Μιας και βρίσκομαι σε διακοπές στο Πήλιο που είναι όνειρο, ένα ακόμα όνειρο δε με χαλάει!
Κατ αρχήν, δεν θα το μάθαινε κανένας, ακριβώς για να αποφύγω λυκοφιλίες και το 'για δες πόσους συγγενείς τελικά είχα'!
Και αυτό για μένα δεν είναι καθόλου δύσκολο επειδή δεν θα άλλαζα πολλά πράγματα στη ζωή μου ώστε να φανερωθώ.
Επειτα, θα εκπλήρωνα μερικά άχτια ετών που δεν είναι και πολλά. Οπως π.χ. το να έχω δύο αυτοκίνητα, ένα μικρό για μετακινήσεις χωρίς οικολογικές τύψεις και ένα ..κανονικό για εκδρομές και αποδράσεις που λατρεύω.
Σπίτι, αν και έχω δεν θα έπαιρνα με τίποτα!
Κοστίζει πολλά η φυλακή της ίδιας τοποθεσίας που βρίσκεται ως ..ακίνητο.
Αντί αυτού θα νοίκιαζα σε όποιο μέρος η διάθεση μου κάθε φορά θα με βγάζει.
Ισως αγόραζα ένα ακριβό και μεγάλο για ..οικονομία στα νοίκια!
Και θα εκπλήρωνα (ο λόγος που γράφω αυτό το ποστ) τους δύο μεγαλύτερους πόθους της ζωής μου.
Ο ένας θα ήταν -ίσως ο μεγαλύτερος- να ανοίξω επιχειρήσεις όπου θα επιχειρούσα να αλλάξω το μοντέλο αφεντικό-υπάλληλοι και, κάθε τέλος του μήνα ή έτους θα μάζευα όλα τα στελέχη (επειδή στελέχη είναι ΟΛΟΙ), από τη καθαρίστρια έως το αφεντικό, και θα μοιραζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ τα κέρδη.
Ναι, ΚΑΙ η καθαρίστρια είναι στέλεχος! Αν ο πελάτης μπει και είναι βρώμικα, ΔΕΝ θα ξανάρθει..
Και αν όλοι ξέρουν πως θα μοιραστούν τίμια τα χρήματα, θα δώσει ο καθένας ξεχωριστά τον καλύτερο του εαυτό για κέρδος και δικό του αλλά και όλων συνεπαγωγικά. (θυμάται κανείς τι είχα γράψει για την ερμηνεία της λέξης ubuntu?)
Επειδή το μοντέλο που υπάρχει τώρα είναι επιεικώς ανήθικο.
Επειδή υπήρξα χαμηλόμισθος υπάλληλος το 85 και ξέρω. (όχι ότι τώρα είμαι υψηλόμισθος, μια μέση κατάσταση).
Από τότε μου γεννήθηκε αυτή η σκέψη, από τότε ήθελα διακαώς να αλλάξω αυτό το
μη μοντέλο..
Η άλλη επιθυμία είναι να έρχονται χρήματα εξ ουρανού σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φαίνομαι σε καμμία περίπτωση εγώ.
Και αυτό για πολλούς λόγους. Ο ένας είναι επειδή θέλω οι άνθρωποι να μάθουν να ψαρεύουν αντί να τους δίνω ψάρια έτοιμα.
Αλλά μερικές φορές είναι τόσο πνιγμένοι και απελπισμένοι που το μόνο που θέλουν είναι μερικά ψαράκια..
Με τρόπους φυσικά που να νομίζουν ότι έκαναν κάτι και τα κέρδισαν.
Ολα τα άλλα τώρα που συχνά ακούω, ότι θα έπαιρνα βίλλες, θα είχα υπηρέτες, θα γίνω άρχοντας που λέμε, "θα τους δείξω εγώ ποιος είμαι" κλπ κλπ,
μου ακούγονται κάτι μεταξύ συνδρόμου μαντάμ σουσούς και νεοπλουτίδηδων που δεν έχουν επιθυμίες
παρά μόνον κενά περιεχομένου απωθημένα..
Α, και θα αγόραζα το sxeseis για να απαγορέψω από προσώπου γης τα greeklish!!!

Και για να χαρίσω στη Μυρτώ και τον Αλέξανδρο το χρόνο να χαρούν το μπεμπουλίνι τους αντί εμείς εδώ οι sxeseisbot να τους τα πρήζουμε!
Έει, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί! Ε, τότε καλά πάω.
στα social media