Παράθεση:
Originally posted by moikan
Η φθορα της ζωης στην Αθηνα.
Παράθεση:
Originally posted by arsinoi
Εδω και μια δεκαετια τουλαχιστον χρησιμοποιω ταξι κατ ελαχιστο δυο φορες την ημερα.
Βρισκω αρκετα υπερβολικα τα οσα "σουρνουν" στους ταξιτζιδες.
Οπως σε καθε επαγγελμα υπαρχουν οι "καλοι" και οι "κακοι" υπαρχουν και στους ταξιτζηδες,ομως στην πλειοψηφια τους και οι ταξιτζηδες πια ειναι ευγενικοι, τωρα ως προς τα προβληματα που δημιουργουν στο κυκλοφοριακο νομιζω οτι τις ευθυνες πρεπει αλλου να της αναζητησουμε.
Φυσικο ειναι οταν καποιος ειναι 12 και πλεον ωρες σε ενα αυτοκινητο να "πιανει" κουβεντα με τους πελατες του.
Το ιδιο δεν κανουμε και εμεις οι υπολοιποι αλλωστε στην καθημερινοτητα μας στις δουλειες μας?
Συγκεκριμενη ιστορια δεν μπορω να πω οτι θυμαμαι για να διηγηθω αλλα μπορω να πω οτι τις περισσοτερες φορες ειτε με αφορμη το κυκλοφοριακο, ειτε με αφορμη κατι που ακουγεται στο ραδιοφωνο,ειτε με καποια αλλη αφορμη ξεκιναει η σχετικη κουβεντουλα κατα την διαρκεια της διαδρομης.
Παράθεση:
Originally posted by morelli
Θα ξεκινησω λεγοντας οτι μεγαλωσα ,σπουδασα ,και εγινα οτι σημερα ειμαι απο το ΤΑΞΙ.
Ο πατερας μου (αειμνηστος ) ηταν οδηγος ταξι απο το 1947 ,εως και το 1987 που πεθανε , (αριθμος αδειας οδηγησης τετραψηφιος).
Ενθυμουμαι ,οτι ΠΟΤΕ δεν εμπαινε στο αυτοκινητο ,να παει για δουλεια ατιμελητος ,αξυριστος κλπ διοτι η τροχαια τους εγραφε ,ποτε δεν υπηρχε περιπτωση ΔΙΠΛΗΣ μισθωσης , το αυτοκινητο παντα επρεπε να ειναι πεντακαθαρο και αλλα πολλα .
Σημερα το πρωτο πραγμα που κοιτανε ειναι πως θα ΚΛΕΨΟΥΝ τον πελατη ,πως θα παρουν δυο και τρεις κουρσες μαζι , πως θα φτιαξουν το ρολοι να γραφει οτι αυτοι θελουν ποια κουρσα θα διαλεξουν ποτε θα σταματησουν μπροστα σου για να διαλεξουν πελατη κλπ κλπ .
Αυτοκινητα χωρις κανονικους δασμους (για αυτο ολοι παιρνουν ακριβα )
Θελουν να κινουνται ξεχωριστα απο τους υπολοιπους Ελληνες ,που σημειωνω οτι το Ι.Χ το εχουν πληρωσει κανονικα και πληρωνουν τελη κυκλοφοριας κανονικα ,και δεν κανουν απεργια για να κυκλοφορουν στους λεωφοριοδρομους.
Ασχετα που ολοι οι αλοδαποι , αμφιβολου διπλωματος ,εχουν βρει και δουλευουν ταξι ,οδηγοι αξυριστοι (ισως ειναι της μοδας) με σορτσακια , σαγιοναρες ,αθλητικες φορμες...................
Οχι ρε παιδια
πληρωσα το αυτοκινητο μου χρυσο,
πληρωνω την βενζινα χρυση,
πληρωνω τελη κυκλοφοριας και σταθμευσης,
κυκλοφοραω τις μισες μερες (μονα ,ζυγα βλεπεις)
και οι κιτρινη αυτη φυλη να εχει απαιτησεις (τρελες) ,οι οποιες τελικα ειναι εναντιον μου.
Υ.Γ
Αγανακτησα πια...........
![]()
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media