Ελπίδα καλώς ήρθες. Διαβάζοντας το κείμενό σου αναρωτήθηκα αν έχουμε να κάνουμε με μια απλή περίπτωση τσιγκούνη. Καταρχήν πήρα το θάρρος να σου γράψω γιατί πραγματικά η ιστορία αυτή είναι θλιβερή. Πίστευες ότι ύστερα από μια τετραετής καταστροφική σχέση η ζωή σου είχε δώσει αυτό που σου χρωστούσε, έζησες όμως πάλι ένα εφιάλτη αυτή τη φορά μάλλον χειρότερο από τον προηγούμενο. Πιθανόν να νιώθεις πικρία και απογοήτευση για την μεταμόρφωση αυτού του ανθρώπου , απελπισία για το γεγονός ότι ο γάμος σου δεν μπορεί να σταθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες. Χωρίς να γνωρίζω τον άνθρωπο δεν μπορώ να γράψω πολλά πράγματα. Αν πρόκειται απλά για τσιγκουνιά τότε έχουμε περίπτωση παθολογικής φιλαργυρίας. Η ένταση των συμπτωμάτων που αναφέρεις δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Η φιλαργυρία στην παθολογική της μορφή κάνει τον άνθρωπο μπροστά στην εμμονή του να κατέχει, να μην υπολογίζει τίποτα, ούτε τα παιδιά του ούτε αν θα καταστραφεί η οικογένειά του. Ο άνδρας σου χρειάζεται κατά την γνώμη μου βοήθεια από ειδικό για να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα του. Σύμφωνα με τον S.Freud η φιλαργυρία είναι χαρακτηριστικό της δομής του ιδεοληπτικού χαρακτήρα. Οπότε δεν ξέρω μήπως έχουμε περίπτωση ιδεοληπτικής ψυχαναγκαστικής διαταραχής. Επίσης ο Wilhelm Reich(1933) θεωρούσε τα άτομα με ιδεοληπτικό ψυχαναγκαστικό χαρακτήρα σαν ανθρώπους με σχολαστική αίσθηση της τάξης, με λεπτομερή μηρυκαστική σκέψη και πνεύμα οικονομίας σπρωγμένο συχνά μέχρι την τσιγκουνιά. Ο άνδρας σου δεν είναι απαραίτητο να απευθυνθεί σε ειδικό ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας. Αλλά για να σωθεί ο γάμος σου νομίζω ότι είναι επιβεβλημένο να μιλήσει με ειδικό.Παράθεση:
Originally posted by elpida_t
Καλησπέρα σας.Νέο μέλος κι εγώ με τεράστια ανάγκη για συμβουλές...
Ας μπω στο θέμα όμως γιατί έχω και πολλά να πω..
Το 2005 (Αύγουστος) γνωρίστηκα με τον άντρα μου και αρχές Οκτώβρη αρχίσαμε να συζούμε.Εγώ φοιτήτρια τότε, εκείνος εργαζόμενος σε τεχνική εταιρεία.Όλα ήταν κάτι παραπάνω από τέλεια,μας "φτύνανε",να μη μας ματιάσουν κι εγώ μακάριζα την τύχη μου και ευχόμουν σε όλους να έχουν την ίδια.Έλεγα πολύ χαρακτηριστικά ότι η ζωή μου χρωστούσε (προηγούμενη 4ετής καταστροφική σχέση) αλλά μου τα ξεπλήρωσε όλα με τον άνθρωπο που μου έστειλε.
Συχνά πυκνά έκανε αναφορές για γάμο,ότι είναι τυπικό έλεγε, αφού μένουμε μαζί και ζούμε σαν παντρεμένο ζευγάρι κλπ,αλλά δεν δίναμε συνέχεια ποτέ.Ώσπου ξαφνικά και αναπάντεχα μια μέρα μετά την επέτειο των 3 χρόνων μαθαίνουμε ότι είμαι έγκυος.Με συνοπτικές διαδικασίες μου "ανακοινώνει" ότι θα κάνουμε έναν γρήγορο πολιτικό γάμο και μετά μαζί με τη βάφτιση του παιδιού θα κάνουμε και τον θρησκευτικό,αφού πρώτα μου είπε ότι αυτός είναι έτοιμος για οικογένεια και όλα πια εξαρτώνται από εμένα.
Να μην τα πολυλογώ, έγινε ο πολιτικός το Νοέμβριο του 2009 κι επειδή εκείνος έλειπε για δουλειές στις Κυκλάδες εγώ έμενα στο πατρικό μου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: είχε κληρονομήσει ένα σπίτι (1 κρεβατοκάμαρα!!!) σε ένα χωριό περίπου 10 χλμ μακριά από την πόλη μας και είχαμε μείνει εκεί για 2 χρόνια(επίπλωση και λοιπά ξεχασμένα των δικών του από το 1980).
Όταν επέστρεψε λοιπόν για μόνιμη εργασία στην περιοχή μας, άρχισαν τα ζόρικα...εγώ ήμουν ήδη 6 μηνών έγκυος (άνεργη πια από τέλος του 2008-είχα αποφοιτήσει το 2006) του πρότεινα να νοικιάσουμε ένα 3αρι στο κέντρο να το επιπλώσουμε και να φτιάξουμε τη ζωή μας σιγά σιγά περιμένοντας το αστεράκι μας!
Η αντίδρασή του πρωτοφανής,απίστευτη και τραγική!Έβγαλε πράγματα που ποτέ πριν δεν υπήρξαν ούτε στη φαντασία μου!Πρώτον τσιγγουνιά!Με μισθό 1500ευρώ και ενοίκιο maximum 350 ευρώ,μου λέει είναι αδύνατον!Δεν βγαίνω! Και σημειωτέον ότι είμαστε και οι 2 πολύ απλοί άνθρωποι,ούτε λούσα τρελά,ούτε τραβηγμένα έξοδα.Όλα σε φυσιολογικά πλαίσια.Εκείνος επέμενε ότι θα μείνουμε στην κληρονομιά του.
Από εκείνη την καταραμένη μέρα ξεκινάει ο γολγοθάς μου.Γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν δυνατόν να ζήσουμε με παιδί σε εκείνο το σπίτι που είχε κληρονομήσει (έχει γενικά πολλά προβλήματα-υγρασία παντού-είναι παλιο).Έφτασε στο σημείο μετά από ατελείωτες ώρες συζητήσεων και διαφωνιών, να είμαι πλέον 8 μηνών και να μου δίνει τελεσίγραφο τύπου: ή έρχεσαι ή χωρίζουμε!
Ενέδωσα τελικά στον εκβιασμό του,αλλά εκείνος δεν το ξεπέρασε ποτέ.Σε κάθε κουβέντα που κάνουμε έκτοτε μου χτυπάει αυτό.Λίγο καιρό μετά μου είπε ότι θα μετακομίσουμε όταν πιάσω δουλειά και θα μπορώ να συντηρήσω το νέο μας σπίτι.
Αφού γεννήθηκε το λουλούδι μου (21-4-2009), άρχισε να μου λέει τερατώδη ψέμματα όσων αφορά τα οικονομικά (τα ανακάλυψα στην πορεία) όπως ότι του μειώσανε το μισθό,ότι δεν πληρώνεται καθόλου για συνεχόμενους μήνες κ.α. με αποτέλεσμα να πληρώνω τα πάγιά μας με μεγάλη δυσκολία γιατί το επίδομα μητρότητας που έπαιρνα κι αυτό για 6 μήνες όλο κι όλο,ήταν 690 ευρώ/μήνα.
Παρεπιπτόντως είχα πάρει και κάποια άλλα επιδόματα από ΙΚΑ-ΟΑΕΔ κλπ που ήταν αρκετά χρήματα και τα είχα βάλει στην άκρη εν γνώση του για να ξεκινήσουμε στο νέο μας σπίτι όταν πάμε.
Στη συνέχεια τα πράγματα γινόντουσαν όλο και χειρότερα..Π.Χ. Τα φακελάκια-δώρα για την γέννα που πέφτανε στα χέρια του εξαφανιζόντουσαν ως δια μαγείας,ενώ είχα ανοίξει λογαριασμό για αυτό το λόγο του μικρού και ότι έδιναν σε μένα τα έβαζα εκεί..
Όταν σταμάτησε το επίδομα μητρότητας δεν είχα πια κανέναν οικονομικό πόρο,και η μόνη μου παραπανίσια ανάγκη ήταν τα τσιγάρα μου.εδω και 3 περίπου μήνες έχει σταματήσει να μου παίρνει.Σταμάτησε τις συχνές επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ (μόνο τα απολύτως απαραίτητα και κυρίως του μπέμπη δηλαδή) και το αποκορύφωμα ήταν η συμμετοχή του στα έξοδα της βάφτσης! Καλά, για θρησκευτικό γάμο ούτε λόγος!
Μου λέει χαρακτηριστικά εγώ έχω μόνο το δώρο του πάσχα διαθέσιμο για αυτό το σκοπό (800 ευρώ)!!!Περιττό να σας πω ότι τα έξοδα καλύφθηκαν τελικά από αυτά που είχα στην άκρη για το "νέο σπίτι"...λέμε τώρα...
Όσο για τα φακελάκια-δώρα της βάφτισης που έπεσαν στα χέρια του,να'ναι καλά η πεθερά μου (μητριά του) που τον "έδωσε" την επομένη της βάφτισης.Και μάλιστα ποιος και τι με το νι και με το σίγμα!Επίδή όμως ήμουν υποψιασμένη ούτως ή άλλως το είχα ψάξει και είχα σημειώσει ποιοι και πόσα είχαν φέρει.Με μεγάλη μου εκπληξη την άλλη μέρα τα είχε ανοίξει και μου τα έδωσε αλλά το τραγικό ήταν ότι από 2 έλειπαν μερικά χρήματα....
Πλέον είμαστε σε φάση που σχεδόν δεν μιλιόμαστε..εκείνος κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα κι εγώ κοντεύω να τρελαθώ γιατί το μόνο που σκέφτομαι είναι το αγγελουδάκι μου που πάντα ονειρευόμουν να μην έχει την ίδια τύχη με μένα (παιδί χωρισμένων γονιών)....
Δεν ξέρω τι να κάνω...ή μάλλον ξέρω...αλλά....
Είναι πολλά ακόμα που έχουν συμβεί,αλλά τι να πρωτογράψω...
Δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ο άψογος για 3.5 χρόνια σύντροφός μου θα έκρυβε τέτοια κακία και πονηριά μέσα του...
Είμαι τόσο λυπημένη......................
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.
ΣΥΓΝΩΜΗ
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media