Παράθεση:
Originally posted by smily_boubou
μαλλον δεν ξερω τι σημαινει σ'αγαπω γιατι οσες φορες το ακουσα παντα μετα ακολουθουσαν και απαιτησεις...
σ'αγαπω και γι'αυτο θελω να κανεις αυτο ή εκεινο...
σ'αγαπω και γι'αυτο θελω να εισαι ετσι.....
ακομα και απο πολυ δικους μου ανθρωπους και δεν θεωρω απαραιτητα σχεσεις....ακομα και απο συγγενεις....
μαλλον οπως ειπα εγω ζω σε δικο μου πλανητη..... καθε φορα που νιωθω οτι αγαπω εναν ανθρωπο το κραταω για μενα....οσες φορες το ειπα αλλωστε πηγε στο κενο..και μετανοιωσα εκατομμυρια φορες απο την αλλη που δεν προλαβα να πω σε καποιους οτι τους αγαπω και τωρα το κουβαλαω μαζι μου πολλα χρονια.....
οταν μετα απο μια πολυ σοβαρη σχεση μου συναντησα αυτον τον ανθρωπο ξανα και παρολο που ερωτικα πλεον δεν υπηρχε τιποτα μεσα μου καταλαβαινα οτι τον αγαπαω πολυ!οτι θελω να ειναι καλα, να ειναι ευτυχισμενος, να βρει αυτο που θελει κι ας μην ειμαι εγω...οταν του το ειπα, οτι, ναι, σ'αγαπαω τοσο πολυ σαν ανθρωπο και γι'αυτα που ζησαμε και κυριως για τα καλα, η απαντηση ηταν αποκαρδιωτικη....θα μου πει τωρα καποιος...και?τα παρατας ολα?οχι βεβαια!!!
για μενα οταν ξερεις να αγαπας, αγαπας χωρις να σε νοιαζει τι θα παρεις....
αν αγαπας πραγματικα θα παρεις σιγουρα κατι....κατι που μπορει εκεινη τη στιγμη να σου φανει μικρο και ανουσιο αλλα στο μελλον θα καταλαβεις οτι προσθεσε μεσα σου κατι...
για μενα αγαπω σημαινει αγαπω πρωτα τον εαυτο μου, γνωριζω τον εαυτο μου, και μετα αγαπω τον αλλο και ζητω να με αγαπησει κι αυτος....τι σημαινει σ'αγαπω και θελω να με δεχτεις ετσι οπως ειμαι?εσυ ξερεις πως εισαι?ή περιμενεις να σου μαθω εγω?αν δεν ξερεις εσυ για τον εαυτο σου τι εισαι, τι θελεις και τι ζητας πως μπορεις να ζητησεις απο εναν ανθρωπο να μαθει για σενα?αν δεν ξερεις για παραδειγμα οτι εισαι εγωιστης/ιστρια θα δεχτεις να σου πει ο αλλος οτι εισαι?οχι, θα νομισεις οτι σου επιτιθεται....
δυστυχως αυτα εμενα δεν μου τα πε κανενας....επρεπε να φαω τα "χαστουκακια" μου για να συνελθω!
μηπως λοιπον αντι να εχουμε απαιτησεις απο τους αλλους συνεχως, που ειναι και η πιο ευκολη λυση, θα πρεπει να απαιτησουμε και για μας καποια πραγματα?
Tabula_rasa σε εχω γνωρισει και με ξερεις κι εσυ.....δυστυχως με ξερεις οχι οπως ειμαι αλλα οπως φαινομουν....αλλα ξερω οτι τα σκεφτεσαι ολα παρα πολυ και ξερω οτι αν διαβασεις οσα γραφω θα δεις οτι δεν ειναι εκτος θεματος....
Να σαι καλα ... επιτελους μεσα απο την αμφιβολια σου ... ακουω κατι που ερχεται πιο κοντα σε αυτα που σκευτομουνα οταν εγραφα αυτο το αρθρο...
Μπορει να υπαρχει αλλη προοπτικη αλλα κοιταει προς την ιδια κατευθηνση...
Παράθεση:
Originally posted by Vitos
Αγάπη, αγάπη, αγάπη μια λέξη που πολλοί άνθρωποι λένε τόσο απλά χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά είναι. Ψάχνουν να βρουν ένα συναίσθημα τόσο δυνατό και τόσο αληθινό μέσα στο μίσος και στην κακία των ανθρώπων που δεν ερωτεύτηκαν ποτέ γιατί αν είχαν νιώσει κάτι έστω για ένα λεπτό τώρα δεν θα υπήρχε μίσος!
Αγάπη για μένα είναι κάτι απίστευτο, κάτι μαγικό που σε κάνει να πετάς στα σύννεφα χωρίς να σε νοιάζει τι θα πει ο καθένας που σε βλέπει να ονειροπολείς. Αγάπη είναι να βλέπεις το άλλο σου μισό και να σε πιάνει ένας κόμπος στην καρδιά χωρίς να ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό.
Να την κοιτάζεις στα μάτια και να βυθίζεσαι στον παράδεισο της καρδιάς της, να την φιλάς και να νιώθεις ότι αυτή η στιγμή δεν θα τελιώσει ποτέ, ότι αυτό το υπέροχο όνειρο που σε σαγηνεύει και σε παρασύρει στα μονοπάτια του μυαλού της, θα κρατήσει μια ζωή γεμάτη εμπιστοσύνη και δύναμη για να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο...
Παράθεση:
Originally posted by tabula_rasa
Μ ακους κοριτσι μου...
.... δεν υπαρχει σ αγαπω, αλλα....
Το σ αγαπω δεν εχει ορους σε κανενα γραμμα του, ψυχη μου... οποιος βαζει ορους ειναι γελειος σατιρος και προσβαλει τη λεξη και οσους ειχαν την δυναμη να πουν σ αγαπω...
Σ αγαπω αλλα χωριζουμε
Σ αγαπω αλλα δεν θελω να εισαι ετσι...
Σ αγαπω αλλα θελω να σου επιβαλω τους ορους μου...
Η αγαπη αρχιζει μεσα απο τη εκκουσια προσφορα της ελευθεριας σου στον αλλο...
Μονο ο απολυτα ελευθερος μπορει να αγαπησει... προσφερεις μονο οτι κατεχεις..
αρχιζει οταν δεν σκευτεσαι τον εαυτο σου ...
Αν βρεις το θαρρος να πεις φευγω ... αν ανοιξει η πορτα ... αν εστω απειλησεις οτι φευγεις ... τοτε να ξερεις οτι εχεις αρχισει να σκευτεσαι τον εαυτο σου...
Δογματικα αυτο ειναι ξενο απο την αγαπη...
Παράθεση:
Originally posted by blossom
Παράθεση:
Μ ακους κοριτσι μου...
.... δεν υπαρχει σ αγαπω, αλλα....
Το σ αγαπω δεν εχει ορους σε κανενα γραμμα του, ψυχη μου... οποιος βαζει ορους ειναι γελειος σατιρος και προσβαλει τη λεξη και οσους ειχαν την δυναμη να πουν σ αγαπω...
Σ αγαπω αλλα χωριζουμε
Σ αγαπω αλλα δεν θελω να εισαι ετσι...
Σ αγαπω αλλα θελω να σου επιβαλω τους ορους μου...
Η αγαπη αρχιζει μεσα απο τη εκκουσια προσφορα της ελευθεριας σου στον αλλο...
Μονο ο απολυτα ελευθερος μπορει να αγαπησει... προσφερεις μονο οτι κατεχεις..
αρχιζει οταν δεν σκευτεσαι τον εαυτο σου ...
Αν βρεις το θαρρος να πεις φευγω ... αν ανοιξει η πορτα ... αν εστω απειλησεις οτι φευγεις ... τοτε να ξερεις οτι εχεις αρχισει να σκευτεσαι τον εαυτο σου...
Δογματικα αυτο ειναι ξενο απο την αγαπη...
Επέλεξε την αγάπη σου και ύστερα μάθε να αγαπάς την επιλογή σου.
Τι γίνεται όμως όταν για παράδειγμα: Σ αγαπω "αλλά" χωριζουμε γιατί είσαι βίαιος... Στο παράδειγμα δεν βάζεις όρους (εγωισμό) για να αγαπάς. Σταματάς μια σχέση επειδή ξεπέρασες τα δικά σου όρια (αυτοσεβασμό) χωρίς να σταματάς να αγαπάς.
Μπορεί σε μια αγάπη να υπάρχει το "αλλά" όταν αυτός που αγαπάς σε υποβιβάζει σαν ανθρώπο, χρησιμοποιώντας την αγάπη σου για να ξεσπάει τα δικά του απωθημένα και προβλήματα και αυτή η αγάπη σου να είναι αληθινή;
Το να σέβεσαι τον εαυτό σου (όχι εγωιστικά) και την σωματική σου ακεραιότητα καταστρέφει ή μειώνει την αγάπη που νιώθεις για τον άλλο;
Για μένα το "αλλά" όταν προέρχεται από εγωισμό και μόνο και βάζει όρους δεν έχει θέση μέσα στην αληθινή αγάπη.
Αν δεν αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν.
Η αγάπη όταν συμβαδίζει παράλληλα με τον αυτοσεβασμό (όρια) δεν είναι αληθινή;
Ο αυτοσεβασμός δεν βάζει όρια στην αληθινή-απόλυτη αγάπη επειδή δεν μας αφήνει να αγαπάμε απόλυτα κάποιον πάνω από τον εαυτό μας;
Αν ξεπεράσει όμως η αγάπη τον αυτοσεβασμό μας δεν γινόμαστε το "θύμα" μέσα στη σχέση, δεν χάνουμε τον εαυτό μας μέσα στην αγάπη και η σχέση μας δεν γίνεται στο τέλος παθολογική;
Απόλυτη ελευθερία χωρίς όρια δεν μπορούμε να έχουμε και ας υπάρχει. Η ελευθερία του καθενός μας σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και όποιος επιχείρησε να έχει απόλυτη ελευθερία κατέληξε στην φυλακή.
Αναρρωτιέμαι λοιπόν. Απόλυτη αγάπη χωρίς όρια (αυτοσεβασμό) και όρους (εγωισμό) μπορούμε να βιώσουμε και να είναι υγειής και όχι παθολογική;
Υ.Γ. Να κρατήσω ομπρέλα για να αποφύγω τον λιθοβολισμό;![]()
Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
Η καρδιά είναι ένας πλούτος που δεν πουλιέται, ούτε αγοράζεται. Δωρίζεται μονάχα.
Παράθεση:
Συμφωνω απολυτως αλλα αν καποιος δεν αξιζει την αγαπη μας... αν μας φερεται ασχημα τοτε γιατι να τον αγαπαμε?
Μηπως αυτο δεν ειναι αγαπη αλλα κατι αρρωστημενο?
Απλα μια ερωτηση...και περα απο αυτο
Αν δεν καταληγουμε σε ακραιες καταστασεις, απλα στη καθημερνοτητα ... δηλαδη στα καπριτσια ... τοτε μπορουμε και εχουμε το δικαιωμα να επιβαλουμε ορους στο ονομα της αγαπης...?
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media