Παράθεση:
Originally posted by rossi44
.Δεν θέλω την επιμέλεια αλλά να μπορώ να τα βλέπω κάθε καλοκαίρι και κάθε χειμώνα καθως και και κάθε κυριακη επικυνωνω μαζί τους μέσω skype που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αυτή η ιδέα να πάω στο εισαγγελέα δεν την είχα σκεφτεί. . Σε βάθος χρόνου θα δικαιωθώ γιατί τα παιδιά θα καταλάβουν μια μέρα. . (Θα πάω και δευτέρα να δω ένα ψυχολόγο που μου είπε την άποψη να κάνω τον χαζό και όλα αυτά θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ μια μέρα , απλά να μην χάσω την εικοινωνία με παιδιά)
Παράθεση:
Φυσικά μου επέβαλαν να πληρώσω και το εισητήριο της ενώ πρέπει να πληρώσω μονο τα εισητήρια των παιδιών μου.
Παράθεση:
Originally posted by kospet73
Μακάρι να υπήρχε άλλος τρόπος, αλλά στην περίπτωσή σου και μ΄αυτήν που έχεις μπλέξει, δεν υπάρχει. Αν και σύμφωνα με τις αγαπητές κυρίες του φόρουμ η διατροφή πρέπει να καταβάλεται για να μην στερηθούν τα παιδιά . Το αν στερούνται τον πατέρα τους είναι δευτερεύων. Ας υπάρχει να πληρώνει για να έχουν να τρώνε κι ας τον βλέπουν σπάνια ή και καθόλου ή όποτε τον δουν εν πάση περιπτώση, δεν είναι δα και τόσο τρομερό. Η διατροφή να καταβάλεται πρώτα και πάνω απ'όλα.....
Παράθεση:
Originally posted by why72
Σαφώς και το καλύτερο όλων και το σημαντικότερο είναι η επικοινωνία των παιδιών με τον πατέρα σε καθημερινή βάση όταν το ζευγάρι εξακολουθεί να είναι μαζί και η όσο δυνατόν μεγαλύτερη όσο το ζευγάρι είναι χώρια. Εγώ προσωπικά είπα ΑΝ είναι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα λείψουν απο τα παιδιά του. Υπάρχουν και τέτοιες μανάδες και μία απο αυτές είμαι εγώ. Διατροφή 0 ή ελάχιστη αραιά και που αλλά τα παιδιά μου με τους δικούς μου κόπους, έχουν τα απαραίτητα και η επικοινωνία τους με το πατέρα τους έτσι όπως πρέπει να είναι.
Είναι κρίμα και άδικο για τις ψυχούλες των παιδιών να μπαίνουν στη μέση τα χρήματα ως μοχλός εκδίκησης, ή η επικοινωνία τους με τον πατέρα τους απο την άλλη πλευρά. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ σε τίποτα να μπαίνουν στη μέση για την στενοκεφαλιά της μητέρας ή για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του πατέρα. Υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να διεκδικήσει αυτά που πρέπει. Όποιος αγαπάει τα παιδιά του δεν τα αφήνει να πεινάσουν (αν και εφόσον τίθεται τέτοιο θεμα ) για να εκδικηθεί ή να συμορφώσει την πρώην. Και σαφώς η πρώην δεν χρησιμοποιεί την επικοινωνία τους με τον πατέρα τους για να κάνει τη ζωούλα της. Ο καθένας παρέχει αυτά που μπορεί και περιμένει καρτερικά να δικαιωθούν οι κόποι του στα μάτια και στο χαμόγελο των παιδιών του. Εγώ προσωπικά αυτό πιστεύω.
Φίλε Kospet73.Eυχαριστώ για την απάντηση,Εχεις δίκιο για αυτό που θα πληρώσω το εισητηριο της αδελφής.Δεν μπορώ και εγώ να το χωνέψω και είμαι έτοιμος να τα βροντήξω κάτι και να αρνηθώ και να μην έρθουν τα παιδιά και να κινηθώ δικαστικώς.Αλλά το έθεσα σαν τελευταίο όριο στον εμπαιγμο και την κοροιδία προκειμένου να δω τα παιδια μου για τρεις βδομάδες να με δουν τα παιδια μου και να με χαρουν και να φύγουν με τις αναμνήσεις με τον πατέρα τους.Η συγκεκριμένη αδελφή που έρχεται δεν φταίει σε τίποτα.Μάλιστα όποτε πάω Πολωνία έρχεται και με παίρνρι από το αεροδρόμιο,δεν έχω πρόβλημα μαζί της.Το βλέπω και σαν ευκαιρία (ισως τελευταία ) να την ψαρέψω να δω τι λέει για όλα αυτά.Εχω ήδη παει σε δικηγόρους ,εισαγγελεις και πρεσβείες και είμαι έτοιμος αν συνεχιστεί το ίδιο βιολί να απαντήσω.Δεν επαναπάυομαι.Απλα περιμένω να έρθουν,το βλέπω σαν τελευτα'ια ευκαιρία μήπως μέσα από την αδελ΄φη της αλλάξει κάτι.Αλλίως είμαι έτοιμος...Και όχι δεν την διεκδικώ την πρώην σύζηγο ο΄θτε κατά διάνοια...Παράθεση:
Originally posted by kospet73
Παράθεση:
Φυσικά μου επέβαλαν να πληρώσω και το εισητήριο της ενώ πρέπει να πληρώσω μονο τα εισητήρια των παιδιών μου.
Καλά κάνουν και στο επέβαλαν. Αφού σ'εχει βρεί μπόσικο και μέσω των παιδιών σε εκβιάζει.
Να θυμάσαι πως σε λίγο καιρό θα σου επιβάλλει να πληρώνεις και τις διακοπές της με τον γκόμενο στην Ελλάδα με το πρόσχημα "αν θες να δεις τα παιδιά σου φέτος το καλοκαίρι κάνε μας τα έξοδα να έρθουμε 1 μήνα διακοπές στην Ελλάδα να τα δεις."
Κι εσύ σαν καλός......(μην πω την λέξη) θα το κάνεις.
Τι έχει σειρά μετά? Μήπως να κατεβάσεις και τα....παντελόνια?
Συνέχισε έτσι φίλε μου. Καλά το πας.......
Συγνώμη που σου μιλάω έτσι σκληρά αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είναι δυνατόν να δέχεσαι τέτοια πράγματα. Να σε παίζει κατ'αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος τα παιδιά, εσύ να τα δέχεσαι και να συνεχίζεις κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα.
Κι εγώ χωρισμένος πατέρας με παιδί είμαι (άρα δεν είμαι έξω απ'τον χορό), αλλά λόγω τιμής τέτοια πράγματα δεν θα τα δεχόμουν στον αιώνα των αιώνων. Να πληρώσω τα εισητήρια της αδελφής της για να φέρει τα παδιά μου να τα δώ λες και μου κάνει καμιά χάρη ενώ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ? Είμαστε σοβαροί? Και θα την άφηνα έτσι? Ούτε μία στο εκατομύριο. Θα την έκανα να τρέχει και να μην φτάνει με όποιο τρόπο μπορούσα (απ'το να της κόψω την διατροφή, μέχρι να της δημιουργήσω προβλήματα γιαυτόν που βάζει μέσα στο σπίτι που μεγαλώνουν τα παιδιά μου και να ψάξω να δώ κατά πόσο έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο. Αλίμονο αν σπιτώνει τον καθένα) αλλά δεν θα της περνούσε.....
Κι εγώ αγαπάω το παιδί μου κι εγώ θέλω να το βλέπω αλλά δεν σκοπεύω να γίνω και δεν θα γίνω ούτε ένα με το έδαφος, ούτε το...κοροιδάκι της πριγκιπέσας ούτε ο μλκς της παρέας. Όλα έχουν ένα όριο. Και αυτό το όριο το βάζουμε ΕΜΕΙΣ και επιβάλουμε με τον τρόπο μας στους άλλους να το σεβαστούν. Δεν περιμένουμε αν και πότε θα φιλοτιμηθούν απο μόνοι τους να το κάνουν.
Είσαι πατέρας. Είμαι πατέρας. Αλλά πρώτα και πάνω απ'ολα είμαστε και οι δύο άνθρωποι και σαν τέτοιοι, πρέπει πρώτα να ζούμε και να μας συμπεριφέρονται ανθρώπινα (κάτι που στην περίπτωσή σου δυστυχώς δεν ισχύει). Αν λοιπόν δεν εξασφαλίσεις πρώτα την ανθρώπινη υπόστασή σου, πως θα μπορέσεις να ασκήσεις τον ρόλο σου σαν πατέρας? Γίνεται? Νομίζω πως όχι.......
Το λέω αυτό επειδή μια συνδίκτυα πιό πάνω είπε να "κατασκηνώσεις" έξω απο το σπίτι της. Που? στην Πολωνία? Πώς θα γίνει αυτό? Εσύ δεν έχεις ζωή? Δουλειές? Υποχρεώσεις? Φίλους? Τι θα κάνεις? Θα είσαι μονίμως σε δικηγόρους, πρεσβείες, αεροδρόμια,λιμάνια, δρόμους και πεζοδρόμια? Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις.
Άσε που το θεωρώ υπέρτατη ξεφτίλα εσύ στα σκαλοπάτια να παρακαλάς να σου ανοίξουν κι η άλλη μέσα με τα παιδιά και τον γκόμενο. Έλεος.....
Άκρη έτσι δεν βγαίνει. Μόνο αν την στριμώξεις γερά. Και γιαυτό μονάχα ένας τρόπος υπάρχει. ΚΟΨΕ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Δώστης να καταλάβει ότι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ=ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χωρίς επικοινωνία, διατροφή ΔΕΝ υπάρχει. Δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι σε σένα και τα παιδιά, της το επιστρέφεις κι εσύ πίσω.
Μακάρι να υπήρχε άλλος τρόπος, αλλά στην περίπτωσή σου και μ΄αυτήν που έχεις μπλέξει, δεν υπάρχει. Αν και σύμφωνα με τις αγαπητές κυρίες του φόρουμ η διατροφή πρέπει να καταβάλεται για να μην στερηθούν τα παιδιά . Το αν στερούνται τον πατέρα τους είναι δευτερεύων. Ας υπάρχει να πληρώνει για να έχουν να τρώνε κι ας τον βλέπουν σπάνια ή και καθόλου ή όποτε τον δουν εν πάση περιπτώση, δεν είναι δα και τόσο τρομερό. Η διατροφή να καταβάλεται πρώτα και πάνω απ'όλα.....
Με άλλα λόγια, ο πατέρας να'ναι συνεπής στις υποχρεώσεις του όσον αφορά την καταβολή της διατροφής και να διεκδηκεί την επικοινωνία με τα παιδιά του τρέχωντας σε δικαστήρια,εισαγγελείς κτλ την ίδια στιγμή που η μάνα μπορεί να συνεχίζει κανονικά την ζωή της, απολαμβάνοντας το/τα παιδί/παιδιά της, χωρίς τέτοιες έγνοιες να της χαλάνε τον ύπνο.
Έχουμε και λέμε δηλ, η μάνα είναι αυτή που έχει την επιμέλεια, που αποφασίζει για τα πάντα, ακόμη και τον τρόπο που θα διαχειριστεί τα χρήματα που στέλνει ο πατέρας για την διατροφή τους, χωρίς ο ίδιος να΄χει τον παραμικρό λόγο σ'αυτό, ο δε πατέρας πρέπει να πληρώνει κανονικά όπως κι αν φερθεί η μάνα κι ας ψάξει το δίκιο του στα δικαστήρια ή όπου αλλού νομίζει, όταν θεωρεί ότι αυτό ζημιώνεται.... Κι αν διαννοηθεί για λόγους σαν αυτούς που συζητάμε εδώ να κόψει την διατροφή μετατρέπεται σε πατέρα-τέρας γιατί στερεί το γάλα απ΄τα παιδιά του.
Πολυ δίκαιη κατάσταση. Δίκαιη και ισοβαρώς κατανεμημένη......Απ'την γυναικεία πλευρά βεβαίως. Γιατί όπως διαπιστώνετε απ'την ανδρική είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.
ΥΓ1. Όσον αφορά τα του "γκόμενου" που τάχα την πιέζει, της δημιουργεί προβλήματα σχετικά με σένα κτλ. πόσο σίγουρος είσαι ότι είναι έτσι τα πράγματα? Επειδή στο είπε? Την πιστεύεις? Είσαι μέσα στο σπίτι τους να δεις τι γίνεται? Κι αν το πρόβλημα είναι δικό της (για διάφορους λόγους) και ο "γκόμενος" είναι απλώς η δικαιολογία?
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media