Παράθεση:
Originally posted by Deksios
Δηλαδή δεν κατάλαβα, θα γεννήσει μια γυναίκα ένα παιδί και θα πηγαίνει στην δουλειά? Και το παιδί στο σπίτι ποιος θα το προσέχει? Η babysitter που μπορεί να το κακοποιεί και θα παίρνει και ένα σορό λευτά ή η γιαγιά/παππούς/πεθερικά που μπορεί να έχουνε φτάσει 70 ετών? Αν μια γυναίκα θέλει να κάνει παιδί θα παραιτηθεί από την δουλειά της. Καριέρα και οικογένεια δεν συνδιάζονται και όσες γυναίκες μπορούν και το κάνουνε ανήκουνε στις εξαιρέσεις. Αν ο μισθός του άντρα δεν επαρκεί ας μην κάνει ποτέ οικογένεια ή ας τσακιστεί να βρεί δεύτερη δουλειά για να έρχονται παραπάνω εισοδήματα.
Ο θεός χώρισε το ανθρώπινο φύλλο στον άνδρα και στη γυναίκα,η γυναίκα είναι αυτή που φέρνει στον κόσμο παιδιά και παρεπιπτόντος θα ασχολήτε με το μεγάλωμα του παιδιού και τις οικιακές εργασίες. Σε μια οικογένεια λοιπόν ο άνδρας φέρνει τα χρήματα και η γυναίκα κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Εξοργίζομαι όταν βλέπω γυναίκες με το πρόσχημα της εργασίας να γκρινιάζουνε γιατί ο άνδρας δεν βοηθάει και να μοιράζονται τις δουλειές κτλπ . Διότι εγώ που σηκώνομαι 6 το πρωϊ για να ξεκινήσω την δουλειά μου και επιστρέφω στο σπίτι 6 το απόγευμα είμαι τόσο κουρασμένος που άμα είμουν παντρεμένος δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω καμία δουλειά σπιτιού ακόμα και να ήθελα να βοηθήσω,και απαιτώ το φαγητό να είναι έτοιμο και όλα στην εντέλεια.
Ο προορισμός της γυναίκας από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα είναι το μεγάλωμα των παιδιών και το νοικοκυριό,όσο και να θέλουνε κάποιες γυναίκες να ανατρέψουνε αυτό το αξίωμα δεν πρόκειται να το καταφέρουνε. Και δεν είναι οι άντρες αυτοί που δεν θα το επιτρέψουν να γίνει αλλά η φύση.
Όλες εδώ πέρα κάνετε λές και ο άνδρας δεν κουράζετε καθόλου από την δουλειά αλλά κουράζετε μόνο η γυναίκα και ο άνδρας είναι σε θέση να εργάζεται και να κάνει και δουλιές σπιτιού. Τουλάχιστον για άλλους δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν και τι όχι. Εγώ ξέρω να κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού εκτός από σιδέρωμα ρούχων,αλλά σε συνδιασμό με την δουλειά μου δεν πρόκειται να το κάνω και δεν το αποδέχομαι κιόλας να μου την λέει γυναίκα επειδή οι άντρες δεν κάνουν τίποτα.
Όσο για την Σουηδία που ανέφερες εδώ στην Έλλάδα απλά ξέχνα τα αυτά. Πήγαινε σε εργοδότη να το πείς αυτό και μάλλον ξέρεις που θα βρεθείς. Όσο για την ισότητα που επικαλείστε συνεχώς φάτε την τώρα στα μούτα με το συνταξιοδοτικό που όλες οι μητέρες στο δημόσιο θα κάνουν 15 χρόνια δουλειάς παραπάνω,και το ίδιο θα συμβεί και στον ιδιοτικό τομέα.
Αφήστε λοιπόν όλες αυτές τις ιδέες περί απόλυτης ισότητας και ισονομίας οι οποίες αποτελούνε κομμουνιστικά κατάλοιπα και αναρωτηθείτε άμα θέλετε να κάνετε καριέρα ή οικογένεια. Άμα θέλετε οικογένεια ξεχάστε την καριέρα και την εργασία. Σε μια εποχή όπου αξίες και αρχές έχουνε ισοπεδωθεί και ποδοπατηθεί το μονο πράγμα που έμεινε είναι η οικογένεια,και αυτό σιγά σιγά πάει να απαξιωθεί τόσο πολύ,τα αποτελέσματα φαίνονται στα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα,οικογένεις που χωρίζουνε γονείς που τσακόνονται,και όλη την ζημιά την εισπράτουν τα παιδιά.
Τώρα ξέρω οτι θα έρθετε όλοι να με φάτε ζωντανό. Αλλά δεν με απασχολεί, αφού δεν ακούστηκε από κανέναν ή άλλη άποψη έπρεπε να την πώ εγώ.
Παράθεση:
Δηλαδή δεν κατάλαβα, θα γεννήσει μια γυναίκα ένα παιδί και θα πηγαίνει στην δουλειά? Και το παιδί στο σπίτι ποιος θα το προσέχει? Η babysitter που μπορεί να το κακοποιεί και θα παίρνει και ένα σορό λευτά ή η γιαγιά/παππούς/πεθερικά που μπορεί να έχουνε φτάσει 70 ετών? Αν μια γυναίκα θέλει να κάνει παιδί θα παραιτηθεί από την δουλειά της. Καριέρα και οικογένεια δεν συνδιάζονται και όσες γυναίκες μπορούν και το κάνουνε ανήκουνε στις εξαιρέσεις. Αν ο μισθός του άντρα δεν επαρκεί ας μην κάνει ποτέ οικογένεια ή ας τσακιστεί να βρεί δεύτερη δουλειά για να έρχονται παραπάνω εισοδήματα.
Παράθεση:
Ο θεός χώρισε το ανθρώπινο φύλλο στον άνδρα και στη γυναίκα,η γυναίκα είναι αυτή που φέρνει στον κόσμο παιδιά και παρεπιπτόντος θα ασχολήτε με το μεγάλωμα του παιδιού και τις οικιακές εργασίες. Σε μια οικογένεια λοιπόν ο άνδρας φέρνει τα χρήματα και η γυναίκα κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Εξοργίζομαι όταν βλέπω γυναίκες με το πρόσχημα της εργασίας να γκρινιάζουνε γιατί ο άνδρας δεν βοηθάει και να μοιράζονται τις δουλειές κτλπ . Διότι εγώ που σηκώνομαι 6 το πρωϊ για να ξεκινήσω την δουλειά μου και επιστρέφω στο σπίτι 6 το απόγευμα είμαι τόσο κουρασμένος που άμα είμουν παντρεμένος δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω καμία δουλειά σπιτιού ακόμα και να ήθελα να βοηθήσω,και απαιτώ το φαγητό να είναι έτοιμο και όλα στην εντέλεια.
Παράθεση:
Όλες εδώ πέρα κάνετε λές και ο άνδρας δεν κουράζετε καθόλου από την δουλειά αλλά κουράζετε μόνο η γυναίκα και ο άνδρας είναι σε θέση να εργάζεται και να κάνει και δουλιές σπιτιού. Τουλάχιστον για άλλους δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν και τι όχι. Εγώ ξέρω να κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού εκτός από σιδέρωμα ρούχων,αλλά σε συνδιασμό με την δουλειά μου δεν πρόκειται να το κάνω και δεν το αποδέχομαι κιόλας να μου την λέει γυναίκα επειδή οι άντρες δεν κάνουν τίποτα.
Παράθεση:
Όσο για την Σουηδία που ανέφερες εδώ στην Έλλάδα απλά ξέχνα τα αυτά. Πήγαινε σε εργοδότη να το πείς αυτό και μάλλον ξέρεις που θα βρεθείς.
Παράθεση:
Για φαντάσου...και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι τόσες χιλιετίες..ο Θεός χώρισε το ανθρώπινο φύλ(λ)ο (συκής;;;;;;; ) και η γυναίκα "παρεπιπτόντος θα ασχολήτε με το μεγάλωμα του παιδιού και τις οικιακές εργασίες".
Ορισμός του "παρεπιπτόντως":
κατά παρέμβαση στο κυρίως θέμα, σαν σε παρένθεση, εκτός θέματος, συμπτωματικά, παρενθετικά, όχι προγραμματισμένα, τυχαία.
Είναι αυτό που λέμε "γλώσσα λανθάνουσα..αλήθειες λέει"
Ο προορισμός της γυναίκας από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα είναι το μεγάλωμα των παιδιών και το νοικοκυριό,όσο και να θέλουνε κάποιες γυναίκες να ανατρέψουνε αυτό το αξίωμα δεν πρόκειται να το καταφέρουνε. Και δεν είναι οι άντρες αυτοί που δεν θα το επιτρέψουν να γίνει αλλά η φύση.
Σωστά διότι η φύση αξίωσε την γυνάικα ως νοικοκυρά. Της έδωσε σκούπες, σφουγκαρόπανα και κατσαρόλια και αφού την πέρασε απο συνοπτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια..την ξαπόστειλε στο καθήκον της.
Σκίσε τώρα εσύ Δαρβίνε τα πτυχία και τις μελέτες σου...που τόσα χρόνια μας έπρηζες με την τελεονομία.
..... Εγώ ξέρω να κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού εκτός από σιδέρωμα ρούχων,αλλά σε συνδιασμό με την δουλειά μου δεν πρόκειται να το κάνω και δεν το αποδέχομαι κιόλας να μου την λέει γυναίκα επειδή οι άντρες δεν κάνουν τίποτα.
Που να δείς πόσο εξοργιζόμαστε εμείς, από κάτι ανθυπογκόμενους σαν και του λόγου σου, που όσο είναι εργένηδες τις κάνουν μια χαρά τις δουλειές και μόλις βρούν το κορόιδιο,αποκτούν είτε επιλεκτική αμνήσια επι του θέματος είτε απαιτούν να τους ζαλωθεί στο σβέρκο η "τυχερούλα" που της έγινε η χάρη να μην την αφήσουν στο ράφι.
Τώρα ξέρω οτι θα έρθετε όλοι να με φάτε ζωντανό. Αλλά δεν με απασχολεί, αφού δεν ακούστηκε από κανέναν ή άλλη άποψη έπρεπε να την πώ εγώ.
Μην ανησυχείς...υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι/ες προτιμούν να γίνουν ανορεξικοί, προκειμένου να μην αναγκαστούν να σε δοκιμάσουν...πόσο μάλλον να πέσουν να σε φάνε.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media