Παράθεση:
Originally posted by Syrup
...ξέρεις καθώς τα ξαναδιαβάζω.. μου μπήκε η ιδέα ότι ο άντρας σου δεν έχει πάρει χαμπάρι...τι εννοώ!? πώς δεν αντιλαμβάνεται την όλη κατάσταση με την ίδια δριμύτητα που την βιώνεις εσύ... το' χω δει κι αλλού αυτό με παρόμοια προβλήματα...
...δηλ. αυτός θα σε βρίσκει υπερβολική (φαντάζομαι), θα πιστεύει (ίσως) ότι δεν προσπαθείς αρκετά ή σωστά, ότι είσαι υπερευαίσθητη και εν τέλει βαριέται να ασχοληθεί γιατί γι' αυτόν δεν τρέχει και τίποτα... γυναίκες σου λέει (ίσως)..οι άντρες πολύ συχνά λειτουργούν έτσι, δεν δίνουν την ίδια βαρύτητα στα γεγονότα, δεν παρεξηγούν(ται) με τα ίδια πράγματα και τελικά ζούνε μια χαρά γιατί δεν δίνουν καμία σημασία σε όλα αυτά, ενώ εσύ είσαι ένα βήμα από το φόνο
...παίζει κι αυτό?!
Παράθεση:
Originally posted by Dardana
...να ερθει μια μερα να σε βρει κρεμασμενη, και να διερωταται για το υπολοιπο της ζωης του τι σε πειραξε. μην ειν' το χρωμα του γυαλου, μην ηταν το φεγγαρι;
Παράθεση:
οι άντρες πολύ συχνά λειτουργούν έτσι, δεν δίνουν την ίδια βαρύτητα στα γεγονότα, δεν παρεξηγούν(ται) με τα ίδια πράγματα και τελικά ζούνε μια χαρά γιατί δεν δίνουν καμία σημασία σε όλα αυτά
Παράθεση:
Originally posted by anatritos
Δεν υπαρχει αντρας που να μην αντιλαμβανεται την πραγματικοτητα γυρω του.
Εκτος αν ειναι διανοητικα καθυστερημενος η συναισθηματικα καθυστερημενος.
Σε καθε περιπτωση, καθυστερημενος.
Παράθεση:
Οι περισσότεροι άντρες - με βάση αυτό που λες - είναι συναισθηματικοί τσιμεντόλιθοι, επειδή ακριβώς αντιλαμβάνονται ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ την πραγματικότητα, ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ δηλαδή.
Παράθεση:
Originally posted by anatritos
Και ναι, οι περισσοτεροι ειναι συναισθηματικοι τσιμεντολιθοι (περιεργη παρομοιωση), αλλα ισχυει.
..εμένα το λες?!
Οι αντρες νιωθουν πολυ πιο σπανια μια γυναικα (τις αναγκες της και τα θελω της) απ ο,τι μια γυναικα εναν αντρα γιατι απλα σπανια περνανε απο τον ποθο στην αγαπη. Σπανιοτατα.
Παράθεση:
Δεν περνάνε σπάνια μόνο από τον πόθο για μια γυναίκα στην αγάπη, αλλά σπάνια περνάνε γενικότερα από τα ευγενή συναισθήματα.
Παράθεση:
Originally posted by tromokratimeni
ειναι συνηθισμενη η σχεση του θυτη με τον μαζοχιστη συνενοχο που παριστανει το θυμα και ετσι δουλευει το διπολο.
Παράθεση:
Να μιλησω εγω απο την πλευρα του παιδιου.
Ο πατερας μου μια χαρα τα καταλαβαινε ΟΛΑ.
Αλλα παρα την Βαρβατιλα που πουλαγε και που την στηριζε στη μεγαλη οικονομικη του ανεση και ΜΟΝΟ ηταν ενας δειλος μαμακιας.
Παριστανε τον χαζο αν τον επαιρνε οταν η γιαγια μου την επεφτε στην μαννα μου η αν η μαννα μου αγανακτουσε τοτε την εβριζε και πανω.
Δεν της εδωσε ουτε μια φορα δικιο.
(...)Σε φιλους ελεγε ομως οτι η μαννα του δεν μας φερεται καλα. Στην μαννα μου ΠΟΤΕ μη τυχον και παρει αερα απεναντι στην γιαγια.
Παράθεση:
μου ειχε πει οτι ειναι συνηθισμενη η σχεση του θυτη με τον μαζοχιστη συνενοχο που παριστανει το θυμα και ετσι δουλευει το διπολο.Καταλαβα τοτε οτι και η μαννα μου ειχε τις ευθυνες της και παλι καλα που βρηκε την δυναμη να φυγει.
Παράθεση:
Originally posted by Mary_Poppins
jojefine, δεν έχεις κανένα λόγο πια να τα υφίστασαι αυτά. Συζήτησε ήρεμα με τον άντρα σου και ζήτησέ του αν γίνεται να αλλάξετε σπίτι, αλλιώς αν πιστεύεις ότι τα προβλήματα σας είναι πέρα από αυτό, θα σου έλεγα να σταθείς στα πόδια σου και να φύγεις από εκεί με τα παιδιά. Ζήτησε βοήθεια από τους γονείς, την οικογένειά σου γενικά και φίλους σου, γιατί θα τη χρειαστείς πολύ στην αρχή, και φύγε. Μη φοβάσαι ότι θα είσαι μόνη σου, έτσι κι αλλιώς και τώρα μόνη σου τα κάνεις όλα, ο σύζυγος και πατέρας είναι απλώς μια φυσική παρουσία και μάλιστα ξαπλωμένη στον καναπέ.
Υ.Γ. Το σενάριο της ευθύνης της jojefine λόγω της στάσης της στην απώλεια του πεθερού το θεωρώ εκτός από απλοϊκό και πολύ άδικο. Μήπως έπρεπε να τον μοιρολογάει και να τραβάει τα μαλλιά της? Άλλωστε ο χαρακτήρας της πεθεράς και της κουνιάδας είναι τόσο σκληρός και κακός που δε θα λύγιζαν ούτε με αυτό.
Παράθεση:
Originally posted by sergina
με τον αντρα σου εχεις γενικοτερο προβλημα συμπεριφορας του απεναντι σε σενα δεν σε στηριζει γενικως -απ οτι γραφεις- και οχι μονο στο θεμα με τη μανα του.
Παράθεση:
Originally posted by jojefine6
Παράθεση:
Originally posted by Mary_Poppins
jojefine, δεν έχεις κανένα λόγο πια να τα υφίστασαι αυτά. Συζήτησε ήρεμα με τον άντρα σου και ζήτησέ του αν γίνεται να αλλάξετε σπίτι, αλλιώς αν πιστεύεις ότι τα προβλήματα σας είναι πέρα από αυτό, θα σου έλεγα να σταθείς στα πόδια σου και να φύγεις από εκεί με τα παιδιά. Ζήτησε βοήθεια από τους γονείς, την οικογένειά σου γενικά και φίλους σου, γιατί θα τη χρειαστείς πολύ στην αρχή, και φύγε. Μη φοβάσαι ότι θα είσαι μόνη σου, έτσι κι αλλιώς και τώρα μόνη σου τα κάνεις όλα, ο σύζυγος και πατέρας είναι απλώς μια φυσική παρουσία και μάλιστα ξαπλωμένη στον καναπέ.
Υ.Γ. Το σενάριο της ευθύνης της jojefine λόγω της στάσης της στην απώλεια του πεθερού το θεωρώ εκτός από απλοϊκό και πολύ άδικο. Μήπως έπρεπε να τον μοιρολογάει και να τραβάει τα μαλλιά της? Άλλωστε ο χαρακτήρας της πεθεράς και της κουνιάδας είναι τόσο σκληρός και κακός που δε θα λύγιζαν ούτε με αυτό.
Mary Poppins έχουμε συζητήσει το θέμα αλλαγής σπιτιού και μου το έχει
απορρίψει από την αρχή. "Αν θέλεις σήκω φύγε" και μου έχει ήδη πει "φύγε"
τουλάχιστον τρεις φορές.
Το είχα συζητήσει και στην ψυχοθεραπεία μου και ακόμα κι αν γινόταν θα
μου το χρέωνε. Η λύση που έχω είναι να φύγω μόνη. Απλά θα ήθελα να
το αποφασίσω λιγότερο θυμωμένη και πιο ξεκούραστη. Δεν έιμαι έτοιμη να
στερήσω τον πατέρα από τα παιδιά μου αλλά και η ζωή μου δεν είναι καλή.
Φοβάμαι αγαπητή Mary το άγνωστο, φοβάμαι αν θα τα καταφέρω...
Παράθεση:
Originally posted by Dardana
Παράθεση:
Originally posted by jojefine6
Mary Poppins έχουμε συζητήσει το θέμα αλλαγής σπιτιού και μου το έχει
απορρίψει από την αρχή. "Αν θέλεις σήκω φύγε" και μου έχει ήδη πει "φύγε"
τουλάχιστον τρεις φορές.
Το είχα συζητήσει και στην ψυχοθεραπεία μου και ακόμα κι αν γινόταν θα
μου το χρέωνε. Η λύση που έχω είναι να φύγω μόνη. Απλά θα ήθελα να
το αποφασίσω λιγότερο θυμωμένη και πιο ξεκούραστη. Δεν έιμαι έτοιμη να
στερήσω τον πατέρα από τα παιδιά μου αλλά και η ζωή μου δεν είναι καλή.
Φοβάμαι αγαπητή Mary το άγνωστο, φοβάμαι αν θα τα καταφέρω...
οραματισου τη ζωη σου εξω απο εκεινο το σπιτι, και μακρια απο εκεινον τον αντρα. πιστευω οτι θα'ναι καλυτερη, ακομα κι αν ειναι δυσκολοτερη. γιατι να μην τα καταφερεις; ηδη εσυ στηριζεις την οικογενεια σου σε ενα μεγαλο βαθμο. βρες συμμαχους και ανθρωπους που θα'ναι προθυμοι να σε στηριξουν, εστω και μονο συναισθηματικά.
Παράθεση:
Originally posted by mathilda
Ωχ μωρε, εχω ζησει τετοιες καταστασεις, που αυτα που περιγραφεις ειναι παιδικη χαρα...
Μπορεις να το καταφερεις αυτο;
Σκεψου και το αλλο, δεν θα γινεις καλυτερος ανθρωπος αμα αποκαταστησεις τις σχεσεις σου με την πεθερα σου. Ουτε κανενα κερδος θα εχεις.
Ασε που θα πεθανει καποια στιγμη η γρια και θα ησυχασετε.
Και εσυ τι κολλημα εχεις με τη μανα σου και πηγαινεις καθε Κυριακη;
ΕΛΕΟΣ!
Ξεκολλα λιγακι και παρε τον αντρα σου και τα παιδια σου να πατε καμια βολτα, καμια εκδρομη.... Ειναι αναγκη να ειστε με συγγενεις;
Δεν μπορειτε να κανετε κατι σαν οικογενεια, εσυ, αυτος και τα παιδια;
Παντα πρεπει να υπαρχει μια μαμα στη μεση;
Πιστευω πως αν αλλαξεις ψυχολογια και οπτικη γωνια, θα αλλαξουν τα πραγματα παρα πολυ και μεταξυ σας με τον αντρα σου και οι σχεσεις σας θα βελτιωθουν.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media