Παράθεση:
Originally posted by jimpapadopoulos
Αν και το θέμα αυτό έχει συζητηθεί σε διάφορες παραλλαγές στο παρελθόν, νομίζω ότι είναι πάντα επίκαιρο.
Είμαι 37, παντρεμένος 8 χρόνια με δύο -υπέροχα- παιδιά. Η γυναίκα μου, στην ίδια ηλικία, εμφανίσιμη, με ιδιαίτερα δυναμική προσωπικότητα και πραγματικά καταπληκτική μητέρα. Θεωρητικά ο γάμος μου είναι ιδανικός: υγιείς και όμορφοι και οι δύο, "ταιριαστό ζευγάρι" λένε οι τρίτοι, οικονομική άνεση, ταξίδια σε όλο το κόσμο, καταπληκτικά παιδιά.
Στη πραγματικότητα τα τελευταία 2 χρόνια η σχέση μου με τη σύζυγό μου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο: Τσακωνόμαστε για το παραμικρό, οι συζητήσεις για θέματα πέραν της δουλείας, οικονομικών και παιδιών περιορισμένες και η τρυφερότητα ή ο ερωτισμός περιορίζεται σε φιλιά στα μάγουλα! Η σεξουαλική σχέση μας είναι ανύπαρκτη και περιορίζεται σε 2-3 φορές συνολικά σε διάστημα δύο ετών, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες μου προς τη γυναίκα μου, η οποία με αποφεύγει άλλοτε με χαζές δικαιολογίες, άλλοτε θέτοντας τα γενικότερα προβλήματα της σχέσης μας. Ακόμα και τις 2-3 φορές κάναμε έρωτα ήταν ψυχρή, αδιάφορη σαν να έκανε αγγαρεία και στο 10λεπτο μου ζήταγε να τελειώνω...
Φυσικά όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει κατά περιόδους, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, εδώ και ένα χρόνο έχω "περιστασιακή" σχέση με μία άλλη γυναίκα, νεότερη, ελεύθερη, με πάθος, μου δείχνει πόσο με θέλει, και έχει τρυφερότητα και κατανόηση απέναντί μου. Φυσικά γνωρίζει την κατάσταση μου και, προς τιμή της, προσπαθεί να με αποτρέπει να εντείνουμε τη σχέση μας. Περιττό να πω ότι την έχω ερωτευτεί.
Έχω φτάσει σε απόγνωση. Από τη μία λατρεύω τα παιδιά μου, ενδιαφέρομαι για τη γυναίκα μου, και είμαι ο άνθρωπος που του αρέσει η οικογενειακή ζωή. Από την άλλη αισθάνομαι ότι... τελικά δε ζω και ο γάμος μου δεν έχει μέλλον.
Οποιαδήποτε άποψη ή ψυχολογική υποστήριξη είναι θεμιτή... ευχαριστώ πολύ.
Παράθεση:
Originally posted by anatritos
Το σεξ στο γαμο ειναι σημαντικη παραμετρος για να διατηρηθει.
Το σεξ εκτος γαμου ειναι σημαντικη παραμετρος για να διαλυθει.
Η συζυγος τα εχει ολα εκτος σεξ.
Η ερωμενη εχει σεξ αλλα δεν τα εχει ολα.
Κατι πρεπει να διαλεξεις.
Ποτε και κανεις σε βαθος χρονου δεν εμεινε "ολοκληρος" με το συνδυασμο αυτων των δυο.
Παράθεση:
Είμαι 37, παντρεμένος 8 χρόνια με δύο -υπέροχα- παιδιά. Η γυναίκα μου, στην ίδια ηλικία, εμφανίσιμη, με ιδιαίτερα δυναμική προσωπικότητα και πραγματικά καταπληκτική μητέρα. Θεωρητικά ο γάμος μου είναι ιδανικός: υγιείς και όμορφοι και οι δύο, "ταιριαστό ζευγάρι" λένε οι τρίτοι, οικονομική άνεση, ταξίδια σε όλο το κόσμο, καταπληκτικά παιδιά.
Παράθεση:
Από το μέλος zooey - 22/09/10 12:38
... Γάμος χωρίς επικοινωνία και σεξ είναι μη γάμος, ξεκαθαρίστε και το τυπικό του πράγματος, για το καλό όλων.
...Παράθεση:
δεν είναι εύκολο αν υπάρχουν παιδιά. Η ιδέα και μόνον ότι θα μεγαλώνουν και στην ουσία δεν θα τα βλέπω (γιατί τα "καθήκοντα" ενός διαζευγμένου πατέρα περιορίζονται σε διακοπές και κάποια ΣΚ) με τρελαίνει. Μήπως η λύση να είναι ένας γάμος "βιτρίνα" 10-15 χρόνια μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά? αλλά μετά πάλι τι? θα είμαι πλέον ...σε άλλη ηλικία.
Τελικά μήπως δεν είμαι μόνος και οι περισσότεροι γάμοι καταλήγουν κάπως έτσι; ένας απλός συμβιβασμός συμβίωσης;
Παράθεση:
χαρακτήρας με άσχημα ξεσπάσματα...
Παράθεση:
Θεωρητικά ο γάμος μου είναι ιδανικός: υγιείς και όμορφοι και οι δύο, "ταιριαστό ζευγάρι" λένε οι τρίτοι, οικονομική άνεση, ταξίδια σε όλο το κόσμο, καταπληκτικά παιδιά.
Παράθεση:
Από το μέλος meandothers - 22/09/10 03:20
... χετε όλα τα εφόδια να ζείτε μια απίστευτα ευτυχισμένη ζωή…
Υγεία, ομορφιά, λεφτά και πάνω απ’ όλα δυο υγιέστατα παιδάκια…
Τι αχαριστία Θεέ μου…
Κι εσύ και η γυναίκα σου έχετε έναν θησαυρό στα χέρια σας
και ο καθένας σας είναι στον κόσμο του.
ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!...........ΚΡΙΜΑ!
...Παράθεση:
Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Αλλά αν κάποιος δεν τα έχει είναι μάλλον δυστυχισμένος. Αν τα έχει όμως δεν είναι αυτομάτως ευτυχισμένος...μπορεί να θέλει και άλλα, όπως π.χ. μία αγκαλιά στο κρεβάτι, μια αναγνώριση κλπ...
Παράθεση:
Παράθεση:
Από το μέλος meandothers - 22/09/10 03:20
... χετε όλα τα εφόδια να ζείτε μια απίστευτα ευτυχισμένη ζωή…
Υγεία, ομορφιά, λεφτά και πάνω απΆ όλα δυο υγιέστατα παιδάκια…
Τι αχαριστία Θεέ μου…
Κι εσύ και η γυναίκα σου έχετε έναν θησαυρό στα χέρια σας
και ο καθένας σας είναι στον κόσμο του.
ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!...........ΚΡΙΜΑ!
...
Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Αλλά αν κάποιος δεν τα έχει είναι μάλλον δυστυχισμένος. Αν τα έχει όμως δεν είναι αυτομάτως ευτυχισμένος...μπορεί να θέλει και άλλα, όπως π.χ. μία αγκαλιά στο κρεβάτι, μια αναγνώριση κλπ...
Παράθεση:
Παράθεση:
Από το μέλος zooey - 22/09/10 12:38
... Γάμος χωρίς επικοινωνία και σεξ είναι μη γάμος, ξεκαθαρίστε και το τυπικό του πράγματος, για το καλό όλων.
...Παράθεση:
δεν είναι εύκολο αν υπάρχουν παιδιά. Η ιδέα και μόνον ότι θα μεγαλώνουν και στην ουσία δεν θα τα βλέπω (γιατί τα "καθήκοντα" ενός διαζευγμένου πατέρα περιορίζονται σε διακοπές και κάποια ΣΚ) με τρελαίνει. Μήπως η λύση να είναι ένας γάμος "βιτρίνα" 10-15 χρόνια μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά? αλλά μετά πάλι τι? θα είμαι πλέον ...σε άλλη ηλικία.
Τελικά μήπως δεν είμαι μόνος και οι περισσότεροι γάμοι καταλήγουν κάπως έτσι; ένας απλός συμβιβασμός συμβίωσης;
Δεν μπορώ να σου πω για τα παιδιά. Είναι εύλογος ο προβληματισμός σου και δεν ξέρω τί να σου απαντήσω.
Τώρα αυτό που λες περί γάμου και απλού συμβιβασμού συμβίωσης, εδώ, για μένα πάντα, ισχύει το "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε". Αυτό που θεωρείς "αναπόφευκτο" είναι μια εντελώς φαταλιστική θεώρηση των πραγμάτων. Ο γάμος αφορά το ζεύγος. Ο γάμος είναι φυτό και φροντίζεις να μη μαραθεί. Αν μαραθεί, μαράθηκε κι εκεί πετάς τη γλάστρα. Αλλά εσύ έχεις εν τω μεταξύ έχεις κάνει το καλύτερο για να μη μαραθεί. Θέλω να πω, όλα έχουν να κάνουν με αγώνα κι όχι με συμβιβασμό.
Αυτό που σκέφτομαι μόνο, ρομαντικώς και βλακωδώς σκεπτόμενη, είναι ότι τα παιδιά ουσιαστικά είναι αυτόνομοι οργανισμοί και μεγαλώνουν μόνα τους. Από μας παίρνουν μόνο κάποια προστασία και καθοδήγηση. Αν θέλουμε να δόσουμε σωστή καθοδήγηση οφείλουμε να τους διδάξουμε την ακεραιότητα, την ακολουθία σκέψεων-πράξεων, το να μη φοβούνται, το να φτιάχνουν την πραγματικότητά τους και να παίρνουν την ευθύνη της ζωής τους. Ολα αυτά είναι αντίθετα με τη φαταλιστική θεώρηση των πραγμάτων που έχεις. Μπορεί βέβαια να λέω και βλακείες, δεδομένου ότι δεν έχω γίνει μαμά-ακόμα. Μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένα να έχουν δυο συμβιβασμένους γονείς και να τους έχουν κοντά τους. Τί να σε πω.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media