμια ασχημη εμπειρια-πολεμο(και ουτε φυσικα θελω) στο παρελθον που αφορα εμενα και θηλυκη οντοτητα.Και αυτο γιατι δεν το επετρεψα στον εαυτο μου να "ξεφυγω"-παραστρατησω απο τον δρομο μου και βεβαια δεν ειχα την απαιτηση να επιβαλλομαι και να συμπεριφερομαι αδικα γενικα (στο γυναικειο φυλλο κυριοτερα με το θεμα) εχοντας επιθετικη συμπεριφορα,και ουτε ποτε αφησα εμενα η τον εαυτο μου να φτασω σε αλληλοσπαραγμο....εκτος ανουσια απο λεκτικα επεισοδια....Απο τοτε που αρχισα να καταλαβαινω καλυτερα τι γινεται,να ψυχολογω αυτα που βλεπω και μου εχουν κανει εντυπωση,ηταν οταν βγηκα στο εξωτερικο,συγκεκριμενα Αγγλια....Δεν θα κατσω να γραψω τις εντυπωσεις απο εδω που βρισκομουνα,γιατι μονο για γελια ειναι και συγχρονως για κλαματα ειναι με απλα λογια...Αν και εδω πανω βλεπω να κρατουν μερικες ηθικες αρχες καποια μεμονομενα ατομα διαφορων υποκοτητων,ακομα και αγγλοι,καθομαι και παρατηρω το τελμα που εχουνε φτασει σε γενικο επιπεδο(χειροτερο και απο αυτων των ελληνων σε αρκετα θεματα)και προβλεπω οτι θα εξεληχθουν ακομα χειροτερα μεχρι να πιασουν πατο (ωστε να ξεχωρισουν αυτοι που αγωνιζονται με αυτους που πολεμανε!)Συμφωνω για αυτο που ειπες περι διαχωρισμου διαξηφισμων-κοινωνικων πολεμων,αλληλοσπαραγμων σε αντιθεση με τον "καθαρο αγωνα" που μπορει να δωσει κανεις στην ζωη,και που ειναι ο πιο "δυσκολος δρομος-μονοπατι".Για τον αγωνα που μιλας,και συζηταμε ειναι ο μονος τροπος να βγει κανεις αντιμετωπος με καθαρη συνειδηση και να κερδισεις μια μαχη που μεχρι το τελος της φαινεται ανισος,αλλα με την ελπιδα και την σηγουρια οτι θα επελθει η στιγμη της δικαιωσης.Αυτο ισχυει φυσικα και για τα δυο φυλα,γιατι και οι δυο τους αξιζουν δικαιωση απο την αιωνια καταρα που εχουν αποθηκευσει στο κυτταρο του ανθρωπινου οργανισμου οι διαφοροι παραγοντες-κυριως θρησκεια.
Ειμαι κατα ενος κατα μετωπον συγκρουση στα εσωτερικα της κοινωνιας και υπερ του αγωνα.Οτι εγραψα πιο πριν,δεν ηθελα να πω αν ειπα(δεν νομιζω να ειπα,ουτε λεχθηκε κατι απο εμενα),ουτε να εννοησω... να ενταθει ο πολεμος των δυο φυλων και ουτε αποσκοπουσα για μια εκκινηση-επανεκινηση ενος πολεμου (που ηδη εχει ξεκινησει απο καποιες εντολες καποιων απο συγκεκριμενες "εστιες" για συγκεκριμενους σκοπους.
Ειμουνα και ειμαι υπερ του Ευ αγωνιζεσθε,γιαυτο δεν θελω να "μασαω" τα λογια μου με μισολογα-υπεκφυγες και ουτε προσπαθω να καλυφθω κατω απο ρασοφορικους μανδυες και φαλλοκρατικες-πουριτανικες αντιλληψεις που με κατατοπιζουν σε μεσσαιωνικες-μαυροκεντρες αντιληψεις.
Αυτο που θελω ειναι να λυθει το προβλημα αυτο συντομα γιατι ανυπομωνω να γινει και αυτο ,γιατι πολυ καιρο πηρε για να λυθει και θα επρεπε να ειχε λυθει ηδη και οχι να αντιμετωπιζεται ακομα και να διαιωνιζεται..... μερικοι-ες-κα και ζητοκραυγαζουνε οτι εχουν "λυθει" αρκετα προβληματα του παρελθοντος με την "απελευθερωση" του δυτικου κοσμου και μονη τους επιδιωξη ειναι του τυπου "να περναμε καλα" και να αντιμετωπιζουμε καποιες λεξεις που ειχαν-εχουν ισχυ και εννοια,με ελαφροτητα και υποβιβασμο.
Οτι συζητηση εκανα μεχρι στιγμης σε αυτο το "ποστ" δεν απευθηνεται κατα αποκλειστικοτητα στη γυναικεια συμπεριφορα,αλλα λαμβανει πολλες πλευρες την οποια καθοριζουνε και επηρεαζουνε αμεσα-εμμεσα "εκεινη".Μια απο αυτες τις πλευρες εκτος απο την ιδια την σημερινη γυναικα-προτυπο,τον σημερινο αντρα- προτυπο που εχει και αυτος βοηθησει στην δημιουργια ενος προτυπου για την γυναικα(οπως και η γυναικα για εκεινον αλλοστε),κοιταζω με καχυποψια αυτους τους "δημιουργους" που εχουν δημιουργησει την "barbie" kai ton "john-john"
και ολους εκεινους που στηριζουν "το (σαθρο) οικοδομημα του" κατα την αποψη μου....Κοιταζοντας την μιζερια τους,κοιταζω και την δικια μου, για να βρω τροπο να γλυτωσω,και κανω κατα καποιο τροπο τον δικο μου αγωνα

EPILEKTIKH_panidonistria

# 56 στις 26/5/2004
author
Γυναίκα / 70 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Παρασκευή
Θέματα: 40
Απαντήσεις: 1.714

Τελικώς, μετά από 6 σελίδες, βρήκε κανείς "τις πταίει;;"

Οι μεν άντρες εξακοντίζουν τα βέλη τους στις γυναίκες...
Οι δε γυναίκες εξακοντίζουν τα βέλη τους στους άντρες........

Φυσικά, άκρη δεν βγήκε!

Και πώς να βγει, δηλαδή, αφού ετέθη ένα ψευδές ερώτημα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Το ορθό ερώτημα είναι :

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ!!!!!!!! Όχι ποιος, αλλά τί!!!

Αν όμως δεν σταματήσουν άντρες και γυναίκες τον μεταξύ τους πόλεμο ισχυροποίησης της θέσης τους, δεν μπορούν να δουν πως το πραγματικό ερώτημα είναι : "Τι φταίει;" Ο μεταξύ τους πόλεμος λειτουργεί σαν κουρτίνα, που κρύβει το πραγματικό σχήμα των αντικειμένων που βρίσκονται έξω απ' το παράθυρο και τους καθιστά ανίκανους να συμπορευτούν, πράγμα που είναι το ζητούμενο όλων ανεξαιρέτως!!!!!!!!

Κι αφού τα "έψαλα" σ' όλους (πλην Αρσινόης, με την οποία συμφωνώ στα περισσότερα) που βλέπουν το δέντρο και παραβλέπουν το δάσος,

σας παραπέμπω στο άρθρο του κ. Κοτανίδη, περί των ρόλων στη σημερινή εποχή, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, μπας και προβληματιστούμε όλοι μαζί σχετικά με το ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ...........

Βάλτε τις σπάθες στα θηκάρια, πετάξτε τις σφεντόνες και τα ρόπαλα κι ελάτε να "δουλέψουμε" χέρι-χέρι άντρες και γυναίκες, ισότιμα, για ν' αποκτήσουμε καλύτερες σχέσεις, συνεργατικές κι όχι ανταγωνιστικές!! Δεν βλέπετε πια πως το παραμύθι αυτό, που μέχρι τώρα μασήσατε δεν οδηγεί πουθενά;;; Καιρός για κάτι αλλιώτικο λοιπόν!

Η βαριεστημένη με τα "κουφά"

Επιλεκτική
Ό,τι μάθαμε για να επιβιώσουμε, μας είναι άχρηστο για να ΖΗΣΟΥΜΕ! Εδώ http://sxeseis.gr/viewthread.php?tid=1662&page=3 βρίσκεται η αιτιολόγηση του ψευδωνύμου μου.

# 57 στις 26/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Επειδη δεν βγηκε μια ακρη για το τι φταιει στις δυσαρεστες σχεσεις των δυο φυλων σημαινει πως ειναι αναγκαιο να μας "αναλυσει" ο "ψυχαναλυτης"???Εγω ευχαριστω δεν θα "παρω".......Οι κυριες προηγουντε για να λυθουν οι τυχον "αποριες" σα.....Νομιζω πως αν κοιτας το "δεντρο η' το δασος",παλι εκτος βγαινεις.......υπαρχουνε και οι ριζες του προβληματος.
Και εγω νιωθω απιστευτη βαρεμαρα οταν ακουω-σκεφτομαι για "ειδικους" και τα δικα τους "κουφα"....Αυτοι πρωτα απ'ολα "κρυβουν" τι κρυβεται,τι συμβαινει και τι φταιει στις σχεσεις και δεν μιλανε καθαρα,παρα μονο μισολογα-υπεκφυγες,θεωριες,και παρα-απαντησεις......αντι για ψυχολογια,εγω την προσδιοριζω παραψυχολογια....ας μου απαντησει καποιος ειδικος αν ειμαι τρελος με προβλημα η' αν εχω καποιο δικιο.

EPILEKTIKH_panidonistria

# 58 στις 26/5/2004
author
Γυναίκα / 70 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Παρασκευή
Θέματα: 40
Απαντήσεις: 1.714

Νεαρέ Απόλλωνα, μη προτρεχέτω η γλώττα, της διανοίας κι οι αφορισμοί, της γνώσης!!!

Γράφεις : «Επειδη δεν βγηκε μια ακρη για το τι φταιει στις δυσαρεστες σχεσεις των δυο φυλων σημαινει πως ειναι αναγκαιο να μας "αναλυσει" ο "ψυχαναλυτης"???Εγω ευχαριστω δεν θα "παρω".......»

Και απαντώ : Καταρχήν, τα όσα διάβασα μέχρι τώρα σ' αυτό το νήμα (έτσι λέγεται ελληνικά το θρεντ) εξαντλήθηκαν στις εκατέρωθεν ανδρών - γυναικών αντεγκλήσεις, για το ΠΟΙΟΣ (ΤΙΣ) φταίει κι όχι για το ΤΙ φταίει. Στη συνέχεια θα σε παρακαλούσα, πριν πεις όχι στους ψυχολόγους, καλό θα ήταν να φρόντιζες να μάθεις τι σημαίνει η ψυχολογία, γιατί είναι απαραίτητη για την ανάλυση των συμπεριφορών μας, αλλά και όσων μας περιβάλλουν και πώς αυτή λειτουργεί διορθωτικά σ' αυτές τις συμπεριφορές, έτσι που να γίνονται αποτελεσματικές. Αν είχες έστω και κατ' ελάχιστον γνώση, δεν θα τολμούσες να πεις «όχι, δεν θα πάρω». Εξάλλου, με την «αντίδραση», χωρίς τη γνώση, το μόνο που καταφέρνει κάποιος είναι να σπάει τα μούτρα του!

Γράφεις : «Οι κυριες προηγουντε για να λυθουν οι τυχον "αποριες" σα.....»

Και απαντώ : Επειδή η φράση δεν έχει ειρμό, σε παρακαλώ να μου την κάνεις σε πενηντάλεπτα.

Γράφεις : «Νομιζω πως αν κοιτας το "δεντρο η' το δασος", παλι εκτος βγαινεις....... υπαρχουνε και οι ριζες του προβληματος.»

Και απαντώ : Η φράση «βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος» χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να δηλώσουμε πως βλέπουμε μια μόνο συνιστώσα του προβλήματος κι όχι ολόκληρο το πρόβλημα, για να μπορέσουμε να το λύσουμε σωστά. Οι ρίζες του προβλήματος (ή του δέντρου, του δάσους), είναι κι αυτές μέρος του προβλήματος και βεβαίως ούτε αυτές πρέπει να τις απομονώνουμε, αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα.

Γράφεις : «Και εγω νιωθω απιστευτη βαρεμαρα οταν ακουω-σκεφτομαι για "ειδικους" και τα δικα τους "κουφα".... Αυτοι πρωτα απ'ολα "κρυβουν" τι κρυβεται, τι συμβαινει και τι φταιει στις σχεσεις και δεν μιλανε καθαρα, παρα μονο μισολογα-υπεκφυγες, θεωριες,και παρα-απαντησεις......αντι για ψυχολογια, εγω την προσδιοριζω παραψυχολογια....»

Και απαντώ : Όλο το παραπάνω αποδεικνύει περίτρανα την άγνοιά σου περί των ψυχολόγων! Έχεις πέρα για πέρα λανθασμένη αντίληψη για το θέμα και καλό είναι να μην χρησιμοποιείς όρους που αγνοείς, διότι αυτό είναι επιπόλαιο!!!!!!!! Εξάλλου, εγώ δεν ζήτησα από κανέναν ντε και καλά να πάει σε ψυχολόγο!

Αυτό που είπα ήταν πως καλό είναι να διαβάσουμε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το άρθρο του κ. Αλέξ. Κοτανίδη, για τους ρόλους των φύλων στη σημερινή εποχή, την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Κι αυτό διότι μόνον αν καταλάβουμε τι λέει αυτό το άρθρο, θα σταματήσουμε να εξακοντίζουμε τα βέλη μας στο άλλο φύλο και θα μπούμε στην ΟΥΣΙΑ του προβλήματος «Δυσλειτουργία Των Σχέσεων».

Γράφεις : «ας μου απαντησει καποιος ειδικος αν ειμαι τρελος με προβλημα η' αν εχω καποιο δικιο.»

Και απαντώ : «Ειδικός» (με την έννοια που τοποθετείς τη λέξη) δεν είμαι, για να σου πω αν έχεις πρόβλημα ή δίκιο. Είμαι όμως «έλλογο ον» (σκεπτόμενο άτομο, δηλαδή)! Κι αυτό μου δίνει το δικαίωμα να κρίνω ως επιπόλαιες τις συμπεριφορές αυτών που ενώ αγνοούν ένα θέμα, υπερθεματίζουν σε μια άποψη κενή περιεχομένου.

Η Επιλεκτική
Ό,τι μάθαμε για να επιβιώσουμε, μας είναι άχρηστο για να ΖΗΣΟΥΜΕ! Εδώ http://sxeseis.gr/viewthread.php?tid=1662&page=3 βρίσκεται η αιτιολόγηση του ψευδωνύμου μου.

# 59 στις 26/5/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
...........
:
Και εγω ελλογο ων ειμαι και μπορω να λεω την γνωμη μου.Για το αν εχω ιδεα για την σημερινη κατασταση των ψυχιατρειων, ψυχολογων και ψυχαναλυτων τι "δουλεια" κανουν,αν δηλαδη καταφερνουν να αντιμετωπισουν τα προβληματα....η καταφερνουν να τα επιδεινωσουν,θα το δουμε πολυ συντομα και αυτο.....Να δουμε δηλαδη πανω σε τι στηριζονται,τι υποστηριζουν,και ποιοι ειναι αυτοι που τους υποστηριζουν ως λυση στα προβληματα της κοινωνιας.
Λυνουν τα προβληματα με φυσιολογικους τροπους-μεθοδους η' απλα παραλυπτουν το προβλημα,μεσω μιας ψυχοιατρικης ευρενας-αναλυσης και για να το αντιμετωπισουν αναλογα με το βαθμο....μαστουρωνουν το οποιονδιποτε ασθενη με χαπια,ψυχοφαρμακα.....Τα ψυχοφαρμακα που δινουν εξυπηρετουν την σωστη λυση η' την "γρηγορη λυση" σε βαθμο που να κερδιζουν περισσοτερα οι φαρμακοβιομηχανιες σε σχεση με το ψυχο-αρωστημενο κοινο??το λεω χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν που αντιμετωπιζει καποια ψυχικη παθηση ανεξαρτητου βαθμου,αλλα κοιταζοντας το προβλημα και απο διαφορτικη εκδοχη...
Ειναι αληθεια οτι η ψυχολογια σαν ορος ασχολειται με κατωτερου πνευματικα προβληματα-θεματα η απλα αυτο που ακουσα,θεωρειτε "χαζη-ηλιθια" παρατηρηση??Ειναι αληθεια οτι η ψυχολογια,διαφημιζεται σαν κατι σοβαρο θεμα απο τα καναλια της τηλεορασης,εφημεριδες και "μεσα μαζικης ενημερωσης" και προβαλεται σαν σωτηρια για πολλα ατομα??
Αραγε ειναι αληθεια ειναι απλα ενα ψεμα αυτο που προσπαθουν να στηριξουν οι ψυχολογογοι σε γενικες γραμμες?
Ειναι μηπως και αυτη κατι σαν παραθρησκεια του εικοστου πρωτου αιωνα?Μηπως βασιζεται και αυτη σε δογματα?Τι μπορει να σου προσφερει-να δωσει σε εναν ασθενη και τι μπορει αναλογικα να του παρει εκτος απο τα λεφτα,που δεν εχουν απολυτη σημασια για την ψυχικη του κατασταση.
Βεβαια συμφωνω οτι η εικονα που εχει ο περισσοτερος κοσμος για την ψυχολογια,ειναι διαφοροι ειδικοι αναλυτες ,με πειρα στα θεματα της ψυχης και του εγκεφαλου,που προσπαθουνε να κανουνε καλα την δουλεια τους,εξυπηρετωντας το συμφερον του πελατη-ασθενη.
Επειδη,εγω εχω τους λογους μου,μπορω να τα λεω αυτα......καποιος αλλος-η μπορει να εχει διαφορετικη αποψη με το θεμα,σεβαστο,...δεν θελω να ερθω σε προστριβη με κανεναν, η συζητηση ομως μπορει να συνεχισθει.

Zelda

# 60 στις 26/5/2004
author
Γυναίκα / 36 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 174
Πολύ σωστά. Δεν είναι "ποιος" φταίει, αλλά "τι". Πολύ σωστό. Μάθαμε τώρα... Οι γυναίκες εκείνο, οι γυναίκες το άλλο... Για όλα φταίνε οι γυναίκες! Είπα κι εγώ: μα είναι δυνατόν να μου 'φαγε τα μαρούλια σαλιγκάρι; Γυναίκες το κάνανε!!! Τις άτιμες!! Αν τις τσακώσω!!!...
Επιλέξτε σελίδα: (1-4)
Σελίδες 1234
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.