Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Δεν υπαρχει... σ αγαπω, αλλα

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

tabula_rasa

# 21 στις 5/1/2004
author
Ανδρας / 50 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 60
Απαντήσεις: 384
'Aρεσαν+: 0%
Το σ αγαπω δεν ειναι οπλο...

Η προδοσια του ειναι...

-blond-amazona-

# 22 στις 5/1/2004
author
Γυναίκα / 46 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 1.385
Πες βρε αδερφε...ΔΕΝ ΣΆΓΑΠΩ ΣΑΝ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΦΙΛΟ......τοσοοοοοοοοοοο δυσκολο ειναι?????????????????????????????????
Μονο μη λες αυτο το ''αλλα''γιατι αν το λες.......ποτε σου δεν μάγαπησες.....οχι τουλαχιστον οσο εγω!!!

trelopapitsa

# 23 στις 5/1/2004
author
Γυναίκα / 45 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Κηφισιά
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 17
Φίλε μου Tabula συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου.. και με την γνώμη της amazonas αλλά πώς μπορείς να χωρίσεις κάποιον επειδή δεν μπορεί να καταλάβει πώς η αγάπη πρέπει να είναι ανιδιοτελής και χωρίς όρους.. αν τον αγαπάς τόσο που δεν μπορείς να το κάνεις.. και αν πρέπει να το κάνεις οταν βλέπεις πως ο άλλος κοιτάει τον εαυτό του.
Οταν αγαπάς οπως λες.. ξέρεις να δίνεις ευκαιρίες, ξέρεις να συγχωρείς, δώσε στον άλλο να καταλάβει τι θα πεί αγάπη, εξηγησέ του το με λόγια και με πράξεις αλλά.. μην γυρίσεις μετά φίλε μου να πείς εγώ έκανα αυτό έκανα εκείνο κιεσυ δεν εκανες τίποτα..!
Εσύ αγάπησες ..εσύ έκανες γιατι ήθελες, γιατί μπορούσες, γιατι είχες την ανάγκη ή την άνεση.. μην ζητάς να κάνουν κι οι άλλοι κάτι αντάξιο αν δεν μπορούν. Κοίτα κιεσυ πώς κάπου μέσα σε ολα κάτι θα έχει κανει και ο άλλος, κάπου θα έχει προσπαθήσει και χωρίς να έχει κοιτάξει τον εαυτό του. Δεν είναι απαραίτητο πώς όλοι κατι πρέπει να κάνουν! Αν αγαπάς είσαι εκεί δίπλα σ'αυτόν που σε χρειάζεται αυτό είναι που πρέπει να πάρεις φίλε μου δώσε του την ψυχή σου και περίμενε να κάνει το ίδιο και ο άλλος.. όλα τα άλλα δεν σημαίνουν τίποτα. Να προσφέρεις λιγότερα για να πάρεις περισσότερα.. μην τα δίνεις ολα με τη μια και μην ζητήσεις απο τον αλλο να το εκτιμήσει. Σκέψου.. μην κρίβεσαι πίσω απο το δαχτυλό σου. Μην προσπαθείς να βρείς την αιτία .. γιατί πολύ απλά η αιτία είσαι εσύ.

KaterinaPapa

# 24 στις 5/1/2004
author
Γυναίκα / 58 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 51
Σ΄αγαπώ αλλά δεν είμαστε ίδιοι , Σάγαπώ αλλά εμένα με έπλασαν άλλα χέρια, σ΄αγαπώ αλλά με διαμόρφωσαν άλλα χείλη, Σ΄αγαπώ όπως με έμαθαν να αγαπώ από τότε που ήμουν ένα τόσο δα σποράκι και άπλωνα τα χεράκια μου για να ζητήσω αγάπη .... Σ΄αγαπώ με όλα αυτά τα αλλά τα δικά μου και τα δικά σου σ΄αγαπώ κι αν ακόμα με πλήγωσες σ΄αγαπώ κι αν ακόμα ο τρόπος να αγαπάς είναι διαφορετικός από τον δικό μου σ΄αγαπώ έστω κι αν ακομα δεν το αξίζεις , Σ΄αγαπώ γιατί είμαστε άνθρωποι και ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ Σάγαπώ γιατί είσαι ΕΣΥ!! Αυτό είναι αγάπη και ο εγωισμός πάει περίπατο. Μόνο ΦΟΒΟΣ υπάρχει ,Φόβος για τον μικρό ελεεινό εαυτούλη μας!!!!
Οι συνθήκες δεν διαμορφώνουν τον άνθρωπο , τον αποκαλύπτουν!

tabula_rasa

# 25 στις 6/1/2004
author
Παιδια επειδη το θεμα παει περιπατο... και περισσοτερο γιατι ισως να μην εγινα κατανοητος...

Το θεμα δεν εχει σχεση με τον εγωισμο αλλα για την ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ...

Εγωισμος υπαρχει παντου και ειναι γεγονος... δεν ειναι ομως το θεμα

σ ΑΓΑΠΑΩ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΘΕΛΩ... αυτο ειναι ... Η καταπιεση που ασκει καποιος πισω απο τη λεξη που απο μονη της εχει μια υπεροχη δυναμικη...

Αναφερομαι στους ανθρωπους που λενε σ αγαπω με γνωμονα να εκμεταλευτουν το συντροφο τους... Γι αυτους που ξεφτιλιζουν τη εννοια της αγαπης

Το θεμα Trelopapitsa δεν ειναι η προσφορα και τ ανταλαγματα της...

Ειναι ο/η συντροφος που λεει σ αγαπω αλλα περιμενω να γινεις οπως θελω, αλλιως θα σ αφησω...

Ο ψυχικος εκβιασμος που κανει καποιος με στοχο να επιβαλει τους ορους του... ολοι εχουμε γνωρισει τετοιους ανθρωπους... και γι αυτο θα θελα να δω τη θεση σας...

Ελπιζω να το εκανα αρκετα νιανια... και ευκολο για να με καταλαβετε...

smily_boubou

# 26 στις 6/1/2004
author
Γυναίκα / 43 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Αγιος Κωνσταντίνος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 3

μαλλον και παλι δεν συμφωνω ... ή ειμαι τοσο χαμηλου IQ που δεν τα καταλαβαινω...

μαλλον δεν ξερω τι σημαινει σ'αγαπω γιατι οσες φορες το ακουσα παντα μετα ακολουθουσαν και απαιτησεις...
σ'αγαπω και γι'αυτο θελω να κανεις αυτο ή εκεινο...
σ'αγαπω και γι'αυτο θελω να εισαι ετσι.....
ακομα και απο πολυ δικους μου ανθρωπους και δεν θεωρω απαραιτητα σχεσεις....ακομα και απο συγγενεις....

μαλλον οπως ειπα εγω ζω σε δικο μου πλανητη..... καθε φορα που νιωθω οτι αγαπω εναν ανθρωπο το κραταω για μενα....οσες φορες το ειπα αλλωστε πηγε στο κενο..και μετανοιωσα εκατομμυρια φορες απο την αλλη που δεν προλαβα να πω σε καποιους οτι τους αγαπω και τωρα το κουβαλαω μαζι μου πολλα χρονια.....

οταν μετα απο μια πολυ σοβαρη σχεση μου συναντησα αυτον τον ανθρωπο ξανα και παρολο που ερωτικα πλεον δεν υπηρχε τιποτα μεσα μου καταλαβαινα οτι τον αγαπαω πολυ!οτι θελω να ειναι καλα, να ειναι ευτυχισμενος, να βρει αυτο που θελει κι ας μην ειμαι εγω...οταν του το ειπα, οτι, ναι, σ'αγαπαω τοσο πολυ σαν ανθρωπο και γι'αυτα που ζησαμε και κυριως για τα καλα, η απαντηση ηταν αποκαρδιωτικη....θα μου πει τωρα καποιος...και?τα παρατας ολα?οχι βεβαια!!!
για μενα οταν ξερεις να αγαπας, αγαπας χωρις να σε νοιαζει τι θα παρεις....
αν αγαπας πραγματικα θα παρεις σιγουρα κατι....κατι που μπορει εκεινη τη στιγμη να σου φανει μικρο και ανουσιο αλλα στο μελλον θα καταλαβεις οτι προσθεσε μεσα σου κατι...
για μενα αγαπω σημαινει αγαπω πρωτα τον εαυτο μου, γνωριζω τον εαυτο μου, και μετα αγαπω τον αλλο και ζητω να με αγαπησει κι αυτος....τι σημαινει σ'αγαπω και θελω να με δεχτεις ετσι οπως ειμαι?εσυ ξερεις πως εισαι?ή περιμενεις να σου μαθω εγω?αν δεν ξερεις εσυ για τον εαυτο σου τι εισαι, τι θελεις και τι ζητας πως μπορεις να ζητησεις απο εναν ανθρωπο να μαθει για σενα?αν δεν ξερεις για παραδειγμα οτι εισαι εγωιστης/ιστρια θα δεχτεις να σου πει ο αλλος οτι εισαι?οχι, θα νομισεις οτι σου επιτιθεται....
δυστυχως αυτα εμενα δεν μου τα πε κανενας....επρεπε να φαω τα "χαστουκακια" μου για να συνελθω!
μηπως λοιπον αντι να εχουμε απαιτησεις απο τους αλλους συνεχως, που ειναι και η πιο ευκολη λυση, θα πρεπει να απαιτησουμε και για μας καποια πραγματα?
Tabula_rasa σε εχω γνωρισει και με ξερεις κι εσυ.....δυστυχως με ξερεις οχι οπως ειμαι αλλα οπως φαινομουν....αλλα ξερω οτι τα σκεφτεσαι ολα παρα πολυ και ξερω οτι αν διαβασεις οσα γραφω θα δεις οτι δεν ειναι εκτος θεματος....

Travelling

# 27 στις 6/1/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 6

Τι σημαίνει Αγάπη; Να διακρίνεις την ανάγκη του άλλου και να παραχωρείς. Να σέβεσαι την ελευθερία το

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι γιατί δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Ξοδεύουν τη μισή ζωή τους για να κάνουν άχρηστη την υπόλοιπη. Αποκτούν όσα χρειάζονται και κατόπιν διαπιστώνουν ότι οι ανάγκες τους αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν. Η μία ανάγκη φέρνει την άλλη έως ότου διαπιστώσουν ότι τίποτα από όλα αυτά που με τόσο κόπο απέκτησαν είναι πραγματικά απαραίτητα. Το κενό στην ψυχή όχι μόνο διατηρείται, αλλά μεγαλώνει.

Αυτό το διαπίστωσα και εγώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Τίποτα υλικό δεν στάθηκε ικανό να με κάνει να νιώσω πραγματικά ευτυχισμένος. Όλα έμοιαζαν με έναν τροχό που περιστρεφόταν γύρω από τις επιθυμίες μου αλλά τίποτα ουσιαστικά δεν εκπλήρωνε τις ανάγκες τις ψυχής μου.
Οι ανάγκες αυτές ένιωσα σταδιακά ότι καλυπτόντουσαν μόνο μέσα από κάποια σχέση, αλλά αργότερα κατάλαβα ότι ο μεν έρωτας είναι παροδικός η δε αγάπη, έτσι όπως την αντιλαμβανόμουν, ένα εξαρτημένο συναίσθημα. Όταν με αγαπούσαν πνιγόμουν και όταν αγαπούσα, περίμενα ανταλλάγματα.
Διαπίστωσα όμως, ότι ο έρωτας, αν και προσωρινός, είχε πολύ ευεργετική επίδραση πάνω μου. Όσο ένιωθα ερωτευμένος, οι ψυχικές μου δυνάμεις ήταν τρομερά έντονες και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο σε όλες τις δραστηριότητες και συναναστροφές μου. Στην οικογένεια, στην εργασία, στη φιλία, παντού.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όμως, τα υπέροχα εκείνα συναισθήματα εξαφανίστηκαν και στη θέση τους φώλιασε η συνήθεια και η ρουτίνα. Σταδιακά ο έρωτας υπνωτίστηκε και μεταβλήθηκε σε μία εξαρτημένη σχέση η οποία δενόταν χρόνο με το χρόνο με τα δεσμά της συνήθειας. Τα αρχικά χτυποκάρδια καλύφθηκαν από ένα αίσθημα σιγουριάς και η ανάγκη επικοινωνίας αλλοιώθηκε σε μία εξαρτημένη μηχανική πράξη. Ο έρωτας αντικαταστήθηκε από την αγάπη, λένε οι περισσότεροι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Και ίσως έχουν δίκιο. Αλλά εγώ διερωτήθηκα: Τι είναι Αγάπη; Το αίσθημα σιγουριάς που σου δίνει ο σύντροφός σου; Αυτό είναι εγωιστικό. Οι προσδοκίες σου που περιμένεις να εκπληρωθούν δια μέσου αυτού; Και αυτό είναι εγωιστικό. Η ηδονή που σου προσφέρει κατά την ερωτική επαφή; Αυτό και αν είναι.
Όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ως σκοπό την δική σου πλήρωση και όχι την δική του. Που είναι η αγάπη λοιπόν; Αυτή δεν είναι σχέση, είναι εταιρεία.

«..Η αγάπη δείχνει μεγαλοψυχία και ανεκτικότητα, είναι ευεργετική και εξυπηρετική. Η αγάπη δεν ζηλεύει και δεν φθονεί. Η αγάπη δεν φέρεται με αλαζονεία και αυθάδεια, δεν υπερηφανέυεται και δεν ξιπάζεται. Δεν κάνει ποτέ κάτι που είναι απρεπές και άκοσμο, δεν επιδιώκει εγωϊστικώς τα δικά της συμφέροντα, δεν εξερεθίζεται εναντίον του άλλου, δεν βάζει ποτέ κακό στον νου της εναντίον του πλησίον και δεν επιθυμεί να θυμάται το κακό που της έχει κάνει αυτός. Λυπάται όταν βλέπει να γίνεται κάτι το άδικο ακόμα και αν με αυτό εξυπηρετούνται τα δικά της συμφέροντα. Χαίρεται όταν βλέπει να επικρατεί η αλήθεια και δικαιολογεί όλα τα ελαττώματα του συνανθρώπου της γιατί δεν θέλει ποτέ τον εξευτελισμό του. Πιστεύει και δέχεται με εμπιστοσύνη το καλό και πάντα ελπίζει επιδεικνύοντας μεγάλη υπομονή. Η αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ αλλά μένει σταθερά και αιώνια..»

Tα παραπάνω λογια ανήκουν τον Ευαγγελιστή Ιωάννη και είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει για αυτό που σήμερα ανταλλάσσεται σαν καραμέλα από στόμα σε στόμα. Την Αγάπη.
Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα όταν το διάβασα , ήταν η αδυναμία μου να τηρήσω έστω μία από αυτές τις γραμμές.
Ποτέ μου δεν είχα δει την αγάπη κάτω από το πρίσμα της ανιδιοτέλειας.
Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι η Αγάπη είναι ένα αίσθημα που σκοπό της έχει να εξυπηρετήσει τους άλλους και όχι εμένα!!

Αυτό είναι για μένα ΑΓΑΠΗ, και οποιοδήποτε "αλλά" μετά από την Αγάπη, εάν δεν αποτελεί πλεονασμό στην πρόταση, αποτελει ανοησία...

Vitos

# 28 στις 6/1/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ελλάδα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 116

Δεν υπαρχει... σ αγαπω, αλλα

Αγάπη, αγάπη, αγάπη μια λέξη που πολλοί άνθρωποι λένε τόσο απλά χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά είναι. Ψάχνουν να βρουν ένα συναίσθημα τόσο δυνατό και τόσο αληθινό μέσα στο μίσος και στην κακία των ανθρώπων που δεν ερωτεύτηκαν ποτέ γιατί αν είχαν νιώσει κάτι έστω για ένα λεπτό τώρα δεν θα υπήρχε μίσος!
Αγάπη για μένα είναι κάτι απίστευτο, κάτι μαγικό που σε κάνει να πετάς στα σύννεφα χωρίς να σε νοιάζει τι θα πει ο καθένας που σε βλέπει να ονειροπολείς. Αγάπη είναι να βλέπεις το άλλο σου μισό και να σε πιάνει ένας κόμπος στην καρδιά χωρίς να ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό.
Να την κοιτάζεις στα μάτια και να βυθίζεσαι στον παράδεισο της καρδιάς της, να την φιλάς και να νιώθεις ότι αυτή η στιγμή δεν θα τελιώσει ποτέ, ότι αυτό το υπέροχο όνειρο που σε σαγηνεύει και σε παρασύρει στα μονοπάτια του μυαλού της, θα κρατήσει μια ζωή γεμάτη εμπιστοσύνη και δύναμη για να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο...
Κανείς δεν αξίζει τα δάκρυά σου κι οποίος τα αξίζει, δε σε κάνει να κλαις.

tabula_rasa

# 29 στις 7/1/2004
author

Παράθεση:
Originally posted by smily_boubou
μαλλον δεν ξερω τι σημαινει σ'αγαπω γιατι οσες φορες το ακουσα παντα μετα ακολουθουσαν και απαιτησεις...
σ'αγαπω και γι'αυτο θελω να κανεις αυτο ή εκεινο...
σ'αγαπω και γι'αυτο θελω να εισαι ετσι.....
ακομα και απο πολυ δικους μου ανθρωπους και δεν θεωρω απαραιτητα σχεσεις....ακομα και απο συγγενεις....

μαλλον οπως ειπα εγω ζω σε δικο μου πλανητη..... καθε φορα που νιωθω οτι αγαπω εναν ανθρωπο το κραταω για μενα....οσες φορες το ειπα αλλωστε πηγε στο κενο..και μετανοιωσα εκατομμυρια φορες απο την αλλη που δεν προλαβα να πω σε καποιους οτι τους αγαπω και τωρα το κουβαλαω μαζι μου πολλα χρονια.....

οταν μετα απο μια πολυ σοβαρη σχεση μου συναντησα αυτον τον ανθρωπο ξανα και παρολο που ερωτικα πλεον δεν υπηρχε τιποτα μεσα μου καταλαβαινα οτι τον αγαπαω πολυ!οτι θελω να ειναι καλα, να ειναι ευτυχισμενος, να βρει αυτο που θελει κι ας μην ειμαι εγω...οταν του το ειπα, οτι, ναι, σ'αγαπαω τοσο πολυ σαν ανθρωπο και γι'αυτα που ζησαμε και κυριως για τα καλα, η απαντηση ηταν αποκαρδιωτικη....θα μου πει τωρα καποιος...και?τα παρατας ολα?οχι βεβαια!!!
για μενα οταν ξερεις να αγαπας, αγαπας χωρις να σε νοιαζει τι θα παρεις....
αν αγαπας πραγματικα θα παρεις σιγουρα κατι....κατι που μπορει εκεινη τη στιγμη να σου φανει μικρο και ανουσιο αλλα στο μελλον θα καταλαβεις οτι προσθεσε μεσα σου κατι...
για μενα αγαπω σημαινει αγαπω πρωτα τον εαυτο μου, γνωριζω τον εαυτο μου, και μετα αγαπω τον αλλο και ζητω να με αγαπησει κι αυτος....τι σημαινει σ'αγαπω και θελω να με δεχτεις ετσι οπως ειμαι?εσυ ξερεις πως εισαι?ή περιμενεις να σου μαθω εγω?αν δεν ξερεις εσυ για τον εαυτο σου τι εισαι, τι θελεις και τι ζητας πως μπορεις να ζητησεις απο εναν ανθρωπο να μαθει για σενα?αν δεν ξερεις για παραδειγμα οτι εισαι εγωιστης/ιστρια θα δεχτεις να σου πει ο αλλος οτι εισαι?οχι, θα νομισεις οτι σου επιτιθεται....
δυστυχως αυτα εμενα δεν μου τα πε κανενας....επρεπε να φαω τα "χαστουκακια" μου για να συνελθω!
μηπως λοιπον αντι να εχουμε απαιτησεις απο τους αλλους συνεχως, που ειναι και η πιο ευκολη λυση, θα πρεπει να απαιτησουμε και για μας καποια πραγματα?
Tabula_rasa σε εχω γνωρισει και με ξερεις κι εσυ.....δυστυχως με ξερεις οχι οπως ειμαι αλλα οπως φαινομουν....αλλα ξερω οτι τα σκεφτεσαι ολα παρα πολυ και ξερω οτι αν διαβασεις οσα γραφω θα δεις οτι δεν ειναι εκτος θεματος....

Να σαι καλα ... επιτελους μεσα απο την αμφιβολια σου ... ακουω κατι που ερχεται πιο κοντα σε αυτα που σκευτομουνα οταν εγραφα αυτο το αρθρο...

Μπορει να υπαρχει αλλη προοπτικη αλλα κοιταει προς την ιδια κατευθηνση...

tabula_rasa

# 30 στις 7/1/2004
author

Παράθεση:
Originally posted by Vitos
Αγάπη, αγάπη, αγάπη μια λέξη που πολλοί άνθρωποι λένε τόσο απλά χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά είναι. Ψάχνουν να βρουν ένα συναίσθημα τόσο δυνατό και τόσο αληθινό μέσα στο μίσος και στην κακία των ανθρώπων που δεν ερωτεύτηκαν ποτέ γιατί αν είχαν νιώσει κάτι έστω για ένα λεπτό τώρα δεν θα υπήρχε μίσος!
Αγάπη για μένα είναι κάτι απίστευτο, κάτι μαγικό που σε κάνει να πετάς στα σύννεφα χωρίς να σε νοιάζει τι θα πει ο καθένας που σε βλέπει να ονειροπολείς. Αγάπη είναι να βλέπεις το άλλο σου μισό και να σε πιάνει ένας κόμπος στην καρδιά χωρίς να ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό.
Να την κοιτάζεις στα μάτια και να βυθίζεσαι στον παράδεισο της καρδιάς της, να την φιλάς και να νιώθεις ότι αυτή η στιγμή δεν θα τελιώσει ποτέ, ότι αυτό το υπέροχο όνειρο που σε σαγηνεύει και σε παρασύρει στα μονοπάτια του μυαλού της, θα κρατήσει μια ζωή γεμάτη εμπιστοσύνη και δύναμη για να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο...

Αυτα που αναφερει ο φιλος μας ... δεν λενε σε κανεναν πια τιποτα?

Πρεπει ολα να ειναι μετρησιμα και με ορους ?
Αυτο ειναι το θεμα που αντιμετωπισα...

σε σκλαβωνω πισω απο μια λεξη χωρις αντικρισμα μια κουφια επιταγη... για να σε κανω να παιξεις με τους ορους μου...

Δεν αγαπω εσενα αλλα αυτα που θελω να μου προσφερεις ...και τ απαιτω ...

Δεν υπαρχει στην αγαπη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ...

εεεεεεεεεε ακουει κανεις?

λιγοι μειναμε ... τελικα αθεραπευτα ρομαντικοι

morelli

# 31 στις 7/1/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
Το κείμενο διεγράφη.
moo693
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

morelli

# 32 στις 8/1/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
Δυο βασικες προυποθεσεις της Αγαπης ειναι :
α) Να αφηνεις τον εαυτο σου χωρις διαφορες προκαταληψεις .........
β) Να εισαι αξιος να αγαπηθεις.......!!!!!
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

blossom

# 33 στις 8/1/2004
author
Γυναίκα / 50 / Παντρεμένη
Ν. Κορινθίας / Ξυλόκαστρο
Θέματα: 13
Απαντήσεις: 766

Παράθεση:
Originally posted by tabula_rasa
Μ ακους κοριτσι μου...

.... δεν υπαρχει σ αγαπω, αλλα....

Το σ αγαπω δεν εχει ορους σε κανενα γραμμα του, ψυχη μου... οποιος βαζει ορους ειναι γελειος σατιρος και προσβαλει τη λεξη και οσους ειχαν την δυναμη να πουν σ αγαπω...

Σ αγαπω αλλα χωριζουμε
Σ αγαπω αλλα δεν θελω να εισαι ετσι...
Σ αγαπω αλλα θελω να σου επιβαλω τους ορους μου...

Η αγαπη αρχιζει μεσα απο τη εκκουσια προσφορα της ελευθεριας σου στον αλλο...
Μονο ο απολυτα ελευθερος μπορει να αγαπησει... προσφερεις μονο οτι κατεχεις..
αρχιζει οταν δεν σκευτεσαι τον εαυτο σου ...

Αν βρεις το θαρρος να πεις φευγω ... αν ανοιξει η πορτα ... αν εστω απειλησεις οτι φευγεις ... τοτε να ξερεις οτι εχεις αρχισει να σκευτεσαι τον εαυτο σου...
Δογματικα αυτο ειναι ξενο απο την αγαπη...

Επέλεξε την αγάπη σου και ύστερα μάθε να αγαπάς την επιλογή σου.

Τι γίνεται όμως όταν για παράδειγμα: Σ αγαπω "αλλά" χωριζουμε γιατί είσαι βίαιος... Στο παράδειγμα δεν βάζεις όρους (εγωισμό) για να αγαπάς. Σταματάς μια σχέση επειδή ξεπέρασες τα δικά σου όρια (αυτοσεβασμό) χωρίς να σταματάς να αγαπάς.

Μπορεί σε μια αγάπη να υπάρχει το "αλλά" όταν αυτός που αγαπάς σε υποβιβάζει σαν ανθρώπο, χρησιμοποιώντας την αγάπη σου για να ξεσπάει τα δικά του απωθημένα και προβλήματα και αυτή η αγάπη σου να είναι αληθινή;

Το να σέβεσαι τον εαυτό σου (όχι εγωιστικά) και την σωματική σου ακεραιότητα καταστρέφει ή μειώνει την αγάπη που νιώθεις για τον άλλο;

Για μένα το "αλλά" όταν προέρχεται από εγωισμό και μόνο και βάζει όρους δεν έχει θέση μέσα στην αληθινή αγάπη.

Αν δεν αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν.

Η αγάπη όταν συμβαδίζει παράλληλα με τον αυτοσεβασμό (όρια) δεν είναι αληθινή;

Ο αυτοσεβασμός δεν βάζει όρια στην αληθινή-απόλυτη αγάπη επειδή δεν μας αφήνει να αγαπάμε απόλυτα κάποιον πάνω από τον εαυτό μας;

Αν ξεπεράσει όμως η αγάπη τον αυτοσεβασμό μας δεν γινόμαστε το "θύμα" μέσα στη σχέση, δεν χάνουμε τον εαυτό μας μέσα στην αγάπη και η σχέση μας δεν γίνεται στο τέλος παθολογική;

Απόλυτη ελευθερία χωρίς όρια δεν μπορούμε να έχουμε και ας υπάρχει. Η ελευθερία του καθενός μας σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και όποιος επιχείρησε να έχει απόλυτη ελευθερία κατέληξε στην φυλακή.

Αναρρωτιέμαι λοιπόν. Απόλυτη αγάπη χωρίς όρια (αυτοσεβασμό) και όρους (εγωισμό) μπορούμε να βιώσουμε και να είναι υγειής και όχι παθολογική;
Υ.Γ. Να κρατήσω ομπρέλα για να αποφύγω τον λιθοβολισμό;

koyrsaros

# 34 στις 8/1/2004
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Η καρδιά είναι ένας πλούτος που δεν πουλιέται, ούτε αγοράζεται. Δωρίζεται μονάχα.
Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

tabula_rasa

# 35 στις 8/1/2004
author

Παράθεση:
Originally posted by blossom

Παράθεση:
Μ ακους κοριτσι μου...

.... δεν υπαρχει σ αγαπω, αλλα....

Το σ αγαπω δεν εχει ορους σε κανενα γραμμα του, ψυχη μου... οποιος βαζει ορους ειναι γελειος σατιρος και προσβαλει τη λεξη και οσους ειχαν την δυναμη να πουν σ αγαπω...

Σ αγαπω αλλα χωριζουμε
Σ αγαπω αλλα δεν θελω να εισαι ετσι...
Σ αγαπω αλλα θελω να σου επιβαλω τους ορους μου...

Η αγαπη αρχιζει μεσα απο τη εκκουσια προσφορα της ελευθεριας σου στον αλλο...
Μονο ο απολυτα ελευθερος μπορει να αγαπησει... προσφερεις μονο οτι κατεχεις..
αρχιζει οταν δεν σκευτεσαι τον εαυτο σου ...

Αν βρεις το θαρρος να πεις φευγω ... αν ανοιξει η πορτα ... αν εστω απειλησεις οτι φευγεις ... τοτε να ξερεις οτι εχεις αρχισει να σκευτεσαι τον εαυτο σου...
Δογματικα αυτο ειναι ξενο απο την αγαπη...

Επέλεξε την αγάπη σου και ύστερα μάθε να αγαπάς την επιλογή σου.

Τι γίνεται όμως όταν για παράδειγμα: Σ αγαπω "αλλά" χωριζουμε γιατί είσαι βίαιος... Στο παράδειγμα δεν βάζεις όρους (εγωισμό) για να αγαπάς. Σταματάς μια σχέση επειδή ξεπέρασες τα δικά σου όρια (αυτοσεβασμό) χωρίς να σταματάς να αγαπάς.

Μπορεί σε μια αγάπη να υπάρχει το "αλλά" όταν αυτός που αγαπάς σε υποβιβάζει σαν ανθρώπο, χρησιμοποιώντας την αγάπη σου για να ξεσπάει τα δικά του απωθημένα και προβλήματα και αυτή η αγάπη σου να είναι αληθινή;

Το να σέβεσαι τον εαυτό σου (όχι εγωιστικά) και την σωματική σου ακεραιότητα καταστρέφει ή μειώνει την αγάπη που νιώθεις για τον άλλο;

Για μένα το "αλλά" όταν προέρχεται από εγωισμό και μόνο και βάζει όρους δεν έχει θέση μέσα στην αληθινή αγάπη.

Αν δεν αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν.

Η αγάπη όταν συμβαδίζει παράλληλα με τον αυτοσεβασμό (όρια) δεν είναι αληθινή;

Ο αυτοσεβασμός δεν βάζει όρια στην αληθινή-απόλυτη αγάπη επειδή δεν μας αφήνει να αγαπάμε απόλυτα κάποιον πάνω από τον εαυτό μας;

Αν ξεπεράσει όμως η αγάπη τον αυτοσεβασμό μας δεν γινόμαστε το "θύμα" μέσα στη σχέση, δεν χάνουμε τον εαυτό μας μέσα στην αγάπη και η σχέση μας δεν γίνεται στο τέλος παθολογική;

Απόλυτη ελευθερία χωρίς όρια δεν μπορούμε να έχουμε και ας υπάρχει. Η ελευθερία του καθενός μας σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και όποιος επιχείρησε να έχει απόλυτη ελευθερία κατέληξε στην φυλακή.

Αναρρωτιέμαι λοιπόν. Απόλυτη αγάπη χωρίς όρια (αυτοσεβασμό) και όρους (εγωισμό) μπορούμε να βιώσουμε και να είναι υγειής και όχι παθολογική;
Υ.Γ. Να κρατήσω ομπρέλα για να αποφύγω τον λιθοβολισμό;

Συμφωνω απολυτως αλλα αν καποιος δεν αξιζει την αγαπη μας... αν μας φερεται ασχημα τοτε γιατι να τον αγαπαμε?

Μηπως αυτο δεν ειναι αγαπη αλλα κατι αρρωστημενο?

Απλα μια ερωτηση...και περα απο αυτο

Αν δεν καταληγουμε σε ακραιες καταστασεις, απλα στη καθημερνοτητα ... δηλαδη στα καπριτσια ... τοτε μπορουμε και εχουμε το δικαιωμα να επιβαλουμε ορους στο ονομα της αγαπης...?

tabula_rasa

# 36 στις 8/1/2004
author

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
Η καρδιά είναι ένας πλούτος που δεν πουλιέται, ούτε αγοράζεται. Δωρίζεται μονάχα.

Δυο κουβεντες ... ολο το θεμα...

Η καρδεια δεν ανταλασσεται...

orfeas45

# 37 στις 8/1/2004
author
Ανδρας / 65 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Παιανία
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 20
Κι'εγω σαν Ορφεας που πηγα να φερω πισω την Ευριδικη απο τον Αδη, και που τα καταφερα αφου την βρηκα ζωντανη, και αρχισα να με ακολουθει, εκανα ενα μικρο λαθακι και γυρισα να την κυτταξω, και τοτε πετρωσε.....

Μπορειτε να μου εξηγησετε, μηπως δεν την αγαπησα οσο της αξιζε ... για να σωθει μεσα απο την αγαπη μου αυτη ?

blossom

# 38 στις 8/1/2004
author
Γυναίκα / 50 / Παντρεμένη
Ν. Κορινθίας / Ξυλόκαστρο
Θέματα: 13
Απαντήσεις: 766

Παράθεση:

Συμφωνω απολυτως αλλα αν καποιος δεν αξιζει την αγαπη μας... αν μας φερεται ασχημα τοτε γιατι να τον αγαπαμε?

Μηπως αυτο δεν ειναι αγαπη αλλα κατι αρρωστημενο?

Απλα μια ερωτηση...και περα απο αυτο

Αν δεν καταληγουμε σε ακραιες καταστασεις, απλα στη καθημερνοτητα ... δηλαδη στα καπριτσια ... τοτε μπορουμε και εχουμε το δικαιωμα να επιβαλουμε ορους στο ονομα της αγαπης...?

Η αγάπη σαν έννοια περικλύει πολλά. Δεν αγαπάμε κάποιον μόνο επειδή μας φέρεται καλά. Αγαπάμε και αποδεχόμαστε τον άλλον σαν σύνολο, σαν άνθρωπο, σαν προσωπικότητα και ανεχόμαστε τα ελαττώματά του ξεπερνώντας μερικές φορές και τα όριά μας.

Στην περίπτωση όμως που ο άλλος μας φέρεται άσχημα ξεπερνάμε συστηματικά τα όριά μας στην ανοχή πιστεύοντας ότι επειδή προσπαθούμε κι άλλο θα σώσουμε τη σχέση. Το μόνο που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε είναι ότι ο άνθρωπος που αγαπάμε δεν αξίζει την αγάπη μας.
Δεν καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε και ότι η αγάπη μας γίνεται αρρωστημένη.

Οχι δεν έχουμε δικαίωμα να βάζουμε όρους στην αγάπη. Οι όροι προέρχονται από τον εγωισμό. Αγαπάς τον σύντροφό σου με τα ελαττώματά του αλλιώς δεν τον αγαπάς αληθινά.

Το μόνο που προσέχεις είναι να μην περνάει κανείς από τους δυό σας τα όριά του, να υπάρχει αυτοσεβασμός και σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου. Και αν τα όρια περαστούν προσέχεις αυτό να γίνει ελάχιστες φορές.

Και αν τα ελαττώματα του άλλου σου δημιουργούν πρόβλημα σε σημείο που δεν μπορείς όχι να συμβιβαστείς αλλά να προσαρμοστείς τότε διαλύεις την σχέση πριν διαλυθείς εσύ.

Δεν ταιριάζετε σαν χαρακτήρες. Στο όνομα λοιπόν της αγάπης που νιώθεις χωρίζεις και δεν αρχίζεις να κατηγορείς τον άλλο για τον χαρακτήρα και τα ελαττώματά του βάζοντας όρους για να συνεχίσετε να είστε μαζί.

# 39 στις 8/1/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
.....Σ'αγαπώ......
Θεέ μου την δεύτερη και την τρίτη και την τέταρτη φορά.......που θάρθω για να ζήσω κάνε με να ξαναγαπήσω......γιατί χωρίς το "ΣΑΓΑΠΩ" γιατί να ξανάλθω στην ζωή!Απλά πολύ απλά!
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.