Παράθεση:
Originally posted by morgoth
παντρευομαστε για λάθους λογους και συνήθως χωρίζουμε για τους σωστούς.![]()
Παράθεση:
παντρευομαστε για λάθους λογους
Παράθεση:
…..και συνήθως χωρίζουμε για τους σωστούς.![]()
Παράθεση:
Originally posted by Mystik_Male
Παντρευόμαστε άραγε πάνω σε στιγμές αδυναμίας;
Παντρευόμαστε λόγω καταστάσεων [δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς];
Παντρευόμαστε γιατί θέλουμε λιγάκι να ξεφύγουμε από την άστατη ζωή που κάναμε ως εργένηδες;
Παντρευόμαστε γιατί πιστεύουμε ότι "πιάσαμε το κελεπούρι";
Παράθεση:
Πού είναι η συντροφικότητα;
Πού είναι το νοιάξιμο;
Πού είναι η αγάπη;
Πού είναι οι υποσχέσεις για μονογαμία και συχνό και καλό σεξ;
Παράθεση:
Originally posted by kospet73
Το’χω γράψει πολλές φορές, θα το γράψω μια ακόμη. Προσωπικά, με βάση την όποια εμπειρία έχω πλέον αποκτήσει, δεν θεωρώ ότι υπάρχουν εύκολες ή δύσκολες καταστάσεις παρά μόνο εύκολοι ή δύσκολοι, υπεύθυνοι ή ανεύθυνοι, συνειδητοποιημένοι ή ελαφρόμυαλοι άνθρωποι.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, η απάντησή μου στο ερώτημα του θεματοθέτη είναι πως όταν κάποιος είναι πραγματικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ και ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ παντρεύεται γιατί αυτό είναι που του λείπει, αυτό είναι που αναζητά, αυτό θεωρεί ότι θα του γεμίσει την ζωή. Κι όταν κάποιος αισθάνεται έτσι, δεν παντρεύεται γιατίΠαράθεση:
Παντρευόμαστε λόγω καταστάσεων [δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς];
Παντρευόμαστε γιατί θέλουμε λιγάκι να ξεφύγουμε από την άστατη ζωή που κάναμε ως εργένηδες;
Παντρευόμαστε γιατί πιστεύουμε ότι "πιάσαμε το κελεπούρι";
που είναι οι λάθος λόγοι,
αλλά για όλα τα υπόλοιπα που αναρωτιέσαι
Παράθεση:
Πού είναι το νοιάξιμο;
Πού είναι η αγάπη;
Πού είναι οι υποσχέσεις για μονογαμία και συχνό και καλό σεξ;
τα οποία έρχονται αυτόματα από μόνα τους, ως φυσικό κι αυτονόητο επακόλουθο μιας ΠΛΗΡΩΣ συνειδητής επιλογής.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα σήμερα στο γάμο είναι ότι δεν βρίσκεται εύκολα το σωστό timing με τον σωστό άνθρωπο. Να τύχει δηλ να συναντηθούν δύο ταυτόχρονα κατασταλαγμένοι και συνειδητοποιημένοι άνθρωποι την κατάλληλη στιγμή, γιατί συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι είτε να'ναι και οι δύο για τα πανυγήρια, είτε να'ναι ο ένας απ΄τους δύο, με μοιραία κατάληξη και στις δυο περιπτώσεις την αποτυχία.
Παράθεση:
Πού είναι το νοιάξιμο;
Πού είναι η αγάπη;
Παράθεση:
Originally posted by __mikeman__
Παράθεση:
Ρε παιδιά, ειλικρινά...σώνει με αυτές τις φαντασιώσεις πια. Αυτά που αναφέρεις, και ειδικά η αγάπη, απλώς δεν υπάρχουν στις ερωτικές σχέσεις, και δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τοσοι πολλοί επιμένουν να μην βλέπουν κάτι τοσο πασιφανές. Θα φέρω ένα απλο παράδειγμα. Πειτε πως έχετε μια τέλεια σχέση, με έναν σύντροφο που σας ταιριάζει γάντι, και οι 2 νιωθετε οτι αγαπάτε πολύ ο ενας τον άλλον, κτλ κτλ...Οκ? Τώρα ας φανταστούμε οτι ο ένας, χτύπα ξύλο, παθαίνει ένα σοβαρό ατύχημα. Μπορεί να είναι μια φριχτή παραμόρφωση στο πρόσωπο, ή να μείνει τελείως παράλυτος, ή να ακρωτηριαστεί στα γεννητικά οργανα, ή 1002 άλλα. Πραγματικά πιστεύετε οτι ο άλλος θα μείνει μαζί του για μια ζωη, ενώ ξέρει οτι ο σύντροφος του πολύ λίγα μπορεί να του προσφέρει πλέον, και ακόμη μπορεί να τον αηδιάζει και η παραμορφωμένη όψη του επιπλέον? Απαντήστε ειλικρινά.Οχι βέβαια! Ουτε 1 στο τρισεκατομμύριο. Οποτε, αυτά περί αγάπης είναι βλακείες. Οι μόνοι 2 άνθρωποι που θα σε αγαπήσουν απο την αρχή μέχρι το τέλος της ζωης σου, και κανένας άλλος, είναι οι γονεις. Σιγουρα η μανα, με κάποια επιφύλαξη και ο πατέρας. Ολοι οι άλλοι, θα μένουν μαζί σου οσο υπάρχει μια ανταλλαγή, κάτι προσφέρεις, κάτι σου προσφέρει. Αυτό είναι ολο.
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Ρε παιδιά, ειλικρινά...σώνει με αυτές τις φαντασιώσεις πια. Αυτά που αναφέρεις, και ειδικά η αγάπη, απλώς δεν υπάρχουν στις ερωτικές σχέσεις, και δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τοσοι πολλοί επιμένουν να μην βλέπουν κάτι τοσο πασιφανές. Θα φέρω ένα απλο παράδειγμα. Πειτε πως έχετε μια τέλεια σχέση, με έναν σύντροφο που σας ταιριάζει γάντι, και οι 2 νιωθετε οτι αγαπάτε πολύ ο ενας τον άλλον, κτλ κτλ...Οκ? Τώρα ας φανταστούμε οτι ο ένας, χτύπα ξύλο, παθαίνει ένα σοβαρό ατύχημα. Μπορεί να είναι μια φριχτή παραμόρφωση στο πρόσωπο, ή να μείνει τελείως παράλυτος, ή να ακρωτηριαστεί στα γεννητικά οργανα, ή 1002 άλλα. Πραγματικά πιστεύετε οτι ο άλλος θα μείνει μαζί του για μια ζωη, ενώ ξέρει οτι ο σύντροφος του πολύ λίγα μπορεί να του προσφέρει πλέον, και ακόμη μπορεί να τον αηδιάζει και η παραμορφωμένη όψη του επιπλέον? Απαντήστε ειλικρινά.Οχι βέβαια! Ουτε 1 στο τρισεκατομμύριο. Οποτε, αυτά περί αγάπης είναι βλακείες. Οι μόνοι 2 άνθρωποι που θα σε αγαπήσουν απο την αρχή μέχρι το τέλος της ζωης σου, και κανένας άλλος, είναι οι γονεις. Σιγουρα η μανα, με κάποια επιφύλαξη και ο πατέρας. Ολοι οι άλλοι, θα μένουν μαζί σου οσο υπάρχει μια ανταλλαγή, κάτι προσφέρεις, κάτι σου προσφέρει. Αυτό είναι ολο.
Τα γεγονότα και οι καταστάσεις δικαιώνουν πλήρως τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Όμως, εγώ τουλάχιστον [αν και δε μου αρέσει να μιλάω για μένα] διαφοροποιούμαι σίγουρα από αυτόν.
Διότι αν η σύντροφος που θα με εμπνεύσει με το χαρακτήρα της για να την έχω δίπλα μου, πάθει κάτι [προσωρινό ή μόνιμο], θα νιώσω αυτομάτως την ανάγκη και την προθυμία να της κάνω τη ζωή απείρως πιο όμορφη και να της δείξω το πόσο τη νοιάζομαι και την αγαπώ ακόμη, και πόσο θέλω να της συμπαρασταθώ.
Γι' αυτό και πιστεύω ακράδαντα ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν πιάνει μία μπροστά στην ψυχή.
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά δεν το πιστεύω με τίποτα...οι περισσοτεροι έτσι σκέφτονται για τον εαυτό τους, οτι και καλά ο,τι και να συνέβαινε στον σύντροφο τους θα του στέκονταν, αλλά ολα αυτά ακούγονται πολύ ρομαντικά οταν είναι απλώς μια πιθανότητα...κάτσε να πρέπει μερα-νυχτα να τον φροντίζεις, να τον ξεσκατίζεις, να τον ταίζεις, κτλ κτλ...να δούμε ποσο θα αντέξεις. Το παρατραβάω βέβαια,αλλά οντως συμβάίνουν τέτοιες τραγωδίες που αφήνουν ανθρώπους να μοιάζουν με 'τερατα', ανίκανα για όλη την ζωη τους να φροντίσουν τον εαυτο τους, ποσο μάλλον να κάνουν σεξ ή οτιδήποτε άλλο. ΔΕΝ θα έμενες μαζί της σε τέτοια περίπτωση. Στην καλύτερη των πιθανοτήτων, αν ήσουν σχεδον άγιος, θα φροντιζες να πάει σε ίδρυμα και θα εξασφάλιζες τα οικονομικά, ισως και να επισκεπτόσουν συχνά(αν και με τον καιρο θα αραίωναν). Δεν θα έμενες μαζί της ομως, στο ίδιο σπίτι, σαν σύντροφος, δεν θα πέρναγες τέτοια ζωη, με ΤΙΠΟΤΑ.
σκεφτεσαι ετσι γιατι ισως δεν εχεις νιωσει δυνατα συναισθηματα για καποιο αλλο ατομο συνηθως οι ανθρωποι που αγαπουν μονο τον εαυτο τους σκεφτονται με τετοιο τροπο δε λεω οτι ειναι ευκολο να φροντιζεις εναν ανθρωπο με ιδιαιτερες αναγκες αλλα αν το συναισθημα ειναι δυνατο το παλευεις παραδειγμα του ΣΤΗΒ ΡΗΒΣ kοινως σουπερμαν που η γυναικα του του σταθηκε μεχρι τελουςαπο τοτε που εγινε τετραπληγικος και οχι μονο αν κοιταξεις γυρω σου υπαρχουν κι αλλες περιπτωσεις...Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Τα γεγονότα και οι καταστάσεις δικαιώνουν πλήρως τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Όμως, εγώ τουλάχιστον [αν και δε μου αρέσει να μιλάω για μένα] διαφοροποιούμαι σίγουρα από αυτόν.
Διότι αν η σύντροφος που θα με εμπνεύσει με το χαρακτήρα της για να την έχω δίπλα μου, πάθει κάτι [προσωρινό ή μόνιμο], θα νιώσω αυτομάτως την ανάγκη και την προθυμία να της κάνω τη ζωή απείρως πιο όμορφη και να της δείξω το πόσο τη νοιάζομαι και την αγαπώ ακόμη, και πόσο θέλω να της συμπαρασταθώ.
Γι' αυτό και πιστεύω ακράδαντα ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν πιάνει μία μπροστά στην ψυχή.
Δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά δεν το πιστεύω με τίποτα...οι περισσοτεροι έτσι σκέφτονται για τον εαυτό τους, οτι και καλά ο,τι και να συνέβαινε στον σύντροφο τους θα του στέκονταν, αλλά ολα αυτά ακούγονται πολύ ρομαντικά οταν είναι απλώς μια πιθανότητα...κάτσε να πρέπει μερα-νυχτα να τον φροντίζεις, να τον ξεσκατίζεις, να τον ταίζεις, κτλ κτλ...να δούμε ποσο θα αντέξεις. Το παρατραβάω βέβαια,αλλά οντως συμβάίνουν τέτοιες τραγωδίες που αφήνουν ανθρώπους να μοιάζουν με 'τερατα', ανίκανα για όλη την ζωη τους να φροντίσουν τον εαυτο τους, ποσο μάλλον να κάνουν σεξ ή οτιδήποτε άλλο. ΔΕΝ θα έμενες μαζί της σε τέτοια περίπτωση. Στην καλύτερη των πιθανοτήτων, αν ήσουν σχεδον άγιος, θα φροντιζες να πάει σε ίδρυμα και θα εξασφάλιζες τα οικονομικά, ισως και να επισκεπτόσουν συχνά(αν και με τον καιρο θα αραίωναν). Δεν θα έμενες μαζί της ομως, στο ίδιο σπίτι, σαν σύντροφος, δεν θα πέρναγες τέτοια ζωη, με ΤΙΠΟΤΑ.
Παράθεση:
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media