Επεξηγηση μερος 1ο
Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω όσους φίλους έχασαν από το χρόνο τους για να ασχοληθούν με αυτά που γράφω και να ζητήσω συγγνώμη για ότι μη κατανοητό: άλλωστε ζητώ γνώμες και οφείλω να είμαι ξεκάθαρος για να πάρω ξεκάθαρες απαντήσεις. Λοιπόν, ανταπαντώ με μια καθαρή περιγραφή όσο πιο λιτή μπορώ:
1. Το ζήτημα δεν προέκυψε σήμερα αλλά δε υπήρξε και πριν 100 χρόνια. Άλλωστε αν έγινε κάτι ''κακό'' πριν από καιρό δεν παραγράφεται και δεν είναι επίσης ανάγκη να επανέρχεται από κάποια σκοπιμότητα του γράφοντος. Η αλήθεια είναι ότι μαζί με αλλα θέματα ξαναήρθε στην επιφάνεια διότι άτομα με άλλες πράξεις τους το ξαναέφεραν δίνοντας νέα διάσταση σε φιλίες που είτε ισχύουν είτε δεν ισχύουν. Φιλίες της γυναικας μου που θέλησαν να τη χειραγωγήσουν να της τη ''φέρουν'' και μαλιστα καθόλου έξυπνα, αλλά χοντροκομένα γνωρίζοντας ότι δεν είναι άνθρωπος που εμβαθύνει σε μια σειρά θεμάτων - δυστυχώς.
2. Αν από τα γεγονότα βγεί η έβγαινε ότι η γυναίκα μου έκανε κάτι με κάποιον άλλο, δεν μπορώ να μην το παραδεχτω, δεν ''κοιμάμαι'' πιστέψτε με και αν φτάνω να γράφω στο site είναι διότι κόλλησα και θέλω κάποιες απόψεις για να προχωρήσω. Επαναλαμβάνω: δεν εθελοτυφλώ, δεν έχω μάθει να ζω έτσι - πιστέψτε το, δεν μπορείτε να κάνετε κι αλλιώς (αστείο κάνω.)
3. Δεν είχα και δεν έχω πρόβλημα με τις κοινωνικές επαφές της γυναίκας μου, η ίδια το τονίζει με κάθε ευκαιρία, μιλάει για τις φίλες της που επαινούν αυτό το ''προτέρημά'' μου, αισθάνεται ελεύθερη και το δείχνει - πάντα σε όλη την κοινή μας ζωή - άλλωστε είναι ένα δικαίωμα που γνωρίζω και αναγνωρίζω και δεν παραχωρώ εγώ: το είχε με τη γέννησή της. Από αυτή μου την άποψη άλλωστε ξεκινησαν κάποια από τα προβλήματα, καθώς η σύζυγός μου μερικές φορές ''επέκτεινε'' το δικαίωμά της, σε πράξεις - όχι ''πονηρού'' χαρακτήρα, όχι απαραίτητα - με την ομπρέλα ότι εγώ ''δεν έχω τέτοια προβλήματα, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος'' πχ. φιλοξενία φίλης της σε κατάλυμα στρατιωτικού παραθερισμού, ενώ δεν είχε δικαίωμα παραμονής, χωρίς να με ενημερώσει αρχικά και με τη δικαιολογία ότι ''θα καταλάβω'' - ναι είμαι στρατιωτικός.
4. Το θέμα:
Με ένα τηλεφώνημα η γυναίκα μου με ενημέρωσε μεταξύ άλλων ότι γνώρισε ένα αξιόλογο άτομο, κουμπάρο μιας φίλης της η οποία επανήλθε στη ζωή της μετά από χρόνια - είχαν τσακωθεί πολύ άσχημα για ένα σοβαρό θέμα και ήταν ένα άτομο που γενικώς από παλιά είχε άσχημη συμπεριφορά απέναντι στη γυναίκα μου, συμπλεγματική, ενώ ως γυναίκα ''γύριζε'' πολύ, σε σημείο που φανέρωνε εμμονή. Τη διαφωνία σε αυτή την επανασύνδεση εξέφρασε όλη η οικογένειά της και εγώ, όμως η γυναίκα μου δήλωσε ότι γνωρίζει τον άσχημο χαρακτήρα της και ότι η επανασύνδεση θα παραμείνει σε επιπεδο απλής εξόδου,καφέ και ποτού χωρίς αισθηματική επανασύνδεση μαζί της. Πράγμα ανούσιο, αλλά έγινε.
Να σημειώσω ότι η φίλη αυτή - ας την πούμε Βούλα - και ο κουμπάρος της επίσης κατοικούσαν και κατοικούν εκτός της πόλης μου σε απόσταση περίπου 40 χλμ. - σε μικρή άλλη πόλη, κοντά στο χωριό της γυναίκας μου.
Σε επισκεψή μου στη μικρή αυτή πόλη, ζήτησα να γνωρίσω τον κουμπάρο, αλλά αυτή τη φορά έτυχε να μην βγεί με την παρέα. Να σημειώσω πάλι, ότι η εν λόγω παρέα αποτελούνταν από τη γυναίκα μου, τον αδελφό της, τη νύφη της, την αλλοπρόσαλλη φίλη και τον αδελφό αυτής της φίλης: ένα άτομο σοβαρό, καλό, καμία σχέση με την αδελφή του, εν γένει σωστός και ο οποίος δεν είχε ποτέ σταματήσει την φιλική του σχέση με τη γυναίκα μου για πάρα πολλά χρόνια.
Για μερικές φορές ακόμα η γυναίκα μου βγήκε με αυτή την παρέα, απουσία μου διότι είχα υπηρεσίες και κάποια στιγμή μου είπε ότι 3 φίλες της - όλες γνωστές μου, η μία ήταν η Βούλα - θα πήγαιναν 4ήμερο σε κάποια παραλία και ότι της πρότειναν να ακολουθήσει. Συμφώνησα γνωρίζοντας τα άτομα - μάλιστα θα συνοδευόταν και από τον μικρό γιό της μίας, η οποία ήταν και έγκυος στο μήνα της! Καθ 'όλα γυναικοπαρέα λοιπόν. Εγώ θα ακολουθούσα για ένα διήμερο με τη γυναίκα μου όταν οι φίλες αποχωρούσαν.
Την προτελευταία ημέρα πριν την αποχώρηση των φιλενάδων η γυναίκα μου μου τηλεφώνησε για να μου πεί ότι η Βούλα θα έμενε μια κόμη μέρα και επειδή ο άντρας της δεν μπορόυσε να παέι να την πάρει θα ερχόταν ο αδελφός της και ο κουμπάρος της, θα έμεναν εκεί μια νύχτα και έτσι θα είχα κι εγώ την ευκαιρία να τον γνωρίσω.
Όταν έφτασα εκεί συνάντησα ένα άτομο το οποίο περιγράφω σε άλλο ποστ, επιθετικά φιλικό, το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου και όταν αναχώρησαν, η γυναίκα μου μου είπε ότι ο αδελφός της Βούλας και ο κουμπάρος της κοιμήθηκαν στο δικό τους δωμάτιο αν και οι ίδιοι από την αρχή δήλωσαν ότι θα ενοικίαζαν ένα άλλο. Το θέμα είναι ότι η Βούλα έιχε ''άλλου είδους επαφές'' με τον κουμπάρο της ή τέλος πάντων έτσι έδειχνε και ήταναναμενόμανο να ζητήσει να τον φιλοξενήσει: το σφάλμα της γυναίκας μου ήταν ότι αποδέχτηκε κάτι τέτοιο. Περιγράφω τι έγινε στο αρχικό ποστ.
στα social media