Νομίζω ότι έχει να κάνει με τήν υπομονή και τόν ...Θεό.
Όλοι μας πρίν παντρευτούμε, είμαι σίγουρος ότι ζυγίσαμε τα καλά και τα κακά του (πρώην) συντρόφου μας. Είδαμε ότι τα καλά ήταν αρκετά περισσότερα από τα κακά και συμπεράναμε ότι " μάς κάνει ", σκεπτόμενοι ότι τα "καλά του " είναι μεγάλα και ωραία, οι παραξενιές του είναι μικρές και ασήμαντες, επομένως έχουμε μιά ωραία ζωή μπροστά μας...
Φαση πρώτη.
Οπότε παντρευτήκαμε και αρχίσαμε να περνάμε ωραίααα...και το σέξ/έρωτας είναι τέλειο.
Όσο πέρναγε όμως ο καιρός, συνηθίσαμε "τα ωραία" και "τα ωραία" έγιναν από "ωραία", " καθημερινότητα". Είναι γνωστό σε όλους φαντάζομαι, ότι όσο ωραίο κι άν είναι κάτι, όταν τό έχεις καθημερινά μπροστά σου, όταν το ζείς κάθε μέρα για εβδομάδες-μήνες-χρόνια, αυτό το "πολύ ωραίο" της αρχής ,γίνεται δεδομένο.Το σέξ (εν τω μεταξύ) είναι όμορφο...
Φάση δεύτερη.
Τό "ωραίο" δέν υπάρχει πιά. Υπάρχει η καθημερινότητα.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα "καθημερινότητας" , τήν συνειδητοποιούμε και αρχίζουμε να αντιδρούμε, προσπαθώντας να ξεφύγουμε από τήν ρουτίνα...
Αρχίζουμε και βγαίνουμε έξω, λίγο περισσότερο απ'ότι στίς αρχές του γάμου - ή της σχέσης - , αρχίζουμε να χρειαζόμαστε παρέα για να ευχαριστηθούμε ότι κάναμε οι δυό μας μόνοι παλιότερα, για νάχουμε και κάποιον άλλο να μιλήσουμε βρέ αδερφέ!
Φάση τρίτη
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πάλι, οι έξοδοί μας με παρέες και γενικά όλα αυτά που κάνουμε με τούς άλλους, αρχίζουν να γίνονται ρουτίνα πάλι, αλλά αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι και αναγνωρίζουμε (υποσυνείδητα) τήν ρουτίνα αμέσως μόλις εμφανίζεται, οπότε οι γυναίκες ( ή- τα πεθερικά ή- οι γονείς μας ) αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα για ένα παιδι...
Και κάνουμε το παιδί - όσοι ήμαστε τυχεροί - και για κάμποσο καιρό έχουμε κάτι (...υπέροχο ομολογουμένως) να ασχολούμαστε...Το σέξ είναι...δεδομένο.
φάση επόμενη
Το παιδί έχει μεγαλώσει λίγο, έχουμε γίνει τρείς (ή- τέσσερις, ή- πέντε), και αρχίζει η προσπάθεια για επιβίωση και ευτυχία, μιάς και έχουμε κάνει αρκετά έως τώρα.
Οι γυναίκες μας αρχίζουν ή τελειώνουν κάποια εξαντλητική δίαιτα, η δουλειά μας έχει μπεί σε κάποιο ρυθμό, και συμβαίνει κάτι παράξενο...Αρχίζει και μας εκνευρίζει λίγο- πολύ λίγο ο σύντροφός μας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι πολύ μικρές παραξενιές που είχε, με τα χρόνια ... μεγάλωσαν. Και άρχισαν να μας ενοχλούν. Πολύ... Τό σέξ είναι ...sex.
Αποφασίζουμε να αντιδράσουμε σ'αυτές τίς ηλίθιες σκέψεις που κάνουμε για τόν σύντροφό μας, και τίς διώχνουμε μακριά...
Αφασία...
Και τότε κάτι στραβώνει. Στήν φίλη μας. Στήν μάνα μας. Στήν δουλειά μας. Στήν ζωή. Στίς ειδήσεις. Στόν αδερφό μας.
Αρχίζουμε και βλέπουμε την ζωή τών άλλων γύρω μας. Τήν "ωραία" ζωή τών άλλων στήν τηλεόραση.
Σκεφτόμαστε ότι πέρασαν 3-5-10-20 χρόνια, χάσαμε τα καλύτερα χρόνια μας, έχουμε γίνει "μεγάλοι" χωρίς να το καταλάβουμε, γερνάμε, ο κόσμος γύρω μας περνάει όμορφα και εμείς όχι, η μαλ***ία έχει γίνει καλύτερη από το σεξ,
πώς ήμουνα τόσο στραβός/στραβή τόσα χρόνια και δέν τάβλεπα αυτά τα χάλια μας, δέν θέλω να με βλέπεις σάν δεδομένη/ο, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, πρέπει να κοιτάξω τήν ζωή μου - όση μου έμεινε, μούλειψε ο έρωτας, πώς άφησα τα πράγματα να γίνουν έτσι, θα του /της δείξω εγώ...............αντίο.
Όταν ξεκινήσαμε σκεφτόμασταν τούς δυό μας και τί ωραία θα περάσουμε μαζί.Στήν συνέχεια σκεφτόμασταν και ασχολούμασταν με τους άλλους. Όταν βαρεθήκαμε να σχολιάζουμε τους άλλους, αρχίσαμε να τους "θάβουμε". Μετά κάναμε παιδί-ά και ασχολούμασταν μ'αυτό. Για κάποιο καιρό βλέπαμε τήν ζωή μέσα από τα μάτια του παιδιού μας .Βλέπαμε μια όμορφη ζωή μπροστά μας. Και μετά τό συνηθίσαμε κι αυτό .
Αυτή ήταν η τελευταία "ρουτίνα" μας. Παλέψαμε τήν ρουτίνα σ'όλες της ,τίς μορφές.
Φτάσαμε σ'ένα σημείο που είδαμε ότι χάνουμε το παιχνίδι. Ότι και να κάνουμε, η ρουτίνα μας κυνηγάει. Αυτό μας τσάντισε τόσο πολύ που αποφασίσαμε να τα τινάξουμε όλα στόν αέρα, γιατί δεν μας ευχαριστεί τίποτα πιά...
Το λάθος μας είναι το ότι νομίζουμε ότι οι άλλοι φταίνε για τήν ρουτίνα μας.
Η ρουτίνα είναι μέσα μας, (built in).
Ό,τι και να κάνουμε στήν ζωή μας θα ρουτινιάσουμε. Η συνεχής επανάληψη διμιουργεί μέσα μας τήν κατάσταση αυτή που λέμε ρουτίνα, βαρεμάρα.
Και τί είναι βαρεμάρα;
Εδώ χρειάζεται λίγο θεωρία.
"Κακό" είναι η "μή ύπαρξη καλού".
"Καλό" είναι το όμορφο, το συμμετρικό, το ωραίο, κάτι που σε ευχαριστεί.
Έχουμε κατασκευασθεί κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν, έτσι ώστε πάντα να αφομοιώνουμε οτιδηποτε καλό (με τήν επανάληψη ),και να προχωράμε μπροστά - ψηλά, με απώτερο σκοπό, όλο και πιό ψηλά έως τήν Θέωση.
Όσο όμορφο κι άν είναι κατι, εμείς, έχουμε κατασκευασθεί έτσι ώστε να το χορταίνουμε και να αποζητούμε το καλύτερο...
Όταν λοιπόν στρέφουμε αυτή τήν αναζήτηση σε κάτι μάταιο όπως η ζωή εδώ στήν γή, είναι φυσικό να μας απογοητεύει γιατί εδώ είναι ο κόσμος του κακού, του "μη καλού".
Και το κακό έχει "τέλος".
Το καλό είναι άπειρο, σάν τον Θεό.
Όταν στρέφεις πρός τόν Θεό αυτή τήν ιδιότητα που μας έχει χαρίσει, σε απογειώνει...
Όταν τήν στρέφεις πρός τόν γκρεμό , σε γκρεμοτσακίζει..
Είναι σάν να χρησιμοποιούμε έναν πύραυλο, για να πάμε απέναντι στό περίπτερο για τσιγάρα...
Αυτά πρός το παρόν.
στα social media