Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Προβληματικός γάμος....χωρίς σεξ και επικοινωνία

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

jimpapadopoulos

# 1 στις 22/9/2010
author
Ανδρας / 51 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 6
'Aρεσαν+: 0%

Προβληματικός γάμος...χωρίς σεξ και επικοινωνία

Αν και το θέμα αυτό έχει συζητηθεί σε διάφορες παραλλαγές στο παρελθόν, νομίζω ότι είναι πάντα επίκαιρο.

Είμαι 37, παντρεμένος 8 χρόνια με δύο -υπέροχα- παιδιά. Η γυναίκα μου, στην ίδια ηλικία, εμφανίσιμη, με ιδιαίτερα δυναμική προσωπικότητα και πραγματικά καταπληκτική μητέρα. Θεωρητικά ο γάμος μου είναι ιδανικός: υγιείς και όμορφοι και οι δύο, "ταιριαστό ζευγάρι" λένε οι τρίτοι, οικονομική άνεση, ταξίδια σε όλο το κόσμο, καταπληκτικά παιδιά.

Στη πραγματικότητα τα τελευταία 2 χρόνια η σχέση μου με τη σύζυγό μου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο: Τσακωνόμαστε για το παραμικρό, οι συζητήσεις για θέματα πέραν της δουλείας, οικονομικών και παιδιών περιορισμένες και η τρυφερότητα ή ο ερωτισμός περιορίζεται σε φιλιά στα μάγουλα! Η σεξουαλική σχέση μας είναι ανύπαρκτη και περιορίζεται σε 2-3 φορές συνολικά σε διάστημα δύο ετών, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες μου προς τη γυναίκα μου, η οποία με αποφεύγει άλλοτε με χαζές δικαιολογίες, άλλοτε θέτοντας τα γενικότερα προβλήματα της σχέσης μας. Ακόμα και τις 2-3 φορές κάναμε έρωτα ήταν ψυχρή, αδιάφορη σαν να έκανε αγγαρεία και στο 10λεπτο μου ζήταγε να τελειώνω...
Φυσικά όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει κατά περιόδους, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, εδώ και ένα χρόνο έχω "περιστασιακή" σχέση με μία άλλη γυναίκα, νεότερη, ελεύθερη, με πάθος, μου δείχνει πόσο με θέλει, και έχει τρυφερότητα και κατανόηση απέναντί μου. Φυσικά γνωρίζει την κατάσταση μου και, προς τιμή της, προσπαθεί να με αποτρέπει να εντείνουμε τη σχέση μας. Περιττό να πω ότι την έχω ερωτευτεί.

Έχω φτάσει σε απόγνωση. Από τη μία λατρεύω τα παιδιά μου, ενδιαφέρομαι για τη γυναίκα μου, και είμαι ο άνθρωπος που του αρέσει η οικογενειακή ζωή. Από την άλλη αισθάνομαι ότι... τελικά δε ζω και ο γάμος μου δεν έχει μέλλον.

Οποιαδήποτε άποψη ή ψυχολογική υποστήριξη είναι θεμιτή... ευχαριστώ πολύ.

off_roader

# 2 στις 22/9/2010
author
Ανδρας / 50 / Σε διάσταση
Απαντήσεις: 52
καποιες ισως πολλες γυναικες οταν κανουν κα'να δυο παιδια,
νομιζουν πως πρεπει να το κλειδωσουν και να ριξουν τα κλειδια στη θαλασσα,
και να εχουν και αφοσιομενο συζηγο!

ρωτα για τα προβλήματά της πρωτα, τι θα σου πει;

μηπως σε πηρε χαμπαρι και κανει υπομονη με αυτον τον τροπο;

j-dreamer

# 3 στις 22/9/2010
author
Ανδρας / 53 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ψυχικό
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 125
Τις φορές που συζητήσατε, ποιες αιτίες προέβαλλε η σύζυγος γι αυτη τη συμπεροφορα; Και ποια είναι τα γενικότερα προβλήματα της σχέσης; Στην αρχη του γάμου ήταν θερμή;
ξ-δρεαμερ

# 4 στις 22/9/2010
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Τα διπλά ταμπλό απλά προδικάζουν το μέλλον. Το διαζύγιο το έχεις στο τσεπάκι σου. Ξεκαθαρίστε τί θέλετε, πριν το ξεκαθαρίσουν οι δικηγόροι.

anatritos

# 5 στις 22/9/2010
author
Ανδρας / 61 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Βριλήσσια
Θέματα: 9
Απαντήσεις: 1.311
Το σεξ στο γαμο ειναι σημαντικη παραμετρος για να διατηρηθει.
Το σεξ εκτος γαμου ειναι σημαντικη παραμετρος για να διαλυθει.
Η συζυγος τα εχει ολα εκτος σεξ.
Η ερωμενη εχει σεξ αλλα δεν τα εχει ολα.
Κατι πρεπει να διαλεξεις.
Ποτε και κανεις σε βαθος χρονου δεν εμεινε "ολοκληρος" με το συνδυασμο αυτων των δυο.

# 6 στις 22/9/2010
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by jimpapadopoulos
Αν και το θέμα αυτό έχει συζητηθεί σε διάφορες παραλλαγές στο παρελθόν, νομίζω ότι είναι πάντα επίκαιρο.

Είμαι 37, παντρεμένος 8 χρόνια με δύο -υπέροχα- παιδιά. Η γυναίκα μου, στην ίδια ηλικία, εμφανίσιμη, με ιδιαίτερα δυναμική προσωπικότητα και πραγματικά καταπληκτική μητέρα. Θεωρητικά ο γάμος μου είναι ιδανικός: υγιείς και όμορφοι και οι δύο, "ταιριαστό ζευγάρι" λένε οι τρίτοι, οικονομική άνεση, ταξίδια σε όλο το κόσμο, καταπληκτικά παιδιά.

Στη πραγματικότητα τα τελευταία 2 χρόνια η σχέση μου με τη σύζυγό μου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο: Τσακωνόμαστε για το παραμικρό, οι συζητήσεις για θέματα πέραν της δουλείας, οικονομικών και παιδιών περιορισμένες και η τρυφερότητα ή ο ερωτισμός περιορίζεται σε φιλιά στα μάγουλα! Η σεξουαλική σχέση μας είναι ανύπαρκτη και περιορίζεται σε 2-3 φορές συνολικά σε διάστημα δύο ετών, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες μου προς τη γυναίκα μου, η οποία με αποφεύγει άλλοτε με χαζές δικαιολογίες, άλλοτε θέτοντας τα γενικότερα προβλήματα της σχέσης μας. Ακόμα και τις 2-3 φορές κάναμε έρωτα ήταν ψυχρή, αδιάφορη σαν να έκανε αγγαρεία και στο 10λεπτο μου ζήταγε να τελειώνω...
Φυσικά όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει κατά περιόδους, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, εδώ και ένα χρόνο έχω "περιστασιακή" σχέση με μία άλλη γυναίκα, νεότερη, ελεύθερη, με πάθος, μου δείχνει πόσο με θέλει, και έχει τρυφερότητα και κατανόηση απέναντί μου. Φυσικά γνωρίζει την κατάσταση μου και, προς τιμή της, προσπαθεί να με αποτρέπει να εντείνουμε τη σχέση μας. Περιττό να πω ότι την έχω ερωτευτεί.

Έχω φτάσει σε απόγνωση. Από τη μία λατρεύω τα παιδιά μου, ενδιαφέρομαι για τη γυναίκα μου, και είμαι ο άνθρωπος που του αρέσει η οικογενειακή ζωή. Από την άλλη αισθάνομαι ότι... τελικά δε ζω και ο γάμος μου δεν έχει μέλλον.

Οποιαδήποτε άποψη ή ψυχολογική υποστήριξη είναι θεμιτή... ευχαριστώ πολύ.

Το να είσαι σε έναν ανηπαρκτο γάμο, είναι ότι χειρότερο και για τα παιδιά.
Ασυνείδητα , τα παιδιά διαισθάνονται την ανυπαρκτη σχέση , η την κάκή σχέση που μπορει να έχουν οι γονείς. Θα σου πρότεινα να χωρίσεις. Θα είναι καλό να χωρίσεις όχι μόνο για σενα κια για την γυναίκα σου, αλλά ΚΑΙ για τα παιδιά σου.
Είναι προτιμότερο τα παιδιά να έχουν δυο χωρισμένους αλλά ευτυχισμένους γονείς που θα έχουν φιλική σχέση μεταξύ τους, παρα να έχουν δυο δυστυχισμένους γονείς που να τσακώνονται όλη την ώρα και να μην υπάρχει αγάπη.

Οπότε η λύση για το πρόβλημά σου είναι να χωρίσεις με τη γυναίκα σου, να συνεχίσεις τη σχέση σου με αυτή που σε αγαπάει, και να κρατήσετε εσυ και η γυναίκα σου , μια πολύ καλή φιλική σχέση μεταξύ σας, για τα παιδιά και μόνο.

# 7 στις 22/9/2010
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by anatritos
Το σεξ στο γαμο ειναι σημαντικη παραμετρος για να διατηρηθει.
Το σεξ εκτος γαμου ειναι σημαντικη παραμετρος για να διαλυθει.
Η συζυγος τα εχει ολα εκτος σεξ.
Η ερωμενη εχει σεξ αλλα δεν τα εχει ολα.
Κατι πρεπει να διαλεξεις.
Ποτε και κανεις σε βαθος χρονου δεν εμεινε "ολοκληρος" με το συνδυασμο αυτων των δυο.

Υποκλίνομαι.

zooey

# 8 στις 22/9/2010
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Την κουρτίνα τρία φίλε μου. Ούτε τη σύζυγο, ούτε την ερωμένη. Η ερωμένη βοηθά ουσιαστικά στο να σου γίνεται ο γάμος σου πιο υποφερτός. Κοινώς δεκανίκι, και δεν της αξίζει.

Γάμος χωρίς επικοινωνία και σεξ είναι μη γάμος, ξεκαθαρίστε και το τυπικό του πράγματος, για το καλό όλων. Εκτός αν σας στοιχίσει το χαμένο γόητρο των «παντρεμένων».

meandothers

# 9 στις 22/9/2010
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Έχετε όλα τα εφόδια να ζείτε μια απίστευτα ευτυχισμένη ζωή…
Υγεία, ομορφιά, λεφτά και πάνω απ’ όλα δυο υγιέστατα παιδάκια…
Τι αχαριστία Θεέ μου…
Κι εσύ και η γυναίκα σου έχετε έναν θησαυρό στα χέρια σας
και ο καθένας σας είναι στον κόσμο του.
ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!...........ΚΡΙΜΑ!

jimpapadopoulos

# 10 στις 22/9/2010
author
Ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση και τη συμπαράσταση.
Η γυναίκα μου δεν γνωρίζει τίποτα για την άλλη σχέση, που όπως είπα είναι "περιστασιακή".
Μπροστά στα παιδιά προσπαθούμε τουλάχιστον να κρατάμε του τύπους. Και νομίζω τα καταφέρνουμε γιατί δείχνουν ισορροπημένα και τα πάνε πολύ καλά στο σχολείο. Σίγουρα η γυναίκα μου έχει δυσκολία να αντιληφθεί τις ανάγκες συζύγου/πατέρα καθώς μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα της. Αντίστοιχα εγώ είμαι κλειστός σαν χαρακτήρας, ήρεμος γενικά, αλλά με άσχημα ξεσπάσματα...

Προσπάθειες επικοινωνίας έχουν γίνει ουκ ολίγες. Η βελτίωση όμως κρατάει το πολύ για μία εβδομάδα και μετά πάλι στα ίδια. Αισθάνομαι ότι έχω πέσει σε φαύλο κύκλο: χωρίς επικοινωνία -> δεν υπάρχει σεξ->χωρίς σεξ αυξημένα νεύρα κλπ.

jimpapadopoulos

# 11 στις 22/9/2010
author

Παράθεση:
Από το μέλος zooey - 22/09/10 12:38
... Γάμος χωρίς επικοινωνία και σεξ είναι μη γάμος, ξεκαθαρίστε και το τυπικό του πράγματος, για το καλό όλων.
...

Παράθεση:

δεν είναι εύκολο αν υπάρχουν παιδιά. Η ιδέα και μόνον ότι θα μεγαλώνουν και στην ουσία δεν θα τα βλέπω (γιατί τα "καθήκοντα" ενός διαζευγμένου πατέρα περιορίζονται σε διακοπές και κάποια ΣΚ) με τρελαίνει. Μήπως η λύση να είναι ένας γάμος "βιτρίνα" 10-15 χρόνια μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά? αλλά μετά πάλι τι? θα είμαι πλέον ...σε άλλη ηλικία.

Τελικά μήπως δεν είμαι μόνος και οι περισσότεροι γάμοι καταλήγουν κάπως έτσι; ένας απλός συμβιβασμός συμβίωσης;

anatritos

# 12 στις 22/9/2010
author
Ανδρας / 61 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Βριλήσσια
Θέματα: 9
Απαντήσεις: 1.311

Παράθεση:
χαρακτήρας με άσχημα ξεσπάσματα...

Γι' αυτο... δεν σου καθεται η συζυγος.

Σε εκδικειται για τα ξεσπασματα σου. Αν δε σεβεσαι τη γυναικα σου εκτος κρεβατιου, δεν θα σε ικανοποιει εντος (κρεβατιου).
Αρέσει στο μέλος zvh2015

pikramenos69

# 13 στις 22/9/2010
author
Ανδρας / 54 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Βουλιαγμένη
Απαντήσεις: 18
αν ηταν θερμη πριν και δεν ειναι τωρα,ψαξε μηπως τρεχει κατι αλλο απο εκεινη [τριτο προσωπο,καταλαβενεις]δεν ειναι λογικο ουτε υγιες να μην θελει να κανεται ερωτα και να μην σκεφτεται οτι εσυ μπορει να στραφεις καπου αλλου για να το βρεις

Mystik_Male

# 14 στις 22/9/2010
author
Ανδρας / 54 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μαρούσι
Θέματα: 40
Απαντήσεις: 2.599
Κατ’ αρχάς, εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται να έχει κάποιος «περιστασιακή σχέση» και ταυτόχρονα να έχει ερωτευτεί.
Αυτό για μένα είναι κάτι αντιφατικό.

Πέρα απ’ αυτό όμως, θέλω να τονίσω ότι όταν υπάρχει καλή θέληση κι από τους δυο συζύγους, όλα γίνονται καλύτερα μέσα στο γάμο.

Απ’ ότι βλέπω όμως, δεν υπάρχει θέληση από κανέναν από τους δύο, κι έτσι θα καταλήξετε αργά ή γρήγορα στο διαζύγιο.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα είσαι κι εσύ ελεύθερος να ζήσεις τον έρωτά σου με την «περιστασιακή» σου σχέση.

Το τί θα γίνει όμως όταν βαρεθείς και την «περιστασιακή» σου σχέση [γιατί τώρα είστε μέσα στα μέλια, αφού δε ζείτε μαζί 24 ώρες το 24ωρο] είναι προδιαγεγραμμένο.
Το βλέπουμε τώρα με τη σύζυγό σου.
Αλλά νομίζω ότι θα κάνεις κι άλλη «περιστασιακή» σχέση, και μετά κι άλλη, κι άλλη, κ.ο.κ…

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο φίλε, κάνε ό,τι νομίζεις καλύτερο.

Ανάλαβε τις ευθύνες σου και όταν κάτι πάει στραβά, σταμάτα να κλαίγεσαι.
Εσύ το δημιούργησες.
Μη ζητάς βοήθεια από τρίτους.

inioxos52

# 15 στις 22/9/2010
author
Ανδρας / 68 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Πανόραμα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 7.281
Loipon file mou, ta teleutaia 2 xronia i dikia sou exei kata 99% gkomeno.

Oi sumperifores pou perigrafeis, ekei odigoun. To ergo exei paixtei apeires fores, kai ofeiles na to anagnwriseis amesa. Esu omws.........

Twra, to gegonos pws apektises kai su gkomena, pou enw sou ka8etai se diwxnei kiolas (edw gelame), isofarizei ta pragmata.

Sumperasmatika, efoson i oikogeneia kata ta alla einai ok, sunexizete etsi ki ola mia xara.

Mipws i prwti i i teleutaia oikogeneia ..amiomaste 8aste ston kosmo auton?

To seksoualiko sas lumeno, i eikona sas pros ta eksw apsogi, aplws apo dw kai pera 8a pigainetai kai kapoies meres taksidakia se olo ton kosmo kai me tous-tis gkomenous-es.
...Ναι στην χρηση των Ελληνικων στο διαδικτυο. Σε σας το λεω Ελληνολατρες, που εχετε ακομη Εγγλεζικα ψευδωνυμα. Και δεν εννοω την γραφη...

Climentini

# 16 στις 22/9/2010
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Θεωρητικά ο γάμος μου είναι ιδανικός: υγιείς και όμορφοι και οι δύο, "ταιριαστό ζευγάρι" λένε οι τρίτοι, οικονομική άνεση, ταξίδια σε όλο το κόσμο, καταπληκτικά παιδιά.

...έτσι είπε κι ο Κούγιας, πριν φάει την τακουνιά της συμβίας του στο δοξαπατρί.

Ρε άει, απο κει χάμω, σας έχω βαρεθεί, που δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε και τρωγόσαστε με τα ρούχα σας...

morgoth

# 17 στις 23/9/2010
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 3.461
σχέση χωρίς επικοινωνία και ερωτική επαφή δεν υφίσταται. δες καθαρά τη σχέση σου με τη γυναίκα σου, όχι το περιτύλιγμα. παιδιά, κοινωνικό περιβάλλον κτλ.
αν θες να προσπαθήσεις για αυτην οφείλεις να ζητήσεις βοήθεια.

Και να ξέρεις τα παιδιά αντιλαμβάνονται την αποξένωση. δεν γελιούνται.

jimpapadopoulos

# 18 στις 22/9/2010
author

Παράθεση:
Από το μέλος meandothers - 22/09/10 03:20
... χετε όλα τα εφόδια να ζείτε μια απίστευτα ευτυχισμένη ζωή…
Υγεία, ομορφιά, λεφτά και πάνω απ’ όλα δυο υγιέστατα παιδάκια…
Τι αχαριστία Θεέ μου…
...

Παράθεση:

Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Αλλά αν κάποιος δεν τα έχει είναι μάλλον δυστυχισμένος. Αν τα έχει όμως δεν είναι αυτομάτως ευτυχισμένος...μπορεί να θέλει και άλλα, όπως π.χ. μία αγκαλιά στο κρεβάτι, μια αναγνώριση κλπ...

kospet73

# 19 στις 23/9/2010
author
Ανδρας / 50 / Παντρεμένος
Ν. Φθιώτιδας / Λιβανάτες
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 1.456

Παράθεση:

Παράθεση:
Από το μέλος meandothers - 22/09/10 03:20
... χετε όλα τα εφόδια να ζείτε μια απίστευτα ευτυχισμένη ζωή…
Υγεία, ομορφιά, λεφτά και πάνω απΆ όλα δυο υγιέστατα παιδάκια…
Τι αχαριστία Θεέ μου…
...

Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Αλλά αν κάποιος δεν τα έχει είναι μάλλον δυστυχισμένος. Αν τα έχει όμως δεν είναι αυτομάτως ευτυχισμένος...μπορεί να θέλει και άλλα, όπως π.χ. μία αγκαλιά στο κρεβάτι, μια αναγνώριση κλπ...

Σωστό. Όταν όμως για διάφορους λόγους δεν γίνεται (δυστυχώς) να τα'χεις όλα, βάζεις προτεραιότητες και φροντίζεις να τις υποστηρίξεις μ'οποιοδήποτε τρόπο και κόστος, εφόσον θες να λέγεσαι ώριμος, σοβαρός και συνεπής απέναντι στον εαυτό σου (κυρίως), αλλά και τους άλλους. Αλλιώς, μετατρέπεσαι σε ένα δειλό πλεονεκτικό υποκείμενο που εκμεταλεύεται τους άλλους ανάλογα με τα κέφια του, ώστε να νιώθει ο ίδιος (όσο μπορεί) ολοκληρωμένος, χωρίς να τολμήσει να θυσιάσει τίποτα απολύτως.
Ούτε την/τον σύζυγο για την ασφάλεια και την θαλπωρή της οικογένειας, ούτε την/τον γκόμενα/ο για το σεξ, τον έρωτα, το πάθος.

Εσύ φίλε μου σε ποιά κατηγορία κατατάσεις τον εαυτό σου?
Μ'αρέσουν οι αριστερές πόρτες. Εκείνες που αναγράφουν "Passport control". Ταιριάζουν με την κοσμοθεωρεία μου. Παντα αριστερα!!!

zooey

# 20 στις 23/9/2010
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Παράθεση:
Από το μέλος zooey - 22/09/10 12:38
... Γάμος χωρίς επικοινωνία και σεξ είναι μη γάμος, ξεκαθαρίστε και το τυπικό του πράγματος, για το καλό όλων.
...

Παράθεση:

δεν είναι εύκολο αν υπάρχουν παιδιά. Η ιδέα και μόνον ότι θα μεγαλώνουν και στην ουσία δεν θα τα βλέπω (γιατί τα "καθήκοντα" ενός διαζευγμένου πατέρα περιορίζονται σε διακοπές και κάποια ΣΚ) με τρελαίνει. Μήπως η λύση να είναι ένας γάμος "βιτρίνα" 10-15 χρόνια μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά? αλλά μετά πάλι τι? θα είμαι πλέον ...σε άλλη ηλικία.

Τελικά μήπως δεν είμαι μόνος και οι περισσότεροι γάμοι καταλήγουν κάπως έτσι; ένας απλός συμβιβασμός συμβίωσης;

Δεν μπορώ να σου πω για τα παιδιά. Είναι εύλογος ο προβληματισμός σου και δεν ξέρω τί να σου απαντήσω.

Τώρα αυτό που λες περί γάμου και απλού συμβιβασμού συμβίωσης, εδώ, για μένα πάντα, ισχύει το "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε". Αυτό που θεωρείς "αναπόφευκτο" είναι μια εντελώς φαταλιστική θεώρηση των πραγμάτων. Ο γάμος αφορά το ζεύγος. Ο γάμος είναι φυτό και φροντίζεις να μη μαραθεί. Αν μαραθεί, μαράθηκε κι εκεί πετάς τη γλάστρα. Αλλά εσύ έχεις εν τω μεταξύ έχεις κάνει το καλύτερο για να μη μαραθεί. Θέλω να πω, όλα έχουν να κάνουν με αγώνα κι όχι με συμβιβασμό.

Αυτό που σκέφτομαι μόνο, ρομαντικώς και βλακωδώς σκεπτόμενη, είναι ότι τα παιδιά ουσιαστικά είναι αυτόνομοι οργανισμοί και μεγαλώνουν μόνα τους. Από μας παίρνουν μόνο κάποια προστασία και καθοδήγηση. Αν θέλουμε να δόσουμε σωστή καθοδήγηση οφείλουμε να τους διδάξουμε την ακεραιότητα, την ακολουθία σκέψεων-πράξεων, το να μη φοβούνται, το να φτιάχνουν την πραγματικότητά τους και να παίρνουν την ευθύνη της ζωής τους. Ολα αυτά είναι αντίθετα με τη φαταλιστική θεώρηση των πραγμάτων που έχεις. Μπορεί βέβαια να λέω και βλακείες, δεδομένου ότι δεν έχω γίνει μαμά-ακόμα. Μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένα να έχουν δυο συμβιβασμένους γονείς και να τους έχουν κοντά τους. Τί να σε πω.
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.