Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

κυρίαρχος η θύμα ?

Σελίδα : 1

-maria-

# 1 στις 29/12/2003
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 770
'Aρεσαν+: 0%

κυρίαρχος η θύμα ?

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, στην ερωτική μας ζωή, σε μία σχέση μας ,ήμασταν κυρίαρχοι αλλά ήμασταν και κάποιες άλλες θύματα . Πώς νιώσατε εσείς στη μια περίπτωση και πώς στην άλλη ?
..... και απαντώ πρώτη λέγοντας πως όταν ήμουν- κυρίαρχος -της σχέσης ήμουν τελικά πολύ αχάριστη και δεν εκτίμησα ούτε τον άνθρωπο αλλά ούτε και αυτά που απλόχερα μου έδινε , έπρεπε να γίνω -θύμα- για να μάθω να εκτιμώ, και να μην κάνω ξανά ποτέ το λάθος να αγνοήσω αυτά που μου δίνουν....γιατί η ζωή κύκλους κάνει......

jasmine

# 2 στις 29/12/2003
author
Γυναίκα / 45 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 43
Προσωπικά στις σχέσεις μου έχω υπάρξει και κυρίαρχος και θύμα. Ένας κυρίαρχος που ήθελε να γίνει θύμα κι ένα θύμα που ήθελε να γίνει κυρίαρχος για να δει και τις δυο όψεις του νομίσματος. Νομίζω ότι η έλλειψη σεβασμού για τον σύντροφό μας μας δίνει την ψευδαίσθηση της κυριαρχίας μας επάνω του και η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού μάς υποβιβάζουν στη θέση του θύματος.

Όταν όμως έχεις μια σχέση ικανοποιητική όπου συνυπάρχουν ο αμοιβαίος σεβασμός και ο αυτοσεβασμός δε νομίζω ότι υπάρχει χώρος για θύματα και για δυνάστες. Ωστόσο πάντα υπάρχει αυτή η ψευδαίσθηση ότι κατά καιρούς έχεις το πάνω χέρι ή ότι είσαι λίγο από κάτω, η οποία κάνει κύκλους και εναλλάσσεται κι έτσι κανείς δε μένει παραπονεμένος. Δεν ξέρω αν είμαι η μόνη που πιστεύει τα παραπάνω.

poniroula_1980

# 3 στις 29/12/2003
author
Γυναίκα / 45 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ψυχικό
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 50

και εγώ μαζί σου

Τελικά όλα εδώ πληρώνονται,και αναρωτίεμαι πόσα ακόμα έχω να πληρώσω.

evans

# 4 στις 30/12/2003
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
Η ΙΔΙΑ ΛΕΠΤΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Η ΙΔΙΑ ΠΗΓΗ!
ΟΣΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ...

koyrsaros

# 5 στις 30/12/2003
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
O άνθρωπος δε μπορεί και δεν πρέπει ν' αφήνεται τελείως στον ακαλλιέργητο εαυτό του, σε μία περιοχή της ζωής στην οποία είναι λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη κύριος του εαυτού του, στην οποία είναι πολύ ευκολότερο να σαρωθεί από τις επιθυμίες της στιγμής και στην οποία οι αποφάσεις που παίρνει είναι κρισιμες για τη ζωή του και για τη ζωή των άλλων.

Η μάχη ανάμεσα στις δύο αυτές καταστάσεις του κυρίαρχου και του θύματος, δε φαίνεται να οδηγεί πουθενά. Τη μια νικάει η μία, την επόμενη η άλλη, με μόνιμο θύμα εμάς, έτσι απλά...
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

Rafaella

# 6 στις 30/12/2003
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ελλάδα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 44

αν δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα, τότε κυρίαρχος χωρίς συζήτηση!

Aν το ζευγάρι είναι έξυπνο και με πραγματικό αλληλλοσεβασμό, εκμεταλλεύονται τα θετικά που έχει ο καθένα και περνάνε πολύ πολύ καλά. Οταν υπάρχει εγωισμός από την πλευρά του ενός ή κομπλεξ, τότε η ευτυχία είναι μία ψευδαίσθηση όσο το θύμα δεν ξυπνάει και δεν διαμαρτύρεται (ανέχεται).

MANSUMBOL

# 7 στις 30/12/2003
author
Ανδρας / 45 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Κερατσίνι
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 123
Το ομολογώ μέχρι σήμερα είχα μάθει να είμαι κυρίαρχος στις σχέσεις μου με αποτέλεσμα να μην έχω εκτιμήσει άτομα που πέρασαν απο την ζωή μου και άξιζαν κάτι καλύτερο.
Υπήρχαν και κάποιοες σπάνιες περιπτώσεις που ήμουν θύμα και τότε την έκανα με μικρά πηδηματάκια σαν τον λαγό
Αυτή την στιγμή είμαι σε μια νέα σχέση όπου τουλάχιστον εώς τώρα δεν νιώθω ούτε κυρίαρχος ούτε θύμα και είναι η πρώτη φορά που αυτό το άτομο και αυτή η σχέση με γεμίζει.

# 8 στις 31/12/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση...έφυγα...

Αν δεν υπάρξει εκείνη η μαγική ζυγαριά να ισοσκελίζει θέσεις, συναισθήματα και τη λογική με το συναίσθημα....δεν σου μένει κι άλλος δρόμος πιστεύω.....
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.