Παράθεση:
Originally posted by Dardana
Η θεματοθετρια φαινεται ηπιος και δεκτικος ανθρωπος, ανεχτικη και συμβιβαστική οσο δεν παει. Οι υπολοιποι λοιπον βρισκουν και κανουν, "πατανε" πανω στις ανοχές της και περνανε εκεινοι καλα, και εκεινη σκατα. Η μονη περιπτωση να δει φως ειναι, ή να κανει εναν χοντρο τσαμπουκά στον αντρα της και την πεθερα της - με ο,τι μπορει να διαθετει σαν "οπλο" - ή να σηκωθει να φυγει. ο,τι μπορει ο καθενας.
Ναι βρε παιδι μου, αλλα σκεψου το και αλλιως.
Ο αντρας της στερηθηκε και εφτιαξε ενα σπιτι σε ενα οικοπεδο που του ανηκει, τουλαχιστον κατα 50%. Να ξεσπιτωθουν γιατι η σκατογρια ειναι μυστηρια;
Αντε και εγω σου λεω, ο αντρας της την καταλαβαινει και της λεει να φυγουν.
Τι θα γινει δηλαδη, να αφησουν το σπιτι τους να δωσουν ενα σκασμο λεφτα για να φτιαξουν αλλο ή να μενουν στο ενοικιο; Ειμαστε βρε παιδια σε καιρους που μπορει καποιος να παει να μεινει σε αλλο σπιτι, ενω εχει το δικο του σπιτακι; Και ολα αυτα γιατι, γιατι μια σκατογρια κραταει μουτρα ή μια αλλη βλαμμενη δεν ξερει να παρκαρει το αμαξι της;
Η να φυγει απο μονη της η Ζοζεφιν;
Ρε να χτυπιονταν σαν τα χταποδια, σιγα μην εφευγα! Να τους αδειασω και τη γωνια! Αφου αυτο θελουν κατα βαθος, να τη διωξουν!
Ε, οχι, το χατηρι δεν θα τους γινει!
Να την βλεπουν εκει, να τους μπαινει πιο πολυ στο ματι!
Οσο για τον αντρα της, μπορει να τον χειριστει διαφορετικα. Αν σταματησει να αναφερεται στο θεμα (αφου ειναι λιγο τσιμεντολιθος οπως ειπε και η Συροπη και δεν τα επεξεργαζεται ο εγκεφαλος του) και του αποσπα την προσοχη, τονιζοντας του τα θετικα στοιχεια της κοινης τους συντροφικης ζωης, να κανει μια προσπαθεια.
Βρε παιδι μου, αφου εχουν παιδακια, γιατι δεν του λεει (χωρις καμια αρνητικη αναφορα για τις βλαμμενες, γιατι παλι τον βαζει να παρει θεση) να ασχοληθουν με τα παιδακια τους;
Πχ, παμε αγαπη μου μια εκδρομουλα, να κανουν και τα παιδακια μας κανενα μπανιο που τα εχει φαει το λιοπυρι. Η παμε μια βολτα στην κοντινη πολη για ψωνια, να χαρουν και τα παιδακια μας.
Η να κλεισουμε πεντε μερουλες διακοπες σε ενα νησακι, να περασουμε καλα.
Τα λεω ολα αυτα, γιατι βλεπω μια κατασταση που την εχω ζησει, οπως ειπα και πιο πανω.
Στην ουσια, και ο αντρας της εχει κουραστει απο την κατασταση αυτη, γιατι οπως και να το κανεις, ειναι στη μεση και για τους δικους του λογους δεν εχει τριξει τα δοντια στη μανα του. Μπορει να μη θελει, μπορει να φοβαται να φυγει απο το σπιτι, να ξανοιχτει να βρισκει νεο σπιτι κτλ, ή να νιωθει υποχρεωμενος που του επετρεψαν να χτισει εκει το σπιτι του. Δεν ξερω, στο μυαλο του δεν ειμαι, απλα λεω καποιες πιθανες εκδοχες που τις εχω δει.
Αυτο που πρεπει να κανει η Ζοζεφιν ειναι να παρει την κατασταση στα χερια της. Να τραβηξει τον αντρα της λιγο απο αυτη την κατασταση, απο τις φαγωμαρες και τους τσακωμους.
στα social media