Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Ποσο Χριστιανοι αισθανομαστε ;

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

morelli

# 1 στις 12/1/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 1.685
'Aρεσαν+: 0%

Ποσο Χριστηανοι αισθανομαστε ;

Ποσο χριστιανοι μπορει να νιωθουμε σημερα ,μετα απο αυτα που βλεπουμε στις τηλεορασεις για τους (δηθεν) εκπροσωπους του Θεου στην γη;

Εγω προσωπικα ειμαι Χριστιανος ορθοδοξος ,αλλα δεν παω στις εκκλησιες ,παρα μονον σε βαπτιση ,γαμο η κηδεια ,διοτι δεν μπορω να βλεπω τους ρασοφορους να ξεφτιλιζουν τα ηθη τα οποια διδαχτηκα ,και να μην υπαρχει κανεις να μπορει να παρεμβει ,και να τους τραβηξει τα αυτια.
Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζείς μάταια.

melique

# 2 στις 12/1/2004
author
Γυναίκα / 48 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 69
Απαντήσεις: 412

Παράθεση:
Originally posted by morelli
Ποσο χριστιανοι μπορει να νιωθουμε σημερα ,μετα απο αυτα που βλεπουμε στις τηλεορασεις για τους (δηθεν) εκπροσωπους του Θεου στην γη;

Εγω προσωπικα ειμαι Χριστιανος ορθοδοξος ,αλλα δεν παω στις εκκλησιες ,παρα μονον σε βαπτιση ,γαμο η κηδεια ,διοτι δεν μπορω να βλεπω τους ρασοφορους να ξεφτυλιζουν τα ηθη τα οποια διδαχτηκα ,και να μην υπαρχει κανεις να μπορει να παρεμβει ,και να τους τραβηξει τα αυτια.

Είμαστε όσο Χριστιανοί θέλουμε να είμαστε.

Δυστυχώς εδώ πάλι ταιριάζει η λαική ρήση οτι με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά! Και στην εκκλησία μας, όπως και σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας, υπάρχουν και τα δύο.

Θεωρώ πλέον οτι ο καθένας είναι ικανός να κάνει τις επιλογές του και να ξεχωρίζει τα κομμάτια και τις αλήθειες.

Έχουμε πολλά παραδείγματα μη άξιων εκπροσώπων του χριστιανισμού, αλλά έχουμε ακόμη περισσότερα όχι απλά άξιων αλλά ικανών ανθρώπων!!

Δυστυχώς οι άξιοι άνθρωποι συνήθως μένουν στην αφάνεια, μια και η ταπεινότητά τους δεν χρειάζεται διαφήμιση για να εκπληρώνουν καθημερινά το έργο τους.

Δεν θεωρώ οτι πλέον ο καλός χριστιανός κρίνεται από την συχνότητα που παρακολουθεί τις θείες ακολουθίες, αλλά κυρίως απο τις πράξεις τους και την καθ'όλα χριστιανική αρετή που τον διακατέχει.

Ο κλήρος, έχει και καλούς και άξιους εκπροσώπους που δυστυχώς έχουμε την τάση να αμφισβητούμε συνεχώς και να μην τους αφήνουμε να μας πλησιάσουν. Αυτό όμως έγκειται και στην γενική αμφισβήτηση που μας διακατέχει ώς άνθρώπους πλέον και δεν θεωρώ οτι έχει να κάνει μόνο με τον χριστιανισμό.

Εδώ καλέ δεν πιστεύουμε οτι ο άνθρωπος που έχουμε μπροστά μας μας λέει την αλήθεια για τον εαυτό του, με τόσα που έχουν δεί τα ματάκια μας. Και θα πιστέψουμε κάποιο που μας μιλά για ένα δόγμα;;; Ένα δόγμα που μας προσδιορίζει έναν τρόπο ζωής με ταπεινοφροσύνη;; Την στιγμή που ο εγωκεντρισμός μας διαφεντεύει την καθημερινή ζωή μας θέλωντας να καλύψει τις ανασφάλειές μας;;;

Τέλος πάντων, μια ώρα θα γράφω πάλι αν συνεχίσω έτσι. Ας απαντήσει και κανένας άλλος και επανέρχομαι γιατι έχω ακόμα κατεβατά επι κατεβατών για το θέμα τούτο!!!!

Αντε και περαστικά μας!
Ένα αστέρι είναι μια ελπίδα, μια ελπίδα είναι μια ευχή, μια ευχή είναι μια αλήθεια, μια αλήθεια είναι μια ζωή...

DeepPurpleSoul

# 3 στις 14/1/2004
author
Ανδρας / 50 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 519

Πιστευω στον απλα στον θεο...

Δεν ξερω αν ειμαι η' αν θα ειμαι καλος χριστιανος ....ετσι οπως το ενοουν οι γυρο μας.....στον θεο ομως πιστευω και ειναι απειρες οι φορες που εχω επικαλεστει την υπαρξη του ....στην εκκλησια δεν πηγαινω συχνα.....οταν το εχω ομως αναγκη θα το κανω....θα αναψω ενα κερι εστω και αν δεν υπαρχει κανενας αλλος μεσα .....οταν το νιωσω περνοντας εξω απο αυτην θα κανω τον σταυρο μου.....οχι ομως επειδη το κανει και καποιος αλλος.....

Εχω επηρεαστει πολυ αρνητικα απο την καταντια των ρασοφορων (πλιν ελαχιστων εξεραισεων).....και γενικοτερα της εκκλησιας μεσα στην συγχρονη εποχη...με αποτελεσμα πλεον την απομακρυνση μου απο αυτην.....

Προσπαθω ....λεω προσπαθω....να κανω οσο το δυνατον λιγοτερο κακο στους συνανθρωπους μου....και οταν αυτο δυναται προτεινω και το χερι μου για να δωσω την δυναμη της βοηθειας μου....

Απλα μεσα μου πιστευω στον θεο......!!!

# 4 στις 16/1/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Το πράγμα είναι ξεκάθαρο στήν Ελλάδα υπάρχουν 3 διαφορετικές εξουσίες.

Η πολιτειακή.η θρησκευτική και η στρατιωτική.

Όλοι έχουν δύναμη,οικονομική ανεξαρτησία ,με πρώτη τήν εκκλησία,και οπαδούς.

Διάλεξε που θέλεις να είσαι.Από τήν στιγμή που και στίς 3 περιπτώσεις υπάρχει χρήμα,υπάρχει και φθορά.

Κάνε αυτό που αισθάνεσαι καλύτερα,και που σε γαληνεύη.Αν θέλεις ανέβα μέχρι το Αγιο Όρος να γνωρίσεις ανθρώπους ,γέροντες με απόψεις,που ξεπερνούν και τήν φαντασία σου,για τήν εκκλησία ενοώ.

morelli

# 5 στις 16/1/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση

Παράθεση:
Originally posted by aetios572002
Κάνε αυτό που αισθάνεσαι καλύτερα,και που σε γαληνεύη.Αν θέλεις ανέβα μέχρι το Αγιο Όρος να γνωρίσεις ανθρώπους ,γέροντες με απόψεις,που ξεπερνούν και τήν φαντασία σου,για τήν εκκλησία ενοώ.

Φιλε μου ,
σιγουρα εχω διαλεξει και εχω τα πιστευω μου ,αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να ΞΑΝΑΠΑΩ στο Αγιον ορος ,εκει που η εκμεταλευση εχει φτασει στο επακρον, και δεν φταιει η θρησκεια για το καταντημα αυτο βεβαια , οταν ολοι οι καλογεροι κυκλοφορουν με land rover και κανουν τους ταξιντζηδες κονομωντας , η οταν η βαρκουλα σου παιρνει τοσα ,που μπορεις με μαρικα εισητηρια να την αγορασεις.

Και δεν ειναι μονον εκει ΕΜΠΟΡΙΟ εχω δει και στην Μυτηλινη στον Αγιο ραφαηλ ,και απο καλογερους ,και καπου αλλου ( σε νησι) κοψανε το λειψανο του Αγιου και το πουλαγανε κομματακια .
Τετοια πραγματα δεν θελω στην θρησκεια μου ουτε ρασοφορους ,με βρωμικη ψυχη και..........κορμι.

Δεν νομιζω ο Χριστος να τα ειπε αυτα πουθενα ,εκτος και αν ειναι μεσα στο γνωστο παπαδιστικο κολπο <Πιστευε και μη ερευνα> ;

Εγω θελω να ψαχουλευω , ( και απο οσο ξερεις ψαχουλευω καλα) , και μου αρεσει μονο που δεν μπορω να βλεπω τα στραβα.
Αληθεια ποσους ΠΑΠΑΔΕΣ (αντιπροσωπους του Κυριου ) γνωριζεις που να δινουν ΑΙΜΑ για να ζησει καποιος συνανθρωπος , και ποσους που '' ρουφανε '' το ...........αιμα;
Υ.Γ
Οχι οτι δεν υπαρχουν και καποιοι σωστοι, αλλα δυστυχως ειναι ελαχιστοι !!!!!

# 6 στις 16/1/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Οχι οτι δεν υπαρχουν και καποιοι σωστοι, αλλα δυστυχως ειναι ελαχιστοι !!!!!

εγω θα συμφωνησω με τον moreli
υπαρχουν και παπαδες που προσφερουν εργο .
Εργο σωστο προς το ποιμνιο τους ,δεν ειναι ολοι ιδιοι

# 7 στις 17/1/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Άς συγκρίνουμε μια μέλισα με μια μύγα και ας προσπαθήσουμε να δούμε τήν διαφορά τους.

Η μέλισα βγαίνει απο τήν φωλιά της και αρχίζει το καθημερινό της ταξίδι. Όπου βρεί λουλούδι, πηγαίνει και μαζεύει τήν γύρη και μετά σ,άλλο λουλούδι και σ'άλλο...Ακόμα και άν υπήρχε ένας βρωμερός σωρός κοπριάς που στ'ην κορφή του είχε ένα λουλούδι, η μέλλισσά μας στο λουλούδι θα πήγαινε,θα έπαιρνε τήν γύρη και θα συνέχιζε...
Άν μπορούσαμε να τήν ρωτήσουμε για τήν μέρα της, θα μας ανέφερε όλα τα λουλούδια που πήγε, και πόσο όμορφα ήταν, και πόσο ωραία μύριζαν!

Άν η φίλη μας η μύγα τώρα, ακολουθούσε τήν ίδια διαδρομή με τήν μέλισα, πού νομίζετε ότι θα σταμάταγε;
Νομίζετε ότι θα πρόσεχε όοολα τα όμορφα λουλούδια που πήγαινε η μέλισσα;
Όχι βέβαια. Η μύγα θα πήγαινε κατευθείαν στο σωρό με τήν κοπριά.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε τήν δυνατότητα να επιλέγουμε πώς θα φερόμαστε στήν ζωή μας.
Μπορούμε να φερόμαστε σάν μύγες ή σαν μέλισσες.

Όταν φερόμαστε σάν μύγες κάνουμε κακό στόν εαυτό μας και στούς γύρω μας.

Όταν φερόμαστε σάν μέλισσες, είμαστε ευτυχισμένοι εμείς και οι γύρω μας.

Άς διαλέξουμε λοιπόν.

PROBLEM

# 8 στις 18/1/2004
author
Ανδρας / 54 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Κουφάλια
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 1.851
Εγω προσωπικα ειμαι Χριστιανος ορθοδοξος ,αλλα δεν παω στις εκκλησιες ,παρα μονον σε βαπτιση ,γαμο η κηδεια ,διοτι δεν μπορω να βλεπω τους ρασοφορους να ξεφτιλιζουν τα ηθη τα οποια διδαχτηκα ,και να μην υπαρχει κανεις να μπορει να παρεμβει ,και να τους τραβηξει τα αυτια.

Α) Δεν πάς στην εκκλησία να τους βλέπεις.. αλλά κάθεσαι στην τηλεόραση, να τους βλέπεις!!!!!!

Β) Εγώ είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ . Πιστεύω στην θεωρία του Χριστού, πιστευω στο κύρηγμα του, πιστεύω στο δίδαγμα του, πιστεύω στην ΑΓΑΠΗ..!!!

Αυτά μου αρκούν.. για να πιστέψω, οτι είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
Απόστολος.
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα

# 9 στις 18/1/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Τότε έχω να σου προτείνω τήν δική μου φιλοσοφεία.

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ.
ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΧΕΤΕ!!!!!!!!!!!

Άν πάλι τίποτε από αυτά δέν σε καλυπτει τότε έλα μαζί μου στο ΘΙΒΕΤ.

evans

# 10 στις 18/1/2004
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
O ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ , ΑΦΗΣΤΕΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΩ.
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑΣΑΙ.
ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ , ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ .
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡ'ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ... ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ .

ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ........

morelli

# 11 στις 18/1/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση

Παράθεση:
Originally posted by moo693

Κι όσο βλέπω την απληστία της εκκλησίας (που προσπαθεί ν'αρπάξει, όσο μπορεί περισσότερα, σε χρήμα και σε ακίνητη περιουσία).... και τα ρεζιλίκια των παπάδων, τόσο θα απομακρύνομαι.
Απο την εκκλησία και το παπαδαριό, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Kαι κατι καινουριο:
Οι παπαδες θελουν να παρουν το μοναδικο κομματι πρασινου που εχει μεινη στον Βυρωνα , για να ΧΤΙΣΟΥΝ συνεδριακο κεντρο ,εκει που βρισκεται το Εθνικο σκοπευτηριο της Ελλαδος , και για το οποιο μεχρι σημερα εχουν υποβληθει εκατονταδες αιτησεις ξενων κρατων για να στειλουν τους αθλητας τους να προπονηθουν εν οψει Ολυμπιακων αγωνων.
Η υποθεση αναμενει την αποφαση του Συμβουλιου της επικρατειας ( ΣτΕ) οπου πιστευω οτι θα πριτανευσει η λογικη ,αφηνοντας οχι μονον το πρασινο αλα και το Εθνικο σκοπευτηριο στην θεση του.

Υ.Γ
Το σκοπευτηριο ειναι 25.000 τμ ενω αυτο που οι παπαδες θελουν να ΧΤΙΣΟΥΝ ειναι στα σχεδια 57.000 τμ ,ποσα δενδρα θα κοπουν;

θα επενελθω επι του θεματος μολις εχω νεωτερα.

# 12 στις 19/1/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Εχθές το βράδυ ο Χαρδαβέλας στην εκπομπή του, είχε θέμα για τις προφητείες και τις ερμηνείες αυτών.
Στο πάνελ ήταν και δυο παπάδες, οι οποίοι με στεναχώρησαν πολύ, που δε μπορούσαν να απαντήσουν στους άλλους. Κυρίως μια κάποια καθηγήτρια???? η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούσε την ορθόδοξη εκκλησία και τους πιστούς, ότι έκαψαν και κατέστρεψαν τους αρχαίους ελληνικούς ναούς και αγάλματα.
Προφανώς πιστέυει ακόμη στο δωδεκάθεο, αλλά εκείνο που με πείραξε, ήταν που οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, κάθονταν και την ακούγανε!!!!!
Στο πάνελ ήταν και μια ψυχίατρος, η οποία ήταν συνεχώς εκτός θέματος. Τους έβλεπε όλους σαν ασθενής διότι είχαν τη διάθεση να μάθουν από τις προφητείες κάποια μελλούμενα. Δηλαδή σύμφωνα με την ...επιστήμη...που πρεσβέυει η εν λόγω κυρία, όποιος έχει μεταφυσικές ανησυχίες, όποιος ερευνά τις Γραφές και όποιος έχει την οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη...είναι ασθενής και πρέπει να τον κάνει καλά!!!! Μάλλον η ίδια θα θέλει ψυχίατρο.
Ο κύριος ομιλητής, του οποίου το βιβλίο ήταν το θέμα της εκπομπής, ήταν κάποιος ..μάρτυρας το Ιαχωβά...χιλιαστής.
Δυστυχώς, ήταν ο πιο έξυπνος από όλους και ο πιο διαβασμένος. γιαυτό άλλωστε ο προσιλιτισμός αυτών των αιρέσεων, έχει επυτυχίες σήμερα, σε επικύνδυνο βαθμό μάλλιστα...!!! Οι παπάδες δεν είχαν επιχειρήματα να του αντιπαραθέσουν και γενικώς κατέφευγαν σε αοριστίες, ενώ εκείνος μιλούσε με μια συνοχή σκέψης και ερμήνευε τις Άγιες γραφές κατά τρόπο πειστικό.
Θα ήθελα να ήμουν εκεί, διότι περισσότερα θα μπορούσα να πω και ορθότερα, κιας είμαι ένας απλός άνθρωπος κι όχι ιερέας. Είναι ντροπή να κλείνουμε το στόμα μας και φυσικά το μυαλό μας, μπροστά στα ερωτήματα αυτά και να λέμε ότι Ο Θεός μας το έχει απαγορέυσει. Είναι ντροπή, να κάνει εικασίες και ερμηνείες ένα αιρετικός και οι παπάδες να τον κοιτάνε άφωνοι!
Είναι ντροπή πια για την εκκλησία μας, να μη μπορεί επιτέλους να στεγάσει στους κόλπους της, ανθρώπους ανοιχτόμυαλους και διορατικούς. Δε μπορεί να μιλάμε αρνητικά, δε μπορεί να λέμε απέξω το Ευαγγέλιο και να μη ξέρουμε ή τουλάχιστον να μη προσπαθούμε να εννοήσουμε τις βαθύτερες σημασίες του.
Και να βγαίνει από τη συζήτηση αυτή, κερδισμένος ο χιλιαστής, που άμα αρρωστήσει το παιδί του, δε θα του δώσει αίμα να σωθεί!!!!
Με σεβασμό και ευπρέπεια, μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις και κρίσεις επί της αποκάλυψης του Ιωάννη. Την αυτή αλήθεια είναι κοινά παραδεκτό ότι δε πρόκειται να τη βρούμε, αν Ο ίδιος Ο Χριστός δε μας την αποκαλύψει. Αυτό όμως δε μας απαγορέυει να ερευνούμε, δε μας απαγορέυει να σκεφτόμαστε. Διότι οι παπάδες αυτοί, άφησαν το χιλιαστή να σκέφτεται και εκείνοι επαναλαμβάνανε κοινότυπες δοξασίες.
Τα παρα..δόγματα της εκκλησίας μας, και τα λέω έτσι γιατί το μόνο δόγμα είναι Ο Θεός Ο Χριστός και Το Άγιο Πνέυμα, δηλαδή όλα αυτά που με το καιρό έμειναν και πήραν τη μορφή δόγματος, χωρίς κανείς να μπορεί ακριβώς να μας πείσει πως Τα Είπε και Τα διέταξε Ο Ίδιος Ο Θεός, έγιναν μπούμεραγκ για την ορθοδοξία.
Αν δεν προσαρμοστούν σύντομα οι κληρικοί με την εποχή...θα το χάσουν το τρένο. Δεν εννοώ να αμαρτήσουν, αλλά να ανοίξουν τα μάτια τους γύρω τους. Να πετάξουν τους εθιμοτυπικούς ψευτοδογματισμούς και να γίνουν σύγχρονοι. Να μπορέσουν να πλησιάσουν το νέο παιδί, πριν από τον αιρετικό. Και να μοιράσουν επιτέλους τη τεράστια εκκλησιαστική περιουσία στους φτωχούς.
Γιατί έτσι και Κατέβει απο τους ουρανούς Ο Χριστός, μετά από μένα θα συνεχίσει τις τιμωρίες σε αυτούς.
Ο Θεός δε λέει πουθενά ότι θέλει καντήλια και πετραχείλια. Το μόνο που Θέλει, είναι οι χριστιανοί να παλέυουν καθημερινά με το διάβολο κι όχι να τον κοιτούν πως σπέρνει τη καταστροφή.....
Αυτά για την ώρα να μη σας κουράσω κι όλας.-

morelli

# 13 στις 19/1/2004
author
Ανδρας / 63 / Σε σχέση
Φιλε μου ιππεα,
ευτυχως δεν ειδα την εκπομπη ,γιατι θα μαζευα και αλλα εναντιον τους.

Ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος , αλλα με ολα αυτα που γινονται ,και γινοντουσαν σιγουρα και παλαιοτερα δεν θελω ουτε να τους βλεπω (τους ρασοφορους).

Πιστευω οτι ειναι η καταστροφη (σιγα-σιγα) της πιο ομορφης Θρησκειας .
Της θρησκειας που αντεξε, οσα και αν περασε δια μεσου των αιωνων, της θρησκειας που ξεκινησε , και βοηθησε στην απελευθερωση του λαου μας απο τον τουρκικο ζυγο.

Και που τοσα εχει κανει για τον αμοιρο Ελληνα μη ξεχωριζοντας πλουσιους η φτωχους ,ως ο Κυριος εδιδαξε.
Τωρα τελευταια ομως πολλα στραβα βλεπω , και εχω ηδη μετανοησει που εβαλα την υπογραφη μου ,για τις ταυτοτητες .
Ευχομαι να καταλαβουν οι ''ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ'' το κακο που εχουν κανει και να μην αφησουν ελευθερια κινησεων στις οποιεσδηποτε αιρεσεις ( χιλιασται κ.λ.π) να κανουν την δουλεια τους ανενοχλητοι.

# 14 στις 20/1/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Εγώ θα επιμήνω morelli ήρθε ο καιρός να ανέβεις στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

Θα αλλάξης σκέψη ,και ίσως βρής τήν ψυχική σου γαλήνη.

Το πιστεύω μας δέν το εκφράζει ο ρασοφόρος.Αυτός απλά είναι ο ενδιάμεσος εσύ άν δέν τόν γουστάρεις παρέκαμψέ τον.

Σημασία έχει η ψυχή σου,τα υπόλοιπα είναι οικονομικού ενδιαφέροντος!!!!!!!!!!!!!

just a girl

# 15 στις 21/1/2004
author
Γυναίκα / 51 / Ελεύθερη
Θέματα: 44
Απαντήσεις: 154
Συμφωνω σε πολλα πραγματα που αναφερθηκαν παραπανω......
σιγουρα υπαρχουν καλοι και κακοι παπαδες.....Η πλειοψηφια?
ισως να ειναι περισσοτεροι οι κακοι......
αλλα σιγουρα υπαρχουν και καλοι.....
Ο Πατηρ Παΐσιος ειχε πει καποτε οτι επειδη οι βιοι εναρετων πατερων λιγοστευουν, δηλαδη δεν βλεπουμε πλεον ζωντανα παραδειγματα για το πως ζει και συμπεριφερετε ενας ορθοδοξος χριστιανος εχει πλυθηνει η συγγραφη βιβλιων που αναφερονται σε αυτους........
ολοι οι προλαλησαντες σωστοι, αλλα μερικες φορες μηπως κοιταμε το δεντρο και οχι το δασος.......
ο στοχος ποιος ειναι?
Ο παπας σιγουρα ειναι το μεσο αλλα οχι ο στοχος......Βεβαιως και πρεπει να δινουν το παραδειγμα γιατι αυτοι δινουν την εικονα της θρησκειας προς τα εξω..αντ' αυτου συχνα πυκνα παρακολουθουμε διαμαχες, εκμεταλλευση κλπ......
Εγω σαν ανθρωπος δεν κανω λαθος???.......απειρες φορες και τις περισσοτερες συνειδητα, το ξερω οτι δεν ειμαι σωστη παραταυτα τα κανω.........
Οι παπαδες και αυτοι ανθρωποι ειναι και επιρρεπεις σε λαθη...δεν τους δικαιολογω, δεν ειναι δουλεια μου.......
Στην τελικη, το αλφα και το ωμεγα φρονω οτι ειναι η προσπαθεια και η μετανοηση πραγματων........"....και η μετανοια δωρο θεου εστι...."......
...μια σκεψη ηταν......

just a girl

# 16 στις 21/1/2004
author
Γυναίκα / 51 / Ελεύθερη
Θέματα: 44
Απαντήσεις: 154

Αγαπητε εβανς...

αναφερεις ".....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡ'ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ... ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ .....".

γιατι ομως?
ισως καλυτερη ερωτηση, τι εννοεις δεν με ενδιαφερει?
Βαθυτερη εννοια του χριστιανισμου?
Αναρωτιεμαι εαν εγω την εχω βρει!

fegarahtida

# 17 στις 22/1/2004
author
Γυναίκα / 51 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαϊδάρι
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 675
Ειναι μια ερώτηση που θέλει πολύ ψάξιμο και συζήτηση..
Είμαι τόσο όσο μου το επιτρέπουν να είμαι..
"Εκείνο που η κάμπια θεωρεί τέλος του κόσμου ο δημιουργός το ονομάζει πεταλούδα..."

# 18 στις 22/1/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Με τη βαθύτερη έρευνα του χριστιανισμού...ανακαλύπτεις την αιωνιότητα και την απονομή δικαιοσύνης.
Όταν κανείς το πάρει απόφαση, ότι είναι προσωρινός και φθαρτός σε αυτό το κόσμο, τότε μόνο μπορεί να ανοίξει το Μεγαλείο της ψυχής του, να ξεκλειδώσει Το θεό...που έκρυβε μέσα του αλλά δε το γνώριζε και να γίνει ένας αξιαγάπητος εγωιστής...,δηλαδή να τον ενδιαφέρει η συνεχειά του κι όχι που θα πάει το βράδυ για κλάμπινγκ!
Θαρρώ πως όποιος δε θέλει να ζήσει αιώνια, είναι επικίνδυνος....
Διότι είναι σίγουρο ότι δεν αγαπά τον εαυτό του, άρα ούτε τη ζωή ούτε τους συνανθρώπους του. Άρα δε το έχει σε τίποτα, να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αμαρτία, εφόσον θεωρεί ότι πρέπει να προλάβει....όσα προλάβει, πριν φύγει οριστικά από το κόσμο.
Ο Χριστός, είπε Τη μέγιστη Αλήθεια.
Μα είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτά που τη συνοδέυουν....χωρίς αποδείξεις.
Γιατί η αιωνιότητα, θέλει δυο πράγματα για να επιτευχθεί, πρώτα καθαρά μάτια...για να δεις τη απόδειξη πως είσαι Θείο δημιούργημα και δέυτερον, θάρρος να αντιμετωπίσεις το κακό ή διάβολο για να είμαστε συγκεκριμένοι. Η απόφαση λοιπόν του καθενός μας, στο πια στρατιά θα ενσωματωθεί, είναι καθαρά δική του και θα κρίνει είτε το τέλος του, είτε την αρχή της αιωνιότητάς του δίπλα Στο Κύριο και Πατέρα μας...!!!!-

alexm

# 19 στις 22/1/2004
author
Ανδρας / 59 / Διαζευγμένος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 4
Πιστεύεις; Βασική προϋπόθεση για κατανόηση της Θρησκείας μας, Διάβασε, Συζήτησε με ανθρώπους ειδικούς (στην περιπτωση μας με παπάδες) και κατανόησε.....τότε θα πας και να λειτουργηθείς και θα δεις οτι σε αυτόν τον χώρο υπάρχει ανθρωπιά κατανόηση και αγάπη η οποία θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερος. Σε ολες τις κοινωνικές ομάδες υπάρχουν και οι ¨κακοι¨αλλά αυτοί είναι λίγοι δεν είναι ο κανόνας είναι η εξαίρεση. Βάλε την ΑΓΑΠΗ μέσα σου σε όλο το φάσμα της......εγώ πάντως αυτό προσπαθώ να κάνω......

ACE123

# 20 στις 23/1/2004
author
Ανδρας / 54 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 114
Οι 'καλοι' και 'κακοι' υπαρχουν σε ολες τις κατηγοριες - επαγγελματικες, θρησκευτικες, κοινωνικες κλπ- ανθρωπων. Ετσι και στο χωρο της εκκλησιας υπαρχουν ιερεις, που οι πραξεις τους δεν συμβαδιζουν με το εργο που πρεπει να επιτελουν. Ωστοσο αυτοι ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας. Νομιζω οτι γενικευουμε την κακη εικονα, επειδη αυτο θελουν να μας περασουν. Διοτι οτιδηποτε κατακριτεο εχει σχεση με την εκκλησια - ή μαλλον ορθοτερα με την Ορθοδοξη εκκλησια- "παιζει" παντου, σ' ολα τα ΜΜΕ. Και δυστυχως καταφεραν "καποιοι" σε μεγαλο βαθμο αυτο που επεδιωκαν: μαζι με τα ελαχιστα ξερα, να καιγονται και τα χλωρα. Διοτι Ελληνισμος και Ορθοδοξια ειναι εννοιες συνδεδεμενες στα βαθη των αιωνων. Οποτε "χτυπωντας" την Ορθοδοξια ευελπιστουν να χτυπησουν και το εθνος των Ελληνων.

Οι ανθρωποι μετρουν τη Χριστιανικοτητα μας, οχι τοσο με τα αυτια τους οσο με τα ματια τους.
Πολλοι διαπληκτιζονται για χαρη της θρησκειας. Αλλοι γραφουν υπερ αυτης, αλλοι πολεμουν για χατηρι της κι αλλοι πεθαινουν γι' αυτην. Μα πολλοι λιγοι ζουν συμφωνα μ' αυτην.

Σιγουρα ολα ειναι σημεια των καιρων. Οι εποχες αλλαζουν και η προσαρμογη σε κατι νεο - εστω και για το χωρο της εκκλησιας- κρινεται ως ενα βαθμο απαραιτητη. Ο Χριστιανισμος δεν ειναι μονο διδασκαλια, δογματικη ή ηθικη. Ειναι ζωη. Ζωη ανθρωπων που εζησαν στη γη αυτη, ανθρωπων που ζουν αυτη τη στιγμη, ανθρωπων που θα' ρθουν στη ζωη αυριο, μεθαυριο. Και στο περασμα τους οι γενιες που ερχονται και παρερχονται δινουν κι αυτες την οντοτητα τους, τα χαρακτηριστικα τους, τα ιδιαιτερα τους γνωρισματα τοπου, χρονου, συνθηκων ζωης. Χριστιανισμος δεν ειναι μονο το αιωνιο. Ειναι η συνθεση του αιωνιου με το προσκαιρο. Μια και αιωνια η πιστη. Μα αυτη η ανθρωπινη εκφραση στη ζωη των πιστων εχει τις παραλλαγες της, παραλλαγες που ο Χριστιανισμος τις ανυψωνει, δεν τις νεκρωνει. Και απο αυτην την αποψη ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΕΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.